Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    I kaj nas od prva bese...I jas mislev vreme treba...deka ke stignam da go dozavrsam fakultetot (facepalm):rofl:
    I duri sega gledam za spange...da se redaktiram.
    @SpangeBob cestitki i lesna bremenost i se najubavo.

Последна измена: 28 јули 2016
    На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Стави некоја капка од твоето млеко во очите,ако не се лажам мислам дека доеше и ти така?Малку ќе ти се ублажи

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    На 6 месеци од пораѓај и мене вчера прв пат ми дојде пак ќе се расправам со улошки и пмс...а што убаво раат си бев!
    Во јануари кога се роди беба првпат ѝ дојде на големата ќерка, мм вика има најдобитна комбинација - и влошки и пелени да купува!
    @mariz и @joy1 , идучи пут боље срече, сериозно да се зафатите со работата и да не израдувате ;)

На only44you, fairy88, awl и 8 други им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.594
    Допаѓања:
    76.825
    Dobro utroo :) Mene ne me postedi tetkata i mi dojde po 40 dena od poragjaj :D Inaku si nemam seuste, ne dobiv, me naboluva od vcera kicmata, pa valjda kje bide deneska. Se nerviram trebase da si dobijam i da mi zavrsi do odmor, na 2ri odime... :( Si stanavme so sinko pred malku, deneska kje si imam gosti, drugarka i bratucetka... da go izgjavat sinko :D Ubav den mamicki :*

На alana, fairy88, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  5. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Zeni rodenden mi e xa prvpst ne se potresuvam ni spremam... Znaci ostaruvam no toa e toa. Bev bt kaj moite no se vrativ piradi edna situavija i mi se prekina odmorot. Sum propustila mnogu sto ste pisuvale odmoriv od net na nekoj period. Na site koi ste ostanale bremeni so lesno i za ubabo. Na nas drugite polesno so fecinjata, oti glefam migreni, kicmi fateni kako mene

На girl-miri, alana, SpangeBob и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Sreken rodenden

Btw dobro utro

На ines.h му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    @ines.h среќен роденден :^:
    Како сте мајки? Ние се луламе во лулашка за да заспиеме, па белки ќе поспие повеќе да се доспремам, вечер тргнуваме на одмор, па останаа уште неколку работи да спремам. Правам список да не заборавам нешто, а се имам чувство дека ми фали уште нешто, дека заборавам нешто :?:
    Инаку за циклус спомнав дека мене уште ми нема дојдено од кога се породив, еве веќе 10 месеци, колку е нормално незнам.
    Ајде мајки имајте убав ден :hug:

На alana, Cka и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  8. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Здраво живо и од мене. Секој ден исто кај мене, дома, обврски околу децата и тоа е тоа. Од денес сум пак сама, мм замина на пат, не се знае колку денови ќе биде и кога ќе се врати, не сум спиела цела вечер, ту од болки во кичмата, ту од грижи како ќе издржам деновиве со малите, сама.....;(
    Офф мори мајко, е***и животот си велам некој пат, тежок, што од финансиски аспект, што од триста други работи...... уф само уфкам и нема решение...

На stejsi2005, danichap, alana и 3 други им се допаѓа ова.
  9. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Е богами со уфκање и лелеκање нема ρешение. Сите имаат пеρиоди таκви душо. Немој да се ρазочаρуваш. Ќе помине. Подобρи вρемиња доаѓаат. Погледни наоκолу или ρазмисли за оние κои ги познаваш а имаат пρоблеми поголеми од твоите. Сигуρно има таκви... аκо немаат финансисκи имаат семејни пρоблеми, или недај боже здρавствени.... Таκов е животот со пρепρеκи и исκушенија. За сите е таκов веρувај! ;)
    Ајде малκу попозитивно денес! Ти посаκувам убав ден. Неκа се случи нешто убаво за да те оρасположи! :*

На zuto, Kaetana, kelebeim*** и 11 други им се допаѓа ова.
  10. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.600
    Допаѓања:
    8.159
    Здраво и од мене:)

маж спие,бебе спие,куќата бомба,а мама пред компјутер.Не смеам да чистам,оти а шушнам се буди бебето.
    Чекам да стане па да подрасчистам малку.

Јас уште немам добиено и се надевам вака да остане барем до одморот,па после што сака нека прави.
    Туку на мене костата ми паѓа страшно.Преполовена ми е од времето кога бев бремена.Капак на се е што и малиот обожава да ме кубе или гребе и тоа малку што го имам мислам дека ќе ми падне.

Викам недостаток на витамини и минерали да не е....мм вика како е можно да ти фали нешто кога се давиш во овошје и зеленчук секој ден.

Туку сонував дека мм отишол со наша познаничка и сум го фатила.После следело карање,развод и сум ги исфрлила од станот(facepalm).Жива вода се разбудив.
    Сигурно е од недостаток на секс.И двајцата сме утепани во последно време и сексуалниот живот е катастрофа.Тој знае некогаш да биде иницијатор,ама јас се го одбивам оти сум преморена и се случува да немаме со недели:(

На girl-miri, danichap, SpangeBob и 5 други им се допаѓа ова.
  11. ZRNO

ZRNO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    107
    Zdravo mamii Snosti izlegovme so prijateli bliski so koj segde odime.Poveke pati oni si gi vikaat i nivnite prijateli sto aj mene nikogas ne mi smeta i mn pati sme bile zaedno koga se sobirame .Sinoka mn se iznenadiv prv pat se vidovme otkako sum porodena i ne mi cestita za bebusov zenata,a mazo fino lepo so site saltanati.Ona ima edno dete sega borba vodi za vtoro i sedna nastrana nekese ni muabet da pravi a bebusot ne go ni pogledana .Mi bese glupavo cela vecer i si zaminavme porano. Do sega koj me videl mi cestital a ovaka e epten glupavo i nee ubavo.

На Sweetheart87, Girl-Rabbit и Mari* им се допаѓа ова.
  12. Girl-Rabbit

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Ај добар ден од мене.
    Жени бевме на ортопед денес и одлично поминавме.Повој нема повеќе и можи синко да седнува јеееее. Радости ,радости.
    Имајте убав ден

На kelebeim***, girl-miri, fairy88 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Конечно заврши неделава, едвај чекам викенд гушкање и лежакање по дома. Ќе му здосадиме на син ми ама тоа му е :) Недела свекрва ми и свектор ми слават годишница па таму на ручек. Вечер можно е да шетнеме некаде ама да не си зборам пред рака :)))

Сакав да ги прашам поискусните: на плажа со бебуш како? Имате онакви гакички за капење или со обична пеленка. 11 месеци има... Ги пикате во езеро или полните базенче на брегот? Список за одмор правам од аспект облека, креми и домашна аптека (далерон, крем против убоди, термометар, антибиотик, хлорамфеникол) друго што понесувате со вас? Распоред на јадење успевате да одржите на одмор? Петсто прашања имам во глава, знам дека барем 200 се смешни ;)

@ZRNO ич не му се секирај никому, ако не ти честитале нека им служи на чест. Во одредени фази во животот сфаќаш колку всушност вистински пријатели имаш. И секој пат се изненадуваш повеќе од претходниот.

На M&M, fairy88, Smizzy и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Girl-Rabbit

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Ееееее колку другарки и пријателки имав пред да останам бремена.Сега само две-три ми останаа од ко се породив.Морам да си признаам дека со вас повеќе се дружам :)

На kelebeim***, eleni27, girl-miri и 7 други им се допаѓа ова.
  15. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Добар ден мами. Конечно дома. Ах што убаво ми беше на одмор. Малку ми се 15 дена. Вчера си шетавме во Солун заедно со син ми и си поминавме супер. Се се секирав како ќе го помине патот, како климата ќе му влијае, а тој испадна толку адаптибилен, промената му годеше и си уживаше во се.
    @awl ние вака од прво на плажа синко беше воодушевен од водата и одма се пикна. Мислам немаш шанси да го додржиш да не се бања. А и зошто да не, како ние сакаме да се разладиме така и они. Моево е многу бело па ми беше став да не изгори. Затоа се бањаше со маичка. Па кога ќе излезе во бањарка и ќе поседи малку така, и после му облекував сува маичка. На плажа носев по 3-4 маички. На плажа пелени не носевме. Туку за низ песокот носеше купачи или гаќички суви. Ми беше страв да не му се воспали курето. На плажа ни еднаш не се искака.
    Од лекови јас носев многу. Таква сум по природа и за нас носам многу. Ако ти треба пиши ми ќе ти дадам список што носев.
    Базенче не носев. Зошто не му ја гледам функцијата. Ние во море се бањавме сто пати дневно. Само инсистирав кога ќе излезе од вода да не седи мокар. Носев една гума, ама он не ја сакаше.
    И уште нешто количката ни беше многу важна на плажа. Си заспиваше во неа и ние тогаш со мм уживанција. Два саати слобода да се избањаме и посунчаме.
    За исхраната јас вака. Оброците инсистирав да си ги запази по ред. Доручек овошје со житарка, ручек зеленчук со месо, вечера млечна. Јас му ги подготвував. А во меѓу време за ужина се што побара и виде му допуштив. Ма крофни, сладоледи, чоколади, помфрит, разно овошје буквално се. Па сега децата што беа со нас јадат а он да гледа не оди. Инаку ние сме 13 месеци. Се распишав ама знам како е во припреми за одмор па затоа.
    @ZRNO ехе тек чекај да видиш што следи вие ние работава. Ама па не се замарај. Јас одамна го скратив списокот на пријатели. Просто немам енергија за такви работи. А на крај краева па секој понекогаш има лош ден. Можеби тоа не било насочено кон тебе намерно. Едноставно на жената и бил тежок денот можеби.

Последна измена: 29 јули 2016
    На slobodka, alana, Kaetana и 10 други им се допаѓа ова.
  16. ZRNO

ZRNO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    107
    Na zdravje odmorot:*

На irena.1 и Mari* им се допаѓа ова.
  17. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Не е убаво, којзнае што и се врткало низ главата... Од друга страна ја разбирам, дур се справував со проблематичните абортуси, мислев срцето ми се кине кога ќе видев бебе, не за нивната среќа, туку за мојата несреќа! Но секогаш сум се контролирала и им честитав и ги држев а после дома си плачев!
    Што да ти кажам, ако ти е блиска, пробај да ѝ простиш, ако не па тргни се подалеку од неа!

На SpangeBob, only44you, Girl-Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Ех, денес самата себе си се сакам!
    Ми тргна денот, и прозори избришав и ручек направив и беба стокмена без нервози, во планот за денес ми е уште кифли да направам за роденденот на големото ќерче! Божем да купам ама добив желба да си направам домашни! Време е за ручек, бујрумте на пинџурче со сиренце!

На Kaetana, kelebeim***, Angel.Heart и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Svetiniki
    Svetinikolski rucek :D

20. ZRNO

ZRNO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    107
    Ijas pominav uste poloso go izgubiv vo 41 nedela ako imav doma dve srce mi se kinese, no ne dozvoliv mojata taga da vlijae na drugite.Ja razbiram no ne ja opravduvam