Znachi imenjaci ni se dechinjata Za cicki ste se rasprikazhale, najbolna tema mi se tie i striite ooooh Cicki visnale, so striichki na niv, pa nadopolneto nadolu cel stomak so strii ogromni i sekako i kolkovite da ne gi zaboravime isto so striichki Koga se gledam vo ogledalo tolku gnasno se chuvstvuvam, i za slabeenje sum epten.. I jas mu rekov na mm za operacija, toj mi vika vidi kolkavi ti se ushte silikoni ti falat. Ne me razbirash vikam, ne da gi zgolemam tuku da gi upravam i dovedam u red Pred poragjaj 92 a Posle poragjaj prvite denovi se merev 85 i nemam mrdnato od togash tolku sum si 175 visoka shto znachi 20kg vishok A pusto meshe prazno ne mi dava da pochnam dieta odma krkori Ne znam shto ke pravam ama mora da se prevzema neshto.. Jas sega legnuvam, a sinko za 15tina min ke zapee za ruchkanje Shto da pravam eden film zagledav i ne mi se ostavashe i pak za polovina chas ne go dogledav, ama aj za utre si ostaviv Dobra vi nokj
Dobro utro zencinja Eve me i mene od 5 stanata Bebka spijat a mm uste ne e pribran Ko ke dojdit ke go strelam Trebase snosti da stignit pa da vidime so ke mi kazit Odmna ne se imame karano pa zato denes neka izdrzit Ajde koj e za kafe jas moram edno astronomsko da pijam za da se osvestam
Ако вас ви е болна тема гради јас што да речам? Мене и пред бременост ми беа меки пача, а со овој доенечки стаж кој уште не знам колку ќе трае (пауза 5 месеци измеѓу двете доенечки приказни) не знам на што ќе личам. Има да вежбам склекови до крајот на животот. Триста видови купаќи имам пробано и не можам да најдам некои кои ми ги држат нормално. Секогаш наоѓаат место од каде да се "растечат". Ама па се тешам дека тоа што ми беа меки придонесе да немам стрии. Може нема врска, ама мене ми одговара да си се тешам со нешто. @Smizzy супер штом се снаоѓаш со двете. Супер и што имаш помош оти понатаму малото се помалку ќе спие и ќе си бара и тоа внимание повеќе. Јас би сакала барем мм да е тука да ми помага барем околу успивањето. Туку, да не се жалам, да не барам преку леб погача, последниве два дена синко пак почна да преспива преку ден, а и навечер заспиваат порано (околу 12) :/ Што друго да ви кажам, наспана, неодморена, нозе болат, кичма боли… Добро утро од мене
☺ste se rasprikazale za kilazu, cicki pa aj i jas da se priklucam. Idsekogas sum imala golemi i odsekogas sum gi mrazela. Vo tinejdzerski period bez siroka majca ne odev na plaza posle nekako se opustiv. Bidejki sum si visoka mislev deka vo bremenost ke se napravam kako kamion ama za divno cudo i prvata i vtorata bremenost po nekoi 11-12kg kacuvav i odma posle poragaj se vrakav vo notmala. Dodeka bev trudna kako pomalku da jadev od voobicaeno. Gradite deka ionaka golemi ne se zgolemija nesto zavisi kolku mleko mi ima nadojdeno ama hledam stom istite prslucinja gi nosam tuka se. Za visnati se pomalku ama so prsluk ne se poznava. Kupuvanje kupaci sekogas mi bilo traumaticno. Strii si imam na kolkovi i noze uste pred bremenost a na stomak fala bogu ne mi izlegoa. Sega posle vtor carski mi se olabaveni muskulive ama zdravje so da im pravam. Nozete mi se odamna unisteni mislam od kiga pocnav da rabotam i pogolem del od denot sum vo sedecka polozba a so ubavi mi bea kako mlada ☺. Ama veke ne se ni zamaram tolku porano imav kompleksi sea ne se osekam bas najubavo koga ke se vidam u kupaci ama mi e gajle. Sega poveke me nerviraat nozete a porano gradite nikako ne sum. Inaku luge dajte sovet so ke se prai so detevo so ne trpi kola ic. Kako ke stasame do grcka neznam. Edvaj od aerodrom do gjorce trpi
Добар ден. Станати од 6, во 7 во градинка го однесовме, да не касни дечко Викендов да ви се пофалам излеговме со мм, петокот на пиво, саботата кафанче. До 1. Нормално неделата не функциониравме двајцата, па не смени спиевме. Прво јас, до 9 па мм до 12. Греоти, а бебуш абер нема од спиење, до 16 не легна. Па кога заспа нам не ни се спиеше. Поука - не искачај до касно ако не ти држи снагата. Ама до следно искачање. Во секој случај убаво поминавме со друштво, муабети, смеење. Во однос на физички изглед, искрено се надевав на поголеми гради ама кога нејќе - нејќе. Милиметар не ми се поместени од пред бременост. Килограми вишок имав и претходно, иако најслаба бев два месеци по породување и после пак се здебелив. Се тешам дека од убаво човек се дебели, од лошо само слабее Костим за капење цел живот едноделен носам, пробав две години со бикини чудно ми е чувството во вода и се откажав... Инаку едвај чекам август да дојде на одмор да брцнам глава во вода Во однос на дебело дете - моето беше на АД и нон стоп викаа дебело е. Не му давај навечер - а тој не јаде навечер од 4 месеци - последен оброк му е во 19, па сабајле во 6 - 7. Не нешто им се потресов со муабетот за килажа, особено што беше 300 грама над граница споредено со висина. Педијатриве гледаа со колку се родил, кога дуплирал а не и колку се издолжил. Кога не си пишал 3 дена, лом пост ќе искочи на крај. Ама нека има, не се лутите
Utrovo pak me tresna od zemja realnosta. Go dobiv datumot za slednata operacija, se priblizhuva denot neverojatno brzo. Iako so site doktori so koi se konsultirav na prashanjeto 'Ima li shansi da nema potreba od sledni operacii?' mi odgovaraa deka za zhal se moralni, i deka nemozhe da prezhivee bez da se operira, jas sepak potajno veruvav vo chuda. Ne znaete kolku se nadevav deka povikot shto ke go dobijam od bolnicata ke bide najpozitiven shto mozhe, ke rechat deka se sluchilo chudo i deka srcenceto pochnalo samo od sebe da raste i nema da ima potreba od slednite operacii.. Pusta majka No za zhal, go znam veke datumot i so sigurnost ke se intervenira povtorno taka da site moi nadezhi propadnaa vo voda. Edinstveno shto sakam e Gospod da go chuva, da pomine najlesno shto mozhe i da nema nikakvi komplikacii kako prviot pat. Se molam da dojde i shto pobrzo da pomine i toj horor, pa da bideme samo na chekor poblisku do krajot Ne sakam ni da pomislam na loshi raboti, ne sakam ni da mislam na zaguba na vakvo zlatno dete. Zatoa ke se trudam shto popozitivna da bidam, za i toj da crpi sila od mene Imajte ubav den, mojot ne e bash od ubavite
Оф добар ден жени...многу се уморив.Малку да седнам.Значи од ова жешково не се спие син ми до 2 трча несака да заспие и синоќа така и сите вечери а јас едвај гледам.И сабајле стана околку 10 еве сега заспа пред пола саат пуштив перална,наполнив базент,ручек направив губре собрав,да седнам 5 мин оти ке стане и пак трчање цел ден по него.Вчера се шетавме до ,,Бела вода,,,знаете тој туристичкиот комплекс што е,убаво направено имаше многу гости таму,малце поладничко од тука,се прошетавме синко цел ден не спиеше оти мајка му заборави цуцлата дома,и така се бореше да не заспие.Ама мора полека да се одвикнува од неа,сум ја заборавила во другата ташна.тоа е.Инаку мислам дека ке пукнам од жешкото и само се жалам ццц ајде позз имајте лесен ден жени...
Добар ден мами Денеска синко не остави да поспиеме до 8:30 h.Синоќа супер си спиеше со 2 будења за цице без вриштење. Расположен е за одење сам. Прв пат изоде околу 20 чекорчиња без да го држам. Мама пресреќна. Си се изнагушкавме па ручкаше и сега нанка а јас да ве дружам малку. Што се однесува до муабетот виснати цицки ја имам таа среќа да кажам дека ич не ми се виснати....пошто имам мали гради Ми се зголемија само за два броја па сега ми се пак старите мали цициња со по некоја стрија На стомакот имам доста стрии и од таа причина лани си купив купачи едноделни. Но на одмор не ги облеков ниеднаш. Гордо си ги шетав стриите и синко за раче во дводелни купачи. Ич не им се замарам. Синко е задолжен за промените а мама пресреќна дека се вратила со килажа пред бременост. Единствено што ми е зголемено по пораѓај е газот и колковите. Малце виснат со стрии ама си го сакам. @Mariangel мила мисли само позитивно. Господ е голем а твојот лепотан јунак. Ќе помине и овој период па после ќе немаш време ништо да пишеш на форумов пошто ќе трчкаш по синко. Секогаш по дожд иде сонце. Гушки до двајцата
@Mariangel, сo Гoспoд нaпред. Биди силнa, мaлиoт е јунaк пoкрaј тебе, oд тебе јa имa силaтa. Ќе се избoрите сo oвa, верувaм. Брaтучеткa ми е вo сличнa ситуaцијa кaкo тебе, истo вo Гермaнијa, битки бијaт зa нaјмилoтo.... верувaм декa упoрнoстa ќе се исплaти и кoнечнo ќе се приберaт вo Мaкедoнијa. Амa душaвa ме бoли кoгa ги гледaм сликите oд мaлoтo... местo дa рaсте тукa, сo сите нaс, детствoтo гo пoминувa пo бoлници. Верувaм декa кaкo Гoспoд никoј не е, ќе ви дaде силa дa извoјувaте пoбедa.
Nema poteshko neshto da go gledash nemokjno tolku malo choveche i da nema nachin kako da mu pomognesh.. Imam pishano i prethodno, samo na Facebook imam gledano takvi sliki so bebinja na 300 aparati priklucheni. Ama ete dochekav i moeto taka da go vidam, se potsekjam na tie sliki i koga ke razmislam deka povtorno taka ke go gledam srce mi se kine. Da mozham da se smenam so nego ushte vo momentov bi se smenila. Mnogu, mnogu e teshko, nema zborovi da objasnam. So verba vo Gospod, mora da pomineme i niz ova. Taka trebalo da bide, da se machime ushte od samiot pochetok. Neka im e so lesno i na bratuchetka ti, se nadevam shto poskoro ke go prebrodat toa. Fala vi na ubavite zhelbi na site Mnogu mi znachi poddrshkata
@Mariangel Koga sin mi kje go fati nekoe viruvce od dva-tri dena,se molam mene da me fatese. I vednas pomisluvam na tebe,junakot tvoj koj pominuva niz sevo ova i samo si vikam,,Gospode,neka mu pomine brzo na sin mi,no pomogni mu i na onie na koi im si mnnooooogu potreeben,,. Site sme so vas.... Den tmuren,jas ne znam sto mi se slucuva. Noze ne cuvstvuvam,koski bolat,premalena sum. Nemam sila,ni do wc da otidam. Sedam i razmisluvam zar e mozno,da ima tolku zli luge. Ako ne im odi kako treba,ako se rabolel clen od familija,posakuvaat uste poloso za tie okolu niv. Nemam zborovi i ne sakam da mislam deka e vistina. Ubav den majki!
Здраво згодни мамички. Прв пат пишувам на темава, ама редовно ја читам. Моето бебе среда прави 2 месеци. Еве го сега си цица, а јас не можам да го изнагледам. Секој ден се повеќе го сакам. На почетокот некако уште не бев свесна што ми се случува, дека прво дете, па неспиење, температура имав од градите, јаки грчеви, хормони и плачки, па нон стоп дома баби и разни совети. Но како поминува времето и се свестувам дека светот сега се врти околу ова ангелче чија насмевка ми го полни срцето. Саботата бевме со мм на свадба, го оставивме прв пат сам со мајка ми. Абе 100 пати се покајав што отидовме, само се мислев да не плаче, да не ме бара.. Се вративме во 11 а душичето уште си спиеше.
@Mariangel gospod e so vas mila,maloto e vistinaki junak i ke nadmine se misli pozitivno mila,znam deka ti e tesko ama mal period za pozitivnost za vas Dobar den mami. Nekolku dena kako kamion da me pregazil ova mens... so mali bolki i nekolku dena so gosti,spremi edno spremi drugo pa cistejne Sega zaspa malata pa se bajnav ve citnav i ke se odmoram malce Imajte ubav den
Sestrami pred godina den od dolgiot pat za mak i se fati kicmata nekolku dena ne mozese od mesto da stane. Nekoja krema ti dadoa? I stavav krema i pravev mnogu mnogu cesto masaza(ne ja pametam imeto na kremata) isto taka sise sotopla voda i stavav pa pak masaza i pravev,dodeka se bajnase isto taka so potopla voda. Se nadevam ke ti mine brzoso lesno.
Јас сум стигната за масажа ко ништо, многу ме боли кичма, полудеќу. Не пијам ништо, си трпам, ама и спијам на лош кревет и затоа ми е вака. За две недели ќе ми стигне мојот кревет од соништата и медицинскиот душек и ќе бидам раат. За дебелина, стрии, виснати гради, тие сме тука сме. Ништо не ме собира во гради И така имав гради сега па уште поголеми ми се, полудеќу. Се вртаив на килажата од пред бременоста фала богу, сега одиме надоле. Имам ослабено деновиве иако јадам ко стока, ама јадам по малку почесто и тоа мк одговара. Ние ко да почнавме ноќта да ја преспиваме, да не се фалам предвреме ама неколку ноќи сме така. Кенкави, напорни, се што си носи скокот во разбој на 3 месеци, ама комбинирано со болни грчеви во стомакот од што не е какано. Денес беше таков тежок ден.
@Mariangel ме расплака, не те сожалувам туку ти се восхитувам на силата, покрај сите проблеми пак да бидеш позитивна, да е било кој уште во првиот момент би паднал. Е таа сила ке му помогне на твоето маже да се избори, да оздрави. Остани така силна и не мисли на лошо, добро е што воопшто може да се направи таа операција и да му помогне на твоето малечко. Те гушкам најсилно и ви ја праќам целата среќа на овој свет.