Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Добро вечер мајки.
    Не скарнаа малку па да се вратиме во правата тема . До душа и сами си го баравме:)
    Паричката 3та година кај мене, од кога сме заедно со мм, и ми забрани веќе да идам на вечера наредните години|(
    А како да не се падне кај мене? Стварно сум пресреќна овие години.
    Останав трудна и добив ќерче, такво баш мини мама :inlove:
    Во последно време малку сме на ратна нога со мм, воопшто не е заинтересиран да си поигра со детето, де на мобилен игрици игра, де филм гледа или не е дома. А кога ќе ја почува 15мин одма пушта песни да не се мачи да го брка детето. :^)
    Мислам дека со право се лутам или тоа е мојот пмс:?:
    Пред една година бев со огромен стомак и очекував во секој момент да ме фанат болките, за среќа не сетив ништо пред тоа, ама затоа после резот :sweat:
    Убави моменти како и да е.
    Околу подароците мм секогаш ми избира супер погодени, некои од нив сама си ги бирам. Ама затоа он е ептен терсене и секогаш предвреме кажува што да му купам во случај да не утнам]:)
    Бебе нема намера да спие(waiting)
    Околу сексот, после пораѓај е уште подобар :smirk:
    Добра ноќ мајки..
    Аа да @hello-kitty.90 среќен роденден на синко :hug:

На hello-kitty.90, elcezelce, Monella и 23 други им се допаѓа ова.
  2. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Христос се роди:*:
    Ајде тука аи припаѓаме да си шкртнеме збор два. Паричката е кај син ми,само да е жив и здрав прва година и кај него си се падна:).
    Си вечеравме скромно и си легнав рано,како пијана сум , исцрпена 4 дена бебе е со температури 38 и затнат нос,вришти не спиеме,јас лебдам. Инхалирам перам нос и тоа е за пол саат пак е затнат. Ни цица,ни јаде. Мислам дека и скроз ке ми се одбие. Денски секако не цица вејќе 3 недели,а синоќа само еднаш цицаше и тоа повејќе хрчеше на града него што цицаше. Градиве толку ни полни ни болни ми се .

Тензично го поминав овој споен викенд,што заради болно дете што од јас ненаспана па се ми смета. Накострешена мачка спрмна да нападнам само,да се карам. А на нерви сите ми идат. Само детево да се наткрене.

Еве го 20ти,ке излезам од комфорнава зона и се врајќам на работа. Ми фали дружба,средување а и да олабавам од секојдневиево.

На hello-kitty.90, elcezelce, Monella и 24 други им се допаѓа ова.
  3. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.465
    Допаѓања:
    22.604
    Среќен Божиќ,Христос се роди! Среќни празници!

Се разбудив со блага главоболка,изморена.А ништо не правам празнициве,освен шетање и јадење.Вагата сабајле даде сигнал дека сум качила килце..
    Дете,а и ние со него се изнаигравме и изнагушкавме празнициве и споени денови.Ама ко дете што ми е неуморно и пука од енергијаа,јас неможам да го стигнам. Да признаам,почна да ми фали тоа едно кафе раат испиено на работа...
    И денес по гости и ручеци,јас ослободена од готвеници.Прејадени сме,ама ај да пројде редот...
    Дете подобро е со кашлицата ,ама се натегнуваме ептен околу инхалации...Му го оставив тој дел на маж да се убедуваат,ја неам нерви.. Кога ги гледам двајцатакако сеиграат,или со колку стрпливост маж ми е околу детево,си се заљубувам во него пак Добро,тоа ми трае до прв негов кикс,ама ајде да не кука само;)
    Имајте убави празнични денови мајки!

На hello-kitty.90, elcezelce, Monella и 19 други им се допаѓа ова.
  4. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Среќен Божиќ мајки! Мене не ми е! Ми иде од кожа да си излезам.
    Сменивме млеко, демек на подобро, на полошо отиде работава.
    Првично Нан, фатија запек. Па затоа Хип Комбиотик. Столица се регулира ама повраќаа ептен.
    Отидовме на Аптамил. Два дена не се какани, а и повраќаат. Не многу како од Хип али сепак повраќаат.
    Не сум паметна како да постапам. Давајте чаре. Ако се искакаат полесно ќе им биде. Да пробам со топломерче?

На elcezelce, snegulkata, Ava.84 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.931
    Допаѓања:
    111.483
    Не!
    Не ги учи со топломерот, почекај, масирај меше, прави вежбички со ноџињта, ставај топло на меше, ќе се искакаат.
    За повраќаното не им се секирај, ќе се регулира и тоа, држи ги подисправени некое време откако ќе дадеш млекцето.

Убав ти е Божиќ и седи си во кожата, не е лесно да си мајка, ама најубаво е :inlove:

На Lianna Anna, Kaetana, Girl-Rabbit и 6 други им се допаѓа ова.
  6. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Емке два дена само тоа правам. Масирам мешиња и правиме вежби со ножиња. Нема фајде.
    Си ја отрув душата дека им сменив млеко. Ама морав, не одеше со Нанот.
    Незнам дали ќе направам уште поголемо зло ако пробам со АР формулата на Хип (по препорака од матичната ама јас не ја послушав и си купив Аптамил). Таа барем ја омекнува и столицата. Незнам... Не сум паметна. Многу промени им направив и само од грешка во грешка.

На TarantulaA, Mari* и Mia Fuentes им се допаѓа ова.
  7. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Христос се роди
    Среќен божиќ и божиќни празници

После повеќе од две недели распуст деца се вратија во градинка :whew:
    Колку ми недостигаше тишината и неколку часовниот одмор :makeup:
    Не се мрднав од софата :$
    Испив две кафиња,нешто малку каснав и да видам што има по форумот

Деците арни се
    Вчера денот го поминавме во игротека
    Кога сме таму така брзо ни поминува времето а и деца воопшто не се напорни
    Се изнаигравме и ние :D баш си поминавме лудо :$
    Кога се вративме маж ги анимираше да не заспијат а јас набрзина стокмив едно зелниче и лебче со паричка,за повеќе немав време
    Вгодина повеќе,битно адетот не го изоставивме
    Парата втора година по ред вкуќа паѓа :inlove: се надевам наредните години и во наша куќа ќе славиме :$

Уште половина час и треба да одам по деца
    Ручече имаме ама за вечера треба да смислам што да зготвиме :wasntme:
    Знам дека ќе има крем супа,за друго ќе видиме...

Денес одам и да го потпишам барањето за возачка и официјално да почнам да полагам :party:
    Многу ми е потребна возачка и ќе дадам се од себе да положам :emo:

Да посакам и добредојде на новите мајки :hug:
    @S.J.Parker Среќен роденден

@mariz брзо оздравување :hug: :*

Одо да чурнам едно и да се спремам полека
    Треба пешки да земам деца а надвор врнежливо :@

Се довиџења :hai:

@bela.m да пробаш со млечен шеќер (се надевам така се вика кај нас)
    Ние исто имавме проблем и со препорака од доктор користевме кога имаше проблем

На hello-kitty.90, elcezelce, Monella и 23 други им се допаѓа ова.
  8. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Аптамилот прави запек. Ние од него на клиника завршивме. Потоа сменивме ХИП комбиотик, детето се прероди. Но мојата беше поголема и можеше да пие и сокче од слива и тоа многу и помогна. Аптамил, ми викаа дека е најдобар но кај нас не се покажа така. Со помин нека е.

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.767
    Среќен божиќ мајки

Прибрав едно чиниче со јаткасти, компјутерот и се стуткав во спална. Се чуствувам како да сум во трка со времето. Од една страна батеријава на компјутеров, од друга детево кое секој момент може да уклучи сирената и да стане од спиење.
    Грбов ми е зинат:rofl:
    Се смеам, мама така викаше кога беше многу уморна. Еве ме и мене. Стареам и почнав да користам нејзини реченици:$.

@Mari* конечно отвори градинката и кај нас:inlove::rofl:. За чудо деца пресреќни беа, едвај дочекаа. Се мислев дека ќе рикнат, ама изглед им здосадив и јас дома. Дома како бомба да паднала бевме:tmi:. Едната детска каде играат највеќе и игротеката беа хаос...не знам колку саати раскревав и до пола сум.

Јас уште земам часеви. Утре имам вечерни...се надевам наскоро ќе полагам и ќе положам, да дојдам до возачка и кола.
    Ми фалеше тишинава. Не дека најмалово не се кара:rofl:, ама едно како неидно споредено со цела банда:D

Маж пак на терен цела недела. Петок дури ќе си дојде...
    Туку месецов јас и Викториа славиме родендени:inlove:. Викториа сака диносаурус, Елизабет не успеа да ја убеди за еднорог или мики маус. Се мислам јас за мојот да си нарачам една таква :tmi::angel::rofl:.
    Нека се радуваат деца.
    И да, кај мене се падна паричето. Втора година по ред и втор пат воопшто. Веднаш беше дадено на Викториа за мир да биде и да нема плачки:D. Вчера до ХЕсен одевме за риба да најдам :tmi:, така е кога домаќинката неспремна.

Дете вика...
    Убав ден на сите:hug:

На hello-kitty.90, elcezelce, Monella и 22 други им се допаѓа ова.
  10. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobar den majki:)

Srejkna i vesela 2020:inlove:zdravje, bereket, ljubov i se sto si sakate:l:

Srejken bozik na site i ubavi praznici:l:

Nie dobri :) golemata denes pocna vo gradinka, zavrsija 2 nedeli odmor.

Praznici pomina, prvin golemata sestra na mm bese pa eden haos ispadna so svekrva ama aj dr pat ke pisam.
    Potoa dojde mojata 4dena gi pominav preubavo:inlove:precek na nova doma si pominavme ubavo:)iako falea mama i tato ama poradi ladno odlucija da ne patuvat do kaj nas...
    Odkako zamina mojata sestra malata sestra na gosti i taka gi pomonavme praznicite so gosti.

Umorna i toa dosta ama zdravje decata se naigra i si pomina ubavo.

Pred nekoj den bevme na krstevka kaj nasite komsi prijateli, ubavo e da se vidat tradicite:inlove:

Spremam rodenden na golemata:inlove:na 26 ke pravime doma a salata zakazana za 29,me ceka podgotovka na masa so se hrana, pijaloci, ukrasuvanje na sala:wasntme:se nadevam ke uspeam oti so malata malce potesko:wasntme:

Napraveni se nekoi kontroli ispadna deka se vo red pa pomirna sum, iako bolkute se prisutni uste od stres, nervoza i neredovna ishrana:^)

Za golemata pak ne uspeav da mi dadat za proverka na krv:^)

Za mm sto da pisam:^)ni pokloni ni iznenaduvajne ni pomos nisto:^) zatoa resiv da me ima pocesto vo temata *sto posledno si kupivte*;)
    Zatoa vikend ke koristam popusti :D

Spremam malata cerka da ideme po golemata:hug::hug::l::l::l::*:*

На hello-kitty.90, elcezelce, Monella и 18 други им се допаѓа ова.
  11. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Како беше ситуацијата кај вас, од кои причини завршивте на клиника. Ме преплаши искрено.
    Те замолувам да споделиш

12. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    33.252
    Христос се роди!
    За многу години празнициве и Господ секаде здравје да дава,тоа е најважно а другото само ќе си дојде.
    Во мој крај ставаме паричка за Василица.

Бадник го поминавме онака колку да се обележи немаше и кај нас никаква атмосфера, со случката со девер ми.

Спремаше се свеки јас само тиква испечив и сармичките ги свиткав а свеки ја стави да се вари и гравче и палачинки направи.Јас се понудив дете кога излезе да коледа да ги направам,но било рано,сакала топли да биле и ги направи таа.

Кога ќе се сетам дека лани на Бадник се возевме со колата 3 часа само дете да не плачи.Тогаш си ги изгоре прстињата од раката на камин кај кумовите...

Божиќ,ден за семеен ручек.Но кај нас такво нешто нема ниту за овој Божиќ.Свекор му солеше памет на мм.

Мм си дојде од работа изнервиран,биле паркирани со колегата со државтата кола и ги накривиле дека на некој му ја чукнале колата. На државнава кола ништо нема ни гребнатинка а другава братикот оштетен.На полицијата многу и е гајле кој е крив кој прав.
    Мм кога е нервозен ниту каде ниту пие,му велам дега тоа што можиме да правиме кога не сме моќни.Само здравје.
    Зарем постојат вакви луѓе....

Ако можам да го кандисам да. Излеземе до кај мајка на кафе и баклава.И на име до кај еден братучед мој во иста куќа се со моите.
    Ако не го кандисам ќе си седиме дома,секако утре ќе одиме на слава кај моите.Ама прво ќе морам некако да органозирам дете да дремне,ако не преспие е тогаш сигурно по вечера одма дома ќе си дојдиме.

За подароци од мм што да кажам,повеќе заборава отколку што памти датуми.Пред да бидеме во брак повеќе ме изненадуваше а сега повеќе ќе ми речи земи пари купи се или да излезиме да си купиш.,отколку што ми има подарено.

Сега на 31 му е роденден и се мислам што да му земам лани тренерки и блуза,а за годинава незнам или некоја блуза или пижами ќе биде секако и торта ќе има.Ама во петок паѓа ќе треба посна да правам.

Маж вика да се спремаме
    Се читкаме подоцна...

@mariz со помин нека е,брзо да му мине и на двајцата.
    @hello-kitty.90 среќен роденден на синко голем да расте

На hello-kitty.90, elcezelce, Monella и 20 други им се допаѓа ова.
  13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.560
    Допаѓања:
    37.862
    Среќен празник женски. :f:

Денес по дома. Никаде не ми се оди на гости. Децава збеснаа.

Сте спомнале свекор и свекрва. Исто како да ги немам. Им е гајле дали ни треба нешто, дали сме добри. Срамота е за сопствениот син да не се интересираат. Пред Нова Година маж ми се разболе. И се јавува на госпожата да и каже дека не му е добро, а она му вика - Ништо не ти е. (facepalm)И го сврте муабетот кон другиот син кој исто така беше болен тогаш. Ама Господ ќе им врати. Мислат дека со тоа што ќе донесат смоки и чоколатце (не даваат пари за чоколадо) се надминале себеси. И кога даваат нешто тоа е ради реда. (facepalm)

Рано е за нашите родендени (од Јули па натака). Уште сега размислувам што да му барам на маж ми за поклон. :D Ако му побарам се, ќе треба цела плата да ја потроши.

Периодов се прејадов, па сега си имам проблеми со стомакот и желудникот. (facepalm)

Одам да правам раванија. Која сака нека повели. (fingers)

14. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.498
    Добро вечер женички. Христос се роди. За многу години нека е денешниот ден (иако веќе е во одминување) и честит именден на тие кои слават. (Божин Божана Бошко....) оваа тема секогаш си ја оставам за навечер да можам на раат да си ја прочитам.
    а јас па мислев само мојот е ... Како Децана мали. Со игри на телефон/компјутер или па као ерген знае да излезе на кафе и пола ден да го помине.... Е ама затоа после нема ова она да му исполнам желби. :lol: е ама ко ќе земе да го поварди и ко ќе пушти цртани музика и сл... На бебе од 5 месеци. Ми иде да го задавам.
    се консултираше ли со педијатар?

Инаку ние добри сме. Синко на распуст до 21 ви. Таман ладните денови дома да се поминат. Најшубе ми е кога во зима оди во градинка/на школо. Лани во градинка цел јануари не го пуштив да оди ја известив воспитувачката. Си поминавме супер дома. И сега е весело. Ко ќе заоди пак ќе се тресам да не настине или се разболи... А знам нормално е ништо лошо ништо страшно деца така растат па за нас било и бетер во снегови заврнати уште од ноември месец. Па ете живи здрави прави... Ама пуста мајка за ситница ќе се фати.
    Вчера радости со коледе. За 2 месеци ќе полни 7 години досега само 2 години бил. Нека се радува уште малку,кај да е веќе ќе е голем за таа работа.
    Бебчо спие уште од пред 7 сатот па јас раат се искапав човечки. Капење со сите тартипи :rofl: од пилинзи до маски за коса за лице.... :dance:само се мислам до кога ќе спие и одкако ќе стане колку време ќе ме остави без спиење :?: ама не го будам. Големиот синко после година ипол кога преспиваше денски го будев после 3-4 часа спиење за навечер да не венееме до ниедно време ама бебчо не. Со спиење расте нека си дремка нека си ќути. Кај да и ќе предремам и јас да бидам свежа за кога ќе стане :lol: па женички имајте пријатна вечерна и празнична атмосфера. Јас да погледам уште малку од сериите па ќе си легнам.

На hello-kitty.90, Ano, tincemajmunce и 10 други им се допаѓа ова.
  15. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Не ми беше целта да те исплашам, се извинувам. Мене ми е криво што 6 месеци беше на аптамил 1, кога воведов аптамил 2 веќе неможеше да оди по надвор, неколку дена поцрнуваше од плачење, се грчеше цела, страшно беше за гледање. Сред ноќ ја однесовме на клиника, сменив млеко и воведов сокче од сливи и се среди за 2-3 дена. Најбитно е да знаеш што ви предизвикува запек, во вашиот случај да смените млеко, секако прво разговарај со педијатар. Те разбирам целосно како се чувствуваш, но не се секирај, ќе се среди. :hug:

На Sexybaby86, Kaetana, mariz и 3 други им се допаѓа ова.
  16. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Убав ден мајки, среќен божиќ на сите :*

Завршија празниците, од утре пак на работа. Помина и роденденот на малата, сега остана мојот неделава :)

Денес дојде смената, мајка ми си отиде дојде свекрва ми за чување. Грутка имам секогаш кога ќе дојде, морам да се испразнам тука, немам каде на друго место :(

Во март планираме да ја праќаме во градинка. Тешко ме фаќа ама кога ќе размислам, поубаво во градинка отколку со свекрва. Може лошо звучи ама се помалку доверба имам во неа. Како да имам, доаѓа со автобус (живееме во различни градови) и се пушта да игра со малата, ниту раце мие ниту се пресоблака. Мм дури се плаши да и пререче нешто (пошо кога и да и каже нешто, одма се лути). Кога конечно кажа нешто, му одговори: “ама јас во првиот ред седев” и “зашо да се пресоблакам право ќе си легнам”.

Ах, излезе ова мислење за во Свекрви и снаи, простете.

Инаку уште некоја недела треба да ја ставиме и МРП, уште едно гајле на ум.

Имајте убава и мирна ноќ.

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.560
    Допаѓања:
    37.862
    Кога сме кај млекото. Не менувајте млеко. Нека си тера со едно. Кај мене поголемиот пиеше адаптирано млеко. Почнавме со Хип Органик. Еднаш го земавме Лактовит и се зафркнавме. Доби опстипација и грчеви во стомакот. Го испи (два дена една кутија) и пак се вративме на Хип. После тоа пак си беше по старо. Многу пари ми одеа за тоа млеко. Сега е дупла цена од тогаш. Со малото немав проблем. Од старт цицаше. Само во болница му даваа дохрана додека да ми надојде млеко. Тоа траеше 2 - 3 дена.

Ништо од раванијата. Ми дојдоа гости. Останува за утре. Ги испративме гостите па сега расчистувам.

Добра ноќ женски :hug: |-)

На hello-kitty.90, Ano, tincemajmunce и 9 други им се допаѓа ова.
  18. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.837
    Добро утро мајки! Христос се роди! Неработните денови завршија, ама празници се и денес и утре. И другата недела и така натаму нели :). Се уклучив за млеката ве читам, незнам колку се исти но големиот порасна со хип комбиотик, баш наменет за да нема грчеви и немаше никаков проблем. Од другите да, му ствараа гасови. Ако го има уште пробајте го.Ама ладно утро. Испив кафе, запалив оган и ете ги малите по мене. Абе како ме сеќаваат кога ќе станам.Им пуштив цртани и се завиткавме во ќебе. Додека се затопли малку за други активности. Вчера цел ден го прележав. И прочитав книга. Оставив маж со деца. Слушав лупање,тропање незнам што правеле.Пак се скаравме, толку од арноќата негова. Епа не попуштам годинава. Мораше и овие празници да ми ги расипе. Едвај чекам да замине на работа. Е дотолку ме нервира. Што дека ми седи дома надуен ко мисир. Ни со деца игра ништо. Ај да го баталам. Кујната ми плаче за чистење. Ама ај нека помине и утре. Малиов се нсучил вади се од подолните фиоки. Па само премивам, бришам и средувам. Ќе прередам и празни ќе ги оставам. Аман веќе од префаќање и средување. Преку глава ми е. Тоа е, да видам макароните сакал мали да јаде, па се варат. Убав ден!

На hello-kitty.90, elcezelce, Girl-Rabbit и 21 други им се допаѓа ова.
  19. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    14.397
    Ај добро утро
    Среќни Божиќни празници, само здравје и љубов да имаме, другото само ќе си дојде.

Ретко пишам олку рано, обично децата ме будат и дур се средиме немам време.
    Малото стана за млеко во 7:30 и се искака. Ајде пуштив да се стопли малку и легнав за то време. Кога по 5 мин заспало. (facepalm)

Затнати сме сите тројца. Мене грлото ми е црвено, глава ужасно ме боли и цела вилица. Поголемиот 2 ноќи само плаче, не дава чистење нос, со сила се бориме. Почна и да кашла по малку, ама еве ноќеска мирен беше, па ќе видам денес дали е за на лекар. :envy: Само малово не се буни многу. Ќе кивне, ќе издува и полесно му е. Дај Боже со толку да поминиме, за него ми е жал најмногу, бебе од 3 месеци со мрсули. :(

Дур го напишав ова стана поголемото, па гледа слики од него како бебе и ми вика еве го бато. :D Никако да го убедам дека само тој е на сите слики, малото не беше родено.

Околу поклоните, мм појќе се труди и ме изненадува отколку јас него. :wasntme: Уствари од ко имаме дете немам ни време да излегувам и да барам, па зато најчесто заедно излегуваме и си одбира шо сака. Не се буни. :D А мене ако ме праша шо сакам му викам не знам изненади ме. :lol: Обично бира долна облека па јас го пречекувам така од работа и ете му изненадување. :rofl: А и децава се родени пред неговиот роденден па, поголем подарок кај има. 8)

Иии нормално не стигнав да допишам сабајле, станаа двајцата, испивме детско кафе(прегорен шеќер) со поголемото и јадеше, кифла и кива. (facepalm) Ама не можам веќе да се карам, важно нека јаде.

Мајка има роденден за 2 дена па со сестра ми ќе одиме по поклони, се надевам ќе и погодиме зошто малку терсене е. :D

Поздрав мајки :f:

На hello-kitty.90, elcezelce, Girl-Rabbit и 18 други им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Среќни празници! Каснам ама сега начекав момент.

Малата подобро е, денес ке не пуштат.. Да прими лек во 13ч и после си одиме, поради мене... сакаа уште еден ден ама не сум добро и рекоа дома па ке ја донесе малата некој на дневна болница. 160 со 100 притисокот ми беше од 11 вечерта до 6,7 сабајле, сега ми е 140 со 90 некаде ама подобро се осеќам. Страшно бев ноќеска, зашто со низок сум после раѓање на малата и ова беше шок за мене, стегни пушти болка јака, неможев да седам, лежам, стојам, не знаев што со себе. Премногу ли ми дојде се, незнам од што... Синчето две дози сумамед, урбазон доаѓаше два пати го боцкаа, 40 тт два дена имаше, ама и он е подобро фала богу, кашла ама поарен е. Едвај чекам дома да си го изгушкам. Колку е пораснат и колку убаво разговара на телефон, сонце мое:l:. Јануари не ги пуштам во градинка, а ако имам можност и Феб, ако не треба да почнам со раб.... Таман се заодеа, убаво им е, ама после толку лекови... Не ми се пуштаат, не дај боже па пак да закачат нешто и пак да треба да пијат антибиотик, не не :shake:
    @bela.m пробиотик некој даваш?

И така... Фала на мајките кои не помислија :hug::hug::hug: Овие 3,4 ч до одење дома ке ни бидат вечност :sweat: Убав ден мајки :f:

На hello-kitty.90, Lolipop23, chocolade и 30 други им се допаѓа ова.