Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    18.008
    Јас не би пуштила секако, но мислам штом веќе се излезени не е заразно. Инкубација е неколку дена пред и после избивање.
    @KittyCat:) јас не би давала парацетамол превентивно. Парацетамол не се дава под 38 температура. Но тоа е мое мислење и на мојот педијатар. Јас на големата лепев лепенки за разладување на местото и никогаш сме немале проблем

На hello-kitty.90, Happyinlove, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835

Настојуваше да и се даде да не се чека да качи температура нема лепенки па може и затоа ... За минатата ми качи малце сепак и дадов па ќе видиме како ќе биде. Фала ти за мислењето:hug:

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    9.513
    Ama vo ovoj slucaj majkava bese so dvete deca. Bratceto ne bese isfrlano, sto ako e vo inkubavcija? A toa so site deca si igrase. Ok mozebi prelezal prethodno no kako ke znaes. Vo sekoj slucaj sebicna i neodgovorna majka.

4. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Не е мајката себична зошто така осудуваш?
    Јас не би го вадела само на жешко време за да не поти и да не се чеша дополнително.
    А па и сипаници една страшна заразна болест што се бог да чува.
    Пострашно е со бактерии и вируси што се мешаат него со сипаниции вејќе излезени.
    Па како ке прележат нашите деца?
    Многу сте критички настроени

На Andrejaaaaaa, kukla21 и azelea им се допаѓа ова.
  5. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    9.513
    Da sebicna e. Ako nejzinoto ima ajde da go nosi vo drugi deca pa da fatat i drugite. I da ne e strasna bolest, sekoj ke fati koga togas, no zosto namerno da zarazi mali bebinja, mozebi nekoe dete od zdravstveni pricini nesmee vo momentot da zakaci druga infekcija, mozebi ima novorodence doma, mozebi ima trudna majka doma i na kraj zosto na nekoj da mu rasipe odmor, plan...? Koga si bolen ke si sedis doma pa makar i leto da e. Toa e odgovornost. Pa kako jas koga imavme korona cel mesec si go cuvav deteto vo dve sobi zatvoreno vo sred leto. Ako bev takva ke si go pustev nadvor nikoj nemase da znae i taka nemase simptomi pa ke gi zarazese site deca. Ok znam deka ne e ista bolest, ama zboram za princip, ogdovornost i solidarnost. Ti dali bi sakala nekoj namerno da ti go zarazi deteto so sipanici tri dena pred odmor? Na kraj kraeva nekam nekoj namerno da mi go zarazi deteto. A se bunite koga nekoja majka ke pusti bolno dete vo gradinka , sto e porazlicno ova?

Последна измена: 14 јули 2021
    На marchi-cool, Coco31, hello-kitty.90 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.298
    Допаѓања:
    19.104
    А ти и другите што бевте таму и кажавте нешто на мајката или на форум сано кажувате? И зашто воопшто сте останале на лулашки децата и дома кога има несовесни. Инаку ја се заразив така ме однесоа на гости кај "прележано" не ни кажаа дека имаат сипаници, а беше цела исфрлена како ме зарази со поминат период не знам, на 7г во јули на никој не му посакувам во жешко да прележува трауми имам се уште.

На marchi-cool и kukla21 им се допаѓа ова.
  7. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    9.513
    Zasto da si odam jas doma? Ona e taa koja voopsto ne ni trebala da nosi bolni deca na lulaski. Ama nekako na drugive majki seedno im bese, si gi pustija decava da si igraat so niv. Bas cudno. Sreka mojov mu kazav pa se isplasi kutriot samo begase od devojceto, pa uste i gi trga drugarive od nea haha :) kojznae sto si pomislilo deteto.

На marchi-cool и Milkiway им се допаѓа ова.
  8. Linda24

Linda24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2021
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    557
    Majki od koga vasite decinja pocnaa da lazat moevo e 9+ i lazi na nazad. (facepalm):rofl::rofl:

9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Сирото дете:(

На mssuniquee, LucyLu, ALISA0000 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Па не си ни ти подобра што се смееш на такви работи.Наместо да си одиш дома ти си се смешкала додека син ти и другарчињата бегале од неа како од чума.Па дојде да се изжалиш какви мајки има :) хехенце

На mssuniquee, АнеАце, kukla21 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    9.513
    Nema da si odam doma koga ne sum kriva jas, ne e moeto dete toa koe treba da sedi doma zdravo, a nejzinite deca bolni na lulaski. I da go ucam da bega od takvi zaradi negovo dobro. Koga ima takvi sebicni majki koi sirat zaraza i im e gajle za drugite deca mene pa ic ne me boli dali begale od nejzinoto ko cuma da ima. Ama ic. Ako neke da begaat i da ja osuduvaat ke si se sobere i so decata doma,a ne site tamu popreku da ja gledaat.

На @rollercoaster@ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.801
    Допаѓања:
    40.354
    Место да се смеете што другите деца бегале од девојчето како да има кој знае што, требало да го земете вашето дете и да го однесете на други лулашки и да ѝ укажете на мајката дека не е во ред тоа што го сторила.
    Добро утро.
    Бебе тера прва дремка. Јас сум до неа оти знам дека 15 мин само ќе спие. Многу се нервирам со тоа денско неспиење. А и ноќеска некогаш во сон почне да мртка,, изгледа ѝ е жешко. Ноќеска се будам и јас испотена. Пекол е. Климата не може цел ноќ да биде вклучена оти ќе излади ептен. Па затоа со отворени прозори во секоја соба спиеме. Јас се премногу потам. Моментално сум утоп. Дали е пост породилно или од прележаната корона, не знам. А можеби и од двете е.
    Нели пишав дека закажав во Охрид. Е па откажавме таму. Ќе одиме во Струга. Не сум била никогаш, а е и поевтино таму. Нема толку шетање како Охрид, ама па секако 2 ноќи ќе сме.
    Со маж ми си ветивме да помине мини одморот, ќе излеземе некаде на вечера сами, без деца. Не се сеќавам кога последен пат сме излезеле сами.
    Пред некој ден свекрвата и свекорот се договориле да одат кај моите на гости, ја пуштив и големата со нив, а ние со малата излеговме. Кога се вративме дете беше пресреќна, се израдува, нѐ гушкаше како да не сме се виделе со месеци. Неќни па бевме на именден, ги оставивме дома и двете,ја убедив големата да не доаѓа со нас, оти ќе нема деца и ќе ѝ биде досадно. Знам дека ако дојде, цело време ќе седе на телефонот, а вака дома барем ќе си игра или трча во двор. Кога се вративме иста слика како претходно. Тоа гушкање, бакнување, леле леле. Да бевме заедно гарант немаше да го има тоа. Многу ретко ја оставаме кај баби без нас, само кога пазареме и гледам дека кога ја оставаме убаво ѝ доаѓа промената.
    Ова малово како за инает се успа сега. Да одам да потфанам нешто, да расчистам, алишта еден тон имам за пеглање и средување.
    Чао

На marchi-cool, Coco31, Naatashka123 и 23 други им се допаѓа ова.
  13. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    9.513
    Siroto ni krivo ni dolzno da se zarazi sred leto :(

14. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    За болното детенце мислев, кузнае што му се вртело во главата кога ситр бегале од него а мајките се смееле.

На АнеАце, kukla21, azelea и 7 други им се допаѓа ова.
  15. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    9.513
    Pa tie drugi deca si imaat roditeli koi bea prisutni tamu, dali begale oni ili ne ne e moja rabota. Jas si se smeam za moeto sto begase. I da jas mu kazav da bega. Koga nejze ne i e gajle sto ke zarazi drugi deca mene pa ic ne mi e gajle za nejzinoto sto begale od nea.

На @rollercoaster@ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    9.513
    Leleee rasipan telefon si. Kako lrvo kaj procita deka site deca begale i majkive se smeele? Kako vtoro detevo bese dvegodisno i bas me zanima sto mislis deka mu se vrtelo vo glava?

17. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Сакаш да кажеш дека две годишно детенце не осеќа и разбира шо се алучува околу него?
    Браво бе...
    Место да си разговарала со мајката ти многу добра лекција си му одржала на своето.
    Не разбирам зошто ви е тешко да кажете тоа шо го имате во лице а не ви е тешко да пишувате на форуми како жената е немајка.

На marchi-cool, kukla21, azelea и 5 други им се допаѓа ова.
  18. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.275
    Допаѓања:
    67.881
    Можеби веќе се сушеле, па затоа го изнела детето. Јас лично би ја прашала, ама, ако мислам дека треба ќе си одиме на други лулашки. Не можам да влијаам на другите и тоа што го прават, можам јас сама да направам она што мислам дека треба.
    Еднаш на лулашки едно дете поврати, мајка му рече стомачен вирус имало, ама ништо страшно, поминувало веќе. А и како ќе граделе другите деца имунитет ако не фаќале вирус, па немало врска што ќе се заразат другите. Затоа си отидовме, намерно да фаќа стомачен не ми е ни на крај памет. Ете, секакви има, ама, да ги избркаме не можеме, може ние да си се преместиме.

На marchi-cool, Coco31, kukla21 и 13 други им се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Две годишно и те како разбира и памти.

На Bicka77 и Katerina94 им се допаѓа ова.
  20. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    18.008
    Детето не е криво за постапките од мајката. Фино лепо голтнуваш гордост и одиш на друга лулашка. Малото не е виновно ни што е болно, ни мајка му што го донела на лулашки. Вака излегува се исмејаваш со детето зошто бегале сите од него. Многу смешно:x. На 2 год и те како памтат. Ќерка ми е 4, а го памети цел одмор кога имаше 2.

На Coco31, mssuniquee, АнеАце и 14 други им се допаѓа ова.