Inace koga sme kaj visok kg i muabeti za teloto, vcera bev kupakji da kupam i sfativ kolku ustvari gradite mi se haoticni, meki, nikakvi, so eden zbor PACA ama neka mi e ziv i zdrav Teo, dusa majkina cicase kako za dve bebinja
Dobar den na site na tie sto stanyvaat dobro utro. Nie normalno od 6 budni. Pievme kafe so bebce na balkon pa mi pravese drustvo da se izbanjam i spremiv dorucek i setavme 1 saat niz maalo. Iznapazariv se natovariv kako magare nekako skoro se od zelencuk mi snemalo. Sega si zaspa ja da i napravam rucek da pruzam noze malkupa koga ke stane ke si odime na gosti kaj bratucetka mi. Oni se vo kuka so dvorce pa kolku tolku da smenime. Mm i sinko posle ke ne zemat na vrakanje od vikend. Od utre vajda ke prestane pak zeskovo uste pred 10 klima oustiv nekako mnogu mi e toplo.
Добар ден мами Надвор топло уште по сабајле. Синко пак имаше шоу со плачки синоќа. А пушти цице вришти пишти ништо не го смирува Се надевам денес ќе се стабилизира пошто мама е дома 3 дена Нешто у задње време се научил ако не е по негово он пишти и демек плаче, не ѕирка под око како реагираме. Толку ми е смешен тоа чудо едно. Јас и мм нон стоп му збориме дека со плачки не се добива ништо и одма почнува да се смее Го мачкав синоќа и со гелче за непца и има што да видам. Уште 2 четворки горни боцкаат и 2 тројки.
И моите се пифтии Му се жалам на маж ми какви цврсти гради имав, а он душа одма ме теши- сум имала најбољи цицки у свет! Незнам зашто ама ептен сум самокритична, посебно откако сум мајка, доста работи на телово ми се променија. Не допираат до мене такви утешителни зборови кога сум свесна дека нешто не изгледа како што треба Какви ли пифтии ќе бидат после две-три деца...ќе висат како на мајмунка Женчиња немој погрешно да ме сфатите, јас само да се нашалам на наша сметка, сите сме во иста каша
И таман ти дојдат во првобитна состојба, т.е. малку ти се позацврстат де, цуп, пак бремена, аајде па пак се одново.......
И моите се пифтии Му се жалам на маж ми какви цврсти гради имав, а он душа одма ме теши- сум имала најбољи цицки у свет! Незнам зашто ама ептен сум самокритична, посебно откако сум мајка, доста работи на телово ми се променија. Не допираат до мене такви утешителни зборови кога сум свесна дека нешто не изгледа како што треба Какви ли пифтии ќе бидат после две-три деца...ќе висат како на мајмунка Женчиња немој погрешно да ме сфатите, јас само да се нашалам на наша сметка, сите сме во иста каша
А моите откако останав бремена се зголемија оти беа многу мали како топчиња хихи и се израдував дека малце ке ми пораснат,после пак се вратија во нормала,а сега еве пак се зголемија малце.Инаку сношти мм и зет му од сестра му фатија сом тежок 10 кг и долг метро и нешто и ме буди во 3 ипол стани стани да ја видеш рибата колкава е,и станувам се чудам какво животно големо бооже,и си легнав па не можев да заспијам до 4 ипол 5.Дури и сонував како ме каснала за ногата хаххаха смешки.....Еве измив садови,синко и мм отидоа да се договорат со сестра му некаде да шетнеме денес,инаку требаше на свадба да одиме кај една моја втора братучетка,но јас одлучив да не одам зошто таа нема никакво почитување спрема мене ме одминува во град ни здраво не кажува се врти на другата страна,епа зошто тогаш јас да одам,и ем живеат блиску до баба ми никогаш не кажува здраво,не одминува сите.И така мајки,имајте си убав неделен ден,шетнете некаде,немојте многу по дома да чистите оти утре пак ќе биде такво,секој ден по малку.
Добар ден мами. Моментално правиме пауза од плажа. Му спремам на синко ручек. Мм го шета низ двор иначе војна води. Овде поголем дел од денот е без пелена. И прееска се измоча стоејќи на плочки. Па смешки, се утепа од кажување кај се измочал. Ама не му фаќа кликерот што да прави на нокширче. Ај уште некој ден и се враќаме. Ама прво едно пазарање низ Солун. Планирам да купам тракаташки, играчки, столчиња и масиче, тепих и да му ја направам собата на синко шарена. и да биде скоцкана бар до тргање во школо. @mariz пача е благ збор за моиве. Имам сто пара купачи дома и морав да купувам ради градите. Чурев од нервоза дур шетав по продавници. И на крај купив спидо спортски. За да бидам спастрена. @Miss.Sweet истата борба ја водевме ноќеска. Сака на цицка да спие и готово. И карактерно многу е разлошен. Ако нешто намисли вришти, мижи и пробува главата да си ја тресне од нешто. И тоа јас не му попуштам. Да попуштам незнам до каде ќе стигнеме. Пример кога јаде не се сложува парче леб да држи во рака туку ја бара цела векна. И оди објасни се.
Одлично паметиш маρиз. Не убав, неноρмален напρедоκ! И сега му тежи газот малκу, ама не е дебелκо многу!
Деца извањати, нахранети, заспани, мм гледа формула, јас си приуштив луксуз да се избањам и еве сега уживам Инаку со две деца не е баш лесно, ама и се издржува, само некој ред да им се фати. Бебето ко бебе јаде, кака и спие, големото бебе бара повеќе внимание и се трудам да не се осети запоставен, мм морам да го пофалам екстра е, не чека да му кажам, сам зема ги средува, помага, не го менувам Шетаме, шопингуваме, уживаме со новиот член Сте се фатиле за градите... Моиве моментално се огрооооомни, порано носев корпи Б и си бев задоволна, сега ни Д не ме собира (ама млекцето е тоа). Целите се со стрии, знам дека ќе бидат меки, виснати, ама додека хранат деца добри се а и мм рече кога ќе завршам со раѓање ќе ми купи нови (ќе ми плати операција). Имајте убав ден
Ne uspev se da iscitam ama gledam za gradive se zbori, lele luge ko milka kravata sum I najstrasno od se ednava mi e recisi duplo pogolema od drugata, od nea najcesto cica, najverojatno I takva ke si ostane site na odmori, mene na planina mi se odi na ladno vo nekoja ubavo skockana vila, da se iznaspieme.
Ova covecevo mi izleze i nikako da go trgnam Dobar den i od nas Novo nisto samo što uživam vo samotijata Rekov da cistam ama ne mi ojt denes nekako trgni zastani Dilara nikako da zaspie bara samo vrace a ja ostaiv krevetce izdrzi Uspeav samo red da stavam i postelnina smeniv za ostanatoto boli me briga Za gradite so da vi recam nosam 100ka prsluk visnati do papukot,nemoram poike da objasnuvam ama bitno mm velit dur se vaka golemki ubai se za nataka ke vidime Ak ne mu se bendisvet nek mi klajt novi Inače mami se zdosadiv nekako mi falit nekoj svoj da sednam i da si popram muabet da si gi kazam makite Da me razberit ...... Imam prijateli Bosanci mnoguu Ama tolku da NE razbirale Mk Jas mu velam na mm so ke prajme za rucek Ta mi velit đe si rekla da ćeš sutra ? Strasno A nie makedoncinja i na kineski ak trebit ke progovorime pametna nacija Kasa popara mi e postov ama se razbravme Ajde
Ne i zameram bas na taa sto ne te razbrala. Eve jas pola ne te razbiram so toj dijalekt, a od makedonija sum.