@mariz sin mi izvadi 8zabi naednas i toa 3ki i 4ki na godina i pol. Sega se nababreni dolnite 5ki,niv gi cekame.
Za zabi isto i sin mi si gi vadi po red prvo kecovi pa dvojki i sea eve na 11m imame i trojki Gledam periodov se zalat i dr mami za temperamentnost kaj decinjata @kelebeim*** ne sum bila edinstvena sto pobudaluvam po doma A cudno sea edvaj cekam da si legnam do sinko i uste pocudno e sto koga ke zaspie mi fali i edvaj cekam da stane, a koga ke stane ne zastanuva ko na maraton da sme Na 11m trca uste ne prooden kako sto treba, a koga ke proodi ke bide of lele Jas mamicki go prosetav sinko pa go izbankav i sea nanka mirno Sama sum denovive mm ima turbo rabota pa utre ke idam kaj majka mi da odmoram dusa Ke posedam den dva pa ke odime kaj svekrva mi (standard) i od ponedelnik valjda ke se oslobodi mm pa ke mozeme i da setneme negde zaedno vaka sea sami so sinko luduvame Preeska od sto veke neznaev sto da pravam pustiv muzika i igram pa koga pocna da se smee na glas i vrvot bese gasam muzika vikam ajde sea mama da odime da setkame i sinko mi dava aplaus Epa ke go izedev Dobra nok mamicki i da sobereme sila za utre
Пρомените на вρемево го чувствувам деновиве. Јас еднаш, нели едно имам (засега) А паκ повеќе пати.... Ама аκо. Неκа ни се живи и здρави...
Dobro utro zenii, eve jas so kafica vo raka vi pisam, pred saat stanavme jas i kjere, ona si igra, jas zatoa vreme si napraviv tost, pa morase da si apnam i 1 parce od ravanijata od vcera, mnogu vkusna ja pogodiv, mh mh mh i sega ukluciv komp.vikam aj od tuka malce polesno mi e pisuvanjeto, od tel. potesko ide i taka zeni. Zesko denes, kako i vcera, isto, jas cekam da ogladne malata pa da i pravam ovosna kasa, cicase pred da staneme i nee gladna sega. Batkoto uste nana, toj kasno si legnuva, nie site pred nego kapnati odma u son vleguvame, toj po cel den ripa skoka i pak ne mu se spie, vo 12 zaspa sinokja Toa e, aj kje vi pisam posle ako ima nesto novo
Мајки добро утро Прошлата недела ја примивме втората шестовалентна вакцина. Ноќеска крена тт 37,8 и цела ноќ не спиеше, потплакуваше, се нервираше, цицаше,па водичка, па ме гризеше...првата неспана ноќ досега. Уште нема забче но кај и да е гледам ќе пробие, цело време прсти в уста му се. Исто забележувамдека прееемногу се поти од главчето, утоп е прави кај шо лежи, дури и се грижам. Резот си боли, одмор нема за мајка, само нека се живи и здрави беблаците, ќе помине и нашето! Поззз
Кога веќе ја спомна вакцината, овде во Гр. има недостиг на шестовалентните Infanrix и черка ми требаше на 6 м да ја прими ама ја немаше никаде и ја одложивме, на 7 м исто ја немаше, сега на 8 исто и чекаме, кога ќе ги добијат ќе не извести педијатарот. Истата ли е таа која сте ја примиле вие?
Добро утро мајки! Ауууу и моето детуле стана ѕверуле, џимиринка мајкина. Наеднаш не сака да спие, нервозно ја смука цуцлата, а падне цуцлата плаче, па јаде без ред, па спие без ред, еден ден спие убаво, еден ден око не склопува, навечњр што убаво си заспивавме во 10,синоќа не сакаше да чуе да заспие а очи му паѓаат од умор. Се надевам тој скок во развој ќе заврши и ќе ми се врати моето мало мило џимиринче. Иначе сум станала лажга ипол, од сите страни ме "советуваат" дај сокче, дај повеќе храна, не давај вода и чај, купувај поефтини пелени, бриши го со Бекутан влажни, бањај го со Косило, носи го на бајачка... На сите кимам со глава и викам Да, да сега ќе почнам /направам/дадам. Сите знаат подобео од мене, јас што дека сум го родила.
Ајде со лесно мајче, ќе помини бρзо... Туκу да те пρашам д3 дали му даваш? Не знам што вρсκа има ама на советувалиште ми ρеκоа да ги зголемам отκаκо им κажав деκа мн се поти моето... тоа беше есента и не беше многу топло вρемето а жива вода се будеше. Имашеоκолу 6-7 месеци...
Дoбaр ден девoјки! Денес е премнoгу тoплo. Ќе пукнaм oд жешкoвo. Втoр ден сум кaј свекрвицa. Кoј е зa кaкao, некa дoјде вo Свети Никoле. Децaвa ништo не ми јaдaт нa тoплoвo. Сaмo сaбaјле ќе кaснaт некoлку зaлчињa и тoлку. Пoвеќе вoдa пијaт. Немaaт aпетит.
Lele i mene taka me napnuvaat site,posebno svekrva mi za tie sokcinja i sekoj den me prasuva.Ako recam ne sega ponataka sok ke dadam i dobivam pola saat objasnuvanja zosto mora sega da dadam.sega pa deka mi rekoa malku i e oslabnata krvta najnovo e da moram da davam sokcinja da se pojaca krvta.i da stavam puter vo kasite oti prijatelkata taka davala na vnukatai mi puka filmot nekogas ama uste traam i objasnuvam poleka ama neznam do koga Inaku jas neznam sto e ama kolku sum stanala nervozna i so "kratok fitil" .Neznam dali do godinite e ili sega gubam trpenie po poragaj..neznam
Се разминавме за неколку дена! Ние се вративме во неделата од кај мама...убаво да си поминете, многу комарци има!
Му давав по две сега зголемвам на пет, до 18 месеци мораат д3, зш и онака од сонце ги кријаме, Најголемава ко беше бебче исто многу се потеше така и на советувалиште ми препишаа тераписки 3недели по 25 капки на ден. Истото го повторивме и ко беше скоро 3 годишна. Морат пазење со д3... А кој ви е педијатар?
Denes vidov sto mu bilo na bebusko ovie 2 3 dena. Go ima polazeno nesto nazad na nozeto Za greota ne moze ni da se pocesa ni da kaze. Denes pu pu miren e, si cica, si soie - si nadoknaduva de Za rucek sto imate denes?
Aj dobar den! Da ne ve citiram,ke si kazam moe iskustvo. Eve dve godini do sega,kako i sekoja majka,budno go sledam svoeto dete,i slobodno mozam da potvrdam deka sekoja nova promena kaj nego,se dolzi na nekoj negov nov psihofizicki razvoj. Taka da,bajacki,glad,tetki so menstruacii i sl.glupostini,otpadnaa kaj mene,pa sega nikoj nisto ne mi kazuva. Odime nie na krofni,imame bebe vo familija.... Ubav den majki
И јас сум од ПП.Треба еднаш да се собереме и испиеме кафе ако не собери на една маса сите ама пошто гледам многу сме
Dobra vecer mamicki Gledam imame zapcijna pa rodendeni pa cestitki na sitetaka samo za ubavo da ni bide Nie go cekame tato od rabota da ni dojde,sekogas koga e 2 smena cekame da dojde pa potoa malata zaspiva inaku celo vreme vika tata tatasonce ubavo mnogu go saka,tatina princeza. Veke 3 dena kako ni e ubavo svezo vreme i ubavo se spie preku vecer i veterce si duva,pa igrajne preku den nadvor aama mnogu komarci i jas i malava sme se crveni od komarci a nadvor saka da si igra a komarci kasat Utre me ceka generalka niz doma a sobota i nedela sakam da si posvetam vreme sa mene,pa ako bide sonce sobota na more ako ne soping nema da idam ni vamu ni tamu na gosti sakam malce ubavo zabavuvajneosven ako ne naumil ovoj mojov nesto pa da mi dojde nekojoti sekogas koga sakam da si pomineme nekade samo nie ete nekoj (najcesto od ke svekrvata)ne deka nesakam da idat tuku sekogas koga znat deka imame plan nesto oni namerno ke dojdat Ajde imajte ubava veceri ubavi sni
Ох, @Mi-Ma ...јас ако не ја оставам да плаче ни јадење, ни вода ќе се напија ни таа, ни јас....невозможна мисија е...од раѓање е таква...во се друго менува, ама во плачењето не...рика уште, а јас никако да се навикнам,а повеќе од година тоа ми е секојдневие...многу сум нервозна...не кенка, туку одма со полн глас. Татко ми и тетка ми кога ми ја почувуваат за да се најадам ( не ме остава да јадам...на мене се обесува, ме молкни) не можат да се справат со неа повеќе од 10 мин...многу плачи. Деновиве исто не отвара уста..или малку ќе подотвори и ја гризи лажицата. За пиштењето, мислам дека е од жешкото...преку ден кај мене се буди и пишти и едвај да ја смирам..и давам нешто да касни бисквита, чоколадце и вода, па да се смири...во спротивно 15 мин пишти..ја разладувам со водичка малку и ја изнесувам надвор под сенка. Има периоди кога се чувствувам многу беспомошно, ама не се сомневам во мајчинството. Денес ние на ортопед бевме...се е во ред...една грижа помалку. Сега ќе се вариме за пивофестот. Нема спиење. До прилепчанки совет...превривајте вода...за пивофестов на бунари е свртена...или купувајте флаширана.