Da. Napravivme 4m. Mene mnogu mi pomaga bratucetka mi koja ednas mesecno mi kazuva sto mi sledi ovoj mesec oti nejzinoto e 3 m postaro od moeto a i so edna clenka postojano si prasuvam pa znam sto me ocekuva. Ako sakas ke ti kazuvam sto ide Maz mi mi pomaga kolku moze. Porano poveke oti krsh bev a sega pomalku. Bitno za banjanje e tuka i zaedno setame navecer bar muabet da si napravime. On e na rabota sekoj den skoro od 8 do 8 pa koristime vreme. Sreka kako raste bebe se polesno e. Ili nie naviknuvame.
Moeto bese tolku na 2m, no golemko i rodeno, samo na doenje bese... Bebe na doenje nemoze da bide gojazno, nema sansi Neka cica kolku mu dusa saka... Mojov eve sega ima 1god i 3m i ne e buce, a eve kje gi posocam @kristina.k i @SpangeBob mislam na doenje bea samo, a isto taka ubav napredok si imaa decinjata, pa sega se super batkovci!
Dobro utro mami Cela nojk spiev nemirno pa eve se budam so mestrualni bolki Malata se budese peku nojkta placese ama se smiruvase za brzo,minatite veceri placese pa stanuvavme od krevet ke prosetavme niz doma pa ke ja legnev ke zaspiese. Neznam od sto e ama se nadevam samo od zeskovo e. Svekrvica se najavila za utre,tuka e zolvami nekolku dena i ke dojdele i onie,me ceka den so spremajne Majki na 2ipolgodisni deca kolku ml mleko pijat vasite vo tek na 24c? Ubav pojadok za ubav den za vas
Во Дм има на ланишол паковање од 25 кеси за 450 денари. Јас тие ги користев, се исплати. Инаку замрзнував по 3 4 оброци на ден. Имав редовно резерва во фрижидер. Одмрзнував пред употреба под млаз вода од бојлерче, млака. Еднаш одмрзнато не се замрзнува. Не менува од состав и боја видливо за око. Имам отворено цела тема околу пумпи за одмолзување, чување и употреба на млеко. Можеш да читнеш. @Smizzy честитки дупла мами.
Da mu go jajt debelkoto gaze Mojata e na ad od vtorata nedela so voda i cajce i doenje Uste edna nedela pa prajme 3m jade kolku što saka Se rodi 2950 od bolnica izlegovme 2790 a Sega sme 5800 nemame ni 3 meseci a so duplirana težina duri i mesto 3x ad Sega e na 4 pati po 120ml-150ml zavisi kolku bara i plus 6 pati minimum doenje i bitno mi e da jade ko ke stane aktivna ke trosit Greota e kako da mu skratvis i da mu dajs Poike ako barat
Мојата не пиела никогаш. Откако престана да цица на 16мес. пробував и ад и кравјо, ама се гадеше од двете со нагон за повраќање. Сега откако е навикната на кравјо во оброци, може да се напие со цевка само по некоја голтка, најмногу пола чаша. Ама затоа јогурт тамани.
Dobar den zenicki.Jas naspiena,odmorena i ovie dva dena za nisto ne se fakam.Utre sme na svadba kaj moja drugarka i sum mn srekna.Bebka samo sto stana ama eve ja dodeka jas pisuvam pak si zaspa vo kolicka ❤ moe.Inaku koga sme kaj kilaza,mojava se rodi 2550 a izlegovme so 2600 i mn ne pofalija.Na 3 meseci 6kg tocno,sega za 1 nedela pak ke se merime.I da vi kazam majki,jas jadam se sto mi se jade(blago,soleno,kiselo,luto)pa eve fala bogu malava samo 3 pati za 4 meseci ja ima fateno grcevi,dodeka edna moja prijatelka jadese samo vareni kompiri pa deteto sekoj den si imase maka od grcevi.Imajte ubav den vie i vasite najmili.
@kelebeim*** и мене ме советуваа слично - не да намалам туку да не форсирам, ама неможе бре, кога е гладна нит шетање нит играње сака, си продолжив јас по старо и еве на скоро 6 месеци скоро 10 кг е! Ќе гледам сега со кашичките поздраво да ја хранам и тоа е. Ние сега стануваме, беба уште спие, цела ноќ е некако расплачена, полубудна па сега од 9 се успа а јас одам да си почнам со обврските! Ај убав ви ден на сите!
Добар ден. Работно денес по дома. Мењам постелнина, на нас, на деца, машини ставам, постилам веш, правам ручек за ќерче и таја. Згора на се и добив еве баш сега и забавата може да почне Инаку да ви кажам, веќе трет месец, добивам на 50 дена, нели е тоа многу да ми касни? Околу 2 недели да ми касни излегува по пресметките....баш гледам сега, сите месеци откско добив после пораѓај ми доаѓа баш на 50 ден од последната М.... кој знае што е работата, се ми се испомепа со вториов пораѓај, со првиот одма ми се стабилизира уште на сам почеток, а сега.....
@Smizzy честитки за бебуш, живо и здраво да е. Ај здраво и од мене мајки. Ве читам а никако да пишам нешто. Ние се учиме да лазиме полека, го крева газето многу е смешен Тато го поднови синко со алиштенца, боди, играчки и седиште за кола, а на мама и купи кола, малецка на старо, имаме инаку една ама дека е голема и долга и изговор ми беше страв да ја возам, па мм вели ете ти мала и има да се испраксираш и да си ја возеш а не само однеси ме до ваму таму. Возачка имам ама ете страв ми беше некако, а навистина и полесно ќе ми е и на работа ќе си одам со неа, а и со бебуш обврски си има па немора се на друг да чекам. Вие мајки какви шофери сте? Ај убав ден јас отидов да свртам еден круг околу улица со ауто А да и повелете сите да ве почастам
Со здравје да си ги носите и двете работите од Ваикики...Мене мм ме тераше вчера да одиме исто од таму да сум си купела за мене нешто, ама си реков додека не ослабнам ништо не купувам....Мора да се слабее дефинитивно, ќе дојде време за почнување на работа и се остало , ништо не ќе ми чини.... Се думам да се ставам на хроно исхрана , гледам многу позитивни резултати дава....
Ооо честитки за колата! Камо мене да ми купи маж ми...ај може и ќе дочекам Со здравје да си ја возиш, нема ништо подобро од тоа да си независна, па и ако не дај боже ти затреба за бебуш, да не треба да зависиш од маж ти. И ние пред еден месец земавме на старо, и сеуште ни јас не сум ја пробала, но план ми е многу наскоро. Пред да се омажам бев активен возач 10 години но ја возев колата на татко ми. Кога се омажив возевме (маж ми) голем мерцедес, кола од свекор ми, и шубе ми беше да ја возам.
Поздрав Мами како сте? Ние тераме одмор, супер ние. Најважно синко ужива. Туку нешто почна да штрајкува со јадење. Дали од промената дали од жешко. Вода пие ненормално многу и тоа од обично шише. И многу ми бара да цица. Дали дека сме нон стоп заедно, заедно и спиеме, незнам. Ама ќе му текне и во секундата мора да цица. Вака не правеше бебе кога беше. @Angel.Heart иста сум со возењето. Возачка имам скоро дваесет години и не возев никогаш. Пред некој месец земав часови со инструктор и колку толку ме опушти. Инаку страв во коски имам. Само мм ме нервира, од една страна инсистира да научам. А од друга кога а возам само вика по мене и ми ствара нервоза. Плус он мора со детето да седи позади. Ах полесно било на млади години сигурно. Ама морам да научам, син ми расте за до школо, до курс, до базен ќе ми треба. Генерално паркирањето ми е проблем. Инаку за мајката погоре што пиша дека и рекле дебело бебето да го стави на диета од цицање ќе и кажам нешто што го кажа др Драшко во Систина во една прилика. Бевме кај него со едно бебе од три месеци за кое исто викаа дебело дебело и да биде на диета. И др Драшко вика " а како би ја извеле таа диета, СКРИТЕ ЈА МАЈКАТА, дугачие не ми текнува". Инаку детето денес е скакулче. Значи нема врска дека би било дебело и понатаму. Доено дете неможе да биде гојазно и готово.
Добар ден мајки.Нешто сум мутава денес ми се спие немам сила како воз да ме прегазил,синко поспа малце и јас до него и стана па непто да направам за ручек.Многу ме нервираат деновиве луѓе некои кои доаѓаат и ми викаат па земи учи го во нокшиче да кака,мочка,или да си кажува,Епа јас со го учам му кажувам оној ден 2 часа седеше и само две капки мочна.Епа тој се раазбира и знае шшто му збориме ама ете мал е се уште за сам да си каже,на 25 16 м ке наполни.АмА ЕТЕ за мочкање уште не ми кажува,го учам секој ден.Е од такви многу се нервирам. Инаку,честитки за колата @Angel.Heart и јас имав своја кола подарок од тетка ми беше стра но ми служеше за на факултет.Положив уште на 18 во средна,еве веќе 6 ипол год како имам возачка и возам и не се плашам ич.Тоа е потреба не луксуз.А не да се молеш на секој до ваму таму.Отакако се омажив ја продадовме бидејќи имаме веќе една кола на мм а и комбе,и не можеме за сите да плаќаме рег.и осиг.Ги возам и колата и комбето,и мотор возам и знам и трактор татко ми ме научи од мала,си пораснав на село..... Имајте убав ден женчиња....
@Smizzy честитки за бебуш,кога ќе можеш пиши како се снаоѓаш со две,се плашам како ке се снајдам јас уште малце....
@girl-miri син ми престана со цицање на 17 месеци и никогаш не пропи друго млеко. Јаде само со бисквити и обавезно два оброци во денот му се млечни. @kallias и мене по второво породување менстуацијата ми е катастрофа. во еден месец два пати добив и толку. Оттогаш ништо. И јас имам возачка скоро 10 години, ама возев само по потреба. И мене ми е страв особено низ град, а па со мали деца да не зборувам. И за мене земаа кола, ама огромна, па не знам што да правам сега. Ни градов не го знам како што треба (мислам на престројување, еднонасочни улици), а план мора да се направи за возење. Досега само џипови возев, во кола сум некако ниско и непрегледно ми е се. Се согласувам дека кола особено со деца не е луксуз, туку потреба, ама ќе видиме. Ќе мора постепено да вежбам. Инаку бегајте
Проверив пред 2-3 месеца, во ред си е тироидната. За циста се сомневам, на јајник можеби, ама па немам никакви болки, ни пред ни по добивање. После 2 месеци од пораѓај бев на комплетен гинеколошки преглед и се беше нормално, ни цисти ни бутур, се си беше ок. Што знам, ако толку бргу се смениле работите и имам нешто па затоа ми касни, ќе видиме, не знам стварно или пак се тешам дека дојам уште и затоа од хормоните ми е хаос.....се мислев од понеделник да одам на гинеколог ама денес штом добив ќе чекам да ми заврши па ќе одам, таман сакам и пап тест да направам, не сум правела откако се породив.
Иренке и мојот штрајкуваше за јадење недела дена по одмор и бараше само да цица. Па и дека се вратив на работа втора смена по одмор лудило. 3 дена се утепа од вриштење навечер за цице. Дали дека се навикна дома да сум па бара да цица дека не ме гледа не знам. Навечер цица по 5-6 пати. Толку како бебе не цицал. Вчера бев прва смена па добро спиеше синоќа. Конечно без вриштење и со две цицања поминавме. Почна и да јаде ко што треба. Мислам дека кога не гледаат покрај нив повеќе денови ептен се приврзуваат и а треба да се вратиш на работа само те бараат. Мојов па кога сум на работа (по одморот) одел да ги гали алиштата мои Душичка. Вчера не можеше да ми се изнарадува.
Со здравје да ја возиш колата Еве јас бев ко тебе. Возачка имам 10 години и никако да се наканам да возам. Пред да останам бремена одев со мм на полигон и таман се опуштив за возење останав бремена. Не возев цела бременост и на породилно дур бев. И еден ден да одиме со мм да пазариме ми вика вози а јас немав возачка со мене. Се изнервирав и му викам на мм дај ќе возам без возачка И си извозев супер на кратка релација. После земавме уште една кола и да не стои другата дома си тргнав на работа со кола. Ништо страшно. Ем побрзо се враќам дома ем се релаксирам дур возам. Така да мој совет е да ја возиш колата без страв. Колата е потреба. Не чекај да е дома мт за да излезеш или завршиш работа со кола