Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Не е ич лош патот ,има баш добар автопат направен сега.

LaDyDoLl likes this.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ние бевме лани ок беше, што знам.

3. monik55

monik55 Форумски идол

Незнам за каде мислите да одите ама за Саранда и Ксамил ептен беше лош еден саат само по земја возевме.
    А и лани тој дел не бил направен.

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ние лани бевме во ЦГ, преку албанија и Косово, супер си беше патот, не знам искрено. Можеби ако одиме на летувалиштава е полош, ама немам избор, сега пасош не правам па да пукнам за море.

monik55 likes this.
  5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Добар ден. :f:

Уште откако станав се фатив за чистење. Денес сум слободна. Па да средам по дома. Највеќе ме фаќа мрза кога треба алишта да диплам. А многу се. Највеќе од децава. Малото плаче од сабајле. Сака надвор. А надвор е пекол. Не се дише. До вечер не мислам да излегувам. А на вести кажаа дека можно е да заврне. Едвај чекам да освежи. Добив понуда за работа. Ако успее, одма си давам отказ ваму кај што сум. Па и да не најдам ќе си дадам отказ. Уште летово планирам да останам тука. Не можам да трпам неправди.

Поздрав :hug:

elcezelce, ludoto19, Chantal and 12 others like this.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ај од мене добар ден!

На работа турбо, се соживувам со лоши судбини деновиве на странкиве и сакам на сите да помогнам. Имам заостаната работа која останала од што се трупаат обврски и ги средувам пополека денес, тоа паралелно со приемниот ден нормално.

Уште примам импресии од декорациите, уште се воодушевуваат луѓе, праќаат честитки.Ќе бидам нескромна и ќе кажам, ми годи.

Денес ми е дома средено, ако ги замижиме очите и ги занемариме играчките наоколу де, имам ручек и маж ќе оди на фудбал па јас кума ќе си фатам под рака и на шетање. Со кума шетањето најмногу ми оди. Само дете да ми е расположено, нешто не ми беше деновиве. Мислам дека и него го стрефи тоа гужвите. Свеки ми се разболе дури. Ама стварно се отеретивме, за арно за убаво само да е.

Ме гледате шалтам по темите, реално немам новости, ама имам време па да си пишам. Гушкам!

Mari*, elcezelce, ludoto19 and 10 others like this.
  7. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Kaj i da odis mora dete pasos da ima. I za vo Albanija mora pasos za dete. Maloleteno e nema licna karta.

wannaBeMomma and TutiFuti like this.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Додека читам и пишувам на форумов, малото ми ја ишкртало мушамата на масата во кујна.
    Сега оди па исчисти го мастилото. (facepalm) Се мислам што да правам за ручек. Мојов ми вика што сакаш. А знам дека после ќе најде маана.

Колку ви помагаат родителите? Било да е финансиски или околу децата?

Kaetana likes this.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Он има пасош, од лани, уште година дена ќе му биде валиден.

10. monik55

monik55 Форумски идол

Помагаат и двете страни финансиски,киријата по пола.
    Пелени и тракатанци мајка ми секој месец му зима.
    Не дека се должни ама така сме договорени додека барем едниот не зима убава плата.
    Ама кај и дае и тоа ќе се среди и ќе имаме за солидно живеење.

За малиот сама си го чувам,сега помалце ќе почнам да го оставам кај моите да се навикнува.

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Свекрва го причувува кога има потреба и го зима после работа од градинка за да не седи до 4ипол, финансиски помош од никого немаме, имавме малку од мајка ми кога бев без работа, ама незначително да речам бидејќи беше стварно ретко и минимално. Не се во можност и тоа е тоа. Доволно е за роденден, нова година или повод да му купат нешто, сепак свесно го правевме и го родивме.

12. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Opsto zboram za decata.
    Epten mi e glupo na dve godini da mu vadam, maltretiranje samo, ama aj. Negoviot istekuva bas edna nedela pred da odime :worried: sva sreka sto uspeavme da zakazeme na vreme(fingers) nasite si se 10 god ne se zamaram, e vozackata mi e pri kraj ama od septemvri neka pominat guzvive.

SummerGirl and AngelOfArh like this.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ќе ги мењаш и вашите, не знам колку е рокот, сега ми кажаа до 2024 треба да се сменат со новото име на државата, ако е така ми се исплати и сега да сменам.

TheSecret likes this.
  14. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

И јас знам дека 5 години дур да треба да се сменат.
    Така да, 2024та му испаѓа.
    На малата сега кога и вадевме пасош, со се печат за Република Северна Македонија е на втората страна.

SummerGirl likes this.
  15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Ние имаме голема помош од татко ми. Ни ги чува децата. Финансиски помагаше додека не работев. Сега доволно е што им купува нешто на децава. Да не беше он немаше да го купиме станов. Што се однесува до другата страна, помош скоро никаква. Деца не чуваат. Само наоѓаат изговори. Само на едниот девер ги чуваат децата. Не знам како не им е мило внучињата да си ги видат. А за пари се стиснати. Се они немаат. А за другите две деца имаат. Кога го купувавме станот едвај се согласија да дадат пари. Ама ако. Кругот се врти.

За документи и јас прочитав дека до 2024 мора да се сменат. Ние сме во план да ги менуваме летово. Да смениме адреса. Ме нервира што ќе пишува Северна Македонија. :@

16. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Ehee do togas i taka ke dojdat na red za menuvanje haha :D
    Kako i da e ne mi e problem poise me nervira odenjeto, cekanjeto, pa i zakazuvanjeto godinava |( ama posle koga ke se oprcis na plaza (poolparty)

duffi likes this.
  17. duffi

duffi Форумски идол

МВР работи и првата сабота во месецот. Ние тогаш го сликнавме малиот лани. Немаше никој оти ретко кој знае дека им е работна.
    Во помалите градови нема толкави гужви, не ни закажавме.

ludoto19 and SummerGirl like this.
  18. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Искрено, за пасош во Ѓорче се сликавме.
    Нит не прашаа за термин, иако имав.
    Гужва нема никад.
    Ја би ја советувала @monik55 да појде до некоја вака локална станица кај што сликаат да си ја проба среќата. Кажи им искрено и замоли ги.
    Некад шарм помага во вакви ситуации.

19. monik55

monik55 Форумски идол

Татко ми се запна сега звонеше и ги замоли и ни закажаа за 29 месецов:party:

20. Ano

Ano Форумски идол

Добар ден мајки.

Тргнав утрово да пишувам пост ама ако го завршев мене ќе ме фатеше депресија.

Вака сега малку подобро. Си го гледам синко како после 2 1/2 дена живна па дури и сам посега да касне по нешто и се радувам. До пладнево беше жална врба;(. Ама до сега никогаш не бил толку жален, изнемоштен и беспомошен. Само викаше земе (а замислете тој веќе кај мене во раце) и си плачеше, се грчеше како преплашен и како да го боли секое ковче. Се надевам дека нема да се повтори температурата ноќеска и пак да го кутне. Би требало веќе и антибиотикот да си го врши своето. Ама се изнамачивме неделата и понеделникот трчајќи по болници. На детска, па на хирургија, па во систина, за вчера и на уво нос и грло да завршиме. Ми се изнамачи детето.

Инаку јас останав дома со него. Баба ја пуштивме на одмор (ама да сум искрена со вакво паднато дете немаше да се снајде од паника). Битно пријавија дека смештајот бил пристоен (на исто место одиме во август) и плажата убава, па ќе има повеќе парички за шопинг. Не за друго треба да си купам наочари8), а и за есен да подновам гардероба(hollest). Скоро се ми виси колку сум ослабела :(. Сега со болно дете уште толку се стопив мислам.
    Инаку незнам дали се пофалив дека го почастив мм за 40, ама сепак ми е криво што не ми успеа идејата за да му правам спрајз парти.

Мм се повеќе ме притиска да однесам дете во ох кај баба и дедо. Ама еве ај кажете дали би оставиле дете со некој што го нема исчувано повеќе од два саати:sweat:. Од една страна сакам малку да одмори од вируси и да крене имунитет, ама 5 дена без него ме фаќа параноја. Мислам дека ќе тргнам сред ноќ да си го земам. Ај имам време да размислам и да преиспитам што е подобро за детето пред се.

На работа два дена ме немаше и денес веќе хаос. Додуша битни проекти се пуштија, а секогаш има период на стабилизација, а за жал нема кој да искоординири. Ама за среќа се среди барем за денес. Ќе видиме утре што глупост ќе донесе.
    Решена сум кога се враќам обавезно поозбилно делегирам активности. Едно боледување па пола ден од дома на телефон и компјутер ги поминав.

Детево мое брбливо си го сакам најмногу:l::l::l:
    За второ и покрај се не се откажувам, ама со мм не можам да се договорам. Додуша го олабавив малку па здравје после одмор ќе притиснам да се отвори темата. Да тргнам на страна што годините ни летаат и не се намалуваат, ама бе луѓе сакам уште едно дете. Многу сакам уште едно мало палаво па да си се гушкаме сите.

Инаку дали добро прочитав во друга тема дека @mal.ecka има за честитки. Со лесно мајче. И јас сакам да се изненадам како тебе:D

Претерав, одам да успивам дете и да здивнам малку. Имајте убава и мирна ноќ мајки:f::f::f: