Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Јас пробувам да ја вклучам во активностите откако дојдовме дома,ама не е баш заинтересирана.
    Играчки исто редовно купував, дури и вечерта кога ме задржаа во болница отидов во Џамбо изнакупив и ги пратив на мм, ама.. џабе.
    Ништо не и е интересно, се е расфрлано така.
    Сака да ја држи во раце,во скут, ама ако ја земам малата јас, е тогаш настапуваат тантрумите.
    Од коа пишав прееска, си дојде од кај баба и така радосна седна да си играме, свеки со бебе. Почна да плаче за цицање после саат време, големава трескање од земја “баба нека ја држииии не и давај да цицааа” вриштење,пиштење дома :(
    Морав да и повишам тон зашто ужасно ме изиритира тоа врескање и трескање, и така се потсмири.
    Мразам да и подвикнам,посебно па сега ама дивеам и јас со хормоните заедно.
    Не може така да се учи и да се понаша. Па уште налетува да ме мава на ногата, а вчера на бебе му налета со едно ќебе да го удри. ;(
    Едвај издржав да не се разрикам пред свеки ама после тоа се изнаплакав поштено. Едното ко отфрлено, треба да бираш кое само;(
    Свеки замина,има обврски жената дома, маж не беше сеуште дојден, ама успеав и двете да ги заспијам без поголеми проблеми.
    Бебе во транспортер па со дадата галење, па бебе на цице дада со Црвенкапа во рака раскажувавме, бебе заспа на цице дадата ја нишкав и она заспа. Вака бев :whew:
    Среќа мм дојде па можам сега раат да полежам и да се истуширам, и да си напраам планови за наредните денови како да ја пребродиме ситуацијата полесно...

2. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Леле долг ден.. Утрово пак имав испит, едвај за осмица одговорив нешто, ќе ми ставеше седмица за малку..Ај битно положен е. Утре пак полагам.. Читав нешто деновиве ама искрено не знам доволно. Се тешам со тоа дека имам предиспитни поени доволно па само нешто барем да знам утре.. Сакам сега да учам, но многу силна главоболка имам, ми се спие ми се плаче.. А бебе нервозно, што му стана не знам, мислев сака да се гушка, он ме касна на образ, и продолжи агресивно да ме каса и на глас да се смее кога офкам.. Не знам што му е веќе 2 недели е чуден. Никако не испил цело шишенце млеко.. Веќе има 8 полни месеци, а пие максимум 150мл. Еве сега само 70мл испи, другите 80 го фрлив. И преку ден е исто, едвај 120мл ако испие..

Во среда ќе одам до болница, ќе ги испочитувам докторките на гинекологија да ме прегледаат прво, па после ќе им барам упат. Ќе гледам да завршам побрзо за да не седи маж многу со бебето, уморен ќе биде.. Се нервирам што ќе мора со матичниот гинеколог да се расправам бидејќи од октомври не сум била кај него.. И тогаш го молев за упат, не ми даде туку право ми препиша Крицеа и едвај испив едно пакување, страшно лошо ми влијаат на расположение,имав тахикардии и многу апетит,па во консултација со друга докторка ги прекинав и таа ми кажа после месец дена да проверам хормони. А јас глупачка, видов два месеци дека нормална беше менструацијата и не отидов.. Сега кога 20 дена ми задоцни ќе одам. Утрово со оглед на јаките болки мислев поплава ќе биде, ама не е страшно, количински не е многу крварењево. И така.. Си се расприкажав, сега ќе си легнувам.. Бебе спие веќе 15 минутки, време е и за мене.

3. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Добро вечер од мене. Читам ама никако да пишам. Малку сум назад со читањето ама знаете да има да се чита во секое време.
    Читам минатиот месец често сте пишувале за нови станови нови куќи градби ... Дај боже на сите да ви се исполни желбата и трудот да се вселиме во нови домови. И јас се надевам годинава дека ќе го завршиме спратот. Додуша тој при крај е ама треба и да се опреми а веќе финансиски сме послаби. Породилното заврши плата веќе нема парите кои ги земав додека бев под завод и тие завршија.... Така да со една плата ќе видиме како ќе биде. Ќе рефинансираме кредит понатака. Друго чаре во моментов нема.

Планирам да почнам поактивно да се посветам на работа од дома - рачна изработка зашто друго во моментов не можам да работам. Додуша си подработував претходно со плетки и аксесоари ама се беше кога како. Како можев изработував и нудев и не работев со порачки. Па сега да видам да го фатам Валентајн и 8ми март барем :rofl:

По дома стандард. Година ипол одкако сум породена не сме многу шетани. Сега со зима и ладно време исто така. Кога е врнежливо мора да издржуваме дома бидејќи нема каде. Кога е посуво шеткаме. Едвај чекам да дојде пролет. Најмногу ми е заради што ми е најведар период ме мотивира за се. Со зимава паѓам во депресија.

Засега толку. Да дочитам уште некој коментар па ќе си легнам. Стануваме стандард рано. Што ранобудно ќе ми беше малово не знам. Големото не беше такво.

Па женски имајте пријатна ноќ

Coco31, snegulkata, fairy88 and 21 others like this.
  4. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Добро утро. Утрово поплава... Се сме потопиле со бебе.. Он се помочал до грбче, јас се сум извалкала.. Треба пелени да земам, влошките не вршат работа. Утрово во 6 ставив влошка, сега гледам полна. Ајде да не се мислам дали на свеки ќе и ја извалкам гарнитурата ставив тампон.. Ее порано ич не знаев тампони да ставам и ми излегуваа.. Сега професионалец сум..

Ај доста за крвишта.

Бебе ми е многу емотивен...Не се дели од мене. Кај други почна да се мршти и да подава раце накај мене..

Инаку да ве прашам тоа лешник чоколино од која возраст е? Го пратив вчера ММ да купи чоколино он земал лешник чоколино, на кутијата не пишува од која возраст е. На обичното чоколино пишува 8+.. Ова ништо нема.. Изгледа јас ќе си го јадам :D

Coco31, snegulkata, fairy88 and 9 others like this.
  5. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Добро утро , Добар ден. Денес од 5:30 будна. Синко се разбуди му дадов млекце со надеж дека ќе презаспие, се искака:?: се пресоблековме и журка какво спиење. Еве едвсј во 7:30 некако се успавме со плачки и тегнење. Ова втор пат ми се случува до сега. И тоа во една недела. Вчера денски изгледа мн ми спиеше па затоа ноќва помалку поспа. Не дека е малку 9часа спиеше ама мнооогу рано ми се виде. :yawn: е сега тој си спие јас овци бројам нема шанси да заспијам. Ве читам постојано,ама не сум многу по пишивањето а и немам наш што да кажам, секој ден е иста песна стануваме јадеење играње спиење јадење шетање и така натаму до вечер. Обврски со него обврски по дома и така. Почнавме со вкусови веќе има пробано неколку па сегс му комбинираѓ за нов вкус пробување многу е интересен на почетокот не беше воодушевен од јадење со лажичка но сега кога види дек спремам и седи во хранилката и тропка со рачињата, кога го хранам ја гони лажичката со устето. :inlove: незнам дали не му е доволно млекце преку ден ноќе максимум 9часа издржува двс трипати преспа 11ч без јадење. А читав демек ако преку ден му се задоволени потребите за храна врзувале спиење цела ноќ без будење за храна он за две недели полни 6 месеци. Или пак сеуште е мал? И така се израдував тие неколку ноќи што не јадеше ама еве пак се разбуди денес.... :drunk: сакам да излезам да шетсм некаде малку опуштено неколку часа сама со друштво или со сопругот ама тешко тоа... Повеќе од еденипол час и се на брзање да стасам се не сум излегла. Не можам да се опуштам цњло време се стресирам џабе да не не наруши ред малиот едвај го воведовме некакко :wasntme:може не треба до толку ама талва сум си и така. Ајде имајте убав ден да спремам нешто за јадење :hug:

6. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Здраво женски,

Почнувам да пишувам па ај бришам па пак од почеток. Се надевам ќе успеам еден пост да направам.
    Бевме кај свекрвата неколку дена, искористив додека го чуваше она и бев на два курса, едниот за блв другиот за прва помош при гушење.
    Книгата за блв скоро исчитана ми е.
    Почнав да му давам парчиња на синко сам да јаде ама еден страв во мене уффф...
    Па кога ќе почне со тоа гаг реглексот леле леле срце ми застанува. Ама и јас сум за тепање го бунам детето и кашичка му давам. Ама не можам месо да му дадам сеуште да гризе. Не дека он не може да го јаде, јас не можам тоа да го гледам. Ај нека наполни 8 месеци па ќе му дадам и месо. Ќе му воведам и белка па ќе правиме омлети, мафини, палачинки и триста чуда.
    Свеки вика она кога ќе го чувала нема така да му дава, мајка ми вика сум го форсирала детето :rofl:
    Ги разбирам, стресно е ама ќе треба и они да се навикнат.
    Инаку синко нешто ич не заигрува, дали овој 6тиот скок го здрма порано, не знам. Претходно си заигруваше барем по 30мин сам :^)

За месец ипол пак на работа. Договорот за синко го направивме, после моето породилно мм ќе земе одмор, па свеки ќе земе одмор и мајка ми. После тоа ќе видиме.
    Ќе одиме кај свеки кога ќе биде мм на одмор за да може да го успива бебево во количка. Со на свеки одморот секако месец дена таму ќе не фати.
    Ама не се бунам, кога ќе почнам со работа секако ќе биде промена, додека се навикнам бар ќе имам помош.
    Кај свеки јас освен садови друго не се мешам. :)
    Башка сеа кога бевме со синко што убаво ни беше се шетавме надвор низ улиците по 2ч. Па нема ни луѓе, не мора ни маска да се носи.
    Ќе се фати крај на март таму да одиме, таман и времето ќе биде супер. Јас ќе бидам на работа до 15ч и може да пешачиме со синче.

Инаку аплицирав за нова работа, ќе видиме што ќе биде. Не дека овде кај што сум сега е лошо, далеку од тоа. Ама во другава фирма даваат поголеми плати и има еден куп бенефиции, една од нив е и приватно здравствено.

Толку од мене, синко заспа, дома е хаос, куфери и торби насекаде. Отидов да средувам :D
    Поздрав:sun:

Coco31, fairy88, elcezelce and 20 others like this.
  7. 24.07

24.07 Форумски идол

Кафе број 3 на маса.
    Моментално со мојстори, купивме клима пред некој ден па сега ја монтираат. При крај се седат надвор да одморат, ставив мезе, пијалок, кафе, а Маже го слушам кај што брчи со правосмукалката.

Па откако ќе заминат да се фатиме за работа да исчистиме со Маже додека дете не е тука.

Дете е на гости со свеки и свекор на село вечер ќе си дојдат. Свеки ме праша дали да го носела за порано да си тргнеле од таму инаку свекор ми ќе заседни. И реков ако сака нека иди.
    Дете пресреќно дека ќе оди на село ќе ги видел прасињата и малите кучиња.

Ама шо ќе беше да заѕвонат да кажат дека стигнале. Му ѕвоневме со Маже недостапни, тоа значи дека стигнале (таму тешко мрежа се фаќа). А дали некој мисли, ич не му е гајле и тоа не му е еднаш кажано ама на кого.

Вика маже одам....

Coco31, girl-miri, elcezelce and 18 others like this.
  8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

@emkaemka да пише, неможам да заспијам:lol:убаво ме фаќаше дремка, кога нејзин пост читав пред спиење:*

Се спремам неколку вечери да пишам и заспивам и јас со малата|-) помина и Јануари за брзо ќе биде и Февруари, и со душа чекам пролет.
    Да биде топло, ама издржливо без пеколни горештини.

Деновиве е такво, како лажна пролет ми е.:drunk:
    Како затишје пред бура, се нервирам кога вака не подлажнува и потоа пак ќе ги бараме џемперите кога ќе изненади студ.]:)

Деновите ми се еднолични, станување брз доручек и кафе, дете станува, цица и излегуваме да шетаме. Ни прија шетката, и на двете. Забележав дека иако спие дур шетаме, дома е многу порасположена потоа и заспива поубаво после шетање. Мачни ми се скалите, нема лифт, ама се исплати и мама да потроши некоја калорија:whew: :D

Фаза ли е до 4от скок ли е, незнам ама по природа сме многу тивки со сопругот дома, а и надвор, не зборуваме на висок тон.
    Е, ќерето деновиве е со високо тонци, пара уши, на цел глас цвика, брчи, се подкарува со цуцлата, смеата и е гласна.
    Се радува дури дека е гласна.
    Ние се смееме од страна, она и за нас галами дома:inlove:

Брзо растат, леле се нервирам, се си мислам дали се изживеавме, ми фалат уште 3-4 часа во едно деноноќие. Не постигнувам се, но баталив. Само она ми е битна:l:
    Уште 2 недели и фамозниот 4ти скок ќе заврши.
    Алелуја (highfive) (wtf)

Друго заборавив што сакав да ви пишам.
    Имајте добра ноќ, јас ќе пробам да заспијам. Бакнежи од нас за бебушките ваши:l:

Last edited: Feb 5, 2021
    Coco31, Larahappy, babyboy1 and 29 others like this.
  9. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Имаме запчињааа, двете долни единици тропкаат на лажиче! :inlove::sun::party:

Вчера утро баба му го мачка со Генгигел и кога се возбуди жената...си реков што се случи. :D Детево не гледа двете ко: Што ви е па сега? :?::D Јас одма извршив детална проверка и се фатив за бирање колачиња, па да направам нарачка. Радости живи сме.
    Кутро мое дете, минатава недела беше пренервозен. Баш се чудев, вон скок сме, ај си реков може е регресија во спиење од 6 месец. Жив ненаспан беше до завчера. Дневни дремки беа поим. Па и една вечер кога врисна...:x Никогаш се нема случено претходно, ми го скрати животот, со липање плачеше. Сега се ми стана јасно. И апетитот му се смени, не сакаше да јаде повеќе од 10 лажички, а почнавме со вкусови лакоми. Си ги чешка запчињата со показалец и средно прсте, душа мајкина. :l: Како да претчувствував, деновиве прв пат се проврткав низ тема "Првите запчиња" и си реков дека треба да размислувам за тема, какви колачиња да нарачам и што ќе му купам кога ќе дојде време. Е сега баба треба да купи, демек :rofl: Не се водам по вакви работи, се зезам.

Деновиве почесто го шетам, му годи убавово време, без да се туткаме многу во слоеви облека. Ми годи и мене, го пуштам мозокот на пасење. Многу работи ми се испослучуваа периодов, но ајде, да се надеваме дека лошото е зад мене. Напишав цел реферат што и како, ама си велам подобро да не замарам со негативности.

Меше боли, циклус немам ...аџанак баџанак. :dance:Таман мислев се потсредија хормониве, доцни 5 дена чудото.

Во потрага сум по нова играчка за синко, многу штур избор има за негова возраст. Не сум фан на голем број играчки, ама веќе му е досадно на дете, го врткам со едните исти. Бендисав една од Крш, ма да цениве се лудило, ама ќе замижам.

Си велам дали да го носам на концерт дете со мене наредна година, или уште ќе трае лудилово? :^) Карти веќе пуштени во продажба, а и ми излегоа пред очи слушалки за бебе...мора да е некаков знак! :D

Доста беше мелење, да смислам што да се направи за појадок на штрумфов и да се фатам за работа.
    До следно читање! :hai:

10. Bella*

Bella* Популарен член

Утро мајки :l:

Си светнало сонценцево баш ми е убаво
    20210205_081142.jpg
    Дете однесено во градинка,бебе спие на спална со мм оптегнати како шестар двајцата :D
    Јас си сварив еден бокал кафе и сега ќе си го сркам на раат :)
    Славам успешно поминати 5 дена во градинка без настинки (пу пу пу) :D(facepalm)

Се надевам ќе биде вакво времево да појдеме утре до Зоо.сакам да ги видиме пингвините.

Деновиве некако убаво ми поминуваат ништо посебно не се случува ама расположена сум,препишувам на теретана, почнав еве терам втора недела и ми смирува и психа и се

Се сум средила по дома ама тоа алиштата ми се смрт,се ќе чистам средувам и алишта ќе перам и пеглам ама никогаш немам живци да ги наредам убаво низ плакар,а кога ќе видам некоја фотка по нет како им се средени убаво ми се плаче,на мм плакарот да го видите е пиц пец а мојот лудница
    Да можеше бипиди бапиди бооб :P

Ајде ќе биде еден ден хаха
    Бидете поздравени јас колку да шкртнам
    :sun:

11. 0ли

0ли Форумски идол

Ај здраво (highfive)

Одамна не сум пишала, само ве читам, а најубаво ми е кога ќе се потсоберат постови и има многу за читање.

Два дена тука се осеќам како да сум во Скопје, падна густа и грозна магла, смрдеше на загадено, а и беше многу загадено. Среќа околу 11-12 е чисто и може да се прошета, но попладне пак замирисува, па ајде пред некое време купивме и за тука прочистувач. Отворам да се луфтира кога е чисто, но пак јанѕа нè јаде и зедовме и за тука, па нека си седи. Не ми се носи од Скопје тој што го имаме, па пак понатаму да го враќаме. Од вакво размислување, само трошиме и дупли работи купуваме да има и дома и тука (facepalm)
    И, луѓе, дајте нека ме сопре некој, не можам да прекинам онлајн да купувам, сè нешто смислувам дека фали, па ајде да се искористат патики на попуст, па чизми имало сега и ќе се најдат за некогаш, де за малиот за лето ќе се најде, де за мм. Па и тој нешто не помага, заинтересиран е што имало следно да ни стаса ^_^ Последно купив три пара патики за пролет и два пара влечки за лето, а тој два пара зимски патики и чизми (lalala) Најверојатно ми фали шетање по продавници, една година не сум излегла раат да разгледувам. Последно пред да почне вирусов да се шири и кај нас, јас бремена и акаме со мм низ Софија и шопинг тераме. Прекрасно си поминавме и си рековме ајде следната зима со малиот ќе скитаме, но цврц... :shake:

Ај настрана ова, деновите ни се прекрасни со малиот, убавина што ми го оплемени животов. А бе каков е, а бе леле каков е. Секој ден има нешто интересно, едвај го чекам да стане од спиење за да го прегушкам и да го гледам. Па и кога ќе закенка и ќе го земам да го гушкам, ми се лепи со обравче на образ, со едното раче позади кај косава си игра, а со другото околу врат. Ме топи, ќе го изедам, готово. Какво детенце си родив, душава ми е преполна.
    Не знам како, но станувам 5 минути пред тој да се разбуди, се спремам и терам утрински ритуали, па ќе стане, ќе го пресоблечам и пие млеко. Кога ќе влезам во собата, ме пречекува со радост, се прпелка во креветче и писка, па го научил мм да крева рачиња. Одиме до прозор, кревам ролетни, а тој е фасциниран од тоа, мрда, се радува, писка. Потоа со мм се дружат пред да почне со работа, а јас влегувам во кујна и подготвувам доручек. После доручек си игра, ќе му се приспие и тера дремка. Во тоа време пеглам, средувам по нешто или кулирам со некоја серија. Кога ќе стане, пие млеко и почнува новата забава. На земја седам, пиеме кафе со мм, а малиот си игра околу мене, а бе убавини... Доаѓа време за ручек, ќе јаде, ќе се повртка низ креветче и пак ќе си дремне. Кога ќе стане, дошло време за вечера, па игра со мм, го бањаме, млеко и во кревет. Ноќе спие убаво, 11-12 часа со едно кусо прекинување за млеко.
    Сега според апликацијата е кај громчето, но некако како да не маваат громови, баш ни е мирен период.
    И шетаме, деновиве кога ќе се крене магла сончево е и уживаме на сонце :sun:

Три запчиња извади, најсладок ми е :inlove: Се чудам како толку брзо му излегоа едно по друго, но очигледно нема правила и секое дете е различно. После секое јадење, му ги четкам со силиконската, тој седи мирен, зинат и ужива, а му раскажувам што му правам и зошто.
    Со мм кога зборуваме, тој седи и слуша, а ако се насмееме, ете го и тој на цел глас како да разбрал што е муабетот :D
    Ми се чини по цел ден дека стои, сега тоа му е интересно и изведува наоколу. Се исправа, а најмногу во креветче, за секунда станува, па се движи држејќи се на оградата. Колкупати само ни го дрпнал кабелот од камерата и плеснала на земја и само ќе снема слика на таблетот или ќе го дофати чаршавот од масата и тегне. Вчера го гледам на камера, тегне ли тегне, а тој сакал една музичка играчка да дофати. И му успеа, си ја зеде и си играше. Пластичен држач му ставив на креветчето и таму му ги прибирам играчките, се научил брца со рачето и си зема тоа со коешто му се игра :D Прво се држеше со две раце, па сега со една, а го гледам понекогаш ја пушта и другата, па ќе тупне на газе.

Мене ми недостига доењето, ми фали таа близина, допири и гушкање. Ми фали со рачето да ми ја држи раката, да ми го допира лицето и со ноџињата да ми се мушка. Но кога му давам млеко, го земам до мене, си лежиме и истото го прави, па сега гушкањето ни е без цицање.

Сега тера дремка, јас се расправав со каргото што треба да ми достави пратка, а мм си работи. Да стане малиот, да јаде, јас да сркнам кафе и ќе одиме на прошетка, баш е убаво надвор, 13-14 степени е :inlove:

:hai:

12. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Здраво мајки. :sun:

Синко спие, јас уживам во кафето. Второ ми е за денес, едно на тераса испив, синко со татко му беше на шетање.
    Растрчани сме околу уредување на станот, сега за сега се купивме, уште да мајсторот да ја почне кујната и спалната, плакарот и ходнкот. До средина на март ке се готови, се надевам. Прво бевме во мад ама лупнаа цена, како позлатена да ке ја прават. За 5 години пак ке е стара. За тие пари цел стан ке го изработи мајсторот.
    Големо огледало за ходник порачав. Утре можеби ке одиме да го видам часовникот во живо и да го купам ако е убав како на слика. Остануваат уште завеси, теписи и слики за ѕид ама тоа кога ке наместиме се. Јас сеедно избрав какви сакам.
    Сакам летово во Турција да одиме на одмор, дајте предлог за хотел. Веќе имам неколку предлози. Со ситуацијава не може да се уплати сега и да искористиме попуст.

Уживајте во топлото време мајки и гушкајте ги малишаните. :hug:

13. 24.07

24.07 Форумски идол

На сите дечиња запчињата да му се редат како бисери.

Добар ден.

Дете и маже излезени на прошетка. Излегоа само до кладилница и до парк да пијале кафе, ама заскитале чаршија.
    Дете сакал да јади пица ама не на клупа(обично така јади) туку во кафич. Ама сакал и компирчиња и мали кебапчиња.
    Маже се јави дека ќе закаснеле додека дете се најди, а тоа е дека ќе јади 2 часа.

Јас сум настината леле мајко, кивам, кашлам мрсули.... ама знам од што ми е две чаши на екс ладна кока-кола пред некој. И на цигара излегувам по блуза, а времето не беше за така, особено навечер.

Многу ми е страв дете да не префатам, па кога сме во иста соба носам маска.
    Вчера јадам супа дете влегува во соба и ми вика:
    -мама сега е таман
    - зошто мамо?
    -па не носиш маска и можиме да се бацниме.

Душа ме заболе,... му реков да дојди да ме бацни само тој на образ и да се гушниме силно.

Денеска сум подобра, ама вчера мислев дека корона имам носот затнат, не осеќав ниту вкус, ниту мирис. Пробав се шо најдов дома од лимон, лук, кафе, доместос, лак за нокти ацитон... Само малку ацитонот го сетив. На маж му викав да одиме кај матичната, тој ми рече седи ништо не ти е, ако ти е полошо утре одиме. Се уплашив повеќе за него дека е во ризична гупа а и дете.

Да станав да припремам алишта за да пуштам машина на ефтина.
    Ручек има од вчера леќа, од четвртокот тава. Денеска ќе се дојадува, барем тоа да не мислам.
    Супи варам секој ден и веќе ми се смачи и од правење и од јадење...

Имајте убав викенд

14. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

колку ви побара мад за кујна?

15. Inana123

Inana123 Истакнат член

Здраво мајки, унапред да се извинам ако прашањето не е за овде. Породена сум со царски во Декември, и од тогаш наваму кога сум преморена имам страшни болки во нога позади колено :sweat: Имам закажано контрола ама тек за една недела, до тогаш дали смеам да пијам нешто против болки бидејќи дојам?

16. forumce

forumce Форумски идол

Ибупрофен можеш

Inana123 likes this.
  17. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Ка ти пишам лп.

18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Останав без спиење :drunk: Толку ми се спиеше, главата ми паѓаше ама синко реши баш вечерва да мрда, лази, кенка цела ноќ. Де врз мене легнува, де врз татко му. Го ставам во креветче и се буди со вриштење како кошмари да има. Го ставам меѓу нас не можам да го сопрам и да го легнам, па со очи на пола копје го думкав низ цел стан. Цела ноќ на цицка остана ме болат брадавиците веќе, ме дехидрираше. Излезе и второто запче едвај после 25 дена од првото, па како почна да гриза господ го гледам на секое цицање :worried: И еве го таман заспа цврсто сега јас не можам да заспијам :@
    Сабајле наут му дадов дека имал многу железо и да ја подобриме кс, па се нафрла на грбот и тоа се нервирам. Го проверувам цела ноќ ама уште си стои црвенилото, пукнав од мака. Па и колку ни е топло дома не се спие, на гаќи и маица сум непокриена мислиш лето е.

Денеска бевме во парк. Боже колку луѓе имаше, неверојатно. Реки од луѓе идеа натака и се враќаа. Редици за кафе, се врткавме, гледавме од каде да нарачаме и ајде застанавме во редот и се појавува газдарицата и ни вика 'Не чекајте со бебето, кажете ми што ќе пиете и дојдете напред'. Срцка :inlove: Одма ни ги направија, добивме неколку погледи од луѓето што чекаа ама тоа е :wasntme: Втор пат сум привилегирана откако сум со бебе, во бременост никој никаде не ми дал предност. Толку ни е културата.
    Маж ме извади од такт денеска за глупост. Моравме да се искараме, па да одиме на шетање. Си го почнавме денот супер, доручек, завршив некои домашни обврски, бевме на пазарење и требаше само ручек да спремам за малиот и да одиме. Ама не, он реши баш денеска фрижидерот да го чисти и тоа баш пред да излеземе. И го чекав цел саат, па после да нареди тоа што купивме и ручекот и шетањето ни се пролонгираа. Не го фативме баш сонцето ама добро е и што искочивме зашто едно време и инает ме фати. Ај попуштив, научен е малиот секој ден надвор да е ама стварно мм е многу лош организатор.

Пример: Пред две години тргаме на одмор за Хрватска значи пат не чека. Договорени во 20h да тргнеме и плус негова идеја беше за порано ако случајно треба да преспиеме некаде и нормално јас спремна на време, тој се спремаше во 5 за 12,колата товарена и ми вика 'Ај само да ги го апдејтирам телефонот (му покажуваше апдејт со недели ама мораше баш таа вечер) и тргаме'. Ајде. Луѓе, до 1h ноќта траеше таа негова глупост. Па тоа iPhone-те морало преку компјутер, па синхронизација, па не знам што, па проблем некој му покажуваше.... Живци искинав. Додека тргнавме мене веќе почна да ми се спие. Он издржа до пред Будва, па седнав јас и го утнав патот наместо на траект да се качам, јас сум фатила по некоја улица и се вратив назад (facepalm) Хаос. Среќа он се разбуди и виде дека не знам кај возам. Убав одмор бај д веј :)

Многу се израдував пред некој ден стига писмо од пошта дека имаме пратка за син ми :o Отиде маж ми во пошта и уствари многу добар другар од Америка му испратил пакет. Се прерадував колку убави ствари му изнакупил, баш се потрудил и потрошил, па една убава новогодишна честитка со преубава порака... Мм чита и солзи му се полнат очите, 9 години го нема видено. Сега сме на мисла што да му купиме, а реално што да купиш на човек што живее таму и троши како луд. Тешки се тие луѓе за поклони. Се надевам ќе можеме еден ден да одиме и да го изненадиме, само нека попуштат мерките и да порасне дечково уште малку.

Ај уште ова и да спијам, се распишував. Каков секс сме имале со маж сабајле :party: Вакво нешто не мислев дека во брак може да се доживее :lol: таман се решивме, синко се разбуди и мислевме ништо од бизнисот ама такви напалени не издржавме, па маж го стави детето во џампер и вика оди во спална. Буквално се осеќав како да се кријам од некој, како да е забрането и мора да биде ептен брзински. Кратко и слатко :lol: Малку имам грижа на совест дека се криевме од него во другата соба ама па и друг начин нема, веројатно вака ќе биде со криење додека не порасне и не се исели :D Направивме и беља, па се надевам нема да фати од прва само што заврши мензисот :wasntme:

Ај добра ви ноќ мајки |-)

19. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Добар ден. :hai:

Седнав конечно, малата гледа цртани. Од сабајле правеше татко и пилешка чорба за доручек, па со читање изеде 5 тањирчиња, и остана за ручек малку, после куп борби имавме на спална сите тројца, обожава сите кога се бориме, ама обично борбите ни траат додека еден или двајца не почнат да плачат.:D Денес го гризна силно татко и за нос, он инстиктивно ја скубна, па двајцата плачеа и заврши борбата.:rofl: Па следуваше гушкање, бацување до несвест. Земавме малку да чистиме, не можам со хаосов, а се некако не ми стигнува време за чистење и тоа е.
    Со татко и си се ептен зближени, си имаат свои активности и свои игри, колку ми се само слатки заедно кога ќе се заиграат. Он и дозволува се, на глава му се качува, гајле нема. Имаме само несогласување со цртаните. Он е, ех, дете е, големка е веќе, нека си гледа. Јас не можам, не сум раат да ја гледам цел ден зјапната пред телевизор и не. Со ситуацијава гледа малку повеќе можеби, ама не е цел ден, ниту пак ќе биде некогаш и тоа е, не можам преку тоа.

Колку е само порасната, ми се чини времево со брзина на светлината минува. Како вчера да се жалев во темава дека не можам да мрднам, дека сум ненаспана, дека... Ама ете, си поминува. Сега си разговараме за се, толу е разбрана, ме слуша, надвор немаме никакви проблеми со расправии. ја оставам да си игра со другарчиња послободно, без толку надзор, а и дома исто. Влегувам се бањам, она се занимава, знам дека нема да направи некаква белја, веројатно зашто и онака и дозволувам што сака да прави.

Читањето ни остана омилена активност, баш ми е и мене забавно, ама нема врска што не сум прочитала книга за возрасни не знам од кога. Интересни ми се и детскиве.
    Почнав да вежбам пак, чисто поради физичка активност, некако како поминуваат годиниве забележувам дека ми е потребно и многу ми е подобро така. А за диета некако не се наканувам, што знам, не сакам да се лишам од блага и храна и пак да се изгладнувам. Не дека јадам којзнае што, ама сакам да си каснам благо, или да зготвам што ми се јаде без да мислам дали е по некој план. Немам страшен вишок што ми смета на здравје, да слабеам би било чисто за физички изглед и ништо друго. А секако нема сега да се сликам за насловна, па, мех, голема работа стомак што сум имала. Гледате како убаво се тешам.:smirk::rofl:
    Некако повеќе се обидувам да си поработам на комплексите и да си се сакам себеси, отколку пак да се мачам со диети.

Имајте убав ден сите.:hai:

20. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Здраво мамички. Пишав и во други две теми, но бидејќи оваа е попосетувана, реков и овде. Како сте задоволни од сиво-белите тонови на keune и од фарбите воопшто? Прочитав дека се појаки, меѓутоа бидејќи до сега цело време со бланш ја шатирав, на секои 3 месеци прамени вадев, се надевам дека се далеку послаби од бланшот. После породувањето, многу ми паѓа косата, а и немам толку време за да се правам на фризер, бидејќи дојам. Благодарам.

MilaSs12 likes this.