Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. 24.07

24.07 Форумски идол

@Ava.84 Леле и синко како снашката јаде од ѕидовите.Седнува на кревет до прозорец и вели "мама ади камтина",а јогурт пие пола литар на ден.

Ние сега да се спремаме ќе си одиме дома,да направам вечера нешто за мм ќе си дојде гладен. Од работа дирекно замина приватно да работи не дојде да руча кај баба ми.

SummerGirl, azelea, Mari* and 6 others like this.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ај добро утро!

Де кажете некоја подлабока вода да се џитнам. Од сабајле супер расположение, ни кажаа една одлична вест, земав да се јавувам по странки да ги израдувам и кога колешката ете ти ја наличена до мене, како сега ова, јас не разбирам, ај објасни ми... На 35г, да не знаеш да пресметаш 5% па макар и на дигитрон, со факултетско образование, извини за мене е моронско. Ене ја ме гледа под око и не може и не може да се снајде. И не и помагам, зошто пред 4г заради неа ме избркаа од истава работа, за неспособно чоече бе.

Вчера одам да земам дете и баба му вика нема патики, му ги немаше. Сабајлево прашувам креваат раменици, аман бе викам. Отворивме едно шкафче и ги најдовме. Арно ама некоја нова негователка имаат, не ја сака и крај! Како го грабна у раце ми стана јасно. А изгледа цело лето ќе биде тука, има да го кркаме летово.

Мислам дека најдов место за одмор, чекам одговор, кола да регистрираме, зелено картонче и фаќаме маглите накај Ксамил. А на ум сум и да не најдеме место од овде да одиме на лице место да бараме. Ќе видиме. Пасош не ми се вади сега, пари за Грчка не ми се даваат и така.

Пак немам многу паметно да кажам, ама морам да јадам за да искористам пауза малку. Убав ден!

3. orhideea

orhideea Форумски идол

@mal.ecka Убава вест :inlove:
    Честитки со лесно со убава мисла наредните месеци :*
    За плачење кога ќе ти дојде плачи си, нормално е во бременост од хормони да плачеш за глупости :D ако те види малата кажи и дека мама плаче од среќа.

Не сум пишала повеќе од месец :$
    Не дека нема што туку нешто не ми се пишува (lalala)
    Но редовно ве читам (fingers)
    Си имам некои нерви во последно време со детево од свекрва ми |( не ме слуша :D Времево е само за шетање а ние немаме кола :emo: тоа ти е кога имаш маж механичар прави само купи продај и неможиме да се договориме околу кола.
    Ама баш ми е гајле ако не најди да купи во нареднава недела си заминувам сама за МК :D

Веќе 1 месец сум на диета и добро е симнав некое килце и во обем :D ама ќе ја прекинам кога ќе одам за МК :$ таму бурек, скара, пица ако не пробам исто како да не сум била па плус и на одмор, тоа е.
    Инаку сестра ми е тука :inlove: па малку ни се смени секојдневието со синко.

@emkaemka морам да кажам дека се било преубаво од свадбата исто и ти беше мн убава :) ако може само да ми пишеш со која агенција се на Малдиви сестра ти :$ и дали се задоволни.

Имајте убав ден мајки :f:
    И не се жалете од жешкото :P

4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Фала ви мамички,нека дава Господ секаде :inlove:
    @orhideea
    Баш те читав низ темиве,сакав да ти препорачам да почниш со диета кога ќе се вратиш од Мк.
    Тука не поминуваш без скара.
    Ја заспав бебка,од ден на ден се повеќе и повеќе ја сакам:inlove:
    Утре закажав за контола:worried:
    Многу се плашам,ама верувам се ќе биде добро.
    Гушкајте бебките:hug:

5. danichap

danichap Moderator Staff Member

Добар ден мајки.
    Се бидна на дневен ред, сега да одморам малку пред да дојде мм и да почне втора рунда. Би кафе, ама на жешково уште тоа ми фали. Да побарам кај ми е тоа за матење нес, барем со нес да се ладам.
    Ќе ги земеме момите од градинка и ќе продолжиме на базент. Во село мое и базент имало, па да испитаме терен. Додека стасаме веќе 17.00 ќе не фатти, ама таман да не е по најјаките жештини.
    Утре е големиот ден, момата моја ќе слави роденден. Мафините со сирење и спанаќ за во градинка малку заруменети испаднаа, ама на вкус се петка. Уште кифлички и крофни ноќеска а утре рано да декорирам овошје зеленчук.
    Па одкако ќе ги испратиме градинка да спремам дома декото. Се радувам толку многу.

Ништо посебно не кажав.
    Убав ден кај сите:hug:

SummerGirl, irenna, do-re-mi and 23 others like this.
  6. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

@danichap Ракче е малата:inlove:
    Вчера беше и мојот роденден,прославив скромно со моите.
    Среќна сум што се тука,здрави и живи:inlove:
    Бебка се удпа,преспав и сега досада ме фати|(

7. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

@danichap кам торта:^) Среќен роденден на момата.Да биде жива и здрава, паметна на мама и вредна како тато:party::^::party:
    Многу убаво си спремала во градинка, прекрасно:angel:

TutiFuti, 24.07, Chantal and 3 others like this.
  8. Kaetana

Kaetana Популарен член

@danichap најсреќен роденден на девојчица!! Голема да расте со среќни родители и сестрички!!

Јас ве поздравувам од работа. Работа куп, саатите веќе ми се направени па се мислам дали да си одам порано дома или да дремам да работам. Не знам.

Жештини нѐ мрднаа тука. Вчера ко поулавени сите трчаа по вентилатори. Ние сакавме клима да купиме, ама сѐ е распродадено. Луда работа.

Lolipop23, elcezelce, Coco31 and 9 others like this.
  9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

@danichap
    Среќен најјјсреќен роденден на момичката,да е здрава,жива,весела:inlove:
    Чекаме некое сликче и раскажи како поминавте:hug:

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Да честитам роденден на мојата снаа најубава :inlove: Да ни е жива, здрава и гоооолема да порасне па свекрва и да си ја слуша најмногу :D

Јас се нервирам за глупости, имам една ноктарка, идам кај неа нокти правам и секогаш ми се одлепуваат, катастрофа, денес како мислиш лепенка и двата нокта ми излегоа, комплет. Ќе ми се искршат гарант додека одам да направам нови, недела дена дур земам плата. Се нервирам. Кај 400ден давам за нокти па уште и да ми се откорнуваат вака, грдо. Многу ме нервира. Се мислам дома да лупнам лак некој, џабе ама.... Мразам неквалитетно сработено, а кога чоек дур работи сто пати ќе погледне навор кој поминал, кој што кажал, па објаснување по телефон дали во 3 или во 3.15 да ја земат, епа пиши пропало. Ќе ја мењам дефинитивно.

Денес планот е направен, да си дојдам дома со време, да исчистам, да средам, викендов сок ќе се вари и ќе се ужива. Ручек ќе биде некој за два дена, да не се малтретирам, нешто суканко и големо кантиче кисело млеко. Ако наканам муж и ќе се испазари недела. Мада тешко, сите мажи мразат да пазарат ама мојот најмногу. Јас па уживам.

Мислам дека доста беше, три саати пишувам и ништо да напишам, убав ден!

11. Monella

Monella Форумски идол

Дојдов да честитам роденден на дадата од @danichap, да е здрава, жива и многу да ве радува!

Ние овде испоцркавме од жештини.
    Вчера достигна до 40° :sweat: не да се потиш, алиштата ти се лепат :!:

Комшијата (82 год.) од сабајле доаѓаше да ме прашува дали сум имала вртоглавица од жешкото, тој имал па загрижен е многу и сака да знае дали само нему му е така или стварно е од жешкото :lol:
    Леле! Мислам ќе се онесвестам од што ми е жешко му велам, па се смири малку :D

Дете последен ден во градинка.
    Се радува дека дома ќе игра со братучедовците, јас не баш ]:)

Одам сега, завеси ме чекаат за пеглање :drunk:
    Треба овде од кај излегуваме да оставам пиц средено, маж ме вика за 1 саат ламинат да сме гледале, јас би само едно ладно кафе и да кулирам :smoke:

12. danichap

danichap Moderator Staff Member

Блиц поздрав мајки
    Фала на сите честитки, со убавини да се враќа.

Чекам момите да стасаат од градинка. Детската е накитена, ручекот спремен, тортата преубава, фустаните на момите испеглани...
    Веќер ќе ставам слики и ќе почастам :inlove:

@An-na среќен роденден и на твојата кукла :f:

Убав ден мајки. :d:

13. An-na

An-na Форумски идол

Фала Дани :)
    Среќен и на твојата убавица :party:

SummerGirl and danichap like this.
  14. 24.07

24.07 Форумски идол

@danichap Среќен роденден на големата дада.
    Сите чекаме да не почестиш со некое сликиче од журката.

Дете спие,јас седам го чекам да свири шпоретот да го вадам ручекот од рерна и да си легнам до дете,нозе малку да испружам.

Инаку најголема љубов ми е ѕверчево мое,колку слатко зборува ми иди да го изедам тоа мало муце.
    Кога сака да се гушка ги испружува рацете,ги мрда прстите и вели "Дојди кај мене".

Вчера ми вели "мама една финта" да ми кажел,а седеше на нокшир му велам кажи мама.Стана од нокшир и вели "глеј ла*на,мо*ки."
    Мајмун и тој знаел нешто.

Подзачистив од сабајле со правосмукалка,прашина,ламинат,и купатило средив...нели викенд пред нас...Се надевам мм нема да работи приватно па да шетавме до некаде да наполниме батерии.

Одам да му се придружам на дете.
    Имајте убав остаток од денот.

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

@An-na среќен и на твојата роденденка :inlove:

SummerGirl and An-na like this.
  16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Zdravo majki :inlove:
    Da pisam nakratko :) srejken rodenden na princezite @An-na I @danichap :l::l:

Cerki spijat :) denes posleden den gradinka na golemata, site bea vo dvor jadea se Pozdravija i sega odmora pa nakaj 4 ke ideme na rodenden Kaj dve drugarki na cerka:)

Jas Edna nedela ocite mi bolea pa sega podobro e toa ustata mi è kako botoks:D imam afta od vnatre pece li pece:worried:

Sezonava so more neznam Koga ke pocne:D kade edno drugo pa treto I uste ne sme bile:Di treba da dobijam denovive:worried:

Utre vecer ke ideme na Mala zabava I ke se vecera tamu:Dnemojte da mislite koj znae kade ke odam:D vo park pozadi kujca 10 cekori ni e:D ama ubavo ke mi dojde malce da se dise vozduh, da se zapoznam so nekoj:wasntme:

Jas neznam dali Samo Kaj mene se valka mnogu doma(facepalm) stress mi è Golem Sadovi, alista, meti, brisi, Sadovi..... :whew: nikako ne zavrsuvat.

@Monella I jas sum se preseluvala nekolku Pati I toa dva Pati so bebe:whew:stres I stanchezza nevideno:|so lesno I brzo da mine.
    @mal.ecka so lesno bremenosta:hug:

Pomesav se:wasntme: otidov da spremam sto mi treba pa da budam Cerki I ke ideme na rodenden:l:

Ubav vikend na site:l::sun::l::sun::l::sun::l::sun:

17. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Срекен роденден на тие што слават...секогаш насмеани и весели да се!
    Петок..некако долг ми се глеа...може па зашо е петок...
    После работа,да тркнам на две места,нешо да завршам па може викендот да почне..
    Дете ми е сонце мајкино,само нешто ново и интересно кажува.Единствено со какањево малце гњави,се кака у гаки,ама ајде валда уште ерано,само 6дена откако ги извадивме пелените,.Некако не го разликува инстиктот за кака и мочкање.Вика мочкам,се напнува и праи беља позади..А несака да седне на нокшир,пошто нели машките мочкаат стоејчи :) Абе срцко,дечко ми стана тој.А прв пат кога го видов на ехо беше само 7мм....
    На пауза прошетав низ дуќани,парче напраив во окаиди,попуст има.А алишта има со вреќи детево,ама некако неможам да оддолеам.Бар додека ми е уште малечко,да си го облекувам ко јас што сакам.На маж ми неам никаква контрола што/како да искомбинира...

Убав викенд имајте:hug:

SummerGirl, Monella, Chantal and 10 others like this.
  18. Dusica24mkd

Dusica24mkd Истакнат член

Nekoj da zemal boleduvanje za nega na dete od ortoped poradi problem
    so kolkovi... Kolku vreme sedevte doma??

19. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Мислам ама само мислам, дека ортопедот ќе ти напише мислење. Со тоа мислење матичната ќе ти даде 15 дена боледување, па врз основа на истото после истекот на тие 15 дена матичната ќе те упати на комисија за продолжување.

SummerGirl and Dusica24mkd like this.
  20. Adeline

Adeline Популарен член

Случајно читам дека и некое друго детенце јаде ѕид и камчиња освен моето?? Абе ги грицка, колку и да му земам, и да го карам, џабе еј, се крие под маса и џвака. Некој ќе рече недостаток на калциум, а синми е супер, крвна слика супер. Млеко пие 1 литар во 24 часа. Млечни производи секакви сака, значи е нешто друго во прашање или па само му е интересно да крцка камења?! Искрено страв ме фаќа некој заб да не скрши(facepalm)

SummerGirl and 24.07 like this.