Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. mariz

mariz Форумски идол

Cista bi te naboluval stomakot od vreme na vreme, kako bodenje. Mislam deka hormonite ti se haos deka dois, bitno dobivas... Da ne dobivas ne e ubavo :D Sekako ubavo e zena da ne dobiva s
    amo vo eden slucaj, a toa e koga e bremena... :D

kallias likes this.
  2. kallias

kallias Популарен член

Не, не, немам никакви болки ни кога добивам, ете денес, ништо не осеќам, само осеќам дека ми тече и тоа убаво тече :D

3. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

@kelebeim*** ista situacija bevme i nie. Sinko se rodi 3180, a na 6m bese 6500gr. Ni rekoa na dieta da go stavam, t.s da mu namalam podoi no ne poslusav i ne mi smetase sto imav buckasto bebe koe nekoi mi vikaa deka e mnogu debelko. Eve go sega ima 11m i 11kg :) NO, moram da ti kazam deka od toa precesto cicanje na 10m mi stana anemicno so mnogu nizok hemoglobin :( Pievme kapki za zelezo skoro eden mesec i sega e super. Nemora da znaci no jas bi ti preporacala da namalis zatoa sto i toa si ima negativna strana.

Jas se izvinuvam nemozam da ve iscitam site. Sinoka si pominavme preubavo, posebno delot vo disko si se opustiv ubavo, sinko nankase no se budese cesto i 2 pati se vrakav da go nadojam i da polezam do nego pa se vrakav :) Na odmor odime vo ponedelnik, smestaj ne najdovme taka da tamu ke barame (facepalm) Se nadevam ubavo ke pomineme :)

Mari* likes this.
  4. Mari*

Mari* Форумски идол

Jas doam i ne dobivam
    Zos ne e ubo???

5. M&M

M&M Форумски идол

De be pa samo 16m ima sto te napnuvaat. Skoro site decinja pred 2g tesko se odviknuvaat od peleni. Sto razbira na 16m. Ne se zamaraj. Na mm tetka mu e takva. Se sekavam so sin mi samo mi zborese koga ke se videvme kako ona na 3-4m gi odviknala od peleni pa kako so sila trebalo da go ucis deteto da zbbori. Majko moja. Koga ke i odgovorev sekoe dete razlicno pocnuva da zbori mi vikase a ne mora da mu zborite mnogu so sila ke nauci (facepalm) dzanam ja ne mu zboram. I sin mi posle godina pocna da zbori po malku i veke do 2 zborese maltene ko vozrasen a vnuk i od kerka do 2g edvaj zbor kaza. Ama ja se nauciv da ne slusam eve i za malava koga ke se vidime pa istite muabeti ama takva si e zenata ne i ni zameram.
    Inaku jas sum od onie sto ne vozat. Ne sum ni probala. Koga bev pomlada i nemav strav togas nemav potreba ziveev vo centar i se mi bese blisku. E sega koga mi treba nemozam. Imam strav i toa pregolem i mislam deka e popametno za tie sto se plasat tolku kako mene i da ne vozat. Pa tek dete da kacam vo kola nema sansi. A ne da mi treba posebno za na rabota daleku mi e dosta ama se snaogam so koleskki so bus i toa e. Za raznesuvanje deca sreka kaj nas u maalo ima skoro se sto treba. Koga treba negde da se odi se vleckame site ko creva ama toa e. Sin mi od 2g mnogu saka i so avtobus da se vozi posebno na 2 sprat pa zdravje i malava sigurno ke saka neka porasne samo. Mm mi vika nauci da vozis ke ti kupam fico i ke si ja naucis samo rutata rabota doma i nazad. A ne fala pa baska za edno fico 8)

danichap, Angel.Heart, Smizzy and 3 others like this.
  6. slobodka

slobodka Популарен член

Na 6 i treba da duplira na tezina. Da ne si napisala greska mesto 3?

7. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Da da imam greska :lol: Isto kako @kelebeim*** na 3m ja duplirase tezinata, a na 6m bese 8500gr :D
    Site gledam pisuvaat deka doeno dete nemoze da bide gojazno dete, tocno e toa no decata koi brzo naprduvaat mnogu brzo gi trosat rezervite na zelezo i kolku i da se hranat zdravo mozno e da stanat anemicni. Ova mi go kaza dr. Marija od Remedika, a vooglavno istoto ni go kaza i nasiot maticen pedijater. Sin mi otkako pocnavme so dohrana si prifati se i davam stalno vo nedelata telesko,,cveklo, zolcka blitva /spanak, sega veke i grav, borovinki ...I toa sve domasno :!:No ete ne sekogas gi kombinirav so produkt koj sodrzi vit C za podobro da se apasorbira zelezoto, sega vnimavam i na toa. Sepak i pokraj raznovidnata ishrana i bogata so zelezo zavrsi so hemoglobin 8,4 :x Ovoj rezultat bil posledicata sto davav cesto da cica, a i drug nacin nemav zatoa sto se budi sinko na sekoj saat /dva vo tekot na nokta za da cica i po 4-5 pati vo tekot na denot.

slobodka and kelebeim*** like this.
  8. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Ista sum i jas. Imam poveke od 10 god vozacka i samo prvata godina vozev kako covek. Posle Sk dojdov, i bataliv. Do den denes 2 pati ako imam probano. A samo me teraat. Imam zelba, no pusti strav me ima obzemeno. I jas istata, na mm odnesi me vamu/tamu. Na rabota kako budala so avtobusi odam, samo maltretiranje. So bebus ko ke sme doma sami si vikam eee da si vozev sega vo trgovski ke si pojdevme da ni e zabavno. Pa zedovme pomala kola, demek za mene, i nisto. Pa lani mm zede pogolema i jas si velam ee malata ne ja vozev pa sega limuzinava. Nisto ne mi se pogoduva! :mm: Toj mi ima receno: jas ne te ucam i v kola ne ti se kacuvam. More more 8-| A jas mu vikam : vaka lesno mi izgleda za vozenje, te gledam nisto e pravis - em automatic, em senzori od site strani , i ti sviri neli ako e nesto vo blizina i toj samo ke dodade, ok se toa ama ova ne e igracka da sviri :D i taka, ajt legnav jas beba zaspa, se nadevam komarec nema da me razbudi ko snoshti:headbang:

Angel.Heart and muchacha_a like this.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Sala mi bese toa... :)
    Zborev deka ne e ubavo koga mlada zena ne dobiva, a ne doi... Togas milion posto bi se rabotelo za hormonalno poremetuvanje. Vie cim doite, normalno e ciklusot da e poremeten nekogas... :)
    A neli bebeto ti e na ad?

Mari* likes this.
  10. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Еее, многу шофери како мене имало, од далечната 1999 имам дозвола а едно кругче низ Скопје немам направено! Многу убаво возам на отворен пат и во помалите места но во Ск имам страв од гужвата и од другите "возачи" . Лани пред да останам бремена во плановите за 2016 си зацртав дека ќе земам дополнителни часови со автошкола и ќе си купам мало количе но јбг промена је плана...можеби за 2017! А многу голема потреба и олеснување ќе ми биде, де до работа де со децата, да не зависам се од мм!
    Денес прославивме 13 години од веридбата! Дома си направивме убав ручек со мм а вечерва излеговме на пивце и кафе. Утре здравје одиме во Пелинце на река, ама жени ко морж се чувствувам и нема шанси да се соблечам по купачи, башка не стигнав денес да се издепилирам така да утре во куси панталони под сенка ;)
    Инаку пред месец дена го купив од топ шоп 5 во 1 Велнео сетот за депилирање/шишање/маникир/бричење/турпијање и после издепилирани 2 раце и една нога се расипа...1600 ден у пм, ќе го носам на сервис ама криво ми е! Во еден месец ми се расипа Нутрибулетот, машината за садови, рерната и капак сега и ова :( !

Angel.Heart and M&M like this.
  11. slobodka

slobodka Популарен член

Samo filips srcka depilatorce ke si zemes. Kakov top shop.jbg se desava.

12. mariz

mariz Форумски идол

Like za Philips i od mene, dusata mu ja vadam na depilatorceto :D i mn mali vlaknenca vadi duri...

Mariangel, Girl-Rabbit and slobodka like this.
  13. Sunshine_1979

Ех, баш од тоа што ништо не ме собира бев да барам нови! Ми здосади сѐ во хеланки и широки маици да шетам.
    А за слабеење, здравје откако ќе намалиме со доењето, вака а намалам храна веднаш мислам и помалку млеко имам и беба е понервозна, мора да му ја мислам 10 кг човече треба да наранам :D !

M&M likes this.
  14. Sunshine_1979

Ќе мора да земам нешто поасално ама здравје, до октомври нема слободни средства во домашниот буџет, сѐ распределено или однапред потрошено :D

slobodka likes this.
  15. slobodka

slobodka Популарен член

Imase vo setek nekoj super popust. Vidi. I vo neptun na 100 rati davat mislam.

Sunshine_1979 likes this.
  16. Sunshine_1979

На 10 мислиш ваљда?
    Баш ќе видам, ама стварно не ми е приоритет, на први ѝ е роденден на големата, на десети одиме ма одмор, неколку свадби имаме во периодов и плус секој трет ден имаме гости за бебето а немам време за спремање и се готово кога купам тоа кошта побајаги!
    Ама здравје, ваљда ќе ми го поправат овој- под гаранција е!

M&M likes this.
  17. Mari*

Mari* Форумски идол

Da na dohrana e i cica
    So apetit e

18. Mari*

Mari* Форумски идол

:bandit: Imat dežurni mami a??
    Bebka nekako ne mi spijat
    Vecerva za prv pat sami
    Mm e vo drug grad na rabota i neobično nekako son ne me fakat 8-|

19. zuto

zuto Форумски идол

Јас си имам бесплатна машина за слабеење. Кој има вишок нека повели, топи неверојатно брзо :D

П.С: @mariz фала ти многу за муабетот. Требаше некој да ме потсети колку ми е убав и исполнет животот сега.

Last edited: Jul 24, 2016
    Kaetana, alana, mariz and 1 other person like this.
  20. ines.h

ines.h Популарен член

Dali me zaboravivte si se prasuvam? . Samo da ve pozdravam , na gosti sum kaj moite zivi radosti, beblaci na site strani od sestra mi moevo , ama i ludnica e koga placat horski site zaedno. Poz do site

alana, Mari* and M&M like this.