Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Ај да си поплачам ;(
    Две недели хаос, првин бебка ми го удре окото како што мавта нон стоп со рачината до толку што завршив во систина со триста антибиотици и све остало. Втор пат во 8м ми го прави ова исто и тогаш завршив таму и мислам готово ме науче др :| тоа уште не е убаво поминато ме фати заб али ваква болка незнам дали сум имала некогаш во живото буквално кога ќе речат главата ми идеше да ја удирам од ѕид;( ак снимки ова она се воспостави дека забо е за вадење не го бидува повеќе до коска имаше некој процес, тоа е кога не одам на време да си ги средам од пусти страв (waiting) и му дојде време за вадење трет заб вадам од невнимание мое.. Ме фатија паники со што ќе џвакам 7ца е.. И сега имам уште еден отворен од пред пораѓај и тој ќе го фрлам по се изгледа и да си закажам ако е можно порцелански знам кошта пари не играчка али не можам вака.. И еве заб немам, а болка имам уште се предозирав со ефридоли и кетонали :( што сум многу против за апчина овие 3 дена све живо испив и ќе видам уште денес ако боли утре ќе тропнам пак на стоматолог :dance: не се издржува..
    Вчера бев закажана на забар, а маж не можеше да излези од работа и мораше свеки да го чува 1час и го носам во 10 и 45 и викам во 11 заспива и одам во 12 и 30 да го земам спие гледам и викам кога заспа во 11 и 30 ми вика сакав д го видам да поиграм и тогаш го успав и тоа надвор во количка очигледно инаку не и одело се изнервирав и со тоа.. И 100 пати му имам кажано на мм дека не ми го слушат зборот дека го гледат ќејфот нивен, а мене кој ме е*и (ќе ми извините али така иде муабетов) и на сето тоа ми вика умен е и велам што може да прави 8м бебе освем да лази да игра со играчки и да сака враце и заќуте ми вели не те побара не те бара и велам во 1саат ти тоа го заклуче жената ми се контри ненормално имам усте 15дена пред да почнам на работа и што очекува таја да и го оставам кај нив како што не ми слушат збор све ќе го најадат ми вели еве кифле дај му и велам посни се не ми вика значи јајце има дада и тоа гордо како демек како може без јајце епа и викам не јади белка уште и ме убедва како едно јајце на 20кифли било ништо, значи јас да не бев и тоа ќе му дадеше.. :@
    Денес сме на вакцина со бебка па ќе видиме како ќе поминиме.
    Децката почнавме да му ја правиме пресреќна сум, знам дека е мал али кај нас тоа ќе трае сигурно два месеци и подобро со време да почниме :D си викам барем таму ќе игра нема да е низ цел стан со играчки знам дека сњ лажам али океј.
    Ве поздравувам мамасита и одржувајте заби :hug:

На marchi-cool, Izzy_0504, Coco31 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Здраво друштво :hai:

Оддамна се мислам да пишам, таман ќе почнам и или ќе стане бебе, или големата ќе ме викне и бришам тоа што сум почнала.
    Сега спијат двете до мене, третото т.е маж од другата страна, и конечно малку во тишина да полежам и поуживам.
    И да ве ѕирнам и поздравам секако.
    Ау себично звучи,ама ми годи :D
    Многу хрчи маж,па пуштив фенот за да можат дечките да се доспијат ко што треба.:smirk:

Големата синоќа до 12 неќела да спие, јас заспав порано, она со татко и не може да се изнаигра и изнагушка.:inlove:
    И оди по ќејфот, и дава чипсови,кока кола и го дружи, а јас не давам и ме избегава :D
    Затоа ме почасти со рано легнување сега. Тоа ќе значи и рано легнување вечер.
    Јеј!

Конечно излеговме од изолација.
    20 дена дремење дома е л у д н и ц а.
    Не фати сите короната.
    Џабе седење дома, не излегување подалеку од дворот, џабе не дружење со никој, кога ете маж на крај ја донесе.
    Нормално,оди на работа. Ни маска не заштити,ни ништо..
    Големата најбрзо ја помина, со неколку дози сирупче одма престана со кашлање.
    Малото гревче ми беше, со денови кивање и поткашлување, повраќање,дополнително грчеви.. бев ко шашардисана.
    Јас со бронхит,кашлам буфтам,омалаксана ептен, ме истоштуваше скроз, а нели треба за сите да се погрижам,да дезинфицирам по дома, чаеви,супи,сокови по цел ден правев, деца бањав,играв,средував..
    Алишта и садови купови секој ден,крај им нема!
    И кога на крајот на денот ќе се осетам ко ѓубре мислејќи дека јас уствари ништо не правам, ми иде сама да си залепам шамар!
    Како бе ништо не правам?!
    Па кој наместо мене прави?!
    Ако не правам ништо нема во 8 веќе да се осеќам ко три воза да ме згазиле.
    Маж кога се осети подобар почна почесто надвор да биде него дома.. Си купи коњ (facepalm) па мора некој да се грижи и за него, та врзи го,нахрани го,однеси го вода да пие, па затвори го во толку и толку саат..
    И се прибираше во 7/8 навечер.
    Ако требаше него да го чекам за да тогаш да бањам деца или потфатам нешто по дома, ништо од тоа немаше да биде.
    Жими еден ручек што не го правам.. да требаше и да готвам плус, ќе избегав од дома :D
    Сфатив не ми треба помош, ми треба само подобра организација и можам се сама.
    Големата веќе престана со љубоморните испади, и конечно уживам во секојдневието.
    Сега е баш голема дада.
    Ја чува,ја лула во релаксатор додека јас нешто завршам по дома, трча носи/фрла памперси, носи алишта, “помага” за бањање, возење со количка.. ма ко 10 годишњак да имам до мене:inlove:
    Умница на мајка, ја обожавам.
    Малото па, човече, пркна и тоа, ни гуга и се смешка по цел ден.
    До сега мирно бебе е, пу пу да не ја урочам :D
    Само знам нема да се нафатам сама со нив да излезам до парк макар, големата ја мрзи да оди пеш, со тротинет ми вози по сред пат и мнооогу брзо, со точак и здосадува после 200м па ме тера јас да го буткам.
    Ќе треба мајка ми или свеки да ги викам со мене за да можам да ги прошетам малку :drunk:

Немам ништо што да кажам интересно ..
    Чувајте се и пазете се, уживајте со малишаните дома:hug:
    Имајте убав ден! :f:

На marchi-cool, Coco31, mamaJana и 25 други им се допаѓа ова.
  3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Мило ми е што се е подобро.
    И не,не ти треба никој за шеткање.
    И јас така мислев,ама сама шеткам со двете.
    Беба во количка,сега во точаче,поголемава вози исто тротинет,на пола пат не го сака,го качувам на рамо,па потоа сака и таа во раце,го ставам тротинетот позади точакот и нејзе ја носам во една рака со друга туркам точак.
    Улава сум,знам.

На Happyinlove, MilaSs12, 24.07 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Tinkerbell11

Tinkerbell11 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.960
    Мајки, после колку време од породување добивте циклус? Ќерка ми е 16 месеца и сеуште немам добиено. Иначе сум породена царски рез и сеуште се доиме. Дали има простор за паника или пак не?

На MilaSs12, hello-kitty.90 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Јас уште вториот месец.

На MilaSs12 и Tinkerbell11 им се допаѓа ова.
  6. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Јас добив кога направи бебе точно 15 месеци. Исто го доев,така да не верувам дека има некаков проблем. Ако си одела нормално на контроли ( јас одев),и се било во ред,чекај си,ќе ти дојде :D
    @Presrekna знам дека и она си се изнаужива без циклус,нека пријави до кога :)

На MilaSs12, Presrekna и Tinkerbell11 им се допаѓа ова.
  7. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    66.868
    Јас добив 14 месеци после пораѓај, исто доев. :)

На MilaSs12, mal.ecka и Tinkerbell11 им се допаѓа ова.
  8. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.942
    Хахаха сеуште уживам. 20 месеци породена ни трага ни глас од циклус(fingers)
    Да не ме слушне:x
    Исто сеуште дојам. Овие недели како на ексклузивно доење да сме. Цел ден само цице цице вика ќерка ми. И ако ја кренам во раце да ја дојам, вели не бебе- не како бебе да цицала туку од на нога исправрна цица:rofl:
    Ќе ја мажам со цицање:lol:
    Бев на редовни контроли три пати, пап тест се е ок.
    Додека дојам И плус некој месец матичната ми рече нема место за паника.
    @Tinkerbell11 не се грижи имаш време ако доиш:)

На Coco31, azelea, thelittle17 и 13 други им се допаѓа ова.
  9. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.408
    Допаѓања:
    13.304
    Како сте луѓенца? Па јас сега гледам дека се немам уклучено повеќе од 4 месеци.
    Не знаев ни каде да пишам, како изгубена во простор сум.
    Ммогу работи се случија за 4 месеци, дел лоши, поголемиот дел одлични.

Дете ми наполни 2 години, љубовка ми е скроз. Веќе си муабетиме заедно, буквално знае се да каже, па и да се кара како бабе некое. Секој ден нешто ново не остава со отворена уста.
    А да, и најгорда на свет сум што ги обожава AC DC.
    Екипо каде сте? @FreeMind @happygirl @BabyT* @hello-kitty.90
    Имам многу за читање, да видам сега прво колку пораснале дечките :)

На Coco31, azelea, thelittle17 и 11 други им се допаѓа ова.
  10. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    Едвај чекам да порасне бебе. Со правата полека си уживав во секој период, сега сакам побрзо да ми порасне, да трча да збори. А времето минува, почнувам да мислам на работа. Си купувам по нешто новко, и одеднаш ме фаќа паника. Како да не помина цела година како сум дома. Некогаш си мислам, подобро да сум на работа не сум јас за домаќински работи за цел ден во кујна да го минам. За сите посебно јадење се готви. Бебе каши, малата ништо не јаде од наши ручеци, леле колку лошо ја научивме, среќа со овошје и зеленчук се уценуваме па тоа си каснува, јас се нешто диетално демек, маж си сака убав ручек по можност со месо.
    Ајде нека дојдат пак сончеви денови многу ми е поубаво кога шетнеме преку ден.

На marchi-cool, Coco31, azelea и 9 други им се допаѓа ова.
  11. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Тука сме мрдкаме :D
    @FreeMind скроз откажа љубов на форумот.
    Ние останатите тук таму тепаме досада, забавата си ја повлековме приватно:wasntme:
    Малата ти е убавица. Ми се свиѓа како ја дотеруваш :inlove:
    Како си ти, се врати ли малку во живот после бебе :D

На MilaSs12, Happyinlove, hello-kitty.90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Собирам идеи за втор роденден:party:
    Мојата прва и најголема радост ке наполни 2. Боже кога поминаа?
    Паметам се како вчера да беше. Многу многу го сакам. Посебен ми е:l:
    Секој ден ме радува и почнува да ме разбира и слуша.
    Прескреќна сум што ја нема таа љубомора спрема брат му повејќе.
    Издишав,но многу наппрен период е зад нас:whew:
    Некако и јас се собрав и во мисли и во организација.
    Јеа да не сум најмајка но морам да дадам таблет за да средам по дома а бебе го шетам на подлога таму каде што чистам.
    Да ова ке биде се додека седи на едно место но ке му мислам нова тактика подоцна кога и малово прцуле ке почне да си киднува со лазење.
    А вчера на бебе му тропна забчето:party: а тоа па тоа кога наполна 6 месеци?:?:
    Како вчера да плачев на позитивниот тест :drunk: ваква бев.

Поминувам многу време со нив,не дека не уживам и уживам и се нервирам. Но жени ми недостига одењето на работа.
    Сакам да се дотерам и да излезам од дома.
    Знам дека кај повејќето е така што од ситуација што со деца но еве време си минува.
    Па мислам дека кога ке облечам штикли ке одам како штотуку родено теле:)за жал.

И друго што многу го забелемува одреден период по соц.мрежи.
    Зошто толку беспотребно фалење,промовирање и објавување интимни моменти.?
    Пример зошто да се знае дека се породила Трајанка во Систина и се сликале пред болница како тоа да е најголемото достигнување во животот.
    Може да се стане родител е големо достигнување ама дека се породила во приватна болница и еден куп објавени слики од болницата па и од апартманот и храната мислам е ту мач....за мој вкус.
    А во последно се такви обави како некој вид натпреварување кој што поскапо ке слика... бог да чува.:?:

Ке почнеме зејтинот да го сликаме за стори како тргнала работава.

Бидете поздравени и чувајте се:hug:

На marchi-cool, hello-kitty.90, tincemajmunce и 18 други им се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А па болничката храна што е (facepalm):rofl:
    Фрустрации :drunk:

На MilaSs12, Bicka77, Happyinlove и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.886
    Денес интересно. Сабајле се јавував да прашам за која вакцина да одиме денес, рекоа немало вакцина систематски преглед било и не отидовме. Си играме цел ден. Ми се јадеше уште рано наутро, па си направив шејк со овес и протеин. Потоа за 2 саати пак гладна, сварив нудли со туна јадев. Бебе додека спиеше направив проја. Јадевме. Потоа ми се пријаде благо. Направив алва со гриз, и од тоа јадев и ми беше тешко. И уште се нервирам, мечка ќе станам. Планирав да вежбам, ама ништо, ќе нема време.. И така малиот спие, а и јас уморна, ама еве седнав малку на тераса, кафе и цигара во рака да одморам така. Ај и рима има. Без везе..

Ми фали некогаш. Не дека жалам што имам дете толку млада, туку онака на моменти се нервирам кога сакам некаде да одам, а не можам никаде да го оставам. А најмногу кога се чувствувам лошо, падната психички знам дека ќе ми помогне да се извозам некаде и да се видам со некои луѓе меѓу кои се тетка ми, стрина ми или другарка, ама не можам.. Ете доцна навечер треба да сум дома со обврските наместо да плачам и кукам некаде. Тогаш си го мислам тоа и ми е уште потешко. И кога ќе се видам во огледало и ќе сфатам дека не сум шишана цела година и дека сум пропадната како неколку години постара изгледам од замор. Тоа ме убива по малку секој ден.

На marchi-cool, hello-kitty.90, 24.07 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Happyinlove

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    И она... отварање на пратката од Зара. Зошто?
    Големи фрустраци

На MariRi, Coco31, emits и 14 други им се допаѓа ова.
  16. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    Хај мами
    Да шкртнам збор два и овде
    Бебле се' повеќе наликува на детенце. Како ли лета времево не можам да се изначудам. Како вчера да бирав количка и го галев мешко!
    Се' поинтересен станува, некако многу побудно и внимателно следи се' што се случува наоколу. Веќе месец дена како го преселивме во свое креветче па го ѕиркам цела ноќ низ оградата, ептен ми беше чудно првите неколку ноќи. Ај што направи вчера.:rofl: Креветчето е залепено до мојата ноќна маса со едната страна, а таму ни стојат некои сликовници за при рака нели. Си станал тој од спиење, дофатил една и кине ли кине листови:rofl: јас слушам нешто, ама како во полусон, несвесна што се случува... леле кога го видов цел внесен во работата хаха
    Веќе долго време не го осеќам ноќе од прва кога ќе се разбуди...и криво ми е за ова ептен, но хронично ненаспана сум скоро десет месеци. Не се случило повеќе од три часа да врзи... на почетокот само што ќе мрднеше скокав, сега осеќам како телото да ме издава и очајно бара одмор. Ама мајка се' ќе издржи:muscle:

Струја е, понекогаш не можам да го довардам, па велам Господ нека го чува кога јас ќе потфрлам.
    Сега од каде му текна тоа, ќе се исправи за нешто за да стои, и одеднаш ги трга рацете и се пушта 3-4 секунди ќе постои во место и паѓа:x не е ли уште многу мал за така?! Срцето ми прескокнува откуцај кога го гледам...
    Пред некој ден слета главечки од спална на паркет.:u: нормално со маж испаничени веднаш на ургентно го однесовме, за среќа ништо сериозно. Но, тој звук и слика засекогаш ќе ме прогонуваат. Нема да можам да си простам никогаш!

Од омилени активности би издвоила гледање низ прозорец и шетање во количка. Одиме во парк и ги гледаме децата како трчаат и си играат, па им довикува нешто од страна и им се смее. Многу сака деца, и ептен ми е криво што сега заради ситуацијата не сум го дружела со никого. Додуше прележани сме ние ама јас не можам да се опуштам.

Со кнедла во грлото звонев во градинка пред некој ден, да прашам за запишување и ко потајно да се надевав дека не ќе може да почне годинава. Така и излезе:)

И така, петок навечер некогаш имаше сосема поинакво значење:d:, но сегашново не би го менувала за ништо на светов:hug:

Последна измена: 9 април 2021
    На marchi-cool, hello-kitty.90, Coco31 и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.504
    Допаѓања:
    8.921
    Хахаа респект за ова (јес да имаат убаво пакување ама wanna be инфлуенсери е работава пошо имаат убава паковка:rofl:) и погоре што пиша зА сликањето пред приватна болница и болничка соба/храна, или белезницата од рачето намерно свртена да се покаже кај е родено (facepalm) Стварно не го разбирам, ама ич.

На marchi-cool, thelittle17, emits и 5 други им се допаѓа ова.
  18. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.928
    Допаѓања:
    18.822
    Здраво мајки. :sun:

Синко спие, па да искористам време да ве прочитам и да пишам.
    Сабајлево бевме теписи да купиме, го чуваа моите. Начекал пакла со цигари и запалка, извадил цигара и пробал да ја запали. :drunk: Се тоа се случувало во неколку секунди.

Кога е убаво времето синко е друго дете. Два пати дневно излегуваме и прошетан поубаво спие. Дома кога е збеснува.
    Се оправи со јадењето и таа мака ми се тргна од глава. Далеку од прејаден ама не е гладен.
    Почна да цица по 7 8 пати дневно. Цицаше за заспивање а сега јаде, станува и бара титеем. Како ке се одбие не ми е јасно.

Деновиве ке ја местат спалната и за 2 недели од сега би требало да спиеме во новиот стан. Ми иде да скокам од среќа. :l:

Јас видов слика со кутија за зачувување матични клетки. Замислете кое фалење би било да е породена во приватна болница плус. Во состјба се да пишат дека се царски за да се знае дека се 2000 евра. :o

Тоа е од мене.

Гушкајте се. :hug:

На hello-kitty.90, elcezelce, Coco31 и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Денес ми е најубавиот роденден јубилеен 30ти,прв рпденден со ќерка ми

На thelittle17, Coco31, Kolache na mama и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Happyinlove

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Среќен роденден генерацијо:party::^:

На Chuchanov му/ѝ се допаѓа ова.