Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. Mari*

Mari* Форумски идол

Добар ден

Да се испукан,тажна сум,бесна,вознемирена,уморна...И не спиена
    Ми иде да седнам во некое ќоше и да заплакам ;(

Мали мачен за гледање,има од онај коксаки вирус и цело усте внатрешно и надворешно му е исфрлано :@
    Деноноќно плаче,температура има,гладен е а не може ништо во усте да стави колку го боли
    Се јавивме кај педијатарот и ни рече да не се малтретираме да одиме терапија нема :envy: ќе помине за 7 дена :o
    Вирусна инфекција...:o:

Таман со џокерче пишевме на вацап и се испофалив како Могли е поголема и по ретко се разболува ја зедов од градинка со температура
    Не можеше да оди колку ја болеа мускулите :@
    Ми се стемна :envy:
    Коксаки и нејзе ја покоси сигурно па сега уште 7 дена а :o:
    Ќе си умрам од мака
    Многу ми е тешко кога се болни,имам чувство дека во секој момент ќе ми експлодира срцето,како некое стегање во градите
    Како во секој момент ќе заплачам...

А и уморна сум,ми се спие
    Ме боли половината од по цел ден носење дете
    Кога се болни само в раце ми се,а тешки се веќе

Друго ништо
    Имам супа од вчера и ќе им испечам помфрит и пилешко
    Тоа им е омилено па се надевам ќе стават нешто во уста

@Yowannty зошто не пробаш со ориз :wasntme: кај мене малата ништо не јадеше ама затоа оризот не го одбиваше
    Со мали почнав со ориз дека неутрален вкус и се друго ми прифати без проблем
    Друго,не очекувај овој месец да ти е лесно,па и наредните 15 :$
    Се нешто ќе плука,ќе и се свиѓа или не
    Не ти е ништо ова со нередот што ќе го прави со храната во иднина
    И нејадењето,ние големи сме па има доста периоди со молење и нервози околу тоа
    Опушти се и трпение :hug:

Да станам и да направам јадењето,таман ко ќе станат да е готово
    Касно заспаа а ми е жал да ги будам
    Вечерва ќе биде весело (poolparty)

Ае довиџења :hai:

Ano, SummerGirl, elcezelce and 23 others like this.
  2. Feodora

Feodora Популарен член

Здраво и од мене
    Кога сме за ставање се в уста, моите се 18 месеци и јадат ама баш се. Јас одамна се помирив со тоа и ги оставам да си пробуваат.
    Нели така ги проучуваат предметите, ама ова нивново е претеризам.
    Камчиња, земја, хартија, да ви покажам слика од книги кои со мерак им ги купував, партали се е направено. Им велам не и добивам поглед еден опасен, па прекинува и ме чека да се свртам као демек не го гледам и продолжува.
    Секое мое не нив им е забава, немаат страв од мене и често ме имитираат.
    Сега се во фаза сами да јадат, па малиот ми прави проблем за ручек. Пред него му оставам чинија и лажичка и тој додека си буричка јас му подметнувам.
    Ако не е вака нема шанса уста да отвори.
    Туку да не подречам два дена со ред ноќите ги спие убаво, можеби тројките конечно излегуваат.
    Денес стасав да дочекам малиот да не сака да си иде дома од градинка. Бега кај негувателката.
    Уште ми е неверојатно ова негово прилагодување, лесно ко песна.
    Затоа малава ми наплаќа, ама ќе ја биде и неа. Жал ми е што таму е одделена. Не си играла со други деца, не ни ја интересирало, како во свој свет си е.
    Во 12:30 ги заспав, еве ги уште спијаат.
    Дома чистев што чистев, домаќинка изигравав, од утре оставам деца и правец во кревет ќе гледам филмови. Добри 3 години немам гледано ништо.
    Мм вчера го прашувам што би правел на мое место? Вика: оставам деца, дома ќе спијам уште 2 часа, одам на кафе, успат купувам готови каши и си земам деца. Е не ко мене двор ќе мети. :D
    Така од утре натаму и јас на живот се мавам деца дур се в градинка, па од 1ви здравје со нови обврски.8)

3. ddevojce

ddevojce Популарен член

:d:Здраво мамички да ви се придружам у темата :inlove:
    Имам прашање:
    Од вчера наваму имам како треска, не стално но ме фајќа понекогаш, млеко имам, бебе неможе да ме исцица, па се молзам одвреме навреме. Најверојатно е од млекото, како беше кај вас? Породилна треска ли е??
    Темата мњнструација по породувањето не е активна, затоа овде ќе прашам.
    Од вчера навечер воошто немам кеварење. Денес една недела правиме. можно ли е толку скоро да прекине или прави пауза па пак ќе истече. Би ја прашала и бабицата, но сакам да почекам малку. Искрено се плашам.

4. Cka

Cka Форумски идол

одма на гинеколог

SummerGirl likes this.
  5. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Добар ден, постото од утрово не пратен остана.Малце го сменив.

Дожд веќе не го сакам.Зошто не врне навечер кога сите спијат или поголем дел од луѓето спијат:envy:Сега сонце со заби имаме.

Ја оставив срничката моја на градинка.Ми вели мама денес ли е викенд.- Не мила, уште денес си на градинка па од утре ќе се чуваме. Градинката ни е затворена 2 дена . Едниот ден зедов слободен , за вториот ќе пропаднала фирмата ако била затворена во петок(facepalm)Па реков ќе дојдам со ќерка ми8-| Сега на одење накај дома шефчето ми вика не доаѓај ако сакаш.Не ќе дојдам оти не ми се дава ден од одморот.
    Уште сега се чудам како ќе стигнам со неа во овие гужви и како ќе ја додржам мирна 6ч:worried:
    Ама си направив план кои игри да и ги носам и на крај ако несака да си игра ќе и пуштам цртан на компјутерот на колешката:devil:А немам ни намера нешто да работам за инает оти морам да се малтретирам и јас и дете :@

Маскембалот ни е во вторник имаше денес листа на родители што кој ќе носи.За мене останало овошје , а јас антиталент за декорирање:worried: Ама го прифатив предизвикот па ќе правам колку умеам:muscle:
    Другиот четврток имам термин пред работа во градинка за развој за детето.Што ќе ми кажат што не знам:wasntme:

Бевме на роденден.Толку се радуваше малата што на крај не си играше со децата.Идеално и е само едно дете повеќе и се гласни и напорни.Кога и кажувам на колешката вели леле тоа како за ќерка ми да кажуваш.Иста беше се до мене си седеше:tmi:

@Yowannty кај повеќето деца е така со почнувањето на вкусовите.Кога мојата почна по цел ден готвев и фрлав во канта.Тогаш имавме друга матична и налагаше да дадеме од купечките каши.Тогаш тоа толку го сфаќав трагично што не дадов.Ама кога стана некој 10 месеци и не качуваше кг ,почнав да давам и овие каши повеќе ги јадеше.Си имаше омилени каши и само тие ги купував и давав доколку немав идеја за готвење.Ден денес е нејадач затоа е слаба ама за висина највисока е од нејзините врсници во градинка.
    Уживај со бебела твоја и не се замарај за проекти.Има време 6 месеца е само овој месец другиот е веќе 7;) Па кога ќе почнеш на раб пак ќе се нервираш што одиш златно со дете дома да си се гушкаш:PМајки кои може да ги разбере:hug::hug::hug:

За плакањето на детето и мојот исто ми вика ден денес.Не ја оставааш да си се изнаплака затоа вака ни прави. А детето ако го оставам да плакам после не можам да го смирам затоа одма ја зимам да ја тешам:)
    @ddevojce прв пат слушам за постпородилна треска.Јас имав треска во моментот кога се пораѓав заврши магично кога се породив.Дали имаш тт?Те болат ли градите? Дали имаш жежење печење?Да не имаш мастит он дава треска-тркни до матичниот гиниколог да те види.За крварењето секој е различен.Јас крварев повеќе од 40 дена , а првиот циклус ми дојде по 9 месеци .

@Lorins срцка е големата битно од што ја сака, сака да ја земе.Добро е што не е љубоморна:*

@Mari* најодвратниот вирус.Мојата летото 3 недели западна не и минеа пликовите.А мачкавме некое бело пудро.Нон стоп плакаше и не се трпеше.Тт мојата во ниту еден од 3 те пати не качи.Пробај со потечна храна или супи.Брзу да минува:hug:

@Chanell* сигурно и недостигаш и не знае како да каже па протестира со апење.Мојата штом ме види во градинка не ме сака.Ми се лути се фрла на под иако тоа се поретко го прави.Фаза е ќе помине.

Госпоџа @Monella да се јави на репорт за немојот зетко:rofl:

Ајде мајки да одам по малото да го гушнам сигурно ме чека со нетрпение:inlove:

6. kikin

kikin Популарен член

Треската е поради тоа што ти надоаѓа млеко, молзи се ставај беба на града. Крварењето мене вториов пат ми сопре порано, можеби не беше една недела ама за десетина дена и после слабо сосема имаше крв. Сепак ако ти е мисла прашај си и гинеколог.

SummerGirl, SanelaS and ddevojce like this.
  7. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Живо и здраво да ти бебето. Најубаво е да се консултираш со гинекологот. И јас имав паузи во крварењето, неколку саати, некогаш и вечерта немав, а од утрото се нормално. Чистењето е околу 40 дена. Не е цело време стандард крварење, туку е како исцедок и ја менува бојата. Треската е кога надоаѓа млеко. Празни ги градите со пумпа.

8. fairy88

fairy88 Популарен член

Добро вечер и од мене:)
    ... Одмарам после 3смена.

Забележав не ја следам Фемина како порано, додека бев бремена и после пораѓај.
    Тогаш ми фалеше социјализација и тука можев да разговарам за се и сешто. Некогаш сакам да пишам, ама време немам се е на брзање.

Ние добри, стандард. Синко имаше роденден претходниот викенд и супер си поминавме. Си изигра детето мое и ми порасна 4 годинки наполни:party:

Лета времето, пред некој ден си мислам ќе дојде уште малку време кога нема да сака да се гушка и бакнува како сега:(. Кога ме бакнува, ме лигави и после вика ииии:l:

Ние од утре исто дома-градинкта затворена. Имам испланирано од прилика што планирам да правиме заедно.
    Велосипеди и во парк само да има сонце, временска прогноза не сум погледнала.
    Ако не се погоди времето ќе се возиме со автобус на спрат:)

Многу планови имам, само да видам дали ќе успеам се да направам.:whew:

Синко во градинка оваа недела ептен му беше исполнета. Понеделник беа во фитнес студио, вторник маскембал и претстава со кловнови и денес можеа да си носат играчки од дома.
    Само имам некако имам некое чувство дека ја сака градинката дека повеќе активности и е поструктурирана, ама нема некое многу добро другарче како во претходната. Таму беше од бебе.
    И мм забележа дека ја нема таа конекција со децата кои дојдоа на неговиот роденден.
    Од друга страна си викам мал е има време кога да склопи пријателства.

Сакам и зајачко да готвам :smirk:имам купено зајче, најдов рецепт со црвено вино, па се надевам дека утре ќе имам време да го подготвам.

Можеби и утре ќе тркнаме до трговскиот, порачав едно куче играчка што моча:rofl:
    Тоа од братучетка ми за роденден на малиот:l:Многу и благодарам:*
    Стасано е од понеделник, ама не го зедов оти не сакам да му се струпаат многу играчки наеднаш. Да може постепено да им се израдува.
    Ми рекоа викенд на работам ако сакам, колешката била болна. Можеби шефицата очекуваше барем еден ден да кажам, ама си се одбранив од далеко и ќе си седам дома до понеделник:dance:

Туку вчера се изнервирав:(, многу работа и и реков на колешката да не кажува дека имаме уште еден кревет слободен. Имавме веќе три нови пациенти-од кои двајцата не успеав да им ги средам и напишам документите, во системот стоеше последниот пополнет од претходниот пациент.И она вика добро. И се јавиле од ретунгштелето и она е многу искрена и кажала дека имаме уште еден.
    И се развикав на груб начин, не ни очекував дека ќе се испонашам така грубо.
    И се извинив после некое време, ама она си е таква искрена и не знае да скрие. Ми се лутеше цела вечер и со право. На крајот почнавме да збориме, а многу ја сакам и ми е искрено жал што ја повредив.
    Во последно време самоконтрола во стресна ситуација ми е рамна на нула, за срамота:doh:

@Mari* и на останатите мајки со болни дечиња, побрзо оздравување:hug:

Ајде да повежбам малку на Орбитрекот и да се бањам.

Убава вечер на сите(highfive)

Last edited: Feb 19, 2020
  9. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Ноќ мајки :yawn:

Деновиве ми минуваат ко на шала, уште не сум се расонила дошло време за спиење :wasntme:
    А ништо посебно не се дешава, никакви екстра обврски и ангажмани не се нудат, ама рака на срце и со детево никогаш не е досадно :*:

Топлички и сончеви деновиве, внатре подзаладува, а надвор грее, па ем нашетани, ем заштедени, од 10-15ч скитаме, ќумбе не го палам :angel:

Детево ми станува прав бисер, само некои идеи му притекнуваат, се чудам како двегодишно има толку бујна фантазија, јас мислев тоа иде малку покасно :wasntme:
    Или покасно е фијаското :^)
    Или такво ми е детето :D

Колку памти и колку ништо не заборава што му одговара, а тоа што не му паше се прави и дека не го слуша ]:)
    На малото нокте не врти по дома, ама па и ние му дозволуваме, малечко е, наше е :l:

Мислам да има кандидат цел ден би играл брканица и криенка, се му е пак и упорен е и упорен дури не го истера своето :D
    Јак е со криењето, као ќе се скрие под нешто или со нешто, а уствари цел се гледа и напрчил газе у вис и довикува, не е тука, аш нема гоооо, а ако му се здосади да седи ќе почне да довикува, тука суммм, аха еве мееее :rofl:

Кога иде надолу кај светковци уште од скали вика, викаммм, викамммм (као ги вика) и најчесто светко му се одзива и одма забрзува и цел у еуфорија, еј ме вика, вика, еве тука сум идам :rofl:

Инаку и конечно почна да вика дедо, Д знае да каже, али нејќе дедо да вика, али не е ни дедо, туку ДЕО :angel: многу Д му се виде ле на едно место изгледа :D
    А најконечно е што почна и тато да вика :o до сега ако требаше да вика по татко му го викаше по надимакот или као у себе да вика тато :D
    Али и тоа не е тато, а пример топка знае да каже, туку е ПАКО :rofl:
    И тоа баш фино и мило си вика, пако дојдииии :l:

Тесто да не види, само да се месело, па и да не ме види у кујна, одма бара тесто да месел. Па отвара фиока си бира алатки со што ќе работи, па модли бира, па последно хит му е да прави крукчиња во кругчиња од чаша (крофни). И на крај секогаш завршува со правење на змии :D
    Сабајле му шмугнав со тестото, се свести кога го виде испечениот леб, па што туфкање даде, али ич не ми се пресоблакаше дете, а требаше да искачаме :smirk:

Вчера го шишав или го ошутарив :doh:
    Као ќе му мењав фризер али пак го однесов во Ѕвездите, стандард дечкото го шишаше, дури и многу помалку рикаше. Од напред добар е, од зади ОК, од десна страна ОК, али од лева е испочкрапан :envy:
    Поправен може ако сакам на кец да го истрижам, ма супер е со капа, ионака не се буни ич да ја носи, дури и ја бара :rofl:
    За наредно се договоривме со мм сами ќе го средуваме, оф оф оф :clap:

Утре јас ќе се стрижам, кој знае што мене ќе ме огрее :emo:
    Дете со баба ќе седи и се трудам да не мислам дека би имало инциденти, а уствари срце ми се пара знаејќи дека ќе ме бара :u:
    Оддамна не е паничен по мене, се сложува со баби/дедовци да шетне до негде, али неколку часа не бил оставан оддамна :(
    Торбицата веќе му е спремна, покрај другото за занимација пикнав и едно шише Кока кола :rofl:
    План е и со све едно зајче да го оставам (highfive)
    Да имаат занимација плус, па и времево утре не ветува |( али ај ќе оставами чадор, има нов и сака да го носи, плус сака дожд, вика дека тоа е многу убаво и од горе му се миеле обравчињата :D

А јас морам да се вратам со нешто спешл :?:
    Ич не знам што да му земам, у последно сака плишани мечиња, ама што животинче да биде, секогаш он си ги бира :?:
    Вчера купивме од Рамстор фока на распродаја :D која радост беше, па гушкање, па фалење, а речиси сите кои искачаа од Рамстор фоки имаа купено :D

Него вчера бевме по едни битни резултати со бебе кои баш живот значат. Деновите до "готовиот резултат" бев како без воздух, па и зимање на резултати од 12.30ч било, едвај го чекав часот (waiting)
    Идеме и кога не биле готови :o мене одма срце у петици и мислење на најлошото, нели ако се чисти брзо иде, ако не се..
    Таа вика почекајте, пак прашувам пак вика почекајте, прашувам и по трет пат, викам вие сте кажале дека вторник се готови, зошто не се, колешката дофрла, за брзо ќе бидат готови, докторката сега ги пишува :^)
    13.30ч дојде и оп викаат, цела веќе препотена идам да зедам листот, гледам у рака го држи таа на шалтер :sweat:
    Што да видам, резултат и опис цел 1.5ред :|
    Докторката испадна дека е онаа која 1ч дури чекав се шлаеше од врата у врата и се клештеше ко мавната со мокра чорапа :@
    Пишува уреден наод, нема детектирано ништо, ваљда и нема, сигурно нема, ама на толку деликатно испитување се очекува барем ете три реда да се потрудат да пишат :|
    Ма ајт више никогаш да не треба таму никој да се врати!

Него со одмор у Грчка што прајме (facepalm)
    За гревови сме, очај, дно дна :@
    Колку ги мразам овие маски и скриени мотиви, колку клети луѓе ни се накалемени таму горе тоа чудо, уствари како им свират така пеат (poolparty)
    Море ете шанса на мм да шпартаме до Црна гора, па што :sun:
    Секако и Охрид не ни бега :sun:
    Не можам да дочекам реакција на детево кога пак ќе ги види рипчињата, а тек авионите :*:

Недела као нема да шетаме нигде, двор ќе потсредуваме и спремаме за буткање една шупа :whew:
    Криво ми е што ќе квариме ден у тоа, али па колку ќе ни биде расчистено, дете ќе може на долго и широко да си трчка :l:
    Не дека нема кај да трча, ама ете и таму да трча :D

Него со градинкава не знам уште што, какви планови правам мислиш на магистерски у Лондон ќе го праќам (facepalm)
    Барем го стеснив изборот за која градинка, уште да го стеснам изборот кога да тргне топ би било :smirk:
    Значи уште не сум избрала ни градинка, ни време (facepalm)
    Ај има време, сезона на грип е, да помине, убаво да опече сонце и ќе одлучам (fingers)
    Ваљда (facepalm)

Да идам да спијам, ноќва секако никаква одлука нема да падне, се дали колачиња да јадам, а секако дека ќе јадам :P
    Ете и ми. се наполнил од Кенди уште еден живот, да изиграм и да се комирам, утре/ упс веќе и после стигнало, долг ден на повидок :inlove:

Убава ноќ :hug:

fairy88, Lolipop23, Chanell* and 31 others like this.
  10. Monella

Monella Форумски идол

Добар ден мајки :hai:

Периодот ми е малку хаотичен (малку повеќе) ама што е тука е, назад нема.
    Се трудам колку повеќе можам да не мислам, да не читам, малку да ги тргнам мислите од реалноста.
    За среќа овде се сериите, филмовите, книгите па така тепам време.

Последните неколку недели (намерно) го запоставив форумот, не бев во ситуација ниту да читам ниту пак да пишувам :|
    Арно ама, постепено почнувам да се враќам во нормала, не дека нешто се смени ами сфатив дека таков е животот, тоа што треба да се случи ќе ти се случи па макар и на Марс бил.

Инаку да ви кажам, бремена сум!
    Не знааат ни моите ни од мм родителите, бидејќи ризична е бременоста а не е прв пат да имам абортус, сакаме прво да помине првото тромесечие па потоа ќе кажеме.
    Секојдневно сум по доктори, некогаш и два пати во денот, не се жалам само нека биде се во ред.

Ја користам приликата јавно да ја прозивам @Ava.84 ( идна сваќа) да се фрли на работа ако сака навистина да се осватеме :D

Дечкото мој, стандард.
    Оди во градинка, еднаш со мм еднаш со мене, зависи од раб.време на татко му.
    Го запишав на пливање од март, ветува многу а колку ќе исполнува останува да видиме.

Помина и валентајн, помина и роденденот на мм, ниту поклони, ниту вечери. Пропадна и одењето за Милано :(
    Затоа пред некој ден си прославив сама во еден бар со сендвич бр. 22 :lol: таква потреба не сум имала до сега, што ти значи бременост :$

Поздрав мајки до следно читање.

fairy88, Lolipop23, karibian and 37 others like this.
  11. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

@Yowannty @Мариаа. И остала генерација... Сте се запишале за дохраната,ами со спиењето што праиме. 6 месеци сторивме ништо посебно не се смени. Си тануваме по 2-3 пати навечер. Ама во 7 наутро со петлите сме станати. Некогаш пред 7 а ретко после тоа. |-)

SummerGirl likes this.
  12. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

@Monella честитки,со лесно да ја тераш бременоста.Убава вест пред спиење да прочитам
    Јас пак со иста прича,ми фали денот да е подолг.
    Денес и родителск а имав кај дете во градинка.Коа испоскокаа некои родители што вака,што онака...Да,не останав покуса и им одбрусив дека прво е свест а на родителите,од дома се учи и ред ,и дете болно не се пушта,и на врв јазик ми бее дакажам да не се понашаат ко принцези! Боже,колку се уфилмани некои родители!!!
    За мое дете,на само ми кажа учителката сака поише пажња,па ради тоа и праи глупости и го скарала.Ако,нека кара.
    Тоа....ајде лека ноќ.

fairy88, Mari*, SummerGirl and 17 others like this.
  13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

@Monella :inlove:
    Се ќе биде најдобро :hug:
    Јас кажав на моите почеток на 4ти и тоа ептен дека "мораше" сплет на околности :tmi:
    Светковци, сестри крај на 4ти, некои ептен блиски 5ти, а повеќето дознаа откога се породив :$
    Сум кажала, ич нејќам да сум трудна, јас само бебе сакам :D

Ноќ мајки :makeup:

Шатирана, шишана, фенирана, средена тип топ у глава, задоволна од исходот, ќе си легнам спокојно и без рикање :emo:
    Како убаво ми мириса пак косата :inlove:

Него стави девојчето што стави фолиите, помина времето и тргна да ми става преливи, третмани, маски чуда и само што ме намокри струја снема :o
    Ај ме истинтра, натенане, пренатенане, 40мин поминаа и струја уште нема :o
    Ај вика да ме ишиша, па ќе видиме, кога оп ете светна лустерот :whew:
    Која среќајлија сум :angel:

2.5ч дремев таму, ме испокуба девојчето, ама искрено на пола и повеќе кубење дремев, ама буквално и очи си затворив да си одморам у тишина и тивка музика :tmi:
    Мислам дека повеќе главава си ја одморив него ли што со фризура се вратив :rofl:

Сум заборавила како е да шетам сама и искрено нерва ме фати што имав толку време да бирам околу рафтови :smirk: обично зимам прво што ќе ми падне на видик и исклучиво проверени ствари и затоа прееска оп сметката дупло повисока од обично :D

Него колава ми се шекнала, на секое отклучување аларм ми се уклучуваше, па дури ставам клуч у брава, па запалам, сите околу мораа да ме дознаат |(
    Кој знае што и е, веќе се пожалив на мм, па ќе видиме, срамота е вака, некој ќе помисли обивам кола :smirk:

Дете искрено мислам ОК поминало, али само ОК, мајка секако вика не рикал го залажувале, ама знаејќи колку е упорен и не баш ме убеди :(
    Плус сама кажа врата му заклучила дека искачал сам :(
    Цело сабајле се договаравме дека мама ќе иде да прави шиш и дека ќе се бања, а кога ќе се врати ќе му купи бони и мече и тато ќе го донесе, упс Пако :rofl: а он ќе си игра со баба со тесто, а со дедо брканица.
    Се почудуваше на почеток што зборувам, помислуваше али секојпат се сложуваше. У кола до таму повторивме неколку пати, па објаснив дека ќе му биде многу убаво и ќе му дадат да прави што сака, исто и ќе јаде што сака :D
    Фино се качивме кај нив, пак повторивме договорот и ми кажа "ај чао" 8-|
    Рече мајка 1.5ч не ме барал ич..
    Значи 1.5ч може да скитам без проблем и тоа е нешто :rofl:

Кога ме види од радост не знаеше што да прави па почна да глуми дека плаче :D
    Влегов у три продавници за да бирам играчка, у едната едвај влегов, нигде паркинг, па што прекршоци изнаправив за да се пикнам, па како сум се испаркирала подобро ич да не спомнувам :lol: па барем и да зедев нешто :envy:
    На крај купив едно кутре со куќичка и коска, па продавачката ама ме напнала, женска играчка било |(
    Ептен дека сите плави куќарки беа, да имаше розе таа ќе ја зедев ]:)
    Па што е убава, со светки :inlove:
    Бебе не знаеше како да реагира од цела ситуација, ај си дојдовме дома, се испофали што има, поигра колку да не е без ич и поинтересна му се виде една крпа за прашина што ја зедов од Жито (facepalm)
    Да знаев имаше 3 бои, па ќе зедев од сите по една повеќе да игра :D

Стварно детево со какви глупости игра, верувам и кај сите е така. Крпава барем е нешто, крпа е нели :D имам едни хеланки и долж по ногата имаше едни тенки ланчиња шиени со рибарски конец, али распукаа, па ги извадив. Е детево сите синџирчиња ги собра и се изнаигра со нив, тоа биле змии, па ги реди, прередува, ги закачува на магнетите, ги пика кај ќе стигне. Во текот на денот барем половина час им посветува на синџирчињата, ако не и повеќе (facepalm)

Него, прееска кај 21ч му викам на мм да направи кафе, па да успивам дете. Прашува што ќе пиеш, викам дупло лате :coffee:
    Направи, стави на "шанкот у дневна" (тоа е уствари полица :D) и ајде се спремаме со ритуали за спиење.
    Детево почна да се интересира за книги, али најомилена му е "Грдото пајче" имаме едо 4-5 различни изданија, обожава да го жали пајчето дека плаче, па го гали, бацува, цуце му дава и едно 50 пати ќе ни каже "оооо пајче плаче" :whew:
    И дури се жалиме мм ми подава кафето, а у ист момент детево ми бара друго издание од пајчето кое е у детска. Оставам кафе на масиче и идам да барам другите книги, одма најдов две, ги понесов али свратив и до вц. Се враќам и што да видам, мм си пиуцка кафе и си штрака на моб, епа и бебе си пиуцка кафе и си жали пајче 8)
    Не дека не пробал кафе, али го имаше испиено скоро цело лате, останало у чашата 1прст само (facepalm)
    Па уште кога ме виде прави "мх мх мх" полни устата со кафе и си прави гаргара (facepalm)
    Резултат заспа 2ч подоцна, а мене ми преседна лате и останав непиена :envy:

За утре ми стои денот дека ветува, па имам испланирано занимации за бебе, а јас да потсредам нешто у двор (fingers)
    Денес не пуштив машина за перење, дека скитав нели, па затоа утре ќе ме чекаат +2 од стандардните :yawn:
    Петок е нели, па за ручек грав ќе се вари, едно гајле помалку чим имам идеа :D

Да спијам, баш се испоизморив денес, башка и ветер ме исподува, ваљда нема да се разболам и цело улепшавање низ нос да ми искочи (facepalm)

Убава ноќ :hug:

elcezelce, karibian, Mari* and 21 others like this.
  14. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Око немам склопено,се утепав од плачење. Ако не ви пишам вас,навистина нема на кого. Во иста ситуација сум како @Monella ( да аи ја истераш до крај и со лесно :l: )вчера тест направив и бремена сум. Шок,ама навистина шок:worried:. Не сакам,барем не сега. Иако син ми го правевме 2 години, клише муабет ова од 2 пати секс во еден месец(facepalm).
    Мал е 10 месеци има,и цело време си мислам како ли е да имаш дома две бебиња. Дали ке можам,но најбитно е се е како ке бидам повторно бремена.:sweat:
    Хорор бременост имав,депресивен период од мојот живот;(.

Но си имам ветено,јас не абортирам. Еднаш поминав низ тоа , на мое барање никогаш не би го побарала. Ако треба ке живее со мене уште една жена,не ми се проблем финансии,немам проблем со помош имам проблем со себеси.
    Дали ке го сакам?(facepalm)

Навистина не знам како се чустувам , за една недела ке одам на гинеколог. Не кажувам на никого,знаеме само јас и мм. Здравје ако е се во ред кога ке се познавам не кажував ни за син ми. А на домашниве ке ги вртам некако...

@FreeMind покрај месечната поддршка спремај и евричите за кума:rofl:да се расположам малце.

Ве гушкам:l:

Last edited: Feb 21, 2020
    elcezelce, Xanty, Lolipop23 and 38 others like this.
  15. BirMelek

BirMelek Популарен член

Да ве поздравам додека бебе ми спие во раце, а јас уживам вп љубовта.
    Утрово ми почна нервозно, значи стварно не го можам мм на моменти. Ја спремам ќерка ми да ја носи кај баба и му викам во меѓувреме купи ми леб и јогурт. Па не можел тој, па што не сум отишла вчера ( а сакав тој рече остави утре.ќе.земеме) и на крај вика нема ли да доаѓа сестра/ мајка некој да.донесе? Се за 5 чекори еј, за леб и јогурт, не го пуштив по алишта. Кога ми пукна филм, сум свикала да ме слушнат до продавницата дури. Да дошле гостиве да ми купат леб. Додека викам мијам газе на бебе. Капак на се, ете ја ќерка ми се качува со солзи во очите готова да експлодира, се исплашила душата. Ја изгушкав и викам не оди денес кај баба, ако сакаш остани со мама, не, ќе одам, Уосос ќе јадеме ( лосос):D Си доаѓа искараниот од продавница со тоа што треба, не сакам му викам, остави долу. :|
    Само ние ли имаме деца ми вика? За ова после му имам спремен говор ]:)
    @emkaemka Многу сакам кога ќе видам твој пост си се занимавам додека дојам навечер, таман за толку време додека читам синко цица и заспива. Пишувај ги навечер:D
    @Happyinlove Специјален поздрав од мене. Јас кога го видов тестот плачев до немајкаде. Па извинување на ќерка ми:^),па после прифатив, добро ајде, за неа го раѓам, да не е без брат/ сестра. После дојде фаза леле само да се роди, па ќе биде лесно, тоа ќе спие јас со ќерка ми ќе си играм ( уште чекам да заспие :D). После беше леле како ќе издржам на болница без неа, нека помине лесно тие 3 дена.
    На крај, не беа 3 туку 8 дена. Го извадоја од мене го подржав, го ставив на града и директно на поддршка за дишење. Прв пат го видов дури наредниот ден, во вормер со маска за кислород и издупен со триста игли. Сестрата ми рече фати го за раче, дај му сила. Кога ми ја стегна раката доживеав некоја преродба, мислам крвта зовре во мене, ова ли е бебето што не знам дали ќе го сакам, со реков. Па ова е нешто што ќе го сакам најмногу на светот. Не знам колку солзи исплакав, тие дена толку се поврзав со него. Не да го сакам, слабост ми е, љубов ми е, ме исполнува, ме смирува. :l: Се чудам како сум можела да се сомневам во љубовта. Но, се случува кај многу мајки за второ дете. Ќе го сакаш да знаеш, ич не се грижи, ќе го сакаш повеќе дури.
    И многу е полесно на помала разлика, моите се на точно 3 и мислев таман, ама тешко е, големата е захтевна, во лоша возраст, тантруми, љубомора...Ти барем со љубомората полесно ќе поминеш. Ќе пишеш еден ден како уживаш додека го гушкаш, како јас сега.:inlove:
    @Monella Со лесно бременоста. Со позитивна мисла до крај:hug:
    @TarantulaA од такви родители нема салам деца. Никој не вели фрли го детето, ама во градинка урлаат оти вака оти така, а по дома се први што прекршуваат правила. Јас да му сум ќе спискам, јас обожавам да се закачам на поле " супер мамичка" :D
    Ај да ве поздравам, да пробам да се искрадам до вц едвај :sweat:

16. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Седнав на лап топ и одма ми е почудно тука на форумов на телефон подобро се снаоѓам|(

Ај Добро ви утро :d:.
    Конечно викенд е на прагот и одма расположението се крава на макс.
    Сонцето ѕирка ваму таму ама со заби е ладно е кочан.
    Додека малиот ми спие решив да повторам малку со учењето и оп ете ти го станува а меѓувреме ми текнува на фемина да ѕирнам , да одам до тоалет, ми се припило кафе,ми се јадело,,, слушам мааамаааа и така кога ли јас ќе седнам еднаш аслно да учам и јас не знам :?:.
    Со маж бевме на ратна нога но полека се смируваме знае дека е крив и два дена само изненадувања приредува после работа .
    86969700_10217162662800301_498852067654238208_o.jpg
    овој пат беа жолти ружи малку овенати ама знаете на поклон дека мана не се наоѓа:wasntme:.
    Еве месец ден како се канам да купам земја и саксии па со една феминка си споредуваме во Мк и тука во Де која разлика се обичните саксии и држачи за нив.Ауф мислиш тука златни се па обичен со држач плаќаш 10евра и нагоре .
    и така дур пишувв ми се јавиа за еден термин и заборавив што др сакав да кажам....

17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

@Happyinlove со лесно да ја минеш бременоста ;) :inlove:
    @Monella со лесно и тебе :inlove:

happygirl, BabyT*, SummerGirl and 4 others like this.
  18. FreeMind

FreeMind Форумски идол

@Happyinlove не си можела посреќна вест да споделиш! Ден ми направи те гушкам најсилно на свет и ветувам до крај ќе ја ангажирам цела екипа да те куражиме. Овој пат ќе биде лесно верувај, па ваљда не сме до толку малери две тешки бремености да имаме.
    Плус гледај од позитивната страна дрмна пет ракии, испуши некоја цигара и ти си се лошеше. Те штити од лошење во следни 18 месеци:mm:
    Јас да бидам кума на второто со цело срце прифаќам тоа евријки во плико секако ќе има по пет раситнети:e: Знаеш како дијаспора се тоа таму покажува можам и петките на пола да ги скинам ако треба поголем впечаток да остаиме кај на муж фамилија. Сас огрлица сас бисери и златен заб на кец наместен комплетно да ги освојам. Таман и се скрмив доволно за овие два месеци можам и сало да тресам како турска плесачица. Ајде насмеј се за тебе и во црква ќе влезам и на поп на чело ќе му залепам пара да пејт погласно!
    @Monella со лесно:*

19. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Здравејте и од мен!:hai:
    Како сте ми мајкици! Стегајте заби да го издржаме февруари, па да ни дојде март - се надевам топол, па априиил, маај... и ете го летото! Е тогаш ќе се куртулиме од овие болештини, вируси, бактериии... и ќе се жалиме колку е жешко :lol:
    Периодов едно појако бронхитче имаше поголемата ќерка. Па антибиотик, сирупи, инхалации, инекции... се опрај некако детето. Не оди на градинка , групата преполовена била, сите деца болни! Па дома си се дружат со малата, поточно од една белја во друга влегуваат. И ова колку ми е интересно исто толку и ме вади од такт оти не можам да ги опраам по цел ден. Малото лошко дете ќе биде, за белји правење е номер едно! :angel:
    Заедно oдат и wc, дадата кака а малото дреми до неа(facepalm)
    И кога јадат заедно на маса си крадат од чиниите и често се закачат.
    Знаат некогаш и за чаша да се закачат, демек многу важно кој од која чаша ќе пие:^). Ама и супер тандем се кога се прави белји... тогаш најмногу се сложуваат.
    Сестрички :inlove:
    За чудо малата не ја фати грипот, а дома со сестра и се нон стоп заедно... пааа, баш се изненадив. Оти не ја рачунав за отпорна, ама на толку лапкање ваљда има имунитет.
    Би пишала уште ама стасав на работа па моментално имам нешто што морам да завршам.
    Убав ви ден!
    Овде на истокот сонце :sun: ама и ветар(n)
    Папаа (highfive)

Chanell*, Ano, emkaemka and 19 others like this.
  20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Добро утро :hai:
    Ме памтите? Онаа со биполар понашање од пред некој ден. :wasntme:
    Арна сум. Си напраив мир со себе си. :smirk: Бебе ич не е гурман. Нека е жива и здрава само, па ќе ја пратам на балет. :D

Изгледа само кај мене е обратно. :| Јас пак, откако ја имам беблава уште толку сакам друго. Која среќа ми е малава, кој цел нов свет го откривам со неа, мислам дека сакам уште 10 само за да поминам низ оваа љубовна топлина пак и пак и пак.. и пак. Да ги гушкам и галкам, тивко да им го слушам срцебиењето до моето и да ги љубам со сите комори и преткомори на срцево. :inlove:
    Ете, мене хормониве така ме мавнале. (facepalm)

@Happyinlove со лесно да си го носиш новото меше. Со него и љубовта да расте и цвета. :sun:

Денеска е ден за пакување. Земав кеси за вакумирање алишта и конечно да ги соберам сите мали парталчиња на бебла и да ги складирам за некое друго време и некое друго бебе во иднина. :)
    Вчера исправ се, и еден саат ги гледав на кревет и не можам да верувам колку се само малецки, слатки и одраснати. :inlove: Пола воопшто и не облечени. (facepalm) Конечно ќе се направи и простор за нови.

Убав петоков. Маж да ми дојде и викендот може да почне. :l:

Chanell*, happygirl, Ano and 25 others like this.