Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Добро утро и од мене.

Деновиве открив нов рецепт за кафе, додавам половина лажиче цимет внатре и уживам во мирисот и вкусот.
    Туку експериментирам одвреме навреме.

На работа сум со заштитна маска постојано, и фала Богу освен затнат нос пред 10тина дена, друго не ме фати.
    А баш сум на мета постојано.
    Туку прскам спреј за дезинфекција, туку голтам витамини.
    Само и само да не и однесам вируси дома на момата.
    Синоќа ја земавме со нас на вечера, леле радости.
    Мислам, и претходно сме ја носеле ама дали дека помала, ич не доседуваше,плачеше постојано.
    Ова синоќа ме изненади дури.
    Сакала “месе и љата” па и порачав ребро и салата, маф напраи салатата, па и кромид се изнајаде.
    Месото не го ни погледна.
    Па “кокакока” сакала, ајде и тоа пивна малку, и до 11:30 заглавивме.
    Не го ни погледнавме саатот, кога ли дојде полноќ..
    Туку шпарташе по ресторан, се испофаќа, не ти маси, не ти завеси.
    И секако, не сака да спие ако не е избањата, па така во 12 се шлапаше во када, и за 5мин заспа.
    Од денес и ветив, секој ден ќе одиме на ручек/вечера/сокче, што год, битно и прија атмосферата :D
    Ко мајка и, нема на кој да се метне.:$

Се дозволувам.
    Само ножевите ги подместив во најгорната фиока каде не може да дофати, друго се и на изволте.
    Тањири вади,тенџериња,пластични, ма се се, неретко знае да ги однесе во дневна на под, да си земе лажица и да тропа т.е “готви”.
    После ги собирам.
    Можда и не треба, ама скроз сум попустлива со неа.
    Што сака да види и фати и дозволувам. Секако, во мое присуство.

@Yowannty И моите се такви, дури ми пука кожата и е црвено,пече и чеша.
    Мачкам вазелин со невен и Д пантенол, одма се смирува и ги измазнува.

На marchi-cool, TarantulaA, SummerGirl и 20 други им се допаѓа ова.
  2. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.347
    Да пишам а? Одамна ме нема. На Антонија и спремавме роденден. Вчера и беше. Цели две недели уназад бев во потрага по совршениот фустан, и конечно го најдов во петокот, два дена пред роденден. Стегач за глава... ц ц ц, колку се само ограничувачки, розе во сите нијанси, бели, сребрени, а на мене што ми треба шампањ боја:rofl: Едвај најдов, ден пред роденден. Па балони, па тортата, малку се разочарав од Делиција во поглед на изработката, ама во ред е, вкусна беше ќе ја ставам подолу. Роденден во игротека. Сите весели наваму натаму,мојата госпоѓица насмевки и пољупци делеше на сите. Обожава деца. Цело време ги гледаше, им се смееше и им правеше браво. Сакаше да лази и ја пуштив во оградениот дел за дечиња на душеците ама џабе, ќерка сака кај што играат децата на песнички. Јас не ни сетив кога пројдоа два саата, цело време на нозе. Се на се убав ден. Да се пофалам два дена преспива по цела ноќ, ама се буди во 6 часот и толку, денот започнува. Со мм се смееме дека помина една година како не сме спиени асални а јас му враќам јас имам и два месеца плус неспиење од кога бев трудна.
    Честитки на @Happyinlove i @Monella , со лесно да ја истерате цела бременост. На муабетот за второ јас не би сега, можеби за година дена, мажми сака и сега ама тоа дете нели треба да се направи, од воздух не бива. Малку ни е сушен периодов што на мене некако тешко ми паѓа :envy:
    На темата што и дозволувам, скоро се кога е на мој надзор, едино има многу желба во штекер да буричка и тоа не и давам, за другото фиоки отвара, вади, не става, алишта растура и не дипли :D и така.
    ПС Уште имаме само две запчиња, другите абер немаат (facepalm)
    Не знам спојлер да ставам, ете и слика од роденденката

Прикачени фајлови:

На marchi-cool, elcezelce, SummerGirl и 38 други им се допаѓа ова.
  3. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Поздрав мајки.
    :coffee:

Викендов турбо надвор се истрчавме со малата, во парк, на лулашки, на игралиште и замислете цел викенд шминка не ставив, сабајлево се чудев кај ми е несесерот и по обичај пак на работа се шминкав.:makeup:Не ми се верува, до пред 2 години викенд значеше шминкање дури и со трепки.:D Неделата финиширав со генералка на бањата и пеглање, шо да правиш mom life.

Да и честитам на @Monella и @Happyinlove за бременостите, со лесно мајки.:hug:
    Се надевам ќе ја стават ситуацијата под контрола во Италија, @Monella те мислев кога прочитав, гледај да си смирена за бебушот и контролата да помине во најдобар ред.

Браво и за @Chanell* штом си спремна за нова беба се надевам поскоро ќе ти се исполни желбата. Те зачитав и за кафана дека сте ја носеле, за нас тоа е мисловна именка едноставно социјалниот живот навечер ни замре, малата у 9 у кревет и ништо не можеш да планираш, а после работа сите уморни и така. Ај се тешам иде лето покасно ќе ја легнувам па може ќе фатиме и ние некоја кафана.

Јас не знам дали сум кажала дека за мене бременоста уопште не е магичен период и ич не се осеќав своја тој период, вака мајки галат мешковци сите блажени само ја ко гринч.:rofl: За второ ич не се осеќам спремна и дали ќе сакам не знам. Еве го кажав на глас. :whew:

Ми се шета, за 8 ми март маж вика да ме носи на викенд, ми се сака ама малото ѕверче не ми се остава, едвај чекам да излеземе сами без неа и штом ќе излеземе веќе ми фали и вртам по телефон да видам што прави.(facepalm)

Се расприкажав ја ај :hai:

Еве да се редактирам @S.J.Parker нека и е среќен роденденот на Антонија, преслатка е, се исплатела потрагата по фустан.

На marchi-cool, SummerGirl, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  4. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    @S.J.Parker најсреќен нека е на куклата мала мислев ќе ескивираш и нема да се пофалиш. Мене тортата баш ми се свиѓа како изгледа и баш ми е драго што малата била во топ форма вечерта.
    @BabyT* ние и додатно ја стимулираме со искачување па така секоја вечер градиме кули и скокални за да и е поинтересно. Како што може да се види све е поснопица али кренав раце не се нервирам.
    6AEACE36-726B-41BE-BF43-A2AA8A02FC82.jpeg

Од понеделник почнува во градинка јас сум повозбудена од неа. Последни нарачки очекувам и да ја комплетирам. Битно дозери за храна изнакупив има сите да и ги наполнам :D
    Чевли конечно најдовме таман, изнакупив и чорапи со гума и топлинки и со лепенки и секакви. Таман ќе ги поноси и и се завраќаат, ја сопнуваат и се си мислам таму нема да ја гледаат како јас и нема нон стоп некој и ги облекува и стегнува па така купувам нови во надеж дека ќе бидат таман. Обувки за бебе е најстрашно нешто за купување факт.

Викендов дома не се прибравме сите животни ги видовме во природа. Има прекрасен парк со елени и срни во природен хабитат, со магаренца и кози и баш ме бендиса. Малку магаренцето тажно гледаше ама пак подобро тука отколку да мкне дебели германки на грчки острови на +50.

Фб не ми се отвара од гадотии. Немам мир од вести за фарбање кучиња со боја и изживување врз животинки. Прилеп, Велес и Штип штом ги видам во насловна знам дека е нешто дно дна.
    Да не си ја гадам устата.

Друго ново нема. По четири годишни времиња на ден се менуваат. Какво зимо беше ова досега не сум доживеала. Кој знае какво лето не ќека. Плус со вирусов изгледа дома ќе си седиме.

Беба још спава да идам да го наранам другото бебе.

На marchi-cool, SummerGirl, emkaemka и 19 други им се допаѓа ова.
  5. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    @S.J.Parker среќен роденден на Антонија, многу е слатка во фустанчето :inlove:. Нека си продолжи со спиењеро по цела вечер, малку да здивнат и мама и тато :).

Во врска со дозволувањто на детето, ја опоменувам кога фрла работи што може да се скршат, но не ме регистрира многу. Таа обожава да фрла предмети на земја, тоа и е најзабвно. Отвара и фиоки, еднаш си ги фати прстите и сега е претпазлива кога ја затвара. Во глобала кревам се што не е за неа, затоа што се носи во уста.

На SummerGirl, Mari*, tincemajmunce и 12 други им се допаѓа ова.
  6. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    @koritsaki со помин нека е. Мене ептен ми е мака кога ќе чујам и видам малечки бебушки настинати или болни. Ама тоа е да го заштитиш 100% е невозможно,така растат деца.

@Yowannty седи трај не подрекувај,среќна жена си штом сте врзале цела ноќ. :lol:

Добар ден женички. Постов го почнав да го пишувам во 11:20 и баш ме интересира кога ќе го завршам и испратам. :rofl:

Големиот кај да е ќе дојде од школо,малото штотуку стана од спиење. Во меѓувреме гледав една реклама на тв. Се прашувам што е ова рекламирање антиоксиданси кои спречуваат рак ова она... Па има и некакво кафе за некои здравствени придобивки... Па имаше исто некоја реклама на бионатурал... се прашувам Треба ли да им веруваме? Се нешто рекламираат се некои измислени напивки... :^)

Мали е wow. Абе никако да седи. Се само да лежи или да е исправен. Кое бебе несака да седи??? Не дека не може. Го седнувам кога му давам каши го седнувам почесто преку ден некогаш успева и без потпирање да се задржи ама ете не сака да седи. Го ставив пред некој ден во дубак да видам чисто како ќе реагира. Си седи се држи исправено ама со ноџињата не знае што да прави па ги чува подкренати и исправени. Сепак ќе почекаме за дубаче. Во меѓувреме уште ќе ми паќаат рацете и ќе ме кине кичмата.

Времево пролет. И после се чудиме оти сме болни. :emo: не знаеш дали е февруари или мај. Со бебчо сме повеќе надвор ама повеќе ме фаќа страв да не настине надвор одколку дома.

Бебчо мава втора тура дремка. Убаво реков, коментаров до вечер ќе биде стокмен. :rofl: ми се прави благо ама ме мрзи од што имам триста други обврски. Одам да диплам алишта не можам веќе. Ако поседам уште малку дремка ќе ме фати

На SummerGirl, emkaemka, Mari* и 12 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Монела, не си сама. Те сфакам, те разбирам, се тресам, паничам, замислувам најлоши сценарија, и најбитно дома сум. Една подршка и до @girl-miri и сите други кои што сме овде, ве гушкам.

Јас додека разбрав за пиаченца, вечерта во петокот дојде и кај нас, 2 заболени во падова, извор непознат, едниот почина, заразени семејствата на починатиот, не помина ни 24 часа кај нас во венето се искачија на 27 случаи официјално.
    Се шири многу брзо, ломбардија е најпогодена, вие имате и помалку жртви од нас.

Најлошо, сабајле читам пронајден можниот пациент ѕеро, погодете кај живее? На 30 тина км од мене односно мојава ѕона.
    Моментално е на испитувања во карантин, имал контакт кај милано, бил на состанок, сеуште чекаме резултатите да кажат. Тој истиот шетал во квартот кај излезот на епидемијата и дружел со личноста што почина од корона вирусот.

Да биде уште полошо маж работи во зоните на падова и венеција дека има заболени.

И можете да замислете како ми е.
    Седиме со маж и мислиме што да правиме, се е некако пусто ужасно. Се плашам од карантин се плашам од се.
    Чуството за веста од кина и за веста од мојот регион е тотално различна и прелоша.
    Ми се лоши, лошо ми е.

Официјално над 230 заболени, ломбардија е најпогодена па ние венето.

Седам и слушам луѓево надвор корона вирус корона вирус.
    И лошо ми е.
    Да се надеваме дека ќе стишат. Да се надеваме..

На marchi-cool, TarantulaA, elcezelce и 17 други им се допаѓа ова.
  8. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Верувај дека треба да ја тргнеш паниката на страна во овој момент. И онаму каде нема ништо ќе почне да ти се причинуваат симптоми. Мораш ради малите да останеш присебна.
    Само со карантин се стопира зараза иначе отиде Европа во бестрага. Ќе се затвори некој период ќе се излекуваат луѓето и ќе се врати повторно во нормала. Овој вирус е смешен во однос на сарс што беше. Смртноста е многу мала и немаш навистина потреба од паника. Децата лесно се борат со вирусот само хронично болните се под опасност. Се надевам мажот ти нема да се движи деновиве и освен препораките за хигиена внимавајте на месото кое го јадете, а е локално. Едноставно никаков месен продукт не конзумирајте од сега па додека се стиши вирусот. Исто зеленчук добро измиен и се термички обработено. Подобро конзумирајте конзерви во овој момент.

Лошо е што без симптоми се пренесува ако некој е носител може да зарази и други без последици по своето здравје. Сепак на чекор се до вакцина кај и да е ќе се појави магичен антибиотик $.

За жал (не сум расист) али азијативе ми се на десна. Додека светов не им забрани да јадат (да бог да цркли јадејќи) се што мрда и лета и додека не им ги затвори оние пазари каде продаваат нога од коала и ребро од куче ќе се појавуваат вакви вируси и во иднина. А гледам светов колку е заинтересиран така да нема крај муабетов.

На TarantulaA, Skorpija25, tina-63 и 16 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Ти благодарам за подршката. Многу ми значи.
    Истото и јас го мислам.
    Маж сега ќе оди на работа уште малку дека викендов кога надојде епидемијава не беше панќе каже дали воопшто и ќе успее да работи а за работа ако се работи ќе работи и тој. Ќе видиме после што ќе се случи.

Апдејт од венето. Венето е под карантин, нема влегувања нема излегувања ова ме замислува дали всушност и маж ми ќе успее да се движи од венеција падова и слично, влез излез како што читав и гледав сега затворени се улициве од полиција. Официјално 5 мртви а 32 заболени за во венето зборувам.
    За час два уште 5 заболени :x
    Се си мислам да идам да накупам шо треба и да се затворам :x:x

На mal.ecka, Mari*, Ava.84 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Мислам дека не треба да оди на работа ако е надвор од град. Карантин значи нема од дома мрдање без потреба, али италијанците како лабави може различно ќе дефинираат.
    Пушти го до продавница со маска обавезно ризично е во продавница воздух непроветреан... ако имате што да јадете не одете никаде. Прај макарони ќе олабави за една недела вирусот. Сега ќе има заразени во овие две недели па ќе стиши.
    Без дезинфекција и маска никаде не се движете. Мислам се разбира деца само дома али и татко им да нема контакти.

Ние сме исто блиску до вас ако допре до суд тирол отиде Германија. Вчера три жени во Австрија беа стопирани со температура кој знае колку се вратија викендов. Се спрема Германија и Франција за епидемија. Не е лошо да се набават продукти @Chantal прикупете си боденско прво ќе падне во карантин како граничен појас.

На Mari*, Ava.84, Mia Fuentes и 2 други им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    @vitamina јас на твое место до сега ке изнакупев се, паничар сум. Маж ми не отидоа, им откажале и од таму.. ни вработени од фирмата не оделе на работа (најверојатно од некој град што е во карантин имаат вработени). Тука викаат да не се шета без потреба надвор од Мк... Се надевам ке стиши таму. Не сум отворила да прочитам, зашто се опседнувам.

Ние шетавме малку надвор, не ги однесов во градинка. Утре ке одат. Имавме мал инцидент со синко, па да подзаборави не беше ни петокот во градинка. Нервоза, агресија, деконцентрација, резултат на многу слаба крв. Не смееш да се пошалиш со него, може е и период некој и плус крвта ама страшно е. Да дојде до тоа да си го земам од градинка дека неможеле да го смират... Не е нормално :( Шетавме сега до љуљашки, па заедно сама со двајцата во маркет :sweat: Супер се снаоѓам вака со нив, ама мислам од страна изгледаме како торнадо :rofl: Пешки бевме, а количката во кола кај мм, па со корпа на тркалца пазарев како бабичка :D Дојдовме дома, малата одма заспа. Што ке биде со времево незнам, дали ке имаме екстра пеколно лето... Во Феб месец 17 степени. Ке славиме изгледа роденден во Април во двор, да ми се исполни и таа желба, таман видов и недела се паѓа :D

Одиме да јадеме со синко.. колку јаде машала, ништо не одбива. И се нервирам, на толку убаво јадење, сокови цедени цвекло аронии, он со толку слаба крв.

@S.J.Parker нека и е најсреќен роденденот :l:

Убав ден мајки :f:

На mal.ecka, TarantulaA, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Бев во аптека нема маски никаде никакви е така. И нема заштита сакал не сакал. Бевме 20 души внатре во ниту една аптека нема. 21 век европо италијо!!!
    Ај да се гасам. Поздрав.

На mal.ecka и koritsaki им се допаѓа ова.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Маски нема никаде.Ни тука нема.
    Нема увоз.
    Се остана во Кина.

На koritsaki, happygirl и vitamina им се допаѓа ова.
  14. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    Е ова да ни е јасно на сите дека без Кина отиде светов во мајчина. Сериозно цела светска економија се по Кина произведува. И ете така показна вежба.

Човек веќе да не знае како да се однесува. Мене ми е страв и туак да не дојде вирусов. Со полуписмени од тука кои живеат во Италија (без навреда) и кои ќе дојдат тука во прв лет на Визаир. Баш читав дека инкубација е од 2 до 14 дена. Значи некој заразен слободно може да дојде тука и да шири вирус и никој да не го открие. Така било и во Италија и сега не знаат кој е нулти случај.
    Дури и маж ми вечити оптимист вчера вика да изнакупиме макарони, брашна, млеко и слично за ако притреба.

Инаку живот ко живот. Се одморивме викендов од работа. Мене баш ми требаше зашто имав напорна претходна недела па таман ми дојде. Сега со нови сили напред, ама неделава покреативна работа на повидок па ОК е.

На Coco31, Skorpija25, hello-kitty.90 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    9.844
    @vitamina седете си дома и мијте раце на секој саат. Ако имате тераса седете таму кога ке има сонце. Обиди се да се смириш, друго нема. За момент се ставам во ваша кожа и знам дека сте многу исплашени, но да се надеваме дека ке стивне за брзо.

На azelea и vitamina им се допаѓа ова.
  16. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Крпче обично памучно стави на нос и уста. Искини гаѓи, маица памучна и направи неколку и фрлај после идење дома во затворена кеса. Контакт со очи, нос и уста никако со раце.

Да те поправам до 24 ден е инкубација според новите информации затоа стасал некој во Италија без симптоми како носител, а заразен. Карантинот според Кина информации требаше 14 дена да гарантира сигурност.

Иначе сигурно дека ќе преживееме и без кинеско производство. Како и во изминатите 50години така и сега се е менливо.

Македонија е лошо да дојде како што се неорганизирани и мене ми е страв за таму. И плус народ паничи и бега од место на карантин ( се оди во затвор во случај некој да пробие карантин) и војска има дозвола да пука ако некој одбива да застане. Се е тоа за општо добро.

Сакам уште да кажам нарачки од кинеските сајтови тешко дека ќе стасаат ако ги чекате.

На Coco31, mal.ecka, 24.07 и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.785
    Допаѓања:
    141.959
    И кај нас нема маски у аптеките, купив од Веро, скапи :(
    Уморна сум од патишта, од книги, од хотели и викенди без дете. Многу лошо се осеќам кога е болна а јас не сум дома.
    Работа преку глава. Дома нечисто.
    Сега гледаме Аладин, објаснувам по 100ти пат исти сцени :)

Утре малата е на водно, ги носат 2 пати неделно на врв од градинка, па треба ранче да спремам. Ме вика дете бај

На Coco31, mal.ecka, tina-63 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    @vitamina @Monella со вас сме:hug:.
    Чувајте се. Следете препораки. Некако убедена сум дека ќе стивне и ова. Не навлегувам кој што и зошто е решен да ја урива економската сила на Кина,но нека намалат малце јадење на лилјаци,котлети од питони...(и мачки и кучиња...) хормонално да се испуцам(wtf)
    Паники само,во страв да живееме:swear:.

@S.J.Parker голема да расте куклата:l: тортата мене ми е убава,навистина. Но се знае сите така реагираме кога сме замислиле и сакаме нештото да биде совршено,одма маана му наоѓаме:) битно е вие што убаво сте си поминале.

Сега и јас размислувам на тема родененден,полека спремам и си пуштам понуди. Застанав и навистина кога пресметав за торта 11.000ден. Па чекај побогу хепи си викам не е само тортата.:o.
    А и никој нема со години да ја кажува и са вика леле кај хепи една торта што сме јаделе .... каде е ресторанот,музика,пред тоа сакам фотосесија,облека:sweat:бебе бр.2 , скринизи,прегледи,пораѓај:drunk::talk::talk::talk::talk::talk: нема крај(facepalm). Но:!: сето тоа е за убаво нели...
    Се што се купува со пари е ефтино.

Во однос на бременост бр.2:
    Си ги обавувам секојдневните активности исто како и пред да дознаам дека сум бремена.
    Работа,дома со бебе.
    Ми се појави оскудно кафено на бришење па дабростон ми даде гин. Преглед во вторник на 6та недела. Да биде се во едно. Нормално доколку е се во ред како и што е сега за сега.
    Па како што треба така нека биде.
    Немам симптоми некои ептен изразени,немам апетит воопшто,само благ умор.

Друго се замислив дали тоа @srekice не е во тек со случувањава во мојов живот или па е љубоморна што и она не е бремена па ја нема да ми честита:rofl::rofl: или сум пропуштила. Како и да е среќо сФајќе еве ме , градинарот цвејќето го раснел кај нас:D

:l:

На Coco31, mal.ecka, elcezelce и 21 други им се допаѓа ова.
  19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Zdravo majki:)

Tri pati denovive pisuvav pa ne dovrsiv i brisev i pak i pak:^)

@Monella so lesno majce bremenosta:inlove:i jas 2 gi imav na rizik pa srejka eve se do mene, znam kako ti e i plus vo ova faza so virusov.
    Za kontroli slusajse prvin so maticna za kako i sto:hug:odmoraj i se ke bide vo red:hug:

@vitamina :hug:i jas sum panicar:^)ami kako ne se e mozno i na poloso moze da bide ili na podobro, se nadevam na podobro ke bide, mora da sme pozitivni i smirwni za nasite mali.
    Kaj nas FVG nema pozitivni ama ako gi ima veneto sto dva cekora ni e i tuka ke se pojavat pozitivni.
    I jas ito strav za mm:worried:on se dvizi so poveke pa mu vikam vnimavaj, maska i race obavezno, on e poveke pozitiven od mene.
    Ako ima nesto otvoreno ke napravi spesa barem da imame ovie nedeli sto idat.
    So nadez deka ke se smiri situacijata ama sepak i ke se izbegne kontakt so dr lica.

Majka zagrizena za virusov pa celo vreme na tel:( vikam virus majko pa ke se sredi i ovoj kako i drugite dosega:|
    Jas zavrizena za sestra, kaj niv e losa situacijata.

Mnogumina razmisluvat za patuvajne nazad za Mak ama jas iskreno vo vakvi situaci najubavo da si ostane covek kade si e, bidejki moze da vlosi situacija.

Cela nedela ke nema skolo, gradinki, i se sto bese vo programa, so nades da se smiri malce situacijava.
    Taka i ne planirav cerka da odi nitu ova nitu naredna nedela.
    Ke izbegnuvame eden period da bideme so luge nadvor.
    Nema maski nema mnogu raboti bidejki se e od kina pa se se stopira, toa tie... Vo vakvi situaci i gnev, nerva, stravovi i se ide....

Se nadevame na podobro...

Guski do site:l:

На Happyinlove, Coco31, TarantulaA и 16 други им се допаѓа ова.
  20. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    @Happyinlove нееее, сериозно ти ова!? Ајде со среќа и со лесно да ја износиш бременоста :*
    Толку имам време да седнам и да прочитам. Изгубена во простор и време сум. Од човек, кој што сака се да му е подредено и организирано, благодарение на овој мал ѕвер, тоа долго време е невозможно.

На тема, второ дете не ни помислувам. Неможам, се плашам. И психички, а богами и физички. Од мене сите ке имате поддршка и бодрење, али друштво не ви правам. Доста е едно. Господ нека дава каде што нема. Мене ми даде, и сега сме на чисто:D
    Одвај чекам пичвајзов да порасне, да спие сама цела ноќ. Да си отворам ладно пиво, да спржам колбас некој и да изгледам добар филм:rofl:

Ај добра ноќ:hai:

Последна измена: 24 февруари 2020
    На tincemajmunce, Happyinlove, Coco31 и 19 други им се допаѓа ова.