@danichap @An-na , среќни родендени на женските,да се живи и здрави @mal.ecka, честички и со лесно мила Ве поздравувам сите
Мое бебе земја сака да јаде Си седнува пред саксија со цвеќе и скришум си ручка од земјата Нема што да јаде детето.. греота. Прееска беше од глава до пети со кал. Буричкашр во земја, па ја истури на маса надвор, па во меѓувреме посегна по палачинка и се разли целиот крем, па така фино лепо се измачка со кал и крем одеднаш Директ под туш. Па отидовме по сладолед, кенкаше за она да го држи корнетот, се направи пак прасенце.. И мајки, се осеќам ко најголема немајка, ко најужасната мајка на свет Си се изнаплакав,душа ме кине. Бевме надвлр, ја држам за да оди, во меѓувреме ми застана бубачка на рака и јас од паника ја испуштив беба од рака за да ја удрам бубачката. Директно со лицето на земја, на бетонот.. Како плачеше, ахххх Ја заспав и поштено се изнаплакав. На моменти се осеќам ко да не ја заслужувам... Ко да не знам што да правам со неа... Ко да скришум барам одмор... Малку време за мене... Не знам што се случува со мене, ама воопшто не ми се допаѓа, што и да е..
Jas sum jadela... Eve me ziv zdrava. Poznavam dete sto jadese pikavci od zemja... Do 5 godina... Edvaj ja odviknaa
Uf majka, ne si sama... Nekogas mislam po losa majka nema od mene....deka ne ni zasluzuvam da se grizam nea. Nekogas si mislam ke ja ostavam drug neka se grizi za nea. Majcinstvito voopsto ne e lesno. Pogotovo koga si sam.. No i sto lugje da imas do tebe, majka e majka. Samo taa znae kako da bdee nad deteto imav slusnato deka i najlosata majka za deteto e najdobra majka. Nema majkata zamena. Pomisli samo sto se pravis za bebeto. Pa i nekoj propust pa zivi sme. Gresime. Nemoze da sme sovrseni. No ucime i stanuvame posle sekoja greska. Se trudime. Majcinstvoto te uci da zabiravas i odis napred. Ednostavno moras. Za deteto. Za sebe. Nekogas da sozrees. Nekogas da ne poludis toa e bidnalo. I drugo ke bide. Majka si placi. I jas placam. Polesno e... Fala ti..
Добро Утро @mal.ecka честитки за бременоста со лесно да си ја износиш @danichap среќен роденден на големата мома.Да е жива и здрава Јас завршив 3 смена.Пут под ноге и одам дома,да спијам Инаку ептен изи смена имав.Убаво си поминав.Сега уште две смени и последната ќе одспијам и право ќе фатам лет за на одмор.Е, како ќе се спакувам не знам.Изгледа нема да пеглам и ќе пеглам на одморот.Тоа е нема време спиеш станеш работа и така во круг. Многу убава вест имаме пред одмор и се радувам Друго лисиците во дворот на клиниката ми го разубавија денот.Ич не се плашат од луѓе и можеш да ги сликаш без проблем Синко ми е љубов.Разбира се и е многу интересен.Се радувам што на одмор ќе минеме повеќе време заедно,оти овака кога се гледаме не е тоа изморена од работа и не е исто... Убав ден на сите
Првото утринско кафе испиено уште во 6... Во тишина и летна ладовина која е луксуз во утринските часови! Ем тишина, ем ладничко... време само за мене! Не можам да спијам, неспокој, страв, неизвезсност... зачистив низ дома, утрински сум вредна! Деците арни, нанат уште! Преку ден повеќе се кај баба, помалку дома... Така налагаат околностите! Планиравме едно лето, тераме сосема друго лето... Затоа велат непланирај ништо пред време! Се мислам вечер да ги изнесам на прошетка, барем децата да не ја чувствуваат таа негативн енергија која ме има зграпчено и ме стега се посилно! Одмор оваа година нема, други патишта ќе врвиме... Ами не ми е ич мака, не ни помислувам на тоа! Беба веќе и не е беба... пргаво моме, со бушава локнава коса, буцки обравчиња и сини очиња... А колку е само лошка станетааа... има и од кој да учи. Дадата покажува а беба проба да биде иста како дада. Добар сојуз се двете! А колку се приврзани, колку се сакаат, и колку се скубат за коси и гризат... еххх, сестрички две, исто темераментче имаат! А потајно се надевав дека малата ќе биде јагне, ама како да не! Беба ја усоврши техниката колот напред, па сега кај стигне прави. На кревет, на паркет, на плочки... дома и надвор, на трева, проба и на асфалт ама ја спречувам! Мене срцето ми престанува а она насмена со онаа фацка - гледаш ли што можам! Ке пробам да читнам наназад што сте пишале! Се надевам сите сте добри, деците умни, одмори во план... Видов дека @mal.ecka се пофалила со убава вест! Ете честитки искрени од мене! Верувам дека јакичко ќе биде со двете дечки дома, ама секако некој ред ќе си направите и среќно и спокојно ќе си се чувате! Мислам пиша дека девојче сакаш... па навивам и јас за моме уште едно да си имате! Мене слабост ми се девојчињата, плачев од среќа кога за втората ќерка ми потврдија дека е моме! И така... Малце се расположив после постот... Може треба почесто да пишувам! Убав ви ден на сите... убав викенд! Гушкајте деците и мажите!
Добар ден. Среќен роденден на дадата на @danichap. Да е секогаш среќна. Јас само попатно да честитам роденден. За фалење ништо. Си лежиме во болница веќе трет ден. Битно синко вака навидум е подобар. Ушето повлечено, трет ден без тт и живнат е колку што може. Скапавме во оваа соба и со цртаните, ама нема што друго да се прави. Се надевам се ќе се завршо само со терапииве и дека во понеделник веќе ќе е супер и ќе не пуштата, ама не се знае зошто никој не сака да прогнозира, а и докториве овде се летечи, човек не може да ги праша се што сака. На секоја визита од сто прашања, едвај едно две успевам да прашам. Сега па викенд уште помалку можеш. Прееска ме искара дека побарав да сменат постелнина зошто му пушти на синко пелената. Ми вика ќе си менуваш на време. Кога ја подбрав таа и кажав убаво. На крајот на краиштата не сум јас крива што дојдоа да пуштат терапија а он уште спшиеше. Немаше време кога да сменам. Само брцнаа инфузија и одлетаа. И нормално станато дете од спиење со 12 саати пелена и три шишиња вода испиени ноќеска да пушти. Ве поздравувам мајки и имајте убав ден
@danichap Среќен роденден на првата радост ваша,среќна насмеана цел живот да е. Како вчера да беше кога пишуваше како шеташ по молови за да те фатат болки @mal.ecka Ти трудно си било Еден мирен батко сега
Добар ден мајки Да пишам некој збор и јас, чисто колку да ми помине време и да си кажам по нешто Времево досадно, многу пече и врие, а тек од понеделник црвена фаза викаат ќе е, среќа навечер се диши, дури и подзаладува, па можеш да искочиш и разбистриш мозок У некој чуден период се наоѓам, само ми се седи и ми се бдее у празно, ми фали време сама да си се изнашетам и да си купам се што сакам да си купам Јок не ми смета бебе, он е мојот компас, до мене е, ете и таков период мора да мине Пред некој ден си купив фустан за мојот бдеј, како сум му се израдувала како мало дете, првин мислев и на непробано да го зедам, ама ај викам ипак да пробам да не рикам после И се заљубив у себеси (уствари кој знае по кој пат ). Жолт е Не кажувам кој по ред ми е бдеј, ако Лудата вика на 29 е стара, а на 30 ќе имала брчки подобро да не кажувам. За неа сум старка и цела збрчкана, а јас баш младо и мазно се осеќам Решив и нокти жолти ќе правам, ако биде да биде. Имам и нова маникирка, која ми рече дека френч е демоде, а јас се такви си носам па е де и викам напрај ми ги според трендот, да бидам и јас у мода Смислив и каква торта ќе имам и од кај ќе ја нарачам Оно до бдеј има 1.5м ниту знам дали дома ќе сме, што ќе биде од денот и што ќе се прави, но убаво е да имаш планови, а уште поубаво е што каде и да сум ќе сум најдотерана и најубаа, па и дома би била Бебе има тон Лего коцки, вчера мм плус му докупи, па само редиме кули и правиме ,,објекти,,. Оно не се знае кој повеќе се занимава дали јас или бебето Вчера се фатив у момент како му тегнам коцка од раце и му се лутам зошто ми го поматува редот у редење, па со тажен тон му се обраќам оти ми ја растура кулата Сабајле дури јадеше јас си се позанимавав и ми остана несот нечепнат, а со кој мерак си реков еве ми 5минути да пододморам. Ама не бе зараза биле коцкиве, седнав да пијам ама коцки ме погледнаа, ги погледнав и јас нив Секако пак ми ги растури проектите, ама нормално јас скопив нови, уште поубави Мм рече готово знае што да ми купи за бдеј Секоја вечер почнавме да се провозуваме со моторот, бебе е пресреќен, шири раце да ги лади и вика брм брм брм колку го држи глас Атракција сме по улици Како па му стои кацигата аиииии, кој пат да го видам солзи ми течат од смеа Ако не се возиме тогаш си ,,играме,, со вода. Бебе мое обожава да полева и мокри сва и свашта, јас будала па и кантички за вадење му купив. И сега прво искачање надвор одма кантата у раце и ми ја дава да му наполнам вода. А он онака гордо чека да наполнам и плеска со рачињата, прави браво Интересно е до 3тата можеби ама кога ќе се уклучи на рипит не знае за доста Да одвлечам внимание го носам кај зајчињата, ова е ризик голем и може да постане убиец, но ете ваљда допазувам убаво Ги фаќа кај ќе стигне и ги ака од земја, па и браво си прави и се буни оти јас не аплаудирам Но секој ден си бираме по една жртва (зајче) и него го малтретираме Најново е го ставаме у пластична количка за буткање и го возиме, ај некако се убедуваме да не го вади и да не го ремети, но не секогаш успева Па зајче кога му зимаме да не рика кучето го пуштаме Мислам само на бебе мое не му смрди кучето и не му е гадно да го баци На мм му викам посмрдливо и полигаво куче не можел да одбере По ова иде доброволно идење да се бања и едвај чека да јаде бидејќи е преморен и прегладнет Туку вчера вечер ми влезе гуштерче у соба, отварав врата од тераса и само ме млатна нешто, кога запазувам пред мене гуштерче и шпринт се скри под кревет Шубе ми е што седам, ама ваљда нема да ме изеде Не знам како да го избркам Не би да го утепам, овие нели пари носеле Ручек немам, ниту имам идеја што да јадеме, ќе понудам да се нарача нешто Ајде отидов да будам бебе, доста беше легачење Убав ден Аха.. @danichap @An-na најсреќни да се куклите, двете биле многу убаво дотерани @mal.ecka нека е со лесно, сега па второ, па машко, да промешаш малку и сВекрива да бидеш Јас ќе бидам лоша свекрва и баш за СВЕ ќе сум крива @Ano побрзо да си одите домче, гушки од батко Ај чао
Бебе нани,јас наместо да средам малце по дома се испружив до него. Да стане даа папа и таман ќе дојде 18 часот и низ врата Барам друг стан да се селиме овде небива ама не се брзаме прво да се вратиме од одмор. Бебе денес го сликавме за пасош,леле како искочи мајкиниот смешки живи е. Ноќеска кога се разбудив ми се причини дека помина змија на креветот Не заспав до сабајле а ми беше страв да станам,барав сега нема змија,кузнае што сум сонувала. И мене мие роденден за 12 дена и тоа љубилејен и прв со бебе Ќе дуваме свеќички,да смислам и јас што торта да нарачам сакам да биде специјална Ова ми се последни денови со двојка напред. @emkaemka Дај навака од идеите твои Јуни си оди Јули ќе дојде па после и Август и после јас на работа ќе почнам После година ипол како ќе ме биде незнам уште сега имам трема. Бебе ќе го чува еден месец кој стигне па ќе видиме како ќе биде. После вакцината ќе тргне во градинка ама ќе биде лош си го гледам детето уште сега е љутко. Имајте убав ден
Убав ден женски. Еве ме седам,а беблак спие во раце Не сака да спие никаде,освен во раце. Редовно го фаќа ваков период,како го спуштам во креветче така се буди и прета со раце и нозе. Вчера скоро цел ден го поминавме внатре. Многу дуваше ветер,таква прашина дигаше по улицата,излеговме малку и си бегавме внатре. Бебче научи да се врти и на стомак,па сабајле гледам легнал и спие на стомаче а не знае да се врати назад. Колку брзо лета времето,како вчера да се роди,а скоро 6 месеци е. Мое мало човече. Дури спие отворив и еден сладолед да се разладам,сакам така да поуживам малку додека спие. Можеби уживањето ќе беше поголемо да си спиеше во креветче,ама ај и вака може . Маж е уште на работа,искрено како и да не си доаѓа дома . Дојде околу 6, јадеме,средува документи од работа,го бањаме бебко,јас го успивам,тој продолжува со документи,се туширам и тупосувам во кревет. Обично бебко додека убаво да заспие се буди 2-3 пати,па морам да сум до него. Па така време за нас нема ич. И пак не сме одморени. Утре можеби ќе шетнеме некаде, многу сакам да одиме некаде,ама кога ќе почне синко да кенка,досаѓа и плаче јас потонувам во вода, сваќам дека освен за дома,за друго место и не сме. Се надевам дека е период и дека брзо ќе помине. Еве го се разбуди. И спиењето во раце не му одговара И веднаш почна да цивка. Морам да му барам занимација, а каква ? Излегување надвор тешко, дува пак ветер,прашина како на Сахара. И ова време еднаш не е како што треба. Отидов @An-na , @danichap среќни родендени на ќеркичките. @mal.ecka со лесно да си ја истераш бременоста.
@Ano мајка жал ми е што така се искомплицира со ушето на малото,меѓутоа уше нема зафрканција и единствена асална терапија а не залечуввање е венска со лежење во болница.Сакав да ти искомемтирам за тоа што поставуваш миљон прашања на персоналот а тие малку зборат...Ниеден доктор неможе да каже 100% што како би било...Важно и сама гледаш дека се движи на подобро.Нешто полесна фотма син ми лани ви септ.завлече вака со увото После терапијата,уште месец дена беше на терапија со спреј/капки во нос /уво+сируп летизен.Сакам да кажам,не паничи,споро се лечи уше.И моја препорака,бидејки ке е нмален имунитет,послабо мешање со деца,не ви треба нов вирус/бактерија... А сега да пишам јас...'тинејџерката')) така се осекам денес зашо станавме во 8:30) дете мое златно,ме остави да поспијамАма вчера се изнаигра на свадба...се наврте и на шведската маса:бараше маслинки цело време.па тој дел малку срам ми падна...дошол на свадба маслинки да се најаде Денес денот малку и продуктивен,дојде мајстор за кимарници да земе мерки.После во парк божем точак да возо ама нејќеше Најде едно куче па го гледаше @mal.ecka лесна бременост.
Eve me I mene majki. NE poduvam redovno no tolku mozam, doma sme so gosti I okolu niv SE angaziram. Nego mala moja e malku nastinato, cel den e so nekoja granicna temperature, 37-37.5 sea eve si napraviv kafe ke pijam za vo docni casovi da sum budna da NE mi kaci malovo srede nok tt, pa mm Kako Sto NE e doma toa oteznuva se. Porasna cuca moja, NE e vekje Bebe, za dva meseci ke polni Tri godini, ama nekako Kako pogolema da e, MN e napredna NE Oti e moja ama vistina e taka. Doma haoticno, scala cast na vas Tri pa i so dve, MN tesko vi bilo, kapa vi simnuvam. Sakam uste edno dete ama SE somnevam vo momento, nekako so ogled na nekoi slucuvanja uste Edna godini bi bilo dobro da SE poceka, no zdravje, seuste NE sum na cisto Dali ke ragjam vtoro. Sakam nekade Sama ponekogas,vo planina, so kafe I kniga, so vecera I vino, prosetka vo bliskata Suma, na masaza, Parna banja manikir, pedikir, frizeraj I za dva dena doma, SE plasam deka pravam grev I sto pomisluvam na ova, znam deka NE moze da mi SE ostvari. Navistina mi treba nekoe vreme Sama da sum, no nemoze vo nikoj slucaj sekogas I sekade ima nekoj. SE bicno ili NE I da mi SE desi vakvo Nesto ke si umran od griza na sovest deka sum Ja ostavila Malata. Doma za peglanje, alista za pretepuvanje, za cistenje koga poim nemam. Maz Nesto me nervira, pa Edna porukica my pisav I odma SE javuvav pa on NE vaka NE taka, pa neli bil dovolno vnimatelen, nekogas I NE si. NE deka Jas sum sekogas, no sega za nego zboram. Hahahha. Ajde cao sega odam kaficata da Ja ispijam, deka kaj I da e ke mi Ja kacat Malata gore. Cestitki za rodendenite na tie Sto slavat!!!
@emkaemka уживам да ги читам твоите постови. Посебно бидејќи шкрткаш "само некој збор" Ние денес бевме на свадба и успеавме точно 1 час без да се јават и да ни кажат дека беба плаче и протестира без спање. Се вративме назад а беба цела црвена и липа... Ја гушнав и одма се расположи и почна да се смее. Ми се исполни душа. Премила е, а обожавам... Си се посмеавме и дури пред пола час се успа... А сега и јас се одјавувам. Поздрав мајки
Добро утро. @emkaemka и мене ми влагаа гуштери и тоа замисли на осми спрат. Се додека не влезе во спална го осавав, ама прв момент кога ќе забележев како шета околу кревет проработуваше усисивач. Жал ми беше ама имам граници до каде дозволувам. Не ми е проблем толку што не одговараат, ама влагаат и мене ме прашуваат како е детето, ќе си промумлаат меѓу нив и низ врата. Јас не барам да ми кажат утре те пуштаме, туку кои би биле наредни чекори. До сега 4 дена само прима терапија и му мерат тт. Ми треба некој да каже, после тоа следи ваков/таков преглед. Ако е ок ќе биде вака, ако не онака. Ама не, овде немам појма што се случува и старшно ме нервира таа неизвесност. Да не излезе на крај го носиме во операциона сала како гром од ведро небо А за градинка не ни помислувам. Во наредниве два-три месеци ќе седи дома во секој случај. Да појачаме имунитет, да се распрашам за стрептокока вакцината и ако може да ја ставам па дури после ќе оди пак. Инаку тука статус кво. Прима терапија и лежиме и шетаме по ходников. Сабајле една докторка дополнително ми го крена птитисокот на лична основа (не би во детали). Дури ми идеше да и плукнам во лице (извинете, ама до толку ме изнервира). Излезе дека луѓе од страна повеќе ќе ти се најдат, од некој "близок" кој би требало само да припази на тебе. Се одјавувам да не продолжам со моите фрустрации. Едвај чекам утре да дојде и да видам дали и каква контрола ќе прават на дете. Имајте убав неделен ден. Ве со мојот батко
Добар ден мајки. За мене утрото во 7ипол почна. Не знам зошто станав толку рано. Ваљда што легнав порано (крај 11 саат) а пред тоа се напив магнезиум па спиев ко заклана. Си сварив кафе па појдов во црква. Некако чудно се осеќав,мислам ми фалеше мир. Пред тоа се изнаплакав не знам така ми дојде па појдов. Си викам ахх депресии ли ме фаќаат одвреме навреме.... Потоа си го испив кафето одкако дојдов сега думам за ручек што??? Вчера шетавме фамилијарно на плажа,реков недела ќе ми биде за домашна генералка.
Недела. Убав ден мајчички Уште не можеме да се собереме дома. Лелеее полни сме со ствари, а толку многу исфрлав/дадов. Битно едвај чекам да се преселам. Па базенче на бебе на тераса ќе ставам, песок.. уживанција јас секако ќе сум оптегната во филмов Бебе е главно во маало. Да не види некого нешто да прави, одма и она. Тоа што другите се по 2 год најмалку постари, нема врска. Какво воспитано девојче запознавме на лулашки, 11 години. Алал да е на родителите. Внимателно, љубезно, културно. Моево ја обожава. Ќе се оатува за 2 недели. 5 дена без девојчњто мое. Кој знае како ќе издржиме, јас повеќе. Да не ме заборави?! Мајка ми се нафати да ја пази (со тато секако), ама мене ме јаде јанѕа. Мм ме мотивира, вика ќе одмориш Ќе видиме што одмор ќе излезе Имајте убаво пладне
Добар ден мајки Деца уморни од пливање и играње па мала пауза за мене со кафе и фемина. Ставив слики во соодветната тема, но и тука, виртуелно, да пратам од тортата Бидна и роденденот, деца пресреќни, со нив и јас. Срце полно со љубов Од утре назад во секојдневието. Децава кога се во градинка милион работи ме чекаат да завршам. Убав ден на сите
Среќен роденден на малата со мало задоцнување. Дани препорака за добра торта од каде можам да земам за на 17 јули ни треба за шефот мал.
Добро утро мајки. Од кога не сум ве поздравила, срам да ми е Ама ве читам Бебка е супер, си расте девојчето. Сега е веќе тодлер, цела локни и бушава коса Едвај дава да и ја фатам Многу е своеглава, каков цврст карактер е еј, а човече од цели година и 5 месеци Од есен здравје планираме градинка, ама без вакцина против стрептокока не ни помислувам да ја пуштам. За рота рекоа големи сме биле а како што читав, можело до 3 години да се прими. Треба доктор да прашам, изворот што ми го кажа ова не ми е најверодостоен. Среќни родендени на малите на @danichap i @An-na , со задоцнување. Нека ви се живи и здрави и големи да растат Инаку во саботата имавме прилично возбудлив ден. Дознавме дека бебе бр. 2 е на пат Не беше планирано баш сега одма, иако беше планирано да е наскоро. Но ете дојде како изненадување и добредојдено е. Така требало да биде Така што бебка во март некаде наредна година ќе си добие братче или сестриче, здравје боже Многу сум тазе, 5 недела. Не сум била ни на преглед, не знам ни кога да закажам. Се' ми е уште нереално, ми треба време да го проџвакам инфото дека сум трудна Не ни знам кога да закажам, сакам со едно одење да чуеме и срценце Со бебка мислам во 5 или 6 недела слушнавме. Како и да е, возбудени сме и пресреќни од новоста Имав некој тежок период изминативе месеци, ама конечно пополека се редат работите. А се заокружија со најубавата вест Убав ден на сите и поздрав до стара гарда редовни пишувачи во темава. Ми фалите