Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Што се случи подобро ли сте?

Иста сум..нема нешто постресно за мене,мислам 5 кила ослабувам од нервози кога се болни (а кај нас двете ем одма си префрлаат една на друга )

Знаеш дека ќе помине..

Мајчинство ех.. :l:
    Гушки

На marchi-cool, Alishan30, hello-kitty.90 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    @marchi-cool Со лесно мајка, нека оздрави побрзо. Како сте денеска?

Јас да се пофалам, за 3 дена го одвикнав малиот од спиење со бел звук, цуцла и конечноооо почна да спие во креветче. Себично или не, конечно се гушкаме со мм, спиеме сите тројца убаво, се будиме расположени и наспиени. Остана уште еден подој секое сабајле во 4.50h и тогаш продолжува со нас на спална. Повеќе ми ги џвака брадавиците отколку што цица ама пуста навика.
    Е млеко не сака и крај. Пробав со какао, маџун, бевиплекс дури и Алпско дадов, ставив и несквик и не сака. Кренав раце, не нудам млеко. Здравје второто дете планирам комбинирано да биде цице и ад.

Денеска ладничко, да допијам кафето и одам на шетање.

Убав ден.

На marchi-cool, Alishan30, Coco31 и 14 други им се допаѓа ова.
  3. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.344
    Допаѓања:
    1.469
    @Jana06 како го довикна од цуцла?

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Така, ја фрлаш цуцлата и нема повеќе :D Само првиот ден беше потешко, после забораваш и дека ја имал.
    Не сакам некоја мајка да се навреди ама искрено повод ми беше 5-6 годишно девојче што го видов со цуцла на улица. Си реков подобро сега отколку покасно.

На Snowflake97, gjoker4e, Bicka77 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Не плачеше ли за цуцла? Прашувам зошто моето за заспивање само користи и неколку пати се мислев да ја фрлам ама пробувам и се буни плаче.

6. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.757
    Допаѓања:
    7.693
    Поддршка мајка, јас проаѓам низ истото со синче. Имаше температура 4 дена, па му избија едни афтишта во устата и околу, некој вирус гаден, па сега нема веќе температура ама кога ќе проба нешто да касне пишти вришти кутрото, а сака да јаде ;(. Да, ќе пораснат и ќе помине, ама јас еве веќе 5 дена сум како улава што би рекол мм, па и бабиве паѓање во несвест, општа паника е кога бебе е болно.
    Инаку поздрав од мене, во прв обид сум да фарбам јајца, ќе видиме што ќе излезе. Мм и бебе отидоа да се прошетаат јас да средам низ дома и да се избањам по можност зошто откако детево е болно така седам :devil:.
    Ии последно, кажете предлог некое место планинско во околина на Скопје кај што нема многу гужва, да шетаме попладне со мали? На Скопска црна гора, пример има нешто, таму не сум била? Другиве места ми се многу комерцијализирани. Убав ден мами, џабе не лажеа времето топ ќе било цел продолжен викенд, тиња е овде (lalala)

На Alishan30, hello-kitty.90, LivingGlam и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Плачеше подолго ама заспа на крај. И јас долго се мислев и пробав неколку пати ама на крај попуштав и ја давав. Ама кога ја немаш до тебе немаш друг избор, ќе се измори и ќе заспие. Потешко ми беше ноќта кога се разбуди ама презаспа некако. Само гледај тој ден кога ќе го одвикнуваш да биде поизморен, шетај го подолго надвор и да заспие побрзо.

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    ама сум се расплачила на текстов... :$
    јас сум многу пишман што не се распрашав доволно па да си зачувам матични клетки. Но во однос на тоа прашање (знам дека е од топик) можело да се извадат матични клетки и од отпаднатите папучиња дома што сме ги зачувале ( ако некој чува)

На MilaSs12, thelittle17 и Осе им се допаѓа ова.
  9. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.927
    Допаѓања:
    18.822
    Не може. Јас зачував само крв од папочна врвца а ткиво не, по процесирање не добиле доволно добар примерок. Значи од се "свежо" не успеале да добијат примерок со минимален квалитет таму што задоволува нивни стандарди.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    и јас планирав, ама бебе имаше друг план :rofl: освен во болница, ад не проба дома! Ни шише, ни ништо не помагаше.

може и од заби иако реално сум скептична на темава. Не дај боже треба да се користат, како и што е многу нејасно.

На mal.ecka, mssuniquee и Jana06 им се допаѓа ова.
  11. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    скоковите не се многу страшни колку што се тантрумите ама ни тие не се толку страшни колку што се ноќните терори. Така да скоковите се ништо. Ама сепак издржете првите 3 години се најтешки :$

Добар ден од мене . Да ви честитам велигденските и првомајските празници заедно и бидете здрави и живи.

На thelittle17, Bella* и Ava.84 им се допаѓа ова.
  12. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.927
    Допаѓања:
    18.822
    Може да ги користат за разубавување. 8)

13. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.927
    Допаѓања:
    18.822
    @marchi-cool како сте? :hug:

Мислам дека децава ке го дупнат плафонот и ке ми паднат над глава во кревет. Од цела зграда само тие се слушаат.

На marchi-cool и Jana06 им се допаѓа ова.
  14. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.422
    Допаѓања:
    37.626
    Оди во темата Свекрвие и снаите и ќе видиш колку е само лесно. :D

На време сум влегла во темава. Мислев само мојата 4 год е со рацете в гаќи. (facepalm) Колку време трае овој период?
    Јас па веќе и реков срамота е да се пипкаш ама ај ќе се исправам надвор од дома дека е срамота и пред други луѓе.
    Како тинејџерка да имам дома, ми кажува кого сакала во градинка, па тој се држел со друга за рака и била многу тажна. (facepalm)

На marchi-cool, 24.07, Sinolicka. и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    780
    Ги истеравме празниците како што е ред, па денес утрово бев на гробишта. Бев кај баби и дедовци, баба ми почина 1 месец од кога се породив, немаа прилика да се запознаат со ќерка ми.. Тешко ми е и жал за нив, но ајде ќе речиш стари биле, живееле и створиле, ама другар ми.. ;( 5 пеколни години без него, почина на 24 години. Ми беше како брат, бил до мене за лошо и за убаво, поддршка за се. И наеднаш си отиде, уште не ми се верува и душата исто ме боли а и знам исто ќе ме боли и после 30 години. Земав пиво, запалив цигари и за мене и за него, се изнаплакав како дожд есенски.. добро бе другар, зарем за вака беше? Јас да идам на гроб и да ти кажувам работи, како нема наеднаш да се појавиш од негде да ми речеш, знам те гледам.. Ќерка ми немаше прилика да те има како најдобар чичко на свет, ама ветувам ќе знае за тебе. Ќе и кажувам за другарството наше и за тоа колку голем човек беше, ќе и покажувам и слики од тебе. Фалиш другар за се, за се што било и за се што доаѓа, но знам не чуваш од горе. ;( Извинете за црната хроника, ама така ми е тешко на душа..

На marchi-cool, Alishan30, Coco31 и 12 други им се допаѓа ова.
  16. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Заљубена е?
    Слаткушка мала:inlove:

На Chanell* и gjoker4e им се допаѓа ова.
  17. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    5.193
    Ноќ мајки
    Да ве поздравам од спална со плачки со емоции со се...
    Бебе ми полни една година ;(
    Порасна:l:
    Лани оваа ноќ бев сама во болница заради оваа пуста корона ни маж ни некој познат со мене ;(
    Вечерва после една година сами со бебе на спална, маж заглави на пат неможеше да ја одложи турата и така фино си се изнаплакав и карам врнам и да се плукнам и во пари и во ствари ако неможиме да го гушниме синко и да му честитаме прв роденден заедно ;(
    Емоциите ме доотепаа или хормоните или што и да е ама се улипав, ми порасна детето :l:
    Љубов мајкина е :inlove:
    Среќен роденден сине те сака мама најмногу на свет :l::inlove:
    20210503_133430.jpg

На marchi-cool, Alishan30, Coco31 и 34 други им се допаѓа ова.
  18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    @babyboy1
    Те гушкам бејби, потполно те разбирам како ти е :hug:
    Среќен нека му е роденденот на малиот, голем да расне, жив и здрав, весел, радосен :party::l:

И мојот Бамби не е веќе бебе, станав пред мажињата од трема, седам на тераса со кафе и се тресам од возбуда. Вчера цел ден се потсетував на пораѓајот и солзи на очи сами идат. Една година летна неосетно :?:

Најсреќен роденден совршенство мое, те обожавам, ми го разубави животот. Те сакам премногу :inlove:

На Alishan30, Coco31, Chanell* и 30 други им се допаѓа ова.
  19. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    На babyboy1 и Jana06 им се допаѓа ова.
  20. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на: