Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. macufce

macufce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    454
    Хелоуууууу.
    Малото ми е скоро 6 месеци, сакам да знам после колку време останавте бремени со второ ?
    Царски сум со првото.
    Не дека не ми се чека, ама двете наеднаш да ги изледам ^_^
    Ми фалат деновите коа си бев трудничка хаха

На Kaetana, Kate Rina 93, azelea и 4 други им се допаѓа ова.
  2. MACKICA1902

MACKICA1902 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    374
    Останав трудна веднаш по првиот роденден на керка ми.Природно бев породена со керка ми но мислам дека треба да почекаш затоа што си со царски.И на мене ми фалат трудничките денови но за трето сопругот не сака ни да чуе.Мала разлика ми се децата и затоа дома ми е лудница:D

На Kaetana, Kate Rina 93, Milkiway и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Пoсле 12 месеци :D

На Kaetana, Milkiway и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  4. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    :bandit: Ме заборавивте?
    Јас вас не сум. :hai:

Периодов малку повеќе обврски ама редовно ве проверувам до каде сте.
    Морам да признам дека обврските со едно дете и две не се ни приближно исти.
    Среќа што разликата во годините е голема па и немам многу проблеми, мислам дека каде што има помала разлика има повеќе нервози :D ама тоа не е мој проблем :rofl:. Мене ме мачат други работи ;)
    Шала на страна, малата ми е ноќна птица, се нема успанао пред 12 ипол 1 по полноќ, се буди за јадење уште еднаш и додека завршиме со сите ѕарѕафати треба да го будам баткото за школо, абе жива ненаспана сум.
    Преку ден таа спие ама јас имам и други обврски, ретко кога можам да прилегнам а некако и си го фатив овој ред па си терам и јас :)

Го прославивме роденденот на синко.
    Прв пат да немам време да пишам на темата и да ве почастам.
    Оваа година поканивме само три деца од маало, не сакав многу народ дома, од една страна вирусот, од друга ќере е многу мала (денес прави 2 месеци).
    Синко за поклон ја доби новата детска соба, се радува многу, сака дури и сестра му да спие со него :o
    И во собата имаше две недели работа, мм сам ја спремаше со гипскартон, цел стан лом го направи, едвај успеав да избришам од прашина.
    IMG_20201117_112859.jpg IMG_20201117_113053.jpg

Ми стигна пакет од Мк, внатре поклони за децата алишта, јас од моите што ги имам не знам што да им правамсега и овие:wasntme:
    Внатре имаше бисквити икрам, ги јадам како да немам бисквита видено во животот, што ти се вика носталгија (facepalm)
    Тоа е, кога си немам отидено 3 години, ќе ми се пријадат и горнички :D
    Туку да си ставам јас туршија, сваќата @Ava.84 ме преварила оваа година ;)

@macufce со царски се препорачува барем 2 години, нормално има и исклучоци.

Коментиравте за комшиката на Емка, мене пак @emkaemka ми е смешна, комшиката ја слуша а земјотресот не може да го осети :D
    Нешто не штима :D
    Сега кога ќе дојде мт врати им, да видат како е, они ќе вадат жена од памет :rofl:

Убав ден мајки.

На SofiMar_, Coco31, tincemajmunce и 34 други им се допаѓа ова.
  5. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Добар ден мајки :)
    Со недели се готвам да ви пишам и никако да најдам време. Цел еден реферат сакам да ви напишам, ама пустото, не останува време за тоа.
    Незнам дали пишав и почастив по некое парче торта, во октомври одбележавме прв роденден. Кај нас во двор, само моите, свеки и брат ми со снаа ми и дечињата. Додека имаше сонце, седевме, слушавме музика и игравме... Темата ни беше виножито, за нашите виножито бебиња.
    Неколку пати имам пишано дека немаме проблем со ноќното спиење, од 4 месеци бебки мои не се будат за млекце и ја преспиват ноќта. Мајка наспана-преспана. Се до пред два месеци. Не здрма скок, вадеа заби, преминаа од две дневни дремки на една... Во текот на денот се релативно мирни, заспиваат исто како досега во 21 часот, со сите претходни ритуали, арно ама, им се случува често да се будат и да бараат нишкање. Сношти беа будни од 3 до 6. Лазат низ креветчињата, се исправаат. Од премор, попуштив и кога одвај издржувам ги земам до мене на спална. Кога е буден едниот и го земам до мене, одма си презаспива, ама кога се двајцата, се расонуваат задевајќи се и осамнала ноќта. Сабајлето презаспаа во 6. Ги разбудив пред 10. Тогаш се свестив и јас. Ако ги оставев, цел ден ќе беше наопаку. Кога преспиваа по два или три пати) една дремка околу 40 минути им траеше), ноќното спиење беше континуирано, без никаков проблем. Сега откако спијат еднаш (по саат време, ретко два), навечер се будат. А баш мислев дека обратно ќе е.
    И така јас со волку малку сон не сум била откако ги будев за ноќно хранење додека добијат на килажа. За некој ден ќе ни почне и 8 скок, ние неможеме да се опоравиме од претходниот.
    Замолувам за совет и за споделување на искуства, се е добредојдено. Мислам дека фазава нема да помине. Најмногу сум "лута" што тие изгубија ред, не што мене сон ми фали.

Инаку, ситуацијата со короната бидејќи е крајно загрижувачка, откако поминаа топлите денови, ние не се гледаме ниту со моите. Мајка ми е медицинско лице, страв и е и надвор да не гледа. Неможе да се помири ако ни "донесе" нешто.
    Со свеки исто малку се гледаме. Неа ја газат обврските кон свекор ми, па се качува само да ни донесе ручек и на кратко да ги виде палавковци од ходник. Да не бев уште на породилно, сигурно повеќе би се инволвирала.

По природа сум човек што не знае да функционира во неред, дали било на работа, дома или било каде. Сакам се да е на место за да нахранам деца, сакам се да е на место за да заспијам деца, па дополнително и тоа ме дотолчува. Незнам да се сменам, ете таква сум. Среќа спратот ни е 70 квадрати, па нема многу за чистење :)
    Имаше уште многу што да пишам, ама заборавив ете. Важно, она што ме измачува периодов ви го кажав, па се надевам дека ќе прочитам некој корисен совет.

Во сето ова сивило, една преубава вест ме држи во еуфорија овој период. Другарка ми, која имаше тешка операција на матката е бремена со второто детенце. Радости големи!!!
    Секоја жена да стане мајка, еднаш, два пати, три пати... Најубава работа на свет да ти било!

На Coco31, tincemajmunce, Kaetana и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.508
    Допаѓања:
    184.050
    @Saraa кај мене се пие смуди многу често. Јас не комбинирам портокал во смуди, оти исто често цедиме портокали кои се убави за витамин Ц. Иначе омилена комбинација на смуди, средна големина на банана, 2 сливи, пола авокадо и околу половина манго. И 2-3 лажици мелени лешници. Некогаш ставам ореви или индиски оревчиња или други јатки по желба или што прво фатам. :)
    @Monella среќен нека е роденденот на дечкото :party: Собата личи на преубаво катче, браво за маж. :bow:

Хелоу момстерс :hai:

Бебла спие од прв ден во креветче. Имаше еден период околу 4 месец, кога беше во 4ти скок, па се и се собра, скок, регресија, првите запчиња и никнаа на 4ипол месеци, преживување во сон на се што и се случуваше дење. Тоа беше еден ужасно долг месец. Тогаш спиеше со нас на кревет и кога фазата помина и ја вратив во креветче, сфативме со маж колку сме укочени. :sweat: :D
    Мојата филозофија одсекогаш беше дека нема да дозволам бебе да плаче! Нема да дозволам, оти има цел живот пред неа и цел еден ужасно суров свет кој константно ќе ја потсетува на својата бесчувствителност, па се додека можам, јас нема да дозволам да плаче. Муабети од типот дека е здраво да поплаче, дека јача гради, ќе сум ја научела лошо и слични ми ти глупости не ме тангираа ни малку.
    Таа плаче и мама ќе долета како супермен и ќе ја смири или најмалку што може ќе ја гушка и тивко ќе и зборува, ама никогаш нема да ги игнорира нејзините крици. Така терам 15 месеци и така и ќе продолжам.
    Со тоа што, сметам дека бебе треба да спие посебно, доколку е возможно. Не само поради фактот што и тоа малку сон претежно што го добиваме со мало бебе треба телото да ни биде опуштено, туку и за самото бебе. Како расте ќе станува свесно дека за него има посебен кревет. Истовремено, ќе знае дека на секое негово барање, мама ќе одговори, што е фин фундамент да расте и станува независно, знаејќи дека секогаш може да смета на мама.

За вакцини сум апсолутно за. Сакам моето дете да е заштитено, а со тоа да придонесе и кон заштитата на оние кои од одредени медицински причини не смеат да примаат вакцини. :l:
    Ни остана уште ммр, за 2 дена. И да одмориме. :)

Бебла спие. Стана, се изврте низ креветче, не беше спремна да се разбуди, си легна и призаспа. Нормално. Имавме журки до сабајле. Се буди ниедно време за да си играме. И така тера бесконечно долгиов скок. :lol:

Пијам кафе и цеден портокал и зобам чоколатца. Маж одмара неделава, па тој спрема ручек. Надвор врне. Дома сијалички светат. На радио на најтивко оди Фелиз Навидад, а околу мене хаос од лего и плишани животинки.
    Ич не ми е гајле. Сонце ми е во душа. :)

На Coco31, tincemajmunce, Kaetana и 21 други им се допаѓа ова.
  7. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    @Yowannty јас некако во зима сум им понаклонета на смутињата, портокал повеќе консумирам расечен не во сок туку во овошна салата, инаку секое утро пијам цеден лимон, па решив да го пробам овој рецепт и ми се допадна.

За деца спиење заедно со родители бев децидна уште пред да се роди, ќе си спие во креветче, и спиеше до 9 месеци, е после тоа почна да се буди мн често шетај се од кревет до нејзиното креветче и решив дека повеќе нема да се малтретирам ниту јас а ниту неа и си ја земавме со нас, јас и мм укочени скроз дека нели она царуваше со креветот, но сега едноставно не можам да заспијам без неа во креветот, со сите ритуали пред спиење. Понекогаш и децата си го кажуваат редот каков да им е, а јас решив да и удоволам засега ни е една и се што можам да и пружам ќе и пружам, посебно од страна на утеха и сознание дека мама е тука секогаш и за се. Сите се трудиме да им го пружиме горе долу истото на децата но секој си има свој начин на изразување.
    За истурање нервоза на дете имало случаи кога ми се случило тоа, кога после ситуацијата сум плачела како мало дете, кога сум имала грижа на совест и сеуште ја носам, но едноставно луѓе сме и може секому да се случи. Децата не се виновни,. тие се деца, но возрасните на грб носат милион други обврски, проблеми и задолженија па некогаш едноставно се случува.
    Вчера отидовме да купиме бебе кое плаче, кажува мама, тато, се смее или уште нешто друго, бебе кое се храни, мочка и триста тракатанци и купивме едно и кога го донесовме дома она имаше како свирче од оние што се во гумените играчки и праве циу циу, леле луѓе, кога рече ќее плачееее, па ајде го враќав, а и не беше баш евтино 1000 беше. Дајте некој предлог од каде да купам некое такво бебе.

Вака така денов денешен помина, да завршам уште нешто ситно, да поминам од кај моите да земам мајка нешто што ми спремила и летам дома.

На Coco31, Kaetana, emkaemka и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Се радувам што читам вакви постови и знам дека не сум единствена со такви ставови...
    Инаку и различните мислења од моето ги почитувам во целост бидејќи секој за своето дете си одлучува и си има потполно право на тоа...
    Јас сум секогаш на страна на науката...Студирав 6 години природна наука, на деца им пренесувам наука, хоби имам поврзано со наука и вљубеник сум во медицина...Најстрого осудувам надрилекарство, бабини деветини, бајачки и сл...
    Во оваа држава руинирана и трула, кога се работи за личен профит - науката, моралот и законите паѓаат во вода, за жал...Дали ние имаме држава кога здравството пред све е пропаднато во вода ? Се јавуваш во брза помош, имаш мака, цел живот плаќаш здравствено осигурување и од таму ти вика некој абдал - немаме возило да дојдеме...Толку многу работи знам што се случуваат по институциите и знам дека никад нема истите да излезат во јавност....
    Да живеев во некое поидеално општество и поздрава држава секако дека ќе застанев на страна на науката и ќе го вакцинирав детето, ама овде кај нас нема теоретска шанса...И нема сила и закана што ќе ме натера на тоа...
    Ова е неисрцпна тема на разговор ама во глобала вакви се работите од мој аспект...
    И каква и владата да биде по состав во иднина здравството и образованието ќе си останат осакатени...
    Затоа мое мислење е колку можеме да ги заштитиме нашите деца од ова безредие...

На Coco31, tincemajmunce, ALISA0000 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.978
    Допаѓања:
    112.547
    Ноќ мајки :hai:

Не ве читав, немам интернет :envy:
    Завчера бевме накај Албанија и телефонов ми се префрлил на нивна мрежа, а јас користев нет и ми го собра цел :@
    Мм на добра воља ми префрли 1гига |(

Денес имам роденденско дете, уште некои 1.5час е негов ден :party:

Рано сабајле се дотеравме и шетавме низ Трпејца, на плажа, потпрени на едно ѕидче доручкувавме и јадевме слатки колачиња.
    Идила :inlove:

Па ги оставив мм и бебе да фаќаат рипчиња, а јас се фрлив на ред раскревање, правосмукалка (беше како бомба да паднала) , ред дување балони и ручек :whew:

Средив, исчистив, надував.
    Наместив мала масичка која само се трудеше да личи на "Кенди" маса :D
    Ставив и поклонот од тетка на масата, голем, завиткан, каков што и бараше :D
    Ги наредив балоните некако долж од врата до маса, ставив и сијалички и дадов знак дека може да дојдат :angel:

Влагање иииии (n)
    Зошто имало толку надувани балони!
    Зошто сијаличките таму седеле!
    Почна да се закарува, ни маса, ни поклон примети (facepalm)
    А јас као снимам :doh:

Па ајде го натеравме да погледне на масата и олалаааа го виде поклонот :inlove:
    Одма извади машна, извади хартија и сака да се отвара, па го враќаме да ја види и тортата (facepalm)
    Дојде до неа, разџапа се и се врати на поклонот :D
    Ајде ок, нека се радува :party:

Седнвме да јадеме он ќе јадел сув леб, бојкот удри на ручекот (facepalm)
    Но кратко траеше го изеде цел горен дел од печењето :D

Ајде го пресоблеков, пак извадив тортата, ја потсредив и бетер бидна, си ги џапна играчиња и почна да си игра.
    Разбута и се што имаше горе :smirk:
    Свеќа не дава да се дува :|
    Не ни дувнавме..

Една асална слика нема со торта, ајде така било, какви такви, но криво ми е :envy:

Мајка му купила шеширче со хепи брдеј, он обожава да носи инаку, али шеширчево мало.
    Па го влече, тегне, го мести, не и не му влага на глава :D

Битно се изнапеа "среќен роденден ту ју" 8)

Таман пред спиење една другарка ги снимала нејзините две дечиња како му пеат песни за бдеј. Ајјјј колку ме стопи, детево колку се израдува, фала и најмногу, колку убав гест :inlove:
    Но добивме и едно "среќен роденден" од една негова другарка која го сакала за дечко :rofl:

Ми порасна бебето со брзина на светлината :l:

Да ве почастам како што е редот.
    Сечено коњаче и малку мезе, торта во соодветна тема ќе ја наредам, па ќе појдете и ќе се заблажите :^:

Повеќе не можам да пишувам, да не ми стигне порака со "го искористивте..." :doh:

Гушкајте малишанки :hug:

1605650921147.jpg
    1605650871896.jpg

На Coco31, tincemajmunce, kukla21 и 35 други им се допаѓа ова.
  10. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Ох,ох:party::party::party:
    Среќен да му е роденденот. Жив и здрав.
    :l::party:

На emkaemka, mal.ecka и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  11. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Среќен рoденден :sun::f::hug:

На emkaemka и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  12. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Нека му е среќен роденденот на убавецот да е жив ,здрав и уште многу да ве радува :^::hug::party:

На emkaemka и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    34.109
    @emkaemka среќен роденден на големиот дечко:party::^:Да биде жив и здрав и многу среќен:inlove:

@Monella среќен роденден на големиот батко:party::^:Да биде жив и здрав и секогаш да сте горди на него:l: Ние изедовме зимницата ама купивме уште едно буре па ќе ставаме пак:angel:Се надевам нема да дигнам притисок од солта:$

Да пишам нешто ќе биде жалење , а колку жени сакаат и се мачат за да бидат на мое место и со меше.Затоа ќе си траам и ќе си се самоиспратам:hai::x:bandit:

На Coco31, tincemajmunce, Kaetana и 20 други им се допаѓа ова.
  14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Среќен роденден на дечкото:party:здрав и жив да е...
    Ех кога поминаа 3 год.како вчера да ги родивме:inlove:
    Мајки навистина ми треба помош.
    Уште малку и е род.на поголемата.
    Тортата ќе и биде со принцези,нормално за 3 год.девојче:Dсама си ја бираше и си одбра фустанче од Елса и Ана.
    На страната каде беше објавено ХМ онлајн никој не ми враќа веќе недела;(таа секој ден прашува до каде е чичкото со фустанчето.Кога и реков дека го нема зајде од плачење.
    Ако некоја има инфо од каде да најдам макар било и со друга принцеза,ве молам да ме извести.

Заспаа двете,време за мене(highfive)

На tincemajmunce, Kaetana, Kate Rina 93 и 16 други им се допаѓа ова.
  15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.044
    Допаѓања:
    108.759
    @emkaemka @Monella среќен роденден на дечињата , нека се живи и здрави :inlove::^:

Добар ден мајки , како сте ми :) денов тмурен , ама среќа брзо ми поминува денеска. Да се пофалам , станот каде што седиме веќе 9 години денес стана официјално нас т.е. си го купивме
    . Таман ни е , за 4 члено семејство е одличен , на убаво место се наоѓа и најважно што близу ми се свекор ми свекрва ми , ние на 3ти тие на 5ти и не ни мора да излегувам надвор па да одам до кај нив. Конечно се ослободивме од кирииве. Секако го земавме со кредит , ама барем наш си е сега. :inlove:
    Мој сон беше да си купиме куќа со двор ,но во градов каде што сум тешко за куќа , 95% се се станови. Ама ете може да сме живи и здрави понатаму куќа на море , нешто подобро нема :D

Големава ќерка заседна дома , со локдаунов ги затворија повторно и училиштава па не можеме од неа да дојдеме на раат на компјутерот. Сега имаат часови преку интернет , сепак не е џабе седењето :D

Убав ден! :*

На Coco31, tincemajmunce, kukla21 и 24 други им се допаѓа ова.
  16. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @mal.ecka сакав да ти пишам во порака, ама си се закатанчила:D
    Ѕирни во Пиколини и Бамбисимо на ФБ, во изминативе 2-3 недели постираа фустанчиња на намаление со Елза и Ана и еден куп тренерки;):)

На duffi, azelea, MilaSs12 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.978
    Допаѓања:
    112.547
    @Monella најсреќен да е дечкото, многу среќа да ви носи :inlove:

Мислам денес е бдеј на дечкото на @Mari* па најсреќен да е врсникот :party:

Ех по малата на @mariz многу другарчиња се редат :inlove:

Добра вечер мајки :hai:

Како сум се прерадувала прееска :*:
    Чепкав на апликацијата на Телеком и видов дека по повод некој бдеј можам за 1денар да активирам 10гига и да ги користам цел месец :o
    Епа сега имам нет :emo:
    Но и дома си дојдовме денес, така да имам и вифи..
    Кратко ќе седиме, дојдовме само деде да се израдува на детето и да го испратиме во болница :(
    Не е добар светко..

Дете моравме цело сабајле да го убедуваме да си дојдеме.
    Се договоривме и за играчка да се купи, па првин и отидовме по играчка, па дома (facepalm)
    Ама ако, конечно најдовме комбајн :l:
    Што барање удривме со мм неколку месеци и таман ќе порачавме од Ибеј, чачкајќи на нет најдов во Бебе центар :whew:
    Детево се запрепасти кога го виде, цел пат до дома го галеше :inlove:
    Јак е комбсјнов, кога иде испушта балите сено :D
    Аааа и продавачката му даде поклонче, човече полицаец, па за него што радости паднаа :inlove:

Дома чисто ме пречека, ама и знаев, ми сигнализираше апликацијата дека мм го пушта Бубу :D
    Ми кажа дека и садови редел, алишта пуштал, оно и колку па се вртел дома..
    Затоа сега е како ураган да минал, играчки на сите страни, детево квики испорасфрла :drunk:

Имам и убава вест, бебе ќе си добие поранет новогодишен поклон, му избравме милениче :inlove:
    Папагалче :inlove:
    Само ќе видиме кога ќе го зедеме, уште е бебе и јаде од шприц.
    Него детево рече пилето да се викало Биби :^) малку шкрто името, сенадевам ќе го заборави, а ние ќе смислиме некое поасално (fingers)

Морав да му кажам за пилето, секако ќе има воодушевување кога ќе го види, морам да го припремам.
    Па цел ден денес само зборам, а и ќе презборам дури не дојде и ќе продолжам и кога ќе дојде :talk:
    На него му е битно пилето да летало и он да го бркал (facepalm)
    Ќе биде интересно, но и зимава ќе е долга :angel:

Дете се успа, одам да местам ново мезе и да отворам ново пијалоче.
    Која желба имам за алкохол :tmi:
    Мм спремил некој филм, дека е ептен романтик хорор е изборот :D

Гушкајте малишанки :hug:

Чекај.
    @mal.ecka Вајкики нема?
    Обично таму е пренатрупано со Фроузен, сум зимала и јас за внуките. Од јакни, обувки, ранчиња, тренерки, фустани, блузи, чорапи, хулахопки баш се има :)

На Coco31, tincemajmunce, kukla21 и 22 други им се допаѓа ова.
  18. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.020
    Допаѓања:
    9.507
    Dobri ste vie. Naseto se vika Poli i morase da bide zeleno kako na babata i dedoto na Pepa pig

На emkaemka, MilaSs12, mamaJana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Пп нема Ваикики,ако се снајдам некој да зирни Бт или Ск.
    Ти благодарам:hug:

На MilaSs12 и mamaJana им се допаѓа ова.
  20. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.978
    Допаѓања:
    112.547
    Јако :D

Не му ни читам од книгите за Биби и Боби, не ги ни има, од кај му текна не знам :wasntme:
    Ќе знаеме и пол, па чекам да ни каже човекот и ќе измозгаме со мм некое и ќе му кажеме дека така се вика :rofl:

@mal.ecka епа Охрид да видам што се нуди и да праќам :D

На tincemajmunce, Ava.84, elcezelce и 4 други им се допаѓа ова.