Mnogu losho se osekjav sinokja. Psihichki ne sum dobro. Vchera kako da se osvestiv deka nekolku nedeli a mozhebi i denovi ne delat od slednata operacija. Srce me boli. So mm se ispokaravme kako nikogash do sega. Najverojatno bev nervozna od pomislata za operacija pa se ispokarav za site raboti shto sum gi sobrala vo sebe. Mnogu go navreduvav, mnogu vikav, mnogu plachev. Nemozhev da se smiram.. Dojdov do tema razvod, duri i toj dojde do taa tema. Mnogu mi beshe teshko. Se zatvoriv vo spalna so sin mi go gushnav i plachev najsilno shto mozham. Mislev ke si olesnam. Ama kolku i da placham grutkata vo gradi ke stoi zasekogash. Dojde mm, sedna pred mene. Mi kazha deka i dvajcata sme nervozni od situacijata, deka shto i da si kazheme i kolku i da se karame ne mozheme da promenime nishto. Deka treba da sme zaedno i da sme silni, i deka se ke pomine. Na momenti se chudam kako vednash mozhe da smiri situacija, jas ke plachev cela nokj no nemashe da otidam da razgovarame. Mu kazhav za koi od rabotite shto se sluchuvaa dodeka bev bremena sum luta, i za shto se kaam najmnogu. Mu beshe krivo shto mu gi kazhuvav tie raboti, se gledashe vo ochite. No ne mozhev veke da sobiram, sakav da znae kako se chuvstvuvam. Pak ke prodolzhime so istata pesna, znam. No ete bar nekolku dena ke mi e polesno (se nadevam). Ne gushna silno mene i sin mu, si se teshevme deka se ke bide vo red. Deka Gospod chuva neshto ubavo za sin ni.. Sega sakam da go dobijam datumot za sledna operacija, da se spremam psihichki. Samata pomisla deka odime pak nazad vo bolnica, deka pak odreden period tamu ke zhiveeme, e mnogu teshka.. So Gospod napred ke go prebrodime i ova, ke si go donesam sin mi zdrav i zhiv povtorno doma, i ke bideme ushte eden chekor poblizu do krajot.
@Mariangel нормални се такви испади, секаде ги има.. Само завршницата да биде позитивна, уште поблиски да се осетат сопружниците, да се зајакне односот, дури и здрави се... А во однос на пероидот кој ве следи со синчето, сега е уште поголемо јуначето, ќе издржи храбро тој знаете веќе, вие двајца исто многу влијаете врз него со енергијата која ја зрачите, затоа само смирено, со позитивност, со љубов,ќе издржите заедно!! И не смееш да се обвинуваш себе си мила, ништо од тоашто ТИ си правела или не си направила во бремемоста НЕ е причина за состојбата на син ти!!!!
Девојки кажете некој дуќан за он лајн нарачки ,(од дома не се мрда шо не се мрда ) сакам да си купам фустанче
@mariz точно, се породив, лесно поминав, сега сум мајка х2 да излеземе од болница па ќе видам како ќе се снајдам, може темава на трчање ќе ја прегледувам
Mariangek, koljy za olesnuvanje, i jas pred nekolku dena imav teska vecer, pa ja nacnav temata za razvod sto smetam deka koga se zgusnuvaat odnosite megu dvajca najlesno e toa da se izgovori, sekako milionpati pitesko koga bi se napravilo, ostavi toa problemi dtslno ima, sinko i operacija ti se najbitni sega.
А кој во лутина нд рекол дека ќе се разведе, сите сме рекле. Јас пред некое време озбилна бев дека ќе си идам кај мајка ми па што сака нека биде, ама мм ја претера. Кај мене е љубомлрен на времето што го поминувам на таблет, притоа не сфаќа дека ако он ме анимира, се труди околу нас, ми помага, нема да имам времен за таблет воопшто. Ама мажи не сфаќаат. Мене не ми е тешко ништо, ама ми треба повремено одмор. Ме убива молзењето на два саати, ме убива миењето и стерилизирањето, ама па се радувам на секој покачен храм на бебушко и тука завршува цела нервоза.
Хормони во комбинација со стрес, едноличност, ист дневен распоред убиваат расположение да. Сум пишувала неколку пати за замерки кои сум ги имала и кои сопругот ги имал кон мене. По последната ескалација на настаните за глупост за која сама сум виновна сакајќи да сум мајка, домакинка, жена, љубовница, се по дома си ветив дека повеќе нема да дозволам ескалирање. Развод никогаш не се спомнал, ама си ветив дека прво ќе е бракот и хармонијата дома, после се останато. Бебуш и следното, и следното ќе пораснат, сигурно нема фала да ми кажат ако го расипам бракот за нив. Напротив, во секој поглед поубаво е да растат во здраво опкружување. Ми текна на советов од еден чичко што го запознав пред некоја година, има 4 деца, ми вели: приоритет ни биле децата во смисла да се најадени, облечени, школувани, но ни јас ни жената не сме жртвувале брак, кариера, излегување, одмори за нив. На 60 години, кога ќе се вработат остануваш сам со друшката која си ја одбрал пред 30 години, и со неа си до 90. Ако ја растурите кога е криза, само ќе жалиш за зборот што си го кажал а во душата пак празно ќе ти биде, без разлика колку успешен родител си преку децата. Грубо ми звучеше, не велам не, ама кога ќе се ставиш во ситуацијата, и не е многу далеку од вистината.
Здраво мајки, еве ме и мене. Не бев активна на темава бидејќи немав многу време. Денеска малово малку повеќе спие од сабајле, ми ги услиша Господ молитвите, да се одморам и јас малку. Се чудам како постигнуваат некои мајки се по дома, и да исчистат и да средат и ручек да направат....ние уште малку 3 месеци ке правиме а јас уште не можам домашните обврски да си ги направам. Кажете совет вие поискусните
@Smizzy живо и здраво да е бебулето големо да расте . Секоја чест на вас мамички со по 2/3 дечиња... јас уште првиот месец реков второ НЕ. Да ми е жив и здрав синко, за 10 ми вреди . Може ќе сменам мислење за некоја година, ама сега за сега стојам уште на кажаното . Што се однесува спомнување развод, сме го спомнувале досега едно 2-3 пати. Кај нас најголем проблем е што сме во заедница, мала куќа, 2 спални, дневна и купатило а ние 2 фамилии што се вика. Различни карактери и потреби, недоволно комуникација на соодветно ниво.. абе ХАОС. И мм не знае да се постави како МАЖ и да не се држи за фустанот на мама, па така да на двапати "пукнав" и кажав се и што треба и што не треба . Затоа си ветив себе дека син ми нема да се влече по сукната на мама и дека ќе го научам да си гледа жена и деца, а нас доволно е да не' почитува @awl потполно се согласувам со твоето мислење и советот кој што си го добила од тој умен господин. Но кај нас, за жал, се очекува јас да премолчувам и "трпам", а не да си го зачуваме бракот по секоја цена
Добар ден! Денес сум подобра од вчера. Грлото не ме боли многу. Го успав помалиот син, па малку да одмарам мозок на форумов. Маж ми и пооглемиот син отидоа да возат точак. Многу пати сме спомнале развод со маж ми. Причина е што мајка му многу си го пика носот кај што не и местото. @Smizzy Нека ти е живо и здраво бебенцето и големо да расте.
@Sweetheart87 најстрашно е кога молчиме за да зачуваме или поштедиме нешто и после настанува нуклеарка. Не сум имала многу ситуации каде сум требала да премолчам, ама последната ми беше баш резултат на премолчување. Уште ми е пред очи фацата на сопругот кога почна канонадата на случки и ситуации кога сум била несреќна, кога сум премолчила, кога ми дошло преку глава и сум рекла ама ај... И тогаш и денес се смеам кога откако заврши мојот монолог дека само ми рече - а што ќутеше до сега? и чека одговор, а нема... ко муле блеам... и демек силна му викам утре ќе добиеш список на обврски, завршивме муабет... тиква )) списокот денес и не знам каде е ама затоа секоја вечер го прашувам како е и ме прашува како сум. Испукуваме се добро и лошто што има и спиеме Идилава може ќе трае до следниот ПМС, да не ја тупам многу многу со совети па да не ескалирам хормонално ))
Dobar den zencinja Moram da vi go opisam prviot raboten den E vaka za da e pojasno čuvam dedo bolen od alchajmerova bolest dur babata e izlezena dva sati A izmegu sreduvam so ima Pocnav da peglam i normalno gi diplev odma alistata a toj pozadi mene gi zemase i frlase Namesto papuci imaše klaeno vesnici na nozete i odese niz kuka pa zbirav vesnici Mi go imaše zemeno telefonot i go imaše posadeno vo gradinata Pa edno vreme go snema pa baraj go niz kuka Edno 7 pati se zapoznavme i edno 30 pati me prasa kaj e žena mu ......za dva čaša 300 desvki Zalno ama i smesno mmi bese Inače bebka bila dobra ko dojdov tato spiese a ta budna Za rucek pecam pile so krompiri i salata pa bujrumte
Мари...болеста е таква. Тешко на луѓето околу него. Сега ти е исто како друго дете да чуваш...само малку поголемо...што прави бељи.
Odamna me nema, ama turbo mi e so glusecov, se poaktiven stanuva, bara celo vreme da sum so nego, ili da go igram ili da go drzam u race da razgleduva faka predmeti. Celo vreme se prevrtuva ako go ostavis na krevet. Pomos momentalno doma nemam, edno vreme moite mi pimagaa sega I tie ne mozat. Go cekam mm od rab da dojde da skrckam nesto nabrzinka za jadenje kolku da ne sme bez ic. Vo nedelata na mm mu bese rodenden, planiravme ds se pocastime rucek, ama nisto sefot rece nema da sedite, celo vreme piskase za vo race I taka si kupivme sendvici za doma. Kako I da e se naviknav vise deka golem broj na raboti sto nekogas sme gi pravele I uzivale sega veke gi nema. Sega zivotot dobi nova smisla, edni plavi ocinja sto milno me gledaat
Добар ден, мами Денес малава ми заспа во дубак додека ја хранев . Почна да се пушта по 4-5 чекорчиња..радости. Сега еве ја уште спие....јас одмарам, а имам еден куп работа низ дома....ако и тропам се буди и плаче, па сакала или не морам да си седам и да си читкам нешто. Никако да се натерам да седнам да поучам, а и тоа треба. Сега кафе ќе пијам...ајде кој е за. Поздрав.
Добар ден и од мене, шефицата спие па да ве поздравам на кратко! Денес бевме на ортопед, ни кажаа дека добра е момата! Кавги имало и ќе има, кога сама со себе често се карам, како па другите да ги поштедам! Ама ретко друштво за кавга имам, мм сѐ под тепих става, го мрзело да се расправа, во 13 години брак, една кавга нема почнато...живци ми кине, ја ќе зборам, викам, он ме гледа ко теле и на крај си се врти и спие! Многу ретко да проговори нешто! А можеби и подобро така, ако зборува и он поголема ќе стане работара...На два пати ја зажештивме до момент да сакам да си одам кај мама и тоа за глупости... Но и многу тешки моменти поминавме заедно, многу солзи исплакавме и стресови поминавме гушнати и во тие моменти знам дека ме сака и го сакам бескрајно! @Mariangel на јак стрес си изложена, мора да "пукне" некогаш работата, ама ете ќе се смирите и заедно ќе се радувате на успехот на малото јуначе! Немој мила да плачеш и се нервираш, и сонцето мало ја чувствува твојата болка, ќе го растажиш и него! Кога ќе ми згреши некогаш мм си викам дека жив човек е, не ми е по порачка правен па во се да ми одговара, а и сама сум го бирала...кој ми е крив!?! @Smizzy да е живо и здраво и од бога благословено бебчето, да живее во среќно семејство! Честитки!
Κолешκе по ПМС ρеаκции, κаκо си? Иста сум. Се дујам, дујам, дујам и κога ќе пуκнам соседството да чуе! (Фала богу немам κомшии) Ние па обично за дρуги се гρабнуваме... или неговите се тоа, или неговите! Не е често, ама таκа еднаш на 2-3месеци ќе се испуκаме убаво и идиличната семејна атмосфеρа ни тρае наρедните неκолκу месеци! Хахааа... Ама луѓе што не виделе во таκва ситуација помислиле деκа ќе падне жρтва (буκвално). Таκа да, веρојатно тоа е ноρмално. Не може ништо да не му пρечи на човеκ! Значи не го интеρесиρа ништо, нели?
Официјализиρате пρоодување или уште е ρано? Ајде почести аκо е да! Туκу со дебелκо мој што пρавам. Многу саκа да оди, ама ниκаκо да се пушти. Многу му е стρав! Аκо му ја тρгнам ρаκата, паничи и κлеκнува и негодува, се буни дуρи и да плаче може..... Κаκо да го ослободам од стρавот не знам. А нема паднато нешто стρашно, па да ρечам деκа се заплашил!