Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. Monella

Monella Форумски идол

Добар ден мајки :hai:

:bandit: каде сте сите денес?
    Ниту кафе, ниту пијачка сте поставиле за убаво да ни мине денот ;)
    Повелете од мене за сите по нешто :coffee::coffee::d::d::beer::beer: послужете се во зависност од расположението :)

Кај нас ништо ново.
    Си тече карантинот корона вирус, синко уште седи дома.
    За да биде повесело се разболев и јас, грло, кашлица + бременоста во кревет, сѐ се издржува ама кашлицата е неподнослива а уште понеподнослив е мм што на секое подкашлување ме потсетува дека не е добро и требало да се воздржам |(:fubar:
    Ај воздржи се ти, да те видам ]:)

Не знам за другите ама мене оваа прво тромесечие ми збоктиса, дали дека едвај чекам да помине абе вечност ми се виде, како да се години во прашање :$

Ѕверот до скоро не сакаше да слушне за брат/сестра, нему му било убаво сам, сега кога му кажавме дека имам бебе во стомакот почна да омекнува ама пак има услов, машко да било :!:
    Завчера ме прашува кај ми било бебето кога сум немала стомак 8-|
    му реков дека ќе ми порасне од инекциите што ми ги става татко му :D вистина е, мм секој ден ме боцка за коагулација.

Времето овде многу залади.
    Во февруари беше како пролет, сега дожд, ветар да ти е страв од дома да излезеш.
    До душа ние не излегуваме периодов, грев ми е за дете, му досади затворено по цел ден дома, оди до комшии ама надвор нема излезено со денови што поради вирусот што поради мојата бременост, од кај ризична па и мачнини и повраќања.

Планот за Мк уште ни стои.
    Дали ќе може да се спроведе, знак прашалник.
    Убаво ќе биде да можам после 2 год. да се видам со роднини и пријатели, да истераме Велигден и една свадба на братучедка на мм.
    Дете наполни 5 год. уште нема одено на свадба, мислам редно е веќе.

Да не ја должам многу, ќе оставам нешто и за нареден пат.
    Убав ден на сите.

2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Добар ден. :)

Дождов за оваа недела ми ги помати плановите за џогинг. :emo: Останува да се почека да престане да врне за да конечно стартувам.
    Уште да можам да се организирам околу исхраната, оти преку недела кога сум сама дома со бебла доручекот редовно го прескокам па лапкам што ќе ми фати рака уз пролаз во кујна. (facepalm)

Деновиве навидум тивки, меки и умијати. Како мачоров, кој ми преде во скут додека пијам топол чај во мир и ги наслушнувам нив двајца како се кикотат на спална.
    Колку и да е уништувач на планови, има периоди и кога дождов чудникаво ме смирува и ми прија. Ова ќе да е еден од тие периоди...

Ми фали малку мед во чајот, па да се шмугнам меѓу нив двајца. :inlove:

Пријатна вечер :)

3. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Ми треба некој за убаво густо какао и да си седнеме и да се замуабетиме:coffee:. Ситуацијава ми е таква што освен јас и мм,друг не знае за нашиот потенцијален нов член во фамилијава.
    Излегов од работа претрчав на преглед,хаос гужви и да ви кажам иакрено се разочарав:|6та полна недела сеуште нема срцева реакција,за 2 недели па да одам и сум нормално со терапија.
    Неможам да поминам уште еднаш низ тоа,неможам да поднесам уште едно изгубено,а и едноставно е ако не било за мене зошто едноставно и се појави:|.
    По природа сум човек што не сака да губи,затоа не можам/сакам повторно.
    За сим ми точно се сејќаваж 5+5 бев,имаше јака срцева реакција,но ако е за нас не биде.

Мама ми вели дека без мене бебе е друго бебе,кога сум и јас тука присутна се само досадува,кемка едноставно глуми а кога е или со мене сам мирен си е,знае 10 мин да се заигра па и сам:rofl: смешен е, ме радува навистина. Се го интересира,се сака да допре да види а и онаа орална фаза го дрма на најјако,се што имам дома е излижано,буквално(facepalm).

Размислував за од септември во приватна градинка да го пратам,секако доколку е се во ред со мојата бременост за некако да се навикне , мм ми вика дека цел живот сум размислувала на долго и широко|(имало време бла,бла(lalala) таква сум,сакам план во животов.
    Но во право е па,никогаш не ми одело по планот.

Додека пишувам смачкав 4 животински ,тоа од колекцијата на син ми што му носат да го подмитат баба му , вујко,тетка а јас немам дадено сеуште па да му помогнам за во албумот де:rofl:мајка тоа е.

Остана да ве прочитам и да ви посакам мирна ноќ.:*:

4. FreeMind

FreeMind Форумски идол

231E5990-B1A1-484F-B3A5-715490DD41E9.jpeg

Зајдов.

5. Manuela.

Manuela. Популарен член

Здраво мајки :inlove:

Ми се чини цела вечност не сум пишала на темава и редно е да се умешам во народ:)
    Обично се трудам да останам позитивна и фокусирана на тоа што сакам да го искажам.
    Па да почнам:!:
    Ќерка ми додека спие да искористам некоја минутка за да споделам со вас дел од деновите,месеците и годините што изминаа.Најмногу жалам дека растат овие деца многу брзо,додека трепнам и 5 години на лето ке направи и уште малку на училиште ќе треба да оди:worried:Паникааа

Најновиот увид од нашето домашно катче е дека си останавме само јас и она.Еден месец мм не живее со нас,присилно го отселивме од станот.
    Се случија многу неубави работи кој доведоа до најсигурната моја одлука развод!
    Пред се ова го правам за ќерка ми да не го гледа тоа што јас го трпев подолго време.Најголема желба ми е да не памти ништо до сега што се случуваше,и да израсне опкружена со многу љубов.

А леле мајко како дрвен адвокат е,на сите се објаснува,јас малку со мама ќе живеам,малку со тато,малку со баба и дедо и никој нема да биде лут.Колку ми е она паметна...
    Не сме биле на суд(чекаме да не повикат) ама договорот е за викенд да ја зима,поминаа 4 викенда ни еднаш не ја зеде|(Само доаѓа чат пат на саат време ја шета до град.

Јас стварно не сум нечовек и не би можела да забранам ќерка ми да си го гледа татка си а верувајте по тоа што ми го направи треба очи да не ни виде.
    Нејсе,Господ е голем.
    Ако има мир ќе има и правдина.

Сега во новото поглавје во животот како самохрана мајка сеуште се трудам да се пронајдам,да се навикнам.Ама полека не се брзаме никаде.

Ќерка ми е едно големо срце,секој ден ми кажува колку ме сака,јас ја обожавам.
    Само приметувам дека ништо не и задржува внимание.
    Ќе изрази желба за да учиме бројки и за 5 мин нема да успее да погоди некоја бројка и веднаш се лути и нејќе повеќе да пишува.Па ќе и текне на букви,иста песна.Ќе напише името,на презимето заглавува стандарт и крај.Лута до бескрај.Па незнам дали грешам,кај грешам!(facepalm)

Сеуште не трае фазата со фустани и секој ден така се облекува.Тренерки никако,за машки биле:lol:

Борбата за подобро утре продолжува и ние ќе бидеме победници,јас и она:l:

Постов каша попара.Кај почнав,кај завршив а едно кафе не ве почастив за новиот мој живот:hug:
    Добра ноќ:angel:

6. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Добра вечер мајки :yawn:

По долго време решивме бебе да го оставиме кај моите и да завршиме една работа со мм. За 1ч беше фрката, да не го малтретираме, повеќе ќе се возеше у кола, него ли што ќе искочеше.
    Од дома се сложи, ќе идел и ќе си играл, понесе и куферче со играчиња, али уште не искочивме од кола вика нејќам :|
    Се џапа, се тегне, рика Пако, Пако, нејќам кај баба (lalala)
    Мајка вика остави го ќе го залажам, абе кај оставам јас дете да рика :shake:

По цеееееел пат да моли за цуце, погодете цуце не сум зела, башка дете у топлинки појде :tmi:
    "Цуцееееееее оооооо цуце, дај цуце, сакам цуцеее, ооооооо цууууцееее..."
    ;(

Мм не истресе буквално на семафор да бидеме побрзи цуце да купиме. Па кога рикна дете кај цуце бара, па и Пако, Паааааакооооо :drunk:
    И погодете новчаник не сум зела :headbang:
    Среќа у јакната најдов 240ден :whew:
    Па ај си реков ваљда ќе најдам цуце за тие пари, да имаше ДМ знам и 2 има за 98 :smirk:
    Влагам у Зегин 202ден имаше 2 али со накривена цуцла, а такви никогаш не шматал, другото се над 300, едни само 292ден али нели јас 240 имам :headbang:
    Ај понатаму едно маркетче видов, влагам, каша попара изместено со цени, зедов едни што мислев дека се 229 и тргнав на каса, кои патем беа исти од оние од Зегин за 292ден.
    И среќа погодив :whew:
    Тргнавме до кафич да ги извријат и да се понадевам дека дете ќе рече дека се убави.
    Он пресреќен, вика "ејјјјј ова ново, убаВо, убаВо" и шмука ли шмука :l:
    И цел среќен се комираше во кола за 2минутки, 19.20ч беше, од кај па и дека му се спиеше.. Баш ме интересира и до кога ќе спие сабајле, последно вака кога се успа едвај го издигав кај 9ч :yawn:

Инаку за "работата" за која тргнавме (facepalm)
    Да се чудиш колку прост народ има, а многу ми е трагично што и ние си имаме работа со прост народ :|
    Еден работник не крадел, толку се глупи глуѓево што им кажуваш дека сите возила имаат џпс и сензори, камери и пак не сваќаат, изгледа не знаат како тоа функционира, е до толку се :D
    Ама случајов не е уште расветлен до крај, никој не го посочил или нешто му рекол, али него паника го фати и онака у сред смена реши работа да напушти по замарање со 20повици (facepalm)
    Глуп, 26илјади плата зима (не е многу, али со средно и тоа знаење што го има мислам е топ), си ги знае смените, никој не му е над глава, никој не го замара, ама изгледа сакал до 30че да стигне :rofl:
    Ни го изаби денот и ни го поремети мирот, копито, а за што бе, да ви кажам ќе се изнасмеете (facepalm)

Вчера 24степени рече метео, како убаво сум си го изнашетала бебе, баш не грееше сонцето и надвор и во душите :inlove:
    Баш сме си тандем, другарчиња за шетање, па и секогаш складно се дотеруваме :l:

Денес топло, али ветришта, ветришта (tumbleweed)
    Едвај некако кај 15ч се смири, па у сред правење ручек опција беше само на тераса да искочиме. И тоа е нешто, ма како убаво сме се изнаиграле, едвај кај 17.30 се пикнавме внатре.
    Ми вика "ниш ниш тука" да го лулам на лулашката, ама "малку" да сум лулала, тоа значи полека :D
    Куќава ни е на височинка, па има ехо кога сме на тераси, ем и дека високо, па он нормално укапирал тоа. И само кажува согласки и чека одзив, море се дере и ечи, тешко на новите комшии, куќарчето им доаѓа у дупка за разлика од нас и баш се под терасата :D

Него баба му што го научила ново (facepalm)
    Сабајле ми се жали дека го боли рамото, ми вика "оооо бои тука, оооо маси, маси" :^) јас првиот пат стварно помислив дека го боли, па го прегледувам убаво, го пофаќам, го масиркам, па прашувам кај како боли :tmi:
    Оно баба му му викала дека ја болел грбот и барала да ја масира, одма укапирав, не и се нови игри на мајка, ова го правеше и со братучетките :smirk:
    Абе цело сабајле бараше да го масирам и се јавив и на мајка да и кажам да си дојде да си масира внучето ]:)

Играва им била од неделата, кога се чуваа.
    А се јавувам кај 21ч да прашам што прават и дали да се пакуваме за брзо. Ми вика, ми вика "бабо снимај ме" па он се глупирал и после барал да се гледа :D и се му било "пак" па едно 10клипчиња направиле :rofl:
    Среќен беше кога дојдовме, исповозбуден и не се расплаче од среќа како прошли пат :D
    Јас мисле и ќе се успијат, али дечко мами и пако тражел, па мене ми припадна таа чест од 23-24ч да го успивам :yawn:

На свадба многу убаво, испив едно 7мартини и се ми стана уште поубаво :d: како ми легнаа да знаете :inlove:
    Али тро повеќе мраз ставаа, алкохол едвај да сетиш или пак јас тренинг имам, свеки рече многу јако било и не го допила :wasntme:
    Па и келнериве ептен ажурни, тој до мене седеше, шанк на 2чекори и само точи ли точи :d:

Ресторанот убав, некое нивоу држеа, фино, имаше и флуросцентно светло и баш замараше на очи, а убитачно беше само што се пушеше внатре :smirk:
    Оддамна не сум била на свадба и да се пуши, барем не во СК :?:
    Невестата убава, кукла, убаво, насмеано, весело девојче, младожења убав и тој, баш си се пар :inlove:

Јас едвај се спремив, по доручекот решивме да искористиме ден и да шетаме, па се вративме директ за ручек. Кога стигнавме дома место да се чупам решив кафе да пијам :lol:
    И ај се подоправив во некое пристојно време али ми текна дека мора да истуширам дете, го бањав со Веледа и се исфрли, ваљда од тоа е, па морав да го премијам и да го нашлакам со крема. А светковци и мм спремни, чекаат облечени со се кондури, али изненадувачки ич не промрчеа :lol:
    У кола се китев, али обетките не успеав да ги ставам, оддамна не сум носела :envy:
    Немаат среќа ич обеткиве, од мајка ми се кога се породив и се за нешто да ги ставам и се нешто искрснува :(
    У кола и се лакирав :D
    Ма супер бев, сум имала и подобри изданија, али бар не бев маскирана со 3тони пудра :devil:

Од вчера го везам постов, измеѓу уште што не направив, искрено немам појма што се пишав, ако пречитам ќе се откажам гарант и ќе избришам, така да простете за каша попара :$

Инаку бе заб ме боли :(
    Али не сакам да идам кај матичната забарка, сакам да ја менувам, уствари сакам кај старата. Па знам да има ординација, знам и каде али немам појма како се вика, на неа само презимето и го памтам, па денес цел ден сум ја барала по нет и фб (facepalm)
    На крај ми текна да видам кај мм у книшка, дека неговата е стара, а истата забарка ни беше и погодете го најдов факсимилот со презимињата и ја најдов на фб :party:
    Абе како сум се прерадувала да знаете :D
    Ај ваљда ќе ми го оправи забот (fingers)
    Сега сум со трамадол, е до толку ме боли, бруфен не ми помага :(

Утре среда со среќа, само да не дува, да можеме да шетаме (fingers)
    И ко за среда имам 4ри корпи алишта да крстам :yawn:
    Најадена ќе си легнам, да не ме мислите, изедов два тоста и чаша јогурт!

Убава ноќ :hug:

Chanell*, karibian, mal.ecka and 25 others like this.
  7. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Хај:hai:

Депре време.
    Мразам кога е темно и врнежливо:doh:
    Сакам пролет, цвеќиња и мноогу сонце:sun:
    Ни кафе не ми помага на вакви денови|-)
    Вчера во паркче со куче и бебе се изнауживавме. Баш беше топличко, па наеднаш почна да врне и едвај стигнавме до дома. Куче иде лево десно,ја буткам количка, бебе се чуди што му врне, па почна да плаче. :D

И јас имам планови да почнам да вежбам, ама уште останува во плановите ова:rofl: нека се опраи времево прво:smirk:
    (Ова го пишувам додека ждерам шпагети) ]:)
    Како сум ненаспана и желна за алкохол и цигари, ова вежбањево самоубиствено само по себе ми е. :sweat:

Беблак се учи да ползи, цело време по под иде навака натака, ама работата е што кога се турка со нозете напред главата не ја дига нагоре, него буквално како да ѓњури со главата:D кога го гледам од страна, пресмешен е.
    И само не тепа, мм го дига во раце, јас проаѓам и баам по глава, во пролаз си го добив:^):^):D

Вие гледам арни сте :)
    Само така да бидете.

Поздраав.

Chanell*, bela.m, 24.07 and 22 others like this.
  8. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Buongiorno, како сте? ☕
    Ја со главоболка и кафе сеа напраив.Некои обуки денес па порано му ја здиплив накај дома.
    Дете е подобро ама кјај баба на чување.Таман,раат д а одморам. А и раат испазарував цвеќиња за 8ми март. Сум изнакупила 8саксии,дома имам мини градина :) За празников само цвеќе подарувам.
    Дете зеза со јадење,ама важно нема тт.Незнам кога ќе го пуштам пак во градинка,нека се опраи.
    Ама се распишав,да не гњавам :)
    Поздрав

kockichka, 24.07, Mari* and 11 others like this.
  9. Presrekna

Presrekna Популарен член

Додека цица и заспива да чкртнам нешто. И јас сакам сонце и лето сваќе.
    Леле ќе се погодат овие нашиве тепачи:D тешко нас. Ти посебно коко свекрва:headbang: мислиму ја. Ме отепа од мавање а посебно драпање. Само нокти сечам и пак цели лузни не прави. Синко учи и едвај чека да ја земе наспана. И јас одвај чекам да ја земе некој. (fingers)
    Овие дена ми е некако безвезе. Се заседов дома на дождот само крпата, правосмукалката и тенџере пред мене. :whew:
    Бебе стандард си го бара своето. Многу е мирна жално е да се пожалам ама цел ден нешто се прави. Плус еден тинејџер по дома. Кај да се завртиш побрзо. |(
    Отидов јас да чепнам нешто додека бебе спие.

bela.m, kockichka, 24.07 and 16 others like this.
  10. Ano

Ano Форумски идол

Добро вечер.

Да се пријавам јас од планина. Дишеме чист воздух и уживаме. Дете е превозбудено од се. На снегот се прерадува. Па мајмунче мало само вика дај ми топка снег (дека вештачки па тешко се прави топка) па не мава со нив|(. На жичарата беше малку уплашен и не се одлепи од нас, ама и возбуден - летал :D. Со плачки излагаме од игралната, со плачки излага од базен. Не знае што попрво сака да направи:inlove:. А кутриот сам во игрална, он јас и мм си играме. Во базен исто он и мм, и уште еден пар со бебе. Па сам се качува на работ и се фрла кај татко му назад во базен:o. Е денес времето лошо, базен полн па не дозволив да го носи мм пак на бањање. И за утре прогнозата е дожд, така да толку ќе му е од бањањето. А само зборува, кога ќе сме оделе на базен. Ме изненадува колку има ориентација за простор. Точно знае кај треба да тргне за да стигне до таму. Дури повеќе од мм. Он може и во Ск да се изгуби|(. Уствари и се има изгубено. Не буквално, ама не можел да си најде кај ја паркирал колата:rofl:.

Туку како да натерам дете да е повеќе физички активен. Ова мислам на одење пеш. Прилично мрзливко е. Количка намерно ја пензионирав, освен наутро за до градинка кога морам со трчаница да го однесам. Ама секое излагање, на рака го враќаме дома. Кога ќе почне да вика се уморив сакам во раце, јас поуспешно го избегнувам, ама влезен е и во фаза на глуми плачење, па кога ќе рике ништо живо не го смирува.

Инаку јас се држам. Малку сум во лошо расположение во периодов заради некој резултати и неизвесност од понатамошните. Многу планови ми се поместуваат, а плус почнав и да се плашам за сопственото здравје. Знам дека има лек и се ќе се среди и обично сум многу позитивна за вакви работи, ама овој пат ме стигна малку депра. Не знам како да си помогнам сама себе;(. На моменти сама себе не се трпам, а не знам како и мм ме трпи. Само со дете не си дозволувам да му фали ни малку љубов. За него се ќе направам.

Вежбање и диети спомнувате. Јас се стопив. Волку слаба не сум била во последниве 10 години. Се виси на мене. Немам пантолони да облечам. Не си се сакам ваква, ама некако вагата сама оди надолу.

Друго паметно и немам што да кажам.

Имајте убава ноќ и гушкајте најмилите.

karibian, Feodora, elcezelce and 19 others like this.
  11. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

@Manuela. Не знам што ти се случило и што си претрпела ама ти ја посакувам сета среќа на светот. Тебе и на детенцето. Ние жените сме чудо и знам дека се ќе пребродиш,за себе и за девојчето.

Добровечер од мене. Најдов конечно малку повеќе време за да читнам на велико тука. Се собрале 50 Тина нотификации. А читав само нешто што ме интересира набрзински. Камо да можам да најдам време за да одморам. Некој да ме чуе ќе рече еј зар на копање си била. :| после скоро 7 месеци осеќам голем замор ама полесно ми е да го прифатам бидејќи се навикнав. За 2 месеци треба да се вратам на работа. Не можам уште сега од помислата да издржам. Да оставам јас дете 8 саати.... ;( па како бебе кое е на цицање да го оставиш?? Илјада мисли ме мачат. Па се мислам секако после породилното ќе си ги земам останатите 5 дена лански одмор. Па после тоа ќе варам боледување од матичен да го фатам и мај дома. После на крај иде прашањето како ќе издржам да станам рано покрај ноќи неспиени и неврзан сон (како досега) или како ќе издржам кога ќе треба да одам втора смена. Буквално цел ден ќе ми помине таму. Навечер кога ќе дојдам децата ќе ми бидат заспани. :( и се прашувам зошто е тешко да си жена?

Деновиве тешко ми врват. Станувам накај 7 сатот и секој ден се поненаспана,како што кажав заморот веќе ме совладува. Па ајде некако се трудам да подмирам бебе и да средам дете за на школо. До пладне оди времето некако после тоа ми е мачно. Едвај чекам да се сноќи и да дојде време да се истегнам да легнам. Мачното е што бебчо деновиве е раздразлив плаче се тегне... не останува време да посветам на поголемиот син а и мене ме прави нервозна па тешко функционирам.

Едвај чекам да легнам. Бебе заспано од 9 сатот ама 2 пати се раскемка и го презаспивав. Да спремам млеко со Несквик за големиот и фаќам креветот. Може немајка сум што го оставам големото т.е што ќе заспијам пред него ама кај да е маж ќе дојде од работа па ќе го легне.

Па женички имајте пријатна вечер.

elcezelce, Coco31, kockichka and 10 others like this.
  12. Marmarin

Marmarin Популарен член

Добро вечер мајки

Да ве поздравам и да легнувам, едвај стојам. Стандард сум ненаспана и станата од 6. (waiting)
    Од вчера бебе е со растечен нос, па цела ноќ немирно спиеше. На крај стана во 6:30, плачеше за млеко, пиеше и какаше. (facepalm)
    А маж само шо беше дојден од работа, па спремен за галење. Аха му викам, гледај сега, или ќе се искака или нема да презаспие. И погодив. :D Се измачка целиот, па цел морав да го пресоблечам и нормално се разбуди и другиот.

Еве и тој сега пред спиење почна на смрчи, очекувам и тој да се буди да плаче. :( Значи аман. Нема крај на настинкиве. А таман реков ќе ги вакцинирам. Не знам ни дали се за по лекари, пусти страв да не дојде полошо. :(

Ми порасна бебето, за 2 дена 5 месеци. :inlove: Толку неосетно ми поминаа, како вчера да беше ко се породив. Какво ми беше мало глувче од 48 цм, а на мерењето пред 1 месец се издолжил за 16 цм. ^_^ Само го сликам, го снимам, не сакам ниеден момент да пропуштам од неговото растење. После некое време си ги гледам од двајцата и се топам. :inlove: Исполнет ми е денот со нив, се навикнав и веќе ми е чудно. Е вчера големиот беше кај мајка ми да поигра со внук ми, цел ден таму остана, за спиење си дојде. И чудно ми беше, не знаев како да го искористам слободното време, па демек ќе правев благо, па солено, па на крај решив ништо да не прам туку да пододморам. :rofl: Го искапив и заспав малото, па дојде големото и него го средив и си легнавме во 10. :D

За 8 март спремав поклончиња за сестра ми, мајка ми и золва ми, по една ситница за двете тетки и баба ми, за свеки уште да најдам и готово, спремна сум со време. Не дека нешто специјално се мислев, ама онака да се обележи, сепак и јас добивам од нив нешто. Маж не знам шо планира, сабајле е на работа тој ден, ама јас веќе имам идеја шо сакам па ќе си му кажам одоколу, да не се мачи да мисли. :lol:

Пак се распишав, па и 12 ме најде. Малово веќе почна да кенка, пак нема спиење за мене. И нормално ко ќе настинат јас мора сама да се справувам со двајцава, маж трета смена. Уф шо му ги мразам смениве. :puke:

Ај, да замижам барем малку, се излажа со цуцето.

Добра ноќ |-)

karibian, elcezelce, Coco31 and 13 others like this.
  13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Добра вечер мајки :yawn:

Уште ме боли забот, но има напредок, закажав термин, али за наредна недела, мора поручек..
    Тоа е, ќе трпам и у зорт ќе пијам по нешто :(
    Него ионака ќе го носам и бебе, па таман ќе го запознаам со тетка забарка, може и ќе го убеди да и ги покаже запчињата и нема да рика (fingers)

Инаку уште едно запче ни фали, уште една 5ка и слободни сме неколку години :party:
    А 5киве му растат ко на шала, приметив само дека повеќе цуца цуцла и чим дента едвај ќе јаде, ноќта ќе приплаче у сон, наредниот ден оп ете ја 5ка (highfive)
    Па и ништо посебно не му се набабрени местата, баш ко на шала пробиваат, првите две не бев ни свесна дека искочиле, отпосле укапирав.
    Сума сумарум лесно ги извади сите заби, без некои посебни инциденти.

А и нели за прво запче се прават колачиња и вари сутлијаш, а за последново да повториме а :wasntme:
    Може, што да не, битно е да се дружиме :angel:
    Може и пак да се купи нешто кој прв ќе го види, али ај не, тоа сигурно ќе бидам јас :D

Денес дожд, супер време за да се порадуваме на капките, да шлапкаме по вирчиња и да носиме чадорче :rain:
    Пресреќен беше, трчкаше и се радуваше, покажуваше и викаше дека од "гое капе вода" :l:

@Ano кај мојов обично палат "закани" за да си го дооди патот или ветување што ќе прави кога ќе стигнеме. Пример стандард сака да иде кај баба му кога се шетаме по маало, ако рече да го земам му кажувам дека ако го носам јас ќе го носам дома и одма се откажува :lol:
    Или го занимавам да трчкаме или одиме побрзо, секогаш му е интересно да се тркаме, па го фалам колку брзо трчкал и не можам да го стигнам. А да трчка за побрзо да стигнеме до лизгалката да не му ја зафати некое дете :lol:
    Не секогаш ми успева, али најчесто, ако нема занимација тогаш обично бара у раце. Така да најчесто влечеме и коли со нас, водалки, синџирчиња и што ти не, пред некој ден кујнска крпа влечеше :tmi:
    Али мојов и сака да иде, има и кондиција, без проблем иде и по узгорници. Уствари он и дневно, у нормален ден пешачи по некои 2-3км, ептен ретко има ден кога не шетаме. Али па ете секој ден до продавница идеме, а до неа и назад има некои 500м и тоа е нешто, значи секој ден иде :D
    Количка за низ маало не ни зимам, уствари не сум ни зела откако е прооден убаво :)

Денес беше "пластелин ден" :rock:
    Се изнаигравме и он и јас :lol:
    Баш ми е добар овој начин на криење играчки или барем не му се во видно поле, него у плакар. Така ем не ги расфрла, ем кога ќе му ги дадам по некое време им се радува како да се нови. Али не дека не ги знае, првин секогаш повторува тоа што сме правеле претходниот пат :)

Деновиве укапирав и дека ги распознава бројките и тоа без утка, а некои и букви. Се изнедадив бидејќи не сум го учела конкретно, мислам дека од цртковци му е и тоа не од сега, бидејќи ем слабо гледа, ем не ги гледа ич такви, сега гледа исклучиво со животни, денес пример со глувци/хрчаци :D

А за да ја пее азбуката, англиската оф корс, нашава ич не е ни певлива, некаде до третина да ја има скрос запомнето, некаде до "џи" е. Обично кога правам нешто и да го занимавам јас ја пеам и го терам да повторува. Јас и би му пеела нешто, али детево не дава да пеам песнички, го сваќам и зошто ич немам милозвучен глас :tmi:
    Сем "нани нани" кога го успивам, за се останато ми вика "нејќам" а ако и кога го успивам почнам да пеам друга, ми вика "дууу" друго :D

Не дава ни да читам книги и тоа е "нејќам" тоталка е незаинтересиран за книги. Може да ја проврти, ако има животинчиња ќе каже кое што е, или Грдото пајче ќе го жали или бара да листам и да покажувам јас што гледам или да го прашувам па он да покажува. Али сети ли дека раскажувам или читам, одма се буни и го вади "нејќам" :D

Прееска со мајка цртаат куќа и цртаат дете, па и вика да нацрта и врата на кровот и измеѓу вратите скали и да нацрта како он иде по скалите. И кажува доле е Део, а горе Мами, он шета по скалите, нели ние живееме на спрат, доле е светко, кај му текнуваат ствариве :)

Лелеее и банкрот веќе сум со купување пампи, на секое мочкање бара да му сменам пелена, сам иде и ми носи и кажува да мењам, а ако какал ми кажува прво миј :D
    Ете што треба да купам со - 15% од ДМ |(
    Никако не успевам да го седнам на адаптер, одма се паничи, зборам, објаснувам али ич натака не му се слуша :smirk:

Го добив и првиот поклон за 8ми март, од мајка и многу нормално поклонот е домаќински, корпа за алишта (баш е фенси со рачки, али сепак е корпа за алишта) и три пешкирчиња за у кујна :D
    Јас немам појма што да и купам, а треба и за уште едно 5 да смислам подарочиња :smirk:
    Вчера видов на фб дека во Чаир ќе отвараат ДМ и буквално се ќе е на - 15% па на ум сум да ги решам сите со по нешто :D
    Другата опција ми е Хомах на Пластичарска, лани од таму ги решавав, па може пак по нешто да изберам :D

Утре исто нека врне, само нека не дува, така ќе ни ги поремети шетачките планови (fingers)

Да спијам, али прво ќе изиграм Кенди, 5092 сум :emo:

Убава ноќ, гушкајте малишанки :hug:

14. Ano

Ano Форумски идол

Емка и јас за низ маало од летото не ни помислувам количка. Уствари и најчесто сме низ маало зошто најлесно, симни дете и носи кај сакаш. Многу паркчиња и лулашки па ретко излагаме од комфорот на населбата. Лажам и замајувам со се што можам, ама има момент кога ми се беси на нога и рика, па не можам би чекор да направам за да го подлажам да тргне. Некогаш пали да собираме дрвца, камчиња, некогаш се лажеме со лулашки, некогаш со гости кај братучед му, ама некогаш ништо не го прелажува. Еве овие три дена овде освен на снегот, за жива глава не сака да оди. Жива среќа ранецот го носиме, па спасивме малку раце. Инаку ќе требаше во хотел да преседиме(facepalm). Изгледа останува само со упорност.

Да се пријавам денес време не послужи. Поладно од претходните денови, ама бар не врне како вчера. Прва тура скитање завршена, сега дете и маж спијат, јас со кафето уживам.

Имајте убав ден.

15. an4ii

an4ii Популарен член

Мамички ме интересира дали и кај вас бабите се како на моево бабите?? Кога и да отидеме кај еднате баба одма што да му даде баба иако бебето веќе ми било јадено ама мора да му дадат подле отиди кај другата баба и таа што да му дадам им кажувам јадено е ама џабе хахаха сегде ли е вака или само кај мене?

16. eli25

eli25 Форумски идол

Сосем нормално:)
    Ако не понудат па ќе речеме ништо не даваат 8-|

Skorpija25, babydust, kikin and 2 others like this.
  17. an4ii

an4ii Популарен член

Хахаха да не ми е проблем што му даваат дамо ми е страв да не го прејадуваме детево ахха

18. Meckicja

Meckicja Форумски идол

I kaj nas e isto

19. simona_baby

simona_baby Популарен член

Исто е...хах
    Особено мајка ми.Бабеее касни ова бабееее касни она,а децата се растрчале се разиграле не ни погледнуваат во јадењето.Ама мене па ова не ми е причина за нервоза.Само им викам нуди слободно можеби и ќе успеете да ги наговорите :rofl:

an4ii, Meckicja and lackygirl like this.
  20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Исто :) посебно мајка ми :D на почеток ме нервираше, сега веќе не, а и џабе му велам не давај ко пак дават :D

an4ii likes this.