Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Dobar den mami
    Nie naspani odmoreni stignavme I da prosetame pazarime I sea na red e vecerata da se prajt I gotovo
    Kenkavi so placki nekolku dena nemozese bebka da se kaka ,vcera si primivme vakcini no za sreka (do sega ) dobro pomonivame ni temperatura,ni vristenje,ni crvenilo jako bebuvce si imam :D
    Ajde mami na popladnevo kafe :D

На Girl-Rabbit, alana и girl-miri им се допаѓа ова.
  2. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Мари најдобронамерен совет, пробај два три дена не пиј кафе, можеби тоа и пречи на твојата малечка за стомачето, а гледам во секој пост ти стои "пиев кафе", "ќе пијам кафе"... Може не е до кафето но вреди да се проба се за малите. Јас уште кога се породив ми се згади црното кафе и еве поише од година дали 2 пати сум пробала да се напијам и гадно ми е.

На Girl-Rabbit, Mari*, alana и 4 други им се допаѓа ова.
  3. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Здраво мами. Ние тераме одмот т.е синко тера, нас ни е замор. Супер му е. Не можеме од вода да го извадиме. Таман сум му облекла сува маичка пак седнал во водата. Во најжешкото се прибираме. Куќава има огромен двор, па тука ровари. Има разно разни играчки во дворот, па се занимава.
    Патот го поминавме супер. Спиеше цел пат. Но дека ноќ патувавме. Да беше ден рогови во кола ќе ми израднеа.
    Туку како функционирате на плажа. Ај викам дека е многу бел првиот ден намачкан и со маичка нека седи. Он си седна во плиткото и се рашлапа и маицата утоп на него, а нема шанси да го станеш, ќе се испоразболи. Па викам може подобро гол.и така цел ден на него облекувам суви маици. Понесов еден тон облека за него и пак ќе морам да преперувам. Зошто дневно по 4-5 маици менуваме. За мене не останува време да се намачкам, на крај јас ќе изгорам.(facepalm)

На Legadema, awl, Girl-Rabbit и 5 други им се допаѓа ова.
  4. game123

game123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    143
    Zdravo mamicki.Nema den a da ne ve citnam,i eve sega i jas da si pisam.Imam 25god od Kumanovo.vo vrska bev 8god i nepolna god vo brak.imame preubava kerkicka koja na 30ti ke napolni 4 meseci.Mnogu e mirno i veselo bebe imam za se vreme ,i da se naspijam da napravam rucek..samo da ostane takva guski do site

На Legadema, awl, Kaetana и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Јас да ве поздравам, одамна ме нема. Среќа има кој да го занимава мали додека јас висам на форум :D

Ние патот го поминавме супер, веќе е поголема па си наоѓа занимација, иако 70% од времето спиеше, па и ние бевме раат. Среќа бугариве ставиле на секоја бензиска по некоја занимација за деца, па малце се разонодуваше додека праевме пауза :)

Во врска со плажа, јас ја соблакам но цело време игра под чадор, во вода влегува со шеширче, а мачкам крема со 30 фактор. Одиме околу 9, но знаеме да останеме и до 1-2, со тоа што си преспива под чадор. Попладне не одиме пак зашто ни е далеку плажата. Значи или одсабајле па седиме подолго, или во 5 па до кај 7, ама бугарско море попладне има бранови и не е за бањање на деца.

Посебно сакав да ве поздравам со еден муабет, долго се збореше на темава какви купаќи да се купат да се покрие салце, но овде, мајки мили, сите се шетаат без грам срам и перде....Топлес мамички, која со мало бебенце, која трудна и тоа во поодмината бременост, танги....и ич мува не ги лази! А јас цела засекирана за "фиокиве" што ги имам напред (facepalm)
    Ете така...уживајте во одморот и не туку се бабосувајте со ружнине купачи до под мишки :hai:

6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.475
    Допаѓања:
    139.001
    Да ве поздравам. Утре одиме по кенгур, кажете дали сите кенгури можат да бидат малце навалени, ортопедот вика, ако веќе мораш, кенгурот да е малце навален да не е вертикално поставено. Досега не сум гледала. Плус, кај има квалитени и евтини ако знаете.

Мислев ќе почнеме со овошје, демек крупно бебе, ама педијатарот вика, нема потреба, не е дебело бебето, си расте и во должина, а кога ќе направи 6м нема толку да се поправа и ќе стагнира. Иначе и за Нутрибулет ќе опнев 100 евра, и за кенгур 50, и кирија 250 и сметки 100 и кредит 200... па Рокфелер нема да ме извади :)

Доби малава многу убави алишта од Франција, ги перам сеа, и утре како што е ладничко ќе го прошетаме барем едното џемперче ројал блу :) Мајка ми купила куп бодија преубав памук, за 100 денари, не ми се веруваше. Вечерва со дождов нема шетање. Утре може у Македонско село да одиме, многу е убаво, сакам такви места. Плус Св. Пантелерјмон е таму, редовно одиме, кога ми беше тешко таму се молев, а често одам и да заблагодарам за се што ми дал Бог во животов. И што не ми го зеде животов во еден критичен момент, да можам да си ја чувам малата.

Да се дополнам, ич не ми е гајле за купаќи како ќе личам, иако ќе пробам да не бидам страшна.

Инес, душо, се што осеќаш е нормално, кога те читам како ти е ко јас да се читам. Така е, цел ден е терет и уживање, и не е 15 саати, 24 се, и кога спијам со едно око гледам у бебето. Огромна промена е, ама ќе навикнеш. По месец дена нема ни да ти се спие толку, ни ќе биде тешко толку. Ќе помине.

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.787
    Допаѓања:
    202.711
    Немa пoтребa дa му ги менувaш мaичките. Јaс сo еднa гo oстaвaв синкo, стриктнo беше зa вo вoдa, секoјa вечер јa перев, дo сaбaјлетo сувa. Ништo немa дa му биде aкo е мoкрa мaичкaтa, нa мoре сте. Пред дa oдите вo сoбa ќе му јa смениш и гoтoвo.

На awl, Kaetana, Girl-Rabbit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
  9. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    @Cka jas imam eden na chicco, go zemav 25€ i sum prezadovolna. Malku e navalen i bebush se navikna i si uzhivka vo nego :) Samo shto jas ne go koristam mnogu deka treba na race da mknam torba za nego ako sme so kengur ispadnati, a vo kolichka mi e polesno.. A ako mislish deka so kengur na tebe ke mozhesh da zavrshish nekoja rabota niz doma nemoj da mislish povekje :D I jas taka si vikav, deka po cel den sama ama teshko e baagi.. Preta bebcho ne e kukla, dosadno mu e da stoi na edno mesto podolgo.. A za nutribulet slobodno opni 100€, vredi sekoj denar :)

Edit: Koga pochnuvaat bebushi da se stavaat vo dubak? Edvaj chekam a poim nemam koga obichno pochnuva da se koristi :mm:
    I koga da ochekuvam prvo zabche? Koe zabche izleguva prvo? Mi stoi kako kaj 4kite dolni da mu se otecheni nepcata ama shto znam, rano mi e nekako. Nema ni 4 meseci seushte.. :wasntme:

На awl, Girl-Rabbit, kelebeim*** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Kolku sto znam prvi zabcinja se kecovite dolu :) Sigurno ne nekoja 5ka gore haha me nasmej malce, ama ako. Pojma nemam i jas za mn raboti. Inaku individualno e, citam kaj majkine nekoe bebe na 3.5m nekoe.na 1.5 god. Zavisi. Nie sme so palecot vo uste non stop, go cicame so 200 na saat. Momentalno i dvete mazinja mi spijaat od 18h. Jas vo temnica sedam i si go slusam dozdov. Bebco od vreme na vreme vo sonot cica i se slusa toa .:lol:

Subo zaladi ne osvezi malce, od toa i spijaat izgleda. A mi rece da dremnam 30 min. (facepalm)

Edvaj cekam so kengurot da izlezime, ama mi kemka be koga e vnatre, ko vozduh da nema detevo. Probuvam doma od vreme na vreme. Ne znam kako ke se ucime-ako ne se ugushime.
    @Cka ke ti treba za kashicki nutribuletot. I prakticen e i za na patuvanje. A kaj e tocno Mak selo? Da go teram nekogas da odime.

Utre ke setam za krstevkava da baram fustan i za kumovite podarok.
    Ubava vecer tetki!

На awl, Kaetana, Girl-Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  11. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.890
    Допаѓања:
    152.392
    Jas posle 8m ja staviv vo dubak. Prvite 2 zapcinja gi izvadi na 8 dolnite kecivi a eve sega na 10.5m 1 gore. Kako zajce e :)
    Ufff kolku sum umorna denes. Malku zaglaviv na rabota, poslednive nekolku dena neeto premnogu ima rabota i se nekako so nervozi a i utre treba da odam na kratko sama sum kolegata mi e na odmor. Doma samo 1 saat i posle na gosti po rodnini na rodenden. Malava epten se umori ama ne se dava bre nikako. Zaspaa i ona i brat i 15m otkako vlegovme doma epten bea umorni ni banjanje samo gi izmiv i preoblekov. Eve go i mm spie uste jas da legnam ama malku da odmoram glava sama. Luge kako decava u kola. Lele ova malovo moe mnogy besnee ama epten. Vo relaxatorot ne saka ic da sedi. Samo se pentari po mene se zakaca so brat i, go zakaca tatko i od pozadi zverka. Me faka uplav za na odmor ke mora da trgame moze i u sred nok da go odspie pogolemiot del od patot inace tesko mene. Ke se nervira i golemion ako mu se prispie u kola nema da moze da odmorinod nea. Mora da smenime sediste da vidam vo golemo kako ke se ponasa. Sin mi ne bese vakov barem po pola pat sedese miren plus ako zaspiese super. Ova bre od aerodrom do vodno ne sedi 5m mirna a ako i se prispie duri i vo kola samo so cicanje zaspiva. Gavolce ☺
    Ajde dobra nok na site

На awl, Girl-Rabbit, Mi-Ma и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Pa mene tuka starive mi vikaat od 4-5 meseci se stavalo vo dubak :^) Arno znam jas da si prasham tuka, sigurno e potochno od babini devetini :)

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Јас во Дубак ја ставам само кога ептен имам работа да ми биде пред очи ние уште една недела правиме 9м уште го вози само наназад и не ми е страшно ама кога ќе почне да го "лета" е тогаш ќе му ја мислам,секогаш е добро да си побараш второ мислење на 4 5 уште не седи на па во Дубак да стои а за заби значи први се долните кецови ние имаме два доле како гриза со нив ауу боли она од нога рака си ги остри од мене :DТи па кај се брзаш еее полека се ќе видиш како од месец на месец се нешто ново се случува :*

На Girl-Rabbit, girl-miri и Mariangel им се допаѓа ова.
  14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ne se brzam be, si prashuvam da si znam.. :D Nova sum vo ulogata, mnogu raboti ne znam i zatoa edvaj chekam da si iskusuvam se toa :D

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.159
    Допаѓања:
    107.169
    Во дубак може кога веќе ќе почне да седнува, заѕоа шго имак седи бебуш во него. Кенгур имам на Чико и синко го обожава, сите се навалени од тежината на бепче, а и тоа де подесува со каишите. Најефтин а најубав во Џамбо на Чико ако го има уште. Тоа би било тоа накратко за денес, одам во хоризонтала прв пат по долго време пред 1,како ли ќе заспијам

На awl, Girl-Rabbit, alana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Pa i mene ne mi beshe bash logichno deka znam bebush treba da sedi vo dubakot a do 6 meseci ne treba da sedat :wasntme: Zatoa si prashav tuka :)

17. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    Nema potreba deteto od dubak, jas so site pedijatri sto sum gi prasala od site dobiv odgovor - Ne, nikako dubak da se koristi. Jas kerka mi ne ja staviv vo dubak vo nikoj slucaj. iako site me ubeduvaa kao polesno za mene ke bilo, ke sum odmorela bla bla .... Doktor si e doktor, pocitivam sovet i mislenje. pozz

На zuto, Kaetana, fairy88 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882

Isto i jas :)imav Ne za dubak od 3 pedijatri i na kraj se odluciv za ne.
    Iako naokolu site me sovetuva kako pobrzo ke proodela so dubak,deka poubavo i za mene i za nea.
    Pedijatrite mi kaza Ne i odlociv za ne,ona malo bebe da turka eden dubak.
    Ima poubavi igri i pokorisni od dubak.

Tie sto ke stavat, barem neka bide stabilno bebeto so glavce,noze da nema maka.

Inaku pominai denot :)
    Malata spie se spremam i jas,malce glava me bolese denes ama se nadevam na ubav vikend.
    Imajte ubavi sni:inlove:

На Sunshine_1979, Kaetana, Smizzy и 2 други им се допаѓа ова.
  19. SamovilkaH

SamovilkaH Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    2.037
    Све викам ќе ви пишам да ве поздравам, ама не, се тогаш некоја работа ќе ми излезе, едно дете вика, друго дете вика, трето дете вика, па мм вика и а у :swear: матер :lol: Додека пишам ја нова година ќе дојде (facepalm)

Како сте ми мајкички?Да си ги бубнете дечињата од мене. Ја арна, фала на прашање, турбо сум со децава низ дома, низ двор, низ маало. Оваа година нема одење на одмор, здравје до година.
    Времево денес лудо, ама барем олади малку. Не можев да дишам деновиве а камоли да спијам |(
    Луѓе децава секој ден ми растат се побрзо и побрзо, сакам да го запрам времето.Се тркала за миг :(
    Ај да не го тупам многу, ми се спие веќе.Убаво да ми спиете и утре т.е денес да имате убав ден.
    Ве сакам и гушкам пуно :* :hug: :l:

На Legadema, awl, zuto и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Obozavam kafe pijam i crno ama masinsko koe i ne e nesto mn jako
    Najcesto si pijam nes samo so ladno mleko i pijam edno do dve i mada so nevervam deka kafeto i ima nekoja vrska so to ama moze i da se proba daj boze do Toa da e

AJ dobro utro na site
    Nie denes podranivme malce bebka nesaka da spie a tato 'rcit :shake:
    Malu da potsredam pa ojme vo gradot ima ovie nekolku dena panagur pa ke e interesno
    Ajde na čaj ženi :rofl:

Последна измена: 16 јули 2016
    На Kaetana, girl-miri, Girl-Rabbit и 4 други им се допаѓа ова.