only od gosti glava ne moze da krene ....samo ve citam redovno, taka da si znaete Koga mozam pisuvam.... inace sme uglavnom dobri, mirnicki i prava maza mi e bebusov....dovolno i e 1-2 da mi go izduska vratot ubavo i da zaspie dusicka najmila..... Gospod kaj site da dava samo vakvi ubavini... bidejki ova go ispolnuva domot i ova e najgolemoto bogatstvo na edno semejstvo !!! Pozdravce do site , pa se citame
Мајкички ние сме дома прееска на спална го заспавме големиот, па и малово цицаше и заспа, тато од една страна, мама од друга, сите се комиравме Знам дека ме чека еден потежок период, но ќе го истуркам некако, задоволството е сепак поголемо. Искрено се прашував како ќе го прифатам малово, бидејќи поголемиот син ми е се на светот, но еве добив уште една смисла на животот премногу ги сакам, го сакам и мм, тие се моето семејство Големиот син преку ноќ од бебе ми стана дечко, голем Поздрав мили мои
Cestitki neka vi e zivo i zdravo. Ke vi bide veselo sega ama veruvaj za vtoro nekako kolku i da se poveke obvrski kako polesno da odi. Veke si naviknata ☺. Ajde zravo i id mene posle nekolku dena. Ovie denovi mi se mnogu ludi na rabota pa doma sum tolku iscrpena da edvaj so decava malku uspevam da si poigram. Gledam sa kavgi zborite. Jas i mm mnogu retko se karame nekoja poseriozna kavga ne sme ni imale ama onaka za sitnici sekojdnevno po malku rckanje ima. Jas znam nekogas koga sum nervozna da drzam.monolozi ama mi peoaga. Baas preska mi vika moze li da odmoram 1 saat ama da ne mi prefrlas koga si luta ☺. A onoj drugion muabet za seks uf tolku nekako ne se naoga vreme za toa neznam sto da kazam. Ili jas prva zaspivam so decava ili koga ke gi sredam i dvajcata go naogam nego zaspa vo dnevna ☺. Inaku kaj nas nesto novo interesno nema osven dve zabcinja gore ☺kako me grizna za pupka pred nekoj den gospod go vidov. Ama svikav glasno i me gledase zacudeno edna minuta pa od togas nekako ne i teknalo fala bogu. Ajde dobra nok
Добро вечер..Многу ми е лошо, грло ме боли како никад у живот, не можам ни вода да пијам, да голтам, се ме боли уствари, глава, сите коски ме болат, каде ли настинав у п.м. Сега ми донесе мм антибиотик да пијам оти нема вечерта да ја издржам ако вака продолжи да ме боли, му дале и пробиотик да не ми се направи кандида, само што ги испив и двете и легнав, не можам ни да стојам, се надевам не е проблем лаксативот што го пијам оти дојам нели, а за антибиотик се консултирав со педијатар кој можам да го земам ради доењето. Ете тска. Ајде добра ноќ
Зaми спреј прoпoлис зa грлoтo,или изрендaј цвеклo сo јaбoлкoв oцет и прaви гaргaрa,јaбoлкoв oцет е дoбaр зa грлo.Земи пилешкa супa сo лимoн јaди,вит в сo пaрaцетaмoл пиј,некa те измaсирa мт сo aлкoхoл.
Ееее баш тие "нуклеарки" од премолчување ни ја зезнаа работата нас. Се трудиме да се оправиме, ама и јас сум големо "злопамтило" па не можам да тргнам напред ако не средам се зад мене што се вика. Уште поголем притисок ми прави тоа што сме во нефункционална заедница и ете го резултатот на сето тоа . Имате многу убав начин на функционирање во бракот, од огромно значење е што се прашувате еден со друг како сте... тоа се ситници, кои буквално го држат бракот на нозе што се вели. Ама сепак си зависи и од луѓето во бракот... вие имате среќа, погодени сте си и си функционирате, а кај нас работата е како што кажа @Sunshine_1979 кој ми е крив, сама си го бирав . Ај ќе се оправиме, ваљда...
@Smizzy Neka e zivo i zdravo bebceto i bezgrizno da raste Lele kolku mi e ubavo koga sum si doma Sve si postignuvam, super sum si organizirana vo posledno vreme i za sreka imam primeteno koga sme sami so sinko e mnoogu poumen otkolku koga e polna kukja okolu nego Nekoja imase pisano kako postignuvame pa mojot raspored e odprilika vaka: Stanuvame vo 8h se guskame, si igrame pa pravam kasicka on vo hranilkata ceka, doruckuva i okolu 11h cica i zaspiva. Jas za toa vreme sreduvam, jadam, pijam kafe (ako e miren vo kolicka na terasa nekad i so nego pijam kafence) i pravam uzinka. Stanuva, si igrame pa jade i pak si igrame Zaspiva pak okolu 15h i jas odma stavam rucek za nas i za nego, dosreduvam ako ostanalo nesto u malku na fb dremam ili tuka E posle 17h ne sum sama i polesno, a vo 19h sekoj den izleguvame da setame. Imam sreka mm e sam svoj gazda pa mnogu cesto i doagja na saat dva vo rabotno vreme Odam da go gusnam sinko, dobra nok P.s Zaboraviv da pisam deka odam vo wc i se banjam so sinko do mene
Рано е уште...инаку со душа чекам да честам. Нека се поотпушти уште малку...уште се плаши и мојава. Малку да западни (не да падни), рика . Не се секирај ќе се пушти и тоа преку ноќ..не тргај му рака, можи да се заплаши уште повеќе...сам ќе почне. Како што стои фатен за нешто викни му да дојди кај тебе и подај му раце...така почна мојава. @Smizzy нека ти е живо и здраво бебчето...големо да расти.
Aj dobra vecer, jas pa ne sum covek da se kara, osobeno pa karanje so vikanje, nikako, imam traumi od detstvo i duri i drugi koga kje vidam da se karaat so derenje se potresuvam. Kje se bucneme nekogas, no i dvajcata sme toj tip kje izbroime do 10, eden na edna strana, drug na druga strana i ne zborime edno 10-20min, pa posle kako luge kje sedneme i kje zborime za problemot Pa koj e kriv kje si se izvini... Inaku neznam sto mi se sluci na stomakot deneska, poduen mi e kako balon od posle rucek so strasni bolki, primetiv deka ova mi se slucuva koga jadam testenini... Nemozev da se podnesam, pa iskociv vo 8ipol so mm i sinko i kruzevme niz maalo do 9ipol, malku da se razdvizam i da se svari hranava pobrzo... Deneska i pravev ombre na sestra mi (me biva za frizerski vestini ), iako imam gimnazija zavrseno i uste malku diplomiran pedagog kje bidam Inaku sinko pocna da si jade, no si pribira toa sakam, toa nesakam... a nisto ne pribirase pred da zavrsime vo bolnica, daj sta das bese Dobra nokj majki od mene tolku denov, mi se spie mnogu
Jas ova i na @eleni27 i go kazav, uspesno realizirano bese so uspeh kje zemes tetra pelena i kje ja svitkas na pola od eden kjos na drug, da dojde kako trijagolnik i kje mu ja stavis pod miska kaj praviot agol, a drugite agli kje gi fatis za da go patkas, pa taka i da padne nanapred na race kje go zadrzis, ustvari vaka kje nauci deka pagjanjeto na racinja i ne e taka strasno, a voedno i kje nauci da padne i da se zadrzi ubavo. Neznam dali me sfati, ako sfati utre probaj
@Smizzy zivo i zdravo da e bebceto! Nie konecno zaspavme, si citam tuka i se uspivam samata. Za karanje - ne znam da se karam, da vikam. Se si cutam oti gotovo emociive ke me izdadat. Mm druga pesna e. Mu nema ramen za vikanje..ama znaj deka ne sakam. @Sunshine_1979 jas ko maz ti ti ko mm. Rak da ne e tvojot? Znaci on vika, jas kutam i begam Se se, ama karanje pred luge mi e mnogu uzasno. Mu imam kazano doma neka mi kaze se, a ne pred gosti. Ama ne bil ist feelingot veli. Ne sme spomnale razvod dosega, makar sto uz zafrkancija imalo nekoj polight muabet od tipot "ke si najdam druga" haha se zeza. Dobra nok
Супеρ те сфатив, ама и пρобав... и мене ми објаснуваше во неκој пост поρано, ама не саκа... аκо не ме дρжи за ρаκа паничи и плаче. Веднаш κлеκнува лази и се неρвиρа!
Јас близнаци, он девица...и јас несакам карање и викање во јавност! И на Мила и викам "дома ќе се разбереме, сега само смешкај се" штом направи некоја глупост пред други, и дур стигнеме дома, помине лутината и подобро за двете, само ја посоветувам и не се караме Мене друго нешто ме нервира, а тоа е што само со домашните се карам и расправам, барам од нив и ред и дисциплина и помош и уредност и... а на другите незнам да писнам, со никој не се карам, и на работа душата ми ја вадат, и на комшиката и ќутам што сипува ручек на моите жици за пружање, и за сите други сум арна само мм, мајка ми и ќерето мака мачат со мене а тоа ич не ми чини, обратно треба ама од оваа кожа во друга не се може! Добра ноќ, жени, сите спијат дома одам и јас во кревет!
@Smizzy пред се, живо и здраво малото бебушко. Сега поинаку ќе се однесуваш со "големиот" батко, ќе му се обраќаш како на големо дете и ќе очекуваш буквално се да те разбере. И јас кога се породив одма друго дете видов во него. Значи чистење тешко, да се разбереме. Под чистење кај мене дома се подразбира правосмукалка, џогер, раскревање претежно играчки и книги, миење садови сосе шпорет и работна маса, како секојдневни обврски, а вц ии прашина бришење еднаш неделно или најмногу две недели. Тоа ми се приоритети отприлика. Кога наоѓам повеќе време и повеќе фаќам, ама сега спремам три испити , па после 15 ќе се посветам повеќе на куќата. Отприлика се правам кога спијат децата (ова ако спијат во исто време). На сабајле стануваме и наизменично ги средувам прво нив. Пресоблекување (двајца се во пелени), ранење, миење, после малата заспива, па со баткото заедно го средуваме подот и си играме. После ако не е жешко како сега шеткаме, а ако е жешко во дворот во базенче се шлапка. Јаде ужина па го успивам. Додека спие/спијат правам ручек (претежно само за него периодов оти сме сами дома, па јас ако остане дојадувам), мијам садови , раскревам пак и остатокот учам. Кога ќе стане јаде, играме, шетаме пак и дома пак на средување. Бањање двајцата, ранење и долгочасовно заспивање. Во текот на целиот ден знае и сам да се заигра со играчки или на таблет, оти имам обврски и кон бебушка. Пазарување во текот на шетањето, пеглање по потреба, кога ќе се присоберат алишта и тоа само на децата... Секако дека секој ден не ни е ист, ама претежно е тоа. Не се секирај, само издржи. И кај мене потполно ист случај. Еве го баткото е 2+ па каде што не е сигурен само за рака ме држи. Кога проодуваше ако тој не ме држеше за рака не мрднуваше од мртва точка. Џабе беше јас да го држам за раката или кај градите. Купив и каивче за проодување кое не е користено ни минута. Едноставно,најсигурен е кога тој сам се држи макар и за прст. И еве како денеска, малата не ми преспа повеќе од 10 минути во раце, немав време за учење па ноќе седнувам по малку. И плус додека напишам ме раздени, еве го накај 5. Да дремнам малку оти имам еден ранобудник до мене Нема смисла да ви посакувам добра ноќ, па нека биде добро утро од мене.
@Smizzy да е жив и здрав бебушко. Голем и среќен да расте. Подрав мами. Јас на тераса си пијам какао, син ми спие. Од сабајле некако дуваше ветер , па рековме ај не одиме на плажа. Малку да одмориме и ние од одморов . Синко од како се разбуди во 7 до пред саат време трчаше низ двор и на крај заспа без борба. По цел ден е надвор. Незнам како ќе го приберам во Скопје во стан. Ова било убајна двор да имаш. А мм се смее вика епа да сакаше со моите да живееме и двор ќе имаше. Аааа нека фала се нешто ми кажува дека немаше тогаш толку да го сакам дворот и да седам по цел ден во него. На тема премолчување работи да си кажам јас тоа ич незнам. Дури некогаш посакувам да ми успее да преќутам нешто. Со мм не се караме често, ама кога ќе се скараме тоа ватрено до даска. Мене ми е смешен он како успева да премолчи, ама пак своето да си го тера. Пример јас ќе се објаснувам и докажувам, додека тој ќе рече добро, ама не е добро си продолжува по свое. Последен пример со мајка му. Му се запна женава да оди кај старите нивни кумови и да ги врбува да бидат кумови за син ми. Патем контактот им е одамна изгубен. А ние веќе си најдовме нов. И женава му вика ај утре јави им се и овој вика добро нема проблем, а уствари нема намера. Само да не навлегува во дискусии. И така едно два три пати. И на крај нормално не се јави.
Добар ден Иренке, добро ти е тоа "да одморам од одморот" ме асоцира на моите одмори од пред десетина години кога Мила беше мала а истото ме чека пак од годинава... Како беше, каде сте ма одмор? И јас од куќа со двор дојдов во стан и тоа на приземје, без тараса...ужас, десет години пушев ко избркана од дома пред влез (дома на никој не му се дозволени цигарите) Ми фали моментот кафе + цигарче наутро на тераса или пивце навечер откако децата заспале...убавини! А инаку, тактиката на мт е најдобра, строго поштуем "аха и по мое" тактика ама пуста уста, побрза од мозокот е, не ме бива ако не терам и се докажувам до 101! Ми се ближи роденден на големата ќерка, на први ќе полни 12! Порано многу спремав, сѐ сама спремав и торти и колачи и декорации, кифли, ролати а сега немам време за тоа, се ќе си порачам за најблиските дома а другарките нека ги почести парче пица и торта во Лептокарија! Туку ова малово ептен ми измени со спиењето, почна да не го сака креветчето, таму на саат ми се буди а до мене врзува и по 3-4 саати, чудно утрово во 9 цицаше и еве ја 12 а уште спие...ццц нит пелена не сме смениле од синоќа божем да не ја будам ама претера! Убав ден на сите!
@Smizzy zivo i zdravo Dobar den Nie denes se iznaspavme do 8 spievme bebka uste spie da ne se zarecam ama navecer zaspiva okolu 11 ke stanit vo 6 za cicanje ptodolzuva do 10 pak mleko i eve ja spie Nego pocna po 150ml da pieobicno mu praev 120 ama od ko ke go završit placit Barat uste dali za mu go pram poretko zaradi stolicata neznam ama pocna odednus samo da e gladna Mm go protiv da pazarit nekako kako se rodi Dilara i nemam mnogu zelba za pazarenje A koga sme za kavgi so mm nie sme solzi i smea nekogas i obožavam ko ke se iskarame nekako posle ttoa poike si se sakame se e poslatko posle kavga lom sme nie Ajde koj e za kafence inače ovde pekol e nevoobicaeno toplo za ovde