Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Zdravo majki :) Gledam zboruvate za bolki vo polovinata i ist slucaj bev i jas prvite meseci nemozev od krevet da stanam i znam toa e posledica od spinalnata i za zal kaj nekoi sto gi znam trae so godini :(
    Za toa sto nejade nisto sinko ke si puknam od maka pa i jas nejadam pokraj nego. Sabalje svekrva mi banica edna so zelka i druga so spanak pravese i taman se izraduvav ke probam moze ke kasne malku, probuvam taa so spanak luta (facepalm) Pogreska stavila luti pipercinja namesto blagi pa fino lepo si stanav i jas od masa :doh: Mu napraviv toa Fritolino i samo 2 laz pa ajde tarana so kiselo mlekce, pocna da pluka i cicase zaspa i sea oriz so zelencuk ne go ni proba :( Mu rastat trojkite i se maci epten pa mozebi e do toa :?:
    Lele jas od utre turbo so gosti pa vo petok spremame devojacko na drugarka (vooedno ona mene starosvatica i sea jas nea :)) i sabota ili nedela resivme trgame za Gr i tamu da barame smestaj resil mm :whew:
    Tuku me interesira kako trgate navecer i se stiga rano, a vo smestaj primaat posle 1h ? :?: Se mislam koe vreme da trgneme maliot ic nesaka da se vozi i ke bide sto ke bide :drunk::headbang:

На Girl-Rabbit и Mari* им се допаѓа ова.
  2. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Мила не си единствена со нервози за јадење. Мојов од нигде никаде пред 6 дена почна да повраќа по еднаш дневно после ручек. Прво сакав да го носам на прошетка до Пантелејмон но само што стигнавме во Нерези црева истури во кола. Мислев дека мм зезнал еабота со пумпање на гуми пред одмор. Наредните 3 дена дома ми повраќаше после ручек. Па го носев петокот на педијатар. Му земаа крв, крвна слика добра. Ми рекоа му се надразнил желудникот од храна (му давав неколку дена зеленчукови каши и месни готови каши- исти како на одмор). Па ајде на полесна храна компир, ориз, морков, кисело млеко, јогурт и леб. Едвај да му дадам нешто да касне. Се е со молење. Деновите кога повраќаше беше без температура, весел, расположен освен саботата кога поврати последно и беше омалаксан сабајлето. Ми препорача педијатарката смекта прашок да давам (не знам @mariz дали смее Тео да пие но помага многу-исконсултирај се), пробиотик и на своја рака дадов електролити. Среќа па сакаше да ги пие. Еве вчера и денес е подобар.Ама искрено не знам што бидна. Се си мислам од забите е. Втора 4ка доле вади а и останатите 4ки и 3ки се подуени. Ова молењево за јадење трае откако проби првата 4ка пред 2-3 недели. Кенка ако не е по негово, тегне уши-не дава да му ги избришам после бањање и згора на се го искасале комарци на три места на едното уво, на нога и око. Цела ноќ не е спиен убаво го чешаат убодите а увото му беше врело, отечено и жар црвено. Го мачкав со кама гел ама џабе. Не помогна.Сега се мислам да му земам пудра за сипаници да не го чешаат убодите.
    И затоа и не сум пишала во темава а ве читам редовно. Чат-пат ќе пишам нешто по други теми и се викам ај после ќе пишам во мајчински но тоа после е резервирано за синко :D

Последна измена: 18 јули 2016
    На Kaetana, Mari* и mariz им се допаѓа ова.
  3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Истата болка е и кај мене, како струја да ме дрма и болиииии, уффф на моменти не се издржува.
    Утре ќе одам и јас да се снимам па да видиме како е кај мене, што ќе каже и докторот :(
    Да редактирам,
    и во мојот случај и во твојот мислам дека физиотерапии ќе треба, масажи, ако е некој нерв, 99% сум сигурна дека физиотерапии ќе ми пише да правам, ама сепак мора да ме види прво доктор па после се останато.

4. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Ај кусо да не бидам, да се пријавам и јас со болки во половината! Додуша јас и од порано си имав проблеми ама сега се посилни се болките, ама што да се прави, стиснеш заби, стркалаш некоја солза и пак носиш бебе, пружаш алишта, миеш садови....кога нема кој, мораш сам!

На Kaetana, Mari* и tincemajmunce им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Abe ne bev i jas ekstremno debela, ama si vikam da ne smetaa tie kg plus. A inaku super si ti, no bolkava sto ja opisuvas ne bese do tolku ekstremna kaj mene, kaj mene vo odenje, sednuvanje, me fakjase prvo kaj kolkot i od kaj kolkot mi odese vo kicma i ni sedni, ni stani taka ukocena si bev so jaka bolka kako bodenje so noz dodeka ne me pustese... Kako me fatese taka si ostanuvav nekoe vreme :D Srekja od nigde nikade si se izgubi taka sama bolkata...

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Jas deneska zemav eden sirup na dr.theiss i da ti kazam izgleda mu otvori apetit. Prespa do kaj 4, stana i pocna da kenka da place i nestrplivo da ceka za jadenje, mu dadov da jade oriz so morkov, kromid i spanakj malku i mav napravi, pa za 10 min si povrati, ama malku... Kje vidime od utre kako kje bide, dali e od sirupot podobruvanjeto ili pak pocna da mu bara sam organizmot hrana...

На awl, Miss.Sweet и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  7. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Ax majki ziva da he sum ax sto me snajde, sin mi se udri silno od ivicata na fiokata go kujnata, trcese kako I sekogas I jas otvaram da zemam lazica I vo istiot moment toj istrca I pravo vo celoto, NAD desnoto oko potocno she ubi, mislam deeka celoto toa my vleze vnatre I za sekunda ama odma she izdigna djumka I to a epten golem a, leleee se stresov koga go vidov srce mi zastana ne mozev vozduh da zemam mi she slosi, places sirot mnogu,srekja mm bese doma I toj e mnogu priseben odma zema vo kesa stavi led I my drzese taka edno 20 min.a jas mrtovec axxx uste mi e loso lugje i prestana da place vika he go boli vekje, ama za sekoj slucaj go odvede mm go bolnica da go vidi doktor I da mu snimaat glava ne daj boze da ne dojde do vnatresno krvarenje, axx uste se tresam, povekje of djumkata takva ogromna vo zivot ne sum videla lelelele vakvo nesto prv pat ni se slucuva edvaj cekam da se javi mm da kaze deka nema nisto vnatresno

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.627
    Допаѓања:
    36.974
    @kallias Брзо да му мине на малиот,се надевам само една гребнатинка е. Инаку,да знаете мајки,за џумки,отоци од удрено,најдобро помага маргарин и сол да асе стави на местото и веднаш делува,а отокот спаѓа.
    @mariz Нема потреба да се нервираш,иако е многу тешко кога дете не јаде. Но,кај вас е со причина,додека му се среди организмот,полека полека ќе внесува храна. И,немој да пишуваш дека Тео нема образи,машала буцко е.
    Син ми значи,доаѓа време за спиење(еве сега)и е неподнослив. Плаче,каса,гризе,се прави што не треба.
    Сакав да прашам,скоро секој ден почна да јаде домати,од нашата градина,и скоро секој ден му доаѓа да јаде јајце,било варено,пржено,со лепче... Да не му е многу,се мислам.
    Добра ноќ од нас мајки...

На Kaetana, Mari* и kallias им се допаѓа ова.
  9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    @LaDyDoLl i. Jas se nadeam deka nisto ne e, sega mi se javi mm mu splanalo djumceto i sega kje go snimaat da sme si na sigurno pa daj boze nisto da ne mu e. Inaku si se ponasa naj normalno, se smeel, si igral, trcal, skokal, axxx ne moze znaci ni minuta da sedi miren, ne mozam da bidam mirna dodeka ne se vratat axx majka pusta da octane kolku li boli za cedoto

На Sunshine_1979 и LaDyDoLl им се допаѓа ова.
  10. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    magnetna e za vakov sluchaj. ako uspeesh da razlikuvash bolka na koska i tkivo, ligament, nerv i sl nemoj da se zrachish na rtg. odma mr baraj si.

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Уффф добро е, нема ништо, се е во ред, надворешно е и веќе нема ни оток, скроз малку му е подуванко, камен од срце ми падна, можам да спијам мирно сега, со душата мамина покрај мене, си нанка маминиот син, срце мамино, ахх душава ме болеше пред некој саат, се осеќав неодговорна, глупава, немоќна, виновна мајка :( :sweat:
    Добра ноќ лепотици |-)

На Eli23, Mi-Ma, Cka и 4 други им се допаѓа ова.
  12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    @kallias dobro e sto minavte so lesno,normalno dase custvuvas taka pa majka si ama kolku da gigledas,pazis ete na site ni se slucuva nekoj incident,samo da ne e poloso :hug:

Ednas i nas ni se sluci taka,kolku ja vnimavav pak mi padna:(seceto mi pukna,placev placev i od strav i od se.
    Gospod da gi cuva da ne bise poloso inaku taka e toa padni stani samo so lesno da bide:*

Eve sme nie:inlove:
    Malata cel den samo trca iga,ja bajnav sega i zaspa.
    Imavme ubav vikend:)moram da se pofalam:Di toa so prodolzenie kako sto kazav:D
    Sabota i nedela bese den za soping i zabava,bevme na muzika site trojca :D
    Denes den za more:sun:ama mama ja zaboravi kremata doma pa si kupivme edna tamu ama nebese nekoja dobra krema pa ne ostavi da gorime malce :wasntme::lol: neli soncajne baravme:D

Otidov da zacistam vo kopatilo pa ke si legnuvam da odmoram:!:mi se spie|-)
    Utre me ceka generalka niz doma(facepalm)3dena sme vlezi bajnajse jadi i spi,pa pak izlezi i pak vo krug:smirk:doma kako nekoja bomba e:lol:ama si pominavme ubavo so ljubavi moi i ljubavkava mala :inlove:

Prijatna vecer na vas mamicki i vasite mali:l:

На ZRNO, tincemajmunce, kallias и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706
    Има, има ама се кријат :D т.е криев се :whew:

На game123 и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Abe bese bucence, on e mnooogu visok i izgleda na slikive kako bucence, a sto znam pa jas naucena so mese, butki mi bese i sega mi e slabicok :D

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Dobar den majki, kako sum se naspala ubavo, sinko kaj baba go ostavivme vcera deka bevme iskoceni so mm :) Vcera me zbudale, a deneska kje vidime kakov kje bide :D Deneska i sestra mi kje dojde i cel den kje sedi kaj mene, pa poopustena kje bidam... Inaku nekade vidov deka @Smizzy se porodila, zivo, zdravo, veselo i samo srekja radost da ti nosi cel zivot... :hug: Ubav den majki :*

На Mari*, girl-miri, Smizzy и 3 други им се допаѓа ова.
  16. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Добро утро и од мене мајки :sun:
    Фала богу еве и јас да најдам време да пишам неколку реда :x
    Синко дома со баба, сигурно ја побудалува, јас на работа, а тата 100% спие. Јас сум во гужви на работа со рокови, чуда.
    Добар ми е синко, последниве три дена кажува некои работи со различен тоналитет дури, ама јас ништо не го разбирам (facepalm) Сака да збори со мене, почнува и разговорот ни е сведен на најразлични крици :D, да не снима некој ќе се гази од смеење. Ноќеска заедно си спиевме, буцето ми заспа, бебушиве некако мирнички не ме клоцаа, па и јас квалитетно се наспав.
    За денес, како и за секој ден не планираме ништо, зашто секогаш кога планираме, плановите ни паѓаат во вода. Али воглавно знаеме - работа, :coffee:, шетање (hollest) и накрај дома си ја отвараме игротеката и играме додека синко не заспие на земја. Всушност вчера се качи :!: сам на кревет и легна. Може веќе ќе знае како треба да прави.
    Имајте убав ден, извинете што ме нема на периоди, ама ветувам ќе се организирам подобро (fingers)

На zuto, SpangeBob, alana и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро мајки.
    Признавам лоша сум, немам навика тука редовно да читам.
    Ме фаќа некоја мрза.
    А и немам сила, дома се трудам повеќе време со малото да поминам, на работа повеќе да сработам и така во круг.
    Некогаш помислувам да напуштам работа и да чувам дете. :?: Ама некогаш само.

П.С. Каде да барам у Ск убава летна количка, ефтина?

Последна измена: 19 јули 2016
    На zuto, M&M, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Во Loko Kroko имаат некој попуст 1800 ден види на нет

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Видов, само црвена има. Не ми се допаѓа. Се што е по дуќаните сум видела преку нет. :D
    Џамбо, пластичарската бил некој скоро?

20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    Добро утро мајки
    Нешто читнав меѓу редови и за паѓање деца сте муабетеле
    Ни моите не останеле покусона таа тема:?:
    Големата неколку пати падната е од спалнауште како бебе...
    Средниот падна од креветче пред првиот роденден, се преврте дете не знам ни како успеа... и од количка се преврти еднаш,застанав пред куќа, го одврзав за да го слезам и се заврти и странично се преврти, живец е само мрда скока бесни... и одма на брза помош го носев,јас паничарка сум голема..
    Најстрашно досега беше изгореницата на син ми, пушти рака на тенџерето на оган и цел ориз кој вриеше му се истури, има исѓзгореница од втор степен на цела подлактица:(