Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Малава е тетка,разлика 8 месеци со првото,1год.и 8месеци со 2внуче.
    Едното од внук,другото од внучка.
    Мм со внуците е пораснат.

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    И они заедно ќе си израснат:inlove:
    Мене најмногу ми беше чудно како мала само ја прашував баба ми како може сестра и да има дете колку мене:D
    Она мислела климаксот ја фатило кога тоа почнало бебе да клоца од внатре,негде 6 месец била кога дознала а во меѓу се омажила ќерка и:D

На minneymouse82, 24.07, marchi-cool и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Добро утроооо :hai:

Многу ја запоставив темава,штета.
    Што убаво ве читав и дружев дури бев на породилно :D
    Сеа време нема за ништо.
    Се трудам телефон да не вадам пред бебе, и срена сум што не ја “научив” да зјапа во него.
    Ми го зема тел. од маса ми вика “На” и не се ни замара да погледа во него.
    Пушти и цртани она го фрла.
    Паметно дете мое.
    Ни тв не ја занима.
    Само да се шпарта нагоре надолу по цел ден.

Ми се пушта по дома да оди:inlove:
    И правам “финта”, ќе ја оставам да стои потпрена на гарнитура и и викам “чао мама,јас одам” и ќе се оддалечам од неа 6-7чекори, она улетана и цела насмеана доаѓа по мене.
    По цела куќа ме следи, 20+ чекори прави и си чучнува.
    Ама страв и е сеуште сама да се пушти.
    За роденден и донесоа две проодувалки, до некни ги туркаше само ако со една рака ме држеше мене, е како бе ќерко ќе проодиш така? :D
    Па од вчера гледам ги зима и ги вози сама по дома.
    Добро е,има надеж.
    Од жешково ич не спие убаво.
    Синоќа спиеве кај мајка ми, таму клима нема туку вентилатор.. ау, пукнав луѓе.
    По цела ноќ станува и кенка, сабајлево во 3 стана и почна да вика по мачето (ма-ма нас ни значи мац мац, а нана е всушност мама :rofl:) па ме закачкаше по носот, ја гледам насмеана а саатот 3:10(facepalm) ми се плачеше.
    Нишкав до 4, а во 7 станав за на работа..
    Да не биде покусо,и она со мене се издига.
    Одма осеќа, ѕверка.
    Ја оставив со баба и дедо да играат, среќа што не ме виде кога излегов инаку ни работа ќе се видеше,ни бутур. Многу е мирна кога е сама, али кога сум јас со неа плаче цело време и не ми дава милиметар да се оддалечам од неа, не дај Боже да треба до тоалет да одам! Куќата во вис :worried:
    Да е жива и здрава,ќе порасне ќе смено, белким нема да е ко на @Mari* баткото:D

Да ставам едно кафе, работа во недела секако нема..
    Ама пусто дежурство, кај на празникот работев и неделата мене ми се падна. Споен викенд,што???
    Ајде повелете на кафе и цигарче,кој е за! :coffee:

На ludoto19, kukla21, CurlyBlossomGirl и 20 други им се допаѓа ова.
  4. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    IMG_20190319_210101_812.jpg Сликава ми се поврзува со вашите муабети. :lol: малку е комплицирана работата околу годините и генерациите. И кај нас е така мешано не знаеш кој од која генерација е. Мајка ми најмала и е некаде приближно години со внукот од братот. Јас имам внук моја генерација,врсници мајка му мене втора братучеда (facepalm) кај маж ми бетер. Али нека сме сите здрави и живи. 8)

На Bupalu, Skorpija25, Dalia93 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Да ве поздрацам Мајки:f:
    Бебе е е веќе два саати кај моите го оставив за прв пат,не плачел мирен бил.
    Ми го пушти сестра ми на вибер сбр ужива ли ужива а јас шмрц шжрц;(
    Мора да се учиме за 25 дена се враќам на работа :(
    Сакам да искочаж од секојдневието ама ми е жал за него,на него супер ќе му биде ама на мене без него:x

Помина и одморот во најдобар ред,леле бебе радости во вода беше,па и општо цело време гледаше шаренила колички вовчиња зе радува ли се радува.
    Јас турбо со него ама имав помош два дена и се испливав и излежавав.
    Што вика маж ми дојди женче како млад брачен пар да се избањаме:D
    Сакаме на еден ден да одиме да се избањаме пак ама тешко некако па ке видиме.
    Да фатам да дочистам да не ме звикаат да одам по талибанецот мој:D
    Поздрав:hai:

На ludoto19, kukla21, Bupalu и 19 други им се допаѓа ова.
  6. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Ноќ мајки :yawn:

Денес има напредок, бебе заспа у 22ч :| ама поарно него ли у 12ч!
    Искочи бебево од секој ред и распоред, лута сум, бесна сум :@ не знам точно на кој и зошто, ама лошо се осеќам поради моментов :(

Па и со јадењето пак е скар :envy:
    Ама он со месеци веќе има штрајкувачки денови, празник е кога со ги јаде сите оброци :smirk:
    И да се чудиш, кога се си јадеше и разновидно кс му беше очај, дно, а сега се е стакло, па ете можда и бомбоните и по некој сладолед билдаат имунитет :wasntme:

Од толку што изгубивме осет со мм за инспирација како да занимаваме за да јаде посегнавме до најголеми глупости (facepalm)
    Па и накриво ни е што гледаме дека е гладен, нервозен е, ме тегне, а уста запечатил, е де пак ли да прашам на кој е ваков ^_^
    Последни глупости, ај да спомнам може на некој ќе му притребаат, камо да не ама нек стојат у тефтерот може ќе се најде (facepalm)
    1. Палиме чечкалици и он дува, пред свеќи палевме, но не му се повеќе интересни |(
    2. Му даваме кутија со алат, нај јако бидна кога мм ја домкна бормашината (facepalm)
    3. Деновиве јаде со бубачки :| било какви и било кои, бубачки да се. Прееска не успеавме да најдеме соодветна, па фативме две мравки и така малку ги онеспособивме да не му избегаат :worried:
    ... Доста е и од триве примери се гледа колку сме на работ на очајот ;(

Ноооо сабајле изеде цел тост со кашкавал без никаква занимација, седеше у скут кај татко му и јадеше :^)
    Да се чудиш што инат го фаќа, оно кога гледам дека е фит не се ни припотресувам многу, ако јаде, јаде, ако не он си знае :tmi:

Не знам која ме праша како минало одвикнување на цице и кога прочитав дека ме прашува уште малку што не прснав од смеа :D
    Па и повеќе од неуспешно, не ни ми бараше многу, јас се подисплашив кога видов колку всушност сум имала млеко во градата и му ја тутнав, не бев спремна за тоа случување, а нели и пумпата ја продадов :rofl:
    Па грубо по мене едно 500мл пие дневно млеко малово, тешкичка беше, а јас мислев дека само си шматка :smirk:
    Ај на есен ќе пробаме пак :angel:
    :rofl:

Одморчето ни е во тек :o:
    Стигнавме кој со кола, кој со мотор :rock:
    Патот мина како песна и подобро него ли што очекував, ниту играчки беа потребни за поткуп, ма се се среди со две бомбони :rock:
    Заспа кога го минавме Гостивар и се разбуди у Охрид, а пред го гледаше татко му пред нас како вози и вртеше цуцли низ раце, умен дечко мој :l:
    За овде моторот ни е одличен за спроведување, сегде може да се испаркираме и сегде побрзо да стигнеме, богами и побрзо да избегаме ако згусне ситуација како вчера :tmi:
    Бебе се изнатреска у сред чаршија, абе се валкаше од под буквално, седнуваше и се влечеше, па бебе под мишка и џом да не нема :tmi:

Инаку бебе ипак е во зен муд :rock:
    Од толку случувања не знае на која страна побрзо да се сврти и што побрзо да дофати :D
    Препукнува од радости, а мене срцево полно кога го гледам :inlove:
    Аха, ќе скокнам рикачките моменти (lalala)

Главна атракција се рипките, тато лови он малтретира :tmi: а ако тато касни со ловот се лепи до било кој рибар и чека да му дадат рипка и вика ,,еј, еј,, :tmi:
    А било кој да фати рипче одма прави браво :clap: и чека да му ја дадеш, а ако не му ја дадфш низ нос ќе ти ја извади :tmi:
    И одма зима рипчето и покажува и вика ,,око,, и вика ,, ам,, и брца прстот у уста на рибата :x па бара да му дадам лепче да ја храни и имаш, она се бори за воздух, а он мисли и се јаде па ја нуди ли нуди со лебот :o: и едно време ќе се откаже, па ќе си го касне он лепчето :smirk:
    Аха да и обавезно ги бацува, па и погалува, ама џабе за тортурата која ја трпат не вреди умилкувањето :$

Едвај го мијам секоја вечер од крлушки, а тек пак како мириса од нив :puke:
    Денес као му се подздосадија, ама друга беља си навлековме, комшиите имаат куче :o:

Занимациите со шлапање у вода, фрлање камчиња, копање песок на сите ви се познати, па ај и интересните моменти ќе ги рипам.
    Лелеее прееска ни искочи змија :worried: ама голема, црно со бело и пливаше со рипче у уста. Среќа не се бањавме инаку одма, готово инфаркт ќе ме стрефеше :worried: а бебе би да си поиграше со неа, не изнатегна да ја фатиме, аха, нека чека :shake:

Спиеме јас и бебе на брачен кревет, а мм на креветче на спрат, ама на долното, ако легне горе може и земјотрес да има :rofl:
    Некои 60-70см е широко и 180см долго креветче, па само се лупа лево-десно и нозете му висат надвор, сабајлечки обавезно ака со глава горе и пцуе :rofl:
    Секоја вечер се буни и вика како тоа било неправда, ние сме се ширеле, а он у ќумез спиел :rofl:

Интересно ни е :*:

Иначе имам нов мобилен и има аутокорект, куцам како неписмена и со саати, па ако некоја реченица нема смисла до тоа е |(
    Ама какви слики правам, абе како цртани се, ама и до моделот е :l:
    Вчера на мм му викам да ме сликне и мене еднаш, да се знае дека и јас сум била, па едни нозе пушка долги што ми испаднале, абе останав цела подзината :o а баш цел живот мислев дека имам криви солунски диреци :smirk:
    Баш ми падна жал што таква крива слика за себе сум имала :(

Утре е понеделник и многу ми значи, ем нова седмица, ем бдеј ми е :party: дека ми е бдеј па знам и кој ден е и се, инаку сум изгубена у простор и време :rofl:

Фустанот си го зедов, сандали и ташна кои ми пасуваа и за други облеки, бб крема, руж и кармин пикнав у несесерчето, значи уште да смислам каде да ме прошетаат таква убава :?:
    Ако ме шкрапнат како што треба може и ќе се пофалам каква сум :rofl:

Вечерав бисквити и Нутела + Кока кола, би си каснала и едно тостче, ама ќе треба да се растропам :doh:
    И ај доста везам дури пишам, пратам и постара ќе станам :rofl:

Аха да, мм е дедо на 10годишно дете, скраја да е јас да сум баба :shake: а бебе е чиче значи :rofl:

Кенди 4263 :rock:

Убава ноќ, гушкате малишанки :hug:

Ме уби Аутокоректов :@

На ludoto19, kukla21, CurlyBlossomGirl и 32 други им се допаѓа ова.
  7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Вечер мајки :^)

Ве мрзи да типкате, немате што да пишете, шетате па немате време или што е ова :wasntme:

Битно јас да си пишам пак по нешто :smirk:

Од најимпресии на денот да издвојам дека ни влезе жаба у соба :drunk:
    Па што е најкул без да размислиме одма ја истеравме надвор, па ни помина низ глава генијална идеја дека бебе ќе се шекне од радост ако ја види и тргнавме да ја бараме :tmi:
    Штета или не ама не ја најдовме :doh:

Бдејот помина опуштено, сакано и со тон гушки, па и без некои значајни рикачки моменти (poolparty)

Бевме до св. Наум, лелееее цела вечност ми се виде дури стасавме :o: ај ни да помислите дека се возикавме со мотор :shake:
    На бебе прво у око му западнаа чамчињата и ај ќе се возиме да направиме мерак. Абе препукна од радост, смешкање, кикотење и воодушевување :l:
    Малку протрчивме, разгледавме што имаше, јадевме СИТЕ шарски плескавици и сладолед :mm: и ај назад, на бебе му се приспа :o:
    Сакав да се бањаме на војната плажа, но бебе не успева да заспие на бучни места, па решивме да фаќаме џадето :hai:

Бебе за натака си дремна, па и за навака, фит си беше, дури и без мака пред 22ч си заспа :party:
    Инаку бидејќи е бучно наоколу, ни кафич, ни диско, ни бутур има, ама комшии со хахаха хихихи до ниедно време колку сакаш |(
    Па дури не се стиши уклучуваме климата на 30ка да бучи :D

Бевме и до чаршија да каснеме роденденско благо, па избор падна на амерички крофни, кои беа очај и на палачинка, која беше одлична :^:
    Торта нареден понеделник ќе има, ивкова слава ќе е оваа година, 10дена ќе славам бдејот :rofl:

На сред чаршија бебе запази од оние плишаните кутриња што џафкаат. Оно има кај мајка едно и ептен го сака, па кога ги виде и се испорадува немаше сила што ќе ме спречеше да не му купам едно, а не дека му треба нели :tmi:
    Па си седна на сред плочките и се разигра, прибав да го приберам јок не бива, па извадив телефонот да го посликам :tmi:
    Што убави фотки испаднаа :inlove:

Епа на сред играње батериите цркнаа, па до Рамстор свративме по батерии и до дома по цел пат џафкаше, море дури не заспие не даваше да се исклучи :drunk:
    Утре весело ќе е (lalala)
    А може да биде и не, да му го скријам е опција :tmi:

Денес немаше ни нешто игра со рипки, фати татко му, плус и си прибра по некое од рибарите, но му ги поклони на едно дете 8-|
    Ама поклонов не беше за без ништо, за возврат ги сакаше неговите смоки :rofl:

Ај доста везам, утре нов ден, постара сум, па може и нешто попаметно ќе пишам :emo:

Гушкајте малишанки :hug:

На ludoto19, minneymouse82, Belabelinakinder и 31 други им се допаѓа ова.
  8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    @emkaemka
    Среќен роденден,биди секогаш позитивна,весела,среќна,
    исполнета:l:
    Вчера почнав да пушувам да ти честитам,на пола ми останал постот во моб.:doh:

На ma4e1311, emkaemka, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.899
    Допаѓања:
    34.104
    @emkaemka најсреќен роденден, да си жива и здрава и најсреќна:inlove:
    :^:

Здраво друштво:hai:

Не сум ви кажала фала ви на честитките за роденденот на малата:hug:
    Втори ден сум на боловање ради малата од сабота има температура и сеуште качува:worried:Обично до 2 дена и траела , ама сега:oБевме на др и зедоа брис од грло.Грло чисто нема коксаки или други бактерии.Дадовме и урина .Во урината имало крв па ќе ја дадат во лабаратприја за испитување Резултати во четврток.До тогаш парацетамол (facepalm) Навечер ни е хорор будење на секој 15 минути вриштење плакање и големи болки во мешето.Парацетамолот помага .
    Бевме минатата недела на ехо на мешето се е во ред и зедоа и крв и таа во ред , а дете не престанува да се жали од болки во стомакот кај папчето:worried: Па утврдија дека е психосоматски и протест од градинката:doh:
    Колешката на работа имала сличен проблем со син и на иста возраст само што он повраќал , уште на кој др не биле на крајот психички и поминал сам за 1година:|

Од другата недела сум на одмор две недели,една ни за на одмор(poolparty)
    Ова да купам она да купам се има време ќе биде пред изгледа 5 за 12.Малата само збори како ќе се бања во голема вода и ќе пливала со тигарот -гума.

Вчера чекавме на др и деца си играат со играчки и на едно му паѓаат играчките и како да се крши нешто .Малата слуша и вика оу и јас тоа го можам(facepalm):rofl:(ова директен превод).
    Само некои бисери реди многу е интересна.Таа си ги разбира без проблем германциве , а мене ми треба и до 3 секунди додека да реагирам:$
    Ја прашувам вчера за лав што е ова она вика љав.А како е на германски ми вика тига^_^

Ајде луѓе да одам да средам низ дома иако ми паѓаат очи и да одиме до дм да купиме некој работи со малата. Ручек панцероти.

Имајте убав ден:f:

На ludoto19, Chanell*, orhideea и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    @emkaemka среќен роденден жива и здрава да бидеш:^::hug::party::l:

Добро утро мајки,за мене е ден станати од пред 7 саат. Па земав да мијам коса,на рати се бањам од кога е роден малиот. Го цицам па додека е мирен ставам во транспортер и со транспортерот во wc со мене да мијам глава,па после следно цицање тело:wasntme:... толку му е трпението затоа ги поделив овие две работи:D. Понекогаш мислам дека убаво е со свкрва да живееш,но не навлегувам на таа тема:x:yawn::D се снаоѓаме секако ми е муабетот:D.

Па дојдов малце до кај моите раат едно кафе да се напијам додека спие,па ке го анимираат некое време а јас посматрам од страна кој како се однесува,шпиунски]:) .
    Малечок е уште скоро 3 и пол месеци,но сакам да го научам да си седи со нив а и да не е лепенка повејќе од што е.

Синоќа ме стопи:inlove: го заспивав да го легнам во креветче,па се подразбуди и се навалив накај него со лице,па со рачињата почна по лице да ме чепка кога рече се смее на глас:D јас го бацувам он уште посилно се смее:inlove: верувајте сега солзи ми идаат од убавина:).
    И после почнаа плачките но ајде релаксирана бев од предходното галење:inlove:.

Нервозна сум прилично периодов,затворена дома во горештиниве,монотоно чекам да залади кај 8 па едно кругче малечко да направиме и на тоа ми е сведено сега за сега. Помошта многу многу од мм не е за фалење,но го разбирам до некаде што може додатно да ми помогне од тоа што го прави,да испазари,ѓубрето да го фрли едно 10 мин да си поигра со бебе...јас се лутам на кафе/пиво кога ке излези но не сум во право. На работа е по цели денови заслужува саат два мир. А дома е прилично бучно,и јас заслужувам ама јас сум мајка:o:D. Ќе биде и тоа знам уште малце да порасни бебе мое па ке имам и јас некој слободен час. До тогаш каде мајка тамо син:D и до мене еее не му го оставам,се само леле ако плаче,леле со млекото како ке ми го дадат лакомо пие од шише,леле дали ке го заспијат и затоа ке бидам дома8-| додека воведиме оброк:D.

Поздрав и убав ден:hug:

На ludoto19, Makedonka007, Chanell* и 18 други им се допаѓа ова.
  11. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    Денес многу ранобудни јас денеска се изнаспав. Вчера во 7 станав а вечерта покасно легнав синоќа касно легнав а имав болки чудни не можев да се наместам да заспијам. Спиев на рати. Синко едно време ми вика ми студи леле бе на ова време во август да му студи?? Па ајде барај ќебиња оти со чаршав се покриваме па глава почна да ме боли од тоа спиење - неспиење. И крај 7 сатот сум заспала убво. Ајде си викам лето е синко нема обврски јас исто на одмор сум па до термин имам уште околу 2 ± недели па да се изнаспијам колку се може,секако има време за домашни обврски не сум на работа.
    Жештиниве ќе се трпат тоа е,сезона им е ама нема што да се прави во попладневните часови, синко сак цел ден надвор а надвор не се дише.
    Инаку сите испивте по 2-3 кафиња досега сигурно,јас лезетски ќе си го пијам "утринското" :lol: :coffee:
    Поздрав и имајте пријатен ден.

На CurlyBlossomGirl, Mari* и hello-kitty.90 им се допаѓа ова.
  12. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.639
    @Vennera.aa ако може да ми пише пп :)

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.939
    Допаѓања:
    110.281
    Аааа па не може само јас од море да не ви пишам па. Едно имам да ви кажам, никако да слушате дека не чинел патот преку Албанија, било за никаде, немало ништо, било прљаво, било вакво, било онакво, супер е, патот е поднослив, тука е супер, ние сме супер задоволни од овде и догодина идеме сигурно пак! Преефтино е, преубаво и луѓево се префини, Грчка и така ми била не баш омилена, ама од сеа може само за пролаз низ неа за до Албанија да ја користам. Ги користам деновите максимално и мислам дека после долго време ми е прав одмор. Со свекрва сум ама за разлика од лани годинава ни е топ! Можеби можат малку на лежалките да симнат цена или да остават простор за пешкири, ама се на се, супер е.

Одам салатка да направам па да се спремиме за на плажа, убав ден!

На Chanell*, Ano, elcezelce и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Bupalu

Bupalu Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2019
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    375
    Како издржа јас психички се спремам по малце уште од сега а имам уште некој два месеци :inlove: до сега ја немам оставено преку ден сама, кога беше помала само навечер од кога ќе заспие, дека сама ја чувам од бебе и малце ми е чудно да ја оставам :worried: а и бабиве нешто многу не ми се по ќеиф за чување :$ од едната плачеше до пред некое време ни во раце ни играње ништо :D а со другата нема гајле само што реченицата:"ќе тргне мајка ти на работа ќе си јадеме ние, срце на баба гладно дете" некако ми е страшна :^):D:@

На Chanell*, Ano, Sexybaby86 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    @emkaemka ме изнасмеја бре жено, цел ден се смејам за бормашината...
    Ме врати 10 год наназад кога имав и јас проблем со бебуш за јадење. Јадеше кога ќе му прдне на памет :D и паметам еден очајнички момент на кој до ден денес се смееме со мм. Јас пукам од нервоза и му велам на бебуш ,,добро бе мочко што треба да направам ,,стој на раце,, а мм озбилен вели ,,не бе, јас знам јас ќе направам,, :@ Ден денес се зезаме за тоа ,,ај сега молим те стој на раце да видиме кој знае,, :D. Тукууу една роднина арно ми велеше, не моли ќе видиш ќе дојде момент кога нема да можеш да го израниш, и замисли еве го дојде моментот (facepalm). Па и второво (машко е и тоа бај д веј) кога ќе почне да јаде (бепчо мал е сега) мене по 1 свиња и некое теле не ме крпат :D зимоска. И маж ми како што си го дал господ по месото си е. Нека се живи и здрави само, јас ќе спремам шерпи со јадење можда и казани :worried:.

Јас, инаку арна. Очајнички чекам одмор, еве го кај е 20-ти :o: не за друго туку да сменам оваа рутина со бебчо а и поглед од балкон. Бебчо спие под саат секој ден и не менува рутина пу пу да не го преречам а поголемиов ме удави со ,,што да правам,,. Оној ден му велам оди во двор и ископај дупка метар на метар :$ и он ме прашува ,,а зошто?,, а јас му велам ,,за да ја гледам и прерипувам,, го насмејав до солзи и почна да се филма како ќе правел базен (facepalm). Ме убедува дека сака куче е се тоа арно ама кога ќе му кажам оди нарани ги животните (чуваме мачка и желка) оди она истото ,,па се јас ли, па морам ли...,, епа друшкане одговорност, тоа ти е, мама не е супермен. До лани беше поштедуван скоро за се, ама откако останав бремена со второто ептен заштитнички се постави кон мене. Лани за прв пат со лопата чистеше снег пред гаражата и по дворот, сам си ја чисти собата, од смукање со правосмукалка до редење на алишта...па кога се породив детето апла ми порасна за еден ден. Ваљда е нормално :?: тоа, а и да не е, тоа е, мора така со 3 мажи во куќа неможам само чорапи да исперам :D. Знам дека сеуште е мал но ќе ме благословува жената што ќе си го омажи :rofl:.

Бепчо ме топи секој ден :angel:. Со очињата кога ќе ме погледне вади насмевка и испушта крик. Почна сам да се врти и вчера бев да купам онаа подлога за на под да го оставам кога ќе треба нешто да завршам по дома. Не е веќе за оставање на кревет без надзор на родител-старател :D. Туку и тој си зазема дел од дневната и баш коментираме со мм дека и ова дете полека, полека си бара соба. Јес да е уште мал но времето лета. Туку кај и да е ќе ни здосадат неговите играчки по дневната па ќе му уредиме собичка.

Уживајте во моментите со малишаните затоа што за миг ќе пораснат.

На ludoto19, Chanell*, Chantal и 22 други им се допаѓа ова.
  16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Супер што го направиле патот,3 години по ред одевме и беше ужас.
    Немам мака дека е со моите,тука е и сестра ми она многу убаво го чува.
    Другите шанса нема да го чуваат,го гледаат два пати месечно и доволно е.
    Од октомври трга во градинка.

На Kaetana, CurlyBlossomGirl, Monella и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Bupalu

Bupalu Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2019
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    375
    И јас мислам дека е доволно :)
    и кај мене од другава страна слично, само за играње, никој да се потегне ај ќе ј причувам одмори ти, недајбоже да му текне на некој пелена да смени.. Ме чекаа да се вратам.. А ако ги праша некој муабетот е не можеме сеа растрчани сме со бебево |(:^)(facepalm):D

На slavica999, Kaetana, CurlyBlossomGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Добар ден

Имам пауза па да шкртнам некој збор,од дома никогаш да стигнам нешто да напишам

Дечки 300 на саат :drunk: не застануваат по цели денови
    Денес во 6 ги разбудив со надеж да преспијат малку преку ден

Мали ми се разлигави многу,на моменти неподнослив е :tmi:
    "Плаче" за се и сешто,и дури не му удоволиме не прекинува :envy:
    Со сестра му тепачки по цели денови :worried:
    Таа џомити разбрана беше :x
    Имам чувство дека ќе го демолира станот некој ден
    Неможам да ги допазам некогаш,мајке ми :doh:

Пак и на распуст се до 20ти и едвај чекам да се вратат вградинка :$

За мене шо да ви кажам
    Куча посо ќе ми е месецов
    Две се на одмор и ние две цел месец сами ќе сме
    Не ми е тешка работата ама ми недостига да се наспијам ко човек

Така мајки,ќе ве поздравам сега
    @emkaemka Голема да растиш :^:

Довиџења :hai:

На ludoto19, kukla21, Chanell* и 21 други им се допаѓа ова.
  19. Xana1318

Xana1318 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2019
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    98
    Dobar den i od mene
    Mene sekojdnevniot zivot mi e moze po malku i nervozen
    Novopecena majka sum
    Imam kerka od 11 meseci koja dodusa i ne bese placlivo bebe
    Ama kako raste taka se e po luda :P pocna da lazee se dopira
    Ponekogas treba bukvalno se da istrgnam od strav da ne si napravi nesto duri sega pocnuva da mi bide po tesko so nea ama neli majcinstvoto e
    Toa ima nervozi smeenje placki i tn
    Moze i uste ucam imam 21 godina i stvarno e cudno
    ete si kazav i jas nesto majki
    Moram da iskazam zosto taka i mi pominuva vremeto :) :)
    Pozdrav majkicki
    I bujrum na kafence samo sto si napraviv ;)

На ludoto19, Chanell*, orhideea и 16 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.540
    Допаѓања:
    289.039
    Добар ден мајки
    Да ве поздравам и јас, не сум ве заборавила.
    И кај нас е големата на распуст до 20.

Дома сме турбо...среќа средното оди во градинка па "само" со две сум дома. Душа ми испадна:tmi::rofl:.

Стануваат од 07 и без запирање цел ден. Малово една дремка од саат демек, големата одамна ниту толку.

Од сабајле игравме во игрална, тротинети возеа во двор и прошетаме до кокошките и супермаркет и пак енергија на тони имаат. А јас....подобро да не ја отварам таа тема:worried:.

Чекам супата да стаса, за маж има од расолот од вчера.
    Деца де пресреќни де не им е погодено де излив на емоции од среќа де рикаат за најмалата глупост и ситница...
    Не знам по колку пати на ден рассоблекувам, пребришувам под, туширам.
    Вчера ни беше годишнина од свадба. 3 години. Маж беше на службено патување, дури 23.00 си дојде, па вика денес да сме прославеле. Одложив за петок/сабота.

На мајка ми и ја одобриле визата за Германија. Не знам на колку долго....
    Стиснам прсти да е барем на година.
    Се мислам што игра да смислувам за вторава половина од денов....

Белким едно кафе ќе спровнам низ дневната агенда.
    Убав ден на сите:coffee:

На ludoto19, kukla21, Chanell* и 30 други им се допаѓа ова.