Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Добар ден. Поздрав од нашата клупа.:hai: јас шетам бебе, мм да ја среди терасата остана дома. Денес ни е именден. Не славиме, ама симболично си го одбележуваме.
    @mariz убаво да си поминете на одмор.
    @Sunshine_1979. Среќен роденден на ќеркичката. Да е жива и здрава.
    @M&M и син ми прави страшни проблеми во кола. Несака во седиште, а ако е во раце многу прета, сака на воланот. Јас му купив повеќе играчки. Но најважно да патувате кога му е период за спиење. Натаму патувавме ноќе и спиеше цела ноќ. А промрдаше јас му давав да цица. Седнував на коленици на седиштето и така. Никако не смеев да го вадам од седиште зошто после нема шанси да седи. А навраќање дека преку ден патувавме ги темпирав двете денски спиења во вожња. А во меѓувреме шетавме низ солун. И пак ми се разбуди на пола пат. Па ги извадив играчките нови, па пеев, зборев, баравме камиони автобусу, абе чуда ама не го извадив од седиште. Мислам дека е многу не безбедно дете во раце на автопат, нема шанси, мало кочење од раце ќе излета.
    @marince87 незнам дали има крем за толку мало бебе. Јас што барав за најмало најдов еуцерин 25 фактор од 6 месеци. Јас на таа возраст ништо не би мачкала.

На Girl-Rabbit, M&M, fairy88 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Jas mislam mariz kazhuvashe imalo na chicco 0+ krema za bebchinja za sonce :)

Inaku @Mari* me iznasmea hahahah, ne zracham samo od toa, ubava mi beshe vecherta celosno :rofl: :rofl:

На Girl-Rabbit и Mari* им се допаѓа ова.
  3. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    E de :D
    To ti e to da ne bi bil slagot na tortata ne bi izgledala tolku vkusna :rofl:
    Taka I postot ti bese :sun:

На Girl-Rabbit и Mariangel им се допаѓа ова.
  4. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Mila za cudo moevo po pat dobar bese :) I jas najmnogu se plasev od toj del kako ke sedi vo kola 5saati koga on neizdrzuva nitu pola saat :) Inace trgnavme vo 6h i dodeka spiese go zemav vo race i samo sto trgnavme se razbudi (facepalm) Ali za pola saat cicase i pak zaspa. Cicase vo kola dodeka vozese mm zatoa sto barase na saat vreme da cicne i zaspivase. Ne spiese dolgo ali koga ke stanese vozev jas pa so mm si igrase pozadi i interesno mu bese. A za nazad od koga trgnavme (vo 7h) spiese do granica :D Inace za smestaj neznam dali imate najdeno nie saat vreme baravme vo Sarti i najdovme samo za 2 noki pa sakavme vo Toroni da odime da barame i vo agencija ni rekoa ic da ne trgame za Toroni zatoa sto i tamu bilo full :@ Pa edvaj najdovme za uste 4noki vo Sarti i se selevme, haos:x Ke mora i vie vo race da se drzite pa so igracki, cicanje...ke pomine po pat :) Ubavo da si pominete pa pisi koga ke se vratite kako ste pominale :*

P.s Vo sediste malku sedese, znam za bezbednosta i insistirav da go stavam ali pola saat ke izdrzi i pocnuvase da vristi pa morav pak vo race. Zastanuvavme cesto na benziski i togas pak go vrakav vo sediste i posle pak vo race i taka nekako pominavme :)

Последна измена: 2 август 2016
    На Girl-Rabbit и M&M им се допаѓа ова.
  5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Јас само да дадам рашорт, денес е добар син ми, откако се разбуди сабајле не го болеше веќе мешето, само што не сакаше да јаде ништо, обично штом стане јаде бисквити и млеко, а сега ништо, само вода, па може едно шише испи штом се разбуди и после лубеница посака, изеде малку и еве сега правњв шпагети и ми вика и јас сакам мамо и не можеше да дочека, ајде готово ли е вика, изеде полн тањир и дури и од моите јадеше после, еве го сега ќе си бои во боенките :clap:
    И ќерче ја наранив заедно сите на маса, она палента и јогурт, 2 тањира изеде, луѓе јас не знам зошто толку ја сака таа палента, колку и да и направам не и е доста, се ќе изеде, а зеленчукот не сака ни да го помириса, ама секој ден не може палента да јаде, (facepalm)
    Ете така, супер вести и за мене и за вас :f:

На Girl-Rabbit, M&M, fairy88 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Здраво мами.
    Влегувам чат пат,читнувам да видам ова бебе како е,оној батко дали е подобар,таа мама како се снашла доењето оти почнала на работа,на онаа мама мажот и дали почнал да помага.... Се она со кое скоро сите се соочуваме.
    Успат ке налетам и на некоја нова и така.

Ние сме добри. Веке проодуваме,па дури и збориме,малкуповеке јадеме оти скоро ич и не јадевме,шеткаме приквечерите,одевме на бањање по некој ден два пати,ке одиме пак и така.

Поздрав.

На awl, Girl-Rabbit, girl-miri и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Додека го заспивам големиот, малото спие, и еве прилика да шкртнам два три реда :)

Грчеви-:sweat:, тантруми- |(, ама грчеви+тантруми заедно = (facepalm):worried::@:worried:;( Но тоа е предизвикот кој што го носи мајчинството, јака сум ќе издржам:muscle:
    Колку е убаво кога сме сами дома, јас, мм и двете деца, свекорот свекрвата и деверите сите се на одмор, си имаме слобода, и иако не правиме ништо поразлично, многу сум поопуштена. Знам дека децава кога плачат ќе ги смирам едно по едно и никој од доле нема да дојде и да ме праша што им е зашто плачат (со прекорувачки тон), па бебиња се побогу незнаат да зборат.|(

Одмор... Ах колку ми се оди негде малце сонце да ме огрее, еве денес божем август е, седиме дома по долги, децава во ќебиња стуткани, а надвор врне нигде да ги прошеташ. :rain: Здравје па следната година :)

Одам да ги ставам во кревет децава, а може и јас ќе им се придружам.:$

Убав ден:)

На awl, Girl-Rabbit, girl-miri и 9 други им се допаѓа ова.
  8. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Здраво мами и од нас...Ќерка спија...јас дремам на компјутер
    Туку сакав да објавам нешто за тие што спремаат детски соби...еве добра идеја за боја за ѕид. Не знам дали има кај нас вакви, ако знае некој нека каже.
    http://www.roma.rs/proizvod/ro-boja-za-skolske-table/

Честит Именден на тие кои слават. Гледам и родендени имало :)...и тие нека среќни. И сите да сте ми среќни :sun:.

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Љубичеста = Виолетова :rofl:
    Тоа од постариве го научил.

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mama31

mama31 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    292
    Или љиљакова може да се каже :P

На Sunshine_1979, alana, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.595
    Допаѓања:
    76.825
    @Mariangel chicco se imaat 0+, pa duri i pasta za zabi :D krema za sonce, krema protiv komarci itn.. :)

Imam super internet inace, sinko uzivase deneska, sega spie bas kako bebe i kojznae koga kje stane. Se iznaigra na plaza, se banjase vo bazence, pa malku vo plitkoto se slapna :D ama dosta vreme izdrzi, koga se vrativme nemase vreme ni za jadenje ni mleko da pie, banjanje i odma na spienje :)
    Uzivame bas :sun:
    IMG_20160802_165943.jpg

На Nikita7, Mama Maja, LadyC и 24 други им се допаѓа ова.
  12. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    8.164
    @alana @mama31 јас па вчера цело време се утепав од смеење и зафрканции на негова сметка со љубичестата боја.
    @mariz сега гледам слика дека сте отишле на одмор.Убаво да си поминете и боичка да фатиш;)

Туку ми се јаде благо,а немам ништо дома.Ќе си направам гриз,ем здраво ем благо:D

На Girl-Rabbit, girl-miri, alana и 2 други им се допаѓа ова.
  13. mama31

mama31 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    292
    @fairy90 ljubicasta е српски збор за виолетова, така мислам

На fairy88, Kitten, Girl-Rabbit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.906
    Допаѓања:
    152.640
    Fala vajda ke pomineme dobro. Smestaj si najdovme so vreme. Ne se odi so deca na nerezervirano nemoj drug pat taka da se macis najdi si so vreme. Baska vo udarna sezona. Nie pred da se rodat decava nikogas ne sme rezervirale ama drugi e sami.
    Ajde se nadevam deka ke pomineme dobro. Cuca uste i zimi toa ja uspiva. Malku mi e problem sto sme trojca pozadi plus sediste i tesno dosta ama nesmeam sinko napred uste e mal ke ne kaznat za toa sigurno. Inace da vi sediste e najbezbwdno ama idi izdrzi da ti pisti dete po pat.
    Eve denes do matka bevme i pak me izgnjavi bo kola epten. Ne.mi se.mrda od naselba nekogas. Aj ke porasne ke se smiri vajda sto da i pravam. Me odmori dur bese mala sega ke me zamara ☺. Aj ke pisam kako sme prosle
    Inace denov ko i sekoj malku setnavme malku po doma. Probav nesto da sredam ama tesko. Nemozam od raka da ja trgnam zverkava. Sin mi nesto mi se zali od stomak edvaj stignav caj da mu napravam. Vo sekoj slucaj poarno doma nego na rabota.

На Mi-Ma, Girl-Rabbit и Mari* им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.906
    Допаѓања:
    152.640
    Dobro e ne sum sama . Kako uspea da go nacicas dur e vo sedisto. Toa ti e epten nekoja napredna tehnika ☺. Super stom uspevas kako taka da go zadrzis vo sediste. Ne sum ja probala vo golemo kako ke se ponasa ke vidime denovive. Probav da najdam od negde normalno sediste sto se lizga vo polulezecka polozba ama ne uspeav. Ova sto go imame od sin mi e glupo ama ne mi se davaat pari za novo ke go namestam nekako.
    Inaku svekrva mi ni e na gosti nekoj dve nedeli. Polesno imam pomos rucek ova ona ama neznam zosto nekako nervozna me pravi celava guzva po doma. Nemam problem so zenata nikogas nesto mi nema prefrleno direktno ama onaka non stop bambori i komentira. Ke prasa sto ke i dades sega da jade pa pocnuva nie ne sme davale toa, pa samo brmci kako piskala malava ne spiela dovolno sekoe sabajle komentira deka mnogu rano stanuvame, kako mislela deka za vikend ke pospijat poveke decava. Pa po milioniti pat kako mm bo prvo odelenie sam si sedel doma i si odel so kluc na vrat. Ko na mars da zivee zarem nemoze da razbere kolku e smeneto vremeto od pred 30g. Sega da znae nekoj deka ti sedi dete na 6-7g samo doma kojznae sto ke se sluci. I taka mal milion dr komentari ama se onaka uz muabet. Porano moze ne mi smetalo tolku ama nekako so godinive mi se otideni nervite. Ne se raspravam ama nekako sum tmurna i namkoresta celo vreme ednostavmo nemozam da mestam nasmeana faca so sila.
    Ete taka da si se pozalam malku ☺

На irena.1, galapce, mama31 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Синко спие, јас одмарам малку кај и да е ќе стани па нема спиење за мама али тоа е што е да го пребродиме овој период се надевам ќе биде подобро. Мм го испратив трета на работа па сама со бебчо цела ноќ ќе сум. Туку да ве прашам мамички кај да најдам онакви лепенки да пиши 1 месец пример дека прај бебето?

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Јас мислам дека е според цвеќето љубичица...кое обично е темно виолетово, но го има и во други бои. А да и србите така ја викаат виолетовата.

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. marince87

marince87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    160
    Мајки пошто е пекол навечер тука, како би го облекле вашето 3 месечно бебе за спиење? Цуца наша спие долу по долги а горе по боди и кусо ракави и покриена со тенка памучна пелена. Свеки вели ќе го настинеш детето навечер за спиење требало по долги. Како да и ставам долги коха жива вода е испотено наутро?! Што да правам што да чинам?! Исфрлив и широк повој уште на почетокот на јуни кога почнаа жештините и за тоа ме кара а детево плачи од жешко

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Jas od dva meseci ja ostavam po kratki rakavcinja ko da e toplo i ne ja pokrivam so nisto sega sme 3meseci polni ic ne se plasi da ja ostavis Taka a inace za toa sluzat svekrvite :rofl: samo za umoi kazvenje :x

На fairy88, Sunshine_1979, Girl-Rabbit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Au ama se iznervirav i jas od mojata sveki. I kazhav deka ne veruvam vo toa deka bebeto ako se pruzhelo po nekoja hrana ili pijalok trebalo da lizne, imame praveno muabet deka za mene toa e glupost zhiva. Ona kazhuva kako na mm noga mu otekla oti se pruzhil po pivo a ne probal, vikam baraj logichno reshenie a ne prepishuvaj na babini devetini.. I dobro, ednash proba koka kola da mu dade go istrgnav vide deka sum odluchna deka ne veruvam vo toa i ne sakam da mu davam se neshto da liznuva.
    Vecherva kaj niv na gosti, jas vo kujna a taa go drzhi bebush vo dnevna, se pruzhil tamu ne znam po shto od masata i mu dala da lizne :@ Pred gostite i kazhav se sho imav, i bashka doma pak i pishav deka odlukata na roditelite treba da ja pochituva!
    Tolku malo bebe ne se znae na shto e alergichno, ushte toa mi fali!!! :@

Eve neshto shto me trogna, bash e tochno :) Da se najadeni i da se dobri i zdravi, toa e najvazhno :) Si go pronajdov moeto zlatce na slikive.. :) image.jpeg Dobra vi nokj zhenichki :)

Последна измена: 3 август 2016
    На fairy88, Mama Maja, LadyC и 7 други им се допаѓа ова.