И од мене здраво, првпат во новата година, среќни празници на сите и здраво, наспани дечиња! Некој тапа период ме има фатено, бебушка прво настина, па скокче не фати, и уште капак на се, добив првпат после породување. Не можеше уште малку да ме одмори, само уште тоа ми фалеше, болки јаки како и секогаш. Битно си шеткаме со бебе по гости, си пречекуваме исто така, времето зафркава па не би надвор (ионака не се дише) Да се пофалам, си се подновив гардероба, да си посветам малку внимание на себе Се само на бебе трошам пари, ама пак ич, ич не ги жалам. Грда зима, многу ми е тешко да излезам од дома сама со бебе, конкретно неможам чизма да ставам со една рака, џабе За поклони сте зборувале, мене убаво ми е секое внимание, кога сме шворц не купува маже, ама кога има не ме заборава. А не ми смета ниту да го потсетам Сега додуша ми се фаќа романтика и кога ќе стави алишта да се сушат, ќе ми измети. Малку од малку да здивнам. Смачено ми е од чистење, а тек кога бебе ќе јади цврста храна и кога ќе лази. Не е лесно да си жена, ама ако е мажот од помош, се се стига. Досадно по дома, едино бебушка ми е најголема радост, ми го полни срцето ми се чини ќе ми испука. Љубов најголема. Секој ден се повеќе ми расте, разбира, а и јас веќе се смеам за тоа колку сум била нежна и хормонална пред некој месец. Се нешто ми сметаше. Најтешкото го пребродивме и фала богу за мажот ми, кој пред се ми е најголема поддршка, кој не ми судеше кога ми беше тешко и ми идеше да се фрлам од тераса, само ќе ме гушнеше и смиреше. Ама се што можеше да ме снајде со доењето,ме снајде... Од маститис, соор, сега најново и блистер ми излезе Колку сум изуплашена за воведување храна, имаме и атопичен дерматит, па се плашам како ќе поминеме. Ама се е навика, дури да го фатиме редот. Друго да си кажам само благо јадам, колку што сум тешка и висока. Мислам доењето ме одржува, иначе... Ве поздравувам жени, ајде на по една торта
Бидејќи каснам со читање слабо читам,страна по страна па продолжувам од кај што застанав сте пишале за спиењето кај бебињата. Женички многу е битно да си ја прифатите состојбата за да бидете помалку нервозни. Првото дете го блосував да ви кажам искрено. Првиот месец стануваше два пати вториот еднаш а од третиот месец цела ноќ си врзуваше,од 11 вечерта до 7-8 сабајлето. Е ама се јави еден период некаде после 2рата година од 2 саатот до 5 сабајле да си седиме втемница да не спиеме да си играме... Леле колку пати ми се случило тој да седи во кревет јас до него легната и да си заспијам. во глобала многу лесно поминав со него. Сега со ова не знам дали спијам или медитирам. Од ко се роди по 3 пати стануваше. После вториот месец кога-како по желба. Имаше денови каде сме врзале 6 саати сон имаше и сега скоро денови каде на секои 10 мин стануваше. Ама и да сакаме на бебиња ред не можеме да им воведеме. Тие на нас не можат да се прилагодат така да мора ние да се прилагодиме на нив. Се надевам дека до 9ти месец ќе биде некој ред да можам да почнам пак на работа. @FreeMind честито почеток на работата. Ене кај е март. И да ти кажам и јас бев во тој клуб на нула самоконтрола. Има една жена која држи аптека до нас кај што седиме. Абе жена еднаш да ја видев натажена или со неутрална фаца. Цел живот насмеана со две деца на работа оди дома куќа уредува.... Си викам де бе оваа робот ли е... И јас одкако се породив немам сработено чоечки нит па нешто асално сум зготвила. за срамота! Дошло 12 сатот и заминало дури. Бебчо заспан јас не знам што чекам уште,после ќе се жалам дека сум ненаспана. Маж и синко пак нешто симнуваат на интернет. Е со него вечно имам проблем со заспивањето. Додека да го убедам да легне ехее.... Често легнува доцна некогаш дури и навистина многу доцна. Среќа па сега се на распуст. Ќе видиме како ќе биде кога ќе продолжи на школо. Јас втор ден настината ама од вчера подобра. Носот рани ми се направи од дување. Од друга страна имам чувство како да ќе почнам да добивам а ич не ми е по ќеф тоа. Уште тоа ми фали. Времево ладно упм. Магла леле мајко. Климава на секои 20 мин мрзне. се топлиме на рати. Ќути па снег ко нема. Не го сакам ич. Се друго ќе издржиме. Продолжувам утре,имајте пријатна вечер.
Ме потсети @snegulkata со постот на една слика од фејсбук. Болна жена - пие витамин станува вика ќе помине и работи дома. Болен маж - држ ме жено умирам. Ќе речеш греота се ама па сериозно чиниш на смртна постела се. И мојов баш деновиве беше настинат којзнае каков ми вика да не си ми во душата. Му реков да знаеш со стап ќе те мавам. Јас настината исто па две деца и куќа држам на мој грб никој не дојде ра рече одмори легни јас ќе ти почнувам деца. И се заќуте. @Mari* со помин нека е. Се надевам дека веќе сте оздравеле. За тој мора вирус прв пат слушам. Ама во денешно време се само вируси владеат. @supergirlmb трпение се ќе се среди и децата додека трепнеш ќе пораснат. Големото до вчера викав кога ли ќе порасне Аман ексик живец беше. Ќе речеш аман едно дете како ти е тешко на крај да излагаш ама беше ко за три. Кога заминав на породување плачев сега кога гледам си викам еј кога порасна како мало да си останеше.
Ние денеска рано станати, немој да не поспиеме и нешто да пропуштиме од денот. Од бебе си е иста со спиењето и нема менување. Како почна од два месеци да заспива и станува еве и ден денес си е исто. Ич не е по спиењето, уште во стомак постојано мрдаше и преташе, легнував со нејзините удари и станував исто. Од сабајле си направивме овошна салата, мандарини, портокали, јаболче, банани и оревчиња, си мезевме додека решававме книга со активности. Звучам како мајка на новороденче со ова ние та ние. Ама тоа е кога заедно се си правиме. Да ви кажам искрено уживам во периодов и во оваа возраст, уживам во нејзините прашања и нејзината љубопитност. А обожавам кога си шетаме заедно, фатени за рака, си разгледуваме и си муабетиме или се договараме што да купиме. Па ме потсетува нешто да не заборавам да купам. Омилена песна ни е сењорита, обавезно и двете почнуваме да пееме кога ќе ја слушнеме. И во маркет имаме застанато да играме. Ако сте виделе мајка и ќерка како играат сред маркет ние сме биле. Како дете и јас некогаш со неа, ама си ги тргам настрана моите кочници, многу ми е гајле што ќе мислеле луѓето, важно на двете ни било супер и сме си создале еден прекрасен спомен. Во книжарница па кога ќе влеземе пола саат нема излегување, де ова, де она, она ги сака сите книги, а јас сакам сите да и ги купам. Среќа е кога татко и е со нас да не сопре. Кога и читам некоја нова приказна потоа си правиме муабет, да видам како ја разбрала, а одговорите секогаш интересни, детски, нешто што не би го помислила она го уловила. Бројките ги знае, ама не знае да ги пишува, ги пишува обратно. А ептен се труди, ама пак обратно ќе испадне. Па малку се поднамрштува кога гледа дека не е баш така, и викам дека има време, рано е, ќе си научи се, па и јас кога сум била мала како неа исто не сум ги знаела. И така, си врват деновите, децата си растат... Пребрзо. Не спиеме кога се бебиња и кога се малечки, ама си мислам дека уште повеќе нема да спиеме кога ќе почнат да излегуваат. Ако сум искрена од тоа мислам ми е некако ептен страв. Убав ден мајки, одам едно кафе да испијам.
Добар ден мајки Ред ве читнав, ред ве скокнав, почнав со ред ама ме домрзе Мазам вака кога ќе ми се насобере домашно, ама не бев у можност да читам ден по ден Вчера петок, совршен ден за раскитување и искрено сега ми фали сет хаос од украси, елки и сијалички, сега просторов е црн како дупка, а што убаво си зрачевме Ама и колкав дневен простор сме ималееее хихихи за 1месец сум го заборавила тоа Бебе се испожали, ооооо нема елка, оооо снешко, оооо еенче, ги испогали сите лампиони, криво ми падна Ама ако не раскитив сега, ќе требаше наредна недела, а многу се собра прашина, бебе веќе почна да се нафрла од прашини. Барем да го биваше времево и да меревме улици и копавме у двор, ама време непогода, па внатре и таму каде што никат немало прашина сега се собира А денес еве уште се гледаме со прашиниве и ладно ми е да се распослам Што благо и бомбони раздадов и пак имам два рафта у вагонетка и цела фиока. А како за инат ништо не ни се јаде, на бебе посекако не му се јаде, он може само бомбони да меле или нешто да грицне. Мислам 1ви Мај ќе не фати дури стопиме се а шеќераши сме, торта направив дупла доза и за 3дена ја стопивме, ама чоколадиве и колачиве не ни ги сака душичката Прошла недела гласот ми се фати, почна грло да ме боли и еден ден станувам сабајле и не успевам да зуцнам како слика без тон 9пп8сум била два дена, па у обид да се разберам и пантомимичар станав На бебе едвај му шепкав за да се договараме, па кутро дете свати дека и он треба да шепка, па и он два дена шепкаше кај со мене, таму и со останатите Ама 3тиот ден и него го докопа грипот Лелееее бебево ќе биде од оние најнапорните мажи кога се приболни Абе цел мм, а еве го сега и мм се реди у ред пред грипот, бурен викенд на повидок Него се испоразочарав од кај педијатарот, не од Драгана, него од тој куршлас од ординација (простете на израз) Ич не ме бендиса тоа што затеков, не се знае ни кој јаде, ни кој пие, едно дете со Т, друго доенче од 2м, трето кашла корне, четврто стигнало за дохрана и сите збрани у еден хол.. Колку убав ред си имаше у стара ординација, сега да треба да носам бебче никогаш не би однела таму, па колку сака нека е добра докторката, кога со секое идење ќе се враќаш со нешто плус, ако ништо друго стап ќе јадеш секојпат да не се вратите со вирус Бевме првин еднаш и појдовме 20мин пред смена, почеквме 2бебиња и ние бевме, бебињава и ги пуштивме, доенчиња од 2 и 3м Ама за втор пат као докторкава ни кажа кога немало гужва, ама се погодило баш тогаш мајкиве со здрави деца да направат митинг! Ќе да до сонцето да беше, а тоа што смрдеше на чад ич нема везе, битно сонце пука Шала на страна, ама барем на пола не им било зорт да мерат бебиња, па и кога виделе гужва, втф бре чекаш Ние чекавме рамно 2ч за да стигнеме на ред Да е живо и здраво Веро, подобра опција ми се виде за тепање на време него ли у тоа холот, па едно саат време акавме по рафтови Море у еден момент пикнав бебе у количките и му отворив Бејкролдс Од случки од хол издвојувам: 1: алергична сум на глумачки бабо-мајки Една свеки си грабнала бебето од 1м и си го чува, му пее, го гушка, го нишка, а мајкава како морон седи до неа со ранецот на рано и на 5минути и вика да и го даде да го смири, ама не бабо-мајка знае подобро па уште мајкава и вика да идат барем у другиот хол имало тука и болни деца, ама немало потреба она го штитела, го криела А тоа мулето пикнал раце у џеб и повремено мрчи како му е досадно, многу чекал Не знам со кој памет чекаа, мислам да прашаа секој ќе ги пуштеше, ваљда за нешто итно дошле, пошто како фурии испаднаа, а може и Драгана лом ги стори внатре Него видов бебо го облекле у дводелно комплетче и нормално долните устргнати до мишки, капче му ставиле обично тенко и тенки чорапчиња, ни јакниче, бундиче бутур ништо, го ставиле во онакво плик ќебе, ништо посебно дебело, али кога искачаа на бебче му ѕиркаа ноџињата Бабо-мајка нели знае најдобро Абе ми се идеше да ја пукам и тој суртукот исто Ситуација 2: седна до мене една женичка со големи деца, близнаци, ама кај децава муабетчии таму и она, па збори растура, ама цепа некој дијалект корне аман бре викам женава ваљда не се потегна од Пехчево да му видат на синот кашлицата па и да дошла од друг град, децава големи, зарем па толку не искорени бар наполу дијалектот Кога у еден момент сваќам дека женава е Русинка Епа толку јас знам за мк дијалекти де Тоа клупата кој бил ја знае, голема е, а седиме само јас, бебе ми е у скут и жената, децава повеќе и ровареа, ама и седнуваа. У еден момент ми се врти и ми вика, абе што им е на мајкиве, која како влезе со мали бебиња ниту една нејќе да седне, а сите си ги држат у раце, па колку и да се тешки се, долго се чека. А речиси и која мајка да влезе на сите им нудеше место и ги стануваше нејзините. Па ја погледнав чудно и си викам зарем женава не сваќа бе, бебе мое цел малаксан и климав, блед и црвен у очи, оно заправо повеќе од што му се спиеше бидејќи до 2ч по полноќ играше со пластелин, неголи што беше болен, ама на момент ќе зарокаше. А синчето нејзино рока на најјако, кашла, хрчи, растура. Епа како бе да седне некоја мајка до нас Него и баксуз ми се деси. Таман јас среќна ќе имам каде да паркирам, а близу да е, па идам на катната позади Веро, епа се закочил системот, а чичкото цел се препоти и по 15мин сепак не успеа да оправи и не не пушта Ајде ОК се порасправав малку со едно девојче да ја врати колата за да искочам, она вика уште да чекам, а јас и викам не сакам Гледам позади на зонско, меѓу згради нема место, ајде викам од другата страна, ќе треба да минам две улици, не е многу. Идам и тој паркинг нешто у фрка не работи, долж улица нема место Епа ај у Рамстор се паркирав и со такси, уште срце ме боли за 80те денари за назад пешки, со ќеса од Веро и дете у раце + и играче плишано еленче влечкавме и ништо не ми тежеше Како ли да се искористи продуктивно денот Ама не со чистење и работење, па ни готвење ми се шета некаде, ми се иде, а каде ли Ќе смислам, еве по 2ч конечно дете е намирено, уште два шприца сирупи да голтне и ќе минуваме низ врата барем мајка ќе ја пореметиме Аха првин и јас да се упристојам Убава сабота и ајде нека падне снег, барем на околниве планини за да си правиме снешко Убав ден
Imam tolku mnogu majcinsli muabet..imam tolku mnogu da se iznakazam, imam knigi da pisuvam. Znaci ponervozna licnost od mene ne postoi. Od koga se rodi bebka mislam sum smeneta 380 stepeni, ne se prepoznavam samata jas, mrazam so sum vakva ili so e vaka. Se me nervira, se mi e krivo i duzno, cesto placam... itn da ne pisuvak, kp so kazav imam mn za pisenje. Ama za nespienjeto na bebka ke pisam. 6+ sme.. od pocetok do sega, red nikakov i u nistooo... nikako ne spie navecer t.e sabajle sedime do 3 3ipol saat Ke se uspie u 10 stava u 11 sesike do nikoe vreme. Se uspiva i 00 stava u 2 sedime do nikoe vreme. Ni denski ne spie 3 4 pati po pola saat. 2 saati nisam peam uspivam za pola saat spienje. Doma mi e haos Rucek za mm neam napraveno so meseci. Da ne zboram pa za mene, edno kafe na raat ne sum ispila. Drugooo.. spienje na ramno- krevetce, krevet, spalna, toa ramnoto od kolickata NIKAKOOO.. samo u transporterot vo kolicka TOLKU. Mislam celata e ukocena i iskrivena. Se i sesto probav...neznam veke kaj da se obratam, vise puknav. Porodilno prekinuvam, najdov nova rabota, trgnuvam na rabota...taka nenaspana 6 meseci i sega pak..ama pa od plac ke se odmoram So da kazam drugo neznam...ama od se mi e smaceno..
@Leo-nora нервозна мајка = нервозно бебе! Скрати денските дремки, не успивај по2ч, 6м е големо бебе, играјте со топки или музички играчки, би рекла и да шетате ама ако сте Ск не е и најпаметно. У транспортер одма да одвикнеш да спие, стави бебе до тебе, гушкај, пеј, што сакаш, ама таа навика мора да има одвика! --------------- Да си продолжам јас кај што застанав Мм се јави одма да идам у аптека, готово смак света стиже Ваљда и стварно тешко му е, оставил работа на сред и пат под нозе дома, а тоа што можел да си застане у аптека нема врска Мајка ми посочи некои Гриностоп и викам Риностоп да не мислиш, не Грино било, прочитала на фб имало акција 1+1 кесиче гратис и многу биле добри, коментарите топ Ајде влагам у Еурофарм, тие викаат ние тоа немаме, Зегин викаат ваљда има, ама ние немаме, па зедов Фервекс У Галакси и Локо какви убави едукативни играчки видов Речиси сите што ги има и во Сторибокс, само цени упола и поевтини, полош квалитет, ама солидни, прв пат ги гледам и криво ми падна што у Стори за нешто сум дала 1.000ка, а ваму беше 400 Ама сите над 3+, провртувам кутиите и сваќам дека само ќе расфрламе низ дома, едноставно мал е за тие ствари, логиката нему на друга страна му иде Ќе се држиме ние сеуште до Лего, цртање коли/возови и магнети Односно се интересира и за пластелин и тесто, па модли ни фалат, ама знам у Џамбо имаше повеќе избор, па таму ќе бираме. Наредна недела еденден веќе е предвиден за роварење у Џамбо утре наши нозе не стапнуваат таму, митинг ќе е сигурно на раат некое сабајле ќе тепаме време Хит деновиве е папагалчето на свеки Треба да го извадиме од кафез и оно да лета од еден крај у соба, до друг и он да го брка со тепачка Ама папагалче мало и без сила, па ќе пролета три круга и паѓа Леле колку му се лути бебево, прееска му вика ајде, ајде и го бута да лета, па на крај му вика лошо пиле и тргна да бара маца да му ја пуштиме Со маца друга песна, едвај ја прелажавме да влезе, го виде ли бебе одма се фрла шпринт на бегање, ниту рипче не ја лаже А кога ќе влезе како хипнотизирана се понаша, ниту сме ја тепале, ниту карале, ниту учеле да не го гребе бебе, напротив него го учиме да не ја тегне. Ама оваа ниту да промрчи од гњавење, а бебе пак во еден момент и го зема опашот и почна да си се гали со него Која љубов бе А свативме дека и маче нема име, уствари мачор е, па ваљда Мацко ќе е, се фативме со свеки дека спонтано така го викаме Внучка на времето беше кума на секое животинче, ама изгледа сме заборавиле да ја прашаме за име Кучето треба да ни се оперира, рутински ама ипак е нож и опивка Решив торта да правам, со пудинзи и бисквити, ама плус у пудинг ставам нишесте, чоколади (мора млечните да ги потрошам ) и путер. Успав бебе со време и бројам саати и заклучив дека добро отстојала и ќе може да се сече. Аха шлакотници извадив, ама пробувам вкусно, па брзо чепкам, пикам у тањир и да бегами да јадам. Кога слушам тропа нешто, аиии одма ми мина дека мм станал, ќе ме види и кој ќе трпи резил кога тоа бејби ме фати Утре за доручек мекици сакам да правам, за ручек грав со пушено мевце ќе е, а за вечера што ќе се најде Да јадам бучкурушов, бебе се успокои, па да спијам. Вие убаво нанајте, веќе и нанате и гушкајте се
@emkaemka Ne biva be majka..ne biva, sekako probav da odviknak od transporter, ja stavam do mene guskam pejam galam..ona preta, kenka pa kraen level placenje zas nejze i se prispiva ama nemoze na krevet ni pod razno. Po celi nedeli sekako probuvav i ne..zivi nenaspani i dvete, ne funkcioniram.. za zaigruvanje...se e interesno po 2 3 min. Igracki doma imam tonaza kako za bebe premnogu se i nis ne i e interesno, menjam edna igracka pa druga..nee i toa ne biva..i koga ke i se priapie cesa oci i kenka place i pos nez so praj ako se naluti i kraj idi pa sopri ja od placenje...vakvo bebe mislam ne postoi...
Ја нишаш ли стоејќи? Кога ќе заспие дење ја легнуваш во креветче? Си пробала ли на тебе да ја оставиш да спие?
Добро утро, убав ден Неколку денови ја успивав беблата во пристојно време, а не како претходно во 4ти скок околу 12-1 по полноќ и се будеше 2-3 пати, плус во вреќичка и во креветче тие 2-3 дена се препородивме со маж. Ноќеска пак по старо. Се успа во 9, во 10 вресна во сон, вака само еднаш претходно ми направи не знам зошто. Среќа се успа набрзо, ама секое спуштање во креветче натака одма почнуваше да прета во сон и да се буди. До 3 ипол милион неуспешни обиди да спие во креветче, па видов не видов, си реков може ако ме мириса мене ќе спие, па и извадив вреќичка и ја земав со нас на кревет. Џабе. Се будеше на 40 мин.. ме здроби ноќеска. А вчера цел ден шетавме надвор од градов, па се мислам дали е од тоа можеби... ама вака ми праеше 2 месеци уназад, па... Романтики не ми недостасуваат. Преточени во поинакви димензии сеуште ги имаме. Само пред некој ден испратив маж да чисти тоалет. По некое време одам да ја однесам мочканата пелена од бебла, го гледам него врзал пешкир како кецела и риба шоља. Му велам - многу секси, а тој подига рака и ми покажува мускул демек така е!! That’s our jam now!! Шала на страна, не можам да се пожалам, романтичен е и нон стоп си добивам подарочиња. Пред некој ден го гледавме Marriage Story, па малку упрпани додека успивав бебле, јас го мислам игра игрици на пц, тој запалил свеќи, исецкал кашкавали, отворил брускети и си имавме романтичен дејт во пижами, дур бебле спиеше во другата соба. Си погугавме ко тинејџери и се фрливме на спиење. Сфаќаме дека животот ни се смени и така ќе е. Од сега секогаш некој ќе не чека во другата соба, дома, или пак на другиот дел од истата соба, многу поголема големина од нас двајцата заедно, пред која сме слаби и сме и ветиле ќе ни биде пред се и секого и дури и пред нас самите. Колку животот се менува со дете и колку е тоа исцрпувачки најубаво на свет. И така тоа...
Добро утро ! За многу години празников. Бог се јави! Честитки имендени на сите кои имаат. @Leo-nora да не е гладно бебето? Извини,знам звучи како клише но веќе има 6м. Го доиш, го дохрануваш? Види да не е многу облечено. Ноќе кога ќе стане не пали светла, ако не плаче преправај се дека спиеш, не му зборувај. Ако плаче дај му да цица или млеко ако пие ад. Дење пробај да направиш рутина, не дремки од пола саат,кога станува наутро нахрани го играј го, па види после кога покажува знаци за спиење одма заспивај го. Може и.преморено да е. Кога не се навреме заспани, нервозни се. И смири се и ти. Помири се дека тоа е период кој мора да помине. Биди позитивна, смеј се, грижи се за себе. Нервозата наша преминува на нив.Сите сме го поминале тоа. Пишувај како сте. Утрово ме разбуди тетка мица. Добив. Вчера имав страшни болки во половината и ми се чинеше дека изедов еден слон. Па,сега се завиткав во ќебе и му кажав на мм дека не станувам. И онака е дежурен на повик, нека седи дома ишто знае нека прави. Белким нема да замине па сама да седам пак. Се ме боли. Ама фала Богу се радувам ќе ми се среди циклусов. Овој пат не се "испоубивме"поради мојот пмс. Аман веќе нека се средат хормините. За перење тон, а празник. Ама нека прости дедо Боже, морам да пуштам машини, ај после пладне што викаат старите да прекрши денот. Ќе станам да направам ручек, големи нарача полнети пиперки од мене тоа ќе им биде денес. Поздрав. Имајте убав празничен ден.
Da,nekogas stoecki se uspiva- ostavanjeto na ramno e problem- stanuva odma. Ja legnuvam vo krevetce koga ke zaspie-se budi odma ili poske 10tina min. Na mene spie da, ja ostavam taka, no mi se odi vo wc.. mi se pie voda, treba da jadam i jas, treba doma da fatam nesto.. Ne e gladna be srce, na AD sme plus kasicmi davam, voda obavezno... tt vo soba do 24 max prijatno komotno. Ona po helancinja, bodi na preramki o pamucna bluzicka, corapi od vreme na vreme i soblekuvam oblekuvam i se taka. Za toa so velis koga ke se razbudi...ona se budi i se kreva sama i pocnuva so blago kenkanje i pustanje zvik deka e stanata i da ja zaniskam ne biva..i ako ne ja krenis ona koa saka i.pos veke nervozna e i pocnuva so placenje. Spieme ao stolna lamba, bidejki se plasi vo temnica -ocinjata i se skroz otvoreni (takq isplaseni).. neznam so da kazam ama puknav veke. Se probav so se se obidov. Nekovas velam greska nea praam so red nemoze da fati...
Има некои бебиња кои спијат само кога осеќаат некого до себе. И моето беше такво. Бев креветче, што би рекла @emkaemka . Се помирив дека не спие кога ќе ја оставам и тоа е тоа. Ќе ја спуштев и стануваше за десет минутки, нервозна, кенкава, ајде нишај пак не бива, и така место и двете да се мачиме кога ќе си заспиеше си седнував со мене и си спиеше врз мене два саати. Си стануваше среќна и наспана и си теравме денот. Јас си местев да ми е поудобно, серија обавезно, вода до мене, па и јас се релаксирав, наместо да се напнувам зашто и како. И тоа беше само дење, ноќе си спиеше до мене, не врз мене. Твоето е веќе веројатно доста и ненаспано и нервозно. Гледаш дека џабе се обидуваш по дома нешто да пофатиш кога и така не спие. Пробај намести се и ти, остави ја врз тебе и види дали ќе се наспие убаво.
Добро утро. Конечно да поспијам, не се издржуваше веќе Бебе вчера заспа дури во 11. Не знам што му беше. Завчера се успа сам во креветче со играчката над глава и стана дури после 6 саати. Го испофалив и вчера ми наплати Сабајлево мм го земал на спална да се гушкаат, а јас во дневна да поспијам некој саат. Секој ден менува. Мм вчера ми рече дека сум станала многу нервозна. По не знам кој пат. А многу ми е тешко на моменти. И неспиењево ме убива плус. Надвор загадено, само дома сме. Барем да можевме да излегуваме вака дома зарворени, не се издржува. Денес ќе чистиме по дома. Од романтики за викенд, тоа ќе издвојам. Бебе прави 5месеци денес 5 месеци другарство Многу ми го смени животов и секојдневиево на подобро. Ќе му правиме мини фотосесија. Секој месец го сликаме Ептен сакам да си правам такви спомени. Мака ми е првите недела дена што имаме малку слики. Јас не знаев кај сум, дома хаос. И сега кога ги гледам тие слики, би сакала да се повеќе. Ама ај сега.. Coffee first,па да го освојуваме Светов
Мамички аjде и jас да пoчнам да шкртам сo вас Мoетo девojче, бебле направи три месеци. Кoлку ли самo брзo ми расте . Се рoди ситнo малo, нoџиња слабички ама затoа сега мм вика какo oбразите сo цевче да и ги дуваме нека ми е жива и здрава лапачка е. Денoвите навидум слични, пoлека пoлека бебе си фати некoj ред. Oд заспивање вo 04, 05 наутрo дojдoвме синoќа дo 21:15 . Сега кратoк периoд не двoи oд 4 скoк, па малце срав ме фаќа самo да не пoремети спиење навечер. Патем да прашам штo мислите за два дена сo бебе на снег? Сакаме да мрднеме малце oд дoма.. Кoга направи месец дена jа нoсевме Oхрид ама уште беше убавo времетo, па си шетавме пoкраj езерo на чист вoздух. Аjде маjкички....oдмoр, недела е
Добар ден. Домичка сами тројцата... Утрово маглата се крена па мм го зеде дете и се прошетаа низ населба Јас за тоа време подсредив низ дома. Дај пратете малку од сонцето и накај нас,Да не залажи да излезиме од дома,пошто од маглава веќе ни се смачи да сне заробени дома. Свеки и свекор пак заминаа во село,овој пат на слава утре вечер ќе си дојдат.Така да останува уште еден ден само за нас тројцата. Кога тие не се тука,мм секогаш прави еучек,некој специјалитет негов или пак скара.Овој пат направи топено сирење и да ви кажам фантазија е. Вечер ќе имаме гости брат ми и сна ми и брадучед мој со девојката.Во овој состав се немаме собрани многу одамна.Знам ќе поминиме супер ќе поседиме и секако ќе се опуштиме. Кифли,кросани,кора тегната имам,ќе одмрзнам,ордевер ќе наредам и слатки имам.Мм само пијалок да прибери. Дете е супер,лепенка за тато од петокот се нема одвоено од него.Играат заедно,се борат,се капат и заедно спијат. Кога тато е тука дете заборава на мене,па така и јас имам тогаш повеќе минути за мене. Инаку на дете му се направи нешто на лице,како паричка е и еве го два дена му е проширено и имам и врвче.Се слушнав со доктирката ми рече да го мачкам со една крема па утре ќе го носам да го види... Со деца никогаш да не си рајат Имам упте за шкртање ама да одам да си напраам кафе, па ќе спремам за гостите. Имајте убава неделна вечер со вашите сакани
Здраво мами Како сте генерацијо? Ние сме турбо,мали извади 5 заба наеднаш во исто време и прооде Сега само шпарта и бутка се што ќе дофати. Јас сум во некој безвезе период па ме снема ама читам по малце.
Da mila ja stavam vrz mene preku den ne mi e problem ko so velis ke odmoram i jas... no navecer e problem vrz mene nemozam je me fati son ke ja ispustam... a na drugo mesto ne spie poveke od 10 min ako ne e transportot...denski ke izdrzam nekako no problem e navecer... na ramno nikako, nitu pa do mene da saka da ja ostavam da spie.... odma se kreva, kenka prv cekor, ne ja krevas posilno kenka vtor cekor...tret cekor iznervirana e i picnuva so placenje i odma rqsoneta e i ajde odnovo pak nisam so saati za pak da se uspie...po celi nedeli ne sme spiele i dvete demek da fatam red da se navukne na ramno
Мене сѐ ми е јасно што кажуваш. И мојата дење спиеше на мене, ноќе до мене, ама додека беше толку мало бебе ноќе често цицаше, некогаш и кенкаше, па станував, ја нишав да презаспие, па ќе легнам, она за десет минути пак или цица или нишам. Особено заби кога растеа беше посебна приказна. Дење нека спие на тебе, ќе биде поодморена и за ноќе, може и нема толку да се буди. Ноќе а ја осетиш веднаш земи понишкај ја додека не се расонила да се успие поцврсто, па пак пробај легни ја. Ќе има ноќи ќе поспиеш подолго, ќе има ноќи нема да спиеш ич. Ќе помине верувај, ќе издржиш. Транспортер не е место за спиење, не е ни безбедно. Мораш да си упорна, маж ти ако може некако нека те одменува, или нека ја зема дење за да се одмориш и ти. И ќе помине. На ортопед сте биле ли, се ли е во ред од таа страна?
Bevme 2 pati do sega... no samo eho na kolkovi i praat. Detalen pregled ne, neznam kaj go pravat toa? Isto tamu? Na 3 i na 5 meseci ja odnesiv. Sega treba pak da ja nosam 6ipol sme.