1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Добро вечер мајки :hai:

Не ми се верува, цела војска ја заспав :lol:
    Да бе, таткото пред децата, да не ти се верува :o
    Кога сме кај спиењето да си кажам и јас, синко си спие во неговата соба од 4 год, тогаш тргна во градинка па се замислуваше голем, плус нова соба и немавме проблем ама до тогаш си беше меѓу нас.
    Кога се роди ќере му реков на маже да отстапи место од спална за малата колку за почеток да се навикнеме една на друга, еве после една година уште не сме навикнати :D уште спие во друга соба.
    Малата ниту еднаш нема спиено во креветчето, планирам да го соберам барем ќе се ослободи простор.
    Баш пред некој ден ме прашуваше мм кога да се вратил назад, вака како цимери сме биле, се поздравуваме во ходник и секој во својата соба
    Му реков ќе почека уште бајаги ама си мислам, еве зошто тој ноќни ламби ми подарува, да ми текне :D
    Ако продолжам вака за 8ми март само сијалица ќе добијам ]:)]:)

Кога сме кај емоциите, јас уште синко кога беше мал размислував да пишувам писмо, ако некогаш не дај боже ми се случи нешто непредвидено бла, бла...
    Сега откако се роди ќере повторно ми идат такви идеи :fubar:

Ние добро сме.
    Бато оди во училиште, ние го земаме.
    Оди и на фудбал два пати неделно, прво беше ептен загреан, сега помалку, ми делува изморено до 4 во школо и од 5 на фудбал ама нека тера додека сака.
    Ќере ептен музикална се погоди, по цел ден музика сака. И пуштам еден канал каде има нон стоп музика и таа игра и слуша, кога и се допаѓа ритамот на некоја песна одма рацете во вис ги крева :lol:

Одам да си пуштам еден филм додека е штама.
    Мирна ноќ мајки.

На marchi-cool, Bicka77, KittyCat:) и 31 други им се допаѓа ова.
  2. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.941
    Здраво мајки. :hai:

Си дојдовме дома после 2 недели. Бебе лази не може да се дорадува на слобода.:l: Ви благодарам на сите оние кои ми пишаа/дадоа поддршка, да не читаме веќе за бебиња болни од ковид поготово не за хоспитализирани. :f:Која радост беше кога го виде татко му, цела ноќ се гушкаа, конечно се наспав. Многу имавме проблем со јадење во болница, навикнат на домашно, цело време фрлав каши, детален план вчера сум правела како да си се вратиме на домашно со полна пареа.

Од бременоста ми остана малку стомаче и се срамев дури, сега после болница сум коска и кожа...пази што посакуваш. :headbang:Вчера купил мм ајвар кога седнав пола леб изедов, па насецкав и кромид одозгора, конечно мирисот го осетив. :rock:

Додека не немало стигнале картончиња од пошта. На враќање од болница застанавме да не пропаднат, 30 мин. се задржав. Скоро се стигнало и за роденден за бебе и за внука ми, едвај чекам да дојде време да китиме. :party:Додуша има време уште два месеци, ама таква сум фрик за организација мора се однапред да ми е средено. Па како ги отварав посакав уште да порачам т.е сигурно ќе биде, се нешто ми фали.

Само да ве поздравам накратко, да си дојдам на себе деновиве па ќе пишам подолго.

Останете ми во добро здравје.:hug:

На marchi-cool, Bicka77, Alishan30 и 36 други им се допаѓа ова.
  3. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.243
    Добра вечер. :mm:
    Едно време мислев дека човечево ништо не го интересира и дека при секое соблекување и облекување ќе биде борба со мечки. Е грешка сум била. Решението било многу едноставно. Тетка му (другарка ми) му донесе едно ајкулче шо ја пее онаа досадната Бејби шарк. Лелее, детево се заљуби, слуша, го гледа ова како најголемо светско откритие. И наеднаш имаш мир во куќа. :inlove: Мора да откријам од кај е земено, да се опремам со залихи во случај да престане ова да пее. :$

На Bicka77, Alishan30, Naatashka123 и 21 други им се допаѓа ова.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Може да ставиш слика да видам какво е?
    И кога ќе дознаеш да кажеш од каде е.

На gjoker4e, Hortenzija, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  5. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Лелее и за беба донесоа такво арно амааа јас да ја проверам батеријата што како дека многу стручна нели јас и бејби шарк ја проголта батеријата :rofl: Цел механизам внатре го пропаднав :rofl:
    Ако @nevermet18 ти е незгодно да прашаш од кај е ќе прашам јас ќе пишам

На gjoker4e, 24.07, Hortenzija и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    И ја да сум и ја ќе се заљубам и мене ептен ми е срцкаста песната:D:D, ако дознаеш пиши ни од каде е купено:)

На gjoker4e, Hortenzija, nevermet18 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    2.158
    Еве јас знам за Бејби Шарк, оти и мојата го пребендиса на братучеда и. Во Битола го има во секое Тобако, па сигурно и кај вас :D
    Имаше различни големини и бои.

На Осе, gjoker4e, Hortenzija и 3 други им се допаѓа ова.
  8. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.243
    Од некоја локална цвеќара било земено, женски. :D Барав слики по нет оти не можам од телефон да прикачувам, ова е истото, само посебно се пакувани. Ние плавото го имаме.

На Naatashka123, gjoker4e, azelea и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.687
    Допаѓања:
    15.801
    Koja cena se?

10. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.668
    Допаѓања:
    1.470
    Исти се сите? од која цвеќара може да земам?

11. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Која локална цвеќара? :rofl: леле многу ме бендиса. Одма сакам 2 :rofl::?:

12. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.243
    @sani99 @kostovaivana од Свети Николе, на фб се потпишани Cvekarnica Dance. @Hortenzija не знам колку пари се, не прашав.

На kostovaivana, mal.ecka и Hortenzija им се допаѓа ова.
  13. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    33.257
    Здраво мајки кралици!

Знајте дека ние секогаш одиме во пакет со дете кога се работи за настинки. Еве и мене втор ден грлото ме боли и за малку ќе се задавев со лута бомбона во спиење. Добро е што се разбудив на време инаку ќе умрев. Секогаш кога сум болна си шмукам инаку без нив неможам да дишам, да голтам...

Дете овие два дена е подобар без кемкање и плачки, кр.сл. супер грлото жар црвено заработи антибиотик, зедов и риностоп, пробиотик. Повторно почнавме со ацерола и имунобета прекинавме јули, август ај дека лето, топло...

Јас до сега немав видено дете на 5 години како не знае да дува со носот. Еве го мојот не сака да се потруди дува со устата и вели неможам. Душа ми излегува што му ги вадам со пумпица и од тоа мислам грлото ме заболе. Му се згуснаа денеска и пола ден му беа зелени, сега пак бели.

Незнам што да правам за утре ми се јавија и ми закажаа за на логопед, А чекав термин две и пол недели... Три пати шетање до таму и кај матичната си ја префрлаат топката едни меѓу други. Па така се најде една сестра од мајка родена и ми побара број ако се ослободен термин ќе ни се јавела. И сега што да правам?
    Дете болно... Да не ми се развикаат дека носам дете болно? А не сакам да пропуштам термин, ако го пропуштам ќе треба на приватно да го носам а не сме толку моќни да дадам 1200 денари можи и повеќе неделно.

Одам мајки..
    Дете побара да јади
    Имајте убав остаток од денот.

На Naatashka123, KittyCat:), Coco31 и 17 други им се допаѓа ова.
  14. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Во локо кроко имаше исти, купив мала ама ќере здогледа голема па и таа мораше :lol:

@Hortenzija по 100 ден се малите, околу 500 големите.

На nevermet18 и kostovaivana им се допаѓа ова.
  15. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.668
    Допаѓања:
    1.470
    Kolku gi zema?

16. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    По 100 ден се малите, околу 500 големите.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    На mjay.yyy, mal.ecka, nevermet18 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.668
    Допаѓања:
    1.470
  19. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021