Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.688
    Дете до крштенка не се стриже :!::rofl::rofl:

Ќерка ми лани на 3г првпат ја и мж дома а шишаме :D сега летово на фризер а однесив првпат. Се плашеше па одложував се , и не ми се чепкаше убава долга косичка има ама мн почна да се закачува и мораше.

А син ми 9месеци е сега , е денеска баш планирам со машинка да го средам :tmi: :D имам убава на филипс една се подесува која должина сакаш и не е бучна , сакав на фризер да го носам ама ја ќе бидам фризер :D мора да го средам , има густа коса и веќе во очи му оде ќе треба прцли да фаќам :rofl: мора да биде убав за слика на пасош :emo:
    а летото на 3-4м шишките му ги скратиме со мж малку ама експресно му расте.

На 24.07, Ava.84 и emits им се допаѓа ова.
  2. Teo2020

Teo2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2020
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    109
    За крштевка знам:)

3. Teo2020

Teo2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2020
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    109
    Леле немојте со машинка позади доле уште од мал, многу се згустува така.

4. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.688
    И нокти не се сечело :D

Моето дете не крстено го стрижам :worried::worried:

Ја сет со машинка планирав па 8-|

На 24.07, mal.ecka и Teo2020 им се допаѓа ова.
  5. Teo2020

Teo2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2020
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    109
    Хаха е нокти му сечам одамна

6. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.036
    Па плав е син ми ама мн коса и густа си имаше од раѓање. Еве мене никогаш не ме шишале со машинка ко дете, а прегуста коса имам. Засега не сум воочила дека нешто му е сменето. А и не секое шишање го поминуваме со машинка. Некогаш само со ножица.
    @Poppins Знам другарка намерно го шишаа само со машинка, зошто мн мека бебешка му беше косичката на детето.
    И јас некрстен го шишав кој знае колку пати пред крштевка :rofl::rofl: Посебно пред крштевката убаво го средивме хаха јер фраер да буде :rofl::rofl:

На hello-kitty.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.274
    Допаѓања:
    67.880
    :hai:

Дете заспано уште пред осум, ама затоа сабајле во 6.30 будна. Седум е успех ако поспие. И викам да си поспие, ама не, не и се спиело веќе, и се играло. Кога е во расположение собира мечињата и си игра додека поспиеме уште малку. Сакаше да си купи бебе со сет, да имало тањирче и шишенце, нешто и за пресоблекување. Арно ама сите скапи беа, не и се даваа сите нејзини пари, па рече дека она само сет барала, а имала бебе.:D Па си купи на крајот работи за бебето, без бебе, заштеди другото. Душа на мајка штедлива.:inlove: Цела на мене си е, и јас не сакам пари баш да трошам.:lol:

Обожаваме да пробуваме нови вкусови, и двете сме возбудени дали ќе ни се допадне нешто или не. Никогаш не ја терав на сила да пробува, сакаш пробај, сакаш не. Ама, и реков дека ако не пробаше чоколадо, на пример, немаше да знае колку е вкусно. Е тоа мислам ја реши работата. :D Иако за чорбичките нема замена, чорба rules8). Татко и денес правеше телешка, па се изналапа, со пола кило лимон внатре. Не знам како може лимон толку да се сака, ама стварно ми е чудно (читај кисело) кога ја гледам право во уста како си цеди. Брррр.

Среќа утре е во градинка, па ќе поспиеме на раат малку. И недостигале другарките, многу ме сакала и мене, најмногу, ама сепак, другарките и фалеле.;(:D Да не ми ги повреди чувствата се мисли, душиче. Јас само и викам дека и она мене ми недостига, ама сум многу среќна што и е убаво и што се дружи таму, а ние после пак сме си заедно остатокот од денот.

Ај да правам увин, нешто ме мачи, ама не ми се оди на лекар одма, па да видам вака дали ќе се среди.
    Убава вечер и мирна ноќ да си имате.:f:

На marchi-cool, Coco31, Larahappy и 28 други им се допаѓа ова.
  8. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.688

Ние како што уште една година нема да правиме крштенка сигурно , до тогаш детево како пипи долгиот чорап во косава ќе стане ако не го стрижам :rofl::rofl: машинкава ми беше решение оти со ножички ќе го направам како ридче долче :D ама сепак се предомислиме утре ќе го носам на фризер :emo:

На hello-kitty.90, 24.07, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Teo2020

Teo2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2020
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    109
    Јас кажувам зошто имам другарки што така ги шишаа па сега имаат коса и на врат, ама кој како си сака.

10. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.036
    Па ние не го шишаме на вратот :rofl::rofl::rofl: Косата му ја шишаме. Дете од 1 година и да сакаш нема на вратот коса да ја шишаш, па да се згусне од шишањето.;)

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.941
    Здраво мајки.:hai:

Викендов го искористивме максимално, двата дена на пикник си бевме, бебе лази по ливади, ако види клупа одма иде до неа, се беси и почнува да им се смее на тие што седат на неа. На едното место имаше и кокошки, ги бркаше, многу беше сладок. Се надевам и овој викенд ќе е убаво да искористиме пак така додека не заладило убаво. Од тие ретките сме со мм кои сакаат дожд, бебе да прооди па да го користиме и тоа време.

Почнав на работа. Не паметам од кога немав облечено штикли и сако. Убаво е човек да е дотеран, па и комплименти си добив за тазе мама, па па. (hollest):makeup: Искрено бебе ми фалеше ужасно првиот ден, секој нареден како поминува уживам додека сум на работа, нема газе миење по три пати, расфрлана храна, пресоблекување, гугање... правосмукалката веќе не можам да ја гледам, секој ден се дружиме. Се мислам од к-15 да се почастам робот правосмукалка, ако има некоја нека сподели дали се исплати да се има.

На тема шишање, пред три недели му ги скратив шишиките, сега личи на Jim Carrey од Dumb and dumber. Убав на мајка. :inlove:

Останете ми во добро здравје.:hug:

Последна измена: 2 ноември 2021
    На Klara91, Coco31, Monella и 17 други им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.193
    Допаѓања:
    111.355
    Јас од кога го шишам со машинка па не се згуснува никако. Тоа е се до генетиката. Ако го шишаш со машинка на нула можеби има врска, ама со машинче на кец, двојка, тројка, нема врска со згуснување.

На hello-kitty.90, 24.07, Snowflake92 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.208
    Допаѓања:
    10.660
    А ако не го крстиш детето, никогаш нема да го шишаш и нокти да му сечеш?:^)

На Klara91 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Денов ми почна ужасно. Ако денот по утрото се познава, I'm fucked.
    Ај што сабајлево во брзање ми помина, па пред амбуланта додека маж ми ми ја препаркира колата, зошто во брзање сум неспособна очигледно и да паркирам, ми закочи количката на е*ено подигнат бетон и скоро ми се преврте. Во момент 300 мисли ми поминаа, не можев да застанам нормално, едвај, едвај се исправив. Гледав како да ја исправам количката, па ако не можам да се задржам, бар ја сама да паднам. Па лево, па десно, па балансирај...Среќа што детето ми беше врзано во транспортер иначе ќе отидеше со глава во бетон.
    Ми се тресеа раце и нозе, ми се стегна желудник.
    После ми викаат ниски му се тромбоцити, не може вакцина. Ок.
    Он е напорен, денов му е некако тежок. Ја за нигде, не знам што повеќе ме боли, дали кичма, дали рана, дали плуќа...
    Маж ми ни крив ни должен ме трпеше со мојава нервоза.

На Coco31, Larahappy, Monella и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Извини вака што ќе се убацам во муабетов, ама раната на нервна база те боли?
    Дека како и јас да го приметив истото ама многу ми рекоа врска нема.
    П. С. Еве изгреа сонце, ќе тргне денот (fingers)

16. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Па и така, кога се нервирам (а тоа е често), ја осеќам, но ми влијае и промена на време и кревање тешко. Јас многу го влечкам во транспортер на рака, не ми доаѓа памет.

17. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.688
    И ја тоа им се чудам :D јас уштр првата недела дома нокти им исеков , ракавички немаше шанса да ставам , ама тоа е има секакви луѓе со секакви верувања :drunk:

На emits, Snowflake92 и Tea SK им се допаѓа ова.
  18. emits

emits Популарен член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.036
    Јас само што си дојдовме од болница му исеков нокти. Свекрвата беше вака :o :o :o хаха ]:):rofl:

На IRBBB и mal.ecka им се допаѓа ова.
  19. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.918
    Допаѓања:
    18.807
    Здраво мајки.

Синко спие, го гледам и не можам да се израдувам доволно што е мој, што е таков поспан и мириса на љубов. Тие почни усни, мека кожа и опасен поглед се мои. Уште е бесен и прави бељи ама најтешкиот период помина. Или допрва ке ми е мака кога ке се заљуби па нема да добие очекувам фидбек.
    Вчера спиеше цели 20 мин и заспа во 9. Сега спие час и половина, вечер пред 11 нема одмор. :D

Пелените го фрли и тоа успешно. Сега научи кога му се мочка а кога не. Кога почна постојано го водев и кога ке мочне кога неколку капки. Сега ако каже не значи не му се мочка. Очекувам за некое време сам да кажува без да прашам ама се во свое време.

И зборувањето е доста подобрено последнове денови. Многу сака да слуша приказни кога раскажуваме. Целосно се посветува и тие што ги повторуваме знае до каде се стигнати, па вели вуууу так бам итн.

Работам и не очекував дека е толку добро. Маж ми да не ме натераше не би ни пробала сама а одлично ми оди. Некои преговори успешни некои не. Битно палиш и гасиш време кога сакаш, однапред е договорено како ке се работи и нема проблеми.

Тоа е од мене мајки. Гушкајте сеее. :hug:

На marchi-cool, Coco31, Monella и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Ladysimona

Ladysimona Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2021
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    401
    Dobro utro majki
    I jas da pisham red dva tri
    Sinko naprai 3 meseci. Dusha mi e iako na momenti kneka viika pak go sakam.
    Navecher pochna rano da mi zaspiva inache zaspivashe 12-1 a Sega 8ipol 9.
    Ama zatoa sabajle vo 5ipol sme budni a mene mi se spie ama toa e.
    Sega na 8mi sme na revakcina.

Imajte ubav den majki ❤️

На Coco31, Larahappy, Monella и 10 други им се допаѓа ова.