Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.931
    Допаѓања:
    110.262
    Ај добро утро!

Да кажам прво за кафето, пијам и претерувам и не ми смета. Пијам по најмалку 3 во денот, на работа 2 и плус некогаш, плус дома некогаш и по 5 се собираат. Ама гајле немам, можам кафе да испијам да си легнам. Тренинг ти е тоа, на архитектонски кафето ни беше како средство за преживување. Сакам кафе, секакво, и млечно и од тие на 7г благите и турско и домашно еспресо во мока, ма секакво.

Лека полека се припремаме за роденден, скоро се е спремно. Се крстам во игротека поише од 150е да не не фати оти толку имаме. Многу чинат овие родендени, претеризам е, ама пусти мерак... Здравје од следна година само со деца и родители, плус од градинка и толку. Доста беше претерување. Една торта дома на возрасните и ајт... Ќе одам викендов да испазарам мезе, да земам нешто декор и толку е, се собра времето.

На работа најавуваат решенија за месец дена, ај да видиме, јас радо би ама... Не ми е идеата да останам овде, сакам свој приватен бизнис, ама мора да се стекне капитал прво. А сега е времето, пред да ги качат кириите таму кај што сакам, ама ај иди заглави се 5-6 илјади евра да те видам.

Тоа е тоа, испиени 2 кафиња и еден чај, па ќе се работи сега. Убав ден!

На snegulkata, Kaetana, tina-63 и 15 други им се допаѓа ова.
  2. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Добро утро :sun:
    Гледам убаво сте расположени денеска. И јас исто:inlove: петок е, ќе одиме на викенд малку и таман да ги видиме бабите/дедовците. Се мислам големово да го оставам утре цел ден кај некоја од бабите ама ќе видиме.
    Вчера со маж си кажувавме колку се сакаме и колкава потпора сме си еден на друг :inlove: многу си го сакам, иако некогаш знае да ме налути ама кратко трае.
    Гледам во Скопје маркетиве почнале да нудат достава до дома и си викам колку би ми се олеснило и кај мене во градчево да има таква опција...ама јок, немеТ ;)
    Пијам еден напиток за детокс и некако чуствувам како да се потам внатрешно :smirk: е сега дали од него или од тоа што сум во дебели тренерки/пижами не знам.
    @danichap сигурно на пинтерест има нешто такво со табела. Јас имам така облека распределувано за цела недела и многу поедноставно беше. Сега дека сум дома немам потреба од тоа ама како опција е многу добро.
    Сакам некаде за Велигден да одиме, ама немам идеја каде. Ќе отворам сега по агенцииве да видам што се нуди.
    Имајте убав ден.

На Kaetana, elcezelce, Monella и 18 други им се допаѓа ова.
  3. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256
    Добар ден.

Во мир и тишина го тегнам кафето број два.Ме релаксира,кога и да работа,покрај кафето секогаш си давам пауза оти работата нема крај.Се случува многу пат и да го пијам неколку часа,голтка по полека во зависност од дете,но сега веќе е поголем и можам да уживам во кафето.
    Пијам од 14 години,првото кафе ми беше сварено од баба ми благо шербет кога и да помислам ми се повраќа,но тогаш ми беше убо благо,а се горко го пијам.
    Пијам од 3-5 кафана во денот и сега немам проблеми,а пред 4-5 год. ми правеше проблеми.Имав мака со желудникот ме болеше од многу кафиња.Тогаш со тешко срце 6 месеци го оставив кафето и ми се среди.

Утрово се разбудив расположена за генералка една соба помалку.Дете ми се плеткаше околу мене,свеки го викаше во соба кај нив не сакаше да оди сакаше да ми помага.Беше нервозно да работиш кога дете ти се плетка,но и забавно и тој ми помагаше,па растураше ,се смеевме двајцата.Важно успешно исчистено... Добро сега подолго време работев,но барем дете бепе среќен. Кога нешто треба да се работи,тој е прв.
    Блазе на снаштата моја, ќе има помош.

Поминавме и со правосмукалката секаде,па кога ќе стане ќе бришеме прашина во другите соби.Многу сака да прска со она за стакло и да го брише.

За ручек леќа за нас,а за дете леќа плус некое морковче,грашаче и компирче.

Одам да спружам алишта додека дете не се разбудил.
    Имајте убав викенд.

На flower30, Kaetana, Seline и 20 други им се допаѓа ова.
  4. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.034
    Допаѓања:
    5.543
    Здраво мајки. Замислете малата цела недела беше во градинка. 3ти ден се растече нос, 4ти ден се затна цела, денес ми ја враќаат имала пролив (facepalm) Абе вака ли е кај сите дечиња или ко што викам моево е од мочка правено :D
    Маж ја успива сега, ама ноќите ми се долги со неа.
    Ние последно време се нешто се р'чкаме со маж ми. За банални глупости туку ќе се развикаме. Некоја негативна енергија и нервоза ни е собрана. Пред дете и ќе излезевме и убаво ќе си поминевме, сега излагањето ни е како ради реда. Ем дете мислиме, ем некако не сме веќе во 'тој филм''. Ама и по дома ништо не праиме, едвај чекаме да си легнеме, скапани сме. Многу пензионерски. Ако е убав викендов ќе одиме до зоолошка.
    Ајде да си фатам перницата. Добра ноќ

На flower30, Kaetana, Seline и 11 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.931
    Допаѓања:
    110.262
    Ќути ние после една недела и на гради спуштивме. Кај сите е така. Вируси има многу.

Дали сте знаеле дека децата од 3г биле нарекувани тринејџери. Епа денес мојот тринејџер ми направи такво шоу, таква драма, еве го уште липта за едно моторче мицно оти не сме го зеле да се бања со нас, а тоа јадно на батерии ќе се расипе, а 250 денари залепивме за едно минијатурно моторче не поголемо од кутија цигари. Моментално е љут на татко му. Го прашувам Сакаш да дојде тато? Нејќеш тато! Изричито одговори. Пред саат време е избањат, уште липта за тоа моторче. И само кмека, мислиш јаренце некое. Да завлече ќе пуштам машините и куферишка во креветче па да спијам. Го гледам завлекол со моторче во една рака и мече Лино во другата. Аууууу... Што ме снаџе!

Уште еднаш се покажа дека не сум јас за шопинг. Не знам да застанам. 100е во Веро и Џамбо, за глупости за роденденот. Абе глупости. И пак не купив се што сакав, ако не фатам патот уште еднаш еве на. Којзнае дали ќе ме окрпат парите што останаа. Немам исав просто, се сакам. Купив балони, купив и чаршавче, други балони за децата, бројка, банерче, тањири специјални, специјални чашки за пуканки, па сталаци, ма што ти не веќе. Децана ќе збеснат. Ќе земам и мафини, само шлаг ќе им бапнам со боја, топери со марките на колите и ајт!

Оти не ме предупредите, само за роденденот зборам.

Нешто не е во ред со месечината или онаа црната дупка не проголтала, и јас сум со муж на ратна нога. Крив е и не попуштам овој пат. Ама не попушта и он.

Толку од мене, идам да објавам дужности, имајте убава ноќ!

На flower30, Kaetana, Seline и 15 други им се допаѓа ова.
  6. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    22.709
    Вов,петок дојде.Ја како се прибрав од работа,се паркира на кауч и неможам да станам.Грб ме боли.После работа саат време окапавме на лулашки,а дете пресреќно.И маж од работа дојде директива на лулашките.Порано афтер орк,сеа по клупите.Ама се изнасмеавме со синко.Му вилам седни на клацкалката и клацкај се(божем да се клацка).А тој де на еддната страна оди ја крева,па на другата спротивна страна ја крева клацкалката.Па после почна да брмчи и вика багер (?!?!) :D
    После го собрав и до бонати претрчавме у пакет да се подновам пижами,ама у живо ме ми се свиѓа матерријалот.Иначе една од опсесиите,ми се пижами:)
    За утре незнам шо да се праи,некако уморна сум.Ме исцрпи оваа работна недела Во недела сме на детски роденден,во 2,баш коа ми спие детево.Ќе одиме ама покасно.аинаку ако се изремети спиењето после цел ред ми се изместува.
    Шо убаво врне....лека ноќ.

На Kaetana, Seline, Coco31 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Вила Кале, Вила Охрид, Вила Дуданови овие се во Стариот дел на Охрид нема утка

На Saraa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Ден жени :hai:

Утрово сме ранобудни и ние, не дека сакавме, така ни налагаа обврските.
    Мм замина на работа, јас и дете останавме да се занимаваме со бои и тркачки коли.

Кафе почнав да пијам на стари години (во бременоста), сите тогаш се откажуваат мене душата ми бараше :D
    Сега може ќе биде обратно :$
    Да, велам сега бидејќи видов две црти на тестот за бременост.
    Да ви кажам не можам да се израдувам како што треба, проблеми еден куп уште од старт, исцедоци итн.
    Треба да проверувам бета на 48 часа да видам на што сум.
    Не дека сум песимист, ама колку и да сум позитивна нема шанса да останам смирена.
    Извинете темата не е за тоа ама овде си пишувам оддамна, сакав да се искажам и безтоа уште никој не знае.

Времето овде наместо да се затоплува, се заладува. Права есен стана.
    Јас колку и да треба да мирувам, треба да спремам ручек за синко, алишта, ово-оно.
    Маж ми фаќа ама не му бендисува баш :$

Убав ден мајки.

На Ano, elena.mak, kukla21 и 38 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.018
    Добар ден мајки
    Ја прочитав @Monella и морав да пишам. Прекрасна вест. Со лесно :inlove:
    Ќе чекаме резултатите од бетата, не за друго, да се опуштиш и да можеш на раат да уживаш.

Тука врне снег:D
    Да спремаме децава и да одиме некаде на затворено, паркот отпаѓа од комбинација.
    Убав и спокоен ден на сите :f:

На galapce, minneymouse82, Kaetana и 19 други им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.781
    Допаѓања:
    141.927
    Ќерка ми секое сабајле ме гледа како се облекувам за на работа вука: а јас каде? И сега што?
    И ако речам градинка вреска, плаче, ако речам дома ќе спиеш, вика јееј.
    И моето по 3 дена се разболе, бактерија у нос, па се префрли у очи, па лечиме сеа со капки и антибиотик.
    Прашавме за дали да даваме нешто за имунитет, немало потреба не била често болна и немала мака кога била болна. Само овошје и зеленчук. Океј.

Одам да дочистам. 2 машини извртеа една уште пере, да средам кујна и веце...

А како ме боли мев...

На Kaetana, Seline, ines.h и 16 други им се допаѓа ова.
  11. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.347
    Допаѓања:
    28.375
    @Monella :inlove: :inlove: поубава вест не можев да прочитам.
    Со лесно и без секирации,ќе си биде се како што треба.
    Ај кога веќе пишав,да продолжам.
    МаШ и синко се вардат дома,јас прва смена на раб. :(
    Битно весела сум,после раб го пакувам мали и одиме на викенд кај моите :party:
    Да е фалам и жалам имам еден куп.Ми натежнал периодов,ама ајде да не ве замарам мн мн.
    Ве поздравувам и ви посакувам убав викенд.:*

На minneymouse82, Kaetana, Seline и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    Женски што можам да се напијам за притисок, а дојам? Во бременост пиев метилдопа и еве пак ми се качи срцевиот. Дали да се напијам или??

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Пробај со лукче дали ќе се спушти ако не лекар ќе каже што да пиеш.

На Annie.mk1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.931
    Допаѓања:
    110.262
    Пошто сме кај истиот доктор и на нас ни рече ништо за имунитет, ама тоа е единственото нешто што не го послушав, давам на зимо Дефендил 3 месеци, во останатиот период Омега, витЦ, бевиплекс, пробиотик. И така се спасивме. Додуша се разболе еве, ама имунитетот уште му е климав од вакцината, плус 3ипол месеци си беше во изолација, ама подруго е. Опструкции поминавме без тт, од нога, ни еден ден не залегна. За се ги слушам, ако речат не атб, не, ако речат не градинка, не градинка, ама за ова не ги послушав и мислам дека не погрешив. А да, заборавив, прскам Ацидосалус пред градинка, правевме брисеви чисти како солза се, после 1 недела во градинка обично се лепат како на шербет, ама нема ништо. Пред градинка физиолошки па Ацидосалус, после градинка само физиолошки и ајт.

На elcezelce, eli.karameli, tincemajmunce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256
    Здраво.

Утрово едвај очи отворив,морав да станав дете ми ги отвораше очите и се смееше ама не беше кизнај колку рано.Но така ни е кога со мм си тераме романтика во ниедно време од ноќта.
    Кафето го пиев со девојката од девер ми ( гостинка ни беше),а дете за да време сам доручкуваше.

Мм на работа, а дете никако не сака да се предаде да заспие.Немам нешто обрски освен машина за алишта да пушта и да соберам ид жица.Денеска ќе поминеме од леќата има уште малку и нешто брзинско ќе запржам јајца ,Зошто ене ја гледам свеки абер нема да стане да направи ручек.Најважно за дете си направив манџичка со телешко.

Генералкара ќе ја продолжам во понеделник,,зошто сега дома сме густо населени сите се дома,а јас не работам пред публика.
    Така два дена ќе одморам... денеска дома ако си дојде мм во пристојно време да појдеме да шетниме на еден сат.Па утре сме со ниет да одиме кај мајка на ручек со дете,а мм од работа да дојди.

Еве дете конечно се предаде,да го ставам во креветче и како што е ред одам на ригла да ставам ѓезве за кафе.
    Ајде идете,ќе направам кафе за сите.
    Чаосс

@Monella со лесно да си ја износиш бременост.

@AngelOfArh леле тој ацидосалус колку лути,првиот пар дете не можеше плуканицата да си ја голта и три сати ништо не стави во уста.и јас и мм го пробавме дури мене почна и грло да ме греби но за пола сат ми помина.А сега дете нема гајле.

Последна измена: 13 април 2019
    На minneymouse82, Kaetana, Seline и 16 други им се допаѓа ова.
  16. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.696
    Допаѓања:
    24.088
    Добар ден, убав ден женски :)
    Честитки Монела, се ќе биде во ред, не се грижи.

Денов за што попрво да го искористам еве не знам. Од сабајле со мм го чистевме станот, успеав да пребришам плочки и кујната од надвор, внатре немам време да прередувам и бришам сега. Подоцна планирам вратите да ги избришам, и ќе чекам дождовите да завршат следната недела па да фатам и прозорците. Едвај најдов слободна жена за чистење дури за 4ти мај. До тогаш колку можам ќе зачистувам. Терасите мм ќе ги среди, и тие прозори некој друг ден. Среќа имам перде само во спална, па набрзина и тоа ќе го поминам во перална.
    Плакарите стојат и тие, обувки зимни/летни не се сменети, алиштата на мм не се средени... Не знам како да најдам повеќе време за тие работи, уфф...
    А не сме седнати и двајцата од сабајле.
    Затоа ќе се договорам со жената ако може еднаш на 2 недели да доаѓа, ептен ме нервира ова чистењево.
    Бебо стана, да го прошетаме на воздух малку.
    Утре ќе дојдат моите на ручек, едвај чекам да ги видам после 4 месеци :)
    Ајде да одам, доста пишував :* Чаос

17. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.899
    Допаѓања:
    34.104
    @Monella со лесно и со убаво:inlove: Прекрасна вест:angel: Стискам палци за мома;)

Многу се израдував на убавата вест па и јас да честитам ако не е петок.Се враќам од шопинг купував поклони за бебиња мисли ќе шверцувам облека не поклон да носам(facepalm):rofl: Ама за женско има многу поголем избор , а јас за машки бирав се изморив:whew: За малата моја ништо не купив среќа што спие па ќе ги ставам дирекно во куфер оти ќе плака оти нема за неа^_^
    Грав на мени се вари .

Ајде убав ден на сите:toivo:

18. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Здраво мајкички :hai:

Со лесно @Monella :inlove: Ќе биде се во ред само позитивно мисли. И јас навивам за мома :)

Мажињава мои спијат јас си седам пред ТВ малку да одморам.
    Станавме сабајле околу 9 и 30 па направив доручек за синко и излеговме да купиме месо домашно од кај еден човек што си има своја касапница, си зедовме и колбаси и чаден кашкавал.
    Си дојдовме па ние доручкувавме и в кревет се паркираја маж и синко.
    Јас средив месо, измив купот садови ептен имав уште од вчера, рацеве многу ми се суви постојано во вода ми се. Сношти имавме гости драги луѓе, после незнам колку време и нас некој да ни дојде на гости. Синко не знаеше што да направи прво од радост дека и тие беја со мало дете, сите играчки му ги даде и се од маса преврте (facepalm)

И овде времево катастрофа есен ли е зима ли е :^) ладно.
    Ќе се седи денес дома.

Туку јас еве веќе 4 дена сум затната во носот, имам зелени мрсули за прв пат и незнам од што ми е така.
    Ми се слеваат во грло и се давам а да ги издувам неможам ми стојат горе меѓу веѓите (ама опис) а ни кашлам ни ништо. Некој лек :wasntme: како да го исфрлам шлајмот?

Среќа на синко не му е ништо се надевам нема да префати.

Секое сабајле кога ќе станам ме болат градите и болката си е тука и во текот на денот, загрижена сум. Изгледа јас ќе бидам таја што ќе речи ајде да си одиме за Мк, ми се врти во глава да одам на магнетна резонанца ама пак незнам. Триста мисли во глава имам не ми замерувајте. :doh:

Одам да направам марула салата и да подсредам уште нешто.

Убав ден :f::rain:

На minneymouse82, flower30, Kaetana и 18 други им се допаѓа ова.
  19. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    22.709
    Немам што да пишам посебно,вчера све ви раскажав :) Се пријавувам само ради @Monella ,да ти посакам ведри мисли и да помине ко по книга бременоста Навстина убава вест! <3
    Син и маж се усоиваат,ја малку да одморам и да читнам што се дешава на нет.Денес практично искористен денот.Куоивме роденденски поклон Јас,искрено несе замарам,оставив маж да одбере.После седнавме на ручек во енрико,а дете баш се покажа умен;)
    А пред малку испеков еден куглоф со малини,за утре одсабајле со кафе да имам да се заблажам.;)

На Kaetana, Seline, Sexybaby86 и 13 други им се допаѓа ова.
  20. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Добро вечер мајки.
    Со една рака го држам бебко и го успивам, со друга придржувам и пишувам.
    Деновиве не пишував, само ве читав, некако кнап бев со време, а и немав нешто посебно за кажување.
    Времето денеска за нијанса беше поубаво од претходните денови, па малку прошетавме. Имаше ветер, ама топло беше. Тркнавме малку и кај мама, се поиграа со бебко и си дојдовме дома.
    Направив ручек, каша со стек, синко заспа, па конечно и јас да јадам на раат. Се најадов, па ја зачистив кујната малку, треба и цела да ја бришам од внатре, ама како е голема, некако тешко се решавам. А и синко не знам дали ќе поспие така повеќе за да можам да ја средам. Ама сепак мислам дека бришењето ќе е на рати, малку по малку, само треба да се решам :rofl: . А и иде Велигден па ќе треба да се спрема.
    Изгледа заспа, да го ставам во креветче, да потсредам малку, па да го фаќам креветот и јас. Маж има волја да ми прави друштво, еве го спие во дневна, да го будам и него да си легне во спална. Како поголемо синче ми е.
    Добра ноќ мајки.

На minneymouse82, Kaetana, Seline и 12 други им се допаѓа ова.