Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Zatoa ne moze da se iscisti. Ima bakterija sigurno i od nea kasla i spustil na gradi. Za zal tamu kako i tuka, nema brisevi. Jas bev vo Mk koga sin mi pocna da kasla i slucajno cisto za mene, vikam da mu napravam bris od nos i grlo i rezultatite bea: od grlo streptokoka, od nose moraxela. Go odnesov na lekar vo kozle i imase spusteno dosta. Antibiotik obavezen, maska ventolin i pulmikort. Za 3 dena aj da ne recam 4tiot vekje nisto. Prestana da kasla, da hrci, nose cisto. Sega posle 1 nedela otkako prima terapija go odnesov na lekar tuka vo Gr da go slusnat i e cist, nema nisto.
    Ne znam sto da ti kazam, istataa politika ja imaat i tamu i tuka zdravstvoto, katastrofa. Srekja sto bev vo Mk i mu napraviv brisevi, da ne mu pravev, da bev ovde, kje go nosev na lekar, kje mi kazea maski i toa, zatoa sto nemase T, samo kaslase kje mi recea stom nema T nema potreba od antibiotik.....

На Seline, hello-kitty.90, Kaetana и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Истото...ако нема тт нема ништо
    Денес и нашиот матичен така му рекол на мм
    Има опструкции ама чим нема тт и е расположен ќе поминело и без антибиотик...
    А на нив се надевав...
    Ќе одиме деновиве пак да разговараме со педијатарот
    Мора да превземе нешто.

На hello-kitty.90, danichap, Kaetana и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    А да го однесете на хитна? :wasntme:

На girl-miri и Mari* им се допаѓа ова.
  4. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Добро утрооо! Ајд друшки на кафе :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:
    Дали убаво гледам надвор?!?! Сонцеее! :sun: Аман нек заличе на мај веќе, нек се стопли оти у депресја ме носи тмурното и влажно време!
    Што ви е планот на вас мамици за денес? Ќе се најде ли време меѓу другите обврски да се шеткаат деците?

Иначе шмркам утринско кафе, беба нане, ММ на работа, дадата ја испратив во граднка. дадата набута во џеб некоја количка, ќе возела во градинка со машките другарчиња :?:. И не е прв пат да посегне по машка играчка, ама што знам дали ова треба да ме секира :^) . Некако куклите веќе не и се интересн па си купуваме по некое количе, камијонче, меч :wasntme:! Озбилно,треба ли ова да ме секира?!?!

Беба синоќа пола ноќ кај мене на перница ја преспа, гушнати нанкавме :l:! Се подразбудува некогаш навечер и одма се прфрлува кај мене на кревет :angel:, го лепи мекото образче на моето лице и продолжува да спие :inlove: . Толку ме разнежнува моментот, просто се топам кога ќе ја осетам како мирно си нанка до мене!
    А и цел ден се гали, игра занесена па ќе и текне да дојде до кај мене и со она малце смешно здебелено гласче (чудно и е гласчето :rofl:) ми вика мамее, мамее! Е крај, оставам секаква рабта и ја земам да ја гушкам! Ова малце ми е чудно, оти јас со дадата немав такви изливи на емоции, дадата другабеше, нејќаше гушкање!

Деновиве сум малу загрижена! Свеки ми ги чува децата кога сум на работа, а периодов е на инфузии на заразно одд. Ме плаши да не се разболи од морбили, пошто крш и е имунитетот а секој ден по 2 часа дреми таму. И спомнав маска да носи, му кажам на ММ да и објасни колку е опасно и лесно да се разболи она па и децата по неа... ама цело време имам впечаток дека не ме сфаќат озбилно! :@ Демек -Да бе, во право си, лелее, не дај Боже! А не преземат ништо, барем маска нек носи!
    Разгледувам опција да ми ги чува децата мајка ми, ама она уште на работа оди и не бидува да се организираме никако. ММ е цел ден на работа па и он не може да ги преземедецата периодов!
    Стварно не знам што да преземам... Молитви на сабајле и навечер, :envy: белким ќе помогне :drunk:

Ете се буди беба, да станам!

На Chantal, flower30, emkaemka и 20 други им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.540
    Допаѓања:
    289.037
    Добро утро мајки
    Јадам крофни, пијам кафе и плус кока кола(е оти после толкав газ:envy::tmi: ). @Monella закаснето ама не и заборавено. Само што пишав кока кола се освестив дека пред некој ден ме праша дали имам негативни ефекти од истата.
    Не, барем не сум приметила. Јас имам многу низок притисок, нормален ми е 70-50. Ако не се напијам една мала флаша од 0.2 ќе се онесвестам мислам. Знам дека е нездраво, но се тешам подобро одколку апчиња и лекови. Не знам, се трудам да се храниме балансирано, демек да се изедначи со малите задоволства како кока кола кои си ги пружаме. И пијалоците се купуваме гајби флаши, да не е пластика, кока кола малите од 0.2 ни се по мерка.
    Кога почнав веќе со слатки гревови, да си кажам дека на децава им давам и нутела(не оригиналната) чат пат, 1-2 неделно ќе им намачкам по едно лебче.
    Некаде од втората година. Се трудам да е тенко нанесена на лебчето, не да сркатаа со лажица од тегла, и да е без палмина маст. Демек малку поздраво, ама не им кратам. Вчера баш барав во супермаркетиве нова тегла и никаде не успеав да најдам. Зарем толкава реклама удира нутелава за да ги сузбијат поздравиве варијанти од пазарот. Предходно во суепрмаркетот во кој пазарувам имаше три врсти кремови без палмино, сега ниту еден. Изгледа ќе мора од амазон да порачувам
    Јадат толку многу овошје, зеленчук, манџи, супи, меса, риби...е што би рекла баба гревота се, нека заблажат душа. И сладолед ни е редовно на мени. Се трудам да правам домашен, ама признавам дека не успевам секогаш. Така да целосно здраво не се храниме, балансирано би било исправно:tmi:.

Муабетов каде го отерав од една кока кола:tmi:.
    Од сабајле турбо. ја оставивме средната во градинка и продолживме со големата на ОРЛ. Ни закажаа операција за два месеци:(. Ќе ги вадат полипите. Повторно ми потврди дека детево не слуша на левото уво.

@Mari* се надевам подобар е малиот.

МАж има краток термин после. Може ќе се повозам и јас, па да седнеме некаде на ручек. Важно меленото се одмрзнува, па ако не бидне ништо сепак куварка да бидам.

Убав ден мајки. :coffee:

На TarantulaA, Sandrin4, Chantal и 28 други им се допаѓа ова.
  6. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256
    Добар ден.

Можи да" јадам" по некоја буква додека го пишувам постот,зошто засега сум со едно око.

Стари како велат од играчка,станува плачка.Само со помин нека е.

Вчера додека дете го преслекував ми го боцна прстето во око,ноктиеата како жилет му се.И седам,почна да ме боли и да ми солзи,а и носот ми течеше капнав прокулин Ми се смири малку,но по пола сат почна пак да ме боли.
    На мм му се јавувам и ми вели си идам сега тоа кај 20 чљсот.Ми вели да одиме на болница... не бе ќе ми помини му велам не е ништо.
    Кога кај 22:30 часот кога почнав да отекувам и да ме треси од болка,а дете само што беше заспано.Мм ја викна свеки да седи кај нас соба и тргнавме на болница.

Стигнавме и фала богу немаше никој пред нас,Кажав шо како беше ме виде окторката вели добро ти е изгребано.Ме "средија" и утрово бев пак на преврска,ќе си одам два пати на ден неколку дена.
    Утрово дете кога ме виде замотана со завој прво се исплаши,а потоа викаше мама е пират.

Цела ноќ око немам склопено од болки,чекам да дојди време за дремка на дете,да се напијам некое апче за болка и да дремнам и јљс.
    За ручек ќе најдеме во фрижидер нешто а за дете ќе сварам само зеленчук.

Тука се одјавувам....

На TarantulaA, elcezelce, Chantal и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    @Emma2 Добредојде мајка! :hug:Осеќај се ко дома :P

Добар ден мајки.
    Јас работно, па да ве ѕирнам.
    Кога сум на работа се одмарам уствари, по двајца сме во смена па си забушаваме ептен, ама одлично ми е:P сакаш кафе-пиеш, ти се пријало-јадеш, ти се шетало-си шетнуваш, си одмараш.. И не сум во администрација!(lalala)

А дома гз преку глава:D
    Со малата ептен малку се гледаме, пред работа се гушкаме, после работа одма ја заспивам, не може да ми се изнарадува бебето асално :(
    Среќа денес сум прва смена па ќе со го минеме цел ден заедно.
    Ми фали!!!
    Ако биде времево вака ќе ја шетам после работа.

Почнав да чистам навечер откако ќе заспие, само и само да си ја искористам секоја слободна секунда со неа.
    Некни вечерта еден по полноќ ме најде, кујната цел месец не беше исчистена, па бришење,прередување,џогирање.. Па ај во купатило влегов и таму чистев, па ај во дневна, па ај алиштата .. преморена легнав со надеж да поспијам утредента до покасно, ама момата си станува редовно во 7, и ништо од планот:D

Си појадов сливи, ме чекаат печени гевречиња за ручек.. Ќе правев лазања, ама ништо и од овој план:D
    Уствари може и ќе ги напраам, бебе мајка ќе земе, па таман на неа ручек ќе и стокмам:$

И тоа.
    Да се фатам за работа малку:D
    Останете добри.

На TarantulaA, Sandrin4, elcezelce и 25 други им се допаѓа ова.
  8. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.821
    Добар ден.

Убав денес денов, аман времево нека се оправа, навистина на психа делува. Колку е поубаво кога е сонце, па надвор се игра. Некако порастеретена така се осеќам.
    Ме чека нешто неубаво престојниот период, нешто што не сакав да биде, што имам тука пишувано дека нема да биде и ете... :doh: Ќе го задржам за себе поради приватни причини, ама тешко ми е многу. :( Се тешам со ќе помине, како и сѐ друго.

Зошто ова би те секирало? Навистина не разбирам од кој аспект. И мојата си игра и со колички и пожарникар е, никогаш не викам тоа машко е, тоа женско е. Иако други го прават тоа, па ептен ме нервира. Сината боја за машки била, розевата за женски. Нека си играат со што сакаат и што им е забавно, не гледам ништо лошо во тоа.
    @Mari* како е малиот? Ептен ми е жал вака што се мачи. :( И мојата спушташе на плуќа, ама кај нас веднаш се реагира за таква состојба, зошто таму не го сфаќаат сериозно? Не ми е јасно. Се надевам ќе се среди ситуацијата.

Патем, отворив нова тема за мајчинските пријателства, пишете кога ќе можете да си помуабетиме. :hai:

На elcezelce, Chantal, orhideea и 16 други им се допаѓа ова.
  9. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Кај мене тишина... Се тера второ кафе! Беба спие, ручекот готов... подраскренав и седнав да ве читам.
    Денес двапати ќе пишам! 8)
    Да се надоврзам на муабетот од Дани! И кај мене е лабаво во врска со исхраната... а не беше. Псобено кога дадата беше помала , набавував специјално здрави намирници од домашна градина. А сега далеку поопуштена станувам. Секој ден запазувам 3 здрави оброка , две ужинки... зеленчук, месо, овошје , млечни производи... Ама дадата знае да излапа и некој сладолед , да изеде и чипс, смоки, крем банана киндерче... тоа се нашите грешки кои не се секојдневни ама се случуваат. Па и за бебе грешам, ама поретко. Си се тешам дека штом јадат манџи , салати, смути гревот ни се простува. Кога забранувам полошо минеме, а кога дозволувам умерено јаде.
    Чоколадни кремови само во палачинка лапка дадата, беба не пробала уште.
    Кога во градинка им давале лебче со крем ќерка ми велела -не смејам, мама не дава! :lol: Тоа на почеток кога тргна, сега јаде таму, дома не. Кај нас по чоко кремот е ММ, за него го купуваме :rofl:.

@Mari* инхалации со пулмикорт и физиолошки кај нас помагаше. Сабајле и вечер, 5 дена и оздравуваше. И вентолин понекогаш кога педијатар ќе препишаше. И без антибиотик минавме воглавном!
    Ајде ќе мине за брзо! :hug:

@24.07 ме насмеја! :rofl: мама пиратка! :lol:

На elcezelce, Chantal, orhideea и 17 други им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.273
    Ај од мене добар ден!

Сработев ама принтер не работи па додека дојде чичкото од сервис вам ќе ви се посветам. Нас у администрација не прават неработници, ама изгледа овие од фирмата што го одржава принтеров поголеми неработници од нас. Ко приказната за мајсторот оџачар, плати или ќе го урнам оџакот, па држ додека замине оџачарот. Така нешто беше. Буквално секој ден идат и само се мењаат мајстори и никако да го опраат.

Се јаде ручек моментално. Домашна кубасица, печурки, тиквица и брокула. Се зезнав прошлиот пат јадев доцна и до тренинг едвај малце од малце се свари храната, ми се враќаше мислам, ама тешка храна одбрав, туна. Ама сум се стаила на режим, нема мрдање. Денес сум на вежбање од 8. Искрено едвај чекам, се осеќам исполнето и како да правам нешто за себе.

@snegulkata и јас би ти рекла дека нема врска што си игра со количиња, моето си игра со миксер розев, порозев не може да биде, па што.

@RainBow ми се свиѓа што отвараш интересни теми, денес не можам да се произнесам ама утре здравје ќе пишам. Освежување се темиве.

@Mari* се надевам брзо ќе се опораите, баш ве спопадна. Ако ти треба помош како мајка на дете што баш често спушта на плуќа пиши ми.

Денес сончево ама ладничко, не е уште за опуштање. Јас па не облеков маица одоздоле не ми беше баш за маица и ми е ладничко, носам една маица и џемперче, ама требаше може уште една одоздола. Дете битно е облечено, сабајле пак нејќеше у градинка, е кај сакаш, у Осој, селото кај што бевме за Велигден. Абе дете... Впрочем знае кај е убаво.

Месецов финансиски ако се издржи добро ќе биде, ми се темни. Имам 2 родендени, среќа едниот нема да го прават, веридба на тете кај што треба да се направи и благо и да се купи подарок асален, да се дотера таткото и да се помогне со работа кај баба. Бебе и мама ќе изгураат со тоа што имаат.

Нафрлам теми а уствари сум многу напната и немам баш баш што да кажам, имам мала ситуација по дома што треба да ја средам, уствари не е една, ме тиштат поише работи, ама се борам засега силно. Не знам како ќе излезе работава. Едната ме сеќира повеќе, другата ја тангира и мајка ми, третата ми го мачи детулето, четвртата новчаникот...

Ај да не ве замарам повеќе, убав ден!

На elcezelce, Chantal, 24.07 и 15 други им се допаѓа ова.
  11. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Добар ден и од мене.
    Кој е за :coffee: нека повели.
    Сте збореле за храна. Јас се трудам да се храниме здраво ама дете знае да си касне и благо и чипс и сок особено со татко му. Ама јаде и многу овошје и салати така што балансираме. Е многу сака мармалад па сега барам некој малку поприроден или ќе го префрлам на мед :D
    Прееска го плеснав и под казна во соба го оставив и сега ми е жал;( ама тера инат и капак на се со нога замавна по бебето... Се му е игра и не разбира дека може да ја повреди. Сега си спие до мене а мене солзи ми течат зошто не се контролирав ;(
    Сакав и друго да кажам ама ајдњ после.

На elcezelce, Chantal, 24.07 и 15 други им се допаѓа ова.
  12. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Здраво мајки.
    Конечно се ослободив да пишам. Деновиве турбулентно до бескрај. Всушност неколку недели по ред. И јас како повеќето ќе си се пожалам на темава.
    Синко е во 4 скок, закачи вирус па лежевме во болница 4 дена, изгледа и заби ќе излегуваат па го мачат,грчеви сеуште има, од настинката добил и запаление на уво и не знам што уште не ни фали. Како некој магии да му направи на детето, не можам да си го препознам, колку само се смени.
    Првин почна ептен често и многу да плаче, си мислев грчеви се во прашање, па почна да кива и кашла,за да добиеме препорака од доктор да ставаме синомарин капки и да чистиме носе. "Терапијата" не поногна и синко спушти на плуќа. Отидовме во Систина бидејќи видовме дека ептен сериозна ситуација, ни рекоа треба да лежи во болница. Од страв од морбили и додатни вируси не сакав да ризикувам да одиме во Козле. Останавме тука, каде што ден во болница чини 200 €, точно колку мојата плата.Знам дека еднаш се водеше полемика за тоа дали е луксуз или не да се оди во Систина. Според мене е луксуз, кој за жал, кога се работи за животот и здравјето на најблиските, сакал не сакал мораш да си го дозволиш. Разбирам дека е приватно, ама зарем мора цените да се до плафон? И така си дадовме 50000 ден, фала Богу, синко е подобар, и среќа што имавме заштедено нешто пари па можевме да си дозволиме да останеме тука.
    Се изнамачи бебче, многу ми е жал, едвај 4 месеци има, а Господ го виде. Ни рекоа дека е вирус, брисевите беа чисти.
    На девер ми ќерката се разболе во средата, во четврток се разболе и син ми. Најкриво ми е што свекрва ми знаела дека внуката била засипната и пак ја пушти кај синко да го видела. Не ми е јасно, знам дека го сака син ми, ама да дозволи да знае дека внуката е болна, без разлика дали е вирус, бактерија, обична настинка или било што и да ја пушти да се поигра со 4 месечно бебе???? Тука ќе застанам за тоа.

Бевме на контрола, кажа докторката дека е подобар, ама еве го од недела наваму постојано плаче, никогаш не бил таков. Навечер многу често се буди, преку ден спие двапати по 20 мин, се сака да е во раце, никако да седиш, мора да го шеташ, по цел ден песнички на тв и пак плаче. Дури докторката ми рече 20 дена да не го мешам со луѓе да се пооправил малку, да не се разболи пак бидејќи му е паднат имунитетот. Па ми се чини вака затворени ќе побудалеме и двајцата.
    Дали го боли нешто, дали фамозниот скок е во прашање, битно се измачивме и двајцата. Еве скоро цел месец многу малку спијам и тоа секако е со станување на еден сат.
    Дури не можам ни да седнам да јадам, едвај со него во раце направам ручек, но едвај јадам, не сака ниту малку да полежи.
    Маж ми помага колку може, и тој е од 6 стане, оди на работа, дојде во 5-6 и знам дека е многу изморен. Исто и по дома чисти, средува, ама синко ретко сака да седи кај него. Обично почне да плаче па морам да го земам. Маж вика не се нервирај, смири се, период е само, ќе помине за некој ден. И знам дека е така, ама многу исцрпува. И така 24 часа ми е во раце.
    Велигден помина онака, дете вришти,а ние го шетаме по гости :@ :@ :@ :@ :@
    Многу ми е жал, како можев да си дозволам да не реагирам на време.
    Се нервирам и по дома што не ме остава да потсредам нешто, порано спиеше попладне па можев да си зачистам, јас да се средам, вака ништо. На моменти сум како зомби и психички, а богами и физички.
    И времево никако да се оправи, ништо не е како што треба.
    Ми олесна донекаде, си ја искажав маката.
    Ручек направив рано сабајле, компир манџа, јадев на рати, малку со дете во раце, малку сега откако заспа. Колку ќе спие ќе видиме. Машината пере, веќе имам еден куп непеглани на синко ама немам кога да ги испеглам.
    Усисав како мачка со опашка, дури траеше 10 минутната дремка на синко, па сега оваа дремка ќе ја искористам да одморам малку нозе. И онака после шетањето со синко во раце низ соба не ми бега.

Косата почна ептен да ми паѓа, цели купови, почнав повторно да пијам премама, дали ќе ми помогне или не, не знам но мора да се преземе нешто, ќе одам келава.
    Друго, при односи многу ме боли доле, дали не сум убаво сошиена, дали премногу ме сошила докторката :D дали имам некоја рана, битно боли многу. Кога бев на гинеколог да му се пожалам дека при односи се случува малку да почнам да крварам, тој вели беше ли на преглед после 40 ден, викам бев, епа штом сум ти кажал дека е се во ред немаш ништо. Па да, ама ехо ми правеше преку стомак, не ме гледаше вагинално, мора нешто да фали, ама со кој да се разбереш. Ете, ни за секс веќе не ме бива |( .За еден месец ќе одам за пап, па се надевам тогаш ќе ме прегледа.
    Овој пат сите ги прешишав по должината на постот, а богами и по мрчењето.
    И не, немој да мислите дека сум депресивна, со оглед колку ми е тежок периодов, одлично се држам. Ќе пишував уште, ама синко се разбуди и веднаш ја вклучи сирената. Ми нема спас :sweat:

Поздрав мајки. Се надевам нареден пат ќе пишам порасположена и нема да имам од што да се жалам.Се надевам дека се лошо ќе помине уште денес.
    :* :* :*

На TarantulaA, elcezelce, Sandrin4 и 21 други им се допаѓа ова.
  13. Seline

Seline Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    3.658
    Добар ден!

Дождлив ден, имам осет како да е ноември а не мај. Затворени по дома, досада убива деновиве, сонце ни за лек. Не сум пишала многу одамна, што од немање време, што од немање желба или поточно немарност некоја.

А што и да кажам кога периодов никаков ми е, само по доктори и болници сме, некако годинава де жа ву ми е на претходната. А толку посакував да не е така, веќе смачено ми е.

Малата не оди во градинка, не ја праќам додека не заздрави како што треба ама изгледа ќе потрае. Цела зима проблеми со грло, нос, три пати антибиотик и на клиника лежење и пак ситуација жалосна.

Немам сили веќе за ништо, ми се мачи од помисла да се докажувам со доктори и да барам испитувања. Замислете се изборив за брис да ни земат и тоа само од грло доволно било. Резултати како на Марс да ги праќаат да се преработуваат незнам навистина. Ќе ги добиеме некогаш белки.

Инаку таа весела е сега, игра и лудува, ама носот постојано си тече и нон стоп има болки во грлото. Се изборив и за упат за специјалист. Термин за 3 месеци. Тоа е.

Срцето мое стана, се гушна во мене и ја чекам да се расони па да играме. Овожава да и читам и измислувам приказни. Гледам и таа зема книга и сама нешто измислува по нејзино. И детево заспа пак, доказ дека времево и на децата влијае.

Убав ден.

На elcezelce, Chantal, Monella и 19 други им се допаѓа ова.
  14. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Фаза е мајка и ќе помине. Детето било во болница, настинато, прегледи па и непознати луѓе и нормално е се тоа што се случува.
    Бара сигурност и топлина во тебе.
    Опушти се и гушкај бебе, брзо ќе помине се.
    Ако може некој нека ти помогне околу ручеци и средување ако не колку можеш толку. Сега бар за јадење е лесно, салата и туна или плескавица некоја и готово.

На Chantal, 24.07, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
  15. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    @Chanell* како се снаоѓаат со бебка сами?
    Мислам дека со цицање ја успиваше?
    Како ја успиваат сега?

16. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Здраво мајки,

Одамна не сум свратила во темава; но некако периодов сенешта се случуваат поврзани со бебето кое веќе ми станува скоро 10 месечно девојче и срцево ми трепери кога сфаќам дека пред само некое време кукав дека халуцинирам и не можам да спијам пошто она бара цице среде ноќ и слично.
    Сите маки на светов со неа се послатки, повистинити. Веќе почна да се крева сама и да броди по мебелот и да се нервира ако не може да се доџапа до нешто.
    Вчера ја имавме првата вистинска караница меѓу мајка - ќерка и многу смешно ем чудно се чувствував. Имено, изводеше и не сакаше да седи во хранилката, изеде речиси се' и на 3 лажички до крај врискаше како да ја коле некој. Ја извадив од хранилка и ја миев за лице, она урла урла. Проверувам да не се штипнала, удрила, не бре. И баш во тој момент влегува маж ми од врата, се враќаше од работа. Па што е плачкиве, па да не е жешко јадењето... мене ми се споија жици. Кај најадена, средена (со млака каша), уште он ми збибери капак.
    Ја седнав во џампер и како на возрасен и зборував. Со *срам да ти е*, со благ прекор. Со сите авторитетни салтанати. Пропадна како покакана во џамперот. Не ми се веруваше што правам. Воспитувам дете. Дремеше ко мисирче и немав срце, ја земав и ја гушнав и се расположи за минутка. Ѓубренце мало хохштаплерско.
    Важно и двете сме океј денес една со друга, дури и ми помагаше да правам солена торта со ружи од сланина, татко и слави роденден денес. Помошта беше - лазеше у кујна и не фаќаше ништо.

На TarantulaA, elcezelce, Seline и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.256
    Од кога немам пишено овдее, многу ми фалите, Ве читам редовно секој ден, ама немам време да пишам. :inlove:
    @danichap многу ми се интересни твоите девојчиња, исти беше таков и брат ми близнак, мислам дека баба додека да не израсна се измачи со него, секое сабајле плачки пред градинка, ама сега е најпаметното и најмирниот човек.
    Кај мене нема ништо ново, колата ни се расипа, па сите термини ги поминавме пешки или со градски превоз, имаме уште некои документи за бебе, мене крв ми земаа пак, доктор се базираше на резултатите од Македонија, и ич не беше сигурен за мојата дијагноза, и баш некни кога бевме за крв цело време ме распитуваа и докторот зачуден како може таква дијагноза, а симптоми никакви.
    Беба ми е добра, денеска цел ден го преспи, злато од дете, плаче само кога и се јаде или кака, не ни можев да замислам дека такво бебе ќе родам, плавоока. :inlove:
    Некни дедо мој правел пауза блиску до нас, дојде да ја види, толку среќен го немам видено, цело време и се смееше, цело време ме прашува какво млеко пиела, какви памперси да и земал, оти здравје планирам кај нив да седам додека мм не слегне за Мк.
    Цело време ми вика јас ќе ја бајнам, пресоблечувам ич не се секирај:inlove:
    Злато ми се со баба, најмногу си ги сакам:l:
    Исто гледав и покани за свадба, здравје да си одам за Мк и баба да ми е арна ќе почнам со подготовките:smirk:
    И така, имајте убава вечер:inlove:

На elcezelce, Seline, tincemajmunce и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Добра вечер

Реков да видам само шо има во катчево и видов сте ме тагирале
    Прво да ве гушнам сите и да ви се заблагодарам што се сетивме

Мали е со опструкции
    Денес откажав термин што го чекав еден месец за да одам кај матичен
    Му ојдов бз термин и не ме примија :o за следната недела ми дадоа :headbang: а јас решена дека ќе успеам денњс сериозно да разговарам со него
    Од таму заминав кај ќерка во градинка,една воспитувачка ми даде број од доктор кој и е пријател,оториноларинголог е
    Можам и без упат (poolparty)
    Од некаде морам да почнам,ќе одам кај него па ќе видиме што понатака...
    Сите се запрепастени што не сме добиле антибиотик,ама баш сите го изгрдија докторот
    Толку сум бесна што сум немоќна...
    А не дај боже да му се влоши нешто или да му бидне ќе го запалам :nod:

Друго што да ви кажам...
    Во 8 си дојдов од работа и едно дете заспав
    Могли е будна,касно спиела попладне
    Мм средил низ дома а јас ќе се обидам сега да завршам уште нешто за утре да одморам од чистење
    Толку од мене
    Уште еднаш ве гушкам сите

Довиџења :hai:

На TarantulaA, elcezelce, Seline и 24 други им се допаѓа ова.
  19. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    @TeddyGrey Она изводи само кога е со мене :)
    Кога и иде време за спиење мора да е на цице висната и да ми буричка во уста со тоа малото прсте или да ме скубе за коса.
    Кога е со бабите тоа иде вака : ја навалуваат во раце и со три нишкања беба е цврсто заспана..
    И ај не пукни од мака де :D

Денес со мм ќе ја “шетавме”
    Во наводници, затоа што тргнав со надеж дека ќе заспие во количка, а она кога вресна да плаче, ко да ја коле некој. Нишкај нишкај, раце ми се здрвија, ја зеде татко и уште толку посилно почна да плаче, ма крокодилски солзи ронеше.
    Бевме оддалечени некои 2км од дома, не се доодуваше чинам:whew:
    Стигнавме некако дома, ја ставив 1мин на цице и заспа.
    Излеговме на вечера со мм, свекрва ми вика ја заспала без никакви проблеми, ни плачки ни бутур..(facepalm)
    Бајче е и со двете баби, ептен мирна.
    Ама мене душа ми вади:rofl:

На elcezelce, Seline, Coco31 и 19 други им се допаѓа ова.
  20. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Лисица и твојава :D

На Coco31, Chantal, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.