Не знам за вас, јас кога ја читам Емка ја замислувам како го прави тоа (разкажаното) од збор до збор. Исто како да сум таму, да ги набљудувам од некое ќоше Викни ма на едно кафе, нозе ми потекоа шпионирајќи те Шала на страна, по муабетот и малиот ти е срцка, си знае уште од сега дека чорапа и сандала не идат заедно Фраериште Ручек се крчка. Остана грав од вчера, додадов колбаси, запржив и бапнав во релна. Во план сум јајца да вапцам, тоа одкако ќе ручаме бидејќи осеќам дека весело ќе биде, простор ќе треба и дете ќе сака да се шлапа, може и да искречиме Не сум го пофалила? Ептен послушен стана,дали е период или дете се смени не знам. Одеднаш почна да јаде, не растура по дома, игра со деца (дури не сака дома да си дојде) и многу ми помага по дома, да бе, дај му крпа цел ден ќе бриша, алишта мести во плакар и што е најбитно на татко му го кара ако не си ги здипли пиџамите убаво Убав на мајка ако продолжи така до голем снаата задоволна а богами и благодарна ќе ми биде Оддамна сакам да и кажам на @gjoker4e да си се врати овде да си пишува, доста советуваше кај свекрвите и снаите, ела си при нас, мене ми беше една од поискрените и поинтересните ликови. Има и многу други мајки кои не пишуваат веќе, еве прилика ги повикувам да си се вратат слободно. Бидна и ручекот (за малку не го загорев) Одам сега да се фатам за работа, во план сум и торте да клапам, вчера кифли правев. Утре во план е да се оди на скара со колеги на мм од работа Убав ден мамулки!
Добро утро мајчички. Христос Воскресе Ве читам, ама никако да стасам да пишам. Бебе нани кај татко и во раце, јас на тел, надвор лепота Сега ќе одам да си земам кафе за на тераса да пивнам. Соба со поглед букирав, па да искористам инаку нема кога Во Грција сме за празников. Времето топ, бебе дружељубиво, па везден сме на некој закачени Главна ѕверка е. Сите ја знаат Со спиењето имаме мака. Она ротира на креветот од еден до друг крај. Дома имам заштита, ама тука нема, па јас и мм сме заштитата.. Значи она спие, ние скифлени Убав ден мајчички. Бакнете џивџаните, кршете јајца и уживајте
Христос Воскресе Добро утро мајки. Да шкртнам и јас неколку збора деца додека се заиграни, пред да почнат кавгите. 08 а веќе пресоблечени, најадени и во топ форма...такви се викендите кога е човек со мали деца. Во сон ми се деновите кога отспивав и мислев дека е 09 рано. Лани, за празникот, се запознав со @Seline мажот и` и малата кукла. Годинава, спонтано, утрово, решивме повторно да одиме во црквата. ПА ако и вие сте со иста намера, бујрум пак. Жал ми е на време што не се договоривме како лани . Со три мали деца во таа гужва не се осмелуваме, ама со две мислам ќе не биде . Најмалото и средното ќе ги седнеме во дуплата количка, да не бегаат натаму/наваму, а за влез внатре ќе процениме дали е за со деца, па ќе ја паркираме надвор и со нив во раце. Така направивме и лани. Најголемата, стандард, си има викенд шема кај баба/дедо. Шлемот, тротинетот се спремни, таму пластелинот и играчките а и посета на фармата и кокошарникот. Вчера врнеше па ништо од животните. Денес гарант ќе отидат. Буфтам кашлам. Од каде па сега тоа Убав ден на сите
^ Навистина Воскресна. Христос Воскресна. Убав ден , недела празник утре продолжен викенд. Но за мене сеедно што кога маж не е тука. Прв пат од кога сме земени ова се случува имам празнина, ми фали но уште некој ден и се ќе се смени. Расте малиот од ден на ден се е по немирен дали дека е машко ама стварно е некогаш невозможен како што вели тука Ангел дека нејзиниот се понаша како тинејџер ни мојот не е нешто подобар, може и полош е. Една добра вест е дека успеав да го скратам скроз купувањето на нови играчки . Друга лоша вест е дека се убедуваме за јадење сега проблем е голем на моменти. А и воедно премногу е размазен кога се срди се срди со солзи крокодилски. Минатата недела во маркет ме прашаа дали вака се срди викам и полошо знае. Многу ме разочара една вест изгубив тетка која што имаше едвај 45г, толку беше среќна исполнета кога последен пат се видовме полна со љубов и желба за живот. Денов изгледа по дома ќе го поминеме друго сега за сега нема ништо.
Христос воскресе мамички Бебе нани,кога ќе стане го чекаат новите алиштенца купени сшецијално за денеска,да го дотерам насликам и прошетам по баба и деде,кога ќе дојде татко му тогаш кај другите вака сама да одам Вечер ќе ни дојдат кумовите па од сега ќе спремам ќе поховам само вечер да испржам. Јас пијам кафе на раат маж е на работа празнично,тоа е мора да се работи. Кој е на шетање уживајте максимално,другите уживајте во домашна атмосвера
Христос Воскресна! Навистина Воскресна! Еден од поубавите празници во годината, се надевам сите во добро расположение да го минете! Планот за денес од вчера е направен, ќе се оди кај мајка како и секоја година. Мама сигурно ќе спрема нешто вкусно за јадење! Го сакам денот кога семејатвото е на куп, трпезите полни, децата растрчкани! Уште сме во фаза на расонување иако веќе цел час сме будни! Уште сме во пижами! Се кршевме со јајца па јајца ни беа за доручок! Дадата 5 -6 скрши, и на секое нејзино ,, победување'' слушаме гласно ,,јеееее'' а кога ќе го скршиме нејзиното јајце се лути! А сакам да научи дека не секогаш ќе победува! Ја шмркнав и последната голтка утринско кафе! Ќе го допишам и постот па одам да фатам нешто низ дома. ММ за тоа време ќе е задолжен за занимавање на деците! Убав ви празничен ден на сите!
Мамулки, Христос Воскресе среќен празник, да сме живи, здрави и сите на број!!! Убав празников, најубав досега Од петокот сме кај моите, бебо сите ги радува. Вчера го прошетавме малку низ град, па после бевме на бабино кај другарка ми, не се имавме видено од кога бевме бремени и двете. Радости бебињата, направивме прекрасни слики од двајцата. Денес го прошетавме кај баба ми, да го запознаат и видат и таму, едвај чекаа сите да му се израдуваат. И сега преморен од многу луѓе, си спие мирно, а јас да испружам нозе. Мајка ми и татко ми цело време спремаат некои специјалитети, на мм му викам уживај во домашна храна И така, утре здравје се враќаме дома, се надевам ќе поминеме убаво по патот како и за навака. Ајде се читаме, имајте убав ден
Христос Воскресе!!! Прва година права домаќинка сум...дете и мм шетат по гости,а јас чекам гости. Но незнам како поминуваат во кола немаме седиште,а дете мирно не седи. Излезени се од 11 се јавија дека си идат да ручаме и ќе одмараме.Дете секако ќе го фати криза за спиење.Но барем вечер околу 20:30 ќе биде заспан. Денеска дојде ручек/ вечера но сите ќе се собериме на куп.Свеки печеше јагнешко. А јас направив беговска тава за мм и дете.Јас ќе јадам од јагнешкото,мм не јаде а на дете му немам дадено сеуште. Колку ги сакам празнициве сите се собираме на купче,поминуваме повеќе време заедно тројцата. Утре ќе штетниме до некој парк и ќе одиме кај брат ми на ручек и мајка ми си е дома.Дете ќе си изнаигра со вујна му многу се сакаат двајцата. Го молам господ што побрзо да ја израдува со едно бебенце.... Носето на дете му течи само по малку кога поминувам со палома,еве неколку дена и чат пат кива а никакви други симптоми нема.По празнициве сме на контрола на орл па ќе видиме што е. А да од утрово и очите му солза па мм начекал аптека и купил капки да се најдат ако се влошат. Одам гости дојдоа...
Се пријавувам мајки само да честитам празник...Христос Воскресе!!! Убаво ми е,брзо ми поминуваат празничниве денови,во шетање ,пладневни дремки минимум од по два часа па повторно надвор со дете и маж. Вечер кога заспива, си се закачувам на нетфликс.Жива згода е ама и зараза Дете ми е сонце мајкино.Малце беше збунет што е толку време надвор,хиперактивен беше.Сакаше и да копа,и бубите да ги гледа и да сади цвеќе,се' да прави! Уште утре сме тука,па после назад...Брзо поминуваат деновите кога си на одмор.. Ве поздравувам,се читаме
Добро утро мајкички. Христос воскресна. Навистина воскресна. За многу години празников. Седам и шмркнувам кафе додека дете игра со балон Маша Не сум ви кажала, ама нов хит му се Маша и Медо. Станува сабајле и одма Маша Медо бара. Па вчера му купивме балон со Маша. 2 саати дете се изнаигра со балонот. Те го гушкаше, те го тепа. Па после го бацува и се така во круг. Кога дојде време за спиење беа солзи крокодилски што по балонот, што од што му се спиеше. Ова од утрово сум почнала и застанала. Во меѓувреме цел ден на улица. До ручек бевме на плажа кај Метропол. Дека немаше гужва супер релаксирано поминавме. Деца се изнаиграа од камчиња во езеро (или море што би рекол синко), топка, игри без граници. За ручек свекор спремил јагнешко. Прсти да излижеш. Како дете несакав ни да помирисам, а сега го таманам. Иииии замислете синко се настрви. Како го проба, така со раче ми го буткаше неговиот ручек и викаше НЕ и бараше уште месо. Ме фати страв да не му се слоши, а и прв пат пробува. Едвај го тргнав од маса. Попладнето втора тура шетање и во 8:15 дете едвај млеко испи и се онесвести. Еве и јас испружена се спремам да ставам глава на перница. Колку што со душа го чека празников, мислам дека поуморна ќе се вратам дома од било кога. За синко ништо не ми е тешко, ама криво ми е. Малку сум лута на мм. Може и јас претерувам, ама мислам дека и он малку ја претера викендов. Излезе он си дојде на одмор кај мама и тато, а јас трчај и бетер од дома по дете. Не дека не е околу него, ама и он, а и сите останати прво својот газ да го намират па после детево. Незнам дали јас сум бидала што се прво за синко правам. И тука ќе завршам да не си легнам изнерврана. Да одам да поспијам, да се спремам за кафе покрај езеро сабајле (и уште една тура камчиња во езеро) и да се прибираме со време дома. Имајте убава ноќ мајки
Hristos voskresna ,za mnogu godini neka ni e praznikot ! Se nadevam site uzivate i go pominuvate praznikot so vasite najbliski . Nie super pominyvame vcera kaj moite na rucek i gosti cel den bevme sobrani cela familija ,a denes kaj nas doma ke se sobereme so cela familija na maz mi .Gi sakam praznicite posebno veligden mi stvara toplina na dusata praznikov. Sinko lani bese mal ama ovaa godina jajcata nastradaa pa gi krieme da ne gi gleda .Ova moe dete e polno samo so glyposti vcera najde edna kofa so zemja i saksiite na baba mi pa sipuvase presipuvase i na kraj sam se sipuvase so zemjata se iznaigra se iznaraduva go ostavivme i posle pod miska i pravo na banjanje .Sega pred da dojdat gostite malku do park prosetavme se iznatrca i zaspa .Jas pak nastinav nesto ,glasot mi se fati ,najcesto a nastinam odma fakam laringit se nadevam brzo ke mine .Ne vi se pofaliv deka sinko ke ima bratuced i kazaa na jatrvata deka bebeto e masko ,site navivavme na zensko ama nisto uste eden indijanec vo familijata bitno da e zivo i zdravo da e pa vtorite zenski ke bidat Toa e se drugo po staro odam mamulki vika mm svaril kafe Ubav den
Za mnogu godini da e praznikot!!! Zdravje, srekja, mir, ljubov i Spokoj na site! Ovoj post nema da e rozev, Koja saka moze da go preskokne. Ke pocnam vaka, mi treba nekoj sovet, NE Kritika, nekako vo poslesno vreme MN sum nervozna, ponekogas so pricina, ponekogas Bez, mi e zal Sto sekogas nervozata vrz deteto Ja isturam, na momenti SE naogjam Kako i vikam za gluposti, vo Eden moment SE sepnuvam i si vikam priberi SE, zamolcuvam za kratko pa posle Pak ke pocnam da i vikam, pricini Bez veza, NE saka da nosi stegaci, da i Ja Soberam kosata pisti vristido Nebo i nazad, snoli ke nosela demek, i stavam gi Vadi celo vreme, i vikam ok ke Ja skaratime pistenje leleeee majko, a SE prepotuva od kosickata. Druga rabota Sto i da i recam pocnuva da NE me percipira si tera po svoe, period li e Sto li e me izluduva, pa i ovie od strana me ubivaat, aaa po tatko i e celo vreme, posebno sveki NE deka po majka i NE ama za nea tatkoi i SE., NE mu dava do WC da otide, pa NE my dava deka Jas i ona zaedno odime vo WC koga Jas odam, A tatkoi so ton obvrski vo denot Ja gleda po saat maksimum, e Kako da NE bide po tatko i i nedostasuva, ama me bolo koga gospozata SE zamisluva MN MN. Jas aako i podviknam Nesto na malava gospoza svekrva SE ufrla odma e Oti be babe taka pravis da ti vikàat, zeno ti me poluduvas poveke od malovo stoj si na strana, ako i i recam NE i vikvikaj nisto SE luti taa, nosot vo oblaci, treska vrati. Detevo gleda podrska vo Baba mu inormalno SE ligavi Tri pati poveke. Mm da go tormozam celo vreme so nehovite NE mi e ok, i taka kratko SE gledame i togas da pocnam za niv NE odi, nekolku pati mu rekov, proba davrazgovata so niv vika gjabe ti e i ttebe i Mene, da zemam da gi otepam pa da prestanat, takvi se. Kako Jas da SE smiram da NE vikam po detevo, pocnav da pijam dijazepami cat pat, SE osekjam Kako uzasna majka. Go sakam detevo Kako i i sekoja majka sopstvenoto cedo, no NE sakam da mu vikam, gledam deka i na nego loso my deluvam. Znam deka koga premnogu Sobiram vo sebe vaka reagiram. Tesko mi e, placam, nokje NE spijam Posledniot period zaradi ova. Vo kujna na skafot si zalepiv NE i vikaj, dete e, na nea i treba smirrna majka, smireno razgovaraj so nea, no nekako tesko mi odi, selfcontrol ednakva na nula. Help
Мајче ти треба можеби одмор, релаксација, занимација... Време само за тебе. Да ти се наполнат батериите и ментално и физички. ЈАс би оставила дете на чување со баба и би се запишала во фитнес студио, да се истроши малку енергијата. Доколку има некој курс/хоби кои мислиш би те опуштило, пробај со тоа. Ако имате услови за вечер бејбиситинг испаднете со мажот ти. Смени рутина, смени навики, смени секојдневие. Очигледно не ти годи.. Го имав истиот проблем со косата. До ден денес детево оди нечешлано во градинка . Не дава да ја чешлам а не па шнола да ставам. Како во очи да и брца човек. Не дава и не ставам. Едноставно е. Убаво тоа што сакам да биде како кукличка и знам дека ќе биде преслатка, ама она нејќе и тоа е тоа. А во градинка има едно девојче, воспитачка е уствари, млада, секој ден и прави фризури. Е ај не пукни работава . МЕне не ми дава да ја пипнам а таму и фризури им дава да прават. Ама мило ми е што си има ете другачка и си имаат нивни ритуали. ЈАс одамна си се поштедив со стресови со сила нешто што не сака. Здравје, за месец, три шест, ќе биде. Кога косата беше веќе долга и се потеше, зедов сама и ја скратив. Не сакаше ниту на фризер па дома мајсторев. Тоа е, ќе се прилагодуваме. Во однос на коментари од свекрва. Ние одлично функционираме, ама па и јас не фаќам многу кусур за секој нејзин кажан збор или па да и поставувам строги правила. Ги сака децата, ги гледа, човек на место е...па ако и да ги разгали некогаш и даде некој сладолед или чоколадце. Големите работи да се запазат, за другото ако не разгалат малку баба/дедо тогаш кој. Знам дека не помогнав многу. Се надевам дека ќе ја надминеш оваа фаза што попрво. За истото ти треба и поддршка и разбирање од најблиските. Разговарај со сопругот околу твоите емоции и чуства а и со свекрвата околу некои општи правила околу воспитуавњето. Моја препорака би било да не си ставаш се при срце. Советот би ми бил да пробаш малку подлабоко да ја побараш причината за цела нетрпеливост, нервоза, и емоциите со кои се соочуваш. Посети психолог. Подобро разговор и препишана терапија одколку на своја рака дијазепами.
Сарче смири се и фрли диазапамот Не знам како ви е ситуацијата и можностите ама ако ја имаш свекрвата искорисити ја,по секако ти е овде Излези со другарки,па макар и сама Прати дете во градинка и најди работа за да не ти е досадно и монотоно Јас втора недела како работам и се чуствувам многу смирено Не сум викала никогаш за глупости по деца ама и те како знаат по милион пати во денот да ме извадат од контакт Мислам за оние шнолички и глупости без потреба ти е викањето Остави ако и е пријатно со пуштена коса Мојава ко вештерче шета,само метла и фали,не трпи ништо на глава а коса до половина и прегуста Не се оптоварувам дали ќе имала кики или не,оставам на неа да одлучи Кога ќе и биде жешко и ќе се поти сама ќе си побара Можеби поголема нервоза ти ствараат старите ама ти реков,чим ти се тука искористи ги за да одмориш... Христос воскресе,со задоцнување мало Немам време ни да ве прочитам,а камо ли да пишам Деца по болни не ми биле утре пак кај матичен нивни па кај матичен наш,чисто и тој да ги прегледа и да ни даде свое мислење и совет Кај мали скоро па сигурна сум дека е бронхит само се влошува кутро дете... Многу се плашам за неговото здравје,многу Могли и таа не е нешто подобра ама не е ни така страшно како кај брат и Би пишела уште ама ќе скратам,уморна сум Мора да станам рано и да правам торта за Могли,среда е големиот ден.... Добра ви ноќ мајки...
@danichap @Mari* vi blagodaram za sovetite, vasite gledista i i vasite "problemi" so maleckite. Na rabota odam Fala my na Boga, mi fali vreme so mm, ama rabotata i potrebite si go pravat svoeto. Za cuvanje dete nitu Edna Baba NE mi otkazala, sveki Ja cuva i premnogu recisi celo vreme e so nea pa mozebi i zaradivtoa smeta deka ima pravi da postavuva nekoi pravila ona. Toa e Sto e, Jas SE nadevam ke Soberam sili da SE smiram i i NE mu steam na sopstvenoto dete. Vi blagodaram lepotici!!!
Добровечер мајки Христос Воскресе Од кога се канам да пишам и се немам време. Како се зголеми денот така се повеќе сме надвор со децата и мислам денот ми трае вечност. На работа и после дома со децата. Си дојде мм. Цело време натака навака и со народ. Се некој има кај нас. Понекогаш ми скиснува ама тоа е. Редот на. Децата се изремети за сите пари. Не се знае кога јадат кога спијат и легнуваат. Големиот е буден по цел ден и тоа боботи максимално и пак не се уморува. 1 недела сум дома. Одмараме ни поврзаа за празниците. Извапцавме јајцата во сите бои. Деца радосни. Кршат лупат а не јадат. Вчера со кошнички беа до некоја куќа во маалото. Дедо им ги водеше. Па се радуваа и броеја колку јајца собрале. И какви бои. Цело време трчаат по татко им. Мој тата малото вика не тај мој тата и се степат со баткому. Денес големиот со татко му беше на една река со трска по риби. Цели 4 часа таму. И му било мн интересно. Бил умен. Инаку деца си кашлаат шмркаат мрсоли течат. На Брисеви ништо не покажува и крвна слика ок. А деца ми се болни. Во спиењето наеднаш ќе почнат да ролат. И тоа силно од памет да. Те извадат. Докторите само инхалации инхалации или сируп за алергија.... И тоа мајки. Нема ништо ново Да одам да си легнам до маж. Добра ноќ. Деца сега заспаа. Позз
@Saraa можеш да оставиш ќеркичката на баба, можеш со неа да шеташ, а можеби најдобро во градинка, а ти на работа. Во секој случај потребно ти е да смениш рутина. Ако можеш да се снајдеш уште утре остави ја на 1-2ч и ти шетај, упиши курс по фитнес, јога, зумба, аеробик било што, нешто што пред се ќе биде време само за тебе. Па појди на маникир/педикир, фризер, масажа.. Се ова што го пиша не е ама баш никаков проблем и баш ми е жал што стигнала работава до розеви апчиња Ти се врти секојдневието постојано во круг и се гушиш, немаш нови случувања и тоа те прави нервозна и раздразлива, па почнале глупости да те преокупираат. Период е, ќе мине, добро е што признаваш дека имаш мака и сакаш да си помогнеш, значи пола проблем е решен со тоа, но никако решението не е во розевките. СвеКривите се неисцрпна тема, но решението е компромис и китка на десно Косичката на малата скрати ја, знам дека сите сакаме џиџани девојчиња, но кога не бива бесполезно е да се трудиш во тоа. Има време, ќе растете косичка и ќе врзувате кики и репчиња Сите мали дечиња се своеглави или повеќето, малечки се, прават тон глупости и се бестрашни, истражуваат. Точно вадат од кожа, но нареден момент број до 10. Чувај живци кога ќе биде тинерџерка, е тек тогаш ќе е права забава Вечер мајки Легнав, но ми текна да каснам едно парче торта, па се прејадов и сега бруфтам и не можам да спијам. Што ми требаше ич не знам Христос воскресе! ^^Вистина воскресна! Вчера голем ден, Велигден, убаво протече, се изнајадовме, денес пак отпочеток, но во поинаков состав. Битно најблиски на куп, за тоа се и овие празници Јајцата ми фарбаат уби боже, да не ги допре човек Моментов е гледај ама не пипај Битно варени се Е не може човек све да погоди Офарбав 44ри и уште пребројувам кого се сум рачунала за јајце и никако не ми искачаат математиките, дома јајца имам еден куп Беллка ќе се прерадува Утре ќе одмараме и ќе постиме + благо, а среда на скара Утре и да испуштам машините, бидејќи бебево пола облека ја исфлека за 2дена. Прееска ми се смачи да го пресоблакам, па со зелени коленици на фармерките го шетав Битно бебе е среќно Инаку прееска го шетам во количка и му дадов да јаде пуканки, му соблеков и патики, па кога фати некоја зен позиција, абе онака со успорени движења зима пуканки, скрстил нозете и кулира Уствари се премори од трчање, се растажи кога стигнавме дома и требаше да стане @Monella нареден пат не не следи од некое ќоше, бујрум со нас на случувањата, па со задоволство и кафе ќе шмркнеме, но од нога, со бебе мое нема седнување Скоро со една другарка ,,бевме на кафе,, и она на крај заклучи дека ,,сама била на кафе,, ама и кажав, ја предупредив какво кафе ќе испиеме Да си легнам, уствари да изуграм животите од Кенди и ќе си легнам. Кратка сум денес, дека втор ден Велигден е Гушкајте малишаните
Христос Воскресна! Навистина Воскресна! За многу години, здрави, живи, весели... Здраво мајки Од кога си велам ќе пишам ама отварам и само читам. Не ми се пишува. Во последно време на форумов или прашувам нешто или слика ставам. Јајца дури 45 фарбав кој ли ќе ги јаде. Вчера сабајле бевме во црква си запаливме свеќа, постојавме малку и дома. Спремав јадење, месев, печев... и се така остана. Јас не јадам многу а ни па мм. Правам и фрлам реков не готвам повеќе толку многу. Ама и мм не јаде едно јадење два дена Пред два дена имав месено благо ама него солено му се јадело па си испржи колбаси Деновите ми се турбо, неможам да седнам да здивнам малку. Детево постојано ме влечи за рака од една во друга соба или ако седнам на под веднаш ме станува и ме седнува каде што сака тој и така милион пати во денот. Опсесија му се топките, по цееел ден шутираме и викаме гооол радости не видени. Туку овде времево се расипа не можиме да излезиме постојано врне дожд а на планините снег Инаку требаше да си одиме за мк во среда ама изгледа нема да си одиме. Планиравме да си одиме со кола а да се вратиме со авион и мм купи карти 300€ а цело време му викав не ги купувај ама не ме послуша и таман ги купи по 10 минути се јавува човек заинтересиран за да ни ја купи колата инаку од јануари ни беше објавена за продажба, и вели идам да ја земам не ни се веруваше ама човекот навистина дојде и ја купи. Па маж сакаше со авион да си одиме ама сериозно се скаравме дека не сакам да си одам, му реков оди си сам, се надевам се откажал подобро да пропаднат картите него ли да се малтретирам по авиони и автобуси. Аеродромот ни е далеку повеќе од 200 км. И тоа не е се вчера и денес виде преку 10 коли за да најди да купиме и да си одиме, е па не најде. Леле која упорност еј Вчера дете падна на глава од скали има голема модринки на чело и носот му е изгребан, поплачи малку па му помина и си продолжи да трча, ама мене глава ме болеше цел ден колку бев исплашена. Почнав секоја вечер да си седам до 2 часот по полноќ ми годи тишината и дружбата со телефонов, едноставно не ми се легнува. На сабајле имам под очњаци ама издржувам. Ми треба и мене тишина. Би испила пиво или вино ама немам во моментов па пијам вода Станов плачи за генералка ама не останува време. Си кратам од времето со детево за да средам нешто, да измијам купот садови, да средам алишта, да направам јадење... крај немаат домашниве обврски. Ми се оди мене на работа ама засега е невозможно. Леле 2% батерија. Уште би пишувала ама одам по полнач да не ми се исклучи. Добра ноќ мајки
Добро утро мајки, Кога ме нема, ќе ме заборавите. Ама кога ме има ќе ви здосадам Денес на работа мирно. Сите споиле па многу мирно и да ви кажам уживам. Се гледа дека имам време за одмор штом сум се распишала тука Се прибравме вчера и да ви кажам поуморна сум отколку кога одам на работа по цели денови трчање со дете, да фрла камчиња во езео (езерото), да ги гледал ибите (рибите), па на љуљи (љуљшки) и се така во круг. Како влеговме дома директ машини на перење, зошто дете во песокот не знам колку пара тренерки испрља, а со мочките ноќе богами и скоро сите пижани мочани. Не знам што ќе се прави со ова мое дете, а не иде да не му давам вода да пие. Кога ќе се разбудам ноќе му менувам пелена за да не стане утоп. Изгледа ќе мора редовна пракса со аларм да ми биде ова. Инаку за утре се кова план за излет со децава, а богами и за задушница за морето. Уствари веќе е резервирано за Јуни, уште финансиската реконструкција да ја направам да не снема пари за одмор после Денес планирав да сефтосам одење на работа со точак. Да добро ме разбравте, мм ми купи точак за роденден со намера да одам на работа со него. Се надевам само дека ќе го победам стравот и нема да се откажам на прво одење или после неколку. Откако паднав пред некоја година уплав имам, не од точак туку од возење по улици. Додуша убава рута имам до работа да избегнам возење дирекно на улица, ама пак семафори треба да се поминуваат. А имам мерак голем. Ем рекреација, ем без нервози во сообраќај. Се надевам ќе биде успешна мисија. Ако не ќе го продадам и ќар ќе сум, зошто и субвенции од Град Скопје чекам за него. Е арно ама се јави мм и ми каже да не тргам, лизгаво било, па така си остана точакот паркиран дома. се надевам во четврток ќе имам повеќе среќа. Сега наредно се спремаме за градинка во понеделник. Мајкава дури и одмор ќе земе за да го носам да видам како ќе биде. Не за друго да не ја маткаат мајка да го зима порано. Сакам да седи колку што ќе сака, а не да ми го враќаат за 15 минути. Ова дека јас си правам бајрам на мозок дека синко нема да плаче, односно дека ќе плаче дека нема да сака да си оди дома. Изгледа сум многу оптимист, да не излезе на крај плачки уште на врата. Можам уште да терм. Време имам на претек. Ама ако продолжам ќе почнам да се жалам од мм, од свекор и свекрва, па ќе застанам тука за да биде позитивен постот до крај. Имајте убав ден мајки
Добро утро мајки Ден година а јас папсана уште во 10.00. Вчера со свеки и со малово акавме по болници од сабајле, земав една мрт снимка од една болница за да ја пратам на специјалистот во друга, па помина пола ден. Месецов сме и кај трет специјалист, па да направам копија и за него, гарант и он ќе побара. Потоа ја замолив да го зеде малово неколку часа за да можам дома да чистам и да пуштам машина и да спружирам. ОД 12 до 16 удрив убава мини неделна генералка. Жената што чисти идеше во вторник, ама рече за Романија ќе си оди на две недели, и она славела по нашиот календар, сама да си средам. Со детево сум еден чекор напред два назад. Прееска пробав да ја раскревам игралната. Заврши неславно...Се што да види фрла на земја, вади од корпи, фиоки, да стави нешто во уста...Во кујна не ни е подобро. Вришти пишти ако ја седнам, оди ровари се вади и фрла. ИСкрено поуморна сум во овие неколку часа со нејзе одколку цела куќа на раат да зедам да ја чистам . Вчера пак ни беа комшичињата на гости. Културно зазвони на врата, праша дали може да си играат, и само што реков да ја летна право во игралната . Поголемото на прозор, на карши од нашата куќа, чекаше со татко му. Па му дадов и него сигнал да дојде. Момите се шаштисаа а и дечкиве. Ред се чекаше за лизгаката, за тоа дрвеното за качување на зидот, секој доби обична бела маска за лице па ги боеја...Два часа летнаа. И татко им дојде после кратко за да ги пази да не направат беља и да се караат. Му имав кажано дека во секој момент може да зазвони и да дојде. Искрено мило ми е што дојде и што е со осет оти не знам како ќе ги допазев сите . Свекрва ми и свекор ми дојдоа, играа со малото во дневна, па не надгледуваа чат пат во игралната. Дали децата дали мене и комшијата не знам . На крај со плачки едвај ги одвлече. Поголемото на раце го изнесе. Ме капна гушкајќи а јас му реков дека и денес сме дома, па слободно може да дојдат и да играат. Денес ќе им извадам лепакот, ножиците, копчиња и ситнурии и нека лепат. Ми прсна глава. Да се спремаме во малово да фатиме кругче до супермаркетите. Маж му се пријаде пржени јајца со зеленчук и колбаси. Телешки, дебели, црвени да биле. Да најдам и решен проблем за ручек, со лесно ќе минеме. За вечера се токмам супа од тиквица. Убав ден на сите