Мундисал никогаш и не бил наменет за бебиња. А дека помага при растење заби, помага. Оти првичната намена му е за афти и рани кај возрасни пациенти кои носат вилици, и затоа ублажува болки.
@Ava.84 Сваќе ти кога си се гушкала со либето, јас тогаш сум учела бројки и букви.сум се мачела да читам... Важно помлад сват си имаш што ти е гајле. @Monella среќна годишнина и честито станчето! Секој ден ист малку дома,малку надвор,по паркови,по гости и така времето си поминува а мислам детево станува по немирен. Во неделата кај мајка го скрши стаклото од вратата од кујната.Добро е што не падна врз него,не сакам ни да помислам на лошото ....Господ го чувал. Почна и вратата клизача во двор да ја отвора и да бега по улица. Сеушене можам да му задржам повеќе внимание од 15 минути,многу ретко знае.Тогаш забегува и ме остава јас да си играм.или да му кажувам.Прав ѕвер е, роден е само за бељи да прави. Толку кратка ќе бидам еве го се разбуди да мочкаме па да ручаме и се пуштаме во акција да мериме улици.
Не е наменет за бебиња. Го има во аптеки, затоа што е помошно средство кај афтозен стоматитис, херпангина, херпес и слични промени на усната слузокожа, како и кај афти, рани од протези и вилици. Ништо од ова нема кај бебиња.
Еден куп мајки го ставаа на форумов го земав и јас,малиот ептен ми се смири. Во аптека аптекарката ми кажа слободно да го користам.
Леле кога ќе ми текне на колку баби загрижени сум им рекла дека сум шибнала бело винце на синко на запчиња, а тоа сирото врска нема. Една па ми даде остаток од бунар што правеле претходната ноќ, у шоља замина пустиот. Бело вино, кока кола на проливче на 5м и грав на 6м, за тоа колку сум лажела не сум тешка толку Синче втор ден по ред не им заспива на баба и тате, нормално го нема Гестапо да ржне и владее анархија Ама среќен е, денес уште посреќен ќе биде кога ќе идеме да пазариме у Рамстор, љубов му е. Последни припреми за одмор, денес ќе се пазари, утре нокти и депилација, задутре фризурајка малку да ме истегне фризерот на мм, да сменам да видам како работи чоекот, нешто ми забушава мојава фризерка. Пакување ќе оди во меѓувреме по малку, четврток имам и една обврска во Топ Шоп, па ќе се товариме после. Тргаме у 3 по полноќ, петок не чека бањаре и плажаре на јонско
Мундисал не е ради алкохолот забранет. Еве текст, во Британија поради токсичност за деца под 16 години е исфрлен од употреба.
Добар ден мајки Прежешко уште рано сабајле, овде кај нас во Кавадарци не можеш да функционираш уште пред да се извлечеш од кревет. Се разбудив едвај, не сакав да станам, цела ноќ си се гушкам со моето роденденче, Јордан. Луѓе, кога ми летна една година? А јас сакав второ за да си имам бебе, но бебево пребрзо ми порасна.(шмрц, шмрц ) Заедно ја однесовме дада во едукативниот центар каде си поседува 3,5 часа и еве сега го заспав нишкајќи го на нозе, па ќе одам да појадувам Треба и да поспремам нешто за вечер, не правиме голем роденден, поучени од претходно искуство со ќерка ми. Ќе дојдат само моите, девер ми со јатрвата и внука ми и прв братучед на маж ми. Подле тоа кој сака нека повели на торта. А и искрено немам можности за да канам 60 луѓе во ресторан, со оглед дека маж жи има голема рода. Се надевам дека се ќе биде супер вечер, и дека свеки нема да се прави главна со синко, страшно ме нервира лигавење пред луѓе демек еве многу го сакаме детево. Сакај си го, не мора да те разбере цело маало. Убав ден ви посакувам на сите, па се надевам утре ќе имам фотки за споделување со вас.
Не знаете колку сум уморна, премногу, си го осеќам целото тело згрчено. Колешкава карши мене мува не ја лази, си дреме цел ден, како дупе не ја заболе не знам, не е мрдната од столче. И викам иди во другата просторија види еден предмет, отишла, не го најдов, идам јас најгоре во кутијата, ми се смее вика го заборавив како се вика. Како бе постојат такви луѓе... Ич мува не ја лази, еве ја си исецка овошје, со вилушка, мц мц, јас седнав да здивнам со една чаша вода и да продолжам. А и двете одиме на одмор од понеделник, со тоа што јас си идам за 1 недела а она за 3, логички она треба да се тресе, не јас, ама... Се надевам дека овој пат ќе ми се исплати поише од минатиот пат. Вчера сум се пикнала во Сарај у едно дуќанче, леле мајко, ефтинија папучки и кондурки, зграбав 2 пара балетанки, влечки за дома, торбуле едно, се за 500 ден. Милинка. Испазаривме за на одмор, маж за глава се фати, ама моравме, полни ќеси, јадење, пиење, све. А тек треба да доземам работи, нема се нормално, денес еден дел, утре друг. Лани што не носевме јадење колку бевме натоварени со ствари, годинава, баш се прашувам како. Се мислам да земам само неколку парталчиња, ништо посебно, за дете повеќе, за нас ептен што е неопходно. Некој фустан, некои шорцеви и маички, нешто ситно, колку да не одам у исто. Лани колку алишта носев, боже кога ќе ми текне, ми се смее, ама тоа е. Сигурно ќе земам доста работи, кај јас со три стварчиња навикната, ама помалку од лани сигурно. Убав ден мајки, се читкаме сигурно до тргнување
Добар ден И кафе послужете се Јас ќе почекам дури да дојдам дома,до 13ч работам @Ano до вас Ние добри,со време сме кнап ама се издржува... Да продолжам! Си дојдов дома и одма да го заспијам синко,не се научи со татко му да заспива и не Се чудам како преспива во градинка Тој големо мажена ми стана Зборува многу чак и реченици сврзува Разбрано и мирно детенце е тој Имаме само проблем што е лепешка за мама и вечито гладен По цели денови нешто џвака а ако не му се обрне внимание го имам начекано неколку пати каде рошка по кантата за ѓубре Таму сигурно има нешто да се касне И понатаму главна занимација му се колите и одвреме навреме бара велосипед За роденден ќе го има Могли се опушти малце и почна да зборува По цели денови ни раскажува колку е заљубена во Јулијан Марко го заборавивме Уште си е напорна и не послушна Авторитет не трпи и нејзиното НЕ значи НЕ! Ни ги троши нервите до последно Била лејди Лара се фрцка кога оди,и дели бакнежи по луѓето Кога ќе ја налутиме вели да се пазиме затоа што била змија и голема вештерка не мала Бисери со неа колку да несака човек Малку тешко ни оди со неа но има надеж Истеравме еден мини одмор и од понеделникот се вративме во нормала Мислам одмор?Со мм бевме како претепани Де од жешко де од деца Изгоревме па не можеме уште да спиеме на грб Ужас...ама битно деца среќни Да привршам и да си стокмам едно кафе па да правам ручек.... Среќни родендени и се што славевте Довиџења
Mozam li da spijam posle ovoj den Eve ja do mene mirno spie ja gledam so ljubov I strav od zaguba Pocnav da spremam malce po' malce za nedela vecer da patuvame za Mak, se igra so golemata PA malce so mene dodeka sreduvav kujna, spremiv da jademe i sednavme jadvme site 3 a malata vo stolce za bebinja. Od 7mi mesec ja stava vnatre i sekogas znaese da izvadi kais I da stane... Samo sto se zavrtiv vo kujna od kako dojadove I dadov I parce jabolko, nitu 2 sekundi sto trgnav oci od nea BAAAAM!!!!!!!.. ......... Od stolce na Masa pa na pod so plocki Se zavrtev lezese so liceto na pod se naokolu nea krv ja zemam vo race me gleda celata vo krv, ja potresiv I pocna da place dodeka i vikam na golemata javise Kaj tato, ona vednas tatooo ajde doma sestrami padna e cela vo krv On zvoni po' torno a jas nikako da odgovaram cela se tresam samomu vikam zvoni brza pomos!.. Ete ja golemata place li place*neee mojata sestra jas ja Sakam zvone od brza pomos so nekoi prasanja za malata a jas cela zbuneta so strav Kade smiruvav krvanaednas ednata strana od liceto pocna da potekuva Ne odvedoa so brza pomos, mokraca mala kontrola na oci, nos, usi3 konci nad Vega I taka celo vreme cvrsta nad mene zaspa  posle 8sati Sme doma... Nemozam da si dojdam Pri se è... Nemozam ni mestoto da go gledam se so krv Zal za golemata dada koja se preplasi Zal za malata sto ima bolka Ne Sme da ja dopira ranataajde neka razbere dete od 1g4m... Vina vo mene nemam ni zborovi.... Umorna sum Neznam veke nemam ni sila GOSPODE samo te molam cuvajgi se ke izdrzam samo da se zdravi I zivi moite decamoite sakani Gospod site deca da gi cuva Ja gledam spie sekoj sat vreme da ja budam I gledam kako reagirà, a so raceto na ranata odi Ubava nojk majki izvinete vaaka ama malce morav
Да те смирам да ти кажам дека зимоска исто ме снајде, падна од креветче од 1.40 висина. Дур го видам отече цел. 3ч во болница, не дава да го снимаат, не дава да го прегледаат, едното око затворено скроз... Нека се живи и здрави само, нека ги чува Бог! Се спремам за на море, односно се спремив, сега малце да земам сила и ќе досредам остатокот, ќе сварам чај од брусница пошто имам болки во бешиката и да испијам лек некој. Жена да не си на веков.
Добро утро мајки кралици!Па зар не сме нечии кралици?! Кафе испиено,сега нешто се натегаме со дете околу јадење.Со жештиниве само сок и вода лока,со храната послабо.Ок и мене не ми е баш до јадење на жешково ... Да стане маж па да прошетаме на кафе....Друго во агенда освен клима и филмчиња,немам @girl-miri жал ми е за непријатниот настан,важно сега е стабилизирана малата,а ти ќе се смириш.Деца се,ќе паѓаат и глава ќе дупнуваат,и ќе се задавуваат,и заби ќе кршат.Башка не се допазуваат...Ајде со помин е!
Luge vcera cel den bebka mi se raskina od placenje denta a i vecerta zajde od placenje. Vozduh nemozese da si zeme lipase duri. Solzi pusti a 1 mesec sme samo. Srce mi pukna mislam, nikako nemozev da ka smiram. Placev so nea, se isplasiv neznaev so i e. Takvo placenje ne sum videla ni kaj bebe ni kaj pogolemo dete. Kutrata nez so i e. Mn cesto place, sekoj den po cel den.. ama vcera... mislam nikogas nema da zabkravam, rikanje vristenje, se napinjase duri... lipase..dusicka. Mislev deka se plasi od mene, deka neubavo me oseka koga e kaj mene. Znaci nikako i vo nikoja pozicijq ne se smiri. Dusa me bole mislam