Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.474
    Допаѓања:
    22.741
    Ајдеееее муабетовПризнај,после 40дена прво во црква имаш отидено
    Остај муабетите од порано,ако се осеќала дек а може,секако дека че искочи не само до кај мајка и него и на кафе.Колку она мајка,толку маж и-татко н детето.А жал ми е што ти не си се осеќала ОК ,па си морала да лежиш.Има и такви случаеви.Не има секакви,и секој за себе да си гледа,па и свекрвата и комшиката на @Vojdana само у свој тањир имаат право да си гледаат ;)
    Здраво,како сте?
    Од сабајле ситуација со дете-се разбуди со вриптење уво го боли.Брзо на педијатар,уво ок.Испадна вратот му се фатил у спиење.Ама мораше ортопед да го види,иначе немав мир.Таму друга песна,виде играчките и звораи на болка.А дома со крокодилски солзи беше.Од памет не извади.Среќе немаше народ и брзо завршивме по докториве.А и приватниве,малку подобро организирани него државново здраство.И алал да му е на ортопедов,стварно си ја знае работата.
    Моментално син и маж концерт у живо ми праат со гитара.Маж свири една иста песна,ама со секоја од гитариве(3ги има)
    Да смислам за вечера што да давам на дете..
    Се читаме ❤️

На Monella, Kaetana, Coco31 и 19 други им се допаѓа ова.
  2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Оваа е меѓу Горица 2 и Горица 3, горе кај Инекс.

На fairy88, elcezelce, Butterfly1107 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.080
    Здраво мајки:hug:

Една мајка ме праша во една од темите во врска со една игра од инста и не можам да најдам која тема беше(facepalm).
    Во движење бев, си реков после...и толку беше.
    Сликнав нешто, се надевам ќе види мајката.
    Прости:l::hug:
    Доколку треба да досликам пиши.
    IMG_20201111_103743.jpg
    IMG_20201111_103706.jpg
    Инаку добри...
    наредниот петок е важен ден за нас. Стискам палци се да помине како што треба(негативни да останеме:tmi:) па да можеме да се чекираме и да не примат.

Убава вечер мајки:hug:

На ma4e1311, orhideea, Monella и 23 други им се допаѓа ова.
  4. moli.mk

moli.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    91
    Јас бев :) Точно на тие мислев, фала ти... само сакав да видам како точно да ги барам..нешто име од кутијата или производител..

Инаку, ви посакувам се најдобро наредниов период.. upload_2020-11-12_22-41-31.png

На fairy88, Kate Rina 93, MilaSs12 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.080
    IMG_20201111_103435.jpg
    IMG_20201111_103451.jpg
    ❤❤❤
    Искрено сега не успеав да ја најдам во актуелните каталози за продажба. Тогаш јас ја најдов под Montessori shops и марката Nienhuis.

На Kaetana, fairy88, Kate Rina 93 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.666
    Мислам дека вакви комплети имавме во прво оделение, беа во една железна кутија.
    Ќе побарам по книжарите мора да има.

На fairy88, azelea, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.974
    Допаѓања:
    112.540
    Далеку си ми :bandit:

Сабајле мм ми праќа слика од Скопје и се шокирав од маглата. Ние и далеку од Центар живееме, абе до прозор ми е и дома :@
    Како да носам дете дома у тоа сивило, нема сила што ќе ме натера да му скратам чист воздух!
    Мислам теорија ќе нема и да успеам внатре да го задржам, он е истражувач, па дома за два дена се ќе преврти и за врата ќе се фати :D

Од слики, позитива на денот :*:
    Screenshot_20201112_220206_com.android.gallery3d.jpg

Мајка моја обратно ми го имаше кажано ова |(
    Као што маж ќе биде ако дете со полна уста заби дојам и спие со мене (facepalm)

Мојов колку е своеглав, независен, се он сам може, се он си може, страв од ништо нема, а воедно е и многу претпазлив.
    Си цицкаше до 2полни и еве 3г уште си спие со мамичка :inlove:
    Се е тоа карактер и ништо повеќе, ќе се родиш со тоа и ќе си го имаш или ќе си бидеш "тутуле бале" :D

Од муабети за доење и "немаш млеко" па и "слабо млеко имаш" :puke:

Ех и што идеи и мисленки имав пред да ми се роди бебе, ех :angel:
    Ама ништо не би сменила, од оваа гледна точка ама баш никаде не потфрлив и не направив пропуст. А најбитно нас ни беше најубаво и сеуште ни е, 3г сме супер, среќни, весели, здрави, смирени, у зен муд:inlove:

@danichap гушки до Мадам, херој девојче е она :hug:

Ноќ мајки :yawn:

Секој ден ни е "игри без граници" па зошто денешниов би бил поинаков, но право да ви кажам детево душа ми вади :l:
    Јок, не вреди како за три, едно си е и баш мислам да има друштво ќе е помалку захтевен, вака јас сум друштвото :rock:

Колку енергија има, што идеи искачаат од него, кај ги гледа, кај ги слуша да ми е да знам.
    Дел споделувам на Инста, ама дел и си ги чувам само за нас :inlove:

Рутина ни стана и секој ден да палиме свеќа во една мала црквичка.
    Теорија нема да го натерам да го скршне тој пат. Не дека му е за црквата, шарените икони или дека желби и молитви реди, него за свеќите идеме :tmi:
    Си зима од нив и дури не изгорат барем до пола не си идеме, а повремено и има пали/гаси или ги дува :D
    Но го научив дека тие свеќи се палат за некого, па секој ден кога ги остава спомнува по некој.
    Пако и Деде му се најчесто на прв список, уствари најчесто е едниот и самиот он :l:

Блискиве веќе се многу желни да не видат, а оние блиски али што не се гледаме од "март" , па уште толку. Пази немој да не ставам слика, одма ќе искочи некој што ќе праша зошто не нема :D
    Една рандом "другарка" ми пиша у стил као "зарем мислиш дека ние само дома седиме и гледаме цртани". Првин мислев да и пишам дека со маглата тоа и би било најпаметно, ама и вратив дека никој не и брани и она да се фали :P
    Мислам (facepalm)

Сонцево грее цел ден, но скраја да е да се скрие зад облак, одма ти иде ладно, а штом зајде во истата минута почнуваш да се смрзнуваш.
    Дали дека одма ни е Галичица, уствари зградава е и у Галичица, па не знам, но сигурна сум дека се најавува зима :D
    Ок е да има зима, нека залади повеќе од што лани, лани ни зима ни бутур видовме. Но ако бирам подобро како ланската зима неголи како таа у 2017та :shake:
    Леле се ни измрзна тогаш, вода у кујна немав, автоматски ни во шпаиз каде стои и машина, колата ни се расипа, парното ни цркна, палети немаше ни за лек :sweat:
    Лелеееееее :@
    Ама па и кој би рекол дека баш таа година ќе сум бремена и ќе го добијам бебе :l:
    Може тоа бил знакот ^_^

Вчера се изнервирав и крива сум, ама па и не сум, жива се јадам :@
    Нели на мајка и направив список што да купи и една од стварите, односно најбитната, беше да купи и "маче" за на торта.
    И кажав сеедно какво ќе е, битно да е маче, какво најде убаво такво, пластично, гумено, крзнено се е ок.

Била да бара, купила и ми праќа слика и клип, го купила Талкин Том :|
    Мислам Том е супер маче, баш ми е интересен, но го купив и јас пред некои 3-4месеци и кога му го дадов на бебе буквално го шутна, кажа дека не е убаво маче и го враќав :smirk:
    Кога го видов на слика ми се стемни, а мајка па и шеширче му ставила, клипче снимала како повторува :u:
    Не можев да не кажам :(
    Ајде му го покажав на бебе со надеж дека сега ќе го сака, одма искоментира дека Том не бил убаво маче, го запамтил (facepalm)
    Си кажа дека неморало да го има :lol:

Што не му се допаѓа кај маче не знам, а како па заборавив да кажам за ова, а помислив, мислам да беше за Том ќе го порачав и на нет :envy:

Мајка тргна да го враќа, кажа друго ништо не нашла, од таму и се испонашале не сакале да и вратат пари..
    Се изедов!
    Ајде да купи нешто друго, ми праќа свашта и бебе или има или е премал за стварта..
    На крај избравме еден Дино :whew:

А за декорацијата на торта сестра спаси ситуација :whew:
    Сега уште да смислам како да подредам, да личи, а не да изгледа дека одозгора е нешто само оставено :D

Облеката му ја исправ и му ја исушив во сушара и мислам дека баш се потсобра :wasntme:
    Ваљда нема да му е примала, тие долните баш скусени ми стојат, а и онака и пократки беа, што ги знам :smirk:
    Некако и изгубив орентација колку е висок (facepalm)

Денес го исправ и мојот фустан, ама он не виде сушара, не ќе да се собере тој материјал, ами ќе ми се исполепи на газот :D
    Мислам дека ќе ми треба и каиш, тенок струк имам, а може и С беше за мене :?:
    Мм ми рече таков бил моделот, ама па што знае он од мода кога јас се грижам за неговиот стајлинг :D
    Ама и во право е, што ја гледам модава се е таква широка, е сега јас што не се свиѓам "широка" е друго :smirk:

Него имам поголем проблем.
    Ми падна фарбата :o
    Не скрос, ама таква темна да падне и да се појави пак бакарот ми е чудно, а као квалитетна фарба ставив (facepalm)
    Мм ми купи иста, ќе се фарбам пак и ќе и дадам шанса, мислам дека и малку ја држев, па ако не ја бива ќе сменам.
    Битно ќе се фарбам у очи бдејот за да не бидам бакар и ко петел :emo:

Да ви кажам тајна.
    Од завчера не сум сама во зградава, видов во кој стан седат, али луѓето не ги видов, но еве трета вечер ги слушам на најјако :rock:
    Дека зграда празна, дел станови и невселени и ехо има за извоз.
    Абе сексај се колку сакаш, ама што рикање даваат само да слушнете :drunk:
    Што жена беше тоа што рика како кобила, абре урла, ама па и што патлак имаше тој и што се и прави 8-|
    Живо ме занима :bandit:
    До пред малку беше шоуто, сега се бањаат :whew:
    #овасебашмајчинскимуабети (lalala)

За утре немам план за ништо, ама и што ќе ми е план, да не не брза некој или нешто да не не чека.
    Само да смислам што да се јаде и за останатото денот ќе не носи :sun:

Еј да, земјотрес не сум сетила, не ни знам дали и до овде се сеќал :D
    Може и ме занишало нешто и сум мислела дека се возам со кајче :D
    Толку сум комирана што и да нишало може само ме доуспало |-)
    Прошли пат кога имаше јас само звуците не можев да ги поднесам, самото тресење ми беше "онака". За сега и ми рекоа дека и немало звуци :wasntme:

И вечерниов фудбал не го гледав, само прочитав за успехот, тв имам али исто како да го немам нели :envy:
    А и да имав немаше ни да гледам, антиспортист на ниво сум :rock:
    Убаво, нека е со среќа, но мене ми забоде очи групното славје..

И тоа, да спијам веќе, а и немам повеќе што да додадам :o

Гушкајте малишанки :hug:

На orhideea, Monella, Butterfly1107 и 28 други им се допаѓа ова.
  8. moli.mk

moli.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    91
    Да, имавме..и веројатно формите ги има по книжари, само мене ми се допадна цел пакет, со сталажи, со шеми..и се мислев ако може да се најде како таков, ако не, ќе импровизираме :)

Иначе најдов нешто, ама ко ќе имам време треба да видам што сајт е, дали врши испорака..од прва добив впечаток како да е продажба на веќе користени производи ( може сум грешка)

https://www.marktplaats.nl/a/kinder...ro-vormenperspectief-vintage-kleuterspel.html

На fairy88, Kate Rina 93 и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  9. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.272
    Добро утро мајки, да Ве поздравиме и ние иако не сме муабетчии Ве следиме не за друго немаме време толку, колку да прочитаме само. Како и да имаме стануваме во 5 легнуваме во 19 и такаа некоја дневна дремка по 10мин по можност во раце.
    Преку ден дремнува по 10мин па и не го ставам во креветче а ноќе да во креветче.
    Има денови кога имам сила имаа кога денови кога едваај станам буквално уморена и ми паѓа глава. Не знам дали јас сум толку да кажам неорганизирана дали па дека немам помош никаква никогаш немам време за себе. Гледам мајки скоцкани дотерани и им се дивам секоја чест.
    Мене не ми се ни излегува не можам да се спремам додека го спремам бебето јас веќе немам време за себе ај мажот сам се спреми да не се жалам па и бебе кога го тој спрема пак нешто не може без мене мораа мама да е тука.
    Пред некој ден порачав нешто од интернет кога тие да биле тука од мој град и жената ми ја донесе пратката на улица и не праша колку месеци сме и кажувам 2.5 за некој ден 3 аа вика супер јас имам 8м бебе, и се враќам дома и пишувам на маж ми нее ми се верува дека има бебе колку дотерана јас едвај се бањам сигурно некој и го чува чим си брка бизнис. Амаа некако и кога би можела да го оставам мислам дека не би не знааам секој ден прави нешто ново не ми се пропушта ништо и тоа што го оставам да зачистам па ми е криво сакааам да го гледааам цело време ама ете некогаш ме фаќа криза кога сакам воедно да сум и мајка и дама да кажам.
    Научена му мајка малку поинаку и сега и е проблем амааа ќе пораснемее па ќе си се дотерувамее и ќе фаќаме шема заедно, од пролет можеби ќе ме почека да се спреми мама.
    Како се вие справувате и организирате
    Убааав ден мајки од мама и Матеј.

На ma4e1311, Kaetana, Coco31 и 20 други им се допаѓа ова.
  10. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.020
    Допаѓања:
    9.505
    Ako ja najdes igrata pisi mi od kade i jas ja baram podolgo vreme :)

На MilaSs12 и moli.mk им се допаѓа ова.
  11. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Мајки, добро утро и од мене.
    Јас лежам со Војдан на спална и му давам млеко, едвај се расонив сабајле... Маж ми е во кујна прави чај, кафе...
    Ноќеска конечно поспавме малку, се будевме само за млеко да му дадеме и после тоа пак заспивавме.
    Инаку, вчера за прв пат го однесовме на педијатар, поточно кај доктор Драгана Емел и ептен сум задоволна од докторката. Ми ја препорачаа мои блиски, а сега видов и зошто.
    Војдан напредува добро, откако сме излезени од болница поправен е 550 грама. Прегледот помина супер, докторката ми потврди дека е здрав и нормално си напредува и развива...Ми рече од 11 до 15 јануари требало да прими некоја вакцина и тука ми ја погоди слабата точка па прозборевме малку на таа тема...И кажав дека работам со деца и има доста случаи со автоимуни болести, аутизам и сл и дека родителите на тие деца ги посочуваат вакцините како виновници за тоа. Докторката сосем искрено ми кажа дека порано изгледа вакцините биле со поинаков квалитет од сега- значи сега биле комплетно безбедни и безопасни...Искрено да Ви кажам - јас тешко дека ќе се предомислам и дека ќе отворам вакцинален картон на дете...Интелектуалец сум, работам со деца, сум читала и размислувала многу на тема вакцини, а да не зборам за споделени искуства од родители...
    Сега за сега ова е мојот став. Можеби ќе бидам осудена и ќе наидам на критики ама за мое дете се работи...Можеби ќе размислував поинаку да бевме земја членка на ЕУ кадешто човечкиот живот, а посебно детскиот е бесценет...Живеам во вукојебина каде најважни се добиени тендери и профит, корупција, непотизам и заобиколување на законите...Така да јас немам доверба во квалитетот на вакцините овде...Евентуално да ни се дозволи да купиме од Хрватска или Грција вакцини па да му стават на малиот...Пак ќе кажам дека сега за сега ова е мојот став и кој сака нека ме осудува...

Ви посакувам убав ден на сите.

На Coco31, Larahappy, Ano и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Здраво женски, како сте?

Повелете на виртуелна торта :^: Денес ми е роденден.
    Сабајле ми стигна торатата на врата, поклон од брат ми. Инсистираше тој да ми купи торта. Тоа дека девојка му има слаткара :lol:
    Вчера бев во тинекс да испазарувам нешто сувомеснато, кашкавалче, колку да се одбележи денот. Мм и синко чекаа во кола и брзајќи сум купила свеќи 2 и 8. А полнам 29 години :rofl: И што е најтрагично денес приметив, а вчера кога ги купив ги прскав со алкохол и ги бришев (facepalm)
    @Anaouou и јас се чудам како има средени жени. И јас сум како тебе. По цел ден трчам по дома, дури и мм кога го чува синко место да земам да се средам јас готвам, диплам. Сега сум нели на диета и цело време сум во кујна. Плус синко почна со дохрана. Садови колку сакаш. Машината за садови ми се расипа уште во април ама пусти страв и не примам мајстори дома. Ама мм вети дека ќе најде начин да ја извади и да ја однесе на поправка. Како ќе ја извади не знам, вградена е во кујната. Ама не се издржува веќе. Абе сама си направив марфи, во март коа се пазаруваше направив залиха на таблети, сол и сјај, имам за година дена и сеа така си стојат.
    Вчера се избањав почнав да се фенирам, синко вресна, мм го лулаше ама џабе, чим фати цице се смири. И така заспав со полу мокра коса, еве се надевам до после ќе успеам да ја средам, барем една слика да имам со синко за роденденот.
    Наполни 5 месеци пред два дена, леле кога летнаа. Уште 4 месеци ќе почнам на работа. Ако трае коронава што ќе правиме не знам:whew: И јас и мм ќе работиме од дома, а синко кој ќе го чува:?: Нека заврши веќе аман!!!
    Се надевам ќе ослабнам со диетава, сега за сега ми иде добро. Ама вечер ќе пробам малце од торатата, па роденден ли е, што ли е:) Ама после продложуваме, сакам да се вратам на старата килажа зошто ништо не ме собира од облеката. Абе марфи месецот пред да останам трудна си изнакупив панталони, не се ни осмелувам сега да ги пробам. Ќе биде ајде, само да сме здрави и живи.

Поздрав женски:sun:

На ma4e1311, Monella, Cherry333 и 25 други им се допаѓа ова.
  13. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    Зошто толку брзо поминува времето?
    Нели може подолго да се бебиња? (само јас ли кризирам што е вака) :worried:
    Бесконечно долги подои, грчеви, неспиени ноќи, плачки, први погледи на распознавање, први насмевки, први запчиња...
    Бебе 5 месеци ќе полни.
    Моето малечко човече ме учи колку е бесценет секој миг и колку и да изгледа тежок кога се случува, е апсолутно минлив.
    За него имам мешавина од најубави чувства кои од ден на ден стануваат се' поинтензивни. И си го гушкам силно силно, обидувајќи се да врежам што е можно повеќе слики од овој период во глава.
    Преблагодарна што е мое...:l:

Последна измена: 13 ноември 2020
    На ma4e1311, Kaetana, Coco31 и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    @emkaemka Ме изнасмеа со комшииве :rofl:
    Можда си мислат луѓето сами се,па да се издиши т.е извреска жената на раат :bandit:

Кобила :D:D:D

На TarantulaA, Kaetana, fairy88 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.974
    Допаѓања:
    112.540
    Исто мислев, но изгледа тоа им е некој фетиш 8-|

Викенд, се поднаполни зградава, па ај нас може не не приметиле, ама колите на паркинг теорија нема да ги утнеш.
    4та вечер шоу (lalala)
    Стварно вакво рикање уште не сум чула, првиот пат мислев некој да не се тепа (facepalm)

Ноќ мајки :yawn:

Од вести на денот да издвојам дека го испочистив станче :whew:
    Не од што сакав, него од што морав, а и мм си доаѓа сабајле :inlove:

Бебе ми е у Џингл белс муд, песни учи и само бара елка и лампиони.
    Прееска дури чистев гледаше новогодишни клипови 8)
    Пако прееска го посетил Џамбо и кажа 2.500денари се олеснил, па ајде да видиме дали вреди (fingers)

Пако се дотерал и за бдејот, ми прати селфи преку огледало да кажам дали може да зима :D
    Најубав тој :inlove:

Ме изненади и мајка, правела колачиња, кифлички за бебе, со животинки, со име, бројка.
    Многу убаво :inlove:
    Ми фали, една е мајка :l:

Значи ми ја среди "кенди" масата, уште само да ги ставам во нешто :rofl:

Јас решив како да средам тортата, уште да ми ги донесе мм животинки да видам колку се големи.
    Мислам ќе успеам да направам нешто убаво, а да не искочи шлакотница :tmi:

Тетка му купи поклон, баш се потрудила и одвоила време да бира, мислам дека ќе се израдува и на тоа :l:
    Ми праќаше повеќе ствари и едната беше докторски сет, абе се засркнав од смеа :D
    Се убаво ама бебе и доктор :rofl: одма си замислив како буричка по стварите и кога ќе го најде чеканот ќе биде олалаааа :rofl:

Мм кажа дека свеки му купила тренерки и јакничка, живо ме занима какви се :worried:
    И да, ниту повредената рака не ја спречува да шета, мислам и дека се дури не се испожли или пофали на сите што глупост направила и нема ни да и помине (facepalm)
    Инаку поклонот ќе му го дала кога ќе сме си дошле, па може ќе му го спои и со Новогодишниот, а може и со Велигденскиот, се е можно :rofl:

Ај да спијам, пошто ако не заспијам ќе треба да јадам, а ако јадам може и нема да ми треба каивче на фустанот, а тоа не сакам :rofl:

Гушкајте малишанки :hug:

На Monella, Kaetana, Coco31 и 19 други им се допаѓа ова.
  16. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    Прво немој да мислиш дека во странство на тема вакцини е поинаку. Германија има вакцини кои кај нас ги нема. Братучед на маж ми е таму 3 години сега кога жена му и децата појдоа таму и кога ги отфрлија децата во школите таму ги изнабоцкаа со вакцини кои ете требало за да одат на школо. Кога ми слика да видам кои се јас искрено досега немав сретнато име со такви вакцини. (2 беа)

Друго,за осудување можеби ќе реагирав дека ти е погрешна одлуката за да невакцинираш ако не одете на своја кожа. Цел живот бев за тоа децата да се вакцинираат, ние сме се вакцинирале па не сме умреле големиот како вода ги примаше вакцините и за мене (со извинение) будали беа тие кои не вакцинираа. Е ама кога пред 6 месеци срце во петици ми слезе со малово и завршивме на итна после промена вакцина никој не може да ме убеди дека не е реакција од вакцина и дека штом после тоа е пак добар нема гајле може да се вакцинира. Поради состојбава не ни можеме да одиме до имунологија во Скопје за да испитаме така да си остануваме на ставот дека (засега) нема вакцини. И верувам во тоа дека има деца кои не можат да ја поднесат вакцината таков им е организмот и нема што да се дискутира на таа тема. Извади документ дека не смееш да вакцинираш и чао со здравје. И да,порано беа други вакцини сега други. Порано не знам некој да реагираше на вакцина а сега ептен ептен често се јавуваат некои реакции пореметување во развојот на децата.... Ептен стана сомнително. И на здрав разум не убедуваат.

На Larahappy, hello-kitty.90, fairy88 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    7.013
    Vo Germanija samo MMR vakcinatace zadolzitelna za upis vo gradinka i ho skolo i toa od ovaa godina vo Mart.Se drugo e prasanje na izbor i da ima vakcini vp Makedonija sto gi nema i nema odredeni vakcini vo Makedonija sto gi ima.
    Dobro utro majki kaj nas se e po staro.Temata vakcini e sekogas neiscprna za polemiki.Za sekoja vakcina 1 nedela ne spijam pres i posle primanjeto.Citam samo na oficijalniot sajt j dosega gi primi moeto site osven MMR koja ke ja stavame na godina.Na taa tema tolku. ...Ubavo vreme deneska mora da se iskoristi vo setanje.

На Kaetana, Coco31, Larahappy и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Добар ден мајки.
    Дете стана во 3ипоч сакала млеко, и дадов, она си презаспа, јас си станав, кафе на раат, и во 6 на работа.
    Толку сум изморена, сношти така оставив се дома, ајде кога се вратив од работа, ја земав од кај баба и, ајде чистење и ручек, сега ја презаспивам и јас ќе си легнам.

На тема седење дома до 40 дена, искрено не верувам, си кажав дека после 1 недела од пораѓај бев патики да си купам, после тоа излегував до продавница, ја шетавме нон стоп кога беше бебе, таман ни се погоди и времето, сончево и помогна многу и за жолтицата.

Јас ја вакцинирав ммр кога имаше 11 месеци, многу добро ја поднесе вакцината, малце мака видовме со ревакцинација, ја болеше 2 3 дена ногата, ама страшни и луди температури не сме имале.
    Повеќе мака со температура видовме лани зимата кога и излева првите заби, џабе чепчиња, ја носевме на брза помош секоја 2 вечер, матичната се погоди тој период на одмор, едвај со молење докторката ни даде чепчиња од кои и се намалуваше, тогаш видов дека парацетамолот не и делува, и точно е се консултирав тогаш со матичната и рече дека некои деца не реагираат напарацетамолот, и од тогаш само Нурофен.
    Пу пу да не затребаат. :shake:

И така, овие денови кукам да си одам за Мк, мм ми кажува оди прошетај пак низ продавниците, ама тоа е 1ипол саат, и после пак дома, јас си сакам кафе мафе, седенки и така(hollest):smoke:

На marchi-cool, Kaetana, Coco31 и 18 други им се допаѓа ова.
  19. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Здраво мајки, мене одамна ме нема, но ве читам. Начекав момент на тишина додека малава спие, а големите се надвор. Пијам кафе и ќе бришам прозори , малку генералка дур е убаво времето. А и се ближи и роденден на малата. Нема гости секако , но сакам да е чисто. После сакам да им ги средам сите играчки. Ми се чини поубаво се заигруваат кога се сортитани него на куп. Ама многу ми растураат, многу. За ручек решив да нарачам пица, бар да можам раат да чистам.Знам дека сите сакаат тоа. Ве читнав за вакциниве, мислам дека не треба да се правиме поголеми доктори од оние кои истражувале и ги направиле вакцините. Не дека и кај мене не се јавува сомнеж. Но сепак многу заразни болести ги нема нели. Еве сме сега повторно сред пандемија. Мислам дека треба добро да се истражи таа поврзаност на вакцините и аутизмот и другите болести. Следејќи онлајн настава, гледамдека премногу деца се осамени, оставени од мали со телефон и компјутер. Некогаш многу ми е жал, се случува да каже некое дете моите немаа време да видат наставничке, (домашна,тест и друго). Сите се изгубивме во ова време невреме и трка за пари и подобар живот. Многу се радувам кога гледам во последно време се врааќат убави активности за деца, се работи од мали со нив. Децата се наше најголемо богатство. Имајте убав ден, мајки,се заборавив малку.

На marchi-cool, Kaetana, Coco31 и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.272
    Мајкии убав ден
    Некаако не фаќа новогодишна еуфорија иако имам 27 уштее сум како дете кога ќе се наближи декември ме фаќаа еуфорија радости.
    Многу ми е жал што сега се случува ова нема да е тоа тоа, обожавав тој период да излегувам да гледам размрдани луѓе, накитен град, кафиќи, децаа среќни не знааам ќе ми фали ова година од ова пандемија ништо не видовмд годинава ни еден празник.
    Сакаам да Ве праашам дали планирате некоја фотосесија со маливе за нова година имате ли некоја идеја како да се сликате, сакаам сите тројца некако исто да сме облечени паа дали имате некоја идеја да дадете
    Да не подранив малку јас амаа да си се спремаме по малку

На Coco31, Larahappy, 24.07 и 4 други им се допаѓа ова.