Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Elena878

Elena878 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    369
    Стај си фолии на задните стакла од колата да не ги пече сонце и плус штитат од УВ зраци

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    Јас каснам ептен ама да честитам родендени на сите. Да се здрави и живи само среќа да ги прати да останат безгрижни како што се сега цел живот да бидат насмеани :l:

На Ava.84 и 24.07 им се допаѓа ова.
  3. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    Ај да пишам додека бебе цица;)

Денес бевме на базент. Од толкаво море ние во хотел за закачивме бе(facepalm). Бебе пресреќна ја капевме шлапкаше со ножињата на грб легната абе циркузи. Душава ми се наполни што е среќна си реков ќе плачи пак од водата. Важно супер поминавме и пак сум ЗА.8)

Ми се ближи датумот за Македонија еве го 3 септември кај е :worried:. Ќе сењдуваме нешто во станот па најдов една жена преубаво црта портрети па ќе и порачам еден да ми наслика на платно:D.

Бебе секој ден новитети. Сега почна да ги прчи муцињата и да ја крева главата да се занесува :wasntme: опасна мала. Си порачав количка останува уште седиште за во кола за Македонија.

Мислам дека на Измор ќе бидам на почеток сите да ја вида абе хаос. Затоа 2 дена одиме Охрид да одмориме од сите само ние 3ца.

Почна нешто да ме болат колкови половина се си мислам дека ќе ми дојди :@ нека не идииии.

Тоа е од мене добра ноќс мајки бебушки и деца :l:

На marchi-cool, Coco31, Naatashka123 и 18 други им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.210
    Допаѓања:
    111.408
    Исти бевме и ние пред 3г, мој совет тргни на некое време млечни производи и летово ако си во можност однеси ги на Јадранско. Кај нас излезе алергија на млеко и со строга диета и Јадранско 2 години еве не после 3г нема ниту еднаш спуштено.

Дан сунчан, јас не баш. Уморна, мамурна, се по ред. Си дојдовме дома во 4 сабајле, жал ми е за детево, ама па не се случува секој ден. Ова ќе му е генерална проба за на тете свадбата. Многу убаво си поминавме, весело, забавно, за мерак. Едвај чекам следна свадба, следно во Србија ќе одиме, остана уште тој братучед.

На салдото изгубени килограми додавам уште еден, прехепи сум, уживам! 3 дена не бев во можност да пратам строго ама не се ни опуштав, ама па затоа многу движев и многу бев активна. Вчера имав направено 23000 чекори и кусур, нозеве малце ми се тапан, ама шодека. Денес ќе одморам и да се распакуваме на раат, ама од утре ќе се вежба строго. Ако не за друго, Занзибар ќе се оди ако успеам да добијам 1 место :inlove: Шала на страна, Занзибар не е толку многу битен колку ефектот што режимов делува на мене како личност. Преродена сум!

Доста беше, ќе се јаде сега па да се пуштиме во погон денес! Убав ден!

На marchi-cool, Coco31, Butterfly1107 и 18 други им се допаѓа ова.
  5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.800
    Допаѓања:
    40.354
    Добар ден.
    Нека се среќни родендените на сите дечиња:party:

Малово ми е со антибиотик од денес. Пред неколку дена прво поврати на два пати, па после почна со дијареа. Од вчера и со покачена тт. Денес на кс покажа леукоцити 18. Веднаш ѝ даде аб матичната. Парацетамол давам, пробиотик, електролити. Од синоќа почна повеќе да пие млеко. Пред тоа ептен малце пиеше. Среќа што е веселка, само на моменти знае да се расплаче.
    Не бе, не може сѐ да е во ред пред да се оди некаде. Аман. Се надевам до сабота ќе се оправи малото, ако не, ќе треба да ја откажам резервацијата. ;( А големата па колку се радува, едвај чека да одеме. Купаќи ѝ купив минатата недела. Уште такви играчки за во песок нови да ѝ купам фале. Штета што сме малку денови.

Ај да пуштам некоја машина за алишта. Убав ден имајте

Последна измена: 26 јули 2021
    На Naatashka123, kjofti4, elcezelce и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    780
    Кралици како сте? Да се пријавам јас, одамна не сум ве читала. Имам периоди во животот кога деактивирам социјални мрежи, се исклучувам од се и сешто она баш кога ќе ми "прекипе" се.. Си ги преиспитував животните одлуки, каде сум грешела, на што се сум замижала очи и такви работи :bandit: Имам доста за читање таман сега беба заспа па ќе надокнадувам 8-|

Беба си расти, многу си е весела и супер напредува. Не можам да и се изнагледам, не можам да верувам дека е моја љубовка најубава :inlove: Имав многу работи замислени во глава што сакав да ги напишам, но ете сега се заборавив. Ќе пишам пак за скоро време.. Чувајте се и гушкајте малшани :l:

На marchi-cool, Slonce91, Coco31 и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Хелооу.. :D
    Бебушот мој наполни два месеци пред неколку дена. Го носевме кај матичен да го вага и да го прегледа прв пат. Го вага и вика леле многу има додадено,кило ипол, сигурно има некој проблем. Не прати да направиме крвна слика и шеќер. Леле таму, таа сестрата груба, го тегне за рачето, си мислам прст ќе му скрши. Тој кутриот писка,душата ме болеше. Цел ден беше плачлив и не сакаше да го испуштиме од раце.
    Се испадна во ред и ми вика матичната добро продолжете, супер е. Зошто ни го направи тој стрес, незнам. Јас и мм знаеме како ги дочекавме тие резултати,триста филмови во глава.
    .....
    Конечно дојдовме кај моите. Колата не се среди, па не зеде татко ми. Дома последно бев ноември месец и тоа на 2дена.
    Уште пред да тргниме, се договоривме со брат ми и сестра ми и тие со децата да бидат оваа недела кај моите, па конечно да се видиме сите.
    Синчето мое најмирно на свет. Кај сите седи, им се смее, јас тоа време го користам да ги изнагушкам внуците. Единствено проблем ми е што освен на града или со мене, да му пеам нема шанси да заспие поинаку. Го нишкаат, го шетаат сите, нема шанси.Тој ги гледа и се смее, јас го земам одма затвара очи.
    Наутро се буди во 6 сатот и го шетам покрај езеро, па се враќаме, спие уште некој сат, пред да станат и другите. Внуците секако од станување се во базен, па после на плажа. Ние со бебуш и со мајка ми дома.
    Поручек малце заладува и тогаш им се придружуваме и ние.
    Ох ама убаво ми дојде малце помош околу бебе. Барем малце поблиску да беше мајка ми.
    Мм ми недостига, цела година не бевме разделени повеќе од 2дена и сега ни е чудно. Се јавува цело време, досадно му е сам, ама мора на работа. Се надевам ќе ни се придружи барем за викенд.
    Тоа е тоа.. Бебе спие, си легнувам и јас.
    Добра ноќ на сите :hug::hug:

На marchi-cool, Coco31, SkarletOHara и 19 други им се допаѓа ова.
  8. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    18.008
    И големата и малово првите месеци по 1600 гр качуваа, па никој не ми спомнал за некакви испитувања.:^)
    Можеби ок што поради претпазливост ве пратиле, но сепак мислам малце претерана реакција.

На Butterfly1107, kostovaivana, Ava.84 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Јас дојдов да читнам по сто години и одма да се придружам во клубот на @Happyinlove и @kukla21 значи чадам, ми иде да искршам собава. Откако тргнаа во градинка, од јуни месец не се оправени. Прво мрсули, па ларингит, па стомачен. Згора на се, префаќаме и јас и мм. :@
    Пари за градинката, плус јас на боледување со скратена плата:|
    Викендов бевме Охрид, сношти се вративме, утрово стануваат, кашлаат буфтаат и мрсули до колена, па јас не знам што да речам веќе, што да направам:worried::worried::worried:
    Да им прсниш спреј, да им мериш тт, треба асистенции од пожарна|(
    И така, секој одмор ми е изваден низ нос, ќе полудам стварно.
    На работа ништо несработено, веќе осеќам дека заглавив.
    Сега седам, дремам нервозно, чекам тт да крени малиот во секое време, чистам мрсули, во меѓувреме се готви ручекот за утре и молам колам по мајка сестра некоја да ги преземи утре, не се во состојба да одат во градинка. А само еден единствен ден денес беа, минатата недела бевме сите со стомачен нели, нема крај ова:sweat:
    Ај да не мрачам, извињавам се, добра ноќ на сите мајки и дечиња :)

На Coco31, KittyCat:), SkarletOHara и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Оо како испаничи таа, срцето ми застана си мислам. Не било нормално ми кажа, претерано било.
    Па уште ми вика мораш да го доиш според сат, вака кога сака и колку сака ќе помините граници :o Сите ама баш сите кажуваат доење на барање на бебето, таа да гледам на сат. Секако дека нема да ја послушам.
    На приватно и во советувалиште кај што го носам, сите велат дека е супер, така да продолжиме.

На KittyCat:), SkarletOHara, kostovaivana и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    18.008
    Абе глупост. Доено дете на диета да ставиш, мислам бог да чува.
    Мене матичната само ми викаше да продолжам така и да не го носам на мерење зошто ќе и ја скрши вагата:rofl:

На marchi-cool, KittyCat:), kostovaivana и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Глупости најголеми.
    Хахаахахах..
    Моето е родено со мала родилна тежина за неделите, јас пресреќна дека добро напредува, таа ми создава главоболки.

На KittyCat:), kostovaivana, MilaSs12 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    18.008
    Ма нека си цицка колку сака и уживајте си:inlove:

На KittyCat:), IRBBB, MilaSs12 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.927
    Допаѓања:
    18.816
    По стоти пат ке пишам нека си цица кога сака колку сака.
    Синко роден над 4, прв месец качи скоро 2 кг од доење.
    На година 12 кг со 83 цм, на 2 год пак 12 со 93 цм. Нека му го јаде газето матичната.

На Pacient srna, KittyCat:), Happyinlove и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Servet90

Servet90 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    62
    Zdravo prv pat pisuvam na ovaa tema ama moram da se istusam bebe 8 meseci mi e vcera pocna vo gradinka prv den srce me stega mnogu najmnogu placese i cel den bese povlecen vcera denes pak vo gradinka e ama denes se vrativ doma sram mi e da stojam pred gradinka i da placam ke me pravat luda...

На Luna91 и Ava.84 им се допаѓа ова.
  16. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Да си го смениш матичниот најпаметно ќе ти биде. Ти неможеш да измериш колку бебе цица се дури е на доење е нормално... Нема дебело бебе чим цица така да си знаеш :)
    Чим сум тука да ве поздравам, ние добри одбројуваме ситно денови до одмор, малите со тешки маки последниве денови одат во градинка па секое сабајле си кажуваме уште колку денови останале.
    Среќа ми е кога го гледам синчето колку е среќен што ќе одел на море па како се спрема :inlove: знам дека ќе ни биде тешко сами со две мали деца на одмор ама преферираме со маж да одиме сами со деца без баби и дедовци :D
    Убав ден мајки кралици :sun:

На marchi-cool, Coco31, Butterfly1107 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    :tmi:
    ела да те гушнам :) Мрсули за извоз имаме :) усисивачот паркиран во дневна некој ќе мисли само чистиме. Е чистиме, ама мрсули :rofl:
    Следен месец не ја праќам големава. Имам и јас душа и да одморам. :tmi:Ако тераме исто, овој последниов вирус беше најкраток. Тт 2 дена и нос со мрсули кај големата 3 дена, малово еве тера 5ти ден. Додуша таа не видела одзатнат нос веќе долго време (facepalm) ене ја со мрсулите до уста. Мрсулка на мајка :)

На IRBBB, KittyCat:), elcezelce и 7 други им се допаѓа ова.
  18. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    7.060
    Zdravo majki i.jas da se ispozalam so nastinkitebi bolestitw.Otkako trgna vo gradinka bel den ne vidov sekoja nedela nesto se slucuva.Samo menuvam rasporedi, se menuvam za smeni boleduvanje odmori se koristam i neznam.do koga vaka .Pred nekoe vreme imase i nesreka vo gradinka sega od nedelata e pak bolen, mislam deka nemam dusa poveke vo mene.Koga e vo gradinka i ke mi zazvoni telefonot mislam vo istiot moment tahikardija me mava.Edno znam deka nikogas nema da si prostam sto ne ostanav 2 godini doma so nego, a bidejki sum umorna od se si mislam naskoro da dadam otkaz ili da smalam so rabotnite casovi.Nemam nisto ubavo da se pofalam nekoe crnilo me zafatilo se nadevam ke dojdat podobri vreminja.

На marchi-cool, Coco31, IRBBB и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Аааа па ти дека до 2 години големово

го држев дома полесно помина...бетер е.
    Малово од септември ке почне некоја недела пред година и онака сите можни вируси и настинки до пневмонии од брат му си ги кркна дебело.
    Уште не сме опоравени. Тоа смрт ми е давајње на сируп на големиот само со поврајќање е. Никако не може да го испие а да не го исповрати. Земав уште едно шише антибиотик дека половина е исповратен.
    Малиот цела среќа го поврајќа шлајмот.
    Може и лојот од гуска помогна незнам но далеку е подобар.
    Е сега што имаат мрсули еден куп и што кога кашлаат мене ме боли плуќата е друг муабет.
    Но барем две ноќи е полесно спиењето.
    Предходните беа хорор. :x:whew:

На marchi-cool, Coco31, happygirl и 10 други им се допаѓа ова.
  20. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Што да пишам незнам и од каде да почнам, неделава што помина крш беше :@
    Ме читавте погоре сигурно.
    Абе како можи све да се дешава кога се спремаш за убаво за кршевка и свадба како? Не ми е јасно дали само нас тоа ни се дешава или на сите :(
    Се шокирав кога ги земав резултатите и видов бременос, си викам барем да знаев можи ќе внимавав, нема да кревав толку бебе ќе си побарав помош али се деси така требало да биди, да го немав ова ангелче до мене незнам со што ќе се тешев ќе паднев психички дното ќе го фатев мислам :( сега се тешам бета да опадне скрос треба да ја испитувам на 5дена, на ехо уште ништо не се гледа едино крв во матка што се чистам уште, се надевам нема да е вонматерично, се тешам со тоа што бета опаќа дека било спонтан од двете злоа полесното нека биди и да се избори организмов да не е потребна киритажа.
    Синко цел зтнат со мрсули, нема тт али мрсули до колена само влечам. Незнам од каде еве веќе 3дена, и кога заспива ме фаќа со двете рачина абе дирекно во уста ми диши ете станувам сабајлево затната сум цела, уште ова ми требаше :@
    На детево кожата неможам да му ја опоравам никамо еве месец дена на стомачето ми е нафрчан со ситни мозолчина го носам на педијатар ми вика од топло, ако спие на стомак, да спие само на стомак али спие по боди на рамки и тоа не е покриен со ништо, никогаш не е испотен и ок и тоа да е али многу затера цел месец :^)
    Сега е во шема све што ќе види животно за него е куче и вила мама ав ав :lol: па се објаснуваме дека постојат и други животни како прават тие али џабе кај мојте имат куче и тој мисли све е куче:rofl:
    Уфф постов ама е лош измешани чуства :shake:

На marchi-cool, Coco31, IRBBB и 12 други им се допаѓа ова.