Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Волково и Кучково беше накај лето скоро.
    Ако си од Скопје, а не ти се оди на Водно - Кучково е убаво за шетање.
    Ние често одиме за викенди.
    Кога не дува ветер, односно кога е магла доле, ние сме таму уште во 9 - 10, со термос, со ужинки, со се.
    Собираме шишарки, трчаме...
    Не дека има нешто посебно ама природата е убава и има значајно помалце коли од Водно.

На Kaetana, Coco31, emkaemka и 4 други им се допаѓа ова.
  2. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    И на крај кај буре на ручек :rofl: така може

На Coco31, Sexybaby86 и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Да, може и тоа.
    Мојава дур се спуштиме кај буре веќе е труп заспана од премор.

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Добар ден друштво :hai:

Барем на некоја да и текнеше да рече, абе кај загина Монела? - Јок!
    Ај ќе се правам демек сте зафатени со китање елки :)

Кај нас убаво е, не можам да се поплачам. Може и ќе дојдам да се плачам ама тоа од наредната недела, тогаш започнува распустот :D две недели дете дома плус неколку денови и маж дома, нели Божиќ е овде.

Оваа година далеку подобра од минатата (за болести зборувам).
    Досега синко само еднаш се има разболено, навистина како растаат имунитетот се зајакнува.
    Како минува времето обврските се повеќе се намалуваат, синко веќе е самостојно дете, навистина многу полесно за мене, почнав постепено да се опуштам, го отворив издувниот вентил, нека излегува акумулираниот стрес :D

Прво избегнував народ и дружење, сега почна да ми годи.
    Кога ќе се јави некој да дојде не се мрштам повеќе на кај маж ми да не знае што да смислува.
    Во саботата бевме излезени со друштво на вечера, кога се вративме дома седевме со мм до 5 сабајле, се муабетевме 8-|
    Едно што не сме навикнати без дете дома (остана на спиење кај сестра ми) друго ни тргна муабетот, знаете како велат - во виното е вистината :D
    За среќа не се скаравме :lol:

Ааа, заборавив да кажам, накитивме елка и ние ама прво ја бањавме (така вика синко)
    Маж ми ја шприцаше во кабината а си беше пакувана убаво во кутијата ама не за сигурно, синко раскажа по комшии дека е избањата и кога ќе се исуши ќе ја китиме. Се погоди денот кога заврна снег да ја китиме и баш убаво испадна, како што вика ѕверот мој златна е :D бидејќи лампионите се таква боја.

Сакам уште да пишувам ама ајде да не ја претерувам, се одморив сега, се вратив пак, ќе пишувам почесто.

Убав ден жени :*

На Kaetana, Feodora, girl-miri и 18 други им се допаѓа ова.
  5. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.644
    Допаѓања:
    33.252
    ММ на утакмица гледа мал фудбал,дете конечно заспа во 22:30.Што му стана да поремети и ред и се,еве ваков е скоро цел месец.Ако не дремне денски пак 10 и нешто го фаќа,башка што тогаш не се трпи од кај 5 до 7.Ништо не му се погодува,ако сме излезени бара дома да си одиме да спие,ако сме дома бара нешто да добие,но и самиот не знае што.А се инаети не сака да спие.

Се имам изјаснато за помошта од родители и да ви кажам ништо се нема сменето.Дека седиме во заедница ние ги плаќаме "подебелите"сметки струја,тв и интернет плаќаме,секако дрва и полниме фриждер.

За дете се бројат на прсти колку пати му имаат купено играчаки и облека Тек-тук почнаа да купуваат јогурт,киндер краставици.(дете многу ги јади)Инаку ќе купеа пр: банани и ќе ми речеле купивме банани дај му да касни,јас една ќе му дадам другите ги изеле...

А мајка ми колку што можи дава,дури и повеќе и таа живее во заедница со брат ми и снаа ми но ми даваат и тие.Од овошје,зеленчук до месо за дете,цели пазари и не сака пари да ми земе,играчки,облека.Мајка сега ми вели да излезиме да одбереме играчка за дете.За пакетче и реков да не прави,ама не можело така дете се радувало на него.Па толку ако сака нека направи од тоа дете што јади.

А играчка каква?Само коли,пушки и пиштоли го интересираат.И има премногу...Колку пати ќе седниме да боиме,цртаме,сечиме,лепиме и станува и ми вели ти мама сама и заминува кај баба му во соба.Сега почна со коцките да се заигрува.Прави згради,пиштоли,коли од нив.И со играчина од киндер.Ни стојат во една кутија од патики и секој ден мора да ги растури игра 10 тина минути и толку,секој ден му ги составувам дел по дел,но тој за две секунди ги расклопува.

Зедов да правиме снешто од чорап и почна да трча низ соба,се радуваше ама не сакаше да ми помогни.
    А да му речам ќе метиме,одма суредува играчки,ја чисти масата,му ја пуштам правосмукалката и ужива да чисти.

И дете мое обожава да кака во комшии уште од бебе,кога и да појдевме мораше пелената да ја наполни и сега е таков,мора или да се измочка или да се покака.Па интересно му е дека друго купатило,расгледува,прашува.

Вчера ја редевме елката со лампиони,пуштивме музика пеевме па дури дете и заигра на музиката.Успешно ја наредивне е сега колку ќе трае не знаеме зависи од дете.Само околу нејзе се врти,долните лампиони ги вади па ги прередува,се надевам нема да ја отпреврти.Исто и украси си наредив кај нас во соба и во ходник.Со дете се направивме со светки од глава до пети секаде имаше по маси,кревети,теписи...

Ова останала кизнеј од кога (од саботата)но грев ми беше да бришам сум потрошила време на пишување.

Вчера мм и дете кај брат ми на гости,а јас кај тетками виткавне мали сармичиња за св.Никола славата му е.Виткавне и за кај вујко ми,тој не чека счава само ние одиме и брат ми.Баба ми знаете во постела е две години мајка се грижи за неа и уште и фали да спрема и гости да чека.

Деснава рака ме боли од зглоб до прсти и малку ми е отечена.Неможам да фаќам со неа,но морам колку и да боли да ја движам.

Времево е права пролет како што пишала емка,цело предпладне го поминавме во двор со дете.

На Kaetana, Girl-Rabbit, Feodora и 19 други им се допаѓа ова.
  6. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    126.997
    Ќе чекам Емче..
    Ти благодарам:hug:
    Ја заспав бебка,дремам до неа,а куп работа имам.
    Не дека немам што да пишам,едноставно ме изморува тоа,а сакам да ве читам.
    Ве поздравувам:hai:

На Kaetana, Coco31, Lorins и 6 други им се допаѓа ова.
  7. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.610
    Допаѓања:
    8.253
    Ме фати мрза, ништо не ми се работи, а работа еден куп.
    Треба да раскренам маса и да соберам играчки.

Синко со татко му спијат.Ме дрма ПМС па сум нервозна. Мм вика не го карај детето, дека оно поспано и се мисли што белја да направи, а јас сум без живци:talk:

Ама па и јас сум човек, немам секогаш желба за играње и да се смеам:(
    После ми е криво што така се однесувам.

Синко не знам што му е ама се со плачки оди на градинка, едно време не плачеше. Сега истата песна како во старата градинка. Ама па кога и да го земам е весел и се смее.
    Имав разговор со воспитачката за тоа дали е вклопен во новата градинка, вика омилен е меѓу децата. Сите сакаат да си играат со него, има бујна фантазија и знае
    да измислува игри:inlove:

Синоќа дојде Божиќ предвреме:party:Мм расчистуваше подрум и нашол кутии со стари играчки. Дете се прерадува:nod::hug:, една кутија качивме горе, една кутија играчки кои не си игра наполнивме за во подрум.

Ви реков дека комшиката многу се дере на детето. Сабајле во пет саатот кога стана и почна да треска врати и да се дере:o
    И јас и мм станавме од викањето. После тоа се разбуди и синко и не сакаше да спие повеќе.
    Кога се вселивме над нас живееше една баба и беше многу мирно. Дете само си спиеше во соба. Одкако се всели комшиката со детето синко спие со нас.
    Ми вика сабајлето мм знам зошто не сака сам да спие, оваа над нас се многу дере и синко само вика дека слушал духови и чудовишта. Вика мало дете да слуша дерење, а да не знае од кај доваѓа и си направи филм:(

Вчера ме изненади колешката, ми носи цела торба детски книги и водичи за посета на град, имаме испланирано до Рим и Барселона наредната година, и ми вика еве да прочиташ. Водичите на крај да и ги вратам, а остатокот поклон за детето.

На оваа работа запознав прекрасни луѓе, и некогаш и покрај целиот стрес на работа, ми се допаѓа што работиме како тим и се поддржуваме едни со други, сега има и исклучоци :P
    За моите најомилени колешки спремив и нешто ситно за Божиќ да ѓи израдувам.

Маж и синко наредната недела ќе летаат за Македонија, јас останувам. Ќе дојдам покасно. На католички Божиќ мора да работам, затоа имам на Нова Година слободно.:whew:

Инаку ви реков дека возам, епа секој ден сум се подобра во возење #умрециганкаташтомефалеше:rofl:

До работата ушре не се нафаќам, оти е на другиот крај на градот. Ама барем не ми гаси колата и не пробувам да тргнам во трета брзина. Ама затоа преска на сред возење забележав дека возам со собрани ретровизори:$Па малку испаничив оти баш тогаш сакав да се престројам во другата лента, па видов дека ништо не гледам и речиси застанав на сред пат:rofl:Додека најдам целата во паника кое копче треба да го претиснам за да ги отворам.
    Инаку пред некој ден ја пукнав гумата на колата. Гледам чудно брчи при возење, ама не застанувм. Шофер- се водам по девизата ако колата вози добра е.
    Ништо ќе купиме нова 80еу,не можела да се залепи. На мм му пукна пред два месеци исто нова гума-исто на шајка нагазнал. Ептен малер не спотера.

Поздрав и имајте убава вечер:)

На Kaetana, Girl-Rabbit, Feodora и 17 други им се допаѓа ова.
  8. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.932
    Допаѓања:
    111.528
    Вечер мајки :yawn:

Денов турбо по дома, мислам ова беше исклучителен ден кога не излеговме со детево ни на тераса :tmi:
    Мрза левел 1000 и на двајцата!
    Неколку пати го прашав дали сака да идеме во продавница, па броев што би купиле, да не сака кучето да го видиме, зајчињата можеби, ама не и не, уште јас не сум завршила со идејата он од далеку вика не, не, не и покажува со рацете :D
    Искрено и не ми падна тешко што ме одбиваше :tmi:

Ама затоа низ куќа беше "игри без граници" :rock:
    Не знам веќе која не ти игра ја свртевме и што се не скопивме, понекогаш се изненадувам колку идеи ми притекнуваат :lol:
    Гаража со се тобогани од тоалетни ќе му правам, прифаќам предизвикот на Ано, амa прво треба доволно да си ги избришеме гзовите со мм :tmi: оно јас и на свеки и дадов задача да ми потсобере :D
    Веќе и разработив шема и идеја, само уште да докупам ситници што ми требаат, за да биде и шаренко :D

Прееска мм се пожали дека го болела кичмата, па му понудив да му залепам фластер и он прифати. Идам зимам фластерот, се лепиме со мм, а бебе внимателно не посматра, па откако завршивме ги собра ливчињата што беа ѓубре, си ја дигна блузата, почна да тегне и боди и се мести да си залепи фластер :rofl:
    Па ми текна дека имам самолеплива хартија, донесов, исеков еден квадрат и му ја залепив на меше, едвај се убедивме да се лепиме врз боди. Па едно 2ч така седеше, не даваше да му ја одлепам, па од време на време креваше блузата и ни кажуваше дека таму бо.
    Се фатив на беља :smirk:
    Летото прв ден на одмор лом ги стори колената, па за да не плаче ги галевме и бакнувавме со мм. И од тогаш поминаа добри 6м, а на него уште го болат коленцата :rofl:
    Нема, нема и само ќе му текне прави жална фаца, вика оооооо и се мести да го галиш, а додуше и сам се гали и си ги бацува :rofl:
    Модричка да не види на себе, па тоа е припаѓање, цееееел ден ќе се жали. Машко бе (lalala)

Периодов хит му е да мие заби, абе обожава да мие заби!
    А што молење му давав да ги миеме, па што рикање даваше и на крај се откажав, но секое утро и вечер му покажував како се мијат заби и му зборев, четкичката секогаш му стоеше до нашите и просто еден ден ја зеде и почна да се четка :smirk:
    Ама па и што убаво сам се четка, она баш внимателно и сите ги минува. Секако мајка мора и она да мине, па среќа и тоа дава без отпор :)

И сирупи пиеме со сласт, некогаш и зголемуваме доза, све му е уше и мњам мњам на него :D
    Ама ефект беше и застана на една точка |(
    Уште чекам денот да пројаде овошје :|

Ме потсети @Monella на бањањето елка.
    Една година како деца мајка заклучи дека многу ни е прљава елката и ја пикна у када и фати да ја бања и како ја бањаше таа така се распаѓаше, па кога рече смрди, труе :puke:
    И останавме без елка :smirk:
    Па моите решија да земат свежа, но исечена, да знаете само колку сум се фалела по другарки дека само ние имаме вистинска елка :inlove:
    Ама среќата кратко траеше, дали помина една недела и кога рече паѓаат ли паѓаат иглички, не знам колку време преживеа ама знам дека на крај остана штура и никаква :|

Инаку бела елка ич не сакам!
    Не ми изгледа убава и крај, па како сакаш накити ја!
    Сори @TutiFuti :tmi:
    Лани кога зимав се мислев дали да земам онаква како со снег, такви ми се многу убави, ама дупло поскапа беше од оваа што ја зедов, па не ми се даваа толку пари :smirk:
    А за бои на лампиони ми е сеедно и шарена, еднобојна ма каква сака нека е може убаво да искочи. Оваа година сакав да купувам цветови и као имав некои замисли како да ги редам, но остана како идеја за некоја наредна година.

Него што ми текна, некои 10тина дена баба ми интензивно го умира дедо ми (facepalm)
    Ај што секое сабајле ги тормози моите, него една вечер кај 22ч им се качила и им кажала готово, дедо ми умира да идат да се поздрават (facepalm)
    Еден ден му рекла на татко ми да му се јави на најдобриот пријател на дедо ми да дошол да се поздравеле и ручек ќе правела. Секако татко ми не се јавил на човекот, а коментарот на дедо ми следниот ден бил "леле ќути Цвето ете јас не умрев, ќе направеше само арчови за ручек" :rofl:
    А на мајка ми секој ден и дава нова наредба каква кошула да му купела за у сандук. Мислам он имал некоја ама била многу шарена, па не идело со таква да го копаат :D
    Муабетиве бе, бисериве, има уште ама ај да не сум бетер еден ден, па да не се смеам пред време, нели круша под круша паѓа, не ќе падне кај сливата :tmi:
    Кој знае какви ќе бидеме по старост, ама вампиров од баба ми е генијалец, мислам цел живот да везам бисери како нејзиниве нема да успеам (facepalm)

И тоа, друго не знам што да додадам :D

Убава ноќ :hug:

На Kaetana, Girl-Rabbit, Feodora и 20 други им се допаѓа ова.
  9. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.853
    Допаѓања:
    34.216
    Ма не е за сори и јас така викам не е нешто посебна но ќе се заситан и со таква мене пак овде не ми се даваа по 70/80€ и нагоре за елка од 120 сантима у тоом пример имаше останато само такви, мали а изгор цена не сум во можност цел франкфурт да го шетам за да најдам идеална елка. Освен требаше мојте да на пратат по карго од Мк елката.:D Ја види ја не, јас не ја сакам ама ич и се залажувам дека е арна и онака мали по 100 пати прередува лампионите и мн не се замарам ама да беше идеална како што имав замисла богами и те како ќе реагирав ако ја чепкаше. .......

:yawn::yawn::yawn::yawn:. 05:30 било аууу ... мм ме зезнал отиде на работа и јас мислев дека е 06:30 да се развреднам по куќа 8) е сега ќе си дремам цел ден леле ич не ми се спие цел ноќ сум преврти заврти лево десно. Носот затка ми е колку ми смета оваа клима чудо. Дали дека прва година па проблеми ми се јавуваат со дишењето премногу.
    Денес ќе правам ручек мусаака но се мислам за нали што да му направам зајадење од сабајле :wasntme:. Уште во кревет и јас за јадење зборам кај ки е крајот до вечер.:D

Прикачени фајлови:

На Kaetana, Ano, emkaemka и 11 други им се допаѓа ова.
  10. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.644
    Допаѓања:
    33.252
    Ај добро утро,да си фатам ред со време...

Маж го испратив на работа,дете спие,јас оганче си запалив и топличко ми е.Дури ме мрзи да станам да си направам кафе.

Надвор има магла,но нека ѕирни малку сонце како вчера, да отепаме некој сат надвор,а и алиштата да ми се исушат од вчера,па денеска имам две за пуштање.

Пак дете вчера не дремна,таман ќе го легнував ја слушна другарка му на улица,кога почна да скока да се радува и пак излеговме од 13 до 15 сатот надвор беа со свеки.Неа ја пратив другаркава од дете беше со прадедото,а во дворо кај нас беа само мажи свекор и некои пријатели.За тоа време ручек на дете му направив и кафе си се напив.

@emkaemka дај емке кажи како се викаат тие лепенките,ги имам заборавено.Јас и мм како отштрафени да сме се нешто не боли.Да си залепам на рака,белким ќе помини.

Ручекот за денеска смислен,тава со месо,онаа старинскана,па и дете од неа ќе јаде,само треба со време да ја почнам.Нека се издига дете,да појадува да раскренам ноз соба и ја почнуваме заедно.

Одам кафе да варам,кој е за бујрум...

На Kaetana, Girl-Rabbit, Ano и 12 други им се допаѓа ова.
  11. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Добро ви утро мамулки :D
    Ме нема,не ме ни бара некој гледам @Mari* ме спомнала па да ја поздравам и да и пратам гушки до лепотаните.
    Ние си дојдовме мк па уживаме со синко и надополнуваме за времњто што не бевме заедно,прославивме и роденден дечкото ми порасна,цело раче годинки.:inlove:
    Само што дојдовме роденденот помина,се спакував,пат под нозе и кај моите на поседок 2 недели уживавме со синко:D
    Се прибравме дома малку да внесеме новогодишна еуфорија,накитивме елка,декориравме дома сега ќе го чекаме десо мраз.Дури писмо му напишавме и го пративме :e:
    Дур сум на таа тема да ве прашам да не знае некоја онлајн каде можам да најдам нерф пиштол или некоја имитација???
    Дур пишувам се облековме со синко,испив кафето,па маж спремил доручек одиме да јадеме.
    Засега толку ама ветувам почесто ќе пишувам
    7B7AE17E-6531-4323-BC4B-E98163E91A7C.jpeg
    бијрум кој е за торта

На Kaetana, Girl-Rabbit, TarantulaA и 19 други им се допаѓа ова.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Не знам каков е тој пиштол.:$
    Ама вики Крш, Пи-ки, Лотус М, Андреј Компани,Локо кроко.
    Тие ми текнуваат во моментот.

Среќен Роденден на баткото!Да расте голем!
    Уживајте заедно!:hug:

На 24.07 и tincemajmunce им се допаѓа ова.
  13. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.498
    морам та те цитирам,ме потсети на една случка. Исто се подналутивме со мм и пред детето се подкаравме,влезе свекор ми (тогаш живеевме кај неговите) вика што е работата му викам ништо ќе се разбереме земи го детето таму кај вас нека не слуша кај што се расправаме и што зборуваме. Вика оти? Му викам како оти пред деца не се зборува се. Вика ами живи глупости, тоа мора да знае како функционира светов. (facepalm) ама вистина тие се од 19ти век изгледа.
    и кај мене ќе откаже кај и да е (да не даде Господ) зашто јас ставам дур збира. Пишува за 6 кг Алишта е. Е да јас сега ќе ги мерам пред да ги ставам. Ние па 6 години ја имаме, просто се чудам како на мајка ми машината 15 години и трае.
    да, вчера.

Пак не дочитав по темава (facepalm) :|:^)Ама ајде има ден денес. :lol: ајде добар ден од мене. Кафе сварено од 10 сатот дури сега го испив. И за кафе мислам дека во текот на наредната година тешко дека ќе се напијам чоечи ама ајде. Денес станата од 5ипол бебчо се сожали па ноќеска не стана за цицање,дури во 5ипол ме разбуди. Па следеше менување памперс смешки играње дрнкање ... И во 7 заспа па јас се фатив за големиот да му спремам украси за на школо. Демек денес ќе имале работилница па ќе украсувале. Налет се па уште и нас родителите не повикаа накај 11:30 да појдеме да учествуваме (facepalm) синки ние сме луѓе без работа та чекаме некој да не заангажира за нешто (facepalm) а во класот 80% се големци и ситуирани луѓе. Во превод - богаташи и премногу зафатени. :^)
    Прочепкав низ најлонот со украси па среќа на видови шишарки што секогаш си ги собирам (зашто тоа ми е најинтересно а и не знаеш кога ќе то затреба) ете сега ми се најдоа. па ставив неќе лампионче,завиткав неколку коцки како подарочиња и доста му се.
    И додека е големото на школо на малото тоа му е Велика шанса да спие зашто инаку големото многу галами та тешко дека некој ќе одмори раат. А додека па малово спие јас имам шанса нешто набрзина да фатам низ дома да пивнам кафе или да пододморам.
    Па женички да си го искористам спиењето на малото, ви посакувам пријатен ден а јас одам да се фатам за работа :hai:

На Girl-Rabbit, hello-kitty.90, Ano и 9 други им се допаѓа ова.
  14. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.233
    Допаѓања:
    27.843
    7 полни недели направи бебе. Има добри денови, помалку добри денови, јас се чувствувам исцрпено. Тоа што е декември ги прави работите уште подепресивни.
    Ве молам мајки на поголеми деца кажете ми дека станува полесно, дека ќе ми се врати сонот, дека ќе ја снема анксиозноста, грижата на совест дали сум доволно добра мајка.. Дали е нормално што некогаш сум нервозна, што некогаш ми иде да уплатам 2 дена у хотел да се наспијам.

Ноќеска бебе спиеше 6 саата, ама јас не. Станав како по саат во 2.30 кога он станува да цица, а он продолжи да спие до 4. Место да искористам да поспијам, јас лежев на штрек кога ќе стане. Маж ми во право е кога ми вика дека сама си правам да не можам да спијам, ама не можам да се контролирам.

На Kaetana, elcezelce, Girl-Rabbit и 11 други им се допаѓа ова.
  15. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Станува полесно.
    Влагаш во бубањ.
    Ако ти уплатиме во хотел 2 дена сама, дали мирна ќе ти биде душата и дали ќе спиеш?
    Најдобра мајка си.

На Kaetana, Мариаа., Girl-Rabbit и 10 други им се допаѓа ова.
  16. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.837
    Станува мила. Ама негде после втората година. Значи откако сите заби ќе излезат,ќе прооди стабилно, ќе пројаде се. И ред други работи. И еден ден ќе се разбудиш и ќе си речеш добро кога ми порасна бебево. Само смирено, позитивно и секој миг кој може да се искористи за одмор, релаксација и гушкање да е искористи. Што би било од нас ако ушште од старт им се предадеме на депресијата,анксиозноста и беспомошноста. Знаете ли колку сум му потребна на син ми кој има девет години? Може не да го облечам и нахранам ама и те како му треба разговор, поддршка и стабилна мајка затоа што сега го запознава светот баш таков каков што е. Суров, неправеден. Борете се мајки бидете храбри. Сите овие чудовишта од погоре ги почувствував на себе. На децата им требаме силни и ментално здрави.

На Kaetana, happygirl, Girl-Rabbit и 12 други им се допаѓа ова.
  17. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Веќе ти пишале.
    Секако дека ќе стане полесно.
    Кога ќе прооди и кога ќе прозбори.
    Многу полесно после третата година.
    Да не му ја мислиш, да си уплатиш и да си одиш во хотел. Да се наспиеш но и да се тргнеш од секојдневието. Тоа нема да те направи помалку добра мајка. Јас го направив истото и воопшто не се каам. Да си правиш се што те прави среќна и исполнува. Среќна мајка среќно дете (fingers)
    И да знаеш многу брзо растат, ќе ти фалат овие денови :)

На happygirl, Girl-Rabbit, hello-kitty.90 и 11 други им се допаѓа ова.
  18. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.066
    Допаѓања:
    24.330
    Моето е 1 година и на 2 часа си станува ноќе, си цица како новорпденче, одам и на работа, сега е и настинат, што да речам слатки маки :) кај нас станува потешко не полесно. Не е за утеха а? :lol:

На happygirl, Girl-Rabbit, tincemajmunce и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    @KuklickaSk се пронајдов, иста бев депресивна. Сите ми велеа како растат потешко е, но не за мене е полесно... Искрено после 3тиот месец јас започнав да бидам полека во нормала, а дотогаш дури и халуцинирав навечер. Тоа беше најтежок период во мојот живот.
    Искрено мило ми е што убаво го пребродив, дури почнав да посакувам и 3то. Но тоа сепак нема да се случи. :$

Инаку ние накитивме елка. Прво не сакав, а лани криво ми беше што не ни ја погледнуваа. Сепак за нив е купена, но нема да лажам дека се радувам повеќе од нив.
    Два дена само околу неа се вртеа, ја преуредија, смешна е дури, но сепак најубава. Украсите ги преместив од комода во ходник зошто можат глупост да направат, а баш се тешки.
    Туку конечно ги вакцинирав, имаше многу плачки, засега се добри, но по 1 недела ми рекоа да очекувам реакција.
    Искрено се плашам, но тоа е што е.
    Им направив и новогодишна фотосесија, малата се вклопи убаво и беше, интересно, ама малиот се изнаплачи. Немаше дедо мраз, а да имаше бетар ќе беше.
    Ух и тогаш си помислив детево колку плачи од непознати, од затворен простор како ќе се вклопи во градинка.
    А уште сега се мислам како ќе ги носам и земам од градинка, раче не подаваат, па додека ги седнам во кола прво еден па друг... Не знам давајте совет како да се снајдам.

Денеска изгледа нема да излеземе надвор, премногу е загадено. :(

На elcezelce, Ano, happygirl и 12 други им се допаѓа ова.
  20. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.265
    Допаѓања:
    35.150
    Добар ден и од мене.

Тераме ние ден за ден. Работава малку потстивнува па едвај чекам средина на наредна недела да стивне скроз и да се одморам малку.
    Детево е уште под терапија никако да биде скроз здрав, ама има гоолем трет крајник и некаде до кај 6 години ни рекоа да не очекуваме нешто многу подобро да биде. Ќе мора да трпиме до тогаш и да се крепиме некако.
    Ноќеска спиевме со кромид сецкан под глава и мислам дека тоа му е лекот. Не знам како годинава до сега не се сетив на тоа. Лани со тоа супер истеравме. Од сега натаму ќе смрди цел стан на кромид и ич не ми е гајле. Битно дете да е добро.
    Елка накитивме, роденден закажавме ептен вредни бевме деновиве. Детуле се радува на елката ама не ја пипкна нешто премногу. Ја пререди малку да биде по негово и толку. И украсите други си ги пререди.
    @Feodora денес не е баш многу загадено. Додуше веројатно зависи каде како. Кај нас дома ветер дува, на работа (во Аеродром) е магливо. Ама на skopjepulse скоро цело Скопоје е зелено. Можеби и станавме премногу осетливи на се ова. Се сеќавам кога се роди детево првата зима ако беше загадување на 100 отваравме прозор за луфтирање (под 100 не спушти ниту еднаш), а зимата пред да останам трудна со денови врнеше ѓубре (паѓаа парчиња чад од ѓубрето). И си викам може да од тие енормни загадувања сега има мака детево, ама нема што да се прави. Било поминало, да не се повтори.

На Kaetana, elcezelce, Ano и 9 други им се допаѓа ова.