Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    E de ko magični da se super se nie za tri dena i so grcevi i so stolicata se reguliravme a dobri bile i za jaknenje na imunitetot

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Нејкaм мнoгу дa фрлам,скапo е скoрo 1000 ден a замисли 2 чки се и ептен се трoши брзo,денес прoбaв сo 120 нo му остана малку a другoтo 60мл испи е aј сегa,небo и земја се децaтa

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    2.716
    Za taa vozrast jas davav po 60 na tri saati. Samo retko po 90, ednas ili dvapati vo tek na den. Baska vidi na pakovanjeto sto ti pisuva.

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Pravi si po 90ml togas, pa ako gledas deka ednoto pak ostava po 30ml, davaj na toa 60ml, cat pat pravi mu i 90ml da ne frlas cesto mleko.. :) Pa kako i da e poleka kje pocne i toa da bara povekje... Ili i dvete sekogas razlicno pijat? Zavisi i kilazata kakva e, ne se site decinja isti... Kako i da e i od 60ml, 90ml, 120ml kje napreduvaat... :)

5. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    na pakuvanjeto pisuvs 2 meseci 4 ,kg 120 ml sto ete za ednoto e premnogu za drugoto cat pat e taman t.e denes prv pat ni.bese taman 115ml

6. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    I dvete se isti veke na kilaza a ne bea toa sto bara sega poveke I pitesjo bese a jas.se.po isto I davav I ako.vi se veruva izednacija duri I 60 grama pimslovo e pogolemo sega a toa si.barase poveke no.ne mu davav zaradi strav od povraksnjeto.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Zdravo majki :)
    Eve sme i nie so toplovo vreme i malata tesko zaspiva i preku den ivo nokta.
    Nekolku dena kako se budi so placejne i me zagrizuva dali e od toplo ili ima nekoja maka :(ja gledam so gazle nagore spie pa umot na meseto mi e da neja boli nesto ili :(neznam se nadevam ke mine.

Sekojdnevieto ni e isto kako sekogas.

Imajte ubavi sni :l:

На Mari* и fairy88 им се допаѓа ова.
  8. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Добро вечер!
    Има ли скок во развој на 6 месеци, ако нема треба да го воведат оти еве, го поминуваме веќе 2 дена.
    6 месеци вака плачливо бебе не ми било. А се започна со едно затишје пред бура предходно беше 3-4 дена божјо бубалче, или спие или си игра по цел ден, кога од вчера почна да покажува заби, по цел ден плаче за на цице, еве и сега одвај ја успав!
    Туку благодарејќи на @only44you , се сторив со нови фармерки и кошула, ми кажа срцката за попустот во Ваикики и си најдов супер работи со гоооолем попуст, исто и за беба купив практични работи за ич пари!
    Леле жени, кога ќе видам мајка со бебе, веднаш помислувам на вас и се прашувам да не е некоја од феминките ;)
    Машина врти, дај да поспијам дур беба спие оти не ѝ се знае што е следно!
    Добра ноќ!

На Mi-Ma, Mariangel, Mari* и 5 други им се допаѓа ова.
  9. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Вчера на педијатар не' искараа дека многу напреднала беба, па многу сум давала да цица, и обавезно да намалам. "Тежината се дуплира на 6м а не на 3м", ми вика. За 3 недели напредна 1.300гр. Навечер да не му давам и строго 6-7 подои во едно деноноќие. Сега во 5 се разбуди, како да не му дадам кога почна да се лути, да бара, греота е! Па и дебелко не го бива. Додуша во право е докторот-на природна храна глупаво е да имаш дебело дете, ми вели. Башка можел да стане анемичен. Што да правам жени, како да намалам, и дали и вас ви се има случено вака?
    Си викам со умов ај да намалува на килажа ај да се секирам, или пак да е 10 кила, ама сега и за ова да се секирам - дека напреднал дечкото многу!? Хмм:?:

10. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Кoлку месеци сте и кoлку кг?

11. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    152.510
    Ima kako nema, na 6 pa na 9 cekaj nareden ☺
    Dobro utro nie budni od 5 ama vcera bo 5:30 zaspa i ne i se stanuvase pa i ja si legnav nakaj 8 znaev deka rano ke stane baska nemirno spiese. Na komsiive decata gi skusav nakaj 1 kolku galamea a mali deca nakaj 5g bas me cudi tolku kasno budni da sedat.
    Si pieme so kerkicka kafe na terasa. Tate i bate si otidoa na vikend da odmorat malku od nas a i nie od niv.
    Inaku edno prasanje ne se sekavam kaj sin mi kako bese, koga pocnuvaa ds vi stanuvaat od lezecka polozba sami? Ova se trudi ama ne i odi ako e podignata na nekoja pernica moze edvaj ama vaka ne. Brat i bese malku ponapreden vo toj pogled. Znam deka ne se sporeduvaat deca ama custo onaka da prasam ☺

12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    152.510
    Jas kolku sto znam bebe od cicanje nemoze da e debelo. Malata mi se rodi 2790 od bolnica izleze 2600 i prvite 2 meseci napreduvase po 1200 do 1400 posle pocna po pomalku. Mene pa doktorkata mi vikase deka super tera i nikogas ne mi rece da namalam podoi. Cicase koga saka. Za anemicno napravi mu krvna slika ako ti e sube. Mozes i na drug doktor za 2 mislenje nekako se pedijatrive tolku podeleni da ti gi pomatat mislite. Da e na ad mleko moze ok da ti recat da namalis ama od majcino mleko debelko bene hm|(
    Eve neka kaze i nekoj drug.

На Girl-Rabbit и kelebeim*** им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.792
    Допаѓања:
    202.753
    Акo е сaмo нa дoење, тaмaн си е. Не е дебелo, дa е нa aд, пa дa му скрaтиш нoќен oбрoк, aмa кoгa е нa мaјчинo млекo немa пoтребa. Инaку немa целo време дa е буцкo, кaкo ќе рaсте и ќе стaнувa пoaктивнo, ќе трoши пoвеќе, ќе рaсте и вo дoлжинa. Кoнсултирaј и друг педијaтaр, зa aнемијaтa мoже и дa е вo прaвo, aмa тoa пoвеќе мислaм вaжи зa крaвјo млекo, не зa мaјчинo.
    Кaкo и дa е, пaметни е мaлoтo, си прaви резерви, верувaм декa немa целo време дa цицa сo ист интензитет пoнaтaму, пoрaди скoкoвите вo рaзвoј, вaдење зaби и пoгoлемиoт интерес зa oкoлинaтa.

На Girl-Rabbit, Bozica1980, kelebeim*** и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.495
    Допаѓања:
    139.170
    I moeto e debelko i na 3m duplirase. Kacuvase po 1200. Na4ti mesec 1000. Doktorot mi rece da si jade i posle 6m ke oslabe koga ke dvizi. Jas istrazuvav o niz cel internet nemase nesto negativno za doeno debelo dete. Duri pisuvase deka doenite deca koi se debelki kako bebinja se zastiteni od bolesti ponatamu megu koi i od debelina posle pubertet.

Eve ja mojava so cel razvoj si e vo mesecite kako sto treba. Fala na Gospod. Krvta ja proveruvme minatata nedela 118 e. Znaci vo ramki na normala.

Ako ne davas koga saka da jade ke bide nervozna. Plus leto e i mu treba tecnost a mlekoto e 88% voda.

Isto i voda ne davam oti moze da ne saka da cica posle. Za eden mesec pocnuvame so vkusovi i voda.

Inace spiena top. Duri i sonuvav. Mnogu mi e tezok periodov od zivoten aspekt ama se nadevam ke pomine.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Sunshine_1979, Mari* и 3 други им се допаѓа ова.
  15. kelebeim***

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    @mimidjon 3m uste malku, 6420 e sega, a 3030 se rodi.
    @M&M bev na 2 mislenja vo rok od 3 dena, istoto mi go rekoa. Vcera krvna slika napraviv, se e uredno. Posleden podoj vo 22h mi rekoa i posle duri sabajle. Sega ako ne cica koga? Jas mu davam koga saka i kolku saka. Ne e nesto alcno, pa non stop da mi visi. Prvite 6 nedeli bese non stop na grada, sega nekako znae i sam da se trgne i pomalku da bara. Isto dr mi vika deka za nekoe vreme ke treba mesecno po 500 gr da napreduva, a vika naednas ako namalis mnogu da ne mu e shok, demek postepeno. Vo red se toa, ke se trudam barem denski eden podoj da namalam, da go igram poveke i da gledam na saat, sto dosega ne sum pravela :)
    @Annath se soglasuvam so tebe, a i dr rece taka, da e na ad ke mozes da skratis a vaka e potesko. Abe se vo normala na granica jas mislam. I kako sto rece @Cka leto e, mu trebaat tecnosti i ne e debelo znam! :) Da ne e preterano vo nisto. A i mislam deka ne e nesto wow rabotava za da me karaat. Dodusa malce aliststa odma ni se smalija, ama i toa e normalno, neli? ;)
    Ubav den, sabotite mnogu si gi sakam. Baska si imam gostinka na vikend! :*::sun:

Последна измена: 23 јули 2016
    На Girl-Rabbit, Mariangel, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.495
    Допаѓања:
    139.170
    E kako posleden podoj vo 22 ako cel den ne jade? Koga bese najzesko mojava denje ne jadese. Odvaj ke cicne. Zatoa noke pa na 3 saati jadese. A poslednive 2 noki spie 7 saati vrzani. Sama skoka podoj.

На Girl-Rabbit, Mari* и kelebeim*** им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    152.510
    Srce malo mu se cica. Vidi denski togas ako mozes noke e potesko za tebe. Ajdw vo sekoj slucaj uste nekoj mesec pa ke pocne poleka so kasicki pa ke si namaluva samo i baska ke bide poaktivno ke trosi. Ne mu ja misli mnogu vazno da e zdravo i srekno

На Girl-Rabbit и kelebeim*** им се допаѓа ова.
  18. kelebeim***

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Eve i moevo taka, poslednive 2 noki spie po 7h sto ne se desilo. I sam si go skoka podojot vo 3h sto mu bese, sega vo 5h si bara. Tvoeto cinam napravi veke 4m, neli? Btw mnogu mi si interesna vo postovive, i koga te citam slicnosti eden kup so mene, osven so mm sto tebe mnogu ti pomaga! ;)
    @M&M taka e, bitno e da se zdravi i zivi. Pa podobro srekno i debelko, nego obratno, neli? :)

На Mari*, M&M и Cka им се допаѓа ова.
  19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    Мила, и ние го имавме тој дводневен период, дете се смена преку ноќ, дури и тт имаше 2 дена и си помина и се врати на старо, сега пак е супер, дан го заречам :)

Истото и мене ми го рекоа кога беше бебуш 4 месеци.. Бебе само на доење дебело било, како да не! Да го држам на диета, да му ограничувам доење:x Си продолжив јас да го дојам кога сака и колку сака, чак и сокчиња тогаш му воведов

Инаку добри по дома, супер сме, :wasntme:
    Убав ден

На Girl-Rabbit, Sunshine_1979 и kelebeim*** им се допаѓа ова.
  20. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Nie sme 2 mese i a 4 kg ,se rodija po 2kg neznam stvarno dali e ok.po 60 da davam koga trazat poveke koga ne