Ај и јас да си чкртнам неколку збора. Денес денов тапа. Се разбудив со некој глупава главоболка заради синусите (хронична мака си имам со нив) и тоа што мислев да сработам пола сработив. А си останав дома денес за да си пишувам. Ама ете не било пишано да бидам ептен продуктивна. Завршив пола од планираното ама и тоа ми е доста. Како се вративме од одморите почнаа трки и фрки на работа. Се осеќам дека за брзо пак одмор ќе ми треба. Туку се договараме дека е крајно време за молирање по дома и не знам каде ќе го сместам тоа проклето молирање. Сакам толку работи да завршам пред да почнат уште поголеми фрки на работа, а се некако нема погоден момент. Се има нешто испланирано. Де гости од странство наредна недела, де конференција на крај од месецов, де пишување, состаноци на работа и се останато. Како и да е ќе морам да се наканам да викнеме мајстори и да организираме баба сервис неколку дена за да се средиме. Среќа немам многу ситници и имам само еден тепих по дома ама па цел стан не е малку за средување. Ќе биде некако. Имајте убав ден.
Da pisam nakratko kako da sum prajla muabet so nekoj GOLEMAta cerka sredata vecer od kako ja bajnav i mi vika mamo jas treba zabi da mijam, vikam pa teba, eve mamo vednas satoy se stori 9 i mi vika mamo treba da spijam utre nautro sum gradinkalegna devojce i zaspa za neceli 5 min Ona moe devojce malo, moeto devoj e kade pred 23:00 ne zaspiva Mi porasti devojcetoljubov e mnogumnogu si ja sakam Mina i prv den vo gradinkakolku bese srejkna lelee prv den i utre do 13:00 cas a od naredna nedela do 16:00 Mene iskreno mi falise domajas nikako da se naucam bez neatisina bese doma nema mamo sakam ova sakm ona... Samo gospod da mi gi cuva i dvete Malata popladne pravese dremka pa pred malce zaspa Tuku so mm nekako se odalecuvame neznam dali od toa se sto e so obvrski on obvrski jas ama ne e toa toa sto treba da e megu nas... Mislam se od navika. Stvarno neznam.,a i se nesto znae na nerva da mi odi.. Mojata mala rabota kaj starata komsivka, dobro trgna ama nekako sega se se pomesa. Neznam kako ke bide a bebus ne mi se prajka gradinka nema nitu 1g ipol a zimi svekrva sto ja imam ako jas kazam rucekot da go jade toa sto sum gotvila ona dr ke i dade za inat mojmm ne si ja dava majka za nisto ama i nesaka ni da me razbere se se pomesa Ubava nojk na site alergijava me ubiva
Да ве поздравам од дежурство Мало со температура ,симната му е веќе саат време , се надевам така ќе остане ... Во грч сум цела ...Прошлиот пат да не се повтори Викендот нормално пропаѓа. Ко правило стана. Дојде ли продолжен викенд ,нешто има. Ако неможевме овој ,го уплативме 11октомври. Па што биде нека биде Анализирам од кој фати дур дремам.Маж ми имаше , ама беше во Белград таму го мина ...не е од него. Вторникот бевме со на другарка детенце, се хранеа еден со друг , се гушкаа, сега слушам од дедо му имал 40 ка температура неколку дена претходно... Си викам боже,ваљда има свест па другарки сме, плус знае како е... ама не би да обвинувам може не е така... Мајка ми вика несмееш така. Утре во градинка со сите ќе се измеша. Градинка.... Требаше утре стрептокока,вторник да одиме... повторно се случи нешто да ме предомисли Детето, почна да ми зборува многу. Сам почна да си прави негови реченици ,си ја користи фантазијата и ептен сум среќна... минавме тежок период , ама се исплатеше Ама...ме нервираат споредби. Прееска матичната ми вика, ау збори твојот! Внук ми (тука негде се генерациски) не. И ми падна криво . Почна да го прашува синко како се вика,колки години има итн... и на секој одговор се чуди. Мајка ми одма уроци. Ама не сакам детето да ми се става во уста. Која мајка сака ,нели.... И многу е извишен Па и шишан е леле мајко,многу кратко , мислам фризерот намерно , оти многу плаче па да го одложиме идењето на подолго Добра ви ноќ мајкиГушкајте малишани. Нема ништо поубаво на свет од нивното детско искрено Те сакам
Добро утро. Ме нема и мене, ама и немам што да кажам, а да не се жалам. Ние на одмор моментално ама од детево како на замор да сме. Не заморува премногу, дали тантруми го фаќаат веќе ама во фаза на вриштење е. Пред некој ден од маркет до дома со вриштење дојдовме, за спиење со вриштење заспавме. Вчера се враќаме од плажа цел ден 20 минути без престан вриштеше ( опција цртан и опција нешто слатко го смирува, ама моментално е, па решив дека и за него и за нас е подобро да не ги добива, со исклучок во кола зошто некој мора да вози па долго вриштење деконцентрира). Во вода ужива, на плажа е златен ( освен кога треба да излезе од вода) си најде и другарчиња. Завчера шетаме и се возеше на едно вовче со детенце колку него, леле луѓе страм ме фати нозете на мојот како од војна да излегол, другото дете нормално ни гребаница немаше. Ама оди сопри го паѓа, станува и продолжува ниту да заплаче. Од скоро и страв од кучиња си заработи, мм го држеше во раце кога влеговме во двор кај тетка му која чува многу улични кучиња, кога се стрчаа накај нив некое го лижна по нога. Пола саат не можевме да го смириме, истата ноќ се разбуди и плачеше долго. Од тогаш кога ќе види куче му лае го гледа ама од далеку ако му се доближи плаче. Сега спијат дечките, а јас да спремам торбите за плажа со време. Поздрав и убав ден
А зошто лошо си го сфатила тоа? Како го ставала во уста? Истата матична е, истото и со ќерка ми, ама биди горда што збори. Да била обратна споредбата тогаш би било океј да се лутиш Уживај ти зборува детето, немаш грижи за тоа. Колкав беше твојот?
Да ве поздравам мајки Да си дадам отчет де да не ме мислите Конечно седнав, не да ми требаше одмор, не можев да стојам веќе. Вчера поминав еден потежок ден, правев хистеро, а колку нервози изедов претходно во болницата значи многу не сериозен однос имаа спрема пациентите. Закажано да бидам таму во 7 на гладно, тие ме однесоа во сала во 14:30 значи да не бевме патувале во друг град ќе станев и ќе си отидев, станети од 5 за да бидеме на време таму а нив мува не ги лази. Туку, најважно е што се' се заврши во најдобар ред. Не ми наплатија ништо Дете вчера беше кај сестра ми, поминале супер, игра убаво со братучедовците, поголеми се па го занимаваат. Еве и сега, бев до градинката каде што треба да почне од 16, со него седеше внука ми, кога дојдов цртеа животни му помогнала да се облече и му ставила да доручкува (има 13 год). Како што кажав градинка од 16ти, до тогаш ќе се занимаваме дома ама не е страшно повеќето помина. Времето ни се расипа, еве го се разврна, ќе нема паркови и базени, јакни и чизми ќе бараме Одам пица да спремам. Ѕверот од вчера ми бара, не дека ќе ја изеде ама меракот да му помине. Убав ден мајки
2 годинки е. Незнам така ми звучеше. леле леле мојот уште ништо. Може грешка сум , не ми беше моментот. Он повраќа пред неа,гори температура , тоа последно ми беше ....
Здраво! Кај мене е време за второ кафе, ајде кој ќе прави друштво Од работа пишам, за брзо си одам дома ама ете овде ми е прилика да се напијам на раат кафе. Оти дома знаете како е, деца, ручек, едно да заспијам, друго да пречекам од градинка! Утрово ММ ја спремал големата за во градинка, не ме ни разбудил па си поспијав едно 40мин повеќе! Ми сварил кафе и ме разбуди Убаво ќе беше ако заедно го шмркнеме кафето со муабет ама него мобилниот му се растури од звонење па мораше да отиде на работа! Пиев кафе во мир и тишина, малата уште спиеше! Сакам да имам блиска сосетка со која би можела на брзински да испијам едно кафе и да си направам женски муабет. Сосетка од која не би се срамела ако ми е расфрлено, ако јас сум несредена, баш блиска личност за кафе муабет! Ама немам, или и тие што ги имам се зафатени со работа а не како мене по 4 саати на работа Пред нас продолжен викенд ММ убедува да сме тркнале до Грција, ем шопинг за големава ем да се прошетаме! Ама не ми се остава малата со бабите! Едно што осеќам дека за нашо шетање на бабите не им се чува дете , друго што ќе ми биде жал бебка да тагува по мене цел ден додека јас шетам. Значи викендов не ми е испланиран. Јас би кај моите на дворче. Дворчето им е милина, ем за дечките да трчкат, ем скара за ручек да се спрема. Не знам дали досега сум спомнала ама многу ми е мило што ММ е во убав однос со моите! Често сме кај нив, ММ со тато ептен си го има муабетот, моите го сакат како син, а и ММ така се има поставено и околу многу машки работи се нуди да помогне. Досега немало проблем, се надевам ќе трае! Се осеќа дека сум позитивно расположена Само нека трааае! Убав ден и убав викенд!
Нема температура моментално, црп 11, а крвна слика личи на вирус. Матичната вика чекај за АБ ,ама ќе давам оспен.
е да си жива ме изнасмеа. ама од моето "поистепано" не е сигурно. На едно исто место на колено може 6-7пати има паднато 2 месеци имаше отворена рана. прво се чудев како може толку модрици и гребаници да има ама после па обратно,се чудам како тие како другарчето од вовчето немало ниту една гребнатинка. Нека се здрави и живи. Ние денес (ќе) имаме тежок ден,за тоа поопширно ќе побарам мислење во тема за совети за бебиња. Денес малку дремно мачки цицни... Ама два пати обично поврати. Се обидувам да останам смирена инаку досега ќе бев и на матичен и на детско одделение појдена. Додуша малку и носето му е затнато па и ко со мрсулчиња ко со шланмче да се бори. Мене глава пак ме наболува во моментов успеав да го пијам "утринското кафе" . Едниот синко земен од училиште игра на компјутер малечкото само ждрига и прди (извинете на изразиве) па еве придремува малку. Нека одмори,ќе одморам и јас (ако даде Господ) Овде уште е жешкото. Блазеси им на тие кај што врне, живот имаат. Епа женски уживајте во продолжениот викенд.
јас сум со кафе, извол'те мене ми е утринското, сега дојде на ред. значи авал да му е,абе блазеси ти мене мм поарно ќе ме однесе у кафич да части или негде на гости по моја желба одколку да ми свари кафе Нешто рецепт за среќа позитивни располение има??
Здраво друштво! Се мислев дали да се подружам со пеглата или да дремнам покрај дете,но се одлучив да пишам тука,па се надевам ќе ми дојде дремка. Се си мислев како што дете ќе расте така ќе биде помирен и повеќе ќе ме слуша.Јок бе,ни слуша ни ништо.Мора да биде по него па што сака нека биде. Пред некој ден правев два зелници,( едниот со вкус на пица,а другиот со кромид) и кифлички за роденденот од дете и ги замрзнав.Зборот ми беше дека на почетокот додека месев,мачкав,расучував дете беше мирно се заигра со едно мало тесто,ама баш во најбитното го "фатија" бубачките.Едниот зелник го затепа со неговото мало сукало, а на другиот долната кора ми ја скина со рака и пола фил го фрли на земја.Реков повеќе со дете не правам ништо,ако мм не е дома.Еве кажувам на лутината го шлакаат по рака и можи пола сат му зборував истава павлака ми фати,се надевам дека нема да се повтори. Вчера правевме апетитка ние работиме во двор,а дете имаше другарчиња си играа убаво во песокта.Но мојов кај можи да седи и да игра на едно место.Три пати излегуваше на улица и трчаше,а коли возат како лудаци,иако е мало уличе и има еден куп деца тие одат како лудаци. Така пред два три дена стариве седеа во двор,јас спружирав алишта дете ја виде другарка му и трчаше накај неа,а слушнав дека кола идеше и трчам накај него и му велам стој заедно ќе одиме кола иди.Добро е што го стигнав да го фатам ,колава прелета преку нас и тоа комшија.Јас почнав да се тресам,па не дете,Го гушнав и пак пола сат зборување како треба да се однесува кога сме надвор. Во средата дете го однесов за вакцина, к,с,покажува мал вурус,матичната кажа не е страшно одете.По пат три пат се слушнав со мм што да правам и на крај појдовме.Чекавме во ходник и една сестра не застана и и кажувам и вика :а-Мајка одете дома, докторката ќе дозволи да го вакцинираме, а потоа ти дома ќе тргаш маки. За недела две ништо не менува ми вели ,а јас ја доцнам една година ова,но да не секирам чим покана ми немало стигнато,небило страшно. И така си се вративме дома,инаку дете е ок,само навечер кај 7:30 му се смачува и сака да си биди дома да се седи или лежи. Дворот ќе почека малку за средување,со плочки,почнавме да малтариме на куќата до предниот дел сме стигнати,,можам барем да исчистам од убото и дограма и прозорци но тоа понеделнички. Мм го чекам од работа да ручаме гравче да се истушираме и ќе излеземе малку од дома. Кој е за цигарче нека повели. Имајте убав продолжен викенд каде и да одите.
Мајки, косава ми паѓа, нормално е нели ? А до кога вака? Се извинувам што не можам да ве дружам со подолги постови, само ви се плеткам со прашања
Боже мили се распаднав скроз Забите заби, мoзолчиња не знам шо...и ај сега уште косата остана. Следно шо е ? Да биднам спремна
Честитки, да ти е здраво и живо малото Па не знам како одат овие работи, можеби кај некој порано се случува. Мене ете од 4тиот месец. Зависи можда до витамините или кузнае Се обидувам поќе витамини да внесувам ама сепак, доилка, не е исто... Здравје.