Jas moeto od 6m go stavam, na 11m proode, se vo red so noze i kukcinja, ogromni pofalbi od Vidoevski imavme deka e epten cvrsto bebe, sekako ne mu kazav deka go stavam vo dubak Inaku sekoe dete individualno, razlicno... A ortopedite ne go preporacuvaat dubakot poradi bezbednost, ne poradi drugi pricini kako ( kje mu se iskrivat nozeteee, nema da proodi brzooo, nema da bide stabilno deteto), bar mene Vidoevski taka mi kaza... inaku i se so usul, nema po cel den ni vo Jumper da sedi, ni vo dubak... Pa i vo relaksator, kolicka, hranilka ako sedi po celi denovi ne e ubavo... Se umereno...
Добро утро. Не стигнав одма да пишам, веќе 2 саата сме станати со ќере, тато и бато уште дуфтат, р'чат ли р'чат Јас едно станување да подфатам по дома, уклучив перална, ги послав алиштата па направив овошје за малата еве само што јадеше, у меѓувреме испив и кафе на брзински, е сега седнав да одморам коски и да ви пишам. Толку од мене
Ај, добар ден.Бебето заспано и мене ми се спие, ама викам да дигнам малку нозете да ѓи одморам и да читнам Фемина,па да чистам кујната...после ќе немам време. Инаку конечно бебето се искака по една недела.Му олесна душиче и сега спие.Кога го кренав,беше жива вода од што напнувал За ладно,ладно е и кај нас...сабајлето во 5 беше 15 степени.И ние си се покриваме со ќебенца. Сте пишале за кенгур.Користам на BabyBjörn, за бебето е арен за мојот грб ич.Не ми се менува оти нема да го користам уште долго,ама за нареден пат ке си купам ортопедски на Manduca милина е.Го пробав на последниот поспородилен час.Тежината на бебето ми паѓаше на колковите и милам дека со бебето можев да трчам. Ако има од каде да си најдете таков,топло го препорачувам. Толку од мене сирената ме вика
Sin mi od pred malku pochna na glas da mi se smeeeee i da mi se kikoti ke puknam od srekja, jajce ke snesam od radosti Dushava mi se napolni momentalno!
Денес сум не сум како што треба....нервозна, лута, уморна, не нормална, болна? Едноставно денов не ми е погоден.... Добра ноќ на сите
Potpolno se soglaauvam so @mariz i nas Vidoevski ni go kaza istoto i site se protiv dubak samo poradi bezbednost. Vo stan nemam skali ili nesto sto bi mozel da preskokne i da padne pa taka ke trgnev masa i mebel do zid i mali shiba 300na saat Prv pat go staviv na nepolni 6m i go koristevme do 8h zatoa sto sinko posle toa sakase sam da odi. Na pregledi stalno se si e super i eve sea na 11m pravi po eden dva cekora sam Kengur imam na chicco no ne go koristev, samo dva tri pati @Mari* i da probas mila i na sin mi mu smeta ako ispijam poveke od 1 tursko vo denot, a nesot e mnogu jak za da pies po dve Lele jas moevo dete vcera i denes nemozam da go zaspijam preku den Denes go presede cel den maratonski i niednas ne zaspa. Neznam dali e nekoj skok vo razvoj Ne jade ic i 2 dena ne e kakan
Leee toa cuvstvo, mojov go docekav i jas na 3m prv pat da se iznasmee na glas i toa slucajno so vlazna go pominav pozadi kaj vratceto i izgleda go skokotna i se iznasmea Od koga e roden okezen nasmean, ama na glas ic ne se smeese do 3m posle toa samo se kikotese na se
Јас на сите ортопеди не верувам. Го однесов мали на ортопед и ни изнајде докторката остри колкови, терапија широк повој. Следна контрола отидов со повој ставен, демек носиме, не гледа и вика ааа еве има подобрување, реков јас од повојот ќе се среди. А да и кажев дека ни еден саат не носел повој, глупача една. Ако тие дубаци не биле во ред немало да се прават, ама измислија сега џампери и проодувалки па и тие треба да се продаваат ај не чинат дубаците.
@Mi-Ma rabotava ispadna se e shtetno drzhete gi samo vo race decata Shto e shtetno vo dubak osven ako prostorot e takov da golema e verojatnosta da se povredi? Bash se soglasuvam so tvojot post
Дoбрo вечер женски! Денес се врaтив oд кaј свекрвицa. Убaвo прoјдoвме. Тaму беше мнoгу тoплo. Нaвечер не се спиеше. Пуштив мaшинa дa пере aлиштa, пa утре требa дa пуштaм уште две-три. Кoрпaтa ми е пoлнa сo aлиштa. Утре ќе прaвaм генерaлкa дoмa. @Sunshine_1979, oвaa гoдинa не им бев убaвa нa кoмaрците. Нa 2-3 местa сум кaснaтa. Лaни целaтa бев искaсaнa oд кoмaрци. Децaвa ги стaвaв вo дубaк. Пoгoлемиoт oткaкo нaпoлни 7 месеци и гo кoристеше сaмo 3 месеци. Oткaкo нaпoлни 10 месеци се oткaжa oд негo. Пoмaлиoт син гo стaвaв вo дубaк oд 6 месеци, a гo кoристеше дoдекa дa нaпoлни гoдинa. И мене ме сoветувaa oртoпедите дa не ги стaвaм децaвa вo дубaк. Јaтрвa ми кoгa јa oднелa внукa ми нa oртoпед и рекле декa дубaците не чинеле зaтoa штo децaтa ќе се нaучеле дa oдaт нa прсти. Акo беше тaкa, сите децa ќе oдеa нa прсти. Кенгури и џaмпери не сум кoристелa.
А во раце ако ги гмечиш, стегаш, молкниш....Јас од 7 м ја ставав....сега само за јадење, како хранилка ни служи...инаку нема шанси да ја нахранам.
Da da.. a dzamper ubav pod 100evra nema... Pa i prooduvalkite ne se nesto eftini, zboram pak za ubava kvalitetna prooduvalka... Onie kako so volance sto se od Jumbo, demek prooduvalka i tocace na butkanje se glupost ziva, kao prvo nemoze da se koristi kako prooduvalka se prevrtuva, kako vtoro mnogu malecki se napraveni pa sinko moj pred da nauci da ja vozi da se butka so nozete ja nadrasna A imam edna od mothercare, podarok mi e... Ovaa e stvarno preubava, prakticna, prooduvalka i tocace e i taa, ama ubavo osmislena eve ja mora da ja pofalam... Ova inaku se spusta, napred se stava volance i stanuva kako takvo tocace za sedenje i butkanje... Bas kje ja sliknam i vo drugata varijanta utre
И јас сум на дежурство ,друштво ќе ви правам.Сон не ме фаќа и морав да исчитам ама сте се распишалеее ама ете ве дочитав,едвај
Се нервирам цела ноќ Како да му помогнам на мм да ги откаже цигарите? И тој сака, а не може-посилно е од него! Око не склопив, цела ноќ ми се жали од болки Дали детево да го гледам, дали него. Дај просветлете ме некако, како да се помогне?
Veke saat vreme vojuvam so muva vo spalnava. Mi go budi deteto a jas pa pazam da ne mrdam mnogu i valcer igrame. Vcera imav naporen den. Dete kenkavo, pa ne mozam da iscistam, mm ja cuva jas se nerviram, pa ke dojdam da ja smiram ili nadojam on odmara, ne pomaga po doma... puknav i pak nesredeno ostana. Rucek pravev, miev sadovi, perev, spruzuvav i se so pauzi za doenje i dumkanje. Bebevo vreska ako ne go igras... i taka nervozna cel den. Kosata mi padna cela. Sakam cistacka po 2 saati 2 pati nedelno. Ama mi pravat problemi. Sama kolky mozam tolku. Maka mi e sto detevo u prasini i necisto go rastam.