Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Сите другарки околу мене со помали деца, а малце закашлаат одма паничат шо да праеле да не им спушти. Знам дека е од овде читање :rofl:

На Girl-Rabbit, SummerGirl, mariz и 10 други им се допаѓа ова.
  2. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.233
    Допаѓања:
    27.842
    Прва вакцина на бебе (тие на раѓање не ги бројам не гледав).. Он закенка малку, ама ја коа почнав да си плачам таму пред сите. ;( Тешко било да си мајка :)

Да се надеваме дека ќе пројде без реакции.

На bela.m, Girl-Rabbit, SummerGirl и 14 други им се допаѓа ова.
  3. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    8.245
    Здраво живо, конечно станувам и се освестив:drunk:
    ... Бев 3 смена последна вечер и место цело спиење, спијам неколку саати за после да се вратам на ноќен ритам на спиење.

@happygirl нека ти е најсреќен и се што сакаш да ти се исполни:d:

Се викам ќе станам порано демек ќе фатам и работа, ама променетиот биоритам си го прави своето, целосно сум безволна:doh:

Туку не сум ви кажала, имам 4 кг плус. Не сум трудна да не ме мислите:tmi:, само дебела.
    Официјално сум 62кг.
    Баш од кога се качив на вагата се штрекнав. Погледнав во мајчината книшка пред бременост сум била 54, после си држев 57, сега сум качила последните месеци. Толку сум била тешка во 27 недела од бременоста.

Од кога почнав да возам со колата многу малку се движам, намалив и движење на работата дека не сум нова и не ми треба да трчам да се докажувам. Си ручкам, поготово периодот во Македонија и си се наталожило.
    Ветив дека ќе пробувам да го носам малиот во градинка со јавен превоз, почнав да внимавам што внесувам и вртам на Орбитрек, а да планирам и да почнам фитнес курс.

Инаку за неспиње. Моето си висеше дење ноќе на цицка докај година и 2/ 3 месеци. Сон ич не врзував. А, докај 7/8 месец немав ни некоја помош од маж. Нели мислеше дека сум дома и што правам цел ден, само дете чувам. А, тој работеше по 12 саати градежништво па изморен беше.
    После под мој притисок, најде фирма со нормално работно време и почна да помага. Од кога се вработив сме еднакви во чување/чистење.

Инаку додека не го одбив синко од цицка се си стануваше, после почна 2 пати да станува за шише млеко. Веќе на 2 години и нешто намали на едно станување. Му ставев само шише до креветот и сам си земеше и си презаспиеше.
    Веќе 3 година почна да преспива цела вечер:).

Ехе сега тоа неспиење ми е далечно и воглавно сум одморена и одспана. Легнува 8 најкасно 9 и после станува 7 и пол 8 без денско спиење. Ако стане рано одам во неговата соба го пуштам да си игра сам, а јас спијам на земјата:P

Чекам да дојде викенд колешката ќе ми дала некои трепки за очи со магнет, ги рекламираат по нет:smirk: Еднаш пробала и не можела да ги користи, па си прави нормална надградба. А, мене демек впечаток ми оставија:emo:

Тоа да пијам кафе и да правам салата за јадење, па да го земам синко од градинка:l:

Ајде убав ден на сите:f:

На Monella, Girl-Rabbit, SummerGirl и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Vanessa9li

Vanessa9li Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2019
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    784
    Ај сефте не темава да направам и јас... Синоќа (поточно сабајле во 5) синко куќата ја крена во воздух, прв пат така да ми плаче. Се разбуди за јадење, па цицаше кога немаше веќе во цице го доранив и почна голготата. Врштење, плачење де во раце не сака, де на стомаче, де на страна, де на грб, де во релаксатор де на рамо абе се уби од плачење. Ај он што плаче дома сите се со грип немаат пристап до бебче па застанале во ходник пред соба и само совети делат На крај го расоблеков, сува пелената ама беше свежо променет, му го тргнав широкиот повој (ич не го сакам) и масажи на мешко, па се растртка и си заспа. Ама се маткавме едно 2 саати така. Па на цела мака, имав едно перниче восочно за мешко, да земам да го загреам со пегла кога почна да се топи тој восокот па да се лепи на пегла па да мириса на изгорен восок, абе за греотка сум.
    Од денес почнувам power pumping, мора да произведам повеќе млеко, ова ни за еднаш нема и не го заситува. Вчера буквално 9 саати на гради ми беше од 8 сабајле до 5 вечер, инат ме фати. Ќе цица ќе заспие, за 15 мин ќе стане со плачење гладен, ај пак на цице, и веќе накај 5 почна да влече наназад со цице во уста. Се стискам абе ни капка во мене и видов не видов му направив ад. И така мами одам јас да се одмолзам, не се откажувам со доењето ако треба 2 капки 2 те ќе му ги давам. :*

На Girl-Rabbit, SummerGirl, marchi-cool и 13 други им се допаѓа ова.
  5. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.870
    Допаѓања:
    28.557
    Здраво мамици!
    Јас кафе, второ за денес... ајде кој сака нека повели :coffee::coffee::coffee:
    Малата кај и да е ќе стане, тера дремка која се надевам нема да е подолга од 1 час за вечер да заспие во нормално време.
    Големата мрмка за во градинка, а таму едвај 5 деца од нејзината група и ниту една од нејзините учителките. Сепак во мисла сум да ја носиме утре оти дома пука од досада!

Морам и маж да го спомнам :smirk:. Страшна работа:worried: , тт 37,2 лежи болен покриен со кебиња и го мрази цел свет оти многу му е лошо:^) . Едвај чека уште еден саат да помини за риностоп да се напие. мобилен звони, де сестра му, де мајка му... загрижени оти мнооогу болен! :!:
    Им кажувам - ама 37,2 ...
    добивам одговор - на туѓ грб 100 стапа се малку! (wtf)
    Што им е бре? Што му е и на мојот ММ ! На деците до 38 сируп не давам, овој мојов на 37 се отрови од риностоп. :rofl:
    Сериозно... сите мажи се вакви или само мојот!
    И морам да кажам дека летово се најде во животозагрозувачка положба и без драми минавме, а сега за една тт 37 паѓаме во несвест! |(
    Смешно ми е! Ама лекувам го:!: , да не ме кудите... чајот сварен, супа, лимонади... покривам, откривам, топломерот е до мене... Господи Боже!

И така...
    Денес освен се стандардно низ дома јас си имам и пациент!
    Денот арен си е... ќе го истуркаме некако!
    Убав ви ден!
    Гушкајте деците, и мажите :P

На Monella, Girl-Rabbit, Skorpija25 и 24 други им се допаѓа ова.
  6. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Ај добар ден и од мене. Не сум пишала овде расказ.
    Две недели дома ќе сум, малата падна, раката во лонгета треба 3 недели да и седи.
    Искрено подобро ми е на работа, побрзо денот ми проаѓа. Дома сега мислам се во кујна седам, ми се смачи од миење садови. Децава само ги растураат играчките низ цела соба, а со ништо не се заигруваат, а на големава само досадно и е. Не знам што ќе и правам дома додека не заздрави. Времево ладно, во една соба скупчени, тешко нас.
    И јас само јадам, кај се здебелив последниве месеци, не ми текнува да намалам. Трудна во 9 месец со најмалово бев со оваа килажа (facepalm)
    Ај отидов садови имам за миење и да пројдам со правосмукалка, да дојде некој ќе рече на земја јадеме, ја не знам како толку ѓубре се прави:drunk:

На Monella, Girl-Rabbit, SummerGirl и 20 други им се допаѓа ова.
  7. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    21.187
    @happygirl среќен роденден :*
    Значи кавгата со мт цела ноќ траеше :D Нов ден и се е заборавено ;)

Немам време за пишување,а богами и со префрлените мислења од др.тема едвај успеав се да исчитам :D Фри шалата ти е на место (fingers)
    За бадник 2 парички се паднаа кај мм,од домашното лепче,ама и од куповното. Се радуваше како мало дете :rofl:
    Бебе една ноќ спие,друга се буди сред ноќ и седи добри 2,3 сати и така. Се буди стандард 3 или 4 пати ноќе,ама затоа сабајле поспива и до 10 или 11. И онака немавме ред,сега па сосема се изгубивме. Ни знам кога појадува,кога руча,кога вечера,спие,се е каша попара.
    За спиењето,правила нема,некои бебиња спијат,некои често се будат,некои менуваа,некои тераат се исто.... Моево откако се роди па еве го 12 ипол месеци ниту еднаш нема сврзано спиење ноќе,секогаш се буди,најчесто на помалку од 2 саати,а некогаш и минути се во прашање :(

За купување поклони и изненадувања 8)
    Мм многу многу изнќенадување некое да ми спреми,не му текнува,ама поклони дава. Порано ми купуваше,ама откако виде дека скоро ништо не ми се допаѓа ( прибирлива сум |() и џабе купува или ми дава пари или ептен нешто ако сум спомнала дека ми се свиѓа ми го купува. Онака од около да види дали сакам нешто,не знае. За разлика од мене,он ич не наоѓа маани,па многу е лесно јас да го изненадам. Најчесто и кога заедно купуваме нешто,се што ќе му предложам му се допаѓа,па знам дека нема да направам утка. А и сакам да го изненадувам со вечера,винце,полна када..... Ама порано,откако се роди синко,некако се е подредено на него. А тој неспијач,лепенка за мама,па мама ниту има кога,а и волјата ми се губи од умор. Ама ај,се надевам дека уште малку ќе се вратиме во нормала :?:

На Girl-Rabbit, SummerGirl, Kaetana и 15 други им се допаѓа ова.
  8. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.498
    исто 2008 запишав. Факултет од 3 години... 12 се сторија. И да навистина е отворена рана. Дојдов до апсолвент 45 положени предмети уште 6 до дипломска.

За цицање и будење навечер минатата недела ми беше хорор. 21 ва недела. Последниве 2 ноќи можам да речам шуќур! (Само да не подречам)
    кај мене па е обратно,првото ко појќе да ми спиеше од 3ти месец си фати ред.

Од мене добровечер. Читнав накратко ама не можам веќе,настинка ме фати глава ме стега па додека цицка и дремка бебчо да чкртнам. После ќе дочитам. Понеделникот го пратив синко на суроо всело таму деца Али ми сакаш. И немало куќа која ме отворила. Овде вград. Живо пиле не прелета а камоли дете. Што се случува со традицијата не знам. Вчера на слава и именден кај братучед ми и така. Денес јас настината бебе рика плаче ваљда заби ќе вади ја искина устата и рацете гризејќи. додека ѕирне забче ќе цркнеме.

Па женски заминав да дремнам малку додека спие бебе оти веќе се осеќам омалаксана. Пријатна вечер

На SummerGirl, elcezelce, tincemajmunce и 10 други им се допаѓа ова.
  9. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.037
    Вие што имате мама/свеки сервис не знаете колку сте среќни во животот.
    После 1,5 година прв пат на вечера.

Ресторанот чиста десетка бразилски концепт на родизо каде нон стоп стасува јадење на маса колку можеш да изедеш толку. Превкусно заедно со самба танчерки и жива бразилска музика. Амбиент стара железничка станица со такви кул маси направени како вагони, со цефки големи за инсталација со огромен шанк, со бразилци келнери и воз регуларен кој застанува буквално пред маса со стакло. Како го замислиле концептот еве браво да кажам несвојствено за Германија повеќе накај јужен дизајн.
    И од две чаши вино ме фати битно уста не затворив не дека некад сум затворила али многу ломотам под “гас”.

Резервиравме за вечера за 13 души ден после роденденот сигурно ќе им се допадне на жеништана мои.

Дома малечка без да не бара со саати си игра со баба и. Баба уморна али мала не се дава до последен атом. Банкање и во кревет заспа за пет минути. И денес преку ден дома си ја успав два пати на ист начин спуштам ролетни бејби играчкава до мене и се преправам дека спијам. Кој би рекол дека нема ни да и текне за цицка на мојава. Да ми раскажуваше некој пред месец дена немаше да му верувам будала ќе го правев. Супер најсупер период од бебешкиот живот каде може и самостојно да поседи неколку саати без мене без проблем, а јас можам да бидам јас.

Во име на тоа живели:
    F541E693-F9AE-48E1-A678-1D9C14279468.jpeg

На Girl-Rabbit, Miss.Sweet, Minnie-e и 33 други им се допаѓа ова.
  10. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    И јас бев упорна со доењето, 3 недели беше хорор, ми сопре млекото па со ад плус доење, не сакаше никако ад и видов не видов си почнав лакта микс, хумана во гранули, чај од грчко семе, најмалку два литри вода, помалку боза и одмор мајка, чим викаш др др во ходник, ако се слободни без работни обврски оставај дете по саат два на чување а ти одмарај се и помалку нервоза.
    Јас сум во автобус, патувам, кафе испив од кафемат но не ми ги задоволи апетитите, турско си е турско. Денес се надевам добро ќе поминам, ај со Господ напред, па како ќе биде така.
    Цуцка моја откако е родена еве уште малку триипол години не ме остава да спијам, така да не е утеха но бебе кое не спие и поголемко нема да спие, има исклучоци но повеќето си остануваат не спијачи.
    Маж добар е, го борам во недела ако немаме гости да одиме на планина да се излуфтираме сите заедно, верувале или не едвај чекам да мрднеме некаде. Ми се смачи од дома седење, планиравме кратка прошетка во декември но на цуца моја и избија сипаници, па моите работни обврски се зголемени овој период и тоа е. Ај доста куцкљм ќе мижнам малку.

На Girl-Rabbit, hello-kitty.90, RainBow и 17 други им се допаѓа ова.
  11. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Те осеќам колку си среќна и дури и јас се радувам за тебе.

На SummerGirl, The Unicorn, 24.07 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Добро утро

Веќе цела недела деца дома :(
    Прво заради фамозниот норо вирус па мали заврши со ларингит :@
    Не знам што е полошо :envy:

Петокот ми јавија од градинка да одам по деца,едното повраќало другото пролив имало
    Три дена не можевме до себе да си дојдеме
    На секои половина час пролив,измеѓу повраќање
    Не знаев главата кај ми е,таман едното ќе го преслечиш ете другото дошло На ред :x
    Првите два дена од вирусот ни спиење нити јадење
    Повраќање средивме некако со вомекс ама проливот не
    Станот ни смрдеше одвратно :tmi: морав да дезинфицирам се па да се дише некако
    Хорор
    И како малку да ни беше норо мали и ларингит има
    Кашла,температура и по цел ден вришти :(
    Го инхалирам со салбутамол,давам и амброксол :wasntme:
    Добив и кортизон две чепчиња ама не ми се даваат дека пред 2-3 месеци доби :?: знам дека побрзо со нив ќе мине ама ќе продолжиме вака уште некој ден,навечер не кашла и нема гушење повеќе

Овде времево како пролет беше последните неколку дена
    Излеговме на кратко неколку пати дека сама со двајцата болни тешко ми е да се справам :worried:
    Во главно пред зграда со точачиња се забавуваа

МаШ на семинар и денес се враќа а утре веќе е на работа :doh:
    Смени работа дека за во фабрика не ни е човекот (facepalm)
    Оваа работа му е поубава а пати уште за старата :(
    Ја сменија фирмата и му понудија да оди во друг град да работи доколку сака да остане таму
    Не доаѓаше во предвид заради децата а и не ми се оди од селцево :$
    Почна во фабрика после тоа па имал фобија од затворен простор и машини :D
    Сега оваа како да му се погоди :$ и плус одма стален договор (highfive) сигурноста е исто така важна

Јас едвај чекам да положам и јас да почнам некаде
    Ми се здосади дома само :nod:
    Таман до тогаш (ако успеам де :D ) и мали ќе наполни 3 годинки и ќе може подолго да ги оставам во градинка а јас да подработвам нешто
    Планови еден тон ама недостига озбилна реализација
    Ќе биде,само да сме живи и здрави

И така,извадив навлаките од софата и планирам да ги перам,да Ја изрибам софата....и под неа :worried:
    Се надевам ќе стигнам сето ова со децава

Ви посакувам убав ден

Довиџења :hai:

На Monella, Girl-Rabbit, hello-kitty.90 и 28 други им се допаѓа ова.
  13. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.837
    Здраво мајки! Да честитаИм имендени, родендени и се што сте славеле деновиве. Кај мене стандардно утро. Уште спијат децава. Незнам што им е. Веројатно дека преку ден се преморуваат.Да, и мене ме преморуваат. Почнав многу често да се жалам извинете. Минатата недела пак завршив на болница со кичмата моја. Знаете, пред некое време прочитав негде срамотата наречена трето дете. Верувате ли дека цела година скоро сите ме избегнуваат, ретко некој да ме викне негде, повеќе ка мене идеа за уште повеќе да се уморам. Година на преосаменост, на многу нервоза, на чувство на игнорирање од најблиските (тешко за верување ама и родителите од двете страни ). Кога и да побарав помош никогаш не беше со ќеф. Знаете се осеќав како она ти реши да раѓаш толку деца снаоѓај си се сама. Не сакам ни да памтам веќе низ што поминав. Малата прооде, средниот се смиру малку, па се надевам има подобри времиња за мене. Испратив цв на еден куп места , ако одам на работаработа веројатно повеќе ќе ме ценат,ќе видат што се се прави дома со три деца. Ама ни трага ни глас од никаде. Може Господ има други планови за мене. Како и дае, да не се жалам многу. Закажав фризер денес, ќе ангажирам баба некоја, нека се размдраат малку. Ќе прошетам ќе се издувам малку по загадениов воздух :). Убав ден мајки!

На Monella, Girl-Rabbit, hello-kitty.90 и 24 други им се допаѓа ова.
  14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @Mari* со лесно, со помин да е:hug:
    За ларингитот никако топли јадења, напитоци, топла бања...
    Ладни напитоци, сладолед, ако можеш, колку можеш ставај го да диши со глава во фрижидер/замрзнувач.
    Сериозно ова со фрижидеров:!:
    Дури и газирано се препорачува.

Јас со чаеви и супи бетер му направив на синко ко фати првпат ларингит...

П.С.Одамна не сум се убацила вака.
    Редовно ве читам, ама бајаги некако постара сум, па се дружам кај тетките во +-40ка:D

На Girl-Rabbit, hello-kitty.90, RainBow и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    :o
    Леле а јас чаеви,супи...:headbang: шо потопло тоа подобро (wtf) па и потопли бањи,да излезе шлајмот :@ многу му тече носе
    Да си е*ам векот :envy:

:hug:ти благодарам

На Girl-Rabbit, SummerGirl, PUPICA и 6 други им се допаѓа ова.
  16. НаталиЛили

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Надвор на воздух, ладно да го фати.
    Мене еднаш така, во 3 по полноќ, кога фати дете да се дави, да не може да диши, леле. Па го виткав во ќебе и на балкон излеговме. Па се подсмири малце. И инхалации кај нас помагаат многу и обавезно пред спиење чистење нос и капки или спреј.
    Мене ме нервира што кај моево преку ноќ се јавува, цел ден ништо не му е и оп вечерта во спиење го фаќа.

На Girl-Rabbit, SummerGirl, Sexybaby86 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. НаталиЛили

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Многу ми се допадна текстов. Морам да кажам дека се пронајдов.
    Не е лесно да си мајка, ама е најубавото нешто на светот.

When a mother says she's tired, that's all she meant!

She did not say she wants to drop her child and forget that he or she exists.

When a mother says she wanted some time alone, just her, that's all she meant!
    She didn't say she's sorry to be a mother and that motherhood was a mistake in her life.

When a mother says she needs help to get things done, that's exactly what she meant!
    She is not saying that she is incapable.

When a mother makes noodles for dinner, it does not mean she does noodles every day of the week and that her son/daughter is a child who does not know vegetables and meats.

When you arrive at a mother's house and face disorganization, it doesn't mean that every day that house is disorganized.

When a mother says she'd love to go out with her friends, that's all she meant! She doesn't want to go back to being "Single/not a mother" and like it as if she had no responsibility.

When a mother says she's worried and afraid, that's what she meant! She didn't say she's going to falter, and much less she's a coward.

When you listen to a mother screaming, it doesn't mean she just screams, probably she has spoken 300 times with normal voice tone.

When you see a nervous mother, on the edge of madness, doesn't mean every day she's in that situation.

There is a whole context, a whole situation.

Do not invent untruths to judge someone, let alone a woman who every day, at all times, gives up her own life to live the life of another being that she knows is much more important than her.
    In the world there is no human being able to give up and donate as much as a mother!
    And they deserve a lot of understanding and fewer trials.

Credit: unknown

На tincemajmunce, SummerGirl, marchi-cool и 8 други им се допаѓа ова.
  18. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.260
    Допаѓања:
    35.115
    @FreeMind уживај додека можеш тогаш во баба сервис. Ја лично тврдам дека е незамеливо богатство што некој може да го има. Секако ако не живее со тебе и не се меша премногу во брак и семејство. Значи се користи по потреба како дополнување на градинка за да може мама и тато да одат на кино, кафе, театар и слично. За тоа е бесценето. Ех да и за терање кариера е бесценето (не мора да се отсуствува од работа кога дете треба да седи дома заради болест). Ова и од лично искуство и од искуство на една професорка од една друга земја (која сега има деца од 17 до 22 години и која тврди дека не би станала професор на универзитет да не била мајка и која сеуште готви за семејството три пати неделно). Така што искористи шанса за уживанција додека можеш максимално многу.

Јас работно периодов. Брзам да завршам се што сум планирала што е можно побрзо за да ми остане време наредна недела за пакување и подготовка за планина и скијање (јееееј). Детево нешто се жали деновиве не сакал во градинка, ама му ги нема другарите со кои најчесто игра. Сите користат период да одат некаде или се болни. Групата им е стварно намалена па и го разбирам. Ама нема бегање од тоа. Ќе си издржи додека се соберат сите. Наредната недела ќе биде веројатно пополно зашто распуст завршува. А можеби и се навикна дома да си седи со нас за празнициве па сега мисли дека така секогаш треба да биде. Како и да е ќе влеземе во ритам.

Од домашни работи не можам глава да кренам од перење и пеглање. Секој ден врти машина за перење. И пак корпите полни. Мене машина за сушење ич не ми е опција. Некако не можам да и фатам ритам и не ја користам таа опција (имам комбинирана). Или треба викендот да го посветам на перење и сушење или треба да ја чекам да суши, а тоа не можам зашто сум на работа со нефиксно време и не знам кога ќе се прибирам точно дома. Ако пак остана во сушара малку излегуваат многу гужвани (ако се оладат таму) и не мирисаат убаво (пробано со повеќе различни сушари). Секако можам да ја користам само за веш, а почесто пуштам кошули и слично што се пегла па не ми одговара да ми се погужвани отклку што ми треба. Вака си имам ритам. Машината пере ноќе (со одлошем старт да заврши кога се будам), пружам алишта надвор и одам на работа. Кога се враќам или собирам или одат внатре (со цела пружалка) и се собираат утре сабајле кога се пружаат другите. И таа секој ден. Е сега како сите зборуваат за климатски промени главен совет е не користете сушара и си викам ете ја голем екологист сум.

Последна измена: 16 јануари 2020
    На tincemajmunce, elcezelce, Girl-Rabbit и 13 други им се допаѓа ова.
  19. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Добар ден, убав ден,
    Конечно малце сонце видовме, пролазно, низ отровов што го дишеме.
    Ама ај, се јачаме, ќе мутираме, па ќе ни смета чист воздух.

Вчера имав многу глуп и обичен ден.
    Затоа денес, искочив на подолга пауза од работа и бев на шопинг.
    Си се почастив фустан, џемпер, прслук од Лиска, живи мераци сум

На работа некој тапа период ме фатил.

И така.

Да ве поздравам јас, па да се вратам на работата.

На tincemajmunce, elcezelce, Monella и 21 други им се допаѓа ова.
  20. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Леле не знам од кај да почнам.
    Битно сите ве исчитав, а машала имав материјал за читање.
    Ај да искористам да чкртнам нешто деца додека спијаат.

Вчера требаше да им биде прв ден в градинка и погодете што? Не ми се јавија. Заспав деца утрото и им отидов да видам што е проблемот.
    Проблемов е немаат креветчиња. Ми предлагаат да ги носам и во 12ч да си ги земам, кога е време за дремка.
    Јас дури се адаптираат можеби недела, две, месец секако не ги оставам по цел ден, ама луѓе што ако тоа трае 3 4 месеци.
    Денес им се јавив и одлучив да ми најдат друга градинка, макар и подалеку, но да си биде се регуларно.
    Друго нешто што ме прави да се чувствувам никако е тоа што 2 пати неделно работам, колку да излезам од дома, а така едно што не можам цел живот и не ни сакам, друго ни тие неколку часа што се сега ќе нема повеќе кој да ми ги поварди децата, а ни требаат пари, како и на сите нормално.
    Друго нешто е што ме фати жал, дали таму ќе им биде убаво или цел ден ќе ги остават во креветче. Ако е така тие ни 15 мин не знам дали ќе издржат, а пак ако се драскаат, касаат...
    Хаос сум, ич не можам паметно да размислам вака нервозна, ама пак си мислам како другите, така и моите.

Од друга страна прв пат се одделив од децава за НГ и тие 4 дена искрена да бидам си поминав преубаво. Нешто што ни фалеше со мм, да си посветиме време само за нас...

На tincemajmunce, elcezelce, Monella и 19 други им се допаѓа ова.