Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    Иииии драмата продолжува и денес драги гледачи! Дра Ма! Ма хорор! Денес не преспа ич, абе не се поднесуваше. Бараше од баба му да го сопре ветерот да не дува, бараше дожд без вода да врне, бараше со чорапи да спие, да гушне во исто време кола, мотор мече Лино, една книга и една слагалка ама да не паѓаат слагалките... Па пошто не заспа цела ноќ заспа у 9 со липтање, Неќеш спиење, неќеш ... Сум го нишала како бебенце, он мумла неќеш и веќе спие, ама липташе уште некое време во сон. Еве го спие и прета, шетале многу денес и изморен е.

Доста за дете, де за мене да кажам. Минус 2 кила за една недела, се исплати она месо и брокула што ги прождрав овие недела дена. Лакше се дише. Таман со новиот договор минус 15тина килца, па поголема плата и ќе имам изговор да купувам нова гардероба. Денес нокти направив, четврток договорив фризер. Ако сама не си угодам кој да ми угоди, никој. Си наоѓам начини. Мали ситници прават големи работи за една жена. Ми фали еден пар асални кондури, ко за на работа, некои оксфордки, тие ми се најзгодни за одење, тие што ги сакав ги нема сега, смотана не ги купив тогаш. Стварно сум за никаде. Ама ко секоја мајка, ич нејќам на себе да трошам, најсреќна сум кога му купувам нему. Здравје ќе фатиме некој ден Софија па ќе најдам нешто убаво за на нога.

Тоа беше тоа мајки, одам да спијам, на сета мака денес и палачинки ми побараа, двајцата у хор, се научиле да ги тинтарам, кој ме прашува мене. Мајка на диета па не касна, утре за мене диетални солени палачинки.

На friendy, minneymouse82, snegulkata и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    @Monella сваќе ајде сеа една снашка ми треба :inlove:
    Честитки и со лесно :inlove:

Добар ден

Денес спиевме скоро до 9 :angel: не сум баш наспана ама и не сум за жалење
    Испив едно кафе,турско,х3 :D
    Пијам по две на ден ама во едно три филџани збира :tmi:

Ќерка имаше желба за доручек јајца да јаде и сама да готвела
    Ги качив на кујна и деца ко професионалци :rofl:
    Таа меша јајца синко чај спремаше и за 5 минути доручекот беше готов :drunk:
    Битно се најадовме (heidy)

Завчера го потпишав договорот за работа :angel: и многу сум среќна :^: :d: :pizza: послужете се,за повеќе ко ќе земам плата :D
    Ииии аи најдов и мини џоб :sun: еден ден во неделата 5 часа :$
    Тоа е дури најдам друга работа со 45 часа месечно,и во маркетот 100 часа во месецот
    Како да ви кажам колку сум радосна :inlove: многуууу сум радосна
    Среќа па мм се согласи да ги чува децата дека работам само попладне,многу си го сакам понекогаш :rofl:

Друга радосна вест Оздраве Могли :angel: после две недели,се ознамачи ама сега е здрава и утре во градинка

Мали кашла уште и е со растечено носе :( бевме кај матичен као подобар е да продолжиме со салбубронх а еве скоро цело шишенце го потрошивме и уште кашла :envy:
    Утре ќе одиме пак и да видиме како понатаму
    Се помиалив дури и да му дадам од антибиотикот на сестра му ам се плашам многу да давам на своја рака лекови,посебно антибиотик....

И овде снег вчера :| расцветани дрвциња и снег :o ужас
    Не е нормално колку е променливо и ладно
    Лани ова време се спремавме за селење и беше баш топло
    Леле една година помина како се доселивме :$
    Како брзо поминува времето....

Денес би требало да се шетне некаде само прашање е каде :wasntme: шумата не ни бега сигурно :$

И така мајки,дапробам да заспијам дете и да подраскренам малку,хаос е...

Довиџења :hai:

На Ano, Chanell*, ivana--aerodrom и 28 други им се допаѓа ова.
  3. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.034
    Допаѓања:
    5.543
    Прва недела во градинка и малата фатила блага форма на рота, така ми објасни докторката. Се изнервирав до немај каде. До градинката ли е, не одржуваат хигиена ли, до што ли е не знам. Никако моево дете да заоди во градинка. Се нешто закачува од таму. Си викам да ја префрлам во приватна градинка белким ќе биде по друго.
    Викендов си пројде пак со трчање по доктори, аптеки, страшно сум изморена и физички и психички. Неќам да си грешам душа, но кас стварно мислам не би можела да одам на второ дете. Ех кога ми викаа сите лесно е да го родиш, оди изгледај ги...
    Убав викенд мајки!

На Chantal, Kaetana, orhideea и 15 други им се допаѓа ова.
  4. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.696
    Допаѓања:
    24.089
    Здраво, здраво!
    Убав викенд, убава недела. Моите беа на ручек кај нас, срцето ми се наполни гледајќи ги како се среќни со бебо. Посакувам уште мнооогу вакви радосни моменти :)
    Бебо радосен, сака друштво и да го забавуваат цело време, нон стоп се смееше :)
    Ги испративме, наполнив машината за садови, бебо си заспа изморен, и сега со мм одмараме заслужено :)
    Ако стане порано можеби и ќе се прошетаме до сестра му на мм, да излеземе малку од дома. Вчера се прошетавме на сонцето, ама денес не.
    Од утре да средам тоа што ми остана несредено па следниот викенд ќе одиме ние кај моите :)

Ајде одам, имајте убава вечер :*

На ivana--aerodrom, tincemajmunce, Lolipop23 и 21 други им се допаѓа ова.
  5. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Мајкички, како сте ? :)

Моиве спијат, кој хрчи, кој прета со ноџиња.. јас дежурам.
    Ова ми се единствени моменти на раат кога си лежам, без да ме вика некој, без плачки, тегнења, брцања во уста,нос,уво ..
    Па себично си ги користам.

Во 8 прееска ми текна завеси да перам, па ми се чистеше и зачистив, арно ама не изџогирав и се токмам сега да станам да поминам :D
    Да знам дека ќе си бидам слободна утре цел ден..
    На овошје сум, па нема да има мотање во кујна, едино некоја супа ако ми текне да си напраам.. успат,дури за бебе готвам.
    Туку, не знам за колку гнасна ќе ме мислите, ама знаете дека откако бебе се роди ги немав перено завесите?
    Лелееееее, што ми е бре, тоа се скоро 9 месеци !!!
    Затоа и вечерта ги пуштив, оти од тоа утре-задутре и 9 месеци се сторија, немаше да заспијам ако уште стоеја:doh:
    Вратов ми се укочи од нив дури ги наместам ..
    Се надевам вака нема да ги заборавам друг пат, срамота :tmi:
    Последна недела од породилно..:o:
    Лоша вест од старт: Ќе работиме и во недела !!! Упм!
    Јес да само една недела во месец ќе ми се паѓа работна, ама зошто бе па:(
    Добра вест:Покачување на плата.
    Епа добро, ради неделинава нели :D
    Сега кога ќе им се вратам “одморена”, спремна, каде-каде по амбициозна ..
    Уху, и бонус ќе кркам плус:P

Или да не летам во облаци пред време.. туку да станам да му испеглам на маж алишта за утре, па на брзина и на бебе алиштата да ги поминам.. успат и уште една машина алишта да пуштам, а може и џогерот ќе го заиграм, на полноќ:D

На Ano, ivana--aerodrom, tincemajmunce и 22 други им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    И мене полноќов ми стана ритуал за фемина. Арно си молчам на некои теми, оти отварам да читам не знам. Туку си прочитав сеа некои стари мислења, јој туго колку сум била грешка. Морам да се сменам карактерно под итно! Не чини вака, си наштетувам.

Денес го пројдов денот со мајка на телефон. Што дека вчера капнав од работа, ништо не се познава. Е за да се познава утре сабајле во 6 ќе станам, ќе средам, ќе натокмам и така додека не дојдеме од работа. Муж е уште на работа, аман, мислиш миљарди заработува веќе. Ми скисна. Детево растура ептен, ама мислам дека го сфати концептот соба з играње, зима играчка ја носи демек за играње, па ја враќа друга зима. Уште играме у дневна, ама секако уште не е спремна игралната па ќе истуркаме уште малку. Имам некои идеи за разместување, се тоа ми се мота низ глава, ама ќе видиме, на муж не му се мисли баш.

Пред 3г ова време веќе ми ја укинаа забраната за лежење па се пуштив во поход, резултатот стигна после 3 дена и еве го спие до мене. Го обожавам! Ама и ме нервира некогаш страшно! Таква е љубовта, особено таа меѓу мајка и син. Туку имаме тетин и официјално, за година дена треба да имам тело ко за некоја хаљина бесна, тетка ќе ја мажиме, треба главни да бидеме. Само да не се сопнам пак како лани, па да треба да барам вреќа за компири да натнам на мене.

Убава ноќ мамасита, ќе шлапнам едно кремче на лицево и хоризонтала, алармот вика за 6ипол часа на нога да сум, а и тоа што избегнав вечера ме стигна казната, почна оркестарот во стомакот.

На ivana--aerodrom, tincemajmunce, hello-kitty.90 и 13 други им се допаѓа ова.
  7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Мајки ај и овде да пишам...
    Подарувам точак, одговара за 2-3 год дете.
    Воопшто не е возен, несакајќи скршено е ѕвончето и од стоење во гаража и натрупани работи врзз него, на 2-3 места е изгребан.
    Се надевам ќе се пријави мајка на која навистина и е потребен... 1555240505367 (002).jpg

На tincemajmunce, Lolipop23, hello-kitty.90 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256
    Ајде да пишам по некој збор додека синко спие.

Конечно да седнам нозе да испружам...Од утрово како некој коњ трчам низ дома побрзо да сработам дури сите се наработа, после кога ќе си дојдат неможам во никоја соба да фатам,зафатени се сите соби.Па и толку соби имаме.За сите по една но до кога ќе се седи вака незнам.....

Уште една соба помалку за чистење,ја чистев собата на девер ми,Сите прозорци ги избришав, пердињата ги пуштив во машина,добро што не беа изгужвани и веднаш ги обесив.И ова кај нас во соба (ден и ноќ) го извадив,го поминав на рака,се исуши и ене го во ходник стои мм да го обеси кога ќе си дојде од работа,а кога ќе биди не се знае.

Се мислев дали да почнав да чистам , дека времево ниту врне,ниту сонце грее.Туку тек тук роси и дува ветер почнав секако кога и да бришам прозорци секогаш другиот ден врне.

Вчера кај мајка ми на ручек,дете дремна пола сат и секако после не се трпеше...Па го пративме со мајка кај една братучеда нејзина тука во комшии седи. ЈАс и помагав на снаа ми чистеше и брзо завршивме за еден сат сето светнавме.
    Сите се собравме и мм дојде од работа ручавме и после сите со дете игравме криенка.Моментално ни е најомилена игра.

Понекогаш поубаво ми е цел ден да го поминам во чистење отколку да бидам со дете.Поточно кога сака нешто,но и самиот не знае што или пак го сака невозможното......

Еве го се издигна одам мајки.

На ivana--aerodrom, tincemajmunce, Lolipop23 и 22 други им се допаѓа ова.
  9. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.296
    Zdravo. Ne vi nedostasuvav sigurno ama ve citav sekoj den .
    Malata veke ne bila bebe, uste malku 3 godinki I sakala torta so Masha I so Medo, saka se da pravi kako golemo dete I sto e najvazno se sama.
    Pampersot go otkaza pred nepolna godina, toj bil samo za mali bebinja . Ljubomorna e premnogu I znae cesto da kaze :mama, ne moze da zemes drugo dete vo skut, ni da guskas ni da bacis. Samo moja mama si. OK , Sega taka I planiram. Ucime bukvi I brojki veke pesnicki od gradinka recitira na golemo, a omileni igracki seuste se Pepa I George. Navecer sme zaspani vo 9 so edno ubavo dobra nok mamo, utre sum na gradinka I treba da me budis. . Potoa sekoj so obvrski, ama ona znae deka mama I tato mora da rabotat za da imaat paricki I da mozat da kupat igracki, a ona mora da odi vo gradinka oti nema koj da ja cuva. Tantrumi ima, ama nekako lesno gi nadminuvame, jas Edna Lunerba na den, ona dobiva malku ignoriranje I za brzo sme smireni
    . Tolku od mene, se nadevam poveke ke mozam da ve druzam. Pozdrav do site .

На TarantulaA, Sanja1105, ivana--aerodrom и 31 други им се допаѓа ова.
  10. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Ноќва хорори...

Не можев да ја заспијам малава, ме гризеше на брадавиците силно и неќеше да цица за да заспие, од 9 се тегнеме а во 11 и пол се успа. :(
    Со сета сила крццц на брадавицата, страв ми беше како ќе ја заспијам.
    Станав и отворив ноќна каша, лапна неколку лажички, и дадов цице, и заспа за неполна минутка.
    Уффф! :whew:

Со мм се настрвивме на сендвич со вешалица, со многу помфрит, мајонез и кечап .. Ама се напивме водичка и си легнавме]:)
    Е не бива таква диета, цел ден овошје да јадеш и во 10 навечер ти се присакало бургерче .. И после 100кила,епа 100 :D
    Се е до психата! Не ни бевме гладни8)

Не ни имам што да ви пишам, ама чекам да зацврсти убави малово и дс ја ставам во креветче, па да не задремам во меѓувреме .. оти пак со пола гз ќе спијам јас во креветче с госпожата ќе се шири на спална, со нозете врз мене:)

Имајте добра ноќ!

На TarantulaA, ivana--aerodrom, tincemajmunce и 23 други им се допаѓа ова.
  11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobar den majki:inlove:

@Monella cestitki majce so lesno:inlove:

Eve sum i jas:rofl:
    Da pisam malce dodeka si mozam:D
    Arni ste mi?
    Nie sme arni, cerka rucka I spie, se razbudi okolu 7 ja isprativme golemata gradinka a tato na rabota.
    Malce na soce:sun:kinevme cvejcinja i vo usta malava:f::wasntme:rucka pa Eve ja zaspa.

Staviv morkov da se krcka I sednav so noze vis, Leb I krem I ovosen sok:Dsadovi ke pocekat malce:emo:

Vikendi umorni, neznam dali sum edinstvena sto ne I tolku saka vikend se so gosti, zna i nemame mnogu bliski tuka ama tie sto se si idat na rucek/vecera Kaj Nas.
    Koj gotvi, koj cisti, koj mie e pa se jas:whew:

Tuku posle Edna godina I nekoj moj covek da vidam:inlove:sestra ke mi dojde za vikend:inlove:radosti sum neviddna:inlove:

Losa ke me Pravite :!:e pa I jas da Vida nekoj moj covek:inlove:sekoj vikend na mm gledam, ednata destra so deca, pa drugata sestra pa cickomu plus roditelite I bratmu se celo vreme:^)pa redno e malce vistinska ljubov :inlove:swstra e sestra:inlove:

Sto Dr da kazam:$
    Toa mamicki:l::hug:guski do site:hug:

На ivana--aerodrom, tincemajmunce, Coco31 и 19 други им се допаѓа ова.
  12. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.639
    Знаете ли кое е подобро чувство од сексот???Кога двете деца ќе ви заспијат во исто време и доживуваш една оаза од мир и тишина :D:D

Деновите брзо си идат снегулчето мое денес цели 4 месеци :inlove::inlove:
    Не е ни оно веќе бебе,расне,станува се попргаво.Научило со устето да брчи па цело време е исплукано и лигавко :lol::rofl:
    Љубов е и многу поразличен од брат му ама тоа и беше очекувано дете како брат му се раѓа две до три во милион.:emo:
    Големиот што да кажам едноставно неисцрпна тема е.Ако некој толку допринел да сум 50 кила тоа е он и само он.Го сакам го обожавам ама едноставно ме исцеди ме збрлаве.Такво е детето и тоа е тоа.Од раѓање плачко.Кога беше мало кој и да дојдеше кај нас на гости плачеше од него.Стани легни плачи.Абе како не му се здосади толку да плаче.Е кога плачат во хор па тоа е музика за душа :devil::devil::devil:
    Прељубопитен е преупорен преинат.Нели е нормално да го оставиш детето да истражува,ама кога истражува на гости е веќе невоспитаност нели:?:

Од септември во градинка па таму нека им плаче колкуууу сака.

Сакам и трето таков е договорот со маж :handshake:
    Арно ама за 5 години!!!
    Е знам дека за пет години нема да сакаме ни едниот ни другиот ама ајде ќе видиме.

И јас ко Емка се спремам за свадба на сестра ама изгледа само психички.Абе кај им текна да прават на базен???Големиов обожава вода.Знам што ќе биде,помини замини брцкај во водата.Убаво вика маж,под оделото спидо гаќици.Нит ќе се трошиме за фустани одела,башка ќе уштедиме време барајќи низ дуќани.Па да не знаете каде има така посвечени купачи???

Како со две мали деца добро се држам,добро се снаоѓам вака без никаква помош,ама сметам дека посреќна мајка е онаа која има барем еднаш во неделата два часа некој да ја смени да и помогне.Ако ништо друго од психички аспект.Ќе прошеташ излезеш со маже одма е друго,ама тоа е што е.Како знаеме и умееме сами ќе си ги издигнеме децата.(y)
    Освен еднаш мајка што рече браво ти си херој,со две мали деца,супер ги чуваш.Не дека сум единствена ама понекогаш сакаш тоа да го чуеш,да ти пуштат ветер во грб.

Би пишувала до утре ама снемувам батерија:mp:
    Поздрав мајки,мајкишта

На Ano, TarantulaA, kukla21 и 30 други им се допаѓа ова.
  13. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Добар ден женски.
    Не сум ве читала, да искористам додека спие синко да напишам некој ред, па после ќе читам што има ново :D
    Од сабајле турбо, море од ноќеска, синко е во скок :@ ноќе се буди на 1 сат, седи буден и цица (предремува на цицка) по 1 сат, па го ставам во креветче, па за 1 сат пак станува и така цела ноќ. Вака ни е 4 ден по ред, се навикнав изгледа, не сум уморна. Наместо да спијам, средувам по дома, место не ме држи. Обично кога легнам попладне да спијам, не можам да заспијам и само легам со затворени очи, се нешто ми истекнува тогаш да мислам. А кога ми се посреќи да заспијам, синко експресно отвора очи и е спремен да го продолжи денот.
    Направив компир манџа од сабајле, на рати ја правев, ми снема струја, во меѓувреме еден куп гости, на кафе, па усисував цел спрат, па собирав алишта од жица, па седнав да ручам, ако се разбуди синко нема јадење додека маж не стигне од работа, а тогаш веќе сум мртва гладна. Па ај собрав од јадење, измив садови, ја исчистив плотната од шпоретот, па ми текна и рерната да ја чистам (facepalm) . Ја светнав и неа и ми остана уште пеглање на алишта, една машина е во прашање, ама ќе ја оставам за вечер или за утре. Да искористам да ги одморам нозете малку, откако ќе стане цело време ми е во раце, обично мора да шетаме по соба, ако седнам почнува да прета со раце и нозе и мора да станеме. Единствено кога му менувам памперс се залажува и останува да лежи и да зборува на негов бебешки јазик. Како зборуваат со татко му, како се да се разбираат. Моите две најголеми љубови :l:
    Може и ќе шетнеме малку кога ќе дојде маж од работа, а може и не, зависи колку е уморен. По цел ден на работа, и денот поминал.
    Треба да се фарбам, чупам, кај и да е и да се депилирам и да сум средена.
    Сето тоа ќе завршам дома, не ми се остава синко, за фарбањето не знам како ќе излезе во домашни услови ама ќе се снајде маж сигурно. Ептен е прецизен и педантен, косата ми е омбре/ сомбре или некоја слична верзија, а треба само коренот да го фарбам, па најмногу доверба имам во него, да не излезам ептен шарена :| .
    Ај пододморив пишувајќи, да одам да ја фатам пеглата, синко уште спие, па утре ќе одмарам.
    Поздрав :*

П.С Ми се испрати недовршен постот, морав да редактирам да го довршам.Имав уште за кажување :^)

Последна измена: 16 април 2019
    На ivana--aerodrom, tincemajmunce, Kaetana и 19 други им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.018
    Добар ден мајки
    Седам на трпезариска маса оти најмалово ми се врти околу нозе. Не смеам да покажам компјутер во нејзина близина.
    Планирав да учам тестовите за кола, за полагање. На планирање си останав. Со дете околу што се мота невозможна мисија. Тоа што сум надвор од форма и 5 години немам фатен ништо да учам и полагам друга приказна.
    Ручекот и кај нас компир манџа. Искрено, најлесно ми беше. Плус, жената што чисти денес беше тука, па не сакав многу да се мотам низ кујна. апнавме на бзраница со мм и он се повлече во биро а јас со малото на сладолед и до алди. Доста беше лидл, најчесто таму одам бидејќи патеката ми е позгодна за шетање, а и потоа до супермаркетот храна каде што земам. Алдито е како во индустриска зона, ама да сменам денеска и да видам што имаат од ситници и глупости.

Маичките и хеланчињата што ги носат по дома веќе се страшни. Никаков прашок не вади тие бои, флеки и шлакутници. Па сакав да видам да не имаат блузички. Лани купив едни на светло сино и светло розе, со риги. Големава е вљубена во нив, душа им извадив од перење, ќе почнат да се распаѓаат. Сакам исти да најдам, ама немаат. А немаат ниту он лајн шопинг за арзлика од лидл. Искрено, не ми се даваат ни многу пари за маички за по дома. Овие се во сетче од две три блузи за 3-4-5еу а се ок со квалитет. Шарените, поскапите, за во градинка им се.
    Кога сме кај боење шлапање, прееска кога го бањав малово едвај го измив. Помини замини ќе ја подобојат малку со четката :tmi:. И јас окапувам од триење раце бидејќи вечито сум ошлапана од нив. Ќе си рече човек оваа вода не видела:tmi:.
    Муабет за јадење. Со мм се ставивме на лабава диета. Лабавава он ја измисли бидејќи преку ден уште си јаде чоколада :D, ама навечер деца кога ќе заспијат да не се мезиме како што си знаеме, кафански :rofl:, туку да правиме салати, овошни и зеленчукови.
    Два дена издржавме, без касно јадење на тешки работи, и некако полесно е на стомакот.

Хајлајт на денот ми е кога се враќам од предавањата во школата за кола, од улица ги гледам двете моми како стојат на прозорецот и ме чекаат.
    Во моментот кога ќе ме здогледаат почнуваат да се радуваат, да викаат мама мама, да се смеат...

Луѓе се топам. Првиот пат и солзи ми надојдоа.
    Која среќа, кој благослов, да те чека некој, да те чекаат најмилите, најсаканите, и да гледаш и чуствуваш како треперат во ист ритам со моето срце.

Убав ден на сите :coffee:

На M.B., Ano, TarantulaA и 41 други им се допаѓа ова.
  15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Ноќ мајки :yawn:
    Еве веќе е среда со среќа, 17ти, значи бебе мое исполни уште еден месец 8)

Прееска бевме со мм у маркет, му реков да зеде нешто сувомеснато дури шетам по рафтови, па се одлучил за кулен и пред легнување се сретнавме у ходник и ми се пофали дека го пробал и многу бил убав. Абе како кажа така мирисот ми дојде на куленчето :sweat:
    Па од вц директ у кујна отидов да се осигурам колку е убав :tmi:
    И ништо посебно, Златиборец, полн со црвен пипер и дебело исечен |(
    Каснав и Фронди и еве ме типкам намирена и среќна :emo:
    Аха мислевте дебела ќе пишам, е како не :P

Деновиве почнав да ги разликувам во кој ден какво било времето :wasntme:
    Тоа па никако да се оправи, тиња ни стана дворот, врне ли врне :rain:
    Бебево збесна по дома, ај ќе го извадам на тераса, голема е, ама сепак не е доволна за неговите егзибиции 8) па и ветерот кога ќе завее аиииии не ми се збори за времево се напнувам |(

Ајде денес не врнеше, некое ветре ама ништо страшно, но од неможност да се бркаме низ двор мериме улици фатени за раче :inlove:
    Успева да иде 1км 8)
    Накај дома обавезно влагаме у продавница да си купиме по нешто, кога за јадење, кога за играње. Денес се вративме со топка, ни повеќе, ни помалку туку со ,,женска топка,, лила е со женските кутриња од Пау патрол :rock:
    Па накај дома јас ја шутирав по улица, а бебе трчкаше по неа и се кикотеше :inlove:

Втора тура шетање ни е во обратен правец од продавницата. Погоре од нас градат две куќи, па ние како инспекција секој ден минуваме и гледаме кој колку изградил :rofl:

Во дневната рутина ни е и посета на моите. Денес се подмоча од среќа кога отиде и виде дека му купиле лизгалка :inlove:
    Не знаеше што со себе, препукна од радост, но радоста траеше некои 20минути, точно колку да го посликаме :lol:
    Вчера пак му купиле една играчка со Пепа прасе и се прерадува и на неа кога ја виде. Он нема појма која е Пепа, ама му се виде интересна до денес, до кај пладне :lol:

Деновиве хит му е гаражата на Мики и Мини, за Нова му ја купив, но сега и дојде редот. И никако не научи дека двете колички не можат да влезат заедно во гаража и упорно ги бута ли бута... :o:
    Па ќе се изнервира оти двете не влагаат, писка и едната ја џитка на една страна, другата на друга, па си пофаќа ногата и ја пика во гаражата :rock:

Дрвената играчка со магнети и рипки, да ги лови нели, не е веќе интересна. Но интересна е трската, ја зима и ја префрла преку врат и така се шета :rock:

Пред некој ден му купив платнена куќарка, јок бе, кај може он да седи внатре и да си игра, абе најинтересно е да ја превртува и да се кикоти, а уште поинтересно е да ја крене со двете раце и да ја носи :rock:

Но грев е да се жалам, вистина знае убаво да се заигра, некогаш буквално со една коцка знае да игра пола час. Прееска со вилувче од 7ца (да таму ручавме :emo:) си играше може цел саат :)

Се научил да вика ,,ње,, па сега се му е ње и покажува со прстето :inlove:

Секоја вечер мора да се бања. А влезе кај 19ч у вц одма вади коритото од под шкафче и си го мести у кабина.
    Чиста дана, знае он, чист се влага у кревет за спиење 8)
    По бањање знае иде јадење и штом се најаде одма ме фаќа за рака и ме носи во детска да спие |-)

@simona_baby на базент викаш свадба?!
    Ма тоа е ништо, што вода е тоа, нашава покрај енѕеро ќе биде :rofl:
    Леле тоа ми е страв број не знам кој, како ќе го додржам бебево да не скокне :whew:
    Не ти е лоша идејата одоздола купаќи да си облечеме :rock:

Јас решив за одозгора, пошто секако знам дека ќе биде ладно, младиве не прават у сред лето свадбата, а таа е на отворено нели, да си купам тексас палто :emo:
    Ќе фурам мода малку несвојствена за мене, ама ако бе, мене се ми стои, секако и не ќе ми падне :rofl:

За бебе смислив да носи стартки и до тука останав :D
    А мм најверојатно си има што да носи :tmi:

Да си легнам веќе, доста везам, утре е ден со полна агенда (poolparty)
    Убаво нанајте и гушкајте малишанките :hug:

На Ano, TarantulaA, kukla21 и 29 други им се допаѓа ова.
  16. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Хоророт продолжува :D
    Бебе вади ново запче, па така цицкајќи ќе ме погледне мило со очињата па и малку срамежливо, ко да прашува “Може?!”во секундата ко некоја пирана ме загризува најјако што може:devil:
    Само што мене од болка и смеа ме фаќа, па јас и викам “не” ама и се смеам, и оно се смее и уште појако загризува и тегне:worried:
    Е тогаш веќе не ми е смешно, се тргам и бебе почнува хистерично да вришти|(
    Чаре? -Нема.
    Ќе си истрпам.
    Бројам уште 5 дена од породилно, се молам да го извади сега запчето, гризела-не гризела подруго е кога сум дома по цел ден со неа..
    Оф ооооффф маки слатки.

Ве ѕиркам брзински, одам да правам доручек на госпожата, и свеки кафето го има сварено веќе.
    Бујрум:coffee:

На Lolipop23, minneymouse82, eli.karameli и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Добар ден мајки.
    За мене ич не е добар ама што е тука е, тоа што господ го решил - човек не може да го промени.
    Претпоставувате веќе, да, имав абортус.
    Бетата наместо да се дуплира почна да опаѓа, исцедокот да се зголемува и на итна ми рекоа дека тоа е тоа.
    Се чудам колку сум станата јака, силна, безчувствителна, храбра, ладна и не знам каква уште да се опишам.
    Другите пати одма плачев, паника, нервоза, стресови а овој пат толку бев ладна како да не ми се случува тоа мене, знаејќи што ме чека си влегов во кола сама и си отидов на болница.
    Свесна сум дека акумулирам премногу стрес во мене, кога и да е ќе излезе ама ајде...
    А и, докторката ме изнервира, неместо да ме смири и даде надеж во тој момент таа ми вели е добро де само втор пат, САМО :envy:
    Да за неа може се само два абортуса и еден предвремен пораѓај ама за мене се многу, малку човечност треба да се има.

Маж на работа, ми вели да не мислам на тоа (а тој мисли повеќе) да почнам да се хранам здраво и да спортувам со него.

Дете последен ден во градинка денес, од утре почнува велигденскиот распуст овде.
    Не знам дали ќе може да прошетаме до некаде, и времето не е баш нај ама и периодот некако ми се запусти дома, ќе треба да игра крпата.

На TarantulaA, kukla21, Lolipop23 и 28 други им се допаѓа ова.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Monella жал ми е :hug::hug::hug: Се' ќе биде добро, и се' ќе дојде во прав момент :hug:

На minneymouse82, tincemajmunce, TeddyGrey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    Ајде и од мене едно појавување, ме нема ме нема и оп ќе никнам, само што ќе пркне сонцето. Таква сум јас, сончево дете, идам од сончев град, виреам само на сонце и тоа е тоа.

Роденден на дете е во својот фото финиш. Спремам декорациите, при крај се, денес стигнаа и колачињата, тортата ќе се земе непосредно пред роденденот додека јас спремам таму во игротеката, редам храна и декорации, мајка и татко во старо ќе ги дотераме ама синче има нова гардероба, едино на патики не ми се троши оти стварно скоро ги купивме а и таму ќе биде со онакви кожинки место топлинки и нема да мора да се трошиме за кондури нови. Се крстам парите да ни стигнат само, со броени сме, ама што да правам. Мислам дека ќе стигнат ама ќе видиме. Нешто не пресметав како што треба мислам, нешто ми се измкна од пресметките.

Мајка на диета веќе втора недела, се осеќам и сум полесна за некое кило, уште е вода ама спласна надуваното, сега ќе топиме сало. Е сеа гнетам само јајца, месо и брокула, ама па сеа тоа е што е, кад се мора није тешко. После Велигден планирам и построго да почнам, ќе јадам само белки, евентуално една жолчка плус, месото ќе биде само варено, солта ќе ја исфрлам тотално, овошје повеќе ќе внесам, повеќе ќе вежбам, знам, по стоти пат кажувам, ама стварно ќе се потрудам овој пат повеќе да бидам истрајна. Бар до кај 75 килца, да родам едно здраво право ќеркуле па ќе слабеам пак.

За Велигден ќе одиме до село, е се супер ама со нас и деверко и јатрвка со две мали деци, има да биде весело. Помалото од малите е едвај 2м. Има да биде баш весело.

@Monella клише е, ама стварно те гушкам силно. Имаш моја потполна поддршка, се надевам ќе се насмееш бргу бргу пак.

Немам многу да кажам, одам да принтам и да сечам, работа денес ич ништо не фатив, е ако де. Убав ден!

На minneymouse82, Coco31, elcezelce и 13 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.018
    @Monella макар виртуелна :hug: , но искрена и од срце. Жал ми е...
    Знам дека е тешко да се изигнорираат дрски и нечовечни коментари. Како да се оперирани луѓето од емпатија. Сто стапа по туѓ грб е ништо, па си дозволуваат се да му кажат на човек, па и баш кога највеќе боли:@.

Ние добри.
    Бидна и ручекот а и пладневната шетња со момата. Сите не знат веќе во селово, секој ден го вртиме :rofl:
    Утре со двете моми во градинка кај големата, едвај чекам.
    Денеска спомнаа на 3 другиот месец ќе иде фотограф, кој сака да ги сликаат децата, фотосесија. Има опција и со братчиња/сестри. Утре да прашам што како и ќе им отидам со сите три моми.
    @PUPICA тука ми е шансата за блузичките на кои стои голема/мама сестра.
    Денес и куферот за одмор го спакував. Да, веровале или не, само во еден не собра сите четворица:o. 4 дена не е многу, ама бев за прв пат рационална, без забегување и де ваква де таква комбинација. Ок, момите секој ден во исто ќе бидат, смислени се комбинациите, а јас и мм како ќе ни даде господ така :D.
    Свеки дојде па успеав и да испеглам и куфер да наредам и ручек да направам. Момава само кога шетаме се научила спие, па дома ококорена, не можам да фатам ништо.
    Свеки смени фризерка после икс години, и ја офарбала многу темна. Накај кафена.
    А она типична плава германка не можеше да се гледа во огледало, па и зедов фарба од дм, ја префарбував. Еднаш ме слушна дека мајка ми ја фарбам, па ме замоли. Кај кај подосветле кафеното, мислам уште еднаш и ќе биде пак типична плавуша, но и вака е задоволна.

Убав ден мајки

На Ano, TarantulaA, Lolipop23 и 19 други им се допаѓа ова.