Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.662
    Ама и топло можеби му е па и од тоа не јадат многу.

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.171
    Допаѓања:
    107.255
    Смрзнатотот млеко ги губи антителата кои му ствараат имунитет на бебето, но е сосем е во ред да се даде како оброк, чинам твојата кукла е веќе големка па сосем е ок. Во фрижидер стои до една недела, не сум чувала поише лд 3 дена оти прасе јаде се. Можеш да смрзнеш ама колку шишиња ќе ти требаат, ако складираш за оброци не ти се исплати ич. Зависи за што ти треба да смрзнеш. Јас имам 5 шишиња моментално,две ми се за во термоторбата за навечер, со трите обично преку ден вртам, а ако измолзам повеќе од еден оброк ставам во стерилните чашки и во фрижидер, кога ќе ми се собере доволно за еден оброк префрлам во шишенце. Гледам стално да сум со еден оброк плус, вчера бев со два и супер пројдовме. Трет ден не сум дала ад, пред тоа дадов еден оброк со сила го испи.

Се распишав јас :D

На Eli23, Girl-Rabbit, Sweetheart87 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Jas do den denes so otvorena vrata se banjam koga spie :D Vratata vo hodnik mi e, odma do vleznata vrata... Pa da se nadevame deka nema nekoj slucajno od domasnive da uleta nekoj den :rofl:

На Smizzy, Mariangel, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Ne bee doma ne ni e bas toplo, ladi klimata, jadese se dodeka ne ja zakaci salmonelata, od edna bakterija se mu se narusi... :(

На ♡BuBaLe♡ и referentka им се допаѓа ова.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    @mariz ајдд мила само полека и без хистеришење :) па таа е тешка бактерија која ја имаше и нели самиот период на опоравување е подолготраен процес... гушки до срцето мало:l: моите зимата од еден стомачен вирус колку ослабеа ј се измачија не па Тео..
    :hug: ќе биде добар тој за брзо

На galapce и mariz им се допаѓа ова.
  6. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Во Нук - лептокарија или сити мол имаше по 11 ден мислам се фаќаше

На Nikita7 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    152.508
    Letizenot mislam deka e jak za tolku mali. Loratadin imas sirup. Ete jas zaboraviv probiotik obavezno ☺
    Inaku i jas se banjam so otvorwna vrata. Bebe moze i u atolce pred kupatilo da ja stavam ili u dubak. Golemion uste mi ulwtuva k9ga se banjam veke ne bi trebalo ama aj idi dokazi mu. Mislam deka za 1 god. Max ke pocne sam da mu stanuva aram.
    Inaku beba ja zaspav sega i neka tera do sabajle. Samo ednas spiela denes a preska okolu 5 ne sakase da dremne sega edvaj dodrza 7. Kako bi legnala i jas ama imam rabota po doma. Golemono go pratuv sam pr3d zgrada ama ima komsii dole. Mm zaspal mi e zal da go budam.
    Vrti suci muabetivw se okolu spienje. Mislam deka soaadna sum veke da ne pisuvam nema nisto interesno za pisuvanje

Последна измена: 21 јули 2016
    На awl и Mari* им се допаѓа ова.
  8. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Zdravo mamicki,se izvinuvam za latinicava ama na rab nemam mak podrska.Bolkata poleka se smiruva.Imam kamen na lev bubreg ne bil,golem,ne bil strasen ne mi pravel problem.Bolkata bila od kicmata da sum piela apcinja protiv bolka (facepalm).Si zedov od apteka edni kako lepenki za reuma 30 den ja zalepiv kolku tolku ja ublazuva bolkata.Krvnata slika katastrofa hemoglobinot mn nizok kazete nekoj lek za zgolemuvanje.I da ne ima nekoj skok vo razvoj na 19 meseci :?::?: sinko ovie 2 dena e neprepoznatliv,place i toa pisti do povrakjanje ako ne e po negovo,frla,vika,se kara i plus nemirno spie,i mn slabo jade.Jas kolku tolku uspevam da go zalazam ke kasne ama vcera na baba mu usta ne i otvoril ic.Izvadi 2 trojki vo edna nedela.

На ♡BuBaLe♡, awl, Girl-Rabbit и 4 други им се допаѓа ова.
  9. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Dobro vecer mami...
    Kako ste?
    Uf me nema so denovi, a nemam nisto pokrupno napraveno :x Nemam so sto da se pofalam, ama nemam ni za zalenje. Citav za karanjeto ste zborele, nie se raspravame, nekogas pomalku, nekogas poveke, ama nikogas ne sme si legnale skarani. Kavgite ni se za gluposti, mm e provokator, postojano provocira, vrega onaka bez potreba ili pricina, ednostavno takov mu e karakterot, pa moite nervi se tolku ojacani sto retko koga doaga do eksplozija. Ama koga ne go imav nauceno kakov e, auuu eksplozii na sekoj saat :rofl:. I nasata vecna kavga, sto ne me ostava da spijam noke dodeka nego ne mu se prispie, imam pisuvano i porano. Se gordeam sto go resiv donekade toj problem, bidejki uspevam da go uspijam mm pred sinko, pa i jas pospivam.
    Vo sabota na svadba sum, ic nejkam kaj taa osoba da odam, ama ete mora. Aj barem na frizer ke otidam :emo:.
    I @Smizzy da se prijavi kako e so dve bebinja??? Vsusnost mene mi treba nekoja so bliznaci plus edno da mi kaze sto da ocekuvam, ako postoi :D

На mal.ecka, ♡BuBaLe♡, Mariangel и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    @eleni27 сега за сега е ок, дома сме, се трудиме редот да го фатиме. Големиот сеуште мисли дека бато е играчкА и сака да си игра со него ама мал е и груб и морам да пазам многу, но љубомора не покажува.

Сакам да ги прашам мајките кои се одмолзуваат како го затоплуваат после млекото и како го одмрзнуваат замрзнатото? Малово цица, ама јас имам мнооогу млеко кое ми прави проблеми и затоа се одмолзувам да си олеснам. Но вчера фрлив 250мл, и денес викам греота е подобро да складирам за недај боже.

На ♡BuBaLe♡ и Mari* им се допаѓа ова.
  11. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.628
    Допаѓања:
    36.986
    Dobra vecer majki. Ve citam redovno,no nisto novo nemam da se pofalam. Ah ke ja spomnam @zuto ,koja denes mi bese tema na razgovor so mm. Izvini,vo pozitivna smisla,se nadevam nema da se lutis. Sedime vo dvor so mm,i mu objasnuva na sin mi kako ima paraglajderi na nebo. Bea blisku smesteni,pa go odnese da gi vidi. I jas mu vikam,eee sigurno soprugot na @zuto e tuka a mozebi i taa. I mm zbunet?!!?!?!! Abe feminkata od net objasnuvvam so dve mali deca,so zapisan fax,zena koja sama gi gleda decata. I mm pak,a ti se poznavas so nea? I jas vikam ne,ama ja citam :) :) Slatko se iznasmeavme,kako go ,,zapoznavam,, mm so prijatelkite od femina.
    Te falev @zuto ne se sekiraj :)
    Backi i gushki za vas.

На alana, ♡BuBaLe♡, Girl-Rabbit и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    @M&M jas ne razbrav za sto mi e probiotik? Za ako ne daj boze treba da dadam loratadin ili...? Off nema kraj spremanjevo, a sto e najintereseno samo umstveno spremam vcera i denes :rofl:
    Jas gi isprativ starosvatovite, ubavo si pomuabetivme, veceravme i sea sinko zaspa jas srediv po doma, napolniv masina i moze da si zavzemam pozicija :P
    Utre me ceka naporen den i nok bogami. Ke se doteram za vo kafana i disko posle godina ipol :makeup: Se nadevam sinko ke bide umen i ke si nanka ubavo :)
    Dobra nok i imajte si ubav vikend jas ke ve citkam no neznam dali ke uspeam da pisam nesto :inlove:

На M&M, Girl-Rabbit и Mari* им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Mene i minatata god toj mi go prepisa koga odevme na odmor, a sinko 4m bese... vrska nemam najubavo pedijatar kako kaze... :)

На awl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.171
    Допаѓања:
    107.255
    Пробиотик ти е ако ти повраќа, има пролиф, ако треба антибиотик да дадеш... Тој е значи за регулирање на цревна флора. Дајбоже никад да не ти затреба ама со мало дете подучувај ги лекаратвава да не треба после ае наеднаш, недајбоже де.

На Mi-Ma и awl им се допаѓа ова.
  15. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Малава не ми е дома и ќе треба еднаш неделно да и носам јас на ден правам околу 500мл може и повеќе толку имам време со работава

16. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Од обичен флижидер ако го Вадиш во ѓезве ќе ставиш вода и шишето ќе го ставиш и ќе гледаш да не ти стане многу жешко онака млако,а за замрзнато до сега не сум ставала планирам од утре т.с од денеска 00:00 помина имам читано дека змрзнатото треба се одмрзне на собна тт да не се третира поинаку,ако сум грешка нека ме поправи некој

На Eli23, awl и Smizzy им се допаѓа ова.
  17. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    @LaDyDoLl таман работа да има некаков проблем. Мојот социјален живот е сведен буквално само на фемина форум, па не ретко и јас го "трујам" мм со секојдневните авантури на моите виртуелни пријатели.
    Инаку да му кажеш на мт дека не сме таму ни јас ни мм. Јас не мрдам од дома до 15 август. Во ист ден ги полагам сите три испити. После планирам да одиме за Охрид кај мм и да останам до крај на сезоната, додека има работа. Здрави, живи…има време.

@Mariangel честито бањање, успех голем. Јас уште на рати се бањам, целосно само кога имам човек дома, а тоа е права реткост.

Инаку денеска страшно напорен ден. Ако успеам да го преживеам летово мислам дека ќе доживеам стотка. Одамна сум немала ваков ужасен ден. Мислам дека и физички и психички попуштив.

На M&M, alana, ♡BuBaLe♡ и 5 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    152.508
    Probiotik ti e sa proliv ili ako pie antibiotik.
    @mariz jas taka mislam zatoa sto mm piese letizen za alergija i go utepuva epten pa gi smeni. Ama ova e sirup sigurno stom pedijatar prepisal treba da e ok.
    Eh izlaganje vo disco sto bese toa :).
    Neznam koga posleden pat sum bila.
    Ajde jas da trgam na rabota ubav den na site

На awl, Mi-Ma и Mari* им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Dobro za bebence mn mala doza se dava, valjda si ima na upatstvoto... Na sinko pred nekoj den na pedijatar mu dadoa 2ml samo... :)

На awl и M&M им се допаѓа ова.
  20. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Haha blagodaram i ti da si dochekash :rofl:

На alana и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.