Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355

Леле еј исти симптоми и болка и место....
    После 4-5 месеци од породувањето почна да ме боли кичма кога стојам наведната(кога го капам синко,перам нешто на рака) болка да не можам да се исправам.Се до пред една недела ме болеше така повремено ама еве веќе една недела е страшно.Два дена мм ми помагаше да станам и да се свртам во кревет.До вц сум одела по колена влечејќи се како куче и плачејќи како магарица.Потоа еден ден бев во ред и ништо не ме болеше,ама еве сега ме боли цела лева страна незз дали е кичма,бубрег,јајник....утре да се организирам со малиот и одам да испитам крв и мокраќа па потоа ќе видиме што и како.Немам време за одмор малку цел ден дома со малиот,домашни обврски плус на раб.Ама утре мора да појдам до болница да видам што ќе ми речат,најверојатно синко со мене ќе иде бидејќи нема кому да го оставам,свеки работи во болница ќе и го оставам на неа малку додека завршам работа.

На Kaetana, Girl-Rabbit, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Леле еј исти симптоми и болка и место....
    После 4-5 месеци од породувањето почна да ме боли кичма кога стојам наведната(кога го капам синко,перам нешто на рака) болка да не можам да се исправам.Се до пред една недела ме болеше така повремено ама еве веќе една недела е страшно.Два дена мм ми помагаше да станам и да се свртам во кревет.До вц сум одела по колена влечејќи се како куче и плачејќи како магарица.Потоа еден ден бев во ред и ништо не ме болеше,ама еве сега ме боли цела лева страна незз дали е кичма,бубрег,јајник....утре да се организирам со малиот и одам да испитам крв и мокраќа па потоа ќе видиме што и како.Немам време за одмор малку цел ден дома со малиот,домашни обврски плус на раб.Ама утре мора да појдам до болница да видам што ќе ми речат,најверојатно синко со мене ќе иде бидејќи нема кому да го оставам,свеки работи во болница ќе и го оставам на неа малку додека завршам работа.[/QUOTE]
    Of mori majko I tebe levata strana? Mene mi ja zafakja I nogata leva I me bocka me boli pogotovo nautro koga she budam auuu to a se neizdrzlivi book I :( I jas moram na doktor samo ne znam na ortoped li se odi za polovina? I koga da odam, kako so decava koga po cel den sun sama, nema na koj da gi ostavam ni minuta, sama sun vo ovoj kraj, mm e na rab. Sekoj den :(

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Of mori majko I tebe levata strana? Mene mi ja zafakja I nogata leva I me bocka me boli pogotovo nautro koga she budam auuu to a se neizdrzlivi book I :( I jas moram na doktor samo ne znam na ortoped li se odi za polovina? I koga da odam, kako so decava koga po cel den sun sama, nema na koj da gi ostavam ni minuta, sama sun vo ovoj kraj, mm e na rab. Sekoj den :([/QUOTE]

И мене од лево и тоа мн,мада сега сумљам од бубрегот да не ми е болката.Со се нога,од колкот надоле ме боли.Одам прво утре за крвна слика,па после ќе видам кај ќе ми речат.Сакам едно ехо на бубрезиве да видам и тие до кај се што се,бидејќи се ми оди на памет дека од бубрегот ми е болкава.Потоа ќе видам најверојатно на ортопед па ако треба и на физикална терапија ќе одам не се трпи ова.Те читав иде мајка ти кај тебе почесто.Не можеш да ја замолиш да дојде да завршиш работа.Или да го замолиш мм да не оди еден ден на раб.Мора да појдеш децата и куќата се на твој грб по цел ден.А со ваква болка ништо не можеш да работиш.Мојот плаче заво раце го лажам колу можам ама дете не разбира сака во раце,плаче тој заво раце плачам јас од болка додека го кренам.Страшно боли.

На Mari* и kallias им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Zdravo majki, mene denovive slabo me ima zatoa sto kje crknam od grizi i se raspravam so maliov po cel den. Vo cetvrtokot ne ispustija doma, vo petokot stanuvame sabajle nisto ne sakase da jade, koga 38.5 TT kaci, pa celi vo paniki da ne e od bakterijata go odnesovme kaj pedijatarot i ne prati krvna slika da napravime, krvnata slika super i ovoj pat TT od zabite. Do vcera od petokot bese so TT do 38.5 i mu davam sirupce, no nisto ne jade, a jas ne sum naucena dete da ne mi jade, osobeno mojov sto bese golem jadac i ne ostavase lazicka vo tanjirceto. Mi ide da go grabnam usta da mu otvoram i da mu butam, bev sirup nekoj multivitaminski za otvaranje apetit da zemam duri od maka, se na se dnevno ni 200g ne jade detevo i se poslab e, mi se place i si placam i glava me boli cel den. Sabajle do 10 ni mleko, nisto ne bese jaden i vikam namerno da go izdrzam za da jade i sipki vareni, abe ne crtani, ne cirkuzi pred nego ne proba ni zalak! Ne jade ni toa sto mu bese omileno, ne otvara usta na nisto :( Lele kje pobudalam denovive znaci...

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  5. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Убав ден на сите! Ве читам посветено, коментирам кога има простор :)
    Во однос на дубак / џампер одлучивме за џампер, ама по 20 - 30 минути дневно стоеше и тоа му траеше неполни 2 месеци, ама забавно му беше. Од неодамна лази и неговите хоризонти немаат крај. Ќе лази лази, ќе ми дојде во кујна, ќе седне на газе и шири раце, демек дојдов што чекаш гушкај!!! Да се стопиш.

Викендов на свадба бевме и тоа во друг град, свекрва ми и свекор ми го чуваа. Не сакам да го носам по свадби и дешавки после 21, особено па во друг град никако - дома да си спие - најмирна сум. 200 коментари добив, што се замислуваш, како детето дома, од уроци ли го чуваш, како па да не спиело, што па толку му ја мислиш, кога ќе го видам ако не денес.... Аман на народов никако да му погодиш. Ако сакаш да го видиш- дојди. Си ветив нема да се напнувам, а веќе 2 дена ме држи нервоза.
    Туку супер си поминавме на свадба, вчера го изнагушкав цел ден, мислам дека едно време му се здосади од мене и од мм, ама немаше избор па се помири со гњавење :)))
    Од кога почнаа заби да го мачат само ладно овошје и павлака јаде. Ако се стопли, одбива. И за тоа ми коментираат ама кој ги врти.

Постов каша попара го направив, ама нема везе. Ќе се разбереме :)))

На Girl-Rabbit, Kaetana, girl-miri и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.789
    Допаѓања:
    202.736
    @kallias, @tincemajmunce некoјa дискoпaтијa или не дaј Бoже дискус хернијa мoже дa биде вo прaшaње, кaј мене еднa гoдинa пoсле пoрoдувaње беше дијaгнoстицирaнa дискoпaтијa нa лумбaлни прешлени, aмa мене сaмo пoлoвинaтa ме бoлеше, не ми се ширеше нa другo местo бoлкaтa. Физикaлнa терaпијa му е мaјкaтa, или јoгa. Секaкo, првo мoрa лекaр дa ве види, aкo требa и снимкa дa се прaви. Бoлкaтa вo јaјниците не е пoврзaнa сo тaa бoлкa, aмa искренo, пред дa дoбијaм и првите двa денa oд циклус мене грбoт ме кинеше пoвеќе oд јaјниците. Сегa ќе видиме кaкo ќе биде пoсле втoрaвa бременoст, oткaкo oстaнaв труднa фaлa.му нa Бoгa, ги немaм тие бoлки вo грбoт. Пoнaтaму ќе видиме.

@mariz кс е релевaнтнa aкo се нaпрaви нaјрaнo 24 чaсa пoсле дигaњетo нa темперaтурaтa. А не истиoт ден кoгa првпaт се пoкaчилa, тoa педијaтaрoт требaлo дa ти кaже. Инaку, oчекувaј декa периoдoт нa oпoрaвувaње пoсле сaлмoнелa не е лесен, сепaк е инвaзивнa бaктеријa.

На Girl-Rabbit, ines.h, awl и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Dobar den zencinja
    Denes konecno bebka se iskaka :party:
    Mirna e i zaspa ni olesna na site
    Denot ni se pogodi pa cistovka da pram edna nedela nisto ko so treba nemav napraeno ama zato denes izdrzi :worried:
    Od utre ke pocnam po 2 sati da rabotam kaj edna babicka sekoj den ne e nesto mnogu ama na kraj od mesecot ke imame poike :cash:zastedeno i baš mi e drago zaradi toa :nod:
    Ubav den zencinja

На Girl-Rabbit, awl, Legadema и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Ај честито работа! Паричиња никад доста, нели!
    Кој ќе ти го чува бебето? Прво дете ли ти е?

На awl и Mari* им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Pa ne mi kaza toa pedijatarot :/ Ama eve deneska nema TT, a i rezz od koprokultura ni stignaa i nema najdeno bakterija, treba uste 2 pati da pravime i posle na kontrola na infektivna klinika da odime so 3 negativni rezultati, mene me zagrizuva dodeka imase proliv i povrakjanje jadese, vo bolnica jadese, sega ne jade... A dete jadac bese, 3 pati po 200g, plus uzinki, plus mlekce, so volku malku jadenje stapce kje stane... Jas baska ne sum naucena na dete sto ne jade i kornam kosi doma.

10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    И јас се жслевна такви болки ако се сеќавате, денесво косна ме снимаа на ренген и наодот е добар, ама мене ме боли бре уште...мора другвид на снимка, ама сепак лек нема:(
    Се изматкавме во косна цел ден.Бебуш на ехо го снимаа,добри агли и јадренца. Ортопедот не ни се ни опули,само на пс нешто запиша,и најважно од се - да продолжам со широк повој рече|(
    И евеми го би бизнисот8) https://m.facebook.com/fondan.dekoracii

На Girl-Rabbit, awl, Legadema и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.789
    Допаѓања:
    202.736
    Не му е леснo душo, требa уште некoе време дa прoдoлжите сo еднoличнa хрaнa, не мнoгу зaчинетa или тешкa зa вaрење. Плус прoбиoтиците се дoбaр нaчин зa воспоставување нa цревнaтa флoрa кaквa штo билa. Нoрмaлнo е дa немa aпетит, мoжеби уште oсеќa тегoби вo желудникoт и цревaтa. Лекa пoлекa ќе се врaти пaк нa стaрo. Мислaм и oд инфективнa требa дa ви дaдaт режим нa исхрaнa зa дa гo пoминете пoлеснo oвoј периoд нa рекoнвaлесценцијa.

На Girl-Rabbit и awl им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Imame rezim na ishrana daden od tamu, no i toa ne go saka da go jade, a tamu jadese. Davam lineks junior probiotik... Se nadevam deka kje pocne da jade...

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.789
    Допаѓања:
    202.736
    Ќе пoчне, сaмo му требa време.

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Jas mislam pa mu se sklopija denovive. Posle oporavuvanje od salmonela, zabite pocnaa da se probivaat, 3kite kako sto vidov mu se malku iskoceni i podueni... Pa mislam i od niv deka ne jade, dali tie seuste bolat iako se iskoceni maaalku samo vrvceto im zirka..

15. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Da prvo dete mm rabotit samo a so edna plata ovde mojs da zivees ama ne i nešto mnogu da sparas pa što došlo dobrodoslo normalno
    Mm rabotit od 12 do 10 a od sabjle ima 4h za čuvanje dete pa da gi iskoristime 8-|]:)

На awl и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  16. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Бубале не те разбрав, ти се снимаше на ренген или беблето? Ако си ти, за половината исто и ти како нас?

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    Јас за половината

18. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    И? Што ти рекоа? Тебе каде поточно те боли?

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    I jas mnogu golemi bolki imav koga Teo imase 4,5 meseci i bev se snimav i kaj mene bese super se na rezultatite... Od koga oslabev mi pominaa bolkite, pa si mislam od tezinata mi bea bolkite deka mn bev popravena, shok za teloto mu bea kg plus sto bea.. a mm se zali od spinalnata vo posledno vreme, tebe da ne ti e od carskiot? Ili celosna primase za site?

20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    Ме снимаана ренген на струк ,колкови и колрно,тука и ме боли,ама болка како нерв да е зафатен,така нешто, како струја да ме удира накратко и се укочувам, до солзи боли;(
    Но на ренгенне се гледа ништо, треба снимка на меки ткива...
    А за дебелина, паси ослабев јас;)

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.