Добар врнежлив ден Нека врне, нека истура денес колку сака, ама од утре пак нека пукне сонце (да го протераме одморот ). Да пишам со ред импресиите Се одмкнавме у четвртокот јас, бебе и мм, некако, пикај, бутај у кола и пак останаа едно 10кеси Ставив се што е кршливо за да не мислам, а останатото оставив моите и сватови да донесат. По пат супер, бебе сака возење, па јадеше, играше, погледа некој цртан и заспа. Кога се разбуди веќе беше покрај езеро, абе препукна од возбуда, уште па татко му кога му фати миленичиња (рипки) се подмоча од радост Не сака да се брца, освен рачиња што топи, дури и еднаш се потсопна и влезе у вода со пола патика и се исплаши, ваљда ладно му дојде, грч е водата. Вечерта се изнаспавме за сите пари! Петокот станав со главоболка, у пола ноќ золва го праќа бидермаерот на слика и тој е катастрофален! Аман викам што и станало, а врв е за цвеќе Кога лошо светло, позиција, наместен, мајка го сликаше, па и во живо кога го видов уште поубав Дојдоа моите и ај као да дозавршиме тоа што имаше, но остана на ништо, барем за мене Мајка ја вработивме у пеглана, а татко ми, мм, сватови балони дуваа.. На сватот по 10тиот подврзан балон плускавец му искочи Сестра црцкаше нешто со фломастери и темперни Сабота, ден на настанот Од кај да почнам, ХАОС! Фала богу барем времето беше на наша страна, пукна сонце и немаше абер за дожд Отидовме до ресторанот да китиме, понељубезни луѓе од Охриѓани не знам дали има! 10пати ги замоливме да ја наместат невестинската маса, па ај кога конечно споиа две маси уште 10пати молевме чаршафи да стават. Епа се пеглаат и за да биде поинтересно тие за таа маса последни ги испеглаа Ајде бидна, фатив тулот да го ццкам околу маса, ај да го распоредам прво као, ама и за тоа ми смрчеа многу сум се плеткала ајде фатив друга тактика, па дури сортирам, пофатам, наредам.. Ајде бидна, не каснев многу. За тоа време татко ми склопуваше дрвенарии, а мајка се шуљаше секаде на испомош, мм и бебе на љуљашки и по кејот трчеа. Направивме една мини бајка Таман мислев хаосот мина, аха да, тој не ни почнал Тргнавме со мајка на фризерај и шминка, сватови у Струга ни најдоа, као супер биле. Јас јако шофериште опремрна со навигација, мапи, лесно стигнавме, паркиравме и најдовме салонот. Абе Струга е мала ама кога не ја знаеш е велеград, плус кога е се у брзање.. Влеговме таму и почна хоророт! Ајде јас прво на фризерај, аииии поспора фризерка амин, а требаше само да ме навитка 1.5ч ме ,,виткаше,, Убава испадна, ваљда убава, не успеав у огледало да се видам, но мајка рече дека ми била преубава, а на неа и верувам Па ај на шминка и викам на таа што побрзо да ме нашлака, вика да те блендам на лице, абе викам пудра стави ми доста е, епа ми стави ама едно кило Очите сенчани убави, ама едни трепки кога ми залепи можев само право да гледам Па кога ми стави и светки на образ у несвест ќе паднев Ај бидна.. За тоа време и мајка ја средија Касниме уби боже, сите ѕвонат и мрчат, а врвот беше мм, се јавува нервозен бебе се посрало, па што да правел Од две улици у Струга, ние влеговме у третата и се изгубивме, па не можевме колата да си ја најдеме Ај ја најдовме, па заакавме у слепа улица Регистрација од 17.30ч а ние во 18ч стигнавме Мм и татко ми спремни, бебе у прљави тренерки, лице ушлакано јадел чоколадо, ама битно газот чист навлековме само фустаните и шпринт на свадба, бебе го облакав у кола Таму 18.15ч стигнавме, матичарот си заминал Сестра ифрит Ни пререче едно 100пати (со право) душава клопче ми се собра, мака ми стана што да ви кажам На зетов уште гостите каснат Нашиве од Скопје сите точни, овие каснат Кога у 7.15ч иде матичарот, се враќа да ставиме потпис и да има за што да се провеселиме Невестата беше СОН! Не дека ми е сестра, но ептен убава, нежна, софистицирана Зетот исто, убав, строен По невестата секако старосватицата најубава Кумата со штипче у глава беше Свадбата убава, весела, местото многу убаво, штета што не можеше надвор да седиме, ќе беше уште поубаво, но и вака беше супер. Се протече ОК, младиве имаа замисли да им горат жижици дури играат, балони на вода пуштавме што светат, се потпишуваа сите гости на дрвциња.. абе идеи, идеи, се што виделе посакале Фалеше човек што сето тоа ќе го спроведе и да направи еден убав ред, но ајде и вака беше ОК. Сума сумарум убава свадба А мое бебе Па издржа мушки до 12ч, е како издржа јас си знам, но издржа Само мама и крај! Што коли отворив, играчиња, не бе кај мама и точка! Првите ора ги играв со него у раце, уствари рака се стиснал и не ме пушта, а уште да не играв сестра ми ќе ме фрлеше у енѕеро Па со една рака држам 12.5кг бебе, со друга сестра ми, фустан долг и качена на штикли 10ка Ај да го ранам каша нејќе, се тегне по пршута и кашкавал, па дадов, па посака и лиснати кифли, па плескавица, па пилешко, па свинско, абе страв ме фати да не му се слоши Кога идам едно време, мм го занимаваше, го гледам цел плав епа многу рикал и мм му дал плав макаронс Како па го јадеше со сласт Па едно време почна да се џапа по свеќи, па ги разнесе сите фенери од декорациите, море среќа внатре бевме, инаку и ќе си попливаше Пресекоа торта, поделив јас колачињата, се собравме и дома. Абе дете не е за свадба, направив отстапка дека ,,тете,, Ма супер беше, умен тој Сега имаме ,,блага ракија,, Ама озбилно ова, полно луѓе, ракија и бомбоњера има уствари и салатка и мезе од вчера што остана Ги викнавме и младите, но они кажаа пари бројат, многу нормално, сите истото сме го правеле Бебе спие, да стане и ќе идеме до ресторанот да собереме декорациите, какви што се охриѓаниве од бес може ќе ги фрлат по езеро да пливаат Деновиве ќе сме тука да се одмориме од играње или трчање Само да сопре дождот, ако не може и да помати планови и да си се вратиме порано у наша дома Слики од настанот ќе ви пуштам покасно, башка да досликам и што се сакам да видите Убав ден
@emkaemka Честито на младите. Колку добро опишуваш,за миг почувствував како да сум таму и ве гледам од некоја страна. Можиш слободно роман да пишуваш,верувај ќе имаш многу читатели... Добар ден. Ова времево е само за спиење.Дете спие одамна,а мм сега заспа ја зел јогата од креветчето од дете ја ставив долу на под и заспал.Сега дете кога ќе стане ќе немам место за хранилката да ја наместам. Денеска се мотив низ дома како мува без глава,ништо не сработив а се чувствувам уморна.Цели ноќи неспијам или дете кашла или пак јас се давам од шлајм. На доктор да продолжиме со сирупчињата и вторник на контрола.Но дека празник ќе одиме во среда.И мене ме наслушна и ми вели па ти мајка повеќе шлајм имаш од дете и ми даде шупливи ацц... Денеска ручекот од маже пици,сам месеше тесто,сецкаше,редеше печеше мене ми остави само куп вагани за миење. Одамна ги нема во темава @Lorins и @Mari-Ja пишете збор два. Одам дете се разбуди
@emkaemka значи царица си за постови.Целиот го прочитав и на крај се разочарав оти заврши.Што убаво си опиша како камерман да сум била се си видов Честито на младите да се берикетни и многудетни
Здраво женски Сонце ќе видиме ли ова лето или слабо некако? Денов само на трчање ми е од сабајле. Како станавме со бебо и мм, да потсредиме малку по дома, па на пазар по овошје и зеленчук, па да ручка кашата бебо и на шетање. До парк меѓу мнооогу дрвја и чист воздух, па низ град и таман се прибравме дома пред да згрми. Овде и град врнеше. И откако дојдов сега седнувам две минути. За ручек печени ќофтиња од тиквички, па ај да искористам топла рерна збркав и еден колач со вишни. Ми останаа уште 2кг вишни да им исчистам семките и да ги складирам во замрзнувач. Бебо конечно сега заспа, се измачи цел ден некако за спиење. Во среда ќе дојде мајка ми да не види па едвај чекам. Да се избањаме сите тројца до вечер, ракомет да се гледа обавезно па се надевам ќе славиме пак со Вардар Ајде одам, се читаме
Абе и овие требаше да бидат топ Не бевме доооооооо толку лоши, колку што беа како мравки Бидна веќе, да знаев што ќе не снајде сама ќе се навиткав и нашминкав, па и мајка ќе ја средев и време ќе ни останеше Нешто од свадбата, повеќе кога ќе ги земеме сликите, ваљда сликарот фатил повеќе Собрале мојте дури сме спиеле, имаше една рамка за регистрацијата која беше преубава, ама ја расклопиле, а декорациите по маси ги залепиле у пакет Спојлер: Свадба Венче за на врата кај моите Корпа за бомбони, од двете страни е сликана. Бомбоните (не ми се по ќеф ) Мојата корпа за колачиња, од другата страна е слична. Колачињата беа виткани во целофан, врзани со машничка од чоја и закачена картичка со имиња на младите и датата. Како рамка е ова, стакло е напред и план им е да ја закачуваат на ѕид. Дрвца се и имиња на сите гости, се потпишуваа со маркер. Изработка на татко ми Невестинската маса, така е наместена па не се гледа баш од светлото, долу е доредена со фенери. И толку имам, штета
Сон- прекрасноЌе те барам за на ќерка ми свадбата да ја декорираш Здраво мајки Да пишам да не бидам падобранец самоДенес пекол 33 степени.Не се дише. Кога помина викендот само не знам Се вративме од шетна 4 дена продолжен викенд со маж и ќере.БесценетоТолку убави и среќни моменти ми го исполнија срцето со среќа.Ова ни беше прв краток одмор со малата.Се осмелив и отидовме Не ги сметам тие за мк.Во комшии до душа ама во хотел и друго место.Генерална проба пред одморот Од градот не видовме многу, повеќе бевме на игралиште за детето отколку на туристичките места.Ама бевме ги видовме не издува ветер и рековме не одиме пак.Мм не е многу по тие архитектури од 18 век ги смета за страшниМу велам ако сакаш модерно оди во Дубаи Може да закажам одмор сега. Малата ме изнасмеа еден ден.Шетавме прво во центарот па се преморивме и шетавме околу хотело.А околу хотелот куќи која од која поубава.Шетавме така 1час и сега да се вратиме .Мм вика навака ,јас на др страна .На крај тој отиде на едната постројка јас и ќере на другата.Што ќе видам грешка страна.Одиме со малата накај мм и она тате тате, а јас и велам ма остави го не го зимаме со нас.Дете со помалку од 3 годинаи, ми вика о-оу.Дозна дека нешто сум лута А мене смешно ма мани лутиш еднаш се живее.Ама одам накај мм и се знае жена не греши ништо освен странитеПа се оправдарв ја згрешив страната Да одам да се испеглам, исфарбам,избањам и малата исто и да си легнам.24 часа нема да ми стигнат А колку ми се спие Добра ноќ мајки и гушкајте даца и мужи
Ај да ве поздравам и овде. Немам време за форумов некако, се само набрзина да прочитам или да прашам нешто, толку. Од работа ко ќе си дојдам сакам максимално да го искористам со малово, навечер ко ќе заспие или сум кома одма после него или со маж да погледаме некој филм. Најчесто е првото. Не можам да се наспијам. Ако сум слободна малово се буди во 6. Ако не сум, ќе си поспие до 7 ама тогаш јас морам да станам во 6. И нема спиење. Му викам на мм ова малово ме тренира за тоа шо ме чека во иднина. Леле кога ќе се сетам, станување на секои 2-3 сати, па сакало-не сакало млеко, па од грчеви плачело нишај пола ноќ... Само од то се плашам, како ќе се справам до 2 плачливи деца. За малово шо да кажам. Не е веќе мало, 18 месеци мислиш 3 години. Си правиме муабет најнормално, со цели реченици. Разговор од сабајле на телефон: -"мама шо пајш? -работам мама, ти шо прајш? -гедам Боб. Мама Боб имат капа. Тата пути Боб. -браво мама, јадеше нешто? -тата даде китче (бисквитче) -добро, ајде чао тато да те облечи. -тата обеце тененки, тао мама". Не престанува, цел ден само нешто си разговара со нас или со баба му. Татко му исто многу го сака, ко ќе е дома залепен е до него и само тата тата. Абе сонце ми е, го обожавам. Многу е среќен ко ќе си дојдам од работа, со трчање ме чека на врата и вика мама гуши гуши. Срцево преполно, за ова вреди да се живее. Настрана сите глупости нервози, со него се заборавам, ништо не ми е поважно. Здравје летово малку ќе реновираме, спалната да ја приспособиме за уште еден член, со време да ми е спремно за да нема трчање во последен момент. Растурени ќе сме премногу, се чудам како ќе се снаоѓаме со малово, се сака да види, да чепка, да се пентери. Па ко ќе се сетам колку прашина ќе се прави. Ај да не се нервирам уште сега. Одам да каснам нешто, се распишав јас ама бебево во стомаков тропка за јадење. Добра ноќ
Posle nekolku dena I Jas SE javuvam so feminski post. Vo globala sme dobri, ili ova vazi za Malata a i taa e najvazna, Jas i mm sme gore dolu nebitni, za taka SE esapime, dovolno ni e glavata na ramenici, motorce na gz I sibaj. SE odviknuvame od peleni toa e najnovo I najaktuelno, na sekoj Sto ke go vide mi gi soblekuva helankite I pokazuva deka sega vekje ona e dada I nosi gakji I MN e srekjna, pa navecer koga treba da stavime pelena pred spienje nemozese da SE kandisame, pa Kako sega taa e dada a Jas pelena I stavam, a do vcera I dadata I bese so peleni, l u d I l o!!! Vo kontekst so muabetot so pelenite neli na sekoe Ja prasuvam za mockanjeto, I pregeska Ja prasuvam ti SE mocka, mi vika NE, I po nekoe vreme deka pravevme gotta po nejzina zelba Ja kacuvam da sedne na kujna za da go stavame visnite, I mi vika mama ke SE pomockam, I duri I recam eve sega cela kujna pomocana, tece nasekade, Sto da vi kazam, fati ova fati ona, na kraj na zemav nea da sredam, pa tortata I mockite ke pricekaat. I vikam zosto vaka napravi zosto NE mi kaza, molce, I vikam SE zanese li so tortata Vika da, pa SE dogovorivme deka sledniot pat ke mi kaze. Za ovie nekolku denovi odlicno I odi, golemka e I vika poubavo mi e so gakji. Ke SE oducime skroz, zdravje samo ima vreme. Po ova ke sledi da Ja otkacime pelenata navecer. Jas inaku na rabota doma, mesecov SE boram so glavobolka, Denes si merev oritidok 130 so 90, za Mene toa e visk oritidok, diopterot po mojata matematika mi e za menjanje pa i toj doprinesuva, Denes NE bev bas Nesto produktivna no toa e ima I takvi denovi. Utre neraboten den valjda ke odmorime, no za toa doprva ke vidime, any cao.
Гледам дека и јас не фалам многу многу па затоа не сум толку активна Напнат период премногу пред се, случувања, дешавки, кавги( со маШ), финансии, работа, реновирање.... Само сакам мир и спокој, ништо друго. Смачено ми е веќе. Муабетот со скапотијата и давачките околу јадењето, секогаш стојам на ставот дека, побргу ќе давам 60ден за кг портокал, 80 за лимон, 60 за пиперки итн отколку да полнам кеси со смоки, чипсеви, бонбони, слатки. Факт е дека не е до толку скапо, колку што парите немаат вредност и платите ни се ниски. Во фаза сме на реновирање на куќата од свеки, наредбата е за месец дена( додека стигнат) да е се средено, зашто унапред кажуваат дека доаѓаат стрикно за одмор. Значи, почнувајќи од јули наредните три месеци ќе ми требаат антидепресиви Уште ова да го кажам, т.е да ја пофалам @danichap за вложениот труд околу едукацијата и воспитувањето на дамите, среденоста и активностите во просторијата. Данке, секоја ти чест, сакам и јас бар малку да поуживам во вашата бајковитост.
Ај дур ги чекам вардарци да чкртнам. На тв нормално, оти маш е таму а јас не сакав свеки да ја мачам. Сакам максимум што можам да ја олабавам, ќе дојде лето ќе го зимам покасно за да не го удри сонце на пладне и дополнително ќе ја олабавам. Денес не бев ни на вежбање. Под скапо не знам за вас, ама мене ми е скапо знаејќи прошла недела во Валандово колку кошташе се тоа. Млад компир 50ден кило, таму 25 и 30, пиперки 50ден кило, таму 30, а држи вода и муабетот дека не е скапо мали ни се платите. Што знам, може па и грешам, ама мој став е тој. Утре ќе ме покрстат Рамстор, Кам и пазар 2 дел. Не чека веридба на тете и месецов ќе се кубури. Дете спие. Едвај заспа, на крај пред да заспие ми рече дека го чеша носот да прснам спрејче и заспа. Жив циркуз! Вчера го снимав како ја пее прауд на Тамара, од почеток до крај, попладнето кај баба му играше диско, така ќе играл кај тете на свадба. Циркуз! Вчера имавме гостинки, братучетки на мм, дете се заљуби во нив, дадички и крај. А тие едни мили девојки, абе ќеифот му го направија. Да и честитам на Емче! Женска јас се занимавам со декор, ама твоево е баш профи! Браво! Мене ме чека сега за веридбата на золва, ќе биде многу убаво! Имам прекрасни идеи и едвај чекам. Ќе ви се пофалам и јас сигурно. А свадбата ќе биде па тек посебна приказна. Ќе дојде ден, јас ќе си ја остварам животната желба и ќе си отворам сигурно цвеќара и сите ќе си имате специјален фемински попуст! Љубов е таа огромна, почнав и салонско да собирам, го негувам го пазам, нема поблагодарна работа од цвеќето, тоа е просто ќеиф работа. Фала ви женски што ми се одзвавте, фалат уште, некои сум ги заборавила ви се извинувам, ама и мене ме имаше па ме немаше па пак се вратив, ќе дојдат сите пак овде. Ги гледам ракометариве и полна ми е душата, они и Тамара ме направија стварно среќна. Не ми се свиѓа што мешаат малку политика навивачиве ама... Научивме дете да навива, па навива и он, синоќа урлавме сите. А како не, едвај една недела имаше кога ја изгледа првата утакмица со Вардар. Да се држиме до спортот и музиката, од политика нема чаре. Добра ноќ и одмарајте утре!
Добра вечер. Одамна нема заспиено волку рано. Мајка ми не дава солза да ми пролее детето. А и викам, остави гледаш дека плаче од што не е спиен цел ден, му се спие а плаче од што гасиме светло за да се спие. Ама греота било. Уште по греота е што оставаме да манипулира со нас, да биде се по негово а е и на негова штета плус. Ради целава ситуација од болеста, лечењето, па и заради изолацијата што ретко излегуваме, допуштаме многу работи. Само нека е жив и здрав но премногу го испуштаме од раце воспитувањето. Денот стандард, станав, спрњмив јадење, го наранив, спастрив и на работа. Дојдов, туширање, борење на спална, не му е истрошена енергијата, слари се смири се.. И дошло време за спиење. Порано ме сакаше гушкање ич. Сега кога е на арните, така се пика во мене, до степен да помислиш дека повторно ти е влезен во утроба за да го родиш. Се топам, се раѓам и јас одново и одново. А со зборењето? Или ме остава со со подзината уста или со солзи во очите. Утре нов ден нова нафака. Добра ноќ Ангел сега те читам па да редактирам. Точно е дека поевтино е во помалите места, ама овде продаваат скоро и тие што произведуваат и се тука. За да се стигне во малска продавница или маркњт од тука, минува двајца трговци плус. Превоз.. Скопје нуди и предности и негативности. Камо да можзам да му се вратам пак.
Добро утро . Кафе пијам и купус варам ( на маж му се пријаде сарма на 31°С ), а јас нели мора да му исполнам желбите па ајде земав мотав сарми во 7ч. Дете спие, цел ноќ се превртуваше де на едната страна де на другата страна. Нешто вчера цел ден ми шеташе по жичките, не му се докажуваше ништо се по негово. Сакаше играчка и само плачеше цел Лидл не разбра дека немало бел мотор. Ама секако не му попуштив сака исти систем да тера со плачење да добива се како во Мк што ми правеше. Туку знаете она како е штом избришеш прозори нели мора да заврне дожд, е така е и кај мене во недела целиот стан го светнав од прозори до врати и кога вчера во ниедно време кога фати едно невреме лом беше се! Околу скапотијата едно можам да кажам дека ако немаш доволно примања и 20 денари за леб некогаш е скапо. Еве маж се чудеше како со мали додека бевме доле ни одеа по 50€ неделно епа му докажав дека се сме на готврна храна и квалитетна и така си разбра човекот а и кога му давав објаснување 1000ка за нафта за кола во маркет минимум 1000ка ете ти ги 2000 денари и уште 1000ка останува за ситнурии поточно за некоја играчка . И отидоа парите. Туку @danichap да ни пише како се девојчињата дали има подобрување? Поздрав женски.
Dobar den majki Da ve pozdravam, bujrum na baklava(slikata vo fi) Dobri sme, cerka vo gradinka do 1 denes ke bidè, malava dorucka pa Eve ja rasfrla igracki Srediv se Doma cakum pakum Uste Jas da se sredam za nikade sum maj mesec dvapati dobiv uste imam ginekog kontola nareden mesec.. Praznicite tuka ne se kako Kaj Nas, svoi lugu, euforia, i tuka se custvuva Ali ne è kako Kaj Nas... Da gi cuva site gospod toa najvazno ♥️ @danichap se nadevam podobro ste @Mariangel odamna ne sum ja citala Dosta feminki gi nema se nadevam ste dobro Se krcka zelencuk za cerka pa da zirnam Ubav den na site
Како сте мајкички,јас само ве читам чат пат пишувам,немам многу време цело време нешто се дешава свадби родендени крштевки слави...со луѓе цело време сме, сеуште ни доаѓаат на повојница а 5 ипол месеци сме тек сега чекаа да доаѓаат немам раат голема фамилија и друштво сме незнам кога ќе ги истерам сите... Седам сега и се размислувам за друштвово наше...големо друштво сме И ние сме први во друштво што имаат бебе,абе луѓево до толку немаат осет или не размислуваат на начин како родител...Абе никој кога доаѓа или кога одиме не ја зема беби во раце две реченици ќе и се обратат и толку не и се замараат хаха ...онака wtf?како Дојдовме да јадеме и да пиеме бебето ти е мирно нека си дреме таму во количка...е до толку и сите до еден! Почна страшно да ме нервира тоа,зошто ситр доаѓаат да ја видат неа ДЕМЕК... Ама ако јас сум злопамтило... Или дајте совет зошо секој втор ден сме со луѓе,и јас и мм не сме раат А и исто беше кога бев бремена,имав лесна бременост и сега имам мирно бебе,тоа незначи дека ако се ми е ок во бременост дека не треба да ме прашаш како сум...а сега кога други се бремени светот околу нив се врти хаха абе комедии..(немав кај да се пожалам,знам дека тука можам)
Добро утро мајки Пијам кафето и се мислам дали да фатиме патот со малово да шетнеме. Да видам на онлајн страниците на лидл и алди да не има во акција некои ситнурии за низ куќа или деца. Тука е 30 степени. Од сабајле деца пратив со кратки панталончиња и маички на кратки ракави. После има ден на запаознавање во градинката кај големата. За дечињата кои ќе запчнат од септември и нивните родители. Средното официјално ќе започне таму, па ќе одиме. Ќе го носам и најмалото со мене, па ќе биде весело кога сите ќе се растрчаат во различни правци. Пресреќна сум што и средново таму ќе започне. А и секоја наша посета таму не сака да си оди, сигурна сум дека ќе ужива. Сеуште во неизвесност дали ќе отворат паралелка за бебиња, за да може и најмалото да почне, но ќе видиме. Ако биде арно, ако не пак арно. Вчера бевме на заболекар со средната и големата. Кај двете забчињата одлични, без кариес или слично. Деца беа пресреќни од целиот третман а богами и јас дека се е во ред. Ги спуштаа/качуваа на столчето, па играа со нараквици, шкрапаа некои копчиња, усисаваа со едно апаратче вода од чашички итн. На крај добија беџови и дипломи. Мене срце ќе ми препукнеше гледајќи деца како се топат од среќа. @LaDyDoLl Се засрамив од убавите зборови @TutiFuti Добри се. После недела дома, без градинка, едвај дочекаа вчера да заминат. Големата има сеуште оток на оквето, ама мислам дека полека се повлекува. Од вчера маж го фати, па он е на капки, ама се надевам дека последно ќе биде. Вчера испеглав еден рид алишта а богами и четирите маини кои вчера ги пуштив ме чекаат вечер да пеглам. Среќа женава што чисти иде денес, па малку да светне куќава. Детево е како лепенка за мене, не можам ништо да фатам. Што реков се цинцарам за едни light table. НАјдов едни клипови на јутуб, сам како да направиш, па нарачав масички од икеа, ламбички од амазон, од баумаркт да купам плоча од акрил и уште некоја ситница и сама ќе мајсторам. Собрав одлични идеи и сигурна сум дека ќе биде прекрасно. Кога видов што се може да се игра останав подзината. Нарачав и проектор за во темница да свети. Имам од оние бебешките, ама не е тоа тоа. Заедно со масичкиве во темница да се добие посебен ефект. Нарачав и апарат за ламинирање за сама да правам материјали за играње за со масичките. Еднократна инвестиција а ќе биде максимално искористена и секако многу поисплатлива. Пауза од неколку часа во меѓувреме. Дојде човекот за греењето да се договараме. Да успивам дете па да се спремам ручекот.
Хахаха е ме изнасмеа! Мали се, не зборуваат, не одат и не се толку интересни. Исто така и се плашат да ги држат. Бар кај мене кажуваат. Распореди ги посетите, кажи им отворено. Нема срам тука. И да не се родители, утре ќе бидат па ќе те сфатат. Кој не те сфаќа не ти ни треба.
Така си е Петра,ама ако кажеш ќе се наљутат поедини си ги знам Ако ептен има прилика решив ќе кажам а ако не ќе си сфатат понатака многу убаво П.с -сите ли се плашат до еден да држат 7 килца бебе што е стабилно И муживе...абе ајде никој нејќе да се замара
После доолго време еве ме и мене. Некој се уште се сеќавал на мене Фала @Mari* и @24.07 Горе долу секој ден е ист. Почнав да одам на училиште за јазик, дете во градинка, маж на работа. Малку дружба баш добро ми дојде. Викендов бевме до Виена. Малку народ да видиме Сега треба да се заангажирам некоја понуда за на одмор да најдам. Одморот ни е септември, се надевам ќе фатиме нешто од топлото. Па октомври, здравје, во план сме да си го посетиме Прилеп. Наеднаш време затопли, а се уште немам се летно преперено. Денес мора некоја машина да проврти. Ве читам често, ама додека натипкам пост на телефон... Ве поздравувам сите и честит празник на тие што си слават денеска