Леле @Jagoda123 баш се радувам. Нека ти е жива и здрава. Ептен слични јас и ти. Ајде прошетај се до кај нас на размена на искуства
Cestito ista kombinacija kako mene. Mnogu poveke bev naviknata na maski deca i koga ostanav trudna se mislev pak masko duri i nekako poveke sakav pak since. Ama devojcinjata se zlatni sega sum presrekna sto umam i masko i zensko. Inaku kerka mi denes me uznenadi so spienje do 8 ama jas si stanav 6:30 da go spremam golemiot. Ja ostaviv sega do zenata da de cuvaat da vidam bas dal ke uspee da ja zaspie a jas si setam i uzivam na sonce. Pozdrav
@zuto јас и ти стварно ептен слични Јас цел живот сонувам да имам постар син и помала ќерка. @M&M исто беше и со мене. 100 пати сонував девојче, со син ми па обратно. Ги игнорирав соновите зошто некако убедена бев дека е машко, не верував дека е девојче. Куќата ми е полна играчки за машки, машка гардероба, се навикнав и затоа мислите ми беа натака насочени. Вчера кога дознав, искрено многу се израдував. Едвај чекав да им ја соопштам на сите веста, зошто сите сакаа девојче. Кога им кажав мислам ќе експлодираа од среќа, не дека и за машко немаше да се радуваат, ама ете дека ќе ми бидат мешани мило им падна. Мајка ми одма купи розевко боди, хахаха и за син ми истото го направи. Првата облека таа му ја купи. Уште мислам дека фантазирам и не ми е верно. 100 пати ја препрашав докторката. И викам значи 90% девојче е? Ми вика не, 99,9! Живи и здрави да се сите, имам син и радоста ми е иста. Само сега сум повозбудена зошто ќе имам деца од различен пол, а за тоа цел живот сонував.
Епа јас за ρазлиκа од тебе едно имам додеκа ми спие на стомаκ и таκа не можам да мρдам, а тоа и е омиленото место за спиење ноρмално, па сκρолам туκа. Убаво си спие ноќе, ама сабајле ја фаќаат гρчеви и само ваκа заспива. Честитκи @Jagoda123 неκа ти е живо и здρаво, ептен се мили девојчињата.
Еве ме и мене меѓу вас! Чекаме да не испишат од болница па да се поздравам и да почнам да ве дружам. Ние сме 19 дена стари ама моравме назад во болница ради дехидрираност и намалена тежина. Денес скоро па со родилна тежина си одиме дома.
Добро утро и од мене. Нас покасно ни почна денот ама така е кога до 2 часот си игравме, на малиот не му се спиеше И јас одсекогаш сакав мешани деца, но сега се навикнав на машко и се мислам дека подобро ќе се снајдам повторно ако имам машко...ама рано ми е да размислувам за второ иако сопругот сака да си направиме уште едно демек заедно да си растат мала разлика да бидат. Инаку сега си го пијам кафенцето, а синко во лулка си го лулам, гледам денес времето е подобро па можеби и ќе прошетаме. Позз мами имајте убав ден
Станавме со малово во 10, доручкуваше, сега мама грицка јаболко и се спрема за капучино. Во последно време постојано се преоспитувам дали сум добра мајка и дали добро го гледам детево, и многу ми е криво што не му посветувам толку внимание колку што би сакала. Не му зборам доволно, не му пеам, го оставам сам да се игра за да можам јас минутка време да одморам. А пред да станам мајка си велев дека нема да си дозволам такво нешто. И уште поголем страв ме фаќа што ќе биде кога ќе дојде второво, ич нејќам да му наметнам улога на постаро братче. Оф, триста грижи и прашања, и кога се здрави, наспани, јадат, весели пак мајката стравува дали е се во ред.
Нас ни почна денот во 7.30 денес. Како навиена е секој ден у исто време станува. И повторно целата измочана со се пижами и боди. Денес пробав да ја седнам на нокширче без пелена и почна да плаче. Кога е облечена сама си седи и не очекував дека ке изреагира така. Изгледа ќе биде потешко одколку што очекував
Dobar den i od mene majki Jas vidov sonce i posabajlecki sinko vo tocaceto i setaaaaj, go pustiv na ljuljaski da potrca da si poigra i da se izmori Sum se iznasmeala, doma imame golemo kuce kane korso i af af mu vika, koga kje go prasam kako pravi kuceto af af mi vika i setame setame i zagleda edno malo crno kucence i mauu mauu mu vika Sega mlekce i na nananje, a jas da si zavrsam nekoi obvrski doma, deneska sum podobro od vcera sekako
I mojov 7:30 poradi alarmot na mm i nedela od navika bez alarm togas stanuva... inaku veruvaj problem golem e toa noksirot, komsicevo kako bozem dojde da gosti da go vidi maliov kako sedi, samo sto go izvadivme vo dnevna lele koga viknaaaaa, ripna kaj baba i vo race i koga probuvase da ja spusti na zemja kako zalepena za nea bese
И јас од секогаш кога помислував на деца сакав да имам две: машко и женско. И тоа прво машко, па потоа женско. И фала му на Господ, ги имам двете. Ама и јас како вие, се мислев ќе знам ли со женско, како ќе сакам и другото волку како првото, а и мм имаше слични прашања. Меѓутоа, сега сме и двајцата заљубени во малечката ( и во синчето наравно ) Девојчињата навистина имаат некој посебен шарм... Слабо спиеше ноќва. Всушност спиеше од 20 - 1 , па потоа се подразбуди и никако да заспие цврсто до сабајле. А мене толку ми треба. Се расонам и после до премор не можам да заспијам. Сум заспала некаде во зори. Цел ден кафе ќе се налевам... Не дека нешто помага, ама во психа ми е дека ќе ме држи будна.
Dobro utro i od mene Stanati sme nie od 8h pa vo 10h pak zaspa sinko jas si ispiv kafence si srediv po doma i sea eve go pocnuva da se vrti po krevet kaj i da e ke stane @Smizzy i jas isto se cuvstvuvam neznam zasto koga ke go stavam vo dubak ili na zemja da si igra kako so griza na sovet sum lele jas za da sednam na mob on sam Ali kaj nas toa e retko pr. Po pola saat vkupno vo denot max mi e vo dubak i po 10min na zemja izdrzuva pa ednas ili dva pati go ostavam. Saka celo vreme vo race da e ili da go vodam da odi sam pa i zatoa ni treba i nas odmor pa ajde jas tebe da ti kazam da ne se ustrucavas, a vooedno i jas treba stvarno da si go sfatam toa taka. Decata nemoze samo vo race da ni rastat i za nivno dobro e da gi ostavame da si igraat sami Jas mislam na pocetok poveke da go ostavav sea poveke ke znaese da se zaigra. Igrackite ni se dzabe frleni pari mooevo so sisinja i kutii si igra Btw za muabetot za devojce, mnooogu sakam kerkicka i ako i vtoroto mi e masko moze i na treto bi idela
Леле женски јас дури сега ја гледам темава,ај што убаво место за муабет.Патем дури сега гледам дека @zuto и @AngelOfArh се породиле,нека ви се живи и здрави бебушките,да растат со мама и тато Ние малку бурни денови имаме со малата,од пред Велигден ми се разболе некој лош вирус и ми спушти прв пат на гради и еве уште неможеме да се излечиме,како да помина ма пак и направи опструкција и сега сме со појак антибиотик,ако не се среди ќе треба Козле да одиме . Инаку и јас сакав многу да имам ќерка,па фалу му на Господ што ми ја подари,ама си сакам и едно маже,ама ќе почека тоа малку Ај убав ден на сите
Се мислам дали да земам друг нокшир, од тие како столче или џабе ќе биде Иначе точаче, тицикл си купивме и ние и денес за прв пат се прошетале со него ептен е среќна
Zemi i muzicki, koga kje se iskaka ili izmoca pesna da i sviri jas najobicen od encimenci si zemav 180 den., a ubavi noksiri imas vo Bebesupermarket so racki napred da se zalaze da sedne..
@Jagoda123 јас дури сега се надевам на деца од различен пол. А се имам претчувство дека носам две машки. Синко уште во 6 стана сабајле, па се галевме, ме испрати на работа. Гледам сонце има, ке има прошетка попладне, ако не
Ве читам за нокшир, ако детето не е спремно за какање во нокширче, и најскапото и најџиџаното да го купите џабе ви е..без форсирање е најубаво,детето само кога ке си биде спремно ке си побара нокшир,вака со сила само одбивност може да се створи керка ми скроз се откажа од нокшир на 2 години полни,уште една недела и ставав само преку ноќ, и кога видов дека сабајле и е сув и од тоа се откажав за помалово рано ми е ,имаме годинка и 3 недели, ке видиме таа како ќе се покаже
Леле што нема за децава . Прв пат слушам дека и музички нокширчиња има....уште не сме разгледувале за нокшири. Да му е мерак да мочкаат и какаат
Da be i toa ima edni tocki kako senzor i koga kje mocka ili kaka kje pocne da sviri Patem povelete na integralni kolacinja