Честитки смизи за бебето Бебе супер, јас океј, тато океј. Бевме на поршетка од сабајле. Многу ме нервира што кај и да ја шетам полно е коли и издувни гасови и фактички носам бебе у отрови. Одвај чекам да се иселиме од одвратниот центар. Од сабајле предмети работев, па интернет снемав, па бебе се разбуди не доработев... жештиниве почнуваат, а климата се расипа. Дајте идеја некаде у близина на планина да одиме со бебево? Барем 2-3 дена да диши чист воздух. Се осеќам виновно што во отрови ја чувам. Јас и мм не се караме, само со лутиме. Разговараме за се. Јас трпам и кутам, наоѓам начин да средам се со лесно, ама кога не бива, знам да кажам тежок збор. Макар сега е најтежок период за двајцата. Ама ќе преживееме. Мораме.
@Smizzy големи и среќни да растете! Не би одела на базен со дете никако. Само протечна вода признавам до 7 годишна возраст )) Уште два часа и ќе гушкам бебуш. Овие последниве најтешки ми се на работа, па за да си одземам внимание си велам ај фемки да поздравам
@Smizzy честитки нека е живо, здраво и весело бебчето.. Добар ден и од мене, ве читам ама ретко пишувам.. Не сум многу по муабетот.. Хахах ...Ние само гушнати сакаме да спиеме во последно време на гради, кога ја оставам во креветче се буди и само собира ножиња, маж ми си дојде на ручек ние се држиме да поспие малку си викам, а кафе ми се пие ми се плаче.. Кога сме кај кавгите не зборувам многу, ама обожавам да се карам со мм ама пак тој си ќути толку смирено постапува не знам како успева, се лутам и ми поминува нема што да се прави.. Развод не сме спомнале мислам дека и ни мн рано за тие зборови.. извинете за долгиот пост..
И од мене честитки за @Smizzy живо , здраво, најсреќно @Dzevelekova си пишала ти се пие кафе (и мене исто ) го пиеш и делува ли на бебето? Мене некако страв ми е? За кави, уф јас сум кавкаџика во однос на мм , ама тој е тивок провокатор , така убаво буцка и после се повлекува а јас зовривам и мора да се иакарам до крај да се издуам со навредливи зборови со пцвовки со све после 5 мин како ништо да не било се заборавам. Воопшто не сум злопамтило, ама имам мнигу многу краток фитил. Овен у хороскоп баш типичен
Денес воопшто не сум пиела кафе а малата како најмногу грчеви да имаше, немам приметено да и делува пијам дамо по едно ладно нес дневно и толку.. Не сум многу по кафињата, па ако уште не си пиела повели, јас ќе правам.. Инаку тие тивките провокатори се најопасни, најмногу и јас така се провоцирам..
Радо би сега едно ладно нес фала на покана да да таков е он провокатор по вокација. Он девица јас овен компинација еднаква на војна ха ха
Поминаа грчевите кај нас ама едно сфатив, што и да јадам на крај пак има грчеви, и кога бев на сува и на течна хран исто ми се фаќаше. И кафе и без кафе пак исто. Сирупче земав и поминаа некако. За кавги се карам и сакам да догурам правда ама со мм не поминува тоа никако. Во последно време е многу повлечен, ме нервира многу, не сака да се кара и ќути. А јас сакам да истерам правдина и точка.
За грчевите баш така, и педијатарот зборуваше дека храната и не влијае толку на грчевите, хахааа изгледа период им е на мажите тоа да ќутат само...
Nurses Harvey's се вика сирупчето, англиско е, супер ни се погоди, не искористивме ни пола шише а грчевите се смирија. Иначе на Телма иде една добра емисија за бебушки 0+м, докторот таму кажа дека храната не влијае на грчеви бидејќи не се излачува во млекото.
Za karanje da si pisam i jas Kombinacija sme jas vodilija toj bliznak, lesno izbuvnuvam sto bi rekol mm se palam ali i brzo mi pominuva. Mnogu cesto uz karanje me fakja i smea, a i mm obicno i stalno me zasmeva mi ja znae slabata tocka A i koga cvrsto se karam on si kjuti i e mnooogu smiren pa ceka da se "izladam" i razgovarame smireno se do momentot dodeka ne me fati smea ko netacna Moj bucko si nana jas cel den sreduvav po doma pa uspeav da napravam i mafini so eurokrem i plazma Go cekam mm da si dojde pa ke odime do Vero da ispazarime utre ke imame gosti, starosfatovite I na golemo se spremam za petok za devojackoto na drugarka mi pa zdravje vo nedela trgame na odmor. Aj majki eden sovet osven sirup od lekarstva sto da ponesam ? Pedijaterot ni kaza Daleron i Elektroliti (neam pojma sto e toa)
Definitivno ke baram nachin da letnam nekade na drug kontinent so nadezh deka raat ke mi e glavata! Samo neka pomine vtorava operacija ke pochnam so obidite seriozno, ili ke se poremetam skroz
Sab simplex i Lefax ne sum zadovolna ni od ednite ni od drugite sea mm ima zemeno bio gaia mn pofalbi za niv go jacele imunitetot pomagale dosta za grcevi i dosta drugi rab
Nas ni pomognaa espumisan ushte pri vtorata upotreba a i so vkus na banana se bebush sakashe da gi pie..
Eve ja da ti kazam so sve mknam stalno za nedaj boE. Wlektroliti obavezno imas prasok sto se rastvora ima i sisenca na hipp. Toa e za nedaj boze vo slucaj na povrakanje i proliv da ne dehidrira. Grozni se na vkus jas ednas koga sin mi zakaci mn los stomacen so k.kola mu gi rastvarav samo da se napie po malku. Znaci toa, paracetamol sirup, loratadin sirup za alergija, nosam stalno diazepam cepce fala bogu nikad ne mi potrebalo, nesto za mackanje za komarci, nesto za ubodi kamagel ili slicno, gazicki, flasteri, betadin, duri i imam eden amoksiklav nerastvoren sto go setam fur ne mu pomine rokot. Normalno termometar, sprej za nos... imam eden ogromwn neseser sto si go vikam podvizna apteka i samo pred trganje go proveruvam sto fali sto pominalo rok da zamenam. Nie za nekoj 4nedeli pa na odmor. Uf koga ke mi tekne na spremanje panika me faka. Baska mm zapna vo sabota da trgame a do petok sme na rabota ke bide gusto. Plus sakame mnogu rano da trgneme da pospie malovo bar pola pat deka e mnogu nemirna u kola. Denes od rabota, doma rucavme na brzina pa si bevme da zakazeme crkva i kafance za rodenden i krstevka. Ne mi se veruva deka za nesto poveke od mesec ke pravi godina zvercevo. Leta vreme, a golemono prvace vo septemvri. A jas ostarev Ete sega zaspa malovo, goemono nadvor igra fudbal, go fatila nekoja fudbalska treska od drugarcinjava deka tatko mu ne e ic po fudbalov pa nemozeme da go pribereme. Jas da sredam malku uste carsafon od rucek ne mi e istresen. Pa posle da zemam dusa malku, preska piev kafe obicno ne pijam tolku kasno moze sega ke me rasoni pa da zaspijam kasno i utre da dremam cel den
Добровечер мајки.Деновиве сум преморена,ненаспиена омалаксана...... Само се жалам,ако не тука нема дека.Синко начисто се промени во спиењето.Ке стане во 9ипол,10, или 11 ч. и после дури во 3 ке заспие и тоа 20 мин пола саат највеќе.И после накај 7 ипол 8 му се приспива или издржува до 1 ипол по полноќ.А еве сега ми заспа на столчето слушајќи песнички,денес спиеше само 15 мин цел ден активен без престан,стварно незнам што да направам како да сменам ова.И после ќе се разбуди и ке беснее до ниедно време,уф. Мене многу ми е тешко,од малку се прејадувам а после пак ми се јаде....И со спиење....немам зборови 3 4 часа само се вртам превртувам.Направив вечера уште никој не седнал да вечера..... Се наопаку... Ние за 5 дена правиме полни 16 месеци,и овоа малото се научи само да си отвара врати,на прсти се дига и отвара излегува надвор а имаме скали многу е страшно,за секунда не можеш да го најдеш. Имајте убава вечер мајки и дечиња и бебиња.
Jas gi nemam koristeno, coloef koristev i espumisan, cajce bekutan cat pat i davam i probiotik vo nego proven ama grcevite pak si gi ima, nas obicno od sabajle ni se. Za sekoj organizam razlicno deluvat site kapki i sirupcinja pa nz so da kazam..