Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.471
    Допаѓања:
    22.692
    Добро утро мајки,
    Некое тапа расположење одсабајле ко понеделник да ми е..И на некој начин е,нели после еден ден дома..
    Па одсабајле и се фативме за гуша со маж.Еве го,прака сеа по вибер стикери..
    Ја тегнам некое топло нес,поише го лигавам да не мислам на повраќаници.
    Дете ми фати стомачен вирус еден ден,нареднито го пројде само со двопек,јаболче и „меше ме боли„.Денес подобар ама дома го оставив.
    На моменти си мислам дека е прав момент дојден да барам нова работа,ама детево и боловања и нова работа не иде рака под рака, нели?! Овде единствено што ме задржува се боледувања и одмори без проблем...
    Маж вика да си размислам како сакам,па може и дома да сис едам ако сакам,неговата плата ни е повеќе од доволна.Ама неможам така.Ми треба простор само за себе,работа и професионално докажување.
    ..и да не заборавам! ми се јаде тиква печена ммм....
    Све измешав,како ми врват мислите,така ви пишувам..Глава каша-попара,па таков и постот ;)
    :hug:

На tincemajmunce, eli25, Girl-Rabbit и 15 други им се допаѓа ова.
  2. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.645
    Допаѓања:
    8.383
    Dobar den od mene:)
    Jas pravec rabota. Ke vidam sto sonce ke me ogree sega. Teski pacienti imame, a koleskata mi smrkase vcera nesto.I vikam da ne se razbolis za posledniot den, posle e slobodna. Vika ako te ostavam sama ke sednes da places, pa i ne e daleku od vistinata... bogami ke si plakam:^)
    Ako ne dojde ke stavam samo infuziite i apcinjata, za drugoto ne mi e galje.
    Jas so nov telefon zatoa pisuvam latinica, treba da go opravam. Go smeniv Samsungot, i sega dodeka se snajdam tesko ide,3 dena si stoese vo kuptija. Sega konecno go vkluciv.

Izvinuvanje do moderatorite za latinicata:hai:

So sinko sme na standart doza guskanje pred bilo kakva razdelba. Porano placese koga go ostavam vo gradinka, sega me guska samo, mnogu me izbacuva vo obrazite i celoto i jas isto, pa si pratime baknezi na daleko i si posakame ubav den i viel spaß:inlove:

Dusa mila, sega e vo faza da redime zaedno slozuvalki l, a go ucam da boi, oti do dega samo skrtase po listovite.

Drugo ne znam dali pisav deka imav problemi so zadrska na urinata, a i muskulite vo karlicata mi bea mnogu popusteni posle poragajot. Na preporaka na urolog si kupiv tegovi i se obiduvam redovno da gi koristam i ima podobruvanje.Toa se kegelovi vezbi so tegovi. I za vreme na keks osekam deka sum poveke stegnata tamu dolu:wasntme:

Ajde da se odjavam recisi stasav na rabota. Da izdrzam uste nekoj den pa imam odmor(y)

На Ano, tincemajmunce, galapce и 20 други им се допаѓа ова.
  3. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Добра вечер и од нас

Се дружиме со Могли,не и се спиело и ќе го чекала тато да го изненади :wasntme:
    Мали не си го ремети редот за спиење :inlove: се буди малку почесто ама ништо сериозно

Денес од сабајле по доктори :doh: бев кај мојот матичен да ми препише нешто за да ми се смири кашлицата
    Успат ја прегледаа и Могли и тие ми рекоа нема ништо :^)
    Дете нема шлајмови,носе растечено нити црвено грло,гради чисти ко солза а не може да зборува и кашла страшно некако,се слуша како некое куче :@ има и температура
    Чудно и нереална проценкава на докториве дека нема буквално ништо :envy:
    И давам мукосовлан,незнам по која логика ни го дадоа кога е за шлајм кој го нема :|
    И капвал кој е за да се смири кашлицата а не и помага воопшто
    А плус на се то температура 5 дена :@
    Така се изнервирав уште од сабајле,уште повеќе ко се сетив дека до следна година пролет ќе ни се повторува приказнава

Толку бев нервозна што не излеговме никаде :(
    Могли помина еден час и половина кај нејзината најдобра другарка (баба која има 72 години :^) ) ама ова мое дете ја сака премногу и обратно и си се дружат секој ден :$
    Мене ми годи малку одмор па не се противам на другарството :D
    Нејсе кога си дојде дома изрази желба да сече и лепе ама ме избрка од собата дека била голема и можела сама :wasntme:
    Јас по луда ја оставив некои 10тина минути :worried:
    Кога влегов вдетска има што да видам :o
    Имаше две прцлиња и од едното ни пола не останало 8-| мајмунот нема едно увце и мечката подстрижена :tmi:
    Умрев од мака заради косата ;( има уште ама некои 10цм ојдоа
    Послушав дете од 3 год да го ставам само :headbang:
    Маки бе...

Мали умен на мајка добар е
    Дај му моркови,јаболка и краставички и цел ден тишина
    Само да грицка нешто (heidy) среќа па тој е со недостаток на луди идеи,иначе тешко мене ќе беше

Си изнапишав маките и сеа да поучам малку тестови :mm:

Добра ноќ :hai:

На Sanja1105, Ano, karibian и 29 други им се допаѓа ова.
  4. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Добро вечер друштво :hai:

Деновиве бев зафатена со една серија па затоа ме немаше да пишувам :)
    Не дека ве интересира ама ајде да си кажам :D
    А, и времето како ми се погоди само за чаеви, филмови и кебиња.
    Дождот абер нема да престане.

Денес ден со обврски.
    Три пати излегував од дома со чадор :worried:
    Првиот пат не ми се исплаќаше со кола, близу ми се виде. Вториот, мм и синко ми ја земаа, третиот уште не беа вратени ]:)

Почнав на курс за јазик.
    Да не седам вака, ќе ми треба за државјанство, а и ќе научам нешто плус.
    Денес имаше и состанок во градинката, избравме кој ќе не претставува од родителите, зборувавме за активностите на децата итн.

Туку, дете не е арно.
    Оваа недела седи дома.
    Почна со температура (3 дена) носето течеше како чешма за на крај да почне со кашлање :envy:
    Го мразам овој период од годината.

Бев да закажувам прегледи за дете, замислете за едното ехо имаше место за ноември 2020 :fubar:
    Среќа во несреќа додека уште зборевме со таа како е можно, некој во тој момент откажал термин и излезе кај неа на компјутер па ајде одма закажав околу нова година.

Мирна ноќ мајки.
    Побрзо опоравување на болните дечиња :hug:

Последна измена: 24 октомври 2019
    На Ano, tincemajmunce, galapce и 20 други им се допаѓа ова.
  5. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Добро утро !
    90297DA1-01E2-49D9-91D2-581BD032A86C.jpeg

Станата од 6 и пол, а дури сега стигнав кафе да испијам.
    Бебе не разбуди, викаше “тате,тате” за да го разбуди татко и, небаре знае дека пак касни за на работа.
    Маж ми има аларм доволно гласен за да ја разбуди комшивката 200м оддалечена од нас, ама он не го слуша за жива глава и секој ден касни за на работа.
    Така, бебе стана свежо пошо синоќа си легнала во 8, не ме дочека ни од работа да дојдам :(
    Се разбуди синоќа кон 3 се виткаше и прдеше цело време, се вртеше по спална и од радост што сум до неа едно 20пати ми викна “мамооо” чисто ради сигурност дали сум тука до неа(fingers)
    Ама си заспа слатко сега во 7:30, а јас останав дежурна.
    И сега сум ко зомби.
    Згора на се сум до 9 вечер на работа, а викендов праиме попис па ќе главам по цел ден... и сабота и недела :(
    Барем на раат од сабајле спружив алишта,собрав вчерашните,избришав прашина,со метлата поминав ко мачка со опашка,стаив на бебе тарана за доручек, и таман седнав да ги здиплам алиштата се раскенка и еве ја ми дреме во раце.
    Ако,и да стане сега битно работата по дома ми е завршена, имаме време за игри и гушкање.
    Леле, се научила сега да ми го подава телефонот и вика”мама, кааацее каааце” а тоа значи да и ја пуштам “како каже куца”:D
    Многу мразам што излегува дека си го погазувам зборот, дека нема да и давам телефон ни под разно!
    Ама баба и ја научила така, и пушта кога јас сум на работа со изговор дека само така може да и смени пелена. Што е точно, она одма почнува да хистерише кога треба да ја соблечам... ама стварно неќам да се учи со телефонот:(
    Дури нервоза ми покажа сабајле затоа што не и го дадов.
    Играчките не и задржуваат внимание па по цел ден е надвор.
    Ич неќам да мислам што ќе биде кога ќе залади, ќе скренеме дома :|
    Ми фали малку инспирација за нови игри, треба да ја подновам со нови играчки, белким ќе го заборави јутјубот :|

Толку од мене, да ја понишкам госпожата уште малку па да станам да џогирам...
    Имајте убав ден

На Kaetana, tincemajmunce, galapce и 21 други им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    109.999
    Ај добро утро!

Од вчера ме држи бесот со колешката што ме извади од такт, ама не и покажувам и кажувам ништо, земав слушалки, на уши, работам а она нека крши глава. Ми се темни од неа, ми се темни. Такво неспособно створење, такво глупаво човече, незаинтересирано, летаргично, апатично, жал ми е што како жена треба тоа да го кажам за жена, ама така е. Молчам бидејќи рани фамилија од оваа плата, има 2 деца, иначе досега ќе беше отидена на дисциплинска. Од такви како неа ние административците важиме за мрзеливи, клати врата зимај плата, неработници. По муабетот се гледа колку сум и наапана, нели?

9 е а јас 5тиот предмет го фаќам, работа преку глава, дојдоа да ми ургираат за уште 1, ма уште 2, уствари 3, а имам и уште 6 кутии по 14 предмета за средување за распределување работа... Разбравте нешто од тоа што кажав? Ни јас! Се на се имам доста работа па затоа од сабајле да поздравам и да се фатам за работа, ќе биде ова долг ден.

Денес после работа 1 роденден, утре на пладне втор роденден, недела после пладне уште 1 роденден. Имаш ли вишак пари за поклони, давај! Дел поклони купив вчера, уште букетите и да ги дополнам поклоните, па ќе пакувам брзински после работа. Вечер и вежбање имам, ама не откажувам, ми се оди, многу испуштив месецов и по казна маж ќе плаќа следниот месец.

Ајде да привршувам оти имам многу работа, убав ден!

На Sanja1105, Kaetana, tincemajmunce и 16 други им се допаѓа ова.
  7. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Добар ден и од мене :)
    Пијам кафе а бебе спие во раце.
    Имам дома за средување ама прво малку да се опуштам.

Сабајле се успав и се на трчање беше, па маж и подзакасни на работа па криво ми падна зошто заради моето спиење имаше малку напната атмосфера.

Никако да се навикнам да станувам рано(facepalm) ми се спие, а и спијам не дека не, 8 саата како ништо :$ морам да го сменам тоа.

Некој погоре пиша за играчки, јас тоа го правев пред некое време, пола ги испофрлав и сега си играат со коцки и по некоја количка, се на се една кутија само. И многу ми е полесно а и посредено дома.
    Во план сум да земам играчките да ги измијам зошто бебево кандида има во уста а се пика (facepalm)ја миев со сода прееска па се исчисти малку, после пак ќе пробам.

Ми требаат пижами за големиот, некои подебелки. Цело време спие во тренерки :D не за друго, не ги носи никаде па викам да не седат така:)
    Ама ќе оди на спиење кај баба па нека има некои штосни да се радува 8)

Тоа е мајки, имајте убав ден :*

На Kaetana, tincemajmunce, eli25 и 16 други им се допаѓа ова.
  8. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Мајки сте биле ли во Грин вилиџ кафеанче ресторанче како да го наречам после Драчево. Некој искуство со мали деца?

9. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Majki dajte predlog za vikend vo noemvri vo mk, hotel, vila no da ne e preskapo.

10. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    @Chanell* си и го украла на Иренка аватарот, ме збуни ]:)
    И што е ова нештиркано миленце :o колку ли мразам вештачко цвеќе |(
    Све ти приметив, бебе ми спие и вишак време имам, сори не е до тебе :tmi:
    Фала за кафето, ете може да почнеме и тука да постираме што пиеме, ако и успееме да пиеме де, порано во 40ката беше ритуал да шлапнеш филџанот :coffee:
    На здравје!

Добар ден мајки :sun:

Сончко си грее, ама почна да покажува забите, под сенка е мрзарник :shake:
    Доаѓа права есен (tumbleweed)
    Прееска седиме со бебе под цреша и на секоја минута ми паѓаше по едно ливче на глава, каде и да е ќе бидам голи дрвцата, колку ли тажно ми изгледа сето тоа..
    Точно, не сакам ич есен, кажав веќе :D

Од сабајле сите ритуали ги поминавме, се протече со нормален тек, дури успеавме и два пати да тркнеме до продавница, па и две Киндер јајца си заработи бебе.
    Едното јас му го купив, а другото го доби за поклон од една баба :angel:

Инаку до продавница обавезно бебе си вози онаква пластична количка на буткање. Па обавезно си става по некое играче и така идеме и се враќаме. Од вчера има нова љубов за шетање, едно мое маче од детството, љубов му е, со него веќе 3пати си заспива и сегде го шета :inlove:
    1572005630878.jpg

Колку порано повеќе вределе играчкиве, а пак за нивниот квалитет нема збор. Маче е старо преку 30г и уште е лично :angel:

Со продавачката, која патем го викаше магаре (facepalm) оддамна се добри другари, ама и она престана да го вика магаре :D
    Штом влезе во продавница одма ѕирка да види дали е она, одма и подава рака за да ја поздрави и нормално одма иде јајце да си земе и одма целиот озарен накај неа прави иииииии и и го покажува јајцето :inlove:
    На идење обавезно чао и вика, мафта и дури и она не му возврати не си иде :)

Жената е ко муж, многу вика, гласна и бучна е, трапава и габаритна, до сега едно 10души у мое присуство и кажале да не му се понаша така на бебе мое, да не вика бидејќи го плаши :^)
    А реално ич не се понаша, она си е таков тип и она магаре она го кажува од милост. Мене па ми се свиѓа повеќе таков однос, него ли она "лелеее убав он на тета, срце си, душичка.. " па тоа пропратено со пискав глас, јас таквите ич не ги можам, а гледам и бебево све е на мене у тој поглед :tmi:
    Може па дека и јас не сум тип кој се лигави, па затоа е тоа така :tmi:

Сега треба да сум по невеста или чек у Матично, ама јас нели не идам на свадба. Едно 10пати и кажав на мајка дека не ми е изводливо да идам и пак и пак вчера до последно разработуваше стратегии како да сме се појавеле барем 1ч.
    Секако не ме убеди, категорична сум дека бебе не мкнам по свадби. Единствениот кој може да го чува и бебе да се излаже да поседи 2ч без да рика, е многу далеку од ресторанот, не е никако изводливо и тоа е..
    Јас уствари ич не се припотресувам, не ми се ни иде, а мајка се замара со она што ќе кажат другите (facepalm)
    Јас и реков дека они нема ни да приметат дека не сум била таму :rofl:
    Па како што се шворц - 2порции или 30е мислам топ ќе им дојде, поклон секако истиот им е, та со нас, та без нас, оштетени не се никако :lol:

Прееска кршев и оревчиња, треба благо да правам, у недела моите слават Петковден :inlove:
    Утре ќе правам фета бомбици и тоа е таа помош од мене, толку можам :)
    Па и зборењето на мајка да не се форсираат со спремање вроди со плод, фала богу :whew:
    Со години и зборам дека многу спрема, дека се е убаво ама веќе не може со тоа темпо, дека она ниту една слава не осети, ниту па татко ми. Цела недела пред спрема, чисти се преморува, дента све у трчање, и цела недела по слава душа вади за да се сортира. Епа не е фер, славата е за убаво, а не да се покажеш што знаеш, уствари она ако не се покажела не знам кој друг се покажал :smirk:
    Па така испооткачи и месење, тегнење, сецкање и дробење, ич нема да и дојде поскромно, ќе има пак доста за јадење, ама голем дел купено :)

Јас оваа година нема да можам ни тањири да наредам, кај со бебево, поарно дома да седиме и да не скршиме ништо :D
    Ваљда само како гости ќе си појдеме вечерта :smirk:

Друго, мм решил да вложи само у еден бизнис, со тоа што едниот го стави у продажба :worried:
    Повеќе физички не е возможно да ги одржува двата, ниту може да постаса секаде каде треба, со тоа и губи, ако ништо друго нервите се при крај. Светко си го отпеа своето, не може да се посвети како некогаш, си има години, доста е, многу е и тоа што чепка и припомага..
    За мене таму работа нема :doh:
    Заинтересирани има за купување, односно нели не е така едноставно да искешираш само, ама мене страв у петици. Ич бе немам гз за големи промени, а ич не бев ваква, каде ми отиде амбициозноста еве не знам :|

Можеби бебе на пролет ќе го пуштам у градинка, ако не е пролет есен ќе е сигурно, па од сега се мислам што ќе правам.
    Да запишам некој курс, усовршување или што и да е со учење, стварно ќе се погубам у книгите. Сум изгубила секаква навика за учење, мислам сега некој да ми даде нешто да учам паника ќе ме фати и ќе рикнам да плачам :tmi:
    Епа да барам работа, ама и тоа дури се навикнам има душа да ми испадне. Сум изгубила осет и навика на секакви работни односи и рокови, задолженија. Како бе ќе доседам 8ч на работно место секој ден :worried:
    За нигде не сум :(
    Ај може ќе ни успеат плановите со мм, па ќе се отвори работна позиција баш како за мене (fingers)
    И јаооооо ќе бидам газдарица, богами ќе ме личи, уствари мене не ме ни личи за подолна работна позиција :makeup:
    (facepalm)
    Нешто ќе се најде да се прави и ствара, имам време ќе размислам и ќе се определам, па и да згрешам мое ќе си е :)

Пред некој ден мм ме праша дали сакам да продадеме се што имаме и да тргнеме у "бел свет" 8-|
    Одма реков ајде, ама она "бел" он стварно мислел на бел, рече да сме нашле работа на Аљаска и да си живееме у некоја изолирана колиба со 10кучиња кои ќе не влечат на санки (facepalm)
    Ќе му забранам да гледа Дискавери некое време!

Отидов да чистам оревчиња и да јадам тост :hai:

Убав ден :hug:

На Feodora, karibian, 24.07 и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    @emkaemka Јас па обожавам вештачко цвеќе ^_^
    А за миленцето, да ми простиш, ама штиркано беше пред два дена, и за овие два дена колку што бебе успеа да го извлече и џитне на земја, арно што е уште читаво 8-| влече и вазна и цвеќе и фрла по земја, ама не ми се остава гола масичката а ова ми е најомилено па си го остаив такво.
    Ама ме обрука сеа, па вечер ќе го напраам рамно даска и утре доказ со слика ќе ставам:D
    Јас немам толку прецизно око:(
    Ова ми е поклон од свеки, од нејзината свеки е рачно правено и колку и да е старинско мене ми е преубаво:inlove:

На 24.07, Mari*, slavica999 и 13 други им се допаѓа ова.
  12. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Се ти е простено :hug: :D

Просто е, тргни клуб масата и ни штиркање, ни бутур ќе ти треба, мојата заврши на таван :smirk:
    А на големата маса спешал купив чаршав, покрај 10други што ги имам дома и покрај сушара што нема да бара пегла, оно он ипак бара, ама не е страшно и вака да си седи :lol:
    Иначе стакло има и така ми седеше претежно, ама многу прашина ми збира, па вака као почисто стои :tmi:
    А блиска пак ме просветли дека можам мушама да ставам, имало некои фенси, ама никако да ми текне да ѕирнам и тоа :lol:

Мајка се погрижи у чеиз и милиња да имам, уствари ја и јамболија си донесов :rofl:

Бебе ти е стварно мирно чим дозволува вазна да седи на маса :inlove: кај мене се тоа ќе биде сол 8)

Пратив маж на свадба :makeup:
    Го испеглав, дотерав и му кажав да биде примерен у моја породица 8)

Се испоизненадив како прифати да иде на свадба, па и сам, ич не е тој тип, не е тип ниту да игра, ниту пиење го занима, друштвото го знае кое би било, па и тоа не му е по ќеиф..
    И така дури чистам ореви ми светна, избега бе он, ќе требаше да се занимава со бебе дури јас правам торта, па одбра да си се одмара у маса :|

Бебе чим не е тука татко му е бајче, со него е немогуча мисија, па еве си јаде оревчиња и прави ботчиња :angel:

Правам благо..

На 24.07, tincemajmunce, Mari* и 12 други им се допаѓа ова.
  13. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    не е проблем толку работата и платата туку можноста да си земаш породилно и да си седиш дома. Па отом потом работа плата докажување усовршување унапредување и такве ствари.

Добар ден од мене,не знам дал е утро или ден ама иако е почеток на денот не можам ич да функционирам. :^) легнав во 12 ноќеска станав во 5 за да цица бебе и тамам радосна сме сврзале 5 саата сон ете го тој: еднаш стана во 5 таман заспав ете го пак во 6 па пак во 7 па во 8... Е веќе ми се скрати здравјето. Од 24 часа дали 4-5 спијам. ;( Тешко е додека да помине сонот наутро додека да се расонам. После се поднесува некако.
    Иде најдосадната работа: облеката. Една тура переш Една пружуваш една диплиш. И ми се чини ко ништо друго да немам за работа секој ден тоа е.
    Синко оздраве што ли му беше не знам. Една ден со тт другата ништо, антибиотик демек грлото ама заборавив вчера на контрола да појдеме :( еден памет за што побрзо.
    Кафе испиено бебе цица со намера да заспие а големиот чачка на компјутер,денес не е нашколо било ден за одмор а компјутерот за одмор служел.
    Одам да видам што можам од обврски да завршам иако не ми се мрда некако.
    Поздрав имајте пријатен ден.

На tincemajmunce, Girl-Rabbit, Coco31 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903

15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    @kikin сакам и јас чаршафи, затоа имам 10тина, ама ич нејќам да ги пеглам и штиркам :( уствари сакав некогаш, ама сега ич до ич не ме исполнува таа работа, а и време се нема :smirk:
    Те го, не личи на непеглан нели 8-|
    1572096821239.jpg

Уште ја чекам @Chanell* со слика (waiting)

Кога сум тука..
    Добар ден мајки :hai:

Пола сабајле правев фета бомбици, односно филот го правев, сега се лади, па да ги оформувам.
    А другата половина правев фриз на мајка за свадба или и ставав витлери :worried: како ли ќе искочи кој знае, се мислам многу пена и ставив и се ќе е тоа фино сплескано и закоравено :tmi:
    Наскоро ќе дознаам :sweat:

Вчера бидна до негде тортата, пандишпан испечен, фино испадна, филот прсти да излижеш, еве сега чоколадната глазура да ја направам и шлапнам :^:
    Мајка ми донесе од нејзините колачи што ги правела, се изнатупанив :inlove:
    Утре ќе ми остане само прасе да јадам :D

Ќе пишував повеќе, ми текна и што, ама поарно да плескам тоа што треба дури спие бебе, па после да мериме улици :hai:

Убав ден :hug:

На 24.07, tincemajmunce, Mari* и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    IMG_20191026_162648.jpg
    Додека мала спие јас вака саботно

Последна измена: 26 октомври 2019
    На Kaetana, Gaga.sk, 24.07 и 16 други им се допаѓа ова.
  17. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Здраво мајки:) Додека дете игра со дедо,мм спие ,јас си напраив едно кафе и си го пијам на раат . Денес од сабајле го фативме сонцето прошетавме малце со дете ,навракање купивме сликовници и накај дома на попладневна дремка право .Па дури он спиеше јас машина имав за пружање, па после еден брзинскир Ручек за дете лосос со батат на брзински и за чудо се изеде ,дете мое иначе многу слабо скоро ич не јаде риба и месо ама денес сум го погодила во арните па се си излапка :party: Времево е преубаво ама мислам дека е време да залади малце, од ова топло ладно сабајле навечер од настинки неможеме да се опраиме никако. Друго ново нема ништо што да се каже се некако едно те исто се вртиме во круг .
    @emkaemka и ние истото маче го имаме од мм кога бил мал и дете си игра со него ептен :)
    Среќна слава на сите што слават Св.Петка :)
    Убав викенд :f:

На Kaetana, Feodora, 24.07 и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    @emkaemka Ќе ме почекаш.
    Бебе ми повраќаше синоќа, па со некоја безвезална тт, во 24 часа само 3 спиев, згора на се од сабајле од 9 до вечер сум на работа...
    Крш ден!
    Ни можам со неа да бидам, не јаде а јас не сум до неа да и понудам да цица... :u:
    та до чаршавот ми дошло мислиш! :envy:

Така грдо се чуствувам, мислам се распаѓам на милијарда парчиња.
    Ако почнам да пишувам и да објаснувам нема да можам да допишам....
    Ужасно ми е.

На 24.07, tincemajmunce, Mari* и 8 други им се допаѓа ова.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    :hug: :hug:
    Дечиња, мечиња ќе се разболуваат, ќе оздрават за час.
    Побрзо да мине!

На 24.07, tincemajmunce, mal.ecka и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    @emkaemka :hug::hug:

Пред некоја недела “по грешка” ја најдов @TeddyGrey на инста а сеа и тебе Емке...
    Ама стварно бе случајно ми излегувате, ми се потрефува коа барам некој со тоа име и ооооп, благодарение на сликите во с.к ве препознавам :$

На 24.07, mal.ecka, elcezelce и 4 други им се допаѓа ова.