Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    15.719
    Леле женски,во 10 станав жива брука,не сум спиела до десет од времето кога излегував до 2-3:D.Ама се изнаспав сега дури главата ми е тапан,па еве пијам кафе,ајде кој е за.
    Ох,околу прашањето дали ме бива за мајка,ако ти е за утеха уште си го поставувам секој ден,на почеток и јас бев во депресија и тоа со помош околу мене,ама тоа беше посилно,се гледав секој ден во огледало и си викав ваква ли ќе бидам јас,не тоа не сум јас,незнам детето да си го гледам и ск,ама со тек на време си дојде се на свое место,не се секирај @ines.h .
    Вчера бев до џамбо купивме гума за малата,ама купаќи неможам да најдам да не занете кај има убави?

На Girl-Rabbit, girl-miri, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Абе и она лесно помина и немаше гајле на почетокот, ама поголемата 4,5 години, малиот сега и е 19 месеци, крени ги, спушти ги, работа низ дома, она има и малце вишок килограми и ете ги последиците.
    Се надевам дека не е ништо страшно кај тебе, ама направи си проверка мала, може лекот е банален од неколку вежби или масажи ;)

На Girl-Rabbit, Mari*, mariatim и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    Zdravoo majki, denes sinko ne prima infuzija i lek, mu ja izvadija i kanilata, lele raceto kakvo mu e od toa lepakot... Povekje placese na vadenje, otkolku na bockanje... Utre aleluja domaaa :) Super bila krvnata slika, samo 3 pati do 27mi treba da ispitame izmet na mikrobiologija i da doneseme tuka rezultati koga kje dojdeme togas na kontrola. Sega mi nanka, pa edvaj cekam denov da pomine zatoa i jas kje si legnam do nego sega :D Ubav den majki i izvinete sto ne me citam, nemam net go stedam, a i vreme slabo imam za na telefon :) @azelea jas minatata godina si kupiv od X-intima vo Gtc, imase ubavi modeli i baska ne mn skapi :)
    Edit: oooo jas mislev za tebe prasuvas :D inaku mn ubavi imam videno vo mothercare i okaidi, ama ako ti se davaat povekje pari :D isto ima kupaki za mali deca vo leptokarija vo Bambisimo, e tamu normalni ceni :)

На Girl-Rabbit, Mari*, M&M и 10 други им се допаѓа ова.
  4. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    620
    Допаѓања:
    2.070
    received_10154185729774536.jpeg @azelea баш минатата недела и ги сликав на една другарка, во мега фешн спроти Рамстор, 450 ден беа, имаше и други модели.
    Хелооооу мами... Леле многу е жешко не се издржува, а јас со бебко во најжешкото на лекар бевме, малку ми подзакашлува ама добро е не било ништо страшно, мала настинка. Па еве го он си спие во соба, а јас под клима кафенце си пијам со вас. Ме мрзи да станам да подзачистам малку, а станов мислам дека ке прооди од што е растурено, алишта не здиплени, умивалник полн со садови, ама ке си поседам уште малку и после ке ме чека хаосот, нема кај да бега.

На Girl-Rabbit, galapce, girl-miri и 4 други им се допаѓа ова.
  5. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    zenski vcera mi bese rodenden ama od sto imav mn "prekrasen" den nemav ni vreme da vi pisam i da ve pokanam na po eden koktel da se osvezime malku,pa povelete,iako so zadocnuvanje sepak ne ve zaboraviv
    <3 <3 <3

На Kaetana, Girl-Rabbit, girl-miri и 10 други им се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    Oooooo ajde togas so zadocnuvanje Srekjen, najsrekjen rodenden, ziva zdrava vesela cel zivot da si bides i samo ubavini da si docekuvas :hug:

На Girl-Rabbit и Mari* им се допаѓа ова.
  7. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Веρтиκално те сечеа?? И јас имам исто чувство на пати!

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Ајде здрaвo и oд мене мaјки.
    Денес мaлoвo немoжaм дa си гo препoзнaaм,пу пу сaмo дa нее нa пoдрек.Тивкo,мирнo,седнa штo му дaдoв изеде,зaспa сегa без прoблем,душaвa пoлнa ми е,си игрaше.Мoмент ли му е штo е нз,дури стрaв ме фaќa,дa нњ ми нaплaти пoсле зa oвa.
    Негo др мaкa си имaм,aкo имa некoј сличнo искуствo,мaлoвo кoгa јaде скoрп ич и дa не јa oтвaрa устaвa,сaмo мaлку ќе зине врвoт oд лaжицaтa дa влезе пa кoлку лaпне тoлку,дoдекa се нaрaниме живци кoрнaм.Вaкoв е oдкaкo зaјaде,aјде ми викaa сеa кaши,пoсле ќе зинувa пaсирaнo зaлци,aмa не.Све прoбaв џaбе,aјде мaмa зини,ќе зине aaaa и сaмo шo требa пaк дa лaпне устетo пaк тaкa гo мести.Не се трпи више мн ме нервирa,пa супa кoгa јaде aуу пoлa нa негo пoлa вo негo.Викa мм дaгo oднесеме у грaдинкa сo пoјќе децa дa не се нaучи,дa ги гледa нив пa дa пoчне.Незнaм више др чaре aкo знaете кaжете.

На Girl-Rabbit, galapce и Mari* им се допаѓа ова.
  9. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.623
    Допаѓања:
    36.932
    Dobar den.
    Kako mi se zaubavi mene,vcera praznik,ne rabotev nisto,denes samo utrovo metev,miev,srediv alista i tolku,pak praznik :D
    Snosti bevme do kasno ka tatko mi i vnuk mi na ime,sinko mnogu retko zaspiva von opredeleno vreme. Snosti do polnok si igrasr tamu,koga veke mu se prispa mnogu,pocna da place,pistese,kako drugo dete da e. Ova se ima sluceno samo 2-3 pati,kako posedica na toa sto ne legnuva koga mu e vreme. Mnogu saka da ne mu se remeti redot sto go imame doma,zatoa jas retko odam na drugo mesto.
    Vecerva kje setneme malku,da podiseme cist vozduh pred da pocnat da gorat ognovi,da mirisa na skara,pivo,izmet....iako ulicive se zabraneti od vcera.
    Pa feminki,povelete na pivo i skara i muzika se razbira.
    Ubav den,majki!

На Kaetana, Girl-Rabbit, Mari* и 3 други им се допаѓа ова.
  10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    Да, три пати на истото :(

11. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    @mariatim ist e i sin mi ima 11m i vo posledno vreme ic neotvara usta i pola od laz vo usta pola ili ostanuva ili ako e nesto tecno vrz nego (facepalm) Neznam zasto taka pocna da jade.

A i voopsto ne jade denes e samo na cicanje i voda. Dali i vasite ne jadat od toplo sto e ili moevo minuva niz takov period. Vcera i denes primetuvam go zaspivam podolgo od voobicaeno i otvoreni mu se ocinjata, a kako da spie, ne trepka :?: I ke se mrdnam i se vrti se smee :lol: Sinoka pa nekolku pati vo son vristese...Sto se slucuva neznam. A ajde i jas da si se pozalam deka ne zastanuva i se potezok e za cuvanje i preeska za prv pat go staviv vo kolicka da mu spremam jadenje i go ostaviv da place :tmi: Do sea, a zakenka odma vo race i sea si rekov moram da mu spremam posto prvoto jadenje zavrsi vo kanta, a bogami i vtoroto, dzabe go ostaviv da si place nekolku min
    :( Of kakva li majka jas sum :wasntme: Veruvam i jas deka site isto se prasuvame ali sepak sigurna sum dena go davame max od sebe:!: Sreda e ubav den izvinete na negativnost. Imajte si ubav ostatok od nedelata jas otidov dur spie sinko edno kafe da si stavam mm denes e do vecer na rabota

На Legadema, Girl-Rabbit, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  12. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    g
    lele do 19 meseci sin mi bese takov,po celi saati jade 200 g ama sega sam se smeni,prethodno i dumanje i nie so mm usta otvaramee a toj ni se smee,se nadevam nema da vi trae dolgo periodot

inaku neznam dali da se zalam ili ne ama mnoguuu e aktiven,se saka da vidi,da pravi,i sekakvi gluposti mu doagaat vo glavaa,ni toa sto naj ne go ocekuvam toj go pravi,me poluduva i me razneznuva vo isto vreme,pocnuva da zboruva po poveke zborovi svrzani pa obozava mnoguuuuu da zboruva se se nesto m raskazuva a ako go ignoriram se luti i place
    interesen e ama i me izmoruva maksimaalno,neka si e ziv i zdrav.
    za jadenje na toplovo i ne e nekoj jadac ama toa.

tuku nie si imame prob za mckanje i kakanje,znaci svesen e,znae,koga treba daa mocka ili kaka ja tegne pelenata i mi kazuva sto treba da pravi i deka treba da odime vo toaleta :D (negoviot noksir) ama nejke vo noksir niti vo wc,i se stiska celo vreme ako treba i saat vreme ke pomine i posle na plocki si vrsi rab

На Girl-Rabbit, Mari*, girl-miri и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Гледам се жалите за вашите нејадачи, кога и мојов почна да протестира, сака овошна кашичка, млечна, млекце, ама зеленчук и месо - не! Не отвара уста се инати, е викам неможе јас сум поголем инат, два дена нејќе зеленчукова каша, ок, го рипаме ручекот, после кенка, сака да јаде ама друга понуда нема и денес виде не виде, што убаво си изеде цел тањир :)
    Знае дека има други работи, вкусни, благи, ама се знае кога што се јаде. А исто и гледам горе подуено непцето, мислиш секој момент ќе избие запче (првото), ама додека не го видам не верувам. А и почна деновиве да оди, па се му е каша попара, незнае што попрво :)

На Kaetana, Girl-Rabbit, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.888
    Допаѓања:
    152.387
    Prvo nemoj da se swkiras.mislam deka mnogu se custvuvaat taka posebno ako ti e prvo dete.
    Menw isto ciklusot posle poroduvanje mi e mnogu poobilen, prv pat da mi se sluci da se napravam lom vo spienje navecer. Pred prvata bremenost nemav voopsto obilen ciklus a eve i posle prva i posle vtora mnogu poobilno. Ama prvote 2 dena posle e ponormalno.

На Kaetana, Girl-Rabbit, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.888
    Допаѓања:
    152.387
    Izvini vaka wto upagam ama kako vertikalen rez na carski vo denesno vreme?? Jas sum si 2 carski so horizontalen rez i mislev deka vertikalen ne pravat mnogu odamna. Svekrva mi e isto so 2 carski od vremeto so vertikalen rez i stalno mi raskazuva kolku tesko zarasnuvalo i kolku mbogu i se poznava i den denes.
    Inaku denes den kako i sekoj. Malku da idmorat malava i mm, sinko nesto na konpjuter, jas da si dojdam na sebe od zeskovo pa planirame da odime do vodno da se vidime so nekoi prijateli. Neznam so sto da ja namackam malava da ne ja izedat komarci. Retko ja vadam noke deka zaspiva rano ama eve denes ke ja naspijam sega da moze da prosetame a nemam nesto za pod godinka za protiv komarci.
    Za jadenje moevo jade, so zelencukovite malku potesko ama so zalazuvanje ke izede. Vo sekoj slucaj od sto e crvec na sekoe jadenje moram milion igracki da i izvadam za da i odvlecam vnimanie i da jade, mnogu bre ljubopitno i brlivo dete. Nemoze mirna da sedi da se najade. Ili i pustam pesnicki na YouTube. Losa navika znam ama vazno mi e da jade. A lige so sto si igraat vazive na vozrast 10-11m ova zvercevo se osven igracki ja interesira. Najmnogu kabli, telefoni, daljinska ili na brat i igrackite. Abe samo snima so toa ocinjata da grabne nesto i se vo usta. Na 2 pati ja nacekivam so kabel od punjac vo usta a istiot uklucen u struja, da ne zboram stekerite kolku i se interesni dobro sto vo site imam kapacinja. Majko moja ke mi napravi nekoj den belja nemozam da ja dopazam. Sin mi nebese takov, kenkav bese ama nisto ne pipkase opasno. Uf koga ke proodi sto ke bide. Gavolce ☺

Последна измена: 13 јули 2016
    На Legadema, Kaetana, Girl-Rabbit и 4 други им се допаѓа ова.
  16. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Jas ovie 2 dena puknav znaci. Ne saka da prespie, navecer se budi nasekoe. Ne saka da cica, kenkavo e pogotovo vaka naodrucek. Vcera posle kapenje isto, ne znam sto mu bese. Naednas bez prestan! Nasekoe go razladuvam, za zesko ne veruvam. Redovno mocka/kaka se toa. 3h se zaspivavme, i a go ostavam gotovo. Nemam salam jadeno znaci, samo se vrtam od soba v soba. Pusti klima iskluci.. pusti iskluci. 10h sama. Ni da izlezi covek na 150stepeni, ni pa doma da sredam da napravam jadenje! Pa sega zedov vo kolicka da go vozam niz stan so 200 na saat, da zaboravi ama ne i ne. Ke se ispotepav niz stanov.
    Za losa majka ne veruvam da ima, tuku posvetena i obratno. Maximumot go davame site.
    I sega koga ke si dojde mm umoren ke e, i jas pak so coecevo.
    Tuku daj da go proucuvam kengurot, pa da go prosetam niz stan malce!

На Girl-Rabbit, fairy88, flower30 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    Lele majko vikam daj da go proveram detevo za zabi, gore izbieni i 4ki i 5ki :rofl: Zatoa on naknadno nervozen si bil... I taka sega si imame komplet kecovi, dvojki, 4ki i dve gorni 5ki.. Posle 5kive doagjaat 3ki taka?
    Edit: 3ki i 4ki se najverojatno, samo cudno sto prvo 3ki izvadi ova dete moe :D spicovi se i se 100% 3ki, a do niv ima zabcinja i tie se valjda 4ki :D

Последна измена: 13 јули 2016
    На Kaetana, Girl-Rabbit, Mari* и 6 други им се допаѓа ова.
  18. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    15.719
    Дa,дa трoјки се сигурнo,петките се нa две гoдини,е кaј нaс уштњ трoјките oстaнaa

На Kaetana и Mari* им се допаѓа ова.
  19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    Првиот рез ми го правеа хитно и така по пристапно било за бебето, олд скул доктори, а по практика каде е првиот рез и наредните ги прават

На Mari* и M&M им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.589
    Допаѓања:
    76.824
    A mene odamna mi licea na 3ki, ama deka site vikaa prvo doagjaat 4ki, pa 3ki, a eve kaj nas obratno... Prvo 3ki, pa 4kite :D a inaku skoro isto se porasnati, pa moze i odednas da gi izvadil zaedno..

На Girl-Rabbit и azelea им се допаѓа ова.