Лепи и ги пρстињата со нешто. Мечκај со нешто. Многу лоша навиκа е. Јас имам дефоρмиρана вилица од цицање пρст. Дуρи се сеќавам κаκо цицав. Κаκо κој знае што да има! До 5-6, може и 7 имав. Не знам! Κатастρофа! Затоа ми е стρав за синчето. И си велам поаρно увото отκолκу пρст да цица!
Ke se utepam ne uspea da ja zaspie zenava epten i se rasplakala pa mi se javi. Edvaj ja smiriv i zaspa. Uf kolku sum nasekirana vajda ke se navikne beznam sto da pravam. Vaka e se ok da ja nahrani da si poigra aman ova pusto zaspivanje
Добар ден мајки Јас денес порано од работа, Ѓурѓовден е, во Шутка денес не се работи, не се иде во школо... @chocolade ти благодарам на комплиментот Ќе излажам ако кажам дека не вежбам и ради изглед, ми смета тоа што станав лабава после породивањето, но примарно е од здравствени причини и ради енергија. Кога вежбам имам повеќе енергија за се, а здравствениот проблем ме врзува за кревет ако не вежбам...Не му треба таква мајка на девојчево, морам да се опраам и да бидам на нозе! Искрено ме плаши и опуштањето на мускулите после уште една бременост, па брзам да се стегнам пред да планирам второ Вчера ќере како да ме чекаше...дојдов во 10, таа уште не заспана, и само шѕо влегов во соба рипна од креветче да ми "прераскаже" што правела дента Денес ќе имам време да ја изнагушкам и да и надокнадам
Здраво женнски нас денот во 10.30 ни започна се разбуди цицаше и одма расположен за игра Јас го оставив да гледа цртани во соба,па пиев кафе со @Eli23 -сваќата и ставив ручек за нас стек и за него тиквичка и морков,ручкаше после,па ручав и јас,мм до 16 на работа неможев да го чекам ми се јадеше па си поигравме ,цицаше и заспа и поспа едно 40 мин и стана брмчи,раце вуста,глода глодарки се смее,чешка непца и мене веќе живци ме фаќаат зошто не е излезено запчето уште?? Значи гребчи и тропка на чашка но уште не е излезено убаво колку време му треба? Нема мака он весел си е не плаче не е нервозен,само се чешка и ме интересира за коллку време ќе бидее Грепчки,тропка но го нема уште Имајте убав ден мамички ве гушкаам
A ti sto sakas zabot za den da nikne? pa cim tropka i grebka iskocen e Mu treba vreme za da se gleda ubavo bas zabce, zabce a cim grebe i tropka toa e vekje niknato zabce...
Dobar den i od nas. Denot standard rano ni pocnuva denes vo 7:00.Se poguskavme,go isprativme taticko na rabota,mu dadov mleko ispi 70 ml.Gledase crtani jas surediv mu napraviv dorucek,go naraniv,slegovme malku nadvor.Pa go zaspav Dodeka toj spiese jas si gi depilirav nozete .Nekako mn brzo stana edvaj 30 min dremna.Mu napraviv domasna integralna tarana so urda omilenoto jadenje negovo,koga rece dete ne saka pluka,pisti mi ja trga rakata.....Zavrsi vo kanta mu napraviv palenta so ABC sir toa go izede celo .Posle mu pustiv crtani da pogleda jas staviv rucek za nego,i rucek za nas vozrasnite da se pravi.Svariv kafe i na terasa toj igrase jas kafe piev.Kraj 15 casot mu napraviv mleko ispi duri 120 ml(se raduvam kako dete malo,sin mi pocna da pie mleko),go zaspav sega toj spie a jas sum na rabota.Ke se vardat so baba mu,pa ke dojde tatko mu i vecer jas........ Toa e naseto monotono sekojdnevie.Aaaa vo megjuvreme izede eden portokal i ispi eden fingjal domasen sok od kapinki.*
Поздрав друштво. Се прибрав од работа, одма се гушнавме, цицаше и заспа. Конечно петок, следат цели два дена нон стоп заедно со синчето, уживанција. И во понеделник баба ќе рече ми го размазивте овие два дена. @* Zence * и ние сме со идеја во двор роденденско парти да правиме. Молим те да ми споделиш искуство и детали. Украсување од каде ќе набавиш. Имам идеја да направам по шарено така, со балони и ленти некој. Само незнам каде се купуваат. @Kitten алал да ти е за вежбањето. Јас неможам да се организирам. И вака ми се чини дека премногу е синко без мене, за дополнително да го оставам. А ми треба многу. Се чувствувам ко издишана и без сила. Колкаво е твоето детенце?
Мaмичке штoм гребкa излезенo е зaбчетo,aрнo ти викa Мaриз,зa некoе време ќе се прoгледa и тoa пoсле пoстепенo си рaсте,пa спремaј се дa вaриш сутлијaш
Sutlijas,sutlijas,sutlijas....!!!! Ajde @mama89 stavi go neka se pravi nie ideme. Barem jas,bidejki go obozavam,sekako ako me primis bidejki nepokanet gostin zad vrata sedi. Jas koga ke mu izlezese na sin mi zapce redovno varev i mm mi vika pa ne mu e prvo neli za prvo se vari a jas kako ne prva dvojka dole mu e,prva dvojka gore,cetvorka i taka nataka....
хахсха примам гости но јас сакам да го видам убаво,но ваљда ќе Ги видам,ми изгледаат како двете наеднаш да излегуваат,еве слика што мислите вие?
Stavaj orizot ic ne razmisluvaj toa e toa.Dusa mala neka mu se redat beli kako biseri.I site vaka da gi vadi lesno bez maka.Jas mislam i deka dvete mu se probieni veke,prvo desnoto pa levoto.
Фала мила ма не е проблем за оризот хаха ја сакам да му ги видам убаво ај ќе почекам уште некој ден па убаво да почастам не само со ориз хаха таман породилно ќе пуштат хахсха Дај боже и другите вака не сетивме дека му излегуваат дур не тропнаа на чашата
I jas za prv rodenden planiram vo dvor da bide vo kukjata vo selo Taman avgust tuka pekol tamu prijatno so vetre, meraci Inace za dekoracii imas golem izbor na e-bay jas od tamu ke poracuvam denovive taman da stignat do rodendenot
Еве сум и јас, неможам да пишувам од телефон па само ве читам. Ние фаќаме некој ред со малово ама па многу сака да цица па уште и паузи си прави а јас уморна и така се случува по саат ипол да цица со паузи. Вие како сте ? Гледам некој почнале и да си се шеткаат, блазеси ви, јас одвај чекам да се затопли па да може и ние да се прошетаме малку.
Zdravo majki i od mene. Samo sto dojdov doma, sinko go staviv vo kolicka i merevme ulici niz kozle. Do sega setavme. @Smizzy nema sto da se zaprasuvas dali si dobra majka, dali e gresno da go ostavis deteto na podot, se e toa vo red. Jas go stavam maloto vo krevetce mu pustam crtani i jas ili rabotam niz doma ili odmaram na femina. Jas licno ne gledam nisto loso vo toa. A za ulogata postaro bratce, pa da i tvoeto i moeto toa ke bidat, postari bratcinja. Jas od mala, od 2 godini se grizam za sestrami, bev glavna vo nejzinoto rastenje, ja zaigruvav, ja cuvav, duri mi kazuvaat i deka sum ja ranela. I nema nisto loso vo toa. Taka nema ljubomora megu decata. Sega ve napustam so sinko ke si igrame. Pozz
Site taka lesno kje ti gi vadi, sinko taka gi vadi bez otok na nepceto, nema planini otoci kako drugi deca ja sto sum videla, odma direktiva zabot probiva inaku i jas kako sto gledam odma dvete kje iskocat i za 10tina dena kje se gleda nekoj mm zab neka mu se redat kako bisercinja
Добро само јас ли се потам волку се туширам неколку пати и пак се потам и мириса. Несакам да ставам спреј ради хемикалии ама кога ќе почнеме да излегуваме не знам како ќе издржам. Како се справувате вие ?