Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.801
    Допаѓања:
    142.112
    Маж ми вика, кога че биде роденден на ѕверка кај нас у двор да те најмиме! Чим него му се бендиса.... на цел свет ќе им се бендиса.

На ludoto19, SummerGirl, Mari* и 3 други им се допаѓа ова.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.825
    Добар ден.

Седиме надвор. Малата е до гуша во кал. :worried: Не ни гледам накај неа да бидам искрена, да не си создавам нервози. :D
    Ми донесе чај од босилек и кал, превкусен беше. :smirk:
    Дете, така и треба да биде, извалкано, изнаиграно, насмеано и среќно.
    Ако не врне после ќе одиме до лулашки, стандард шема, таму искачаме.:makeup:
    Девојче, прцле, се чудам колку разбира, сѐ слуша што се зборува и потоа ме препрашува, а јас мислам заиграна била, ама нееее, уши начурлени.

Се поткаруваме повеќе, како се осамостојува така повеќе турка граници да види до каде ќе стигне. Што е безбедно дозволувам, без разлика на неред некогаш, ама што не смее не смее. Плачење кога не помага преминува на техника очиња. 8-|
    Ако не помага си кажува причини зошто ете нештото морало да се направи, па толку убедливо измислува....:worried: Фантазија на најјако пуштена.
    Како ќе расте се повесело ќе биде.
    Ја гледам дека ќе биде едно цврсто и одлучно карактерче, затоа морам доста тактички да се поставувам. Инаку ќе порасне и ќе биде како мене, јас излегов, чао и пријатно. А не сакам. Се плашам од тоа многу. :(

@AngelOfArh преубаво навистина :inlove:

Имајте убав ден, јас одам да бањам дете, кренав поглед и имав што да видам. 8)

На ludoto19, Верче4, Kaetana и 24 други им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    @AngelOfArh Браво, прекрасно е. И за снаа вака да си китиш (човече што трепка со очите :tmi::rofl::P).
    Искренос е надевам дека ќе ти тргне бидејќи и јас останав воодушевена.

Да го избуткаме денов и конечно утре понеделник, градинка. Деца дома збеснаа веќе четири денови.
    Маж работи по цела ноќ за да надокнади за саати кои ги ``губи`` преку ден.

Станати од 07 секој ден и директ во поход, Што се бидна на дневен ред веќе не знам ни самата. Памет да му се сврте на човек. 1000 игри, 100 караници, 10 плачки и неколку емоцонални испади како да е крај света а не едно обично не за некоја глупост (facepalm).
    Душа нема веќе во мене. Пратив деца со татко им во двор јас да здивнам малку само со најмалово и да испијам едно кафе.

Ај да скратам кафево да пијам бандава додека не викнала да одам и јас со нив. Убав ден.

На ludoto19, Kaetana, Sanja1105 и 20 други им се допаѓа ова.
  4. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    @AngelOfArh делот со сликите на гредите рачунај го изнајмен за во Август. Сериозна сум.
    Ќе ти пишам на фб со време.
    Само да не си на одмор, ќе оболам.

На ludoto19, emkaemka, 24.07 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Темава нешто слабо активна:^) се надевам на море сте сите :D
    Еве едно :coffee: од мене, ама ладно!

Бебе спие на спална а јас до неа лежам. Ако само помислам да станам одма се мрда, не знам како толку осеќа кога станувам.

Викендов прошетавме малку на езеро, ама не се бањавме. Некако ич не ми е убаво да се бањам во езеро, си сакам море јас :angel: а друг момент е и што видов змија:worried:

Еден куп гардероба изнакупив месецов и пак немам што да носам (facepalm) и пак си одам во старо. Маж вика оди купи си нешто ново не оди во старо(facepalm) сакал убава да сум му (hollest) иако најубава сум му била без ништо :makeup:

Треба да зимам дете од градинка уште малку а надвор е прежешко:whew::whew: ама ај поарно жешко него ли да е ладно.

Убав ден да си имате и чкртнете нешто.

На Mari*, ludoto19, Kaetana и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Добро утро мамаситас
    Ние сме на одмор, но денеска ветровито, се надевам ќе се смени да одиме до плажа.
    Бебиња шетаат со баба и дедо, јас уживам со прво кафе, а маж сеуште спие.
    Плажава не ми се допаѓа, ама пак водата е бара.
    Откако дојдовме овде малата цело време цимка, во апартман не сака ни да заспие, чувствува некој страв, а надвор се е ок.
    Ми се направи филм дека нешто се има случено во апартманов, бебиња се чувствуваат нели или само боите не и се допаѓаат. Црвено и црно. Дома се ни е на бело и светло, па можеби има врска. Жална е. Во фаза на проодување е, па напорна е те. мене не ми е тука се баба и дедо па ја паткаат. Навечер откако ќе ги заспијам си шетаме со мм, го користиме времето само за нас, премногу ми недостигаше ова.
    На плажа се главна атракција. Малата сака во вода и песок, а малиот не, освен во базенче.
    Од солената вода носината им течат, се прочистија. Нека подишат морски воздух.
    По пат добро поминавме од тоа најмногу се плашев и нема комарци. :)

На Mari*, TarantulaA, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  7. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.885
    Допаѓања:
    34.309
    :sun::sun::sun::sun:.
    Морген.

Уште во 08 жари сонцето, а јас кафе на тераса тегнам. 20190625_082422.jpg повелете дури е топло уште.:wasntme:
    Мали спие цел ноќ имаше мака некоја :^) ај па и да нема кога беше како сауна дома џабе луфтирација кога пржи.
    Денес се очекува над 35°С. Ко преживи причаче.
    Коцките се средија лека полека па мм почна да планира одмор на две недели во Мк а после да одиме уште две недели некаде на море, ама јас некако го разубедувам дека море не ни треба сега:$. Ама и ми се оди и не ми се оди, и оди па најди ми го крајот и јас што сакам :D.
    Малиот наредниот месец ќе слави роденден, за прв пат далеку од сите а само со мама и тато.
    Тука на сите објаснува дека ќе полнел 3 годинки и научи на германски да кажува и само тоа си дрнда.
    Лани ова време бев многу лута на мм што нема да биде со нас на неговиот роденден а сега сум пресреќна.
    Имам имам направрно план како да го поминеме денот негов тогаш, од сабајле изненадување со торта и многу балони подароци кои што сам ги посакал но не му ги купивме одма туку одлучивме за роденден да ги добие, ефна добра шетња низ ЗОО во Франкфурт, и на крај од денот се надевам дека ќе почне да ме слуша :D.
    Инат ли е што ли е не знам, значи се знае се разбира ама кога дојде време да речам крај за памперсите он неќе и неќе знае дека му се мочка,кака ама неќе без него. Вчера во Реве видов гаќички за одвикнување ќе морам со тоа чудо да пробам па белким ќе успеам да го одвикнам.
    Кај што му смета па и инат ми тера.
    Цел на татко му:P.
    Ај отидов стана малиша
    :hai:.

На Girl-Rabbit, Mari*, orhideea и 19 други им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    Добро утро мајки
    Почнав со добар ден, па се освестив колку е саатот и се корегирав. Ниту наспани ниту одморени....еден лонец кафе не ме освестува.
    Дете се буди цела ноќ, што од жешко што од заби, други издигнати од 06, сега зеваме со мм.

Дадите испратени во градинка, малово го средив и да шкртнам некој ред пред да поиграме малку. Свеки ќе ја зеде после за да можам да работам, да му помогнам на мм.
    Ќе тргнам ли некогаш на работа, ама вистински, не само чекчето да стасува, за да се одморам :tmi:.
    Среќа денеска женава што чисти иде, оти куќа проодена е. Четири дена дома децава што беа стана се лом.

Петок е големиот ден, големата слави роденден:sun:.
    Замислата ми е кога ќе дојдат од градинка да ги облечам во новите фустанчиња кои им ги купив вчера, сите три во исти, и да приредам изненадување во детска. Цела соба да биде полна балони, да уклучам апаратчето што прави меурчиња од сапуница, да затемнам просторија и да уклучам ламбички и и проекторот за звезди и многу многу играчки запаккувани во хартија/во кеси/во кутии.
    Дома тематика ни е пепа пи а за во градинка пеј патрол.

Душа ќе ми испадне додека спремам сите врсти храна за во градинка, ама знам дека само една насмевка ќе го избрише целиот умор.

Толку ми беше паузата. Да спремам некоја играчка да поиграм со детево.
    Убав ден мајки.

На Girl-Rabbit, Mari*, TarantulaA и 28 други им се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Мајки да не знае некоја што е проблемот со закажување за пасош?
    Од вчера пробувам да закажам за малиот,електронски цело време ми дава дека времето кое е одбрано е зафатено а и на телефон никој не крева.

На TarantulaA му/ѝ се допаѓа ова.
  10. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Nema termini. Isto i jas cela nedela se obiduvav da zakazam nikoj ne krevase i elektronski bese zafateno. Sreka svekor mi nekako uspea da zakaze posleden termin, ostana uste eden na 18ti juli ama veruvam sega i toj e zafaten. Obiduvaj se celo vreme moze ke imate sreka.

11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Мене ќе ми треба за еден месец пасошот.
    Не беше вака порано знам одма се закажуваше.

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Во лето секогаш било вака. Најдобро биди упорна и ако треба закажи и во подрачните, пример Ѓорче и мислам и Бутел или Чаир имаат, па плати си за брза постапка. Јас сега не вадам дека од септември ќе бидат со новото име и ќе треба за 2г да го сменам а ќе ми биде со трајност 10г. Мене за лк ми требаше, се јавив во Ѓорче термин за еден месец, во мвр имаше одма, отидов таму.

13. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Epa i mene mi treba za eden mesec. Toa e, leto e. Site odat nekade, plus od stranstvo si doagaat lugje menjaat pasosi. Zatoa sleden pat od zima ke sreduvam toa :!: Ti vikam obiduvaj se celo vreme vrti i na mobilniot broj i na drugiot moze ke imas sreka. Eve jas cela nedela nikoj ne mi se javuvase, svekor mi od prva dobi:bow:

14. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Nema vo Gjorce, nema nigde, samo vo mtv ako ima ostanato, zboram za sega da se slika zos na clenkata i treba za mesec. Za ponataka sekako ima. Pasosot za dete i taka e dve godini trajnost :@

15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Има и за Драчево пробував неможе.
    По брза постапка 4500 е многу е.
    Јас се чудев што од зимоска вадат за лето ама ете зашто ваделе.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  16. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    E pamet za drug pat. Prehlani odma zakazavme, si mislev i sega taka.
    Da za brza postapka e plus 3000 od cenata znaci 4500 baska administrarivna taksa ama za dva dena si go zimas, ete ako na nekoj mu se brza..

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    За дете да, ама за мене, мене за мене ми треба. Затоа годинава или ЦГ или Албанија, кај што се оди со лк.

18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Во Албанија само преку грција одење иначе е многу лош патот.

19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Јас се јавував пред 2 недели и чекав пола час да ми кренат од ск за разлика од тоа кога се јавив посабајле околу 7 ипол веднаш ги добив

Де бре за 2 недели ли куршлус настана работава

И ние бевме по брза постапка со ддв и со брза постапка околу 80 еуро плативме.

20. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Фала ти тогаш сабајле рано ќе вртам.

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.