Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. 24.07

24.07 Форумски идол

Дојде ред и јас да пишам...секој ден правам пиши,бриши никако да стигнам да го испратам.

Ви имам кажам дека многу ги сакам празниците,а најмногу верските...Тогаш мм не можи да оди да работи и ја користиме секоја секунда заедно...Се будиме сите тројца,се гушкаме,се смееме,играме... душа исполнета.
    Еден кафе вари,еден раскрева низ соба и дете го средува.И почна денот доручек за сите, малку во двор поиграме со песок па заминаа дете и мм до кладилница и до парк.Јас за тоа време пијат кафе и играв една игра на тел.Ди дојдоа јадеше дете цреши и заспа.

Денеска ручекот е ид свеки,јас една машина утрово спружив на жица, друго ништо не фаќам низ дома, Сакам да поминеме тројцата повеќе време заедно.

Овие денови ги средував алиштата зимски/летни,Наполнив и две вреќи од дете,алишта кој му се мали,едно јорганче што го оставав за да се најде ама и тоа ќе оди кај мајка.ниту еднаш дете го немам покриено со него.Некои детски прекривки од повојница само место да ми зафаќаат.Ене ги спакувани во вакум вреќи за кај мајка ми,на мм му велев да појдеме да ги однесеме и мене ми сметаат.

Инаку дали сум единствена што досега на дете му немам облечено блузичка со кратки ракави.Јас вчера прв пат си облеков и да ви кажам и јакничка си носев ми судеше така.
    А во лудите години лето-зимо со голи стомаци беа,ама се е до годините.Сега и да сакам да носам не можам имам големо меше не сум како тогаш рамна.
    Стомак имам како за во пет ти месец,а нозе слаби.Ама кој ми е крив кога не вежбам барем стомачни да правам дома.А мм вели немаш голем баш си одговараме двајцата со мешиња.

Инаку уште сме растурени ја направија собата сега суши па ламинат ќе местеле.Ќе си бидеме растурени најмалку уште една недела.Турниме да кинисам е работава.За една соба три недели растурени....

@happygirl оди баш поудобно ќе ти биде ќе имаш помош околу бебе ќе се одмориш малку.

fairy88, Kaetana, forumce and 14 others like this.
  2. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

3-4 дена не сум се уклучила асално да ве причитам,само онака на 2-3 теми по некој коментар. Едвај го чекав овој ден. Т.е едвај чекам викенд ама ова со 3 слободно дена ми е како рај. Легнав порано станав многу покасно и конечно се наспав. Спремив појадок за синко дадов антибиотик сега се занимава малку на компјутер а јас морав да се испружам и кафе да пијам.
    ее... Сега добредојдов во клубот на алишта машини и такве ствари. И кај мене за 4 дена се собрал доволно ваков хаос па денес и утре ќе ј "прегорам" машината,само се мислам како ли ќе се исушат. :?: кога сум на работа времето топ кога ќе дојдам за да спремам машина за спиење времето ќе се расипе. :( и така само основните домашни обврски ќе ги средам. Покрај две тераси со жици за пружување мислам дека уште две-три сушарки треба да си купам. Посебно сега кога ќе треба да перам и да спремам алишта за бебчето.
    кукај,затоа сме тука да си ја олесниме душата :lol: околу времето..... Screenshot_20190524-141001.png
    Здравје за илинден ќе затопли.
    јас на неполни 4 години така и се отпуштив на мама од рака и сакав да претрчам кај една пријателка т.е ќерка од пријателка на мајка ми ни повозрасна ама што знаев јас од улица коли и слично. Стрчување јас една кола секундарно прикочи до мене. Мајка ми не да ме здрви... Ама од тогаш памет за друг пат.

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Нормално е за кошулица да се чека бар 10 дена, пожелно и 2 недели, иначе ќе се извитка ламинатот.

Се јавувам од југот на земјава! Изедов килоипол цреши, сега кафе ќе пијам да ги удавам црвите. На диетата матер и расплакав, ај те го дека е понеделник, ќе се вратам у ред. Деци нанаат, да станат ќе акнеме некаде, уште не пече јако сонцето и може да со дозволиме шетање на пладне. Ручек направив, мајка е на помош кај пријатели, па ќе им одиме да ги видиме после. Дете е воодушевено од престојот овде. Тате не баш, се досадува. Кој му е крив што не дојде.

Да си дојде мајка ќе и подзачистам малку, читај ќе и исфрлам се што не и треба, собира глупости со години. Јас поголем собирач на работи не сум видела. Омилени и се крпи од распарани маици и рецепти пишани на секакви ливчиња. Ко оние од Тлц што собираат дома, кај и да е до таму ќе дојде.

Туку јас изгледа беља си наблеков, внучка е со бубачки во глава, вошки, а јас се гушкам со неа, сега се ме чеша. Галиба ќе се фарбам кога ќе со одам дома. Кај си навлеков беља, еј. И кажувам на сестра ми вика аман у средата ја измив со шампон и ја проверив ништо немаше. Епа сега врие. Кога бев дете и јас имав често вошки, на мене си е детето. Ама сега на оваа возраст нели е срамота :worried:

Тоа мајки, да замутам несот и да излезам надвор, кога ќе станат ќе дојдат герилциве. Ајде кој е за :coffee:

Kaetana, Monella, Coco31 and 6 others like this.
  4. marchi-cool

не е исто да плеснеш дете и да истепаш или она крајно да претепаш. Јас не сум за ќотек ама да, знам да шлапнам и да не ми е мака зашто веќе крајно решение е и друго чаре нема. Ти да му зборуваш а тоа да се прави дека не те слуша и на крај да видиш дека не а ефект и да си ќутиш е многу полошо одколку да го шлапнеш еднаш. Во тој случај тоа те "вози" тебе а не ти како родител. Да му се изнадереш наместо еднаш да го шлапнеш е исто така полошо. Понатака ќе ти се дере и ќе ти се сили. Не знам,јас за себе кажувам и за луѓе кои сум ги гледала како очекуваат дека со збор решиле се а уствар децата си тераат уво не им трепнува си ги шибаат родителите кои мислат дека све со збор решиле и дека да шлапнеш дете не е убаво

5. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Според твојава логика понатаму детето тебе ќе те шлапа.;)

Мене ми е нешто тешко на душава и не сум расположена баш. Надвор времето шашаво, роси, мрачно, па роси и сонце има, па... Ужас. Како сакам на некоја плажа да сум оптегната со море пред мене ехххх...
    Се мислам пак малку на диета, ама мора и вежбање, џабе држам диета ако не вежбам, исто ми е. насабајлечки некој ред да фатам, ама некако и мотивацијата ми е слаба. Барем нешто е слабо.:lol:
    Ај кафе да си направам, додека не сум заспала над лаптопов.
    :hai:

Kaetana, Monella, Mari* and 13 others like this.
  6. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Одамна не сум пишала во темава...
    Некако откако оди во градинка, си се посветив себе, на куќата итн..
    Немам веќе бебе.. имам едно мало бесно човече кое бамбори 100 на саат и место не ја држи.
    Таа не оди никогаш, секогаш трча. И од една соба во друга кога оди трча.
    Се бориме со тантруми и ноќни терори. Страшно е!
    Се молам на господ да ми даде уште трпение.
    3 пати си поплакав заедно со неа. Ми падна жал што се кубе, штипе и така страшно плаче.
    Кашла од велигден, со различен интензитет. Ми се смачи од тегнење на доктор а таа само се тревожи.
    Во вторник бевме, се ок. Еве ја сеа кашла повеќе и мрсули зелени.
    Пак бактеријата. Тт за сеа нема, ама не би ме изненадило да качи.
    А ич неќам зошто качува баш висока.
    Прскаму нос, влечам мрсули, секој ден, а пак е џабе се.
    Само малтретирам дете, ама па неќам да дозволам да спушти на плуќа.
    Се надевам дека веќе од летово ќе намали со разболување.
    И така. Дете спие. Маж легна до неа пошо се будеше. Јас дремам.
    Ми се јаде благо. Море се ми се јаде.

7. galapce

galapce Форумски идол

Идам до темава понекогаш.
    Ве читнувам.
    Ќе почнам да пишам па ке избришам.
    Се чувствувам како некоја што си ги напуштила пријателките и од корист им доаѓа чат пат па пак ги заборава.

Ве поздравувам, понекогаш ми треба друштво но повеќето од времето сум или зафатена или безволна.
    А за тоа лекот треба да си го најдам сама.

Една пријателка вели, лекот е само љубов.
    Љубов ама кај да се најде?

:hug::hug::hug::hug:

karibian, fairy88, kukla21 and 25 others like this.
  8. marchi-cool

имам една пријателка со две дечиња едното е колку моево 6год. И е доста хиперактивно. Мајка да го утепаш не слуша а татко да видиш како. Еднаш бев кај нив и мајка му уста не затвори од објаснување дете абер нема ич рецка не и мава. Почна да се дере тоа и враќа и се кривади бетер прави. Татко му стана и вика што туку се нервираш и дереш ко ништо нема да направиш,го шлапна по газ и си се врати назад,збор не му рече, и да видиш како мирно си седна на кревет детето и глас не пушти.

9. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Добро утро
    Ова сабајле сум прва, па повелете кафе :coffee: :coffee: :coffee: :coffee: :coffee:
    Бебко заспа, стана во 6 сабајле, па сега тера дремка.
    Потсредив нешто низ дома, упржив мелено месо за ручек, ќе правам мусака, па мевцето и компирите да се спремни, па после ќе ги редам.
    Вчера се исчистив, усисав, избришав ламинат и прашина. Се надевам ќе потрае. Сабајле ставив на бебе на испечам јаболко во рерна, заборавив да ја издупчам, само ја ставив така цела. И таа експлодираше внатре (facepalm)
    Рерната цела облажена, на стаклото се залепил дел од сокот кога пукнала, а мене дамла ме удри. Што убаво си ја исчистив завчера. Среќа, можело и цело јаболко да се залепи за стаклото :rofl:
    Секако ќе ја чистев пак откако ќе направев ручек, ама целата се лепеше од јаболкото што прскало, па ја исчистив, па после ручек сигурно ќе има пак бришење.

Изгледа ми дојде, ме поштеди само 4 месеци |(
    Е оти вака, што раат си бев. Влошка секако постојано си носев, многу исцедок имав, ама менструација :@ . Барем не ме боли стомак, како пред бременоста, дали се сменило или така ќе е само овој пат, ќе видиме. Засега само на бришење имам па затоа не сум сигурна дека имам добиено или е нешто друго.

Вчера бевме да му ја купиме жирафката Софи, ама се продале, па ќе чекаме до понеделник. Да не сме покуси :D Обичната глодалка не ја сака, а сите други играчки ги пика во уста, па можеби жирафката ќе ја сака.

Еве го, стана, се плашеше нешто во спиење, дали страшен сон беше?
    Бара да го гушнам :inlove:
    Поздрав мајки, убав викенд.
    Гледам на скоро сите ви е продолжен, дали сте дите администрација/ државни институции или ви се толку јаки фирмиве кај што работите :) Баш убаво. Кај да си најдам таква работа :wasntme:
    Додека одев на работа, освен Божиќ, Велигден и Нова година, друг празник немам седено дома, а камоли продолжен викенд. Едвај недела слободна (facepalm) Ама има и полошо :x
    Се надевам ќе најдам подобра работа, ако не, убава , неубава, не ми бега да се вратам таму :nod:

fairy88, orhideea, Kaetana and 17 others like this.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Поздрав од сончево Валандово! Чекам да дојде бар 10 да ги изнесам да пијам кафе на плоштад, ќе им најдам занимација таму некоја, јас кафенце да дрмнам. Сама со две деца, ќе личам на будала ама ми е гајле.

Дур пишувам внучка дупна едно топче со слајм, среќа нејзина не истече на гарнитура иначе баба и кој ќе ја слуша. Досадно им е, знам, ама кој ги тераше толку рано да станат. Ај синко спиеше до кај 8, ама она од 6 е разбудена. Јас пошто не учев овде, излезена од градов одамна, другарките не ми се овде да се дружам толку интензивно па да викнам некоја со деца да играат.

Јас сум втор ден на цреши само, имам изедено може 4 кила цреши, и понекој ред чоколадо. Мислев сабајле нема да можам да си ги видам нозете од стомак, ама тие цреши така ми го разработеа метаболизмот, сабајле стомакот рамен дури. Ами јас можам само на цреши да живеам тогаш. И кафе. Добро де и чоколадо по некој ред.

Еве ги деца бројат минути додека излеземе. Не им се седи. Одам да измијам деца со ред, па јас, шлапнам некој крем на лице и да излеземе. Убав ден!

Kaetana, Monella, Mari* and 12 others like this.
  11. BirMelek

BirMelek Популарен член

Добар ден од мене. На мајките веќе им е ден, утрото одамна заврши. :) Две и пол години не сум спиела до 10 саат, денес дојде тој ден.Малата уште спие, мм излезе, јас не знам што со себе.Да имав за чистење ќе потфатев, ама мм пред да излезе поминал со правосмукалка и избришал прашина :clap: Едвај чекам дете да стани, го викам да не земе и одиме некаде надвор да ручаме. Откако сум трудна ви кажав слабо готвам . И ручек надвор не ми прај ќеф, ама за нив, јас секако ќе си се гадам од се|( Најдобро за мм само пица, за неа ќе направам дома, не би се уште од кафана да јаде. Деновиве заглавивме со страшен вирус. Дете 3 дена изгоре од тт, 39.7 највисоко. На болница куп дечиња, сите покосени од вирусот, издупени во рачињата од инфузии;( Среќа мојава пиеше вода, не дојдовме до инфузија. Вчера цел ден тт до 38.8. Ништо не дадов, вечерта во 12 испоти и дека неспана асално еве ја сега уште спие. Температурата ја истошти. Се надевам подобра ќе биде, многу се измачи. А таман во градинка ќе одеше. Не бе , не, уште не ја носам .
    Ајде да станувам и јас машина да пуштам. Убав викенд искористете сонце :hai:

12. 24.07

24.07 Форумски идол

Здраво мајки.

Јас станата уште од 6 мм го испратив во Македонски брод, работи кај еден братучед на свекор.Ќе си дојде приквечер,а имавме план да шетниме,но нништо.Мм знаеше дека имам малку за работа да монтира само туш кабино,но било цело купатило за лепење.Стварно не ги разбирам луѓево ем за без пари ем кријат колку има за работа.

На оваа џунгла дома уште гости ни фалеа,од девер ми другарка со ќерката од Скопје.Многу добри личности се од прв ден ни тргна муабетот како да се знаеме со години.Па и така не ми е страм од нив се знае колку е местото.

Додека се излезени со свеки направивме двете по еден зелник и свекор донесе скара.Ем готова ем многу му се допаѓаа прилепската скара.

За дете уште рано ручекот го направив за да можам зелникот да го направам и да се видам со гостите.За него има месо свинско со компир,морков,тиквици и боранија во рерна.

Маса поставив па си дојдов во соба кај дете да го да будам.но си реков да ви пишам.

Инаку дете трета недела со затнат нос,кивање, кашлање тек тук и солзење на очи.Примаме уште две недели терапија и пак сме на контрола но јас мислам дека нема да ни ја прекини терапијата ќе си ја примаме цело лето,додека да .направи 3 год за алерго тест....

Одам да будам дете

orhideea, Kaetana, Monella and 12 others like this.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Детето го слуша таткото од страв, од страв да не го удри, а не дека разбрало зашто не треба да прави некои работи... од едно зборување секако дека нема да разбере, треба нерви и живци и доста разговарање со детето. Седнало и глас не пуштило зашто не сака да го удрат пак, а не дека разбрало зашто седи на креветот.

Извини @AngelOfArh Се надевам дека ти му објаснуваш зашто не треба да трча. Да не биде истото... не трча за да не го удриш, а не дека разбрал зашто не треба да трчка. Па утре на други пак ке им кидне и избега, очекувајќи дека тие луѓе не би го удриле (баба, дедо, татко било кој).

Извинете што ви улетав вака. Јас плескам по газе и ако нешто ептен згрешат и чепкаат кај што не треба, по раче. (Иако пред да имам деца реков дека никогаш нема да удрам никаде дете).. Но по глава, никогаш. Немојте да ги удирате по глава.. Не се однесува лично ова за тебе. Еднаш во аптека ми идеше да си го земам детенцето на една мајка и да си го гушнам. Мало беше околу 2-3год и ништо лошо не правеше, а мајкава беше видно вознемирена... дојде на каса, а во тој момент детето ја отвори вратата од аптека за да излезе... го крена за блуза, го истегна за увце, абе го истреска, го испомава насекаде, ем и го натепа.. ем му се испоразвика.. и што разбра тоа дете :( Само страв се набива така.

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

По глава не удирам душман а камоли свое дете. Никако! Шамарче, пусто плаво е па и да го допреш се познава (кога му ставам спрејче кај што го држам има отисоци) ама не и по глава. Јас зборувам многу со него, да не гледаш по улица ќе речеш оваа малоумна, со мало дете разговара ко со возрасен, ама знам дека ќе разбере нешто, нешто не, ама ќе има ефект некаков. Само што стигнавме дома седнав уште на влез, му објаснив зошто мама свикала и од тогаш не се случило пак, дури не оди сам на улица ме бара, еве кај мајка има една пешачка улица не оди. Не е и тоа во ред, таква послушност, ама ќе порасне ќе разбере. До тогаш нека е безбеден.

hello-kitty.90, mal.ecka and mariz like this.
  15. marchi-cool

не мора да значи,еве мајка ми цело детство ѓе здроби од ќотек и ден денес не ми е јасно зошто,нит нешто погрешно сум сторила нит ми објснила зошто ќотек ама никогаш не ја слушав. Нека ме тепа бе ич не ја слушам нејзе,за разлика од татко ми што со само еден збор "ќе ме утепа" не ни зборуваше многу еднаш ќе кажеше и одма секундарно те става во ситуација да подразмислиш или она убаво да размислиш.
    А за мавање по глава немам зборови. Ма скраја да е лошо ќе го мавнеш ќе се поремети.

16. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Вчера свекрва ми ја “шлапна” бебка по газе два пати као демек на шала, затоа што ја бутна кантата за ѓубре од тераса со ноџе,намерно.
    Иако шаловито,па и по памперсот, мене ми падна ужасно грдо,криво, ма не знам како да ви опишам.
    Си велам, леле што се случива кога не сум дома со детево?!
    Пред нејзе и реков” дојди мама, мама нема да те удри никогаш ни по дупе,ни било како”, не знам колку сфати свекрва ми што и зошто кажав. Ќе чекам, или ќе направам ситуација за да се испровоцира и да го направи тој потег повторно, осеќам ќе кажам што ми лежи на душа од поодамна!
    Никој не смее да се осмели да удри мое дете, бебе е мајку му, што сфаќа тоа од зборење или шлапкање?
    Јас не ударам,они..
    Е сеа ако толку им е краток фитилот, нивен проблем бе нека се тепаат со маж и, а не вака.
    Уште ме јаде од внатре зошто не искоментирав ништо:^)
    Па и свекор ми, многу често коментира “дедо ќе те ударам по дупето, ич не си умна”, затоа што е крајно нервозна особа. Се нервира затоа што се валка малото кога јаде,затоа што го фрла шишето на земја, јадењето зошто го мачка по хранилката.. Аха, се нервира и зошто не носам бебе на бајачка, уплашена била па да и побаеле:D
    Памет немам од него веќе.
    Е*атте простотилакот.
    Ќе се испокарам еден ден така убаво, да не му текне да пререче ни на бебе ни на мене уште еднаш.
    Неговата дрскост нема крај.
    Многу толерирам,попуштам,трпам ама кога ќе пукне.. нема назад.
    Никој не тинтрам веќе.
    Се испокарав пред некој ден со една безобразна колешка,конечно,коооонечно се излезе од мене и ене ја ко маче ми се умилкува сега!
    Мрш!
    Обично само со мм и со мајка ми така се расправам, ама веќе не бива.
    Никој нема да гази по мене.
    Ќе се научат со кого како треба да се однесуваат.

Вие добри?
    Јас се расприкажав, се олеснив :)
    На работа сум, цел викенд работен ми е:yawn:
    Ама па одмор имам следната недела, ќе си се одморам убаво.
    Едвај чекам 2 да дојде, да си ја видам убавицата моја.
    Му пратив селфи на маж, бебка ме видела и почнала да плаче:(
    Ептен жали по мене, душа моја.

17. marchi-cool

@Chanell* се ќути каде што треба ама не се ќути секаде. А што да се очекува од бебе,само да се храни како возрасен без да прави шлаканици наоколу? Ма деца од 5-6 години што разбираат се немирни како на бебе да му речеш ќе те удрам не си мирно?? (facepalm) едно нешто внимавај,тебе ти рекле да го носиш на бајачка ама на стари луѓе со слабо што ги држи умот можат тие да го земат и да го однесат по бајачки којзнае каде па после ете се кавгите. Гледај по можност со такви луѓе да не го оставаш. Јас па имам проблем со мајка ми,ниедма свекрва не и е рамна среќа па е неподвижна па ако синко има потреба ја вика сестра ми долу кај нас да слезе,избегавам него да го пуштам горе кај нив.

hello-kitty.90 likes this.
  18. Chanell*

Chanell* Форумски идол

@marchi-cool Ја оставам со нив додека сум на работа. :/
    Јас не верувам во бајачи и гатачи, немам одено по такви работи, ама свекор ми верува многу!
    На почеток кога се породив ме убеди да одиме кај една жена што му е стрина, да ми побаела зошто не сум имала млеко :D Јас сирота,исплашена,изгубена во просторот отидов.
    Оттогаш реков-крај, вакви глупости никогаш да не слушнам.
    И баш му искоментирав вчера кога спомна бајачка, дека како што он верува во магии и мисли дека му прават нешто, е многу лесно без мое одобрение и знаење да ја однесат малата на такви работи.
    Сестра му бае инаку, и му реков дека внука му може колку што сака да си го носи нејзиното бебе на бајачи ( и тоа го прави стално кога бебе плаче-УРОЧЕНО Е!!) а јас никад нема.
    Среќа што свекрва ми е тука со паметот па нема да дозволи такви глупости.
    Ма не дај Боже да ги дупне ѓаволот.. :D

19. mariz

mariz Форумски идол

Море разбираат и тоа како. Нешто што сум му зборела и учела пред месеци, година.. знае да каже сега дека не треба така, а сега е полни 4г. Сега како ме слуша за се... се чудам. Вчера му објаснував убаво во маркет зашто не смее да јаде некои работи (на диета е, а бара), мислев нема да упали.. зашто плачеше. Абе се запрепастив како ме послуша, добро вика само ке ги гледам и пипкам, нема да земам... Се се криеме, се го лажеме... Сега решив да му објаснам зашто не смее, баш поради тие плачки на секое во продавница... Или треба ич да не го носам во продавница или да објаснам. Ептен е послушен, знае што е опасно, пази, ја пази и сестричката, секогаш наоѓаме заедничко решение ако нешто не одговара. Би пишала и повеќе, ама толку... вика малава. Она сега е во најбурниот период... до 2ипол год, 3 се најтешки мислам, бар кај нас така. Еве ја ништо не разбира, а голема за се да фаќа и пипка... и со неа јаки живци до 3г, па после се надевам дека ке биде умно дете како и батко и.
    Убав ден мајки и поздрав од нас, не ве имаме заборавено да си знаете :hug:

20. danichap

danichap Moderator Staff Member

Добар ден мајки
    Турбо викенд, за убаво само да е :whew:.
    Петокот не мавна шок кога стана средново. Очи целосно залепени и отечени. На брзаница на лекар, па после големата ја однесовме до градинка. Имаа излет во природа, во шума, а потоа ноќевање во градинката. Првен реков не, ама целата таа позитивна енергија и ажурност од воспитачките, ме убедија да де предомислам.

Со страв бевме, ама нели, ако има нешто ќе звонат.
    Дете било пресреќно, без проблем заспала и без будења. Кога отидовме да ја земаме во саботата она веќе раизграна со другарчињата. Никое детенце не плачело и не морало да биде зедено од родителите. Ми покажаа и слики.
    Ситница може, ама бев пресреќна за тој мал чекор на независност.

Петокот го минав црл ден сама со средното. Утрото не знаевме колку ќе се задржиме, на најмалото го зеде баба и. И те кко му годеше на детето.
    На жалост петокот вечерта, што дојде во контакт со најмалото, саботата беше и она иста во очите како нејзе предходниот ден.
    Рано утрото, ја однесовме до лекар, ја погледна, па после повторно кај баба и, а ние со средното да ја зедеме големата од градинка.

Потоа во еден огромен парк. Една лизгалка, затворени што се, помеѓу 10-15м висока може 20 пати горе доле се качуваа и лизгаа. Кога убаво се изморија, после 3 часа, седнавме апнавме.
    Па малку дома и потоа на рунда низ село и сладолед. Вчера божем средново подобро, ама утрово и она и најмалово пак очите зелосно залепени и отечени. Среќа денес дадоа антибиотик.
    Страв ми е големава да не фати од нив, па замина кај баба/дедо а јас со двеве низ двор.
    Капнаа и заспаа.

Мене една глабоболка и вртоглавица ме фати. Навечер со аларм бев деновиве, за да станувам на 1-2 часа очите да им ги бришам со физиолошки, деновите турбо трчај по нив, и толку ми беше.

Наместо ручек да зедам да направам јас легнав и не можам да мрднам.
    Сонце грее. Преубаво е. Белким ќе збереме сила за прошетка.
    Убав ден на сите

fairy88, ma4e1311, Sanja1105 and 23 others like this.