1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Како сте мајки?
    Јас еве лулам бебе да заспие ама некако тешко оди се буди а мене глава ми паѓа.
    Оваа Нова Гпдина ни е прва вчера купив комплетче новогодишно за сликање многу мерак ми падна.
    Следната недела ќе одиме да се сликаме :inlove:
    Бебе го доби и првото пакетче од мајка ми Памперс кутија Аптамил и комплетче со дедо Мраз не дека е од мајка ама е многу убаво :D
    Закажав на фризер во Вторник да ја скратам косата конечно малку промена убаво ќе ми дојде 8)
    Во Понеделникот ја примавме вакцината шо е на 2 месеца па за среќа.добро поминавме во четврток сме на ортопед па се насевам дека ќе ни го мавнат ширпкиот повој на нерви ми оди |(
    Маж ма работа враќање дури сабајле ние со бебко сами.
    Додека јас пишувам бебе заспа да подзавлече да го ставам во креветче и да фаќам кревет и јас оти за 3 саати ќе се јави малото гласче.
    Ајде добра ноќ |-)

На Mari*, Sexybaby86, Lorins и 18 други им се допаѓа ова.
  2. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Ноќ мајки :yawn:

Денес петок..
    И сеедно ми е, ама ништо не ми значи, да си кажам пак јас :rofl:
    Дождлив викенд најавуваат и се чудам што ќе правиме по цели денови :doh:
    Со новогодишниве фрки не си ни да се пикаш у Мол, мислиш смак света иде и сегде делат за безпари |(
    Епа по гости ќе шетаме :tmi:
    Ама ипак долг е денот :| иако фино си фативме ред откако не преспива, ма одлично е, барем знам дека најкасно до 21ч е комиран, а уште во 20ч е спремен за сон :D

Надвор магла има или не, колку студи нек му стои, фативме ред секој ден навечер пред спиење да шетаме по улици по мах. 1ч.
    Не се довртува детево, се што можам анимирам до 16ч,па тако му ќе дојде ај и со него 1ч и некаде кај 18ч веќе е фестивали (lalala)
    Уствари ние обавезно шетаме и претпладне, ама дете кое е научено по цели денови надвор да ровари препукнува у соба.
    Секако почнува да му фали дружба со дечиња, ваќе гледам да му треба градинка, ама нека мине зима :)

Инаку шал му ставам, он се буни јас го редам (lalala)
    Капа носи со тремче, зимска не прифаќа, ама и јас не сум инсистирала, некако не ми е многу ладно :?:

Новогодишни пакетчиња уште не добил, освен играчките од мама и тато, ама има една што не ја знае и план ми е да ја свиткам и под елка да ја ставам.
    Блажарско пакетче решив не му правам!
    Деновиве толку благо прибра од кај бабиве, гости имавме, што пола фиока му е полна, а другата половина е полна од залихите кои јас ги правам. Почна неконтролирано само да вади и отвара по нешто, па зедов сите бомбони му ги скрив :tmi: аба џабе, обавезно идеме до кај мајка и она буквално го тови со бомбони :| џабе што јас по цел ден.не давам, кога она у рок од 1ч ќе му даде 10карамели, некоја тврда бомбонна, пез, бонитоп, гумена.. (facepalm)
    Кажано и е, и викам немој многу е, ама се радувал, аха и запчињата ќе се радуваат осеќам :(

И уште не сум спремила ниту едно пакетче за давање, а имам така многучко :$
    Најавив у вторник ќе носиме две, ама ваљда ќе се припотегнам и ќе џапнам од рафт некоја милка пакетче (lalala)
    Оваа година ич не сум креативна и расположена да склопувам, ете има и такви години :$

Него мислам спомнав дека си правев декорација со свеќи за на маса. Иии покрај другото има и тегла со светки и свеќа внатре,па детево дури правев ручек бутнал двете рачиња у светките :rock:
    И наеднаш само слушам вика и рика и зе жали дека е кака, дури успеам да го измијам и солзи извади дека му се прњави рацете :D
    Па се објаснивме дека тоа не е добро да го прави и не се фаќа и прво влагање на татко му од врата одма му кажа таму не, не добо, кака има :D

План со кого да ја пречекаме најлудата ноќ во годината има, деталите не се заклучени, ама тие сме тие луѓе :D
    Е сега за менито уште не сум одлучна, оно не до крај, отприлика знам што ми се јаде, а другите нека си донесат тоа што им се јаде (lalala)
    Трета Нова ќе му е на бебе, првата ја изнаспа, втората исто, ама сами чекавме, оваа со друштво ќе биде, па ќе мора да преспие за да биде у форма и да не си легне домаќинот пред време :D

И тоа врти сучи само за Новагодина пишав, а план ми беше друго да се распишувам, ама ај утре..
    Да спијам, план ми е да си станам порано и да испијам едно кафе во тишина и да поиграм Сони :tmi:

Убава ноќ, гушкајте се :hug:

На Mari*, Sexybaby86, Lorins и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Од нашето спиење ништо... :yawn:
    Дремна 5 минути како зајаче и сега се возикаме во количка и гледаме во таван оти од цел стан таванот ни е најубав и нај интересен :D
    Сега ќе чекаме време за млеко па се тешам со шишето да не ќе заспие |-)
    Или ќе бидам дежурен полицаец цела ноќ :^)

На Chanell*, Sexybaby86, Lorins и 14 други им се допаѓа ова.
  4. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.386
    Има ли будни:D,
    Терам 3 смена на работа, убава вечер сите спијат, да потрае така уште некој саат, па после не ми е гајле:lol:

Во сабота планирам да ставам поклони под елката и детето да им се израдува недела сабајле:inlove:

Само треба да исчистам, куќата е запустена, многу смени. Се си се жалам од кога го зголемив работното време:worried:
    Изгледа сум забравила како ми биле смените порано.
    Требаше во недела да одиме на гости, ама тешко. Ќе треба ние да пречекуваме гости, иде стрина му на мм на гости.

Машини еден куп за пуштање, морам некако да постасам да исперам. Маж и синко, наредната недела одат за Македонија. Јас ќе останам малку да поработам.

Треба комплет душек на спалниот лежај да го соблечам и исперам. Многу пие млеко пред спиење,и на неколку дена знае да му се испушти да се помочка:(
    Ќе ставам мушама откако ќе исчистам, се мислев гума да порачам, ама не верувам дека долго ќе ја употребувам.

Вечер беше ептен срцка:l:Пред да одам на работа, 100 пати мислам ме бакна и ме гушна, па и со жална фацичка и гласче како за пчакање ме прашува, ќе дојдеш нели мамо и ќе ме гушнеш. Срце ми се ќинеше;(, ама должност вика.

Постот го почнав во 3 саатот, и смената беше во ред со исклуок на последниот саат. Се муабетевме со колегата цело време:)Техника, Кафемашини, коли и деца на дневен ред. Да се има од се по малку.

Јас одам правец дома да спијам, среќа е зачуван постот... не сакаше да се прати. Ако беше избришан не ми се пишуваше нов:$

Ќе пишев уште нешто, ама ќе оставам за друг пат. Лека ноќ.|-)

На Chanell*, Mari*, Sexybaby86 и 21 други им се допаѓа ова.
  5. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.347
    Допаѓања:
    28.371
    Ајде пак јас со кафето :coffee: :coffee: :coffee:
    да ве расонам и размрдам никаде ве нема.
    Кај мене стандард шема дете,јадење,играње.....
    Дури се дружат сега со татко му,тегнам второ кафе и да ве поздравам.
    Денес нема што да ви се фалам и жалам да ви посакам убав викенд само :*

На Chanell*, Mari*, Lorins и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Добар ден :hai:

Викенд, предпразнично а надвор дува па дува, значи ако не е дожд, ветер е. Не знам што планира и времето ама вака не е во наш прилог.
    Планиравме за Божиќ сега да одиме до Венеција ама ако продолжи времето со оваа темпо ништо ќе да е.

Почна распустот од вчера.
    Весело ни е по дома, под елката имавме поклон лего од стар варс, на подот нема слободно место каде да нагазнеш, ама важно дете има занимација, си тепа време :D

Не ми е јасно како сум можела да потрошам 30 гига интернет за пола месец, баш за празниците ќе бидам без интернет и ќе треба да крадам од мм :D ах тие филмови што ми направија :?:

И јас имав предновогодишна забава на курсот за јазик :)
    Носевме храна и пијалоци, пробав некои арапски јадења и навистина ме бендисаа, неизбежен е овде панетонот за Божиќ па апнавме и од него :D
    На крај ни ги делеа тестовите што ги правевме за крај на тромесечие, ептен мило ми стана кога видов дека само јас имав извадено 9ка :o:makeup: (фали ме усто да не те содерам) :lol:

Одам сега да го почнам ручекот.
    Реприза не ми остана од вчера, морам да готвам сега.

Убав ден мајки.

На Chanell*, Mari*, Sexybaby86 и 21 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.891
    Допаѓања:
    110.076
    Добар ден!

Многу мразам кога маж ќе остане 12 саати на работа во сабота и ќе најави дека има дедлајн понеделник сабајле. Не не, не мразам, не можам да смислам! Рачунај дека дете ќе биде цело време со мене а си пати тивко по татко му. И по баба да бидеме искрени. Уште поискрени и по тете. Сфатив едно, досадна сум му на детето, од 3г и 8м добри 3 г ги помина само со мене, сами двајца. Другата баба ќе дојде за празниците и искрено едвај чекам. Само ќе мора да напраиме нешто за бадник да испланираме, дали кај дада или кај мене.

Дома како кај Монела, нема место на подот кај што нема играчка, на маса бисквити нагризани, фломастери, хартии... Околу елката сите пакетчиња расфрлани. Лека полека се собираат, веќе имаме 4 од кои 1 со сликовници. Јас имам за правење за Нова година 9 пакетчиња ама мислам дека ќе успеам да склопам 2 од досегашниве бар. Другите ќе поминат поскромно. Па не ќе се товиме со пакетчиња само. Како што очекував многу полесно поминав, не ги перцепира баш. Едино чоколадните дедо мразовци му се интересни.

Јас си заглавив со бубрези, некоја од вас ако правела цистоскопија да ми пише искуства ве молам! Заглавив со бактерииштено. Правев длабинско со контраст некни, премрзнав на клиника. Ме чека на 13ти цистоскопија, малку ми е страв. Имам еден момент на бешика што мислам дека е нешто неубаво и мислам дека ќе ми прави биопсија, а тоа боли. Некни за снимање земав ден, планирам и за ова да земам ден. А како што ми стои се поклапа со полагањето, ако стварно у исти ден ги стаат ќе биде весело. Цистоскопија од 10, полагање од 13. Не, ќе ја презакажам цистоскопијата.

Ај доста мумлав, досега бев во спална, како влегов у дневна ме мавна дамла, ова е страшно колку е расфрлано, да земам да поднаместам оти ќе стане ѕвере тешко мене. А да, да си сварам и едно густо кафе оти тоа кај сестра ми сабајле што викаат тетовци вода коштајноа.

На Chanell*, Monella, Sexybaby86 и 15 други им се допаѓа ова.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.694
    Добар ден!
    Убав период:inlove:
    Сегде пакетчиња, среќни дечиња :mm: Расфрлено насекаде, ама се за среќно дете и мир во куќа :sweat:
    Синоќа напишав еден долг пост ама го избришав зошто цел беше нервозен :angel: Т.е си се пожалив од свеки , во кратки црти од пакетчето на свеки :talk: Тоа што му донесе ми е понижување за него. Он па жив радосен , ајде проголтав. Цела година му нема купено ништо, барем едно асално пакетче да му земе. Нека и служи на чест. Уште и баба ја вика (lalala)

Следната недела ,уф напорна ќе биде. Родендени, пак пакетчиња , ама овојпат со драги човечиња ^_^ Денес сум во турбо брзина, утре ќе се шета(hollest) Па вртат сушари,машини и се по ред. За ручек гулаш веќе и тој е при крај. И шетња за дете помина. На крај на ден ќе клапнам знам. Ама морав :bandit:

Синко е прав наредник. Ни наредува а ние мора да слушаме ! Мама собери играчки. Стави чипс. Јади и ти. Купи бурек....... Отсабајле примив многу наредби доста е ;) А и Се гушкавме за цела недела што испуштивме :l:
    Имајте убав викенд :*:

На Chanell*, Mari*, karibian и 22 други им се допаѓа ова.
  9. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.820
    Добар ден.

Пијам кафе и прибирам мисли. Имав еден огромен стрес во изминатиов период и психички сум многу падната. Ама, работам на себе и гледам да се оправам. Морам.
    Малата со татко и лепат лепенки, купиле некоја таква книгичка и се занимаваат. За ручек омлет со домашни јајца, шампињони свежи и брокула. И мене ми е превкусно вака.

Прееска излегуваат, малата спрема обавезно едно животинче што ќе го шета, не е врзана со едно, туку ги менува, сите по малку да биле прошетани, и носи ташна и става работи таму за животинчето, јадење, пелени...Смешки е.

Еве да продолжам со второ кафе.:coffee: Направивме ручекот, печурките пола саат ги сецкавме, она со нејзиното пластично ноже, се измачи и ги искасапи, ама не се предаде.:D Се мислев едно време да и дадам вистински нож, ама ако видеше мм толку ќе беше од мене.:rofl: Уште за ножиците ми зборува. И не да се најадовме, све што си зготвивме си изедовме, мирна ми е сега душата со дете најадено..

Сега се мислам малку да повежбаме, она еве си игра со мечињата, па малку да се размрдаме. После бањање, средување и во кревет.

Имајте убава вечер сите.:hai:

На Chanell*, Mari*, karibian и 23 други им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.891
    Допаѓања:
    110.076
    @RainBow лајк за подршка :l: Што и да е брзо да помине.

Се гледа дека сум дома со дете сама, два пати ме има :D Се стокмено, сега кујна токмам па ќе учам уште ама сега со чај. Утре ќе им замесам нешто на домашниве, имам така повеќе брашно. Изедов пола пакетче Рошен со благи, стврно им се многу убави. Дете намирено со 2 тањира супа со зеленчуци, не инсистирав да јаде друго, супа со тон зеленчук изеде, доста е. А јас? Јас си нарачав пица, пола 4 сирења пола пршута и ја смачкав цела! :( Сеа ми е малку лошичко. Ама тоа ми беше јадење до крајот на денот, сега некоја семка ако грицнам и чаевите.

Елката свети, блинк блинк, цела е распар во бои ама не е страшно, мене ми се свиѓа ептен. Подароците под неа се, на мм уште едно чоколадо ќе му пикнам и ќе свиткам. Па и ние сме деца. Јас си побарав книги за Новава. А треба да спакувам и за драги жени некоја книга, за во вторник. Имам книги, треба да спакувам само, а имам едни преубави хартии и дрангулајки новогодишни за пакување, мммм, многу сакам да виткам. Ах таа цвеќара ќе ми остане на мисла дур не ја отворам. Ама еден ден...

Ај да продолжам со работа, чајот уште не ми е ставен.

На Chanell*, karibian, Monella и 16 други им се допаѓа ова.
  11. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256
    Здраво.

Се прејадов мајки,ќе пукнам...Изедов пола леб претворен во тост полн со чаден врат,печурки и зденки.На крај дете остави две залчиња од неговиот тост и тие ги изедов и сега неможам да дишам.
    Лежам,а дете вози количиња по моево тело,нека се занимава нешто,мм замина на прослава од работа. Досадно уште сега ми е без него,ќе се гледа некој филм вечерва.

Помина и оваа слава..
    Годинава најмалку имав проблем со стомакот од јадење на грав и сармичиња.
    Ама Господ здравје в година ќе треба да виткаме над 3500 мали сармички.Свекор се пријави за домаќин в година,требаше мм ама не стигна на време...
    Тука во населбата има еднен параклис на св.Никола,се е убаво секоја година,ама не ми се допаѓа што има музика,па и орца се вртат.

Вечерта на заслогот на славата бевме кај вујко ми и дете седеше дури не си појдовме дома.И дома не сакаше да спие еден по полноќ го фати додека заспа.Дете ми порасна да седи до подоцна,но јас пак мислам дека премногу е тоа за него се уморува и тој,а и мозочето.
    Овие три-четири дена да не е за подрек си дремнува по сат до два.

Изгледа само кај нас под елка е празно. Нема ни пакетчиња,ниту играчки сите се отворени,најмногу изедени од мене и мм,дете со играчките еден ден и другиот ги става во купот од играчки и не ни ги погледнува.

Пред некој ден лежиме со дете на кревет и го прашувам што сака да му донесе дедо мраз и кажува.Па тој ме праша и му кажувам дека сакам преса за коса.Стана и ми вели:
    -Јас и тато купиме,немора дедо млат да го текат.....

Дете побара од дедо мраз количиња и едно вистинско бебе да го нишал на нозе како јас што го нишам него...
    Му купив од кам две количиња и требаше да ги завиткам за под елка,е не дочекаа.Мм кога ги виде одма една отвори и другата ми ја побара и дете не начека и ги виде.Па како се израдува возеа со мм цел ден.Така ќе треба да барам нешто друго за под елка.

Ако добро памтам мислам дека на сватовите му е годишнина од брак @Ava.84 па среќна годишнина.

Одам мајки дете збесна почна да се бендери на мене.
    Имајте лека ноќ
    се читкаме

Последна измена: 21 декември 2019
    На Chanell*, Mari*, Monella и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.899
    Допаѓања:
    34.104
    @24.07 сваќе забораваш ли нешто?:^)Фала сваќе се што сакаш да ви се исполни:hug:

На Lorins, eli25, TarantulaA и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Добро вечер,

Кулирам со нозе во вис и чекам маже да направи вечера. Немаме леб па до сега се мислеше што да јаде, па да не е арч ринглата за макарони се приклучив и јас на доцната вечера. Чекам да ги сервира, најверојатно со некој Џејми Оливер сос, да каснам и да одам да си го гушнам детето.

Вчера стандард на работа и убава афтерворк седенка. Си каснавме, испивме по некоја пијачка, се посмеавме и после тоа на гушкање.

Утрово дете се ококори пред 7 :drunk:. Најадено поиграно го транспортирав кај мајка да поиграат, а јас и мм се фрливме во поход по подароци за под елка за синко и внуци и капут за мене. Подароци скоро комплетиравме, остана уште еден, а капут никаде не најдов :(. Ги свртев дуќаните кои ми паднаа на памет - Бела, Макпримат, Астибо и ништо по мој ќеиф не најдов. ми одтана во срце моделот на еден капут во Манго, ама не ги давам парите за неиспеглано парче, кое кошта|(. И така си останав без капут.
    Заштедив парички од капутот, а богами и паркиг. Паркиравме на зона, а заборавивме со мм да пуштиме порака. Кога ни текна (после саат време) трчанката назад кај кола. За среќа дечките од градски паркинг изглеа уште не беа разбудени, па никој не прошол да стави канџа:whew:.

Си го собравме детето и дома тој на спиење, мм по обврски, а јас засукав ракави ручек да спремам. Стокмив мусака, ама кога дете не јаде како што треба исто како ништо да не сум направила. Мислам ние си каснавме,а он со молење касна некое залче.

Туку детево во последно време не дава да правиме муабет со мм. Одма почнува да прави глупости за да привлече внимание или вика Мамо не зборувај:o. А ако се обидеме да се гушнеме тогаш е револуција. Одма се пика меѓу нас и не разделува. Прееска седна меѓу нас и не мрда. Само да не ме гушне. Ама затоа си добивам најубави прегратки и бакнежи од него во такви моменти:inlove:. Пак се распишав, одам да легнувам да не имаме епизода со станување како денес.

Имајте убава ноќ.

На Chanell*, Mari*, karibian и 22 други им се допаѓа ова.
  14. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.471
    Допаѓања:
    22.703
    Добро утро мајки кралици☕
    Пијам кафе прво утринско без дете да ми кенка и тегне за играчки...се успа...Обично 7:00 е издиган ам а сега затера...Ќе го бидам само да до шмркнам кафица.
    Полека се стабилизирам емотивно,да ја прифаќам реалноста дека нема да има бебе. Тешко е,особено пред НГ празници кога само посакував да сме живи здрави и тоа малечко да си порасне девет месеци во мене па да го гушкаме.Ама ете,немозе медицината секаде да помогне.
    За денес на агенда ништо посебно.За ручек само знам кременадли со грашок,и една супа ќе направам.Дете почна да јаде супа а јас пресреќна.Сепак е зима,убаво е супа да се јаде.
    Вчера поголем дел изнакупувавме НГ поклони за блиските.Цел ден бевме излезени,прво по продавници па после седнавме на ручек.
    Од 'to do'листата за активности да се завршат пред НГ би сакала ноктите да ги направам, ама којзнае дали место ќе најдам.
    Дете стана....Пријатна недела имајте

На Kaetana, Chanell*, Mari* и 17 други им се допаѓа ова.
  15. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Што да ве частам?
    Беба ми спиеше до 9и 20.
    Легна во 11 ноќеска додуше, беше несопирлива. Ама спиењево до 9и 20 ме прероди.

На Kaetana, Chanell*, Monella и 16 други им се допаѓа ова.
  16. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.347
    Допаѓања:
    28.371
    @TarantulaA :hug: :hug: само ќе те гушнам.
    Иде нова година,нова надеж и нови цели.
    Ние со кокошките станати,синко се подразбуди,па во меѓувреме ги виде поклоните под елка.Све отвори и сега сме :party: :party:
    Ете гледаш дека бев добро дете,види дедо мраз колку поклони ми донесе :inlove:
    Денес на агенда до кај свекрва ми да ги видиме,кај јатрва ми поклончиња да однесеме,па кај едни пријатели со поклон за бебе и пакетчиња,и вечер дружба со друштво.
    Весело ќе биде.
    Ве поздравувам сега и ви посакувам убав и врнежлив ден:rain:
    @TeddyGrey за мене може едно кафе,штом веќе се понуди да частиш

На Kaetana, Mari*, Monella и 16 други им се допаѓа ова.
  17. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Штракам по фб и ми искача вчерашен пост од Кали шус:
    "Внимание! Најголемиот настан после атентатот на Киро пред Бристол и бегството на Груевски во Пешта‼️
    ➡️ Распродажбата на Кали во Козле
    ..... "

Кој очај мајке ми, кои глупештии, до кај стигнавме, што се сторивме само за внимание :@

Вчера откако заспа бебе почнав да читам тука и останав и застанав кај на Ангел пицата :tmi:
    Како прочитав, така ми се пријаде, па одма се свртив накај мм и дадов задача да нарача пица :pizza:
    Ама мене максимум ми е две парчиња, евентуално ќе каснев и трето, ама претходно грицкав чипс :$

Ели да каже што пакетче донела свеки нејзина, па да споредам у среда која е поочајна :tmi:
    Уствари да си речам дека има и бетер, да си пидвиткам опашка и да се утешам или да си речам дека на мојава и нема рамен :D

@TarantulaA :hug:

Ииии се надевам дека Теди се зафркава со спиењето до 9.30ч (fingers)
    Абе ние секој ден +/- тогаш стануваме, најчесто кај 9 (highfive) а 20-21ч е у кревет, еве денес 19.35ч веќе потона, е сега утре може кај 8ч ќе стане, ама не е страшно, пред не го очекувам да стане, спанко е :yawn:

Е сега добра вечер мајки :hai:

Вчера ми се качи притисок од мм, да не должам како што ама го скрши стаклото од шоферската врата, уствари сол го сори, ништо нема :@
    Па ај вртеше да најде и ај као најде, плус денес ќе ми го наместиле, е жими газов (mooning)
    Не дека негде посебно ќе идевме, па плус сруши планови, покрај што ќе не олесни, ама не бе, не помина неприметно :devil:
    Утре до 11ч рече ќе сум имала стакло!
    Живо ме занима дали ќе е така, еве и до 12ч му давам фора, инаку ѕрцки ќе му извадам :emo:

Па посран гз дури и ѓубре примети дека сме имале, па кај вчера го фрли, таму и денес, ако има некоја поплава да знаете од што е |(
    Па и цефки одзатнуваше, имаме лош пад у кујна/шпаиз кај што е машина, па фино e од време на време да се пробуричка со сајла, ама нели тоа е многу долга и тешка работа |(
    Па дојде јајце под гз, му кажувам дека не ми истекува вода и почна да се враќа, а јас уствари цел месец уназад си кажувам дека не чини, ама кој ме слуша :fubar:
    И уште ми вика "а баш сега" :| не бе завчера ќе беше уште подобро :@

Бебе има мали зајчиња од некоја зајка што некогаш ќе му биде ручек :$
    Па свеки од радост донесе едно и ете беља, ај што се испорадува, што не стопи од радости, ама па што не го дава да го вратиме, а јас не давам бебе да има такви трауми и да плаче :worried:
    Па некако го убедивме да одиме да купиме Кока кола, слушаш ли @kiki_riki :rofl: нормално се согласи, ама со зајчето :smirk:
    Но некако се убедивме дека ќе му е ладно така како планираше да го носи (го чуваше во една кутиичка), башка ќе наврне, па се согласи да го пикнеме кај тато во џепче, таму ќе му биде убаво и топло :lol:
    Колку беше жалче по цел пат си викаше зајче, зајче, па иде, иде и ќе го погали на мм џебот :(
    Ама договор беше да кажеме дека му испаднало, па ќе идеме до кај баба му да го бараме :tmi: и пак целиот зајче, зајчеееее и оп идеме кај баба и она му дава мало плишано бело зајче, а вистинското беше црно, ќумец :lol: па го зеде недоверливо, не погледа сите, па си зеде кутијата и си го стави внатре, ама не дека го убедивме :D

Пакетчиња под елка немаме ниту едно, кажав не сме ни добиле, од среда натака ќе стигаат. Па накнадно ќе споделам импресии како ќе течат отварањата, расфрлањата, радостиите :*:

Пред некој ден купив од Рамстор едно као киндер јајце, уствари е јајце со играчка и некои бомбончиња, ама скроѕирно и се гледа играчката, а од киндер него само играчка го занима и тоа да е кола. Па избрав кола и прееска му го давам, радост, радости, ама колава у склопување како лего сити, а уствари пластиката тешка кинезарија и како склопуваш така тоа се распаѓа (facepalm) па со мм го лепевме, прво со охо лепак, па не држеше, па до секундарен и сега го биде :D
    Ама не купувам веќе, џабе 65ден па и ставиле 7бомбончиња помали од тик-так, а кај го задоволува мојов тоа, па едно 5мин ми викаше уш, уш, уш и иде со хартивчето :lol:

Долга недела не очекува, секој ден со луѓе и збиднувања, ама ако чим е за убаво нека е :*:

Доста пишував, идам да правам новогодишно календарче со бебе :l:

Убава ноќ :hug:

На Chanell*, eli25, Mari* и 21 други им се допаѓа ова.
  18. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    @emkaemka не се зезам. 8 и е максимум што станала.
    И си легнува 8-9 навечер.
    Ама лошата страна е што се помести денското спиење, изгубив ред.
    Ај од утре ќе се врати на старо.

На eli25, tincemajmunce и emkaemka им се допаѓа ова.
  19. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Кока кола е магија...мојата "пивце" вика за кока кола бидејќи кога беше мала ја лажевме дека е пивце за да не бара :rofl:

На tincemajmunce, 24.07, emkaemka и 4 други им се допаѓа ова.
  20. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    @TarantulaA што и да се случило од Бога е зашто секогаш тој чува нешто подобро за нас. Само издржи. Ќе има и други шанси може не е времето сега за бебче. :hug: нема утеха ама мора да се преброди.

Добар ден од мене. Пијам кафе и читам набрзински додека бебе спие. Големиот на школо. Сеуште не сум се расонила. Имам доста работа па се думам од каде да почнам и што да завршам денес а што утре. Веќе не знам навечер дали спијам или медитирам. Ама се навикнав. Не сум толку уморна како на почеток кога се роди бебчето. Во мисла ми се врткаат 1000 работи. Кога треба да се почне со дохрана па како ќе го научам да јаде па дали ќе сака па ќе дојде време да ми заврши породилното иако не сум за да одам на работа морам. Па што тогаш со децата па.... Еден куп ствари. Си викам чекај сопри се рано е, да ама после да не биде касно за думање. После си викам добро бе за се ли треба жената да мисли? Не е само ова уште мал милион работи дури и најситното е на наш "терет". Па еден ум за што побрзо.

Елката сеуште не сме ја накитиле. Планирав викендов ама мм саботата беше на работа неделата врнеше беше смуртено па и ние исто како времето. Денес огреа сонце па и ние повесели :) мм е на "зимски одмор" од денес па се до 13 ти или така нешто беше. Па да подзачистам и да видиме со елката денес - утре да ја средиме. Потоа следуваат и пакетчиња за децата. Се мислам дали да земам готови и ајт со здравје мада не сакам да давам оваа година така,сама малку поразлично да се порадуваат децата. Доволно е една чоколада одколку секакви други ситници кои баш не се за секој ден да ти менуваат оброк а деца ко деца со по 10тина пакетчиња под елка.... Знаат дека тоа не е за украс.
    Сакам и да направам (ново)годишен календар со слики од децава место да барам од оние со листање на природа.
    Епа ајде толку од мене сега. Да не редам реферати. Имајте убав понеделнички ден :hug:

На Coco31, Chanell*, Lorins и 11 други им се допаѓа ова.